Dodaj do ulubionych

Marzec wita !! :)

01.03.11, 06:31
Co za piękne słowo - marzec wink Sądzę, że wg zasady - co wyczekiwane to piękne wink
Dzień dobry. Najpiękniejszego marca wszystkim życzę.
Obserwuj wątek
    • bumbecki Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 07:31
      dzień dobry smile
      i tylko 10 dni do urlopu smile
      • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 08:19
        Witam ciepło.
        • 36krzysiek Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 09:05
          Bry.
          • spokokolarz Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 09:06
            No wreszcie.
            • ewa9717 Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 09:30
              Tyle słońca w całym mieście!
              Dzień dobry!
              • balamuk Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 10:20
                Czesc, wdzieczny sniezek proszy.smile
    • g0p0s Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 10:43
      To wiosna jednak będzie? Nie zapowiadało się smile
      • 36krzysiek Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 10:53
        Nie zanosi się, podobno w łikend ma padać śnieg. Zimo, wyp..laj! wink
        • doratos Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 11:36
          Dzień dobry!!
          Przychylam się,utopić Marzannę!!smile
          • czekolada72 Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 11:40
            Chetnie bym potopiła, ale jakos trudno mi w cuda uwierzyc - mimo, ze teraz sloneczko, to rano odmarazalam szyby w autku...
          • felis2 Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 11:42
            ale to dopiero za 3 tygodnie
            • bbbzyta Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 11:53
              Dzien topty. Mam katap wink
    • groha Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 13:01
      ...kiedy starzec przetrwa marzec będzie zdrów.
      Nic, nic, porzekadło ludowe mi się przypomniało, ale to przecież nie o nas. My marcowego garnca się nie boimy, bo wiemy, że najgorsze już za nami i za malutką chwilę westchniemy z ulgą: ufff... kolejną ciężką zimę mamy za sobą. I powiemy stanowczo: koniec, od dziś będzie radośnie, albowiem o wiośnie. I kto wie, może sobie nawet nieśmiało zakwitniemy?
    • heniulaa Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 13:14
      Witam marcowo big_grin Świeci jak dzikie! A tu takie coś znalazłam. Z tego co pamiętam to mój były Książe Małżonek nie miał TYLKO cech nr 1!
      facet.wp.pl/gid,13092352,kat,1007871,galeriazdjecie.html

-----
      Jak mokry jaskier wschodzi na bagnie...
      • goonia Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 19:03
        Uprasza sie o rok 2012, za pozytywne rozpatrzenie podania bede niezmiernie wdzieczna.
        Czesc.
    • ez-aw Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 19:13
      Witam marcowo. Piękny był dziś dzień smile
      • ewa9717 Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 19:24
        Gooniu, a co się stało, zes taka wyrywna?????
        • orale Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 22:31
          dzień dobry. Właśnie wróciłam ze spotkania krakowskiego. Baaaardzo fajna ta sekcja krakowska, choć w zasadzie ani jedna z nas nie jest krakowskasmile Stawiły się Salam, Spoko, Ida, Pomaranczuch i jo. Objadłyśmy się meksykańsko (świetne żarcie, w Pl jeszcze nie jadłam takiego, no no, prawie jak u mamuni kumpla, prawdziwej Meksykanki), a potem opiłyśmy się czekoladowo, znaczy dziewczyny czokoladzily, ja herbaciłam (wszystko przez te mdłoścismile Obejrzałyśmy fragmenty różne, Salam się prezentowała, wymieniłyśmy się też uwagami na tematy okołoalkoholowe i inne kulturalne. I to na tyle. Znaczy południowe regiony jako Vice sprawdziłam, teraz muszę się zastanowić nad północnym kawałkiem Polski, a jak się rozpędzę to i do Szwecji na inspekcję wpadnęsmile
          • konopika Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 22:35
            Ja też mieszkam na południu, a nie zostałam sprawdzona sad
            • orale Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 22:49
              w lipcu wracam na południe, znaczy trzeba rozszerzyć pole kontrolismile
            • konopika Re: Marzec wita !! :) 01.03.11, 22:49
              Z tego smutku zapomniałam się przywitać. Witam marcowo.
    • tutul Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 07:01
      Zimno jeszcze,dzisiaj było -12 skoro świt.A wiecie,że o 6:00 już jest zupełnie widno?
      Witam optymistycznie dzisiajsmile
      • ewa9717 Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 07:59
        Żadna pociecha, jak trza wstać o świcie. Mam dziś fachowców. Bry.
        • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 08:06
          A ja tęsknię za deszczem. Cześć.
