Dodaj do ulubionych

Czy coś oglądamy?

25.04.22, 12:43

Był wątek: co lubimy oglądać, czy jakoś podobnie.
Ale zaginął w mrocznych zakątkach Peru.
Pozwolę sobie reaktywować temat.
Najnowszy Batman.
Wynudziłam się jak mops.
Chociaż mops pewnie by się wyspał.
Najnowszy Bond.
Identyczny komentarz mam.
Drugie Wesele Smarzowskiego przeorało mnie wzdłuż i wszerz.
Ten facet jest świetny.
Obserwuj wątek
    • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 25.04.22, 15:46
      Przekleję:
      Wyjatkowo umieszcze tu dwa filmy:
      www.filmweb.pl/film/Bo+we+mnie+jest+seks-2021-836323
      Bo we mnie jest seks
      Nie będe wypowiadać sie o samym filmie, ja jestem zadowolona, że oglądnęłam, bo nie bede narzekac, że nie, a to mógł byc taki fantastyczny film, ktory ominęłam.
      Wspomnę trzy punkty. Dla mnie na plus.
      - uważam, że Maria Dębska jako Kalina jest perfekcyjna, także głosowo
      - scena z telefonem - hasło "Pomyłka!"
      - scena w wannie - 0bie te sceny żywcem przywodzą film "Lekarstwo na miłość", gdzi w Joannę wcieliła się Kalina.

i drugi film, , tez sie cieszę , że oglądnęłam, jw. Tu sie nie wypowiem nic, bo wkraczamy na pole polityki.
      www.filmweb.pl/film/Gierek-2022-856945Gierek
      • jottka Re: Czy coś oglądamy? 26.04.22, 00:19
        nie należy oglądać serialu "Odwilż"smile reklamowany jako kryminał noir, osadzony w niezwykle malowniczym Szczecinie. ekhm. jedyne wyraźne zdjęcie Szczecina to był śmietnik na tyłach zapuszczonych kamienic w centrum miasta, wszystkie inne zdjęcia w plenerach były starannie rozmyte albo kadrowane tak, żeby było widać co najwyżej krawężnik. natomiast co do fabuły, to ręce opadają, na scenarzystę nie starczyło albo ma tak ze 12 lat i nie słyszał jeszcze o czymś takim, jak szczątkowe choćby prawdopodobieństwo.
        • eulalija Re: Czy coś oglądamy? 26.04.22, 11:40
          Widziałam.
          Odobejrzeć się nie da.
          Ale było ładne ujęcie nocne jakiegoś szczecińskiego ronda.
          Sześć odnóg, fajne.
          Chwilę wcześniej widziałam Klangor.
          Mnie się podobało.
          • jottka Re: Czy coś oglądamy? 26.04.22, 13:27
            większość rond szczecińskich ma tylesmile a dużo ich jest, podstępne to miasto wzorowane jest na hausmannowskim planie Paryża, tylko wieży Eiffla nie masmile
            • m_y_q Re: Czy coś oglądamy? 31.05.22, 16:00
              Bardzo mi się podobał Drive My Car – japoński dramat filmowy z 2021 roku w reżyserii Ryūsuke Hamaguchiego. Scenariusz napisał Hamaguchi wraz z Takamasą Oe na podstawie zbioru opowiadań Harukiego Murakamiego Mężczyźni bez kobiet, głównie opowiadania o tym samym tytule, co film.
              Na tle współczesnej Hiroszimy, znany aktor i reżyser Jusuke Kafuku realizuje spektakl teatralny na podstawie sztuki Antoniego Czechowa: Wujaszek Wania, z międzynarodową grupą aktorów z Azji, którzy nie znają często języków współgraczy, w tym reżysera przedstawienia. Jest również w ekipie osoba porozumiewająca się językiem migowym.
              Przeżycia Kafuku związane z dziwnymi opowieściami i nagłą śmiercią żony, próby Wujaszka Wani, jazda samochodem wśród pięknych krajobrazów Hiroszimy z przydzieloną mu przez teatr dziewczyną - kierowcą, są tematem akcji niespiesznie toczącego się, według mnie świetnego filmu, który został laureatem Oscara dla najlepszego filmu nieanglojęzycznego.

