balamuk 01.08.18, 06:55 To dla Czekolady, żeby się od niej wreszcie Kraina Deszczowców odczepiła. No, wyjątkowo da się oddychać. Dooo roboty! Znaczy cześć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 01.08.18, 07:01 Oj tak! jak ja bym chciała, by Kraina Deszczowców zmieniła lokalizację i spłynęła na swoje miejsce! Dlaczego ja w teoretyczne lato musze miec listopad, dobrze, ze jeszcze snieg nie pada i mrozy nie nastaly! Lato było w maju i pi razy drzwi do polowy, no, niech bedzie - 18 czerwca. a potem - kaniec! Miłego! Odpowiedz Link
berrin Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 01.08.18, 07:06 Komu sie da, temu dobrze... Mam dziś w perspektywie załatwianie licznych spraw (głównie urzędowych) koniecznych do zrobienia zanim opuszczę stolycę na 3 tygodnie i kawałek, do każdej sprawy dojazd w pełnym słońcu i nie zacznę przed 17.00 (mimo teoretycznych godzin pracy do 15.00) bo z kolei żeby zdążyć wyrobić się z pracą zawodową przed urlopem wyszedł mi dziesięciogodzinny dzień pracy. Dziesięcio i pól, dla ścisłości, zaczęłam 6.30... Czyli nie 24 roboczogodziny, a nieustannie 32. Czasoprzestrzeń czyli kompresuje się. Ale piątkowe popołudnie nadejdzie, niewazne, czy się wyrobię, czy nie, i jakże to pocieszające. Cześć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 01.08.18, 07:22 U mnie podlewa właśnie Z małej chmury piękny, równy deszcz na suchą działkę. Każdemu, czego mu potrzeba - dobrego sierpnia. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 01.08.18, 11:24 Niech i mnie co podleje, kania jestem. No i mamy sierpien. Zaraz raki i smierdziuch - jarzebiny juz od dawna czerwone, wszystko poglupialo. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 01.08.18, 12:35 Dzień dobry, ani jednej chmury, żar się z nieba leje. Odpowiedz Link
eulalija Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 01.08.18, 13:12 Jakieś małe kłębki waty latają po niebiesklim. Mordy nie przykryją. Masakra. Witam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 01.08.18, 13:26 Sahara w samo południe... Rano lałam areał, wróciłam jako zdechłe zwłoki i musiałam ponad godzinę po zimnym prysznicu dochodzić do używania rozumu. Prawie doszłam. Tera byle do wody dojechać... Bry. Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 02.08.18, 00:26 A u mnie z dużej mały. Wyszłam z pracy w krajobraz apokaliptyczny, straszliwe czarne chmury zwisające nad jednym z głównych placów Buku (oraz - znamienne - nad budynkiem rządu) i nieco zrezygnowana udałam się na miejsce spotkania towarzyskiego, czyli na taras oswojonej knajpy. No i siedziałam czekając na resztę, a wokół mnie narastał mrok i groza, po czym spadło coś w rodzaju pięciominutowej mżawki. I tyle. Miłego czwartku? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 02.08.18, 07:14 Musi byc miły Wczoraj, po burym poranku, po parnym południu, po - !!! - słonecznym popołudniu (ale nie na tyle, by osuszyć staw w ogródku...) - spędziłam wieczor na koncercie w kosciele Mariackim przy akompaniamencie burzowych grzmotów i szumie ulewy, których to odgłosow nie zaćmiły nawet dzwieki organów.... W nocy ulewa, świtem ulewa; nocą zimno, rankiem zimno... jesień na całego, zwłaszcza, że wrotycz i nawłoć kwitną na maxa (a 40 lat temu - zakwitały na przełomie sierpnia i wrzesnia, gdy rodzice przyjezdzali po nas na koniec wakacji i zabierali nas do domu na rozpoczecie roku szkolnego....), owoce jarzebiny sa czerwone, a czarnego bzu - czarne Miłego! Odpowiedz Link
berrin Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 02.08.18, 07:23 Patrzę na mapy baryczne. Tak czystego nieba nad krajem dawnom nie widziała. Żar. Jeszcze 16 roboczogodzin. Nawet 15 i 33 minuty... Cześć. Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 02.08.18, 07:39 To już nie światełko, tylko linię mety widzisz. Odpowiedz Link
berrin Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 02.08.18, 07:52 Ale ta ostatnia prosta strasznie pod górę jest. Szczyt widze, czemu nie, ale do mety to sie chyba będe czołgać Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 02.08.18, 10:36 Dziś rano szedłam pod górkę (gdyby nie to, ze odbierałam dostawę żuru z macierzy, położyłabym się już u podnóża górki) i omal nie zszedłam... Teraz zaciemnienie, żeby nabrać mocy na dojazd do wody! Berrin, obcinam ci kolejne 3 robocze Za trochę będzie z górki! Dzię! Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 02.08.18, 10:58 Cześć. Waciki kosmetyczne gdzieniegdzie na niebie. Upał, w domu takoż. Wczoraj w pobliżu ścięli piękny kasztan, stare drzewo z rozłożystą koroną. Widziałam jego szczątki naszykowane do wywiezienia. Nie był spróchniały. Oczy cieszył, teraz na jego miejscu stoi samochód. Pięści zaciskam. Berrin, jeszcze tylko trochę, dasz radę. Kciuki trzymam, żeby Ci szybko minęły te pozostałe pracowe godziny. Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 02.08.18, 21:22 Masz ci babo kaftan - wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,23747792,najwyzszy-szczyt-szwecji-stracil-swoj-tytul-w-ciag-miesiaca.html#Z_BoxNewsImg&a=167&c=96 Asiu, co się tam u was wyrabia... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 02.08.18, 22:13 > Asiu, co się tam u was wyrabia... Nie wiem co powiedziec, sie porobilo. Byla gora, za pare lat bedzie dziura. ( to glupi zart z ugotowanej glowy ) Staram sie zapamietac z jaka szybkoscia schne po zimnym prysznicu....ledwo dolicze do dziesieciu i juz sucha. Reczniki mozna przeznaczyc na inne cele. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 02.08.18, 23:01 O kurczę, rzeczywiście się porobiło. Z góry - dziura, in spe. Hi, hi. Żeby to tylko szybko wysychać po prysznicu, wczoraj taka wyschnięta przeszłam 3 metry do łóżka i znowu byłam mokra. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 06:47 Cos niesamowitego - od wczorajszego ranka nie leje, od wczorajszego popoludnia - slonce swieci, opalac sie mozna Miłego! Odpowiedz Link