          • bumbecki Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 08:22
            o nie, nie - żadnych opadów.
            wiemy że jest widno - nie wpadam na meble jak wstaję smile już wkrótce zmieniamy czas i dłuuuugo będzie widno wieczorem smile
            a, zapomniałam - dzień dobry smile
            • 36krzysiek Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 08:29
              Dzień dobry się z Państwem. Udaję się do odreagowalni dać upust.
              • se_nka0 Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 08:49
                Odreagowałeś Baronie ? Dzień dobry. Obserwuję zaokienny termometr. Wyjdę z domu dopiero wtedy, jak skończy pokazywać mniej niż zeroooo smile
                • ez-aw Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 09:06
                  Kiedy przestawiamy zegary?
                  Witam.
                  • felis2 Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 09:18
                    W pierwszy wiosenny weekend.
                    • spokokolarz Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 09:30
                      "Przednia nóżka zgięta" tongue_out Cześć
                      • pomaranczuch Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 14:55
                        Cześć!
                        Potwierdzam, spotkanie wypadło bardzo, bardzo miło smile choć króciutko, ale cóż, siła wyższa.
                        Dziś niestety zakichana i zasmarkana nie wychodzę z domu uncertain
                        • salam_ji Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 15:49
                          Spotkanie było bossskie! Więcej chcę i stawiam wniosek : niech szefostwo naczelne ruszy... się i też przyjedzie kiedyś wink (tudzież inne członki statutowe i honorzaste) Nie pożałuje(ta). W Krakowie knajpy się zmienia jak rękawiczki i można zwiedzić naprawdę interesujące miejsca. Takie np "22 stolice Europejskie w 3 dni w pigułce" wink
                          Padły tam również pewne propozycje do przedyskutowania, które napisałam w odpowiednim wątku.
                          Uśmiałam się wczoraj jak norka wink Dawno już nie spędziłam tak miłego wieczoru! Dziewczyny dzięki wielkie! Uczciłyśmy Pomarańczucha, każdy miał jakiś (mniejszy lub większy) element pomarańczowy na sobie wink bądz przy sobie. No... niektórych poniosło wink
                          • bbbzyta Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 16:07
                            Witam. Oj tak, spotkania TWCH są w każdych okolicznościach jedyne i niepowtarzalne smile Jeśli się dobrze orientuję, to tej wiosny kolor pomarańczowy jest trędy i kul, więc wszystkie byłyście bardzo na czasie, pomijając nawet że chodziło o uczczenie Pomarańczucha. Pomarańczuchu, życzę zdrówka! Mój łże-termometr (umieszczony od południa, w pełnym słońcu i w zacisznym kąciku) na zewnętrzu pokazywał dziś rano +10. Ha, ha, ha! (śmiech sardoniczny), już się nie nabieram na takie numery.
                            • papuga_ara Re: Marzec wita !! :) 02.03.11, 20:19
                              Kochana Redakcjo, kręgosłup mnie boli. Ciekawe, co to oznacza, może Redakcja wie. W myśl zasady "co się źle zaczyna, to się dobrze kończy" marzec powinien dla mnie kończyć się życiowymi fajerwerkami, szałem ciał i uprzęży. Na co liczę.
                              Z poważaniem, stała czytelniczka - papunia.
                              • ez-aw Re: Marzec wita !! :) 03.03.11, 06:33
                                Witam porannie. Czemu człowiek musi wstawać o tak wczesnej porze??
                                • se_nka0 Re: Marzec wita !! :) 03.03.11, 07:10
                                  Pewnie nie ma wyjścia wink Podobno z każdej sytuacji są dwa wyjścia, więc można jeszcze poleżeć spokojnie smile Dzień dobry.
                                  • heniulaa Re: Marzec wita !! :) 03.03.11, 07:15
                                    Dzień dobrybig_grin Pączka dla każdego!
                                    • bumbecki Re: Marzec wita !! :) 03.03.11, 07:38
                                      witanko smile
                                    • bbbzyta Re: Marzec wita !! :) 03.03.11, 10:20
                                      Witam smile Właśnie siedzę nad pierwszą bambułą (bo trudno to nazwać pączkiem).
                                    • 36krzysiek Re: Marzec wita !! :) 03.03.11, 10:55
                                      Bry.
                                      • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 03.03.11, 12:17
                                        3 marchewki właśnie schrupałam.
                                        • kurcgalopek Re: Marzec wita !! :) 03.03.11, 13:07
                                          Dzień dobry. Pozdrawiam pączkowo, chociaż sama dziś żadnych nie jem ani nie smażę smile
                                          • doratos Re: Marzec wita !! :) 03.03.11, 13:36
                                            Ach witam się witam!Wiosennie i pączkowosmile
                                            Palma pięknie zakwitła białymi baziami,a to nieomylny znak,że wiosna blisko!