cdas.pl/filmy/drive-my-car-cda/
              • ewa9717 Re: Czy coś oglądamy? 31.05.22, 19:55
                No i wyszło, że raczej takie nieoglądalne tu dajemy. Jako że przespałam jakiś deszczowy dzień w nocy z nudów obejrzałam hurtem chyba z 5 odcinków "Przyłbic i Kapturów" polskiego serialu z 1985 roku. Pamiętam, że do południa przy kawie oglądała to sobie moja mama w towarzystwie psów, które dostawały smakołyki, a Maciuś (najmłodszy) kilka kropli ulubionego wytrawnego wina.
                Luuuuuuudzie! W zamierzeniu mieli to pewnie być trzej muszkieterowie z czasów okołogrunwaldzkich, ale...Scenariusz do dudy, dialogi wyrąbane z kamienia, reżyseria do dudy, a i zagrane, mmo kilku niezłych aktorskich nazwisk przeważnie kiepsko. Był to chyba tzw. serial autorski, jako że scenariusz, dialogi i reżyserię popełnił niejaki Piestrak.
                • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 31.05.22, 22:13
                  Świetna muzyka Karolaka, a obsada - z rozrzewnieniem się patrzy jak się starzejemy.
                  Kiedyś książkę przeczytałam.

Oglądam Vinciego na zmianę z 07 zgłoś się.
                  • m_y_q Re: Czy coś oglądamy? 02.06.22, 19:41
                    Dyskretny urok burżuazji, francuski film surrealistyczny 1972. Reżyseria Luis Bunuel.
                    zaq2.pl/video/pifqz
                    • ewa9717 Re: Czy coś oglądamy? 04.06.22, 23:33
                      Jakimś trafem załapałam się na kawałek ostatniego odcinka "Życia na gorąco". I jak przed 50 laty pojąć nie mogę, że Majowi, czyli Teleszyńskiemu, było nie było samemu ordynatorowi Michorowskiemu, swojskiemu Bondowi, chłopakowi widowiskowemu i obciuchanemu, jako partnerkę i flamę przydzielono dziewuchę o seksapilu Anny Polony i głosie, którym lamperię można by zdrapywać...
                      • m_y_q Re: Czy coś oglądamy? 05.06.22, 00:37
                        Ponieważ w Szwecji niedługo Midsommar, pozwolę sobie pokecić film Midsommar. W biały dzień. Film, który horrorem nie jest, ponieważ akcja dzieje się w czasie dnia polarnego gdzieś w Szwecji, ale dreszcze po karku przechodzą.

www.filmweb.pl/film/Midsommar.+W+bia%C5%82y+dzie%C5%84-2019-817414
                        • ewa9717 Re: Czy coś oglądamy? 17.06.22, 09:38
                          Popełniłam wczoraj kolaborację z kurWizją, oglądając Nastroje, nas troje. Byłam tam, bo niezależnie od konkretnego blondyna mojego życia kochałam się akurat w Andrzeju Rosiewiczu (jaki to fajny chłopak był wtedy!) i Zbyszku Jaremce... KAŻDĄ piosenkę do dziś potrafię zanucić, w KAŻDEJ towarzyszyłam wykonawcom słownie... Dziś mam syndrom starego Jolyona Forsyte'a - moje uszy prawie nie przyswajają nowych piosenek. Inna rzecz, że rzadko im, tym uszom, daję na to szansę. wink
                          www.youtube.com/watch?v=cLpubSMI3PM
    • tt-tka Re: Czy coś oglądamy? 21.06.22, 15:22
      Calkiem niedawno odkrylam na jutubie cykl perly i dukaty - krotkie filmiki satyryczno-obyczajowe z lat 60-tych. Rozkoszuje sie smile

zawsze i niezmiennie - stare Kobry. Zmienila sie estetyka, stylistyka i maniera aktorska, a ja wciaz to lubie.