berrin Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 09:43 Tępy upał trwa, nawet w nocy nie było antraktu. Spaliśmy z Osobistym po strumieniem wentylatora ustawionego na maksymalne obroty i bez okryć żadnych - i ledwo-ledwo sie dało. Na ostatnim pięterku pod dachem z czarnej papy po prostu nie ma czym oddychać... A pod robota kogut darł dzioba, kukurykał jak nakręcony, raz za razem. Aż poszłam popatrzeć, no wlazł na zawalony gołebnik i wydzierał sie jak nakręcony. A jego panienki niemrawo grzebały poniżej. Odliczam. 5 godzin, 18 minut... Cześć... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 09:49 Jestem naprawde zaskoczona, sama sypiam tak, ze strych nade mna jest. A na noc - MUSZĘ zamknac balkon, zgoniwszy uprzednio zen Rysię, bo jest w nocy lodowato! Az takie róznice?? Hihi, to moze i ja zacne odliczac? Jeszcze 27.... Dni.... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 10:28 > Odliczam. 5 godzin, 18 minut... jeszcze jakies 4 i pol. do mety, do mety juz dwa kroki Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 11:51 Cześć. W pokoju 29 stopni, sypiam we własnej skórze, obok mnie lekkie prześcieradło, na wszelki wypadek. Długo tak jeszcze? Berrin, już prawie 12:00, czas leci. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 12:17 2 i pół Wczoraj mój kawałek świata wedle przepowiadaczy był polskim biegunem zimna, co oznaczało tylko 29 w cieniu Woda naprawdę już za ciepła, no ale tylko w niej da się wyżyć, więc po prysznicach na areale udaję się Ewa 007 Odpowiedz Link
felis2 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 12:37 Wczoraj w radach jak przetrwać upały mówili, żeby do wentylatora przywiązać butelkę z zamrożoną wodą, to przez jakiś czas dmucha chłodzonym powietrzem. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 13:07 W którymmiejscu przywiązać, że tak głupio zapytam? Odpowiedz Link
felis2 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 14:55 Hmmm, ten radzący pan mówił, że pośrodku. Wyobraziłam sobie, że do tej takiej siatki osłaniającej. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 15:39 Przy urządzeniach elektrycznych bałabym się eksperymentować z czymkolwiek zawierającym wodę. Trudno, muszę cierpieć dalej. Odpowiedz Link
eulalija Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 15:53 Kapie. W okolicach się burzy. PanTomograf chciał mnie widzieć. W południe na drugim końcu miasta. Chyba wiecie jak się czuję. Witam. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 16:59 Eulalijo, zimne puf puf wysyłam. U mnie pół godziny temu deszcz rzęsisty spadł, jeszcze kapie. Temperatura z 32 spadła na 23. Niech już tak zostanie. Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 17:56 No to mamy Berrin na urrlopie. I dobrze! A ja w poniedziałek rannym świtem jadę do Krakowa, miało być sześć dni, będą trzy i bardzo jestem ciekawa, jakim cudem uda mi się załatwić wszystkie idiotyzmy, których nie mogę załatwić wirtualnie z powodu że RODO. Bry. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 17:00 O rany, Berrin juz ma wakacje od calych dwoch godzin. Fanfara spozniona: tatatataaaaadam ! Piatek jest. Odpowiedz Link
berrin Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 17:58 Fanfara niemal w punkt, wyszłam z biura 16.48. W panice i pośpiechu, że jak nie wyjdę JUŻ to zostanę przynajmniej do wieczora. Moje naczelne szefostwo uważa, że najlepiej zacząć kierować życzenia i postulaty do pracowników około 14.00. Zwłaszcza w piątki... Ale im uciekłam. Kochane, zaczynam urlop... będę w samym środku niczego, z bardzo nędznym zasięgiem komórki i jeszcze slabszym interneta. Postaram się czasem zameldować... i nie umrzeć z upału. Ha! Urlop, urlop, urlop... muszę się przyzwyczaić... Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 18:10 Wypoczywaj Berrin, życzę Ci pięknej pogody z temperaturą 24 celsjuszki. I jeszcze, czego sobie tylko życzysz. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 18:33 No to lec, niech cie celcjuszki maja w swojej opiece 😎 Bez internetu tez mozna wypoczac hi hi Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 19:25 Berrin, nie ma nic lepszego niż sam środek niczego!!! Rany, kiedy jak tak byłam?? Aktualnie Dziecko me, jakis dziwny produkt cywilizacji (zawsze dumam czy aby na pewno nie zostało mi podmienione w szpitalu?!) jest w "szczerym polu na ugorze" gdzie "dookoła nie ma nic oprócz żurawi". No, ale zzasięg jest Udaneho urlopu i wszystkiego czego najbardziej potrzebujesz!! Eulalijo, mam nadzieje - i puffam1 - ze tomograf wykaze wszystko w najlepszym porzadku!! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 20:55 Eulaliji nie pufnę, bo nie mam czym... Wyszłam zwody o 2015, a już mi zaś gorąco... Berrin, mam nadzieję, że w samiuśkim środku niczego jest woda? A rodo jest do dudy! Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 22:23 Bałamuku, chłodnej podróży Ci życzę. I owocnej. Odpowiedz Link
berrin Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 22:30 Jest woda, Ewo, jest. Jezioro. 15 metrów od chałupy. Jestem spakowana. Jestem też nieżywa z upału, zmęczenia i takich tam. Eulalio, puffff!!! Pufffff!!! Puuuuuuufffffff!!! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 03.08.18, 23:13 Eulalijo, przyłączam się do pufów! Niech Ci pan T. powie same komplementy. Że dobrze, ładnie i w ogóle. Odpowiedz Link