                                            Mam już listę nasion,które zakupię i posieję,i ta lista to mi już całkiem wiosennie zrobiła!!

Pomarańczuchu zdrowia,ja właśnie wyszłam z choroby to współczuję Ci bo wiem jak ch...usteczkowo człowiek się chory czujebig_grin
                                            • papuga_ara Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 00:36
                                              Cześć i czołem. Pączki mi chyba pomogły na gnaty, albo to tylko chwilowy efekt euforyzujący po spożyciu wink W każdym razie jakby lepiej jest dziś.
                                              Jutro pewnie okazji internetowej nie będzie, bo dzień się dłuuuugi i intensywny zapowiada, a w weekend udaję się w krze krakowskie, zatem odmeldowana się czuję do poniedziałku. Całusy przesyłam, ścieląc się miękkim podłokietnikiem big_grin (bo podnóżki są passe').
                                              • bumbecki Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 07:28
                                                oooo, juz piątek smile
                                                dzień dobry Państwu smile
                                                • se_nka0 Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 08:06
                                                  Dobrego dnia !
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 08:19
                                                    Witam państwa w ten przepiękny poranek.
                                                  • orale Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 08:40
                                                    witam
                                                    chyba mi za molo słodyczy, dziś rogaliki różane robię i mus kawowy. Ktoś chętny?
                                                  • 36krzysiek Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 08:40
                                                    Pogoda nas rozpieszcza nieprzyzwoicie. Coś się wydarzy. Pewnie meteor. Ahooj!
                                                  • ewa9717 Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 09:07
                                                    Dzień dobry.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 10:43
                                                    Orale, za mało słodyczy? Przytulić?
                                                    A ja nawet wiem co się wydarzy. Śnieg jutro spadnie.
                                                  • 36krzysiek Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 10:53
                                                    Ty mnie nawet nie denerwuj! Jaki śnieg?! Rany boskie...
                                                  • bbbzyta Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 11:52
                                                    Hej! Dziś mój łże-termometr pokazywał +24 big_grin
                                                  • doratos Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 13:33
                                                    On nie łże tylko optymistasmile
                                                    Powitać,w ten mglisty dzionek!!
                                                  • balamuk Re: Marzec wita !! :) 04.03.11, 19:29
                                                    U mnie snieg lezy, jutro ma spasc nowy i w przyszlym tygodniu tez. Mnie tam nie wadzi, ale za Was trzymam kciuki - ze szczegolnym uwzglednieniem Barona, biensiur. Skoro wszystko sie ostatnio chrzani, 1300 km na polnoc moze byc zdecydowanie bardziej wiosennie.smile Czesc.
                                                  • se_nka0 Re: Marzec wita !! :) 05.03.11, 06:23
                                                    Nie ma na minusie ! No powiadam Wam nie ma na minusie. smileWidzę 0 wink Dzień dobry, zapowiada się wiosenna sobota.
                                                  • tutul Re: Marzec wita !! :) 05.03.11, 07:10
                                                    Taaa...i duje jak na dworcu,czy jak to było?
                                                    A ma jeszcze padać śnieg z deszczem.
                                                    Pesymistycznie dzisiaj witam.Prognozy pogody,i nie tylko pogody tak nastrajają.Mnie.Choć na razie jakieś promyki widzę.Ale co z tego...
                                                  • orale Re: Marzec wita !! :) 05.03.11, 09:23
                                                    dzień dobry. Czas do szkoły. A w Warszawie znowu procesja, trzeba centrum omijać, szlag
                                                  • tutul Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 09:09
                                                    Słońce jeszcze wyłazi.Aż żal w domu siedzieć.Witamsmile)
                                                  • se_nka0 Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 09:18
                                                    Wieje, jak to w kieleckiem wink Dzień dobry.
                                                  • ez-aw Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 10:00
                                                    Widzę piękne słońce - od razu milej się wstaje smile
                                                    Witam.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 10:13
                                                    Dzień dobry.
                                                  • ewa9717 Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 11:22
                                                    Trzecia próba: dzień dobry!
                                                  • stara.gropa Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 11:29
                                                    A jakby była nieudana to co? Dalej sen? smile
                                                  • 36krzysiek Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 14:29
                                                    Mam nadzieję, że to coś, co leci za oknem to płatki jabłoni?!
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 15:36
                                                    BUHAHA! A nie mówiłam? Ale jak one pięknie wyglądają na tle błękitnej łaty niego podświetlone ostrym, popołudniowym słońcem.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 15:46
                                                    PS. Była dziś u nas pani dr pediatra. Chmielewszczanka z czytania, a z charakteru i pomysłów na różne dziwne akcje to większość z nas przebija. Jej chłop to ma zdrowie, ale to inna sprawa. Ad rem. Już wychodząc, pożaliła się: "Jaka szkoda, że nie wszyscy są tacy zakręceni jak my! Ostatnio byłam u chorego dziecka, a tam 43 metry Chmielewskiej". Powiedziała, że zna takich chmielewskich oszołomów, a oni na to, że tak, oczywiście, znają nas, może nie z nazwisk, ale bywają na forum i wiedzą, ze jets takie miejsce. I ja się pytam - czyje dziecko leczy pani dr R.? smile
                                                  • minerwamcg Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 20:30
                                                    Oto jest pytanie, Kociu smile Nasze w kaźdym razie nie, bo nasza pani doktor nazywa się na F. big_grin
                                                  • balamuk Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 15:37
                                                    Niewatpliwie. Dzien dobry.
                                                  • orale Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 20:58
                                                    wtam. Ne mam jednej lterk w klawaturze, dzwne m sę psze, pewne jeszcze dzwnej czytasmile
                                                  • doratos Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 21:47
                                                    Hej,hej!
                                                    No jak zwykle kiedy ja wchodzę,to wszyscy już zeszlismileTo se pohukam na pustym forumie!
                                                    Hop,hop!Hu,hu!
                                                  • stara.gropa Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 21:52
                                                    Wszyscy już zeszli, czekają teraz do północy, wtedy wstaną. smile
                                                  • groha Re: Marzec wita !! :) 06.03.11, 23:16
                                                    ...that this is thriller, thriller here tonight? smile
    • bumbecki Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 08:10
      och, jaki piękny poniedziałek smile
      dzień dobry smile
      • ewa9717 Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 08:15
        No ładnie.
        Dzień dobry.
        • orale Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 08:26
          witam ze wszystkimi literkamismile
          • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 08:28
            Prześliczny poniedziałek. Cześć.
            • se_nka0 Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 08:30
              I - się odnalazło ? Dzień dobry wiosenny smile
              • 36krzysiek Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 09:02
                Cześć i czołem
                kluski pod stołem
                hop dziś dziś hop!
                • asia.sthm Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 09:10
                  Radosc o poranku
                  odwalona w kupie.
                  Fajny ten poniedzialek bedzie!
                  • ewa9717 Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 09:26
                    Minęła dyspepsja? wink
                    • pomaranczuch Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 12:20
                      Cześć! Jak cudownie, trampki można już ubrać big_grin
                    • groha Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 12:30
                      Hej, co się dzieje? Na pewno poniedziałek dzisiaj? P o n i e d z i a ł e k??
                      I wszyscy tacy radośni?! smile
                      • konopika Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 12:55
                        Jesteśmy radośni mimo poniedziałku, bo słońce świeci pełną gębą smile Witam radośnie, słonecznie, promiennie...
                        • groha Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 13:07
                          E, tak to każdy potrafi. Myślałam, że właśnie robimy coś na przekór, wbrew i mimo wszystko, czyli statutowo i jak należy, a tu idziemy na łatwiznę po prostu, phi smile
                          Żartuję. Też już jadę po najmniejszej linii oporu.
                          • tutul Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 15:41
                            Witam.
                            Pogoda ułatwia rozstanie z karnawałem.Chociaż,z ręką na sercu:kto był na balu w tym roku?Ja NIE byłam.I nie będę.Ale z zapustów mozna się cieszyć i bez balu.To się cieszęsmile)
                            • balamuk Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 18:48
                              Tez na balu nie bylam, ciesze sie dla towarzystwa.wink
                              Choc nie tylko. Bylam dzisiaj u dzieciowego lekarza i z nudow czytalam sobie plakaty. Na jednym widnialy buziuchny czworga mlodych, pieknych i wyraznie szczesliwych obywateli, przy nich tajemnicze liczby - 10, 13, 17 albo cos w tym guscie, nad tym wszystkim wielkimi wolami: "Ile kropli potrzebujesz, by poczuc sie swietnie?" A pod spodem, nieco drobniejszym drukiem, reklama srodka na zatwardzenie...
                              Po czym wrocilam do domu, weszlam na ulubione forum i przeczytalam wpis Asiowy:
                              Radosc o poranku
                              odwalona w kupie.

Znak, Szanowni, znak! Jest sie z czego cieszyc!
                              Witam radosnie
    • stara.gropa Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 20:53
      Jutro Dzień Kobiet. Czy koleżanki pamiętają, że z tej okazji należy sobie sprawić jakiś prezent? Niezależnie od tego, że dostaniemy prezent od kogoś.
      Ja, tradycyjnie kupuję sobie co roku torebkę.
      Przyjemnych zakupów życzę smile
      • balamuk Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 21:01
        "Nalezy" brzmi groznie. Czy to znaczy, ze mus?
        • stara.gropa Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 21:17
          Oczywiście, bo odwleczenie prezentu nader często kończy się tym, że go nigdy nie kupimy.
          • minerwamcg Re: Marzec wita !! :) 07.03.11, 22:39
            Yyy... a jak mi kupi mąż to się liczy, czy muszę sama?
    • bumbecki Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 07:38
      dzień dobry wtorkowo smile
      • eulalija Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 07:59
        Wprawdzie brak słoneczka ale w powietrzu już czuć wiosnę. Jeszcze nie wiem czy się cieszyć czy już zacząć się martwićwink
        Witam.
        • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 08:26
          Wiosna. Dziś szyb nie musiałam skrobać, a wczoraj tak. Witam cieplutko, zwłaszcza przywróconą netowi Eulalijską. No, ja bym chciała usłyszeć karczemną awanturę w twoim wykonaniu. Byle tylko jako bezstronny widz. smile
          • ewa9717 Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 08:31
            Ale z mieczem płonącem wink
            Tak świeci, że spać nie daje!
            Na razie nie było tłumów z goździkami czy jakimi wyrobami z lycry...
            • se_nka0 Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 08:55
              Tłumy pewnikiem po gożdzik w kolejce stoją wink Dzień dobry - śliczności nie słońce !! Pięknie świeci.
            • 36krzysiek Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 08:57
              Dzień Kobiet
              Dzień Kobiet
              Niech każdy się dowie
              Że dzisiaj jest święto dziewczyyyynek!
              Stolarz wszystkim Paniom, parytetów i braku cellulitu wink
              życzy
              • orale Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 09:04
                dzień dobry, pachnący kwiatamismile Baronu dziękuję za życzenia, tylko bez parytetów poproszęsmile
                • pomaranczuch Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 10:41
                  dziękuję i jednocześnie zgadzam się z Orale, bez parytetów smile

Miłego i słonecznego dnia smile
                  • balamuk Re: Marzec wita !! :) 11.03.11, 16:29
                    Czesc.
              • g0p0s Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 11:09
                Stooolarz, stooolarz, stoolarz...
                • groha Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 13:00
                  Właśnie dostałam sms od takiego jednego, którego kocham z wzajemnością:
                  Ode mnie i do Sztaudyngera: "Obchodzimy ku chwale Ojczyzny jeden Dzień Kobiet, a cały rok mężczyzny"
                  I jak tu takich szczerych facetów nie kochać? Się musi smile
                • bbbzyta Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 16:54
                  U mnie w pracy 8 marca się nigdy nie świętowało, bo to seksizm i męski szowinizm. Tylko kiedyś mój były szef zakładu mi opowiadał, że z tej okazji zorganizował wśród swojej załogi turniej gry w pchełki, walczyli oczywiście "rycerze" w imieniu swoich "dam". Już nie pamiętam, co było nagrodą. Możliwe, że puchar Prezesa wink
                  • stara.gropa Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 17:04
                    Swoją drogą ciekawa sprawa z Dniem Kobiet. Bo jakoś nigdy nie słyszałam, żeby ci, co mówią, że ten dzień jest bez sensu, bo kobiety trzeba kochać i szanować cały rok , a nie jednego dnia itd. blablabla, tak samo mówili o Dniu Matki. A przecież tym bardziej matkę kocha się przez cały rok. A wszyscy lecą z kwiatami i prezentami z własnej nieprzymuszonej woli i nie protestują 26 maja. Ot, paradoks wink
                    • cytrynka6543 Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 17:14
                      Cześć wszystkim. Pięknie na dworze,czyżby wiosna miała już nastać? Tak na stałe? U nas?
                      Na południowo-zachodnich rubieżach już jest,nie ma śladu białego na trawnikach w przeciwieństwie do tego co tu. Chciałabym już tej wiosny na całego.
                    • balamuk Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 17:44
                      Moze dlatego, ze mame na ogol ma sie jedna. A taki Dzien Matki to dodatkowa okazja, zeby wpasc, pogadac, kupic cos sympatycznego. Z Dnia Kobiet jakas pokrecona masowka wyszla, mam sie cieszyc, ze sklada mi zyczenia kolega z pracy, z ktorym od zawsze mowimy sobie wylacznie dzien dobry? Albo ze porywa mnie w objecia znajomy, ktorego opinie o kobietach znam doskonale, bo lubi ja wyglaszac przez cala reszte roku? A na plaster to komu?