oraz - jakis czas temu sobie przypomnialam - Trzech muszkieterow po rosyjsku, film muzyczny z 78 roku. Szlocham przy duetach Buckinghama z krolowa, Dartagnana z kapitanem muszkieterow

przemeczona jestem, przed urlopem i na ambitniejsze ogladactwo mnie chwilowo nie stac
      • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 14.10.22, 15:57
        O, zajrzę na tubkę.
        Dziś mój ukochany "Dersu Uzała". Nie wiem który raz, ale dla niego wszystko! wink
        Kultura o 20,50.
      • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 26.01.23, 15:22
        Te tri muszkietiory muszę gdzieś zdybać. wink
        Oprócz Szkła Kontaktowego, przede wszystkim z ulubionym panem Markiem Przybylikiem, najczęściej sport. No i wreszcie sezon na biegi narciarskie, biatlon i jazdę figurową, a tu Eurosport spsiał i muszę się ratować innymi stacjami. Na moje nieszczęście jazdy najwięcej na polsatowskich programach sportowych, a tam jako komentatorka okopała się niejaka Agnieszka Iwańska. Nie dość, że kobita ma głos, na dźwięk którego lamperia się sama ze ścian zdrapuje, to w dodatku dziób jej się nie zamyka i gada dużo i gęsto, robiąc przy tym jakieś zupełnie niesamowite szusy akcentowo-intonacyjne i co chwila; Prawdaaaa? Cholery, dżumt i tfu!su chyba dostanę, a to dopiero początek ME, a potem MŚ...
        • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 26.01.23, 15:28
          PS www.youtube.com/watch?v=2ChctbZ9am8
    • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 01.07.22, 08:36
      Na samiuśki koniec czerwca - oglądamy i słuchamy - Trubadur - G. Verdiego
      • eulalija Re: Czy coś oglądamy? 04.07.22, 11:08
        W ramach kolaboracji z TVpis obejrzałam klasyczny kryminał angielski "Na noże".
        Craig. J.L.Curtis, Ch.Plummer.
        Dobry film dobrze się oglądawink
        • balamuk Re: Czy coś oglądamy? 26.07.22, 23:30
          A, w kinie na tym byłam, Młodsze mnie zawlokło. Rozerwaliśmy się bardzo przyzwoicie. smile
    • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 25.07.22, 13:06
      Macie jakie ulubione, ogladane po stokroc, wakacyjne filmy, takie , ktore ogladane np. wiosna czy koło Bozego Narodzenia - nie mają juz w sobie tego "czegos"?
      Dla mnie klasyka sa filmy o bliźniaczkach, a jest ich chyba z 3? 4?
      i niesmiertelne Dirty Dancing, z naciskiem na ogladanie w sierpniu smile
      • balamuk Re: Czy coś oglądamy? 26.07.22, 23:51
        Jakie o bliźniaczkach?
        Nie mam sprzężenia filmów z porą roku. Chyba w ogóle niewiele jest filmów, które chętnie oglądam po raz kolejny.
        • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 27.07.22, 07:38
          Nie wierzcie blizniaczkom (1998)
          Czy to ty, czy to ja ? (1995)