eulalija Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 04.08.18, 11:13 Dzięki za wszystkie pufy. I te ciepłe, i te zimne, i suche, i pusiate. Ewo czemu amerykańskich żołnierzy lejesz pod barem? Berrin dojeżdżaj spokojnie i szczęśliwie do środka niczego. Spaniella z tobą opuszcza wrzątek miejski? Witam. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 04.08.18, 11:24 Cześć, ukrop trwa. Mniemam, że Ewa w jednym tylko przypadku mogła przylać komukolwiek, z samej Hameryki nawet. Gdyby ją ktoś próbował wyeksmitować z jeziora. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 04.08.18, 20:06 Nie, w sensie nakazać wyjść z wody, bo tu amerykanczańska armia ważne dla obronności kraju manewry ma wykonywać. Już słyszę, jak coś tam klaszcze za borem, a może nad dalekim cichym fiordem? Z upału mi się musk na lewą stronę odwrócił. Znaczy się, przenicował. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 13:15 Odpoczywają wszyscy? I prawidłowo. Poprawiło wczorajsze podlewanie i znowu świeci. Tak to lubię Dobrego dnia. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 13:23 Wakacje pod grusza z papierowa ksiazka. Nie umiem czytac z ekranu nawet w cieniu. Pufnac komus w cos? Nie? No to pa. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 13:34 Cześć. U nas deszcz i burza rano, teraz jakby odrobinę mniej żarzy. Też czytam, bo na nc innego siły nie mam. Odpowiedz Link
berrin Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 14:59 Burza histeryczka nie umie się zdecydować, łazi dokoła, tu popada, tam pomruczy, ówdzie pogrozi i poblyska, ale ogólnie nie za bardzo. Upał straszliwy, ale nad woda i na trawie jakoś łatwiej go znieść. Spaniella w cieniu śpi czujnie, bo jakby ktoś jej chciał zabrać piłeczkę, to proszę bardzo, pod warunkiem, że w celu poturlania, a ona po nią pobiegnie. Wiecie co teraz zrobię, żeby się wyslalo? Pójdę na szczyt pagora i stanę a la statuja wolności, z ręką z telefonem w górze ("stoit statuja, ruka padniata...") i on tam zlapie zasięg. Cześć. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 15:44 Jak statuja to moze cie ktos odzieje w podkoszulek z napisem....na tym pagorze. Doczytalam dzis i takam madra. Odpowiedz Link
eulalija Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 15:51 Ze śledztwa terytorialnego wynika, że twój środek niczego z pagórkiem jest koło Piszu. Aktualnie nad jeziorem Roś szaleje burza. W Warszawie dziś ciut łatwiej żyć. Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 16:38 W Buku ciut mniej, po okresie sympatyczno-histerycznych opadów i nieoczekiwanie rozsądnych celsjuszyków mamy śśśliczną pogodę. Tak sobie patrzę na prognozę na najblisze dni w Krakowie i już nic nie mówię... Kismet, prosze Szanownych. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 17:39 Nie wierz prognozom, jezeli chodzi o Kraków M wczoraj donosil, ze WIDZIAL, ze od rana ma padac. Od rana... bylo parno, bylo tak parno, ze nawet w barokowym kosciele na skalce bylo parnio. Nie bylo slonca, nie buyulo upalu, bylo parno! Naet 4 galki najpyszniejszych lodow nie spowodowalo, zeby przestalo byc parno. Ok 16 postraszylo !!! deszczem, czyli trza bylo sciagnac posciel z balkonu. No , i na tym tak jakby sie skonczylo. Miłego! Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 18:45 Ale nie lało, nie grzmiało i nie było paskudnie zimno? Bo jeśli nie leje, nie grzmi i nie jest zimno (czego pożądam), to wszystko inne jest mi perfekcyjnie ganz egal. W pewnym sensie dobrze, że jadę załatwiać, nie będę miała czasu na meteodywagacje. Ludzie, powinnam się spakować, a od rana kompulsywnie gotuję... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 20:14 Dziś - bez słońca, panowie jak w saunie, deszcz popołudniu ok 1 godziny, rzesisty Wczoraj, przedwczoraj. I przed przedwczoraj - upalik, słońce, panowie W środę. Minioną. - parno na zmianę z burza, grzbietem, oberwaniem chmury Jeżeli mogę coś zasugerować, to 2 zestawy - super cieniucieniutkie, przewiewne, zero sztucznego + woda +ręręcznik do wycierania się + wachlarzyk Oraz Równie przewiewne coś od deszczu, kalosze?, silny parasol Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 21:14 Czyli z grubsza tak jak u mnie. A dlaczego panowie? Jakaś zmęczona jestem, nie łapię. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 05.08.18, 21:32 Pewnie łażą bez góry. A wią? U mnie wczoraj padało! Całe pół godziny!!!!!!!!!!!!!! Dobre i to... Dziś chłodno, tylko jakie 26-27, często pochmurno i wtedy w wodzie cieplej niż na wierzchu Czór! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 06.08.18, 06:26 Eeee, ponownie - miało być.... Udanego mimo wszystko - Bałamuku! Dziś od świtu wszystko wskazuje na parówki cd Odpowiedz Link
franula Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 06.08.18, 09:16 Dzień dobry po dwóch tygodniach. Nadrobiłam lekturę wątków lipcowo-sierpniowych. Widzę że temperatury nie odbiegały od południowych. Nie wychodziłam z morza. Chyba żeby zwiedzać alibo wleźć na jakąś górę. Wracam do mojej kozy. Na 19 dni roboczych. Od 1 września nowa robota... Odpowiedz Link
franula Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 06.08.18, 09:23 Za urlopowiczów ze szczególnym uwzględnieniem Berrin trzymam chłodno kciuki. I innych tymczasowo nieobecnych Za kolana i inne elementy człowieka takoż. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 06.08.18, 20:50 Cześć. Siedziałam sobie na fotelu i czytałam i w pewnym momencie zsunął mi się z kciuka źle założony opatrunek, bo wczoraj się bardzo skaleczyłam szatkując ogórki na mizerię. Schyliłam się i zauważyłam, że coś szarego i wielkiego siedzi na oparciu fotela, od zewnątrz. To była ogromna ćma, jeszcze takiej nie widziałam. Aby się jej pozbyć wynieśliśmy fotel wraz z lokatorką na balkon i tam delikatnie machnęłam kawałkiem folii. Ćma odleciała a mój mąż skwitował sprawę słowami: - Dobrze, że nie na tapczanie usiadła, bo nie dalibyśmy rady go wynieść. Trochę się jej bałam, taka wielka była (w dzieciństwie mówiło się "wielarna"). Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 06.08.18, 21:32 A na forterianie?!, macie szczescie I przypomnial sie stary dowcip: dobrze ze krowy nie fruwaja Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 06.08.18, 21:47 Asiu, też się cieszę. Jakie to szczęście, że nie mam fortepianu, już widzę zaparkowaną na nim krowę z wielkimi fioletowymi skrzydłami. Matyldę, znaczy. Odpowiedz Link
felis2 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 06.08.18, 09:21 Kawałek na zachód jest chmurzyście i rześko. Małż poszedł rano z piesełem na spacer i przyniósł grzyby. Myślałam, że grzyby lubią mokro, ale ja się na nich kompletnie nie znam, widocznie niekoniecznie. Nogi miały z mięskiem, ale kapelusze pozostały wegetariańskie. Zjedliśmy w jajecznicy, objawów zatrucia brak. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 07.08.18, 10:35 Bałamuku!! Wyglada na to, ze dostarczylas do Kraka przepiekna, prawdziwie letnia, acz juz z powiewem jesieni, pogode!! Miłego! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 07.08.18, 11:26 Bałamuk zaklinacz pogody. No, nareszcie bedzie spokoj - pogoda na zamowienie - Bałamuk spelni kazde zyczenie. > wiórek? rymuje z ogórek od tygodnia mam kisic i nie moge sie zebrac - wyrzuty mi sie obudzily. Odpowiedz Link
jottka Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 07.08.18, 11:40 a ja muszę zrobić nalewkę z aronii, w którym to celu trzeba się udać do piwnicy, przynieść i umyć słój. w temperaturach tropikalnych jakoś nad siły mi się to wydaje... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 07.08.18, 12:37 A ja w weekend zlalam nocino, z tydzien wczesniej - tradycyjna orzechowke, a we wrzesniu zlewam wisniowke Zaraz zas ide zniesc do piwnicy buraczki z papryka i dumam kiedy zaczac przeciery pomidorowe? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 07.08.18, 20:32 A mnie się nie chce zlać z płatków róży... Nadal upały i szoszaszucha, ale niech tam, życie na peryskopowej jest cudne! Pozdrawiam lochy Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 07.08.18, 20:43 Kto ukradł chmury? Od samego rana ani jedna się nie pojawiła. Gorąc. Też o lochach myślę. Pozdrówka dla wszystkich. Cześć. Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 07.08.18, 22:29 Dojechałam tak rankiem koło południa, ogarnęłam się trochę i dawaj załatwiać. Pogoda jak w Buku. Komuś mam jeszcze dowieźć? Bo chętnie bym się jej pozbyła... Jutro walki z instytucjamy cd. Cześć. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 07.08.18, 23:12 Fajnie, że jesteś w kraju, Bałamuku. Skutecznego załatwiania Ci życzę. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 10:37 Wspolczuje instytucji, ale pogody nie ruszaj!! Odpowiedz Link
felis2 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 01:06 Junior złamał sobie rękę. Z przemieszczeniem. Zapakowali go w gips a jutro mają operować. Tzn dzisiaj. Złamać rękę się zdarza. Złamać ją w wakacje, to już złośliwość losu. Złamać czwartego dnia upragnionego obozu, to czyste świństwo. Obraziłam się na los. Zwłaszcza, że moim zdaniem wyrobiłam z naddatkiem roczny limit kontaktów z ortopedą przypadający na rodzinę i kolejne to gruba przesada. Biedny Junior Idę się nażłopać meliski, bo coś chyba się zdenerwowałam. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 02:18 O cholera. To się nazywa pech w dużych paczkach. Może nawet na palety. Zdrowia Juniorowi, niech go dobrze poskładają! A mnie ktoś, kogo lubiłam zrobił duże świństwo. Zrobił rok temu, wyszło na jaw teraz... I wiecie co? Chyba dobrze, że wyszło dopiero teraz. Lubiłam drania rok dłużej Ponadto w ciągu tego roku oddałam mu kilka przysług. Wyobrażam sobie, jak mu musiało być, kiedy myślał o tym świństwie, hi, hi, hi... Dobrze mu tak. A myśleć musiał, i nie raz, sumienia pozbawionym nie będąc. Czuję się jak Alicja podskakująca na jednej nodze. Odpowiedz Link
franula Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 05:46 Felis trzymam kciuki za operację. Minerwo, szlachetna jednostka z Ciebie że tak do sprawy podchodzisz, nie wiem czy bym tak dala radę... Ciepło ma być na odmianę. Nie wiem jak się ubrać do pracy, w bikini chyba nie wypada. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 06:09 Felis, kciuki za Juniora. Młody, szybko sie zrośnie. Minerwo, Franula ma rację. Szlachetność to cecha wielce pożądana, tylko coraz częściej zastanawiam się, czy oby na pewno... Franulo, - co nie jest zabronione, jest dozwolone. Bikini gdzieś zapisane jako zabroniony strój do pracy ? Po wczorajszym ,,bardzostarszymharcerskim,, ognisku nieco padłam, dzisiaj trzeba mi do lochu, odsapnąć. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 08:38 Aj. Kciuki za Juniora, na pewno ładnie poskładają, a potem jak na psie. Trzymajcie się! Odpowiedz Link
franula Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 08:57 u mnie w pracy nie ma lochów bikini by pewnie się nawet podobało biorąc pod uwagę przewagę mężczyzn, nie wiem czy zostałoby odczytane zgodnie z intencją tj jako sprzeciw wobec warunków pracy... Felis a swoją drogą dziecię sprowadzone do domu czy operowane na miejscu? Odpowiedz Link
franula Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 08:59 i jeszcze nowomowa z prasówki: "zarząd zapewniał, że finalizacja zostanie zakończona" Odpowiedz Link
eulalija Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 09:44 Dla Felisowego Potomka wielki PUF. Koniec krótkiego odpoczynku od upału. Żółta wstrętna morda na niebieskim. Witam. Odpowiedz Link
felis2 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 10:06 Obóz raptem jakieś 40km od domu więc Małż, mający bardzo złe zdanie o najbliższym szpitalu, od razu ruszył na akcję ratunkową i dostarczył dzieciątko do centrum pediatrii. Fuksa mieli nieziemskiego, bo pusto było, a zawsze kłębią się tam tłumy. Złamanie w łokciu, mają mu to zadrutować, diabli wiedzą o której, bo go muszą wepchnąć gdzieś w planowane operacje. Jestem grzeczna i nie uparłam się, że też muszę do dzieciątka pojechać. Małż chyba zaczął marzyć o umiejętności rozdwajania się, bo po południu mam wizytę u ortopedy, a bez fachowej opinii nie pozwala mi prowadzić. Odpowiedz Link
franula Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 10:22 Czekolado kiedy to było? "Dlaczego ja w teoretyczne lato musze miec listopad, dobrze, ze jeszcze snieg nie pada i mrozy nie nastaly! Lato było w maju i pi razy drzwi do polowy, no, niech bedzie - 18 czerwca. a potem - kaniec!" Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 10:56 Tydzien temu? Na pewno tydzien temu , w srodowy wieczor, bylo gigantyczne oberwanie chmury i efektowna burza. Bez deszczu to w sumie... od niedzieli? Inna rzecz, ze momo, ze czas lecijak zwariowany, to ja mam wrazenie, ze ten przelom maja i czerwca to byl z rok temu.... To sie chyba starosc nazywa.... Felisowemu dziecieciu puffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff! Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 11:18 Cześć. Biedny Junior, kciuczę i pufam.. Felis, trzymajcie się. Odpowiedz Link
franula Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 12:01 Brawo, 1 sierpnia komuś było zimno i narzekał na listopad u mnie w pracy i bez bikini ktoś się przejął i do piątku mamy skrócony czas pracy Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 12:10 Absolutnie swiadomie ) A teraz - pełen zachwyt ) U nas w firmie tez juz byly 2 dni ze skroconymi o 2 godziny godzinami pracy. Podejrzewam, ze dzis tez tak moze byc, ale mnie dzis w firmie nie ma Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 14:21 Był. Było. Było słońce. Była piekna letnia pogoda. I sie zbyła.... Za ile zacznie sie ulewa? Wieczorem w czasie koncertu? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 12:11 Kiedy właśnie nie bardzo szlachetna, bo skaczę na jednej nodze na myśl, jak musiało mu być niemiło po tych przysługach... Dobrze mu tak, dobrze mu tak! A na zrobionym przezeń świństwie dzięki szlachetności innej jednostki mam szansę być jeszcze do przodu I to jest moja krwawa zemsta, muahahaha! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 20:51 Ojojojoj, Dżamniorowi PUFFFFFFAM ZE ZROZUMIENIEM, samam miała nogę w gipsie w upały! J nie wiem, co wy z tym listopadem? Co to jest deszcz????????????????????????????????????????????????????????????? Minerwo, to ta świnia podłożona może być całkiem zjadliwa Czór! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 08.08.18, 22:47 Kiełbaska... Mniam! Odwaliliśmy kawał roboty. Sprzątamy bowiem mieszkanie po Przodku, jako że mamy zamiar tam zamieszkać. Perspektywa remontu może mnie nie upaja... ale na pewno sprawia, że mam się ochotę upić. I długo nie trzeźwieć, jak ta sprzątaczka Alicji Pamiątki, i to takie najbardziej pamiątkowe po trzech osobach (rodzice Arthura + stryj) w stanie skompaktowanym zajęły nam pudło 50x30x30. Nie licząc zdjęć, bo te osobno. Ciekawe, ile kiedyś zostanie po nas. Pewnie mniej, bo dużo będzie w formie elektronicznej Odpowiedz Link
eulalija Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 09.08.18, 09:18 Sprzątanie w takich warunkach pogodowych nie jest fajne. To ten sam budynek Minerwo? Wyżej czy niżej? I jak z powierzchnią? A w temacie połamańców... W dzień zakończenia roku szkolnego byłam w Śródmieściu u Babci i wracałam przez Centralny do domu. W Al.Jerozolimskich była wtedy (może i jest do teraz) chirurgia/ortopedia dziecięca. Wynosili chłopca, 9, 10 lat. Obie nogi za kolana w gipsie, ręka (chyba lewa) za łokieć w gipsie. I turbanik zamotany na głowie. … To już wolę upały. Lazur, morda i powiewy. Witam. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 09.08.18, 10:03 Tuz przed wakacjami syn kuzynki zlamal reke... w barku. Mnostwo gwozdzi w srodku i zero wakacji - rehab rehab rehab.... Sama we wczesnej podstawowce w pierwszy dzien wakacji - wyladowalam z noga w gipsie - Mamusia nie zdecydowala sie wyslac mnie na wakacje, a przynajmniej pierwszy miesiac, no ale to inne czasy byly i PRAWDZIWY gips. Teraz to coooda nie widy sa juz. Jakies wiadomosci? Minerwo, przede mna tez perspektywa remontu, i to takiego, od ktorego juz nie da sie kolejny rok z rzedu, wymigac, tez bym sie upila i obudziła PO.... I to we wlasnym lokum... czyli - zycie nagruzach Ale podziwiam - 3 osoby i jeden kartonik???? Jakim cooodem Wam sie to udalo?? Ja po 5 mam polowe strychu! Milego! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 09.08.18, 10:25 Dziś na balkonowym termometrze w słońcu było 44, w cieniu głupie 32. Od tej strony pełne zaciemnienie + ekrany z zachowanych na szczęscie lnianych prześcieradeł. Dobrze, że mam przeciwległą stronę cienistą, bo muszę mieć coś otwartego. Bibliotekę i sklep widzę z balkonu, ale chyba się nie wybiorę. Byle przetrwać do peryskopowej - a potem do wieczora w zanurzeniu Bry. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 09.08.18, 12:37 Cześć. W zeszłym roku zamontowaliśmy rolety tzw. przeciwwłamaniowe na barierce loggi, chronią nie tylko okna, ale i mur. Dawniej też ekranowałam starymi zasłonami. Najlepiej byłoby klimatyzację założyć, ale różne są na ten temat opinie. Pochowałam lekarstwa do lodówki, bo doczytałam się, że do 25 celsjuszków wytrzymują. Dalej kciuki trzymam za Juniora Felis. Pufffff. Odpowiedz Link
felis2 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 09.08.18, 15:05 Dziękujemy za wszystkie pufy i kciuki. Młody w domu, robi czystkę w lodówce, marudzi, że łapka boli i już się przyssał do filmów. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 09.08.18, 20:23 Znaczy jest na dobrej drodze do wyzdrowienia Klima odpada,MUSZĘ mieć coś otwartego. A co u nasz? Pułkownik Dowgird!! Kapral Pyrkosz!!!!!!!!! Pierdut za pierdutem i ... ani kropli Odpowiedz Link
se_nka0 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 09.08.18, 21:08 Bo to pewnie czata przed jutrzejszą nawałnicą ( straszą !) Na balkonowym, blaszanym parapecie, mozna było dzisiaj naleśniki piec. Nic to - plenerowe wyjscia załatwiam wczesnym rankiem lub póżnym popołudniem. I zaczynam Ewie peryskopowej zazdrościc O to się nie posądzałam Damy radę. Asiu - u Ciebie coś popadało ? Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 09.08.18, 21:24 U mnie gorąc straszny, cały dzień jednak chmury przysłaniały słońce. Teraz wieje mocno i coś zaczyna mruczeć. Oby popadało, bo po wczorajszym późnowieczornym deszczu ani śladu dziś nie było. Wody w pojemnikach, które wystawiłam sporo ubyło, może jakieś biedactwa łyknęły trochę, a może wyparowało, któż to wie. Idę na balkon, okna w całym mieszkaniu otwarte na przestrzał, może choć jeden stopień temperatura spadnie. Pozdrawiam wszystkich umęczonych upałem. Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 09.08.18, 21:09 Niech ogląda ekranizacje lektur szkolnych. Ależ mi się ten wyjazd pozajączkowal, chwilowo w ogóle nie wiem, jak i kiedy wrócę do Buku. Jestem na etapie śpiewania piosenek ludowych różnych narodów, a może być gorzej... Orzeźwiającej nocy! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 09.08.18, 21:51 O rany, Balamuku, następny etap to zabalsamowanie w czarnoziem, ale nie rób tego przy tej pogodzie! 3mię za odzajączkowanie! Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 09.08.18, 23:16 Bałamuku, a kastanietów pod jarzębiak nie używasz? Tupiąc nogami? Niech się odzajączkuje. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 00:51 Felis, klej do połamanych chomików!!! Polecam serdecznie, wypróbowany na Chomiku, działa świetnie. Jak potrzeba, przypomnę przepis. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 00:48 Ten sam budynek, Eulalijo, niżej, bel etage czyli pierwsze piętro. I większe, zdecydowanie. Chomik nareszcie będzie miał pokój, w którym! da się zatańczyć coś więcej niż walca angielskiego Ale najpierw remont. Brrr Odpowiedz Link
felis2 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 11:11 Duży pokój fajna rzecz. A jaki imponujący bajzel można w nim zrobić. Junior ma wieeelki pokój i przysięgam, czasem nie widać podłogi. Czy klajster mógłby być serwowany razem z wsadem? Junior to kawał chłopa i zdeklarowany mięsożerca, galaretą z solidnym mięsnym wkładem nie pogardzi. No i przy aktualnych temperaturach łatwiej zjeść zimną galaretę niż ciepłą zupę. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 21:32 No pewnie! Obrać mięso z tych wszystkich kostno-żyłowatych farfocli, pokrajać w co kto lubi, jarzynkę też, bulionem zalać i do lodówki, za dwie godziny jest taka zylca, że palce lizać, najlepiej u tej drugiej, niezłamanej ręki. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 22:02 Minerwo, Ty masz kotkę, słyszałam nawet że dwie. Czy Twoje koteczki dostają mleko? Kuzynka ma maleńtasa kociego i ten maluch (2 miesiące ma, z ogonkiem), nie chce pić wody a wet twierdzi, że mleko może szkodzić. Koteczka jest dopiero od trzech dni, jej pańcia nie wie, co robić. Możesz mi coś poradzić? Obiecałam siostrze popytać doświadczone kociary. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 22:46 Jak Minerwa nie zauważy, zapytaj na Nasz mały koci zakątej lub na FB Gosiankę, strona Za Moimi Drzwiami. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 22:47 ewa9717 napisała: > Jak Minerwa nie zauważy, zapytaj na Nasz mały koci zakątej lub na FB Gosiankę, > strona Za Moimi Drzwiami. > zakątek Odpowiedz Link
jottka Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 23:56 niech kupi mleko dla kotów - w sklepach zoo bez problemów, nawet opisane "dla kociaków". duża część kotów nie trawi laktozy, a u takiego malucha może spowodować rozwolnienie, a nawet ostrą biegunkę, dlatego wbrew popularnym opiniom nie powinno się krowiego mleka kotom podawać. ale do wody trzeba przyzwyczajać, bo koty mają źle zrobiony od nowości układ moczowy i trzeba dbać, żeby dużo piły. niech jej dolewa troszkę wody do karmy - a ona jest na suchym czy na mokrym? i co w ogóle je? Odpowiedz Link
felis2 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 11.08.18, 12:44 Maluch trzy dni w nowym domu może być jeszcze mocno wystraszony, po pełnym zadomowieniu będzie go łatwiej przyzwyczajać do nowych karm i napitków. Mleko podobno najbardziej szkodliwe jest UHT. Możliwe, moje są mlekopijne i im nie szkodzi, ale właśnie nigdy nie dostawały uht. Najpyszniejsze było z mlekomatu. Odpowiedz Link