                      • balamuk Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 17:45
                        No i rozognilam sie. Dobry wieczor.smile
                        • stara.gropa Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 17:56
                          Na szczęście mam miłych kolegów w pracy i dzisiaj podarowali kwiaty wszystkim kobietom z wydziału. Było bardzo sympatycznie. Ale to są faceci bez kompleksów i cały rok wyrażają się dobrze o kobietach. smile
                          • balamuk Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 18:03
                            Rzeczywiscie masz szczescie, zupelnie powaznie mowie!smile))
                          • orale Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 18:07
                            dziś dostałam kwiatów a kwiatów i spędziłam bardzo miły dzień, za dwa dni upiekę kolegom tort i też będzie fajnie. Co w tym złego? w Święta też jesteśmy milsi dla innych, a przecież powinniśmy cały rok. A już jak słysze opinie, że niektórym kobietom to ubliża, to się baaaardzo nad tym zastanawiam, czemu do cholery? Już bardziej mi walentynki przeszkadzają, bo po pierwsze niepolskie, a po drugie już widzę te miłości rano do jednej, a wieczorem do drugiej. Niektórzy nawet tak samo mówią do swoich partnerow, żeby im się nie pomyliło. Mnóstwo zatem mamy słoneczek, kochań lub misiek. Ale z drugiej strony kolejna okazja do sympatycznego gestu, a mało tego mamy
                            • stara.gropa Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 18:18
                              Sto lat temu choinka była niepolska, a teraz? Czy ktoś wyobraża sobie święta bez choinki?
                              Ja tam jestem za wszystkimi świętami smile
                              • balamuk Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 18:38
                                A ja za sympatycznymi gestami bez okazji, ale to chyba wszyscy?smile
                                • groha Re: Marzec wita !! :) 08.03.11, 23:10
                                  Owszem, Bałamuku, chyba wszyscy. Ale przyjmijmy, że sympatyczne gesty na co dzień to codzienność, a takie od święta to świąteczność, może być? I że niezależnie od częstotliwości, jedne i drugie raczej zawsze są miłe, prawda? No, i po problemie, bo zupełnie nie ma na co się obrażać smile
                                  • asia.sthm Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 01:05
                                    U nas wszystkie gazety bebnily o Dniu Kobiet.
                                    Wymieniono 5 rzeczy, w ktorych kobiety sa lepsze od mezczyzn.
                                    1 - we wbijaniu gwozdzi - serio zbadano naukowo celnosc i wydajnosc pukniecia
                                    2 - w ekonomii - w znaczeniu ze regularniej placa rachunki, nie zalegaja i placa mniej kar.
                                    3 - w pamietaniu - ha! mamy lepsza pamiec
                                    4 - w skrecaniu mebli z IKEA (ponoc lepiej czytamy instrukcje, i z pomyslunkiem sie zabieramy)
                                    5 - ....kurde zapomnialam

Moze jutro sie przypomni.

Mam chyba nadmiar cholesterolu, czy cus. Dzis byl u nas tlusty czwartek, spozywa sie obowiazkowo semle.
                                    https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQHdTai_Yqmlxi0wfNxjhWRdt3OOMIGi4XC_2amccdvzCTviPCR
                                    • ewa9717 Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 07:24
                                      Na wstecznym leci? W Szwecji wczoraj tłusty czwartek, a u nas dziś środa z nawożeniem włosów. Ponoć cebulki popiół lubiejo jak dzikie!
                                      Dzień dobry!
                                      • tutul Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 08:39
                                        Te semle to chyba ostatkowe jedzonko.A dzisiaj nareszcie można sobie odpocząć od wielkiego żarcia hihihi.Słodyczy i tłustości słodyczowych.
                                        Witam w piękny słoneczny,ale ziiiimmmnnny poranek.Znów wieje (ale wkoło mojego bloku ZAWSZE wieje)
                                        • eulalija Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 08:43
                                          Wieje, wieje, nie tylko wokół Twojego bloku, znowu dworzec z Kielc się podzielił na kawałki i obsługuje niepotrzebującychwink
                                          Ale słoneczko świeci.
                                          Witam.
                                          • czekolada72 Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 09:24
                                            Słoneczxko swieci, ale o 7 rano mrozik minus 10...
                                            Miłego smile
                                            • se_nka0 Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 09:43
                                              Żeby nie ten zimny wiatr... dzień dobrysmile Działkę trzeba odwiedzić, zobaczyć, co w trawie piszczy - a raczej w kretowiskach, wredoty nie marnowały zimowego czasu.
                                            • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 09:45
                                              Z okazji środy popiielcowej usmażę dziś placki kartoflanne. Oraz mielone dla mięsożerców. Usiłuję też upiec bułeczki drożdżowe. Meine erste mal...
                                              Witam cieplutko. Ach, jak ptaszki pitolą.
                                              • pomaranczuch Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 10:26
                                                Cześć!
                                                Okropny dzień, dziś mamy rozrywkę w postaci wymiany okien w całym mieszkaniu, a okien u nas ci mrowie a mrowie uncertain Do tego rozpoczynam dziś trzy dni na kisieli, bleee
                                                Mimo wszystko miłego dnia wink
                                                • eulalija Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 10:51
                                                  A ten kisiel to za jakieś grzechy? Z braku forsy na inne papu? Czy może, nie daj PB, dla zdrowotności konieczny?

W temacie okien to myśmy już jakąś ekipę odwetową montowali, w razie czego się przeczyta, się pomoże.
                                                  • migos Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 11:02
                                                    dobry, słoneczny, pracowaty wink
                                                  • konopika Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 13:22
                                                    Dzień dobry, słonecznie i wiejnie dziś.

A propos tego w czy kobiety są lepsze: Kobiety są lepszymi kierowczyniami (odpowiednik męskiego kierowcy) od mężczyzn.
                                                  • pomaranczuch Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 13:31
                                                    Eulalijo, powiedzmy, że dla zdrowotności smile
                                                  • heniulaa Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 18:36
                                                    Ekipa odwetowa miała wpaść do mnie big_grin bo pożal się PB fachowcy dwa tygodnie dojechać do mnie nie mogli i trzy razu urlop brałam na okna big_grin
    • groha Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 14:23
      Już wiosny zwycięskiej zieleni się kwiat i ptaszki wszczynają swe trele, ach! Jaki piękny jest świat ze... pardon - bez Związku Radzieckiego na czele!
      (Przepraszam najmocniej, stres miałam dzisiaj straszny i musiałam jakoś odreagować smile )
      • doratos Re: Marzec wita !! :) 09.03.11, 22:26
        Hej,cześć!Witam wieczorkiem!
        Dopiero teraz udało mi się wejść po schodach na piętro i pocałować klawiaturę!
        Wcześniej nie było siłysmileNo w końcu mamy to święto tylko raz w rokubig_grin
        • se_nka0 Re: Marzec wita !! :) 10.03.11, 07:38
          Letko mży , czyli pozimowe porządki na mokro wink Dzień dobry - wiosna ! Prawdziwa wiosna !
          • stara.gropa Re: Marzec wita !! :) 10.03.11, 07:42
            Szłam dzisiaj do pracy na czworakach. Na dwóch odnogach nie dało się zrobić kroku.
            • heniulaa Re: Marzec wita !! :) 10.03.11, 08:48
              Witam w wiosenny poranek big_grin zakładam raki na buty i wiuuuuuuuu do pracy.
              Od rana byli hydraulicy, którzy MOCNO odbiegają od wizji polskiego hydraulika we Francji big_grin Przyszli o 7.30 a o 7.35 wyszli po sprężynę. Wrócili 7.45. Wzięli się w końcu za robotę i załatwili sprawę. Tym razem nie była to interwencja tylko wolny wniosek złożony przeze mnie na zebraniu wspólnoty w poniedziałek. Dodam że była to ta ekipa, którą ostatnio opier****** znaczy tego wyraziłam swoją opinię na ich temat w prostych budowlanych słowach i wyrzuciłam za drzwi. Dziś pożegnaliśmy się prawie czule i obiecali że wpadną jak następnym razem coś się będzie działo z kanalizacją big_grin

Miłego smile
              • ewa9717 Re: Marzec wita !! :) 10.03.11, 08:58
                Ho, ho, Gropa dopiero dziś rano po święcie wracała? Jaka dzielna, od razu do roboty!
                Żadnych mżonów, słońce!
                Dzień dobry!
                A, Heniula, u mnie kiedyś był lepszy magik od lodówki: przyszedł, popatrzył, zostawił wielką torbę z narzędziami i powiedział, że skoczy po jakąs śrubkę czy inną duperelę. To był długi skok, wrócił po ponad tygodniu wink
                • 36krzysiek Re: Marzec wita !! :) 10.03.11, 09:02
                  yrbod ńeizD. Gibłem się parę razy ale cało i zdrowo dotarłem do ukochanej pracuniuniniuniuni.
                  • cytrynka6543 Re: Marzec wita !! :) 11.03.11, 14:55
                    Cześć,ależ dziś kielcowo.
                    Gazem mi w domu śmierdzi i przeciągi trzaskają drzwiami,oby mi nie zatrzasnęły wyjściowych wink
              • kocio_pierzaczek Re: Marzec wita !! :) 10.03.11, 09:00
                Heniula, przywracasz mi wiarę w człowieka, to znaczy w fachowca. smile
                Pachnie wiosną.
                Kuchnia dziś ma fajrant i nie urzęduje.
    • czekolada72 Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 09:20
      dzwonia dzwonki sań...
      • spokokolarz Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 09:55
        Śnieg pada. Wczoraj mnie aresztowano. Kocham policję.
        • ewa9717 Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 10:00
          U mnie inny klimat!
          Spoczko, za co???????
        • g0p0s Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 10:52
          Zima kontatakuje smile
          A co to się przeskrobało i dlaczego tak szybko ułaskawili?
          • pomaranczuch Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 11:06
            Właśnie, co to za śnieg za oknem?
            Kolarzowa, przyznaj się, coś znowu narozrabiała? tongue_out
            • groha Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 11:24
              Śnieg przedwiosenny to jest, przypuszczam. Cześć. Ho ho ho, Spokoszoferku! Deklaracje miłości do policji, to już tutaj różne padały, ale wyłącznie czcze i platoniczne, że tak powiem, osobistym aresztowaniem chyba jeszcze nikt tej miłości nie udowadniał. Opowiadaj!
            • bbbzyta Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 12:38
              Hej, jakoś sennie na świecie, wszyscy wściekli, kawa nie pomogła, elektryczność w gniazdkach komputerowych w pracy padła i tak dalej. Kolarzu! hej hej hej, czy już Cię wypuścili???
        • minerwamcg Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 14:12
          Łomatko, i piszesz z aresztu? Mają tam net? Co Ci zanieść w paczce? Palisz? Podobno do więzienia posyła się cebulę...
          • papuga_ara Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 14:31
            No i zostawiła nas Spokoszoferka wśród domysłów i dociekań. Fantazje mi ruszyły. Z postu wiało spokojem, a nie paniką, więc może już po ptokach, znaczy - po sprawie??
            Jak ten czas leci. Zatrzymałam się na poniedziałku, a tu proszę - czwartek. Jakże podstępnie.
          • spokokolarz Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 14:37
            Fuj, nie znoszę cebuli. smile Pani Minerwo, czy ja palę? Ja palę na okrągło...
            Wracałam sobie ze Starego Portu, wcale nie zygzaczkiem, w tramwaju czytałam i czułam się normalnie. Na Kleparzu miałam przesiadkę i niestety wymyśliłam, żeby przeciąć Aleje nie po pasach. No i wylazłam prosto na radiolkę. Czy pani jest trzeźwa. Hm, no niestety nie jestem, nie było sensu ściemniać. Balonik i dmuchamy. Naprawdę się zdziwiłam, że wyszedł cały promil. Także niestety zamiast upomnienia mandacik, ale mogę zapłacić po pierwszym, więc jakoś to przeżyję.
            Policjant był młody i bardzo miły, ponieważ musiałam długo siedzieć w radiowozie, to sobie pogadaliśmy. Zapytałam, czy nie zna kogoś, kto by szukał pokoju, bo potrzebuję współlokatora (no właśnie, może Wy znacie kogoś, kto chciałby wynająć pokój w Krakowie?) i obiecał, że zapyta swojego brata, który studiuje prawo na UJ. W ogóle, jak się rano nad tym zastanowiłam, to mam wrażenie, że ten policjant mnie podrywał nieco, ale mniejsza z tym.
            Zapytał, czy z kimś mieszkam, powiedziałam, że z kotem. Błąd. Jako osoba nietrzeźwa bez opieki w tym momencie powinnam wylądować na ul. Rozrywka (odpowiednik Kolskiej). Zaprotestowałam, że to za drogi hotel dla biednej studentki, a on stwierdził, że ponieważ jestem poważną osobą (sic), to odwiezie mnie radiowozem do domu. Także miałam nietypową taksówkę. No i to cała historia, wolna jestem, z aresztu nie stukam. smile
            • g0p0s Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 15:01
              Trzeba było wynegocjować kilka punktów do tego mandatu smile
            • doratos Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 15:07
              Dzień dobry!!
              Spoko gliniarz podrywał na banksmile
              Też mnie kiedyś do domu odwozili radiowozem!To były czasybig_grin
            • pomaranczuch Re: Pada śnieg, pada śnieg... 10.03.11, 15:09
              Co za szaleństwo! big_grin
              I nie wzięłaś od niego numeru telefonu? No co Ty, mielibyśmy już wtyki w policji tongue_out
              • spokokolarz Re: Pada śnieg, pada śnieg...