Ja niektóre mogę oglądać N razy - bondy, )& zgłoś się, Pogranicze w ogniu, Bareja, U Pana boga, Vinci, Vabanki, filmy z fronczewskim, Dirty i Pretty i jeszcze troche by się znalazło smile zimowych tez
          • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 27.07.22, 09:48
            Ze wzgledu na sciezkę dzwiekowa - uwielbiam tez Evite z Madonną, nie tak dawno znowu ogladalam.
            No i przeciez seria o Harrym P.!
      • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 27.07.22, 15:45
        Nie mam. Z racji latania w kółko tego samego na różnych programach mam odruch wymiotny już gdy czytam tytuł w programie tv. Oglądam już tak niewiele poza Sk, że przestałam ogarniać, o kom/o czym piszą na pudlu. wink
        • m_y_q Re: Czy coś oglądamy? 08.08.22, 14:06
          Drive My Car – japoński dramat filmowy z 2021 roku w reżyserii Ryūsuke Hamaguchiego. Scenariusz napisał Hamaguchi wraz z Takamasą Oe na podstawie zbioru opowiadań Harukiego Murakamiego Mężczyźni bez kobiet, głównie opowiadania o tym samym tytule, co film.
          Współczesna Hiroszima jesienią w tle, a film opowiada o międzynarodowych warsztatach teatralnych, prowadzonych przez znanego reżysera i aktora japońskiego prowadzącego je z aktorami często nie znającymi języka swych partnerów, a jedna osoba zna jedynie język migowy. Próbują Wujaszka Wanię A .Czechowa.
          Świetny film!
          Tegoroczny Oskar za film nieangielskojęzyczny.
          • balamuk Re: Czy coś oglądamy? 22.08.22, 20:48
            "Przypadek Harolda Cricka" czyli Strangher than Fiction, z cudowną Emmą Thompson. Bardzo przyjemny film, mocno od czapy. smile
            • balamuk Re: Czy coś oglądamy? 11.09.22, 19:10
              Isabella Rosselini i jej cykl o tym, jak kochają się zwierzątka.
              Na przykład delfiny:
              www.youtube.com/watch?v=C0oSurPpA7I
      • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 12.10.22, 12:39
        Nie mam, za to po uszy mam powtarzania na okrągło. Nie kumam stacji tv, która od miesięcy powtarza w kółko kilka tych samych filmów i seriali. Kto to ogląda?????????????????
        Własciwie oglądam tylko SK, czasem coś ze sportu, mało, bo i Eurosport spsiał, a dziś święto: właśnie na TV Dokument spędzam godzinę ze Starszymi Panami, szczególnie z panem Jeremim Przyborą...
      • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 15.10.22, 12:08
        Uradowana Dersu mogę czekać na następną okazję do obejrzenia czegoś fajnego. A Dersu kocham od Konfrontacji 1976, to już prawie pół wieku! Film podobał mi się tak bardzo, że Jurija Sołomina zapamiętałam jako blondyna, którym za bardzo nie był. wink Na tych samych Konfrontacjach "Casanova" Felliniego; też na bezdechu, choć z innych przyczyn.
        A ZMD u mnie w programie o 14,25, trza sprawdzić i przypilnować.
      • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 31.01.23, 10:53
        Patrzę właśnie na Kozakiewicza w Moskwie i na reakcje ruskich, kiedy bił rekord świata i zdobywał złoto. Jednak to dzicz.
      • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 21.03.23, 19:30
        Jako że nie bardzo jest co, załapałam się na Opole 1974. Wszystko potrafię zanucić, a nawet zaśpiewać. Ale i rozczarowań mnóstwo. Nie rozczarował w zasadzie niewielu wykonawców. No i strasznie mnie wk... irrytował głos Kydrrryńskiego. wink
    • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 25.12.22, 22:14
      www.filmweb.pl/film/Lataj%C4%85cy+mnich+i+tajemnica+da+Vinci-2010-618819
      • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 26.12.22, 14:02
        www.filmweb.pl/film/Ksi%C4%99gowy-2016-728399