felis2 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 11.08.18, 13:28 A, woda w miseczce jest często dla kotów nieatrakcyjna. W przeciwieństwie do tej w odmaczającym się garnku, dzbanku do kwiatków, odpływie prysznica czy choćby psiej misce. Im dziwniej tym lepiej, spróbujcie zostawić miskę z wodą gdzieś indziej niż jedzenie, np. na parapecie albo w łazience. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 11.08.18, 13:56 Kocica mojej koleżanki systematycznie wypijała jej wodę z kubka, ta z jej miski była niesmaczna. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 10:52 Napisałam taki długi, piękny post i ... zostałam poproszona na fonoforezę i cały post poszeeeeedł! sobie. Wiec teraz krocej, bo przede mna dlugasna lista zaadan na dzis Wczoraj (i dzis ) do godziny 15 - w chalupie 28 stopni, o 16 - 29. Potem juz raczej spadalo. Nieodczuwalna, bo po chalupie chula przeciag - okna od polnocnego wschodu pouchylane, po drugiej stronie - od poludnia do zachodu - takze, do tego balkonowe zaslonieta normalna, jasna, letnia (zeby nie plowioala ) lniana? plocienna? zaslona. Do kompletu - na balkonie parasol, ale nie ma chetnych do korzystania zen (Felix plata sie za mna, a Rysia na wakacjach) Ziemia - ta w doniczkach i w ogrodzie - owszem wode przyjmuje, ale tylko ok 10-20 cm od gory jest suchawe. Mam nadzieje, ze w koncu, przy tej mam nadzieje dlugo potrwajacej pogodzie, jarzynki zaskocza i "zaowocuja" Miłego! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 11:30 Padao! Padao! I burzyo! Kole drugiej w nocy! Całe 8 minut! Wiem, bo z zegarkiem w ręku stałam jako Lulia Kapuleti. Dziś zachmurzenie, ale nadal film nieprzyzwoity! Z tego, co wiem, wkład mięsny galarecie na połamańców nie przeszkadza Bry. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 12:10 Nic nie padao. Nic nie burzyo. Teraz żółta morda i 29 w cieniu, w mieszkaniu 27. Minerwie nie zazdroszczę remontu, jedyna pociecha, że będzie lepiej. Cześć. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 15:47 Ja juz nie odrozniam termometru od wagi, te same celcjusze czy inne farenfajki. Popadalo ciutek z laski. Znow sie gdzie pali od pioruna. W polamane kosci puff puff i ojojojoj. Mowilam ze sporo polamancow widuje chociaz nie jest slisko? Mowilam. I kibicuje pokoju do tanca - niech sie remont szybko uda Chomikowi i jej rodzicom. Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 16:00 Jest szansa, że za jakieś cztery godziny JUŻ będę w drodze. Szansa, nie pewność. Na razie Kraków żegna mnie salwą honorową, grzmi aż miło. Ufff. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 16:52 O ja cie, znowu utknelas na pare dni? Toz ja z Toba nigdzie nie jade, chyba ze extra wolny tydzien na przedluzenie wyjazdu przeznacze Wczoraj nam tu facet utknal w windzie na ponad godzine - ratowalismy go od goraca. To nie twoj kuzyn, czy cus? Trzymam kciuki na powaznie. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 17:56 Ha! To ty nie slyszals prawdziwych salw, toz to byl tu dzis zaledwie pomruk, chociaz wicherek mocno nastraszyl. Za Krakiem - okolice Dobczyc oraz Bochnia - Brzesko - tam nie dosc ze zjawiska wizualno-słuchowe - to lało jak z cebra, M zatrzymal sie gdzies z boku, bo nie dalo sie jechac.... Spokojnej podrozy! Dzieki za pogode ) Odpowiedz Link
minerwamcg Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 21:54 Mnie też zj...adło post, a było w nim o postępach sprzątania. Może to i dobrze, bo chwaliłam się paskudnie Powiem tylko krótko, że udało nam się oddać dziadkom z DPSu ciuchy, antykwariatowi książki, psiukom kołdry, przyjaciółce meblującej duży dom część mebli i zegar. Archaicznego i zepsutego kompa oraz nieczynnego telewizora wielkości stodoły nikt nie chciał, więc pojadą jutro do elektrośmieci. Ale i tak cholernie się cieszę, że dużo poszło do ludzi. Generowanie śmieciorów nie jest moim ulubionym sposobem obcowania ze światem. A propos, nie chce ktoś szafy? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 21:58 Przepraszam, wysłałam przed czasem, bo się bałam, że znów zeżre. Szafa jest typu komandor ale mniejsza, 225 wysokości, 110 szerokości, głęboka na 55. Na dole wieszaki, górą półki. Mam też do oddania całkiem za darmo pralkę i lodówkę Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 22:49 Ojej, nie pamiętam, jakiej organizacji opiekującej się zwierzętami pralka padła Może ktoś widział na FB? Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 23:16 Dzięki za info, Ewo. Podobno w Rossmanie jest specjalne mleko dla maluchów kocich. Odpowiedz Link
jottka Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 10.08.18, 23:58 w każdym sklepie zoologicznym jest... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 11.08.18, 10:26 Albo zadzwoń Minerwo do jakiś pobliskich schronisk dla zwierząt, może gratisowe pralka nie byłaby dla nich kłopotem? Oj, żałuję bardzo, że Twój post zmarło, bo mógłby być motywacja dla mnie. . Mój remont w przyszłym roku, chociaż akcja wstępna na chwilę obecną ma, powinna rozpocząć się na przełomie października /listopada. Póki co wczoraj zabrałam się za przeglądnięcia dolnych stanów przylizkowego regału, napastnika i "stolika" książek, tak pi razy oko metr na półtora i w górę metr. Wczoraj wywaliłem z tego worek 15-litrowy po psim żarcie makulatury i czarny worek na jedzenie, na zakupy z marketu - wszelakich tzw tworzyw. Naprawdę ile przydadzą jest nie-przydasiami... No, a teraz zjadły sobie śniadanko, kończę 2 filiżankę kawy i zadam zagadkę. Kalosze, sztruksem, wojskowa kurtka moro, bawełniany podkoszulek. Kiedy się tak człowiek ubiera? W pierwszej połowie sierpnia, gdy na polu zimno, ulewa jak się patrzy trwa od przeszło 12 godzin, i patrząc w górę. - Nic nie wskazuje, by miało zmienić się ku lepszemu.. Plany prawicowe trafiło, zabieram się za 3 stosy gazet wszelakich Miłego! Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 11.08.18, 11:04 Cześć. Jottko, dzięki za garść informacji. Maluch dostaje kocią karmę w saszetkach, ponadto siostra daje jej gotowanego kurczaka i wlewa do mięska rosołek, który kociczka chętnie spożywa. Pogoda cudna, chmureczki, deszczyk i 19 celsjuszyków. Nareszcie normalnie. Odpowiedz Link
franula Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 11.08.18, 11:42 Dołączam do motywacji sprzątaniowych bo co prawda kataklizm remontowy miałam w zeszłym roku ale właśnie rodzina wybyła i powinnam posprzątać w takich rzadziej odwiedzanych kątach skąd się wynosi zadziwiające ilości worków na śmieci pełnych nie wiadomo czego głównie makulatury wszelakiej. Front wczoraj szedł i szedł głównie po mojej biednej głowie, burz żadnych w Warszawie nie było, dopiero koło 22 coś z nieba zaczęło kapać i pada non stop obniżając temperaturę powietrza choć mam wrażenie że mury są tak nagrzane że prędko się nie ochłodzą. Myślałam, ze to koniec lata ale prognozy mówią ze jeszcze ma wrócić 30 stopni... Odpowiedz Link
felis2 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 11.08.18, 12:50 Makulatura przynajmniej nie jest szkodliwa, wczoraj przegrzebałam nieco śmietnik synusia i z pudła lego wyciągnęłam reklamówke z dwoma sokami, data przydatności do spożycia: maj 2017 Odpowiedz Link
minerwamcg Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 11.08.18, 14:07 Dwie zrujnowane szafki zaraz zjadą na dół do tzw. gabarytów. Trochę pudeł. Myślę, że resztę się wywali już po remoncie. Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 01:45 No cóż, dojechałam. I już tęsknię. Ale przynajmniej trzy dni moje. Tymczasem w Buku protesty, jedno dziecko dotarło do domu trochę po mnie, na drugie czekam. I tak sobie medytowaliśmy rodzicielsko, że młode pokolenie poznało wczoraj zapach gazu łzawiącego. A naprawdę nie o to chodziło... Cześć. Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 02:39 Drugie wreszcie złapało nocny autobus. I dobrze. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 07:38 Az mi ciarki po plecach polataly. Co w tym Buku sie dzieje? Tez wybory wkrotce ? Wstalam w niedziele o poranku, wyszlam sie przewietrznie ochlodzic i nie wiem co dalej. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 09:15 Juz wiem, wiadomosci mi zapodaly. Puffamy protestantom i krajowi. Mam tu cale 16 stopni i zupelnie nie wiem co dalej. Czy zakladac cos z frekawem czy przeczekac? Czlowiek juz zapomnial co robic jak mu zimno. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 10:15 O rany, mnie też ciarki drapie, zaraz szukam, ale pufam juz! U nas słoneczko, ale można, a pod nogami woda lub błoto. Miłego! Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 11:52 Cześć. Bałamuk wracał do siebie, a ja myślałam, co po przyjeździe zastanie. Też puffnięcia wysyłam. Asiu, przeczekaj tę 16, ociepli się. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 19:17 PUFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF ogromniasty! Czór. Odpowiedz Link
franula Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 19:55 Zabrałam sie za porządki opisywana już przeze mnie metoda tj wywalilam cała zawartość mojej części garderoby w sypialni celem uporządkowania. Po czym straciłam zainteresowanie i poszłam oglądać lekkoatletetow. Nie mam gdzie spać. Rodziny nie ma, będę spać u dziecka Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 20:08 Dokładnie tak samo mi wychodzą wszelkie porządki. Najlepiej do nich się nie zabierać. Może samo się zrobi? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 20:18 Samo sie nie zrobi ale tez nigdzie nie ucieknie, nie pali sie z tymi porzadkami. Ja przez cale upaly nie wlaczylam odkurzacza, bo ta cholera strasznie grzeje. I nic sie nie stalo. Za to ogorki wyszly mi bardzo pierwszorzednie. Odpowiedz Link
franula Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 20:29 nie no ta metoda się sprawdza, odzyskuję to zainteresowanie choćby pod przymusem natomiast muszę widzieć efekt i ta metoda (całościowa anie po centymetrze) się całkiem sprawdza Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 20:59 Oooo, ja też dopiero wczoraj po upałach wyjęłam odkurzacz. I nawet go użyłam zgodnie z jego przeznaczeniem, czego nie lubię chyba jeszcze bardziej niż prasowania. Odpowiedz Link
franula Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 12.08.18, 21:35 w przerwach relacji z Berlina eurosport katuje reklamą leku na erekcję nie wiedziałam, że to się leczy... Odpowiedz Link
eulalija Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 13.08.18, 11:51 Troszkę lżej oddychać. Witam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 13.08.18, 13:31 Jeśli idzie o lekkość oddychania, wypowiedź Eulaliji uważam za przesadną U nas wieszczyli burze, a mamy z nich tylko brzydkie fimy Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 13.08.18, 14:33 Wiesz Ewo, mam taki malućki peronik kielecki. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 13.08.18, 13:32 Slonce, ale jakies mocno przesloniete chwilami. Czekam na corke kuzynki z psiapsiolka. Ma zakazane calonocne wieczory w klubie. Matko jedyna! Mysmy tego nie przerabiali!! Odpowiedz Link
balamuk Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 13.08.18, 14:35 A co, nieletnie są? Pogoda sierpniowa. Bry. Odpowiedz Link
myq1 Re: A był sierpień, pogoda prześliczna 13.08.18, 14:41 Wróciłam zlana potem. Znów 30 gradusów. I żadnego przewiewu, pornola kręcą w niebiesiech? Odpowiedz Link