Dodaj do ulubionych

Krótkie witanie lutowe II

11.02.11, 05:23
Witam, tamten już dobiegł był prawiesmile
Obserwuj wątek
    • tutul Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 06:36
      Mokro,buro,niemiło.A miało być tak ładnie.
      I będzie.Witamsmile
      • bumbecki Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 07:47
        dzieeeeeń doooobryyyy aaaaaa
        smile
        • se_nka0 Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 08:42
          Bumbecki nie ziewaj - to udzielające jest wink Dzień dobry, mokry ale piątek !!
          • asia.sthm Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 09:09
            Zasypalo nas po pas. I tak sie zastanawiam czy dzis juz sobie soboty nie zrobic. No gdzie ja mam sie pchac teraz do miasta ? Obejdzie sie beze mnie.
          • 36krzysiek Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 09:09
            Gutentag. Ajne regen, fafluchte. Cafe bitte!
            • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 09:37
              Jawohl, Herr Graf! Własnie swiezutką zaparzyłam!
              Tak się zastanawiałam, czy po trzech setkach Oralka marca nie ogłosi wink
              Dzień dobry!
              • felis2 Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 10:41
                Dzień dobry. Zamierzam to sobie uparcie wmawiać. Junior się rozchorował, ok, normalna rzecz. Siedzimy sobie w domu i było całkiem nieźle. Prawie już umie czytać. Tylko dlaczego zaczęło mnie boleć gardło? To już jest całkiem niesprawiedliwe!
                Na pocieszenie idę wypróbować przepis na ciasto czekoladowe z gruszkami. I pooglądać Imperium Kontratakuje.
    • g0p0s Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 10:58
      Prawie pasuje do dzisiejszego dnia:
      Chmurno, durno, nieprzyjemnie, luźna plomba dzwoni w zębie
      A za oknem, w środku maja, dudni grad jak strusie jaja
      We łbie szumi znów niestety, w kościach łamie to artretyzm
      Tylko usiąść i zapłakać, że ta dola byle jaka...
      (jan Kaczmarek)
      Ale poza tym to miłego, miłego smile

• doratos Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 11:42
        A dzięki,dzięki!
        Wszystko się zgadza oprócz gradu,zamiast tego śnieżek prószy!
        Zima kontratakuje!
        Witamsmile
        • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 13:29
          ... a tu się rano budzisz, by zobaczyć znów marnie rodzące pola, usychający las... Przeklęta zła niedola wciąż prześladuje nas. Czy dola to okrutna? Czy może zwykły pech? Strach wypatrywać jutra. Smętnie, ponuro, źle... Pod biedą i niemotą, po horyzontu kres, nasz polski żywioł: błoto!
          Tej wegetacji treść... A czas do przodu leci. I lata z nim trop w trop...

Też Jan Kaczmarek. A ja pozwolę sobie zapytać: cholera, czy ktoś wreszcie powie STOP!?
          • 36krzysiek Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 14:14
            A cóż że chcesz zatrzymać droga Groho, cóż żesz? Wstrzymać Ziemię ruszyć Słońce? Ja się trzymam teorii końca świata i będę bardzo zawiedziony jak nie nastąpi, o chociażby dlatego:
            https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9091534,Relikwie_Jana_Pawla_II_dla_Kubicy__Kropla_krwi.html?fb_xd_fragment#?=&cb=f36352dbe5c7c8a&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=21&width=120
            • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 14:27
              Jakie Słońce?? Oj, naiwny, naiwny, naiwny...
              Panie Baronie, ta paranoja jest twoja i moja, a wariactwo, to całe bogactwo...
              Goposie, i cóżeś narobił? Zakaczmarkowałeś mi cały dzień na amen! Dziękuję smile
              • g0p0s Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 14:53
                Co za czasy!
                Nie było takich od lat
                pęka masyw,
                jęczą posady, drży świat.
                Coś nadchodzi,
                to koniec świata czy brzask?

Też od Pana Janka.
                • kocio_pierzaczek Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 15:04
                  Ale jak ślicznie pachnie wiosną, zielenią i świeżą ziemią z kretowisk, stokrotki podnoszą uradowane pyszczki, a wróble zajmują szpacze budki. smile
                  • 36krzysiek Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 15:08
                    Kocio nie pal tego zioła! wink
                    • papuga_ara Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 15:22
                      Kociu, kocham Cię i ubóstwiam. Od dziś jeszcze bardziej. Uradowane pyszczki stokrotek wzięły mnie i roztkliwiły. No bomba! big_grin smile
                      • goonia Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 18:25
                        A coz to za nastroje listopadowe w takim pieknym lutym?
                        Witam. Pogoda bez zmian i lada moment odmowie wychodzenia na dwor. Co z tego, ze slonecznie jak jest-15C i wiatrzysko nieustajace brrr...
                        • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 19:22
                          Gooniu, te listopadowe nastroje to był tylko kamuflaż, zmyłka i apteczne złudzenie ludzkiego oka, nie daj się zwieść pozorom. Taki malutki pic na wodę w ramach zaklinania rzeczywistości, po prostu.
                          • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 19:29
                            A Kalendarz Wielki Nieomylny swoje wie, wiosna idzie. A że piechotą, to i przysiądzie gdzie bidula po drodze wink
                            A`Papuga to nie powinna być gdzie indziej? Dni jej się pomerdały?
    • balamuk Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 19:38
      Niniejszym dobry wieczor. Wczoraj latalam sobie po Polsce, a potem z PL do RO - i bylo dziwnie, w kraju naszem zielono-brunatno, a w Rumunii bielutko calkiem. Za to pogoda robi sie wiosenna. Baby na placu konwalie sprzedaja. Nic nie rozumiem, za chwile zaczne bac sie lata...
      • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 19:52
        Balamuku, żyjesz!!!! wink
        • balamuk Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 20:04
          Eeee, co to za zycie.wink))
          Musialam do domu (krakowskiego), bo Mamusia operowac sie miala zyczenie. Teraz juz wszystko gra. Stesknilam sie za Wami bezmiernie...
          • goonia Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 21:02
            I z wzajemnoscia Balamukusmile

Groszko, to ja od jutra tez sobie troszke ponarzekam, dla picu i na wszeli wypadek oczwisciesmile
            • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 11.02.11, 23:14
              Nie żałuj sobie, Gooniu, bo po tej stronie kałuży narzekanie dla picu oraz równowagi zawsze jest mile widziane, więc i na Twoje będziemy czekać z niewypowiedzianą przyjemnością smile
              Podobnie, jak czekamy na Bałamuka, który wciąż nam umuka... Pardon - umyka. Pojawia się i znika, znaczy. Cześć, Bałamuku!
              Ależ nocnie rozwitana jestem, co? Proszę się nie dziwić - właśnie wróciłam do domu po powitaniach z 3 psami i 5 kotami, w tym z jedną syjamską gadułą, która witała się wylewnie aż do samego pożegnania. Taki nastrój szybko człowiekowi nie przechodzi, krucafuks.
              • tutul Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 07:18
                Kto nie musi wchodzić dzisiaj,niech lepiej w domu siedzi...Przed moim balkonem wichura złamała piękną jodłę,a na podwórku wyrwała drzewo z korzeniami.I jest 5 stopni mrozu...
                A tak w ogóle to witam wszystkichsmile

Dzisiaj później,bo walczyłam z zamarzniętą kłódką przy bramce parkingu...
                • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 08:05
                  Nic nie wieje, -2, biało, a na górze plamy błekitu i slonko, które pojawia się i znika wink
                  Dzień dobry!
                  • orale Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 08:20
                    witam.
                    Przez Barona zepsułam telefon, zadzwoniło coś w nocy, z zamkniętymi oczami naciskałam co się da, widać za mocnosmile
                    • ez-aw Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 09:01
                      Witam po krótkiej przerwie. Praca na dwie firmy, to chyba nie dla mnie. Za mało czasu na forum wink
                      Za to dzień piękny big_grin
                      • se_nka0 Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 09:07
                        Balamuku - lata się nie bój, właśnie zima wróciła. I nadrabia zołza jedna, jakby dawno jej nie było.Biało, wieje, lekko mrozi. Wyjeżdżam poza miasto i zastanawiam się, czy strój ,,na narty,, nie byłby najwłaściwszy. Dzień dobry smile
                        • kocio_pierzaczek Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 11:01
                          Cześć, jaka śliczna pogoda, idę sprawdzić, czy stokrotkom zrzedły miny.
    • stara.gropa Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 14:46
      Eulalija śniła mi się dzisiaj, zwiedzałyśmy razem wykopy po zburzonym kinie Skarpa. W tle majaczyła grupa TWCh, ale nie mogłam ich zidentyfikować.
      Droga redakcjo co to znaczy?
      • asia.sthm Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 15:46
        To znaczy ze, poprzebieralismy sie i wielka impreza na horyzoncie z udzialem Guruy.
        Wykopy to poszukiwania stosownego lokum z wiaterkiem.
      • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 16:06
        Redakcja odpowiada: pochłanianie przed snem potraw ciężkostrawnych w ilościach ogromnych powoduje śnienie o potworach. Zalecana lekka kolacja najpóźniej o 18-tej. Redakcja współczuje i pozdrawia.
      • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 16:36
        stara.gropa napisała:

> Eulalija śniła mi się dzisiaj, zwiedzałyśmy razem wykopy po zburzonym kinie Ska
        > rpa. W tle majaczyła grupa TWCh, ale nie mogłam ich zidentyfikować.
        > Droga redakcjo co to znaczy?

To może być proroczy znak, ze pipidówkowe kino już w siódmą rocznicę zaczęcia remontu może znów zacząc działać!
        PS Z tym jedzeniem do osiemnastej to przesądy swiatło cmiące! Własnousznie jednego profesura w porządnym radiu słyszałam, że to chodzi tylko o to, żeby skończyć jeść ileś tam godzin przed nocnymi pokładzinami. Nie pamiętam, ile godzin, więc bezstresowo idę do łoznicy wink
    • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 16:07
      Choć trochę mroźnawy i dworcowy to jednak śliczny dzień.
      Witam.
    • heniulaa Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 18:47
      Na dzień dobry big_grin

- Dzień dobry, kupiłem tutaj wczoraj u państwa tego żółwia stepowego i chciałbym go wymienić na innego...
      - A czemu?
      - Ten nie chce stepować...
      • kocio_pierzaczek Re: Krótkie witanie lutowe II 12.02.11, 19:40
        Jak biała stokrotka na śniegu
        We mrozie i wichrze sztywnieje...

Znaczy, moja kępka zdechła.
        Wariacka pogoda, czasem słońce, czasem śnieg. Normalnie Bollywood w wersji wysokogórskiej.
    • tutul Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 07:58
      Witam.I dlaczego słońce tak razi???
      • se_nka0 Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 08:33
        I tak grzeje. Przez szybę. Dzień dobry smile
        • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 10:27
          Nie marudzić, zrzędy! Niech swieci, witaminą D wali po oczach i po czym tam jeszcze! W plenery!!!!
          Dzień dobry!
          • stara.gropa Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 10:50
            Zaraz biorę Gucciego pod pachę i do muzeum na wystawę dizajnu wink zaiwaniam. A co!
            • ez-aw Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 11:02
              Piękna pogoda. Zaraz na spacer idziemy. Witam smile
              • kocio_pierzaczek Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 14:23
                Wiórki w lesie karmiłam, ale było fajnie.
                • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 15:51
                  Wiewiórkami te wiórki?smile
                  Strasznie widno.
                  Witam.
                  • orale Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 16:11
                    dobry
                    Opowiem wam coś. Mieszkanie mam dosć duże i nie bywam w całości. Do salonu wchodzę kilka razy w roku, jak goscie przyjadą. Weszłam wczoraj i zgadnijcie co znalazłam. No choinka stoi jak byk, nawet mało jej igieł opadło. Zupełnie o niej zapomniałam
                    • balamuk Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 16:28
                      A ta choinka tegoroczna czy zeszlo?
                      Czesc, czesc, czesc. Teraz juz chyba nie zanikne, odpracowalam rozne ciezkie roboty i zycze sobie odpoczac!
                      No i zima wrocila, jest przyjemnie.smile
                    • heniulaa Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 17:00
                      No to na Wielkanoc będzie jak znalazł zdejmij tylko bombki i powieś pisanki big_grin
                      • orale Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 17:53
                        oczywiście, ze choinka zeszłoroczna, tegoroczna dopiero będzie. Do Wielkanocy chyba nie wystoi, ona kiedyś żywa byłasmile
                        • asia.sthm Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 18:00
                          daj jej spokoj, nie ruszaj i zobaczysz, ze dostoi.
                          • doratos Re: Krótkie witanie lutowe II 13.02.11, 19:23
                            Może nawet świeże pączki wypuści??
                            Dobry wieczórsmile
                            • se_nka0 Re: Krótkie witanie lutowe II 14.02.11, 07:23
                              Skrobaczki do szyb samochodowych w użyciu. Nauszniki również się przydadzą smile Dzień dobry poniedziałkowy, walentynkowy i mrożny !
                              • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 14.02.11, 08:25
                                -11 wykombinowało na Targówku o wschodzie słoneczka.
                                Witam.
    • 36krzysiek Re: Krótkie witanie lutowe II 14.02.11, 08:34
      Zzz zzz z z imno! B bb bry.
      • kocio_pierzaczek Re: Krótkie witanie lutowe II 14.02.11, 08:39
        Cześć. Nie mogłam się doczekać pójścia do pracy po 1,5 tyg. zwolnienia i obudziłam się już po 4. Jaki śliczny poranek, jak jasno już po szóstej, jak suchutko na chodnikach i jaki piękny jest świat, tra la la.
        • orale Re: Krótkie witanie lutowe II 14.02.11, 09:19
          zaczynamy nowy tydzień, biszkopt na tort już w piekarniku
          • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 14.02.11, 09:56
            A połowa lutego już za nami, ha! Ani się obejrzymy, jak reszta: ziuuu...! I wiosna. A potem lato. Jesień. I znów zima... wink
            • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 14.02.11, 10:23
              Ale po drodze tyle wziemigrzebania, pływania i grzybówzbierania! Kurczaki, nawet jak teraz bywam w lesie, oko za grzybami patrzy. Zboczenie, ale co tam.
              Jak miło wstać ze słonkiem!
              Mróz, ale termometr leżący na osłonecznionym parapecie pokazuje +18 wink
              Dzień dobry!
              • papuga_ara Re: Krótkie witanie lutowe II 14.02.11, 11:34
                Cześć!! Słonecznie!! smile Trzebaby się powoli do pracy wyszykować, a jakoś mi dziś wyjątkowo wolno poranna kawa schodzi smile To słońce mnie rozleniwia smile Bożżżż, jak cudownie....
                • migos Re: Krótkie witanie lutowe II 14.02.11, 12:20
                  przepięęęęęęęęęękneeeee słoneeeeeeeeeczko...!
                  • doratos Re: Krótkie witanie lutowe II 14.02.11, 14:50
                    Komu świeci,temu świeci,a jak nawet i świeci,to tym bardziej będzie mroziło!
                    Tak twierdziła moja teściowa,i przeważnie miała racjęsad
                    Witam!!
                    • pomaranczuch Re: Krótkie witanie lutowe II 14.02.11, 15:02
                      Witam się ponownie, wypoczęta po kilkudniowej wizycie w rodzinnych stronach. Teraz czas znów zabrać się do pracy smile
    • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 07:54
      Ujemnych 15 ale ładnie świeci.
      Witam.
      • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 07:55
        Tylko -8, ale swieci jak w stolicy wink
        Dzień dobry!
        • bumbecki Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 08:01
          dzień dobry smile świeci - będzie trzeba żaluzje ruszyć ...
          • kocio_pierzaczek Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 08:19
            Bry.
            • asia.sthm Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 09:08
              Mroz jak wsciekly.
              Mimo to sie ciesze, bo jest jasno - jasnosc nastala.
              Dzien dobry dla wszystkich.
              • se_nka0 Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 09:26
                Miała być wczesna wiosna, co jest ??? -15 !! Dzień dobry słoneczny smile
                • tutul Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 10:14
                  Łapcie promyki,bo już za dwa dni ma śnieg padać!
                  Najlepsza pogoda w lutym.Jeszcze jak ten śnieg spadnie,to będzie full wypas.
                  Witamsmile
                  • pomaranczuch Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 11:03
                    Dzień dobry smile
                    To jeszcze ma śnieg sypać? Nie, nie, nie! Już niech będzie ten mróz, ale bez śniegu...
                    • orale Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 12:20
                      dzień bardzo dobry, ostatnie wyniki mam, średnia 4,8. Teraz mogę już zasłużenie pićsmile
                      • doratos Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 12:33
                        Teściowa miała rację,świeci i mrozi!
                        Witamsmile
                        Ten śnieg niech lepiej trochę popada,inaczej znów zubożeję o kilka roślinek!
                      • stara.gropa Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 12:48
                        4,8 promila??? To już nie pij wink
                        • kizuk Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 13:12
                          dzień dobry.
                          To Orale stypendium naukowe dostanie.I dopiero wtedy będą promille,a promille.smile
                        • kurcgalopek Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 13:14
                          tak tak, stanowczo nie pij big_grin
                          • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 14:18
                            Oho oho! Czy to szumi muszla z Pucka? Czy też wuj ma szmery w płuckach? Oho oho!
                            Czy to mrozik skrzypi w nosie? Czy bulgocą zrazy w sosie? Oho ohoo!
                            Nie! To tylko TeWuCha horeduje Orale i jej średnią cztery osiem smile
                            • stara.gropa Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 14:21
                              Zaraz zaraz, a dlaczego nie 5,0, że pozwolę sobie wetknąć kij w mrowisko.
                              • kocio_pierzaczek Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 14:32
                                Może wy też nie pijcie... smile
                                • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 14:47
                                  Kociu, bez picia nie ma życia. Na przykład, kawę to ja litrami... Bez kawy świat kaprawy. Pij, pij, pij, bracie, pij! Podróżny, nie piłeś? Wypij! Całkiem spokojnie.
                                  • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 14:56
                                    Bez kawy i bez mleka, Groho. Dziś gorącego, bo ziny wiew mnie (mnie!!!!!!) przetentegował niczym te promienie na durch. Tak się trzęsę, że z trudem trafiam w klawisze.
                                    A Orale w dobie oszczędności może odznakę Wzorowy Uczeń dostanie?
                                    Idę pić mleko z wkładkami.
                                    • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 15:02
                                      Taka odznaka droga musi być pewnikiem. Flamastrem jej pasek w indeksie walną i po krzyku.
                                      Teraz ja idę dać się na durch, zobaczymy co z tego wyniknie.
                                      • 36krzysiek Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 15:11
                                        Ledwośmy się wygrzebali spod sterty kartek i serduszek a tu nowe święto za drzwiami - 17 lutego Dzień Kota !
                                        • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 15:34
                                          I co w związku z tym? Bo naprawdę nie wiem, gdyż mam takich dni 365 w roku, a nawet 366 w przestępnym. Chyba, że od 17 lutego nie będzie już bezdomnych i bezpańskich kotów, to faktycznie, będzie takie święto, że pójdę się upić z radości. W trupa. Prawdziwym alkoholem, którego raczej już nie pijam, dodajmy.
                                          • goonia Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 17:46
                                            Czesc pracy.
                                            Po baardzo dlugiej zimie nastapila jednodniowa odwilz, w zwiazku z tym zalalo mi piwnice. Na szczescie dzis znowu mrozi jak wsciekle i moglam pojsc do pracy zamiast zbierac wode z podlogi. Tak sie zastanawiam co poprzedni wlasciciel myslal wykladajac caly dol wykladzina dywanowa z podlozona 2cm gabka. Plyty gipsowe i izolacje ze scian tez musielismy zerwacsad
                                            Z tych nerwow nastawila nalewke zurawinowa i zrobilam paczki.
                                            • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 18:06
                                              Tak sobie myślę, że będąc mężem lub dzieciem Gooni, denerwowałabym ją systematycznie wink
                      • heniulaa Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 18:19
                        Orale Ty kujonie wstrętny ja miałam 4,76 z całości podyplomowych big_grin napisz szybko kiedy Cie będziemy horedować. Baronie Zapomniany diabeł do mnie jedzie. Reflektujesz?
                        • heniulaa Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 18:22
                          Z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać.
                          Zimno, wieje, mrozi cholery można dostać a taka jedna pisze, że w Tajlandii motorówką pływa i takie tam inne.
                          Miłego big_grin
                        • 36krzysiek Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 19:08
                          Heniula, no pewnie że reflektuje smile
                          • heniulaa Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 19:20
                            To przyniosę na następne regulaminowe big_grin
                        • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 23:18
                          Orale jest nasza mróweczka, pszczółeczka a nie żaden kujon. Jak te swoje wyniki podaje to ja już wiem, że więcej nie muszę nic.

A o co chodzi z tym diabłem? Że w starym piecu pali? Że na formę porwał? Że jak od diabła ładniejszy?
    • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 15.02.11, 23:24
      Już sobie wysłałam, o Orale i o diabłach, ale zapomniałam dodać, że zaczyna wiać. We w związku z tym donoszę, że mi nosek zamarzł i łapeczki owczarkowej zmarzły, o moich nie wspominam, zaraz je pod gorący prysznic wepchnę.
      • se_nka0 Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 06:56
        Wiosna w Polsce rozpocznie się 'dopiero' 21 marca o godzinie 00:21 czasu polskiego. Taką dokładną datę wyszukałam wink Oby do wiosny - dzień dobry smile
        • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 07:40
          Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! To ból istnienia się we mnie odezwał. Kto to widział wstawać o takiej porze i jeszcze do tego trwać przy laptoku i telefonie w blokach startowych?????
          Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
          • bumbecki Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 08:29
            kurde, niech ta wiosne przyjedzie wcześniej, może jakąś petycję trzeba złożyć, tylko gdzie ?

witam chłodnym porankiem smile
            • stara.gropa Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 09:08
              Zawiadamia się, że podanie obywatelki Bumbeckiej zostało przyjęte i pozytywnie rozpatrzone. Termin wprowadzenia temperatury wiosennej ustalono na 27.02.2011.
              Obywatelce przysługuje odwołanie od decyzji.
              • 36krzysiek Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 09:16
                Czyżby Gropa została Matką Naturą? Fiu, fiu, szacun. Bondziorno.
          • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 08:38
            Cichaj, Ewuś, i ciesz się, że udało Ci się zdrzemnąć. Bo powiadam Ci, że mogą nadejść jeszcze gorsze czasy, kiedy w ogóle kłaść się nie będzie po co. No, chyba że z farmakologią za pan brat, ale to trochę niezdrowe jednak. Więc tfu, tfu, tfu, odpukuję, nie życząc nawet wrogowi, gdyby jakiś się znalazł.
            Dzień dobry. Prognoza pogody już była? Dobra, to ja już nie muszę i mogę zająć się tym, na co jeszcze mam wpływ. Idę po kawę.
            • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 08:49
              Jako osoba potrafiąca zasnąć w prawie kazdych okolicznościach przyrody serdecznie, Groho niewyspana, współczuję. Bo mogłabym wytrzymać bez jedzenia (choć na to nie wyglądam), ale nie bez przynajmniej ośmiu w łożnicy. Czasem nawet książki nie zdążę odłożyć i świateła zgasię wink
              Bumbecko, a względem wiosny napisz jedno zdanie i podrzuć Orale. Na pewno coś zorganizuje wink
              • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 09:36
                Królowo! Hop hop! Królowo! Czy wyznaczając termin przyjścia wiosny, nie mogłabyś przy okazji zahamować inflacji i wzrostu cen? Tak tylko pytam.
                • stara.gropa Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 09:42
                  Muszę nad tym popracować. smile
        • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 09:37
          Myślałby kto, że jest się do czego spieszyć. Znowu będą meszki i komary, pylić wszystko będzie, gorąco się zrobi... I po co to komu?
          Witam.
          • stara.gropa Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 09:43
            Ja Cię kiedyś uduszę za to marudzenie. smile Wstało się lewą nogą czy co?
            • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 09:52
              Fe, Gropo, nie tak brutalnie, trzeba elegancko: ja Ci kiedyś odetnę dopływ świeżego powietrza...
            • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 09:55
              Lewą zawsze, tak łóżko stoi. Ja nie marudzę, to jest oczywista oczywistość, sama zobaczysz.
              Dobra, niech Wam będzie, zima faktycznie trochę dała w tym sezonie do wiwatu, może przyjść ta wiosna, tak na trzy dni. A potem od razu poproszę jesień.
              • stara.gropa Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 10:10
                Jestem za, a nawet przeciw. Jesień przez cały rok to jest to! Rany julek, ile grzybów by było.
                • se_nka0 Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 10:15
                  Na grzyby Wam ta jesień ?? Gdzie miejsce na maj ?? Chciałabym najpierw posiać potem zebrać wink Zgłaszam protest - i maj i lipiec życzę sobie mieć !
              • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 10:12
                O przepraszam Cię bardzo, Eulalijo, ale muszę zapytać: a bób? Co z bobem? I kiedy czereśnie?
                Bo nad nami możesz nie mieć litości, trudno, ale chyba roślinkom dasz jakąś szansę, prawda?
    • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 10:24
      A wiecie, jak nazywają się te, co same nie lubią i innym żałują? Egzorcystki, czy jakoś tak smile Cóż, tak czy siak, obawiam się, że obie macie z lekka przechlapane, drogie koleżanki. I raczej nie chciałabym być w Waszej skórze, jeśli w tym roku lata faktycznie nie będzie.
      • se_nka0 Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 10:35
        ,,jeśli w tym roku lata faktycznie nie będzie. ,, - he, he , po raz pierwszy będzie wiadomo, kto winien smilesmile
      • stara.gropa Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 10:49
        Właściwie to jestem zainteresowana całoroczną jesienią li i jedynie na trasie Żoliborz - Mokotów, w innych rejonach może być tropik alibo Syberia przez cału rok, do wyboru, do koloru.
        • g0p0s Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 11:14
          Już raz ktoś chciał mieć korytarz i dobrze to nie wyszło. Ja tam już dawno proponuję rozdać każdemu pilota od pogody i niech każdy ustawia smile
          • pomaranczuch Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 11:57
            Goposie, wtedy przez cały rok będą wyładowania atmosferyczne big_grin
            Witam się z Szanownymi, jakoś tak chmurno dzisiaj a mi nie wiedzieć czemu śmiać się strasznie chce po wizycie u lekarza.
            Słońca, słońca dajcie!
      • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 11:54
        Być egzorcystką w towarzystwie Gropy to zaszczyt.
        Bób akurat mi to lotto, może są odmiany dojrzewające jesienią?
        Ale przypomniały mi się truskawki i usiadłam okrakiem na barykadziewink

Dobra, niech Wam będzie ciepłolubne istoty, mam trzy wiatraki, miejsce w lodówce, żeby się woda chłodziła, jakoś przeżyję. Ale żeby potem nikt na meszki i komary nie narzekał.

• doratos Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 14:33
          Nigdy na komary i meszki bym nie narzekała,gdyby to było gwarancją szybszego przyjścia wiosny!
          W tej chwili pragnę wiosny jak kania dżdżu,choróbsko nie chce odpuścić,mróz trzyma za pysk!
          W tych warunkach i święty by nie wytrzymał!
          Witam!Wszyscy zdrowi?To trochę go pożyczcie!
          Gooni współczuję,też miałam powódź w piwnicy,trzeba było wodę ręcznie wylewać,może stąd ta choroba?Choroba jasna by to..sad
          • goonia Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 17:09
            Czesc.
            Mroz, wiatr i pochmurno. Od jutra podobno odwilz, taka bardziej dlugotrwala. Uwierze jak zobacze.
            Milego wszystkim.
            • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 18:13
              O matko, na niecały dzień człek spuści towarzycho z oka, a już w klimacie grzebią!!!!! Wiosny, takiej nieprzesadnej, do początków maja, a potem pływalnej pogody do połowy września. Resztę września już na grzyby odpuszczam.
              Dziś miałam kolejne spotkanie z bałwanami i tak sobie o panu norweskim foku pomyślałam, telepiąc się w kożuchu, brrrrrrr!
              • balamuk Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 18:52
                A dobry wieczor. Zimno i duje jak piorun, sama przyjemnosc. Jak zwykle po przyjezdzie czasu nie mam, ale czytam uczciwie i dowiaduje sie roznych ciekawych rzeczy - na ten przyklad, ze Ewie - cytuje - "przynajmniej ośmiu w łożnicy" potrzeba. Ho ho ho... I ze z wlasnej loznicy tez wstaje wylacznie lewa noga. Musze to przemyslec.
                • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 19:03
                  Nu, patrzaj! Będąc spiochem pospolitym, niechcący demonem seksu zostałam!
                  Może czas zmienić ksywkę na Messalina...
                  • balamuk Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 19:25
                    Jezeli liczba z nicka oznacza dotychczasowy przerob, wychodza mniej wiecej trzy lata i kwartal. Zakladajac niepowtarzalnosc tych... towarzyszy snu. Jesli byli powtarzalni, to d. zbita, pewnie kombinacji albo innych, z przeproszeniem, permutacji trzeba by uzyc, poddaje sie. Ale Messalina jak w pysk!smile))
                    • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 19:29
                      Balamuku, aż taka messaliniczna nie jestem, ale, kurna, westchnęłam rzewnie na taką piękną interpretację wink
                      • balamuk Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 19:34
                        No widzisz, wystarczy sobie pomyslec, czlowiek sie nie narobi, a milobig_grin
                        • stara.gropa Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 20:50
                          Historia zna przypadek jednej takiej co siedmiu krasnoludków potrzebowała, Ewa ją przebiła wink
                • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 21:48
                  Balamuku, lewą z łożnicy to ja.
                  Ewa Panna Wodna nie ma z tym nic wspólnego.
                  Ja nie mam za to nic wspólnego z ośmiornickami.
                  No bo jak ich ośmiu to ośmioniccy oni są.

Tak sobie bredzę przed snemsmile
                  • balamuk Re: Krótkie witanie lutowe II 16.02.11, 22:13
                    A to ja wiem, tylko mi sie w pisaniu do kupy zbilo!: I podnosi mnie na duchu, ze nie tylko ja mam tak to lozko. Z glowonogami nijakiego zwiazku.smile
                    • se_nka0 Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 06:29
                      Już się wyspali? A? Zelżał mróz, pora wstawać wink Dzień dobry smile
                      • tutul Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 08:01
                        Wiatr znów wieje do wiwatu.Co najmniej -20 odczuwalnie.Witam gorąco,dla równowagismile
                        • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 08:26
                          -5. Nie wiem, czy już warto wstawać, ponuro jakoś...
                          Niech będzie: dzień dobry!
                        • bumbecki Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 08:33
                          eee, łóżko też mam tak ustawione, że najpierw lewą powinnm stawiać, ale wyuczyłam się i prawą stawiam smile
                          ciepłe miesiące są fajne - można się pluskać w jeziorze, można na rowerze śmigać nie ulegając zamrożeniu smile
                          i witam się czwartkowo smile
                        • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 08:35
                          Tutul, na dworcu w Kielcach zamieszkałaś? Bo dwa berety od Ciebie tak tylko lekko powiewa, ujemnych sześć, czuć może dziesiątkęsmile
                          Witam.
                          • papuga_ara Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 10:00
                            Witam! Wstałam. Idę do kawy.
                            • kocio_pierzaczek Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 10:58
                              Posta mi zeżarło, a tak się nawypisywałam, jaki to dziś śliczny dzień i jak mi się chciało wstawać, na bóstwo dla odmiany zrobić, bo zwykle chodzę do pracy saute i w bojówkach, a dziś przebrałam się za kobietę,i jak mi się w ogóle do tej pracy chciało lecieć... i jak jest pięknie na świecie... i że nie paliłam żadnego zioła...

Dziś kumulacja 21 baniek. Gramy?

Pozdrowienia dla kociarzy z okazji Dnia Kota, czy jakoś tak. A dla waszych pupili wirtualne drapanie za uszkiem. Lewym.
                              • pomaranczuch Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 13:34
                                Dzień dobry smile
                                Oj, dobrze Kocio prawi, dziś światowy dzień kota więc najlepsiejszego dla wszystkich pupili!
                                • ewa9717 Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 14:26
                                  Ponieważ nie wykonałam normy nocnej, dośpiłam troszeczku, budzę się, a tu puchowy sniegu tren!!! I nadal wali wink Jak dobrze pójdzie, to jeszcze kulizek ukręcim tej zimy!
                                  Łaaaadnie jest. W końcu luty wink
                                  • goonia Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 17:36
                                    Witam.
                                    Pogoda zgnila, Juz wolalam sloneczne minusy.
                                    • balamuk Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 17:46
                                      U mnie tez zgnilizna, ale przynajmniej upalu nie ma.wink
                                      Calkiem dobry wieczor.
                                  • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 23:02
                                    Masz Ty głowę Kobieto w dzień bez umówienia pogody zasypiać?
                                    I coś narobiła??
                                    W Warszawie trzy cenimetry gruboszcza leżą!
                                    No wiesz!
                                    A ja Cię za koleżankę miałam.
                                    • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 17.02.11, 23:16
                                      Patrzajta ludziska, a w krzach dzisiaj suchutko, jaśniutko, plusowo i prawie całkiem bezwietrznie. Prawie, czyli głowy nie urywało, o dziwo. Mówicie, że to białe od północy idzie? A nie wiecie, czy zorzy polarnej też nie dałoby jakoś ściągnąć? Bo skoro ta zima ma być i być, to ja chcę też zorzę polarną.
                                      • se_nka0 Re: Krótkie witanie lutowe II 18.02.11, 06:39
                                        Szło, szło i doszło. Poranne nabytki to śnieg i bolące gardło. Zima mnie pokonała, poddaję sięcrying Witam w piątek smile
                                        • tutul Re: Krótkie witanie lutowe II 18.02.11, 06:54
                                          Trochę dosypało.Na ulicach sól ze śniegiem-ohyda.Samochód upaćkany po dach.
                                          Witam>
                                          • bumbecki Re: Krótkie witanie lutowe II 18.02.11, 07:46
                                            cześć piątkowo smile
                                            • groha Re: Krótkie witanie lutowe II 18.02.11, 08:31
                                              Piątek posypany cukrem-pudrem. Brzmi słodko, prawda? smile
                                              • eulalija Re: Krótkie witanie lutowe II 18.02.11, 08:51
                                                Na Targówku nadal cukrzy-pudrzysmile
                                                Witam.
                                                • kocio_pierzaczek Re: Krótkie witanie lutowe II 18.02.11, 09:25
                                                  Bry.
                                                • ewa9717 Do obywatelki Grohy 18.02.11, 09:32
                                                  Uprasza się o wypowiedzenie zyczenia, zeby osobnica o nicku ewa9717 w najbliższym czasie stała się posiadaczką wielozerowej (te zera po jakichś liczbach naturalnych) sumy w dobrze stojącej walucie.
                                                  wyborcza.pl/1,75476,9126538,Po_wybuchu_na_Sloncu_zorza_nad_Polska_.html
                                                  Prosi się o nnformację, kiedy należy sprawdzić wpływ na konto.
                                                  Dziękuję za uwagę. Czekam wink
                                                  Eulalijo, ale taka pogoda sprawia, ze owczarkowej stópek nie trzeba prać!
                                                  Dzień dobry!
                                                  • groha Re: Do obywatelki Ewy 18.02.11, 10:55
                                                    Uprzejmie dziękuję osobnicy o wdzięcznym nicku Ewa9717 za podaną wiadomość dot. wybuchu na Słońcu. Wprawdzie znam już od wczoraj, ale w niczym nie zmniejsza to mej wdzięczności. Jednocześnie z przykrością informuję, że nie widzę zasadności stawiania żądań finansowych z tak oszałamiającą ilością zer, bowiem nadal nie mamy żadnej gwarancji ujrzenia aurora borealis na własne oczy, bez konieczności ruszania się z domu położonego na 50° 53' szerokości geograficznej. Obiecuję jednak, że natychmiast po otrzymaniu takiej gwarancji rozejrzę się za walutą, czy gdzieś nie stoi. Pragnę też zapewnić, że w przypadku pojawienia się i ujrzenia w/w zorzy na swoim niebie, wszelkie inne życzenia Szanownej Ewy9717 jestem gotowa spełnić w tym miejscu pisemnie, zupełnie bezinteresownie oraz w trybie natychmiastowym.
                                                    Z poważaniem i wyrazami
                                                    osobnica o nicku Groha wink
                                                  • ewa9717 Re: Do obywatelki Ewy 18.02.11, 13:43
                                                    Czyli na razie pozostaje z nadzieją spogladać w górę...
                                                    A przydałoby się, kurna, bom własnie duzego laptoka wykupiła z gemajnów za połowę miesięcznych przychodów wink
                                                  • stara.gropa Re: Do obywatelki Ewy 18.02.11, 13:47
                                                    Znaczy, za kaucją wyszedł?
                                                  • ewa9717 Re: Do obywatelki Ewy 18.02.11, 14:05
                                                    No, i nawet mówią, ze bedzie się dobrze sprawował, bo jest na warunkowym wink
                                                  • doratos Re: Do obywatelki Ewy 18.02.11, 14:51
                                                    Dzień dobry.
                                                    Mój kompiuter też powinien do lekarza,ale zwlekam bo zostanę odcięta i umrę z nudów!
                                                  • orale dzień dobry 19.02.11, 09:00