www.filmweb.pl/film/K+9-1989-34747

Oba świetne, właściwie - wszystkie 3 świetne, choć każdy inny, skrajnie różne.
        • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 27.12.22, 11:24
          Jakie 3, skoro 2? Widziałam kiedyś, a teraz dość często latają na różnych programach.
          Wczoraj spałam23/24, budząc się na dwie półgodzinki. W jednej z nich pokolaborowałam (chorej do wybaczenia) i obejrzałam trochę jakiegoś jubileuszowego koncertu Andrzeja Rosiewicza. Stareńki dziadżka o zgorzkniałym obliczu, bez śladu głosu, dużo jaskrawych kolorów, migających świetełek i złotek oraz panienek wymachujących kończynami i włosami, prowadzący jacyś dwaj fest wsiowi ciecie (domyślam się, że z jakiegoś kabaretu), a do towarzystwa jakieś Zenki, Sławomiry, Norbi, coś rapującego... A przecież zanim spsiał i spisiał, to był taki fajny rozrywkowy blond chłopak, w którym się kochałam...
          • eulalija Re: Czy coś oglądamy? 27.12.22, 11:49
            Usprawiedliwia cię stara miłość i chorobasmile
            • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 27.12.22, 13:03
              Dzięki, Eulalijo, ale serce krwawi, bo ja się w nim tak długo kochałam...
          • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 27.12.22, 16:14
            Trzy - Mnich, Księgowy i Policjant.
            Na tv to oglądałam tylko policjanta i to laaaata temu
            • balamuk Re: Czy coś oglądamy? 01.01.23, 20:47
              "Borgen" - duński serial o polityce i czwartej władzy, całkiem dobrze się ogląda. A wcześniej też serial, "Midnight Club", rozpaczliwie marny, nie dooglądaliśmy, odradzam.
              "Glass Onion", rozrywkowe, choć "Na noże" lepsze.
              "Bękarty wojny", które wcześniej jakoś mi umknęły. Dobre.
              • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 03.01.23, 17:31
                Osobiście Bękartów nie trawie, za to polecam "Czarny mercedes" Majewskiego. Nakręcony na podstawie jego książki. Książkę, ioraz część drugą Kamienne Lwy też polecam!!
                • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 09.01.23, 18:11
                  www.filmweb.pl/serial/Dom+pod+Dwoma+Or%C5%82ami-2023-843509
                  Dom pod dwoma orłami. Lata całe oglądam z naszych produkcji wyłącznie Ojca Mateusza, a tu przypadkiem trafiłam na coś sympatycznego, wizualnie całkiem całkiem. Oczywiście należy to potraktować jako sympatyczna beletrystykę poprzetykana zdjęciami dokumentalnymi z 1997 roku, a nie film historyczno dokumentalny o międzywojniu i ręlacjach niemiecko -polsko -ukrainskich.
                  • eulalija Re: Czy coś oglądamy? 10.01.23, 09:26
                    Wahałam się czy oglądać.
                    Ale lubię Gruszkę, Seweryna.
                    Po drugim odcinku zapisałam się zdecydowanie.
                    • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 10.01.23, 09:58
                      Ha, może bym i pokolaborowała ze względu na Wrocław, ale skoro nie zaczęłam, to już nie zacznę. wink
                      • eulalija Re: Czy coś oglądamy? 10.01.23, 10:58
                        Zaraz powtórzą.
    • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 17.02.23, 17:28
      www.filmweb.pl/film/Teściowie-2021-875819
      Naprawde dobre smile))))
      • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 17.02.23, 21:03
        I jeszcze cos:
        www.filmweb.pl/film/Na+noże-2019-816979!!!
        • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 18.02.23, 14:49
          Staroci cd.... po krakowsku
          www.filmweb.pl/film/Na+bank+się+uda-2019-812431
          • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 21.02.23, 16:12
            Maratonu cd. Pomijam jeszcze stos bozonarodzeniowych amerykanów smile
            ale kilka innych jest calkiem całkiem
            www.filmweb.pl/film/Cicha+noc-2017-790309
            www.filmweb.pl/film/Wszystkie+drogi+prowadzą+do+Rzymu-2015-730537
            z CC
            www.filmweb.pl/film/Plan+B-2018-779975
            to z cyklu - niby wszyscy o tym planie wiemy, ale kto go ma ?
            www.filmweb.pl/film/Król+życia-2015-728436
            bo ja kocham pana Roberta! Własciwie dwóch panów Robertów! smile)
            • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 22.02.23, 20:23
              Własciwie oprócz SK oglądam tak niewiele, że przestaję kumać, o kim Pudel pisze. wink Ale wczoraj z przyjemnością obejrzałam "Ojca chrzestnego II", nic to że mam na płytach i chyba jeszcze na kasecie, jak leci "na żywo", ogląda się lepiej.
              • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 25.02.23, 16:50
                www.telemagazyn.pl/film/trudna-wyprawa-3027429/
                Co prawda link z Gazety, ale nic to. Film z pięknymi górskimi landszaftami,o tym, że nic nie jest takie jak się wydaje.
                • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 26.02.23, 09:26
                  www.filmweb.pl/film/Za+tych%2C+co+na+morzu-2019-816476
                  Kornelia, cynizm,miłość, rybacy, ratownicy, szanty, film oparty na faktach. A te szanty 😇😇
                  • czekolada72 Re: Czy coś oglądamy? 22.03.23, 08:39
                    Kornwalia, miało byc......
                    • ewa9718 Re: Czy coś oglądamy? 24.03.23, 11:15
                      MŚ jazda figurowa. Trochę głupio mi się ogląda bez faworytów (no, chyba że z sentymentem spojrzę na Orsera -jak dziś pamiętam, że go ukrzywdzili bojtanem). Ostatnio egzaltowała mnie Papadakisówna ze swoim Cizeronem...
                      I, rany Julek, jakie ci Amerykanie mają przeraźliwie białe zębiska!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka