ewa9718 01.11.22, 16:44 Bylim, zapalilim. Wśród monstrualnie brzydkich i wielkich okutanych na czarno zniczy upolowałam liliowy, przytuliłam u siebie. Czór. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: Listopad z zapachem igliwia... 01.11.22, 16:55 Mialas farta. W ub.roku upolowalam w tym nic a nic i nigdzie. Za to tradycyjnie (?), jak co roku - bedąc obok posiadłości mojego M, zbieram kosztele. Prawdziwe ! Chyba, ze nie obrodzą, ale w tym roku są ! Naj, naj jabłka pod słońcem Dobrego dnia. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 01.11.22, 17:05 Moje też, mam swoją kosztelę. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 03.11.22, 10:25 No, no, no, budźta się! Szmaglewska jak nic! Dzię! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 03.11.22, 12:16 Od 6 na nogach, chociaż jestem nadal zdziwiona, bo wczoraj świetowaliśmy okrągłą 30 Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 03.11.22, 12:45 Oderwałam się od przeciwnika. Twardy zawodnik. Ale gacie uprasowane. Widno straszliwie. I ciepławo. Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 03.11.22, 15:11 Wczoraj było 27' w cieniu. Bry. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 04.11.22, 10:11 A nie świeci! Postkomunistyczne złogi w mojej spółdzielni mieszkaniowej potrafią człowiekowi zrobić dzień: wczoraj sprawdzanie instalacji gazowych: 8.00-12,00 i 16.00-19.00, no jeszcze da się wytrzymać, ale dziś wymiana wodomierzy: 8.00 - 17.00; oczywiście zaraz wybywam, bo ponoć ma padać. Dzię! Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 04.11.22, 12:09 Aktualnie świeci. Z rana też świeciło, potem się zmyło. Ale leci chłodkiem. Witam. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 04.11.22, 13:25 W Kołobrzegu gęsta mgła ale sześć morsów się tapla Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 04.11.22, 18:51 Pokawałkowany jakiś ten tydzień był. Może i lepiej, że się kończy. Pogoda nieustająco krótkorękawowa. Coś by może posprzątać?... Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 05.11.22, 09:10 Leje od wczoraj..... Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 05.11.22, 11:55 Nie pada. Jest zgniło. Chłodno. Witam. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Listopad z zapachem igliwia... 05.11.22, 13:33 U mnie dżdżdżysty dzien Niech pada i wsiąka, bo malo wody w glebie. Listopad jak trzeba Dobrego dnia. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Listopad z zapachem igliwia... 05.11.22, 14:15 Dopiero teraz zalapalam. ze nowy miesiac i nowy watek. Moge sie z Ewa scigac ktora lepiej sie zagapi. U nas dzis wszystkich swietych, po prostu przesuwa sie na pierwszy weekend. czesc. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 05.11.22, 17:24 I co robicie w tych świętych? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Listopad z zapachem igliwia... 05.11.22, 18:15 Idziemy lub jedziemy na groby jesli je mamy albo zapalamy swieczki w domu zeby powspominac. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 05.11.22, 18:19 Bez wystawy? Ja na jednym z grobów policzyłam: 37 zniczy, trzy wielkie donice z chryzantemami na płycie, po 3 (albo i 4?) po bokach, poniżej płyty i snop wielkich sztucznych chryzantem w wazonie. Bry. Asiu, ja tylko nie dostrzegam zmian miesięcy w sezonie pływalnym... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Listopad z zapachem igliwia... 05.11.22, 18:40 Fiu fiu, na bogato znaczy. U nas by sie w zyciu nie zmiescilo tyle, groby sa malutkie. A czesto wcale nie ma wlasnego grobu tylko urne zakopuje sie gdzies na wspolnym skrawku ziemi i wtedy znicze zapala wkolo tego gdzie popadnie. Tak moze wygladac Zarowno moj tesc i tesciowa tak sa pochowani i my tak bedziemy. Gdzies w ladnym miejscu bo do tego wybiera sie najladniejsze miejsce na cmentarzu, centralnie i wygodnie dla wszystkich. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 06.11.22, 00:09 Jeden mój bardzo kochany przyjaciel wybrał sobie las na ostatnie miejsce. Jak wreszcie dotrę do Szwarcwaldu, pójdę pogadać z jego drzewem... Takich lasów jest coraz więcej: www.tygodnikprzeglad.pl/prochu-powstales-las-sie-obrocisz/ Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 06.11.22, 11:30 Pogodny dzień. Ziąbliwy. Asiu, jak to ładnie wygląda. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 06.11.22, 15:11 Też bym chciała w lesie z widokiem na jezioro, no ale jak na razie u nas nawet na kominku ozdóbki nie mozna mieć, musi być na cmentarzu. Tyle dobrze, ze coraz częsciej nie z katabasem. Ukraina! Dzię. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 07.11.22, 10:38 Do roboty... A pogoda barowa... Bry... Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 07.11.22, 11:24 U mnie zmiennie. Raz szaro, raz Ukraina. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 07.11.22, 11:49 Nie jestem statystyczną Polką. Przynajmniej pod względem konsumacji japków: niedawno na eksport do Pyrlandii pojechało cirka ebałt 100 kilo, przynajmniej 50 przepuściłam już przez sokowirówkę, na rozum biorę i poświęcam się, jedząc przynajmniej jedno duże ( ok. 20-25 deko) dziennie, w kartonach na balkonie mam przynajmniej z pół kwintala, a jeszcze kilkadziesiąt kilo czeka na zwiezienie... Wtym kraju nawet roczniki statystyczne łżą... Depresyjnie. Bry. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Listopad z zapachem igliwia... 07.11.22, 12:52 a nie masz gdzies warsztatu gdzie ci te japki wycisna na cider czy must (nie wiem jak to polsku ale obrazek mam) czesc i czolem japkowo Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 07.11.22, 12:56 Nie mam. Ale sokowirówkowo, wyciskarkowo daję radę, no i po jedny dziennie tak pi razy oko do końca marca. Poświęcam się dla zdrowotnosci. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 07.11.22, 13:10 Jedno jabłko z wieczora i nie potrzeba doktor. Że tak zacytuję klasyka Odpowiedz Link
jottka Re: Listopad z zapachem igliwia... 07.11.22, 13:21 Niemcy mają lepszą wersję tej klasycznej sentencji: "Am Abend ein Bier und dein Arzt stirbt vor dir" (dosłownie: Wieczorem jedno piwo i twój lekarz umiera przed tobą" a na produkcję cydru w kraju naszym trzeba mieć specjalne zezwolenia i cuda wianki, chyba że sama sobie w piwnicy hodujesz. a nie próbowałaś ususzyć części tych jabłek w plasterkach? bardzo dobre do pogryzania Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 07.11.22, 18:44 Wersja niemiecka bardziej do mnie przemawia. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Listopad z zapachem igliwia... 07.11.22, 19:34 Do mnie tez, ale jak juz tak sie stanie to czlowiek glupieje. Mojemu mezowi umarl lekarz tak nagle, ze nawet wizyty nie zdazyl odwolac. Oslupienie totalne: No jak to tak? Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 07.11.22, 20:12 O, też wolę niemiecką, no ale ja z racji pochodzenia ukryta opcja. Jabłko z rana, zeby to najszybciej mieć za sobą. Suszę też, zeby się kuchenny kaloryfer nie marnował. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 08.11.22, 10:02 Świeci Miłego Nie wiem czy to pesel, czy pełnia, czy życie, ale wczoraj po pracy padłam, zupełnie, i nici z Dominikanów i jazzu.... Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 08.11.22, 11:59 U mnie też. Jak głupie. Ale wieje zimnym wiatrem. Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 08.11.22, 12:21 Zwal na pełnię. U mnie też wszyscy nietomni łażą, o ściany się obijają itp., pewnikiem przez to lato, które nie chce się skończyć i organizmy zbija z tropu. Muszę iść do banku i potwierdzić, że ja to ja. Albo coś w tym guście. Nie lubię banków. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 08.11.22, 21:08 Mnie by tam lato nie przeszkadzało... Tak sobie myślę, że skoro ktoś taki zdeklarowany, to i rechot niechluja żoliborskiego go cieszy, no nie? Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 09.11.22, 10:35 Dziś też świeci. Trochę zawoalowane. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 09.11.22, 15:00 Rano od balkonu Szmaglewska, od sypialni posępna noc listopadowa... Ta paskuda wygrała. Bry. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 09.11.22, 23:07 No, dziś chyba ostatnie wyjście barowo-ogródkowe. Skoro kole dziewiątej część towarzystwa rozgląda się za barowymi kocykami?... Pora zejść do podziemia, a przynajmniej do wnętrz. Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 10.11.22, 08:35 O tak, to ta pora, gdy tylko bunkry, lochy i podziemia 👏 Milego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Listopad z zapachem igliwia... 10.11.22, 11:48 Fakt, mży. Ale z uśmiechem na ustach wrocilam od doktÓrki - a to dlatego, ze poczulam się o połowę ( no prawie ) młodsza Otrzymałam bowiem skierowania na badania z pakietu 40+. To - rozumiem - na tyle wyglądam Dobrego dnia. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 10.11.22, 16:00 Albo tak świetnie wyglądasz, albo dochrórce czas do okulisty. W ogóle dzień w listopadzie nadaje się do użytku tak między 10 a góra 15. Byłam nad morzem ( ale tylko odcinek od Arki do Szańca ze względu na bliskość czystych toalet), na wszelki wypadek machałam Eulaliji. Czór już... Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 10.11.22, 16:14 Trza było zawiadomić. Z nosem w ekranie bym siedziała przy nowym wejściu. A tak, to psinco. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 10.11.22, 20:47 Pogoda była mi dzisiaj absolutnie obojętna, albowiem walczyłam z polskim bankiem i nawet nie zauważyłam, jak noc zapadła. A jutro jadę na wieś zapłacić podatki. Olaboga i wciórności. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 11.11.22, 10:35 Olaboga, olaboga, Rozalko! A czemu podatki płacisz na wsi? Sino, ponuro, radujmy się świątecznie, albowiem będzie mysza polowa i składanie kwiatków. Imprezy trochę fajniejsze obesznięto wcześniej, zeby sobie dudy we weekend nie zawracać Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 11.11.22, 11:43 Przypomnijcie mi, dobre kobiety, jak się zaczepia śruneczek, to Ci Ewo przypnę plażę w Kołobrzegu. Szarawo. Szkoda, że nie pada. Mogłoby lać w Warszawie do upadu. Żeby wszystkich nazioli szlag trafił. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 11.11.22, 11:50 Żeby. I ich popleczników z pisuaru. A nie ctrl+C - zaznaczenie na niebiesko, a potem ctrl+V - wlepić w post? Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 11.11.22, 12:14 Próbuję. Najwyżej skasuję. go.toya.net.pl No i psinco. Może wpisz sobie adres. Ja jednak jest noga komputerowa Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 11.11.22, 12:15 Eeee, w podglądzie nie było Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 11.11.22, 23:32 www.worldcam.pl/kamery/polska/kolobrzeg/12664-plaza-molo Masz tu kamer a kamer. A podatki na wsi, bo majątek ziemski na wsi. Jasne jak słońce. Czytaj: cyfryzacja już gdzieniegdzie dotarła, jednakowoż nie do mojej gminy 40 km od stolycy kraju, zaczem muszę zasuwać do tejże gminy z gotówką w zębach. No. Na dodatek dzisiaj wypadł pierwszy od miesięcy dzień chmurno-walutowo-po-prostu-ohydny, ale i tak było cudnie. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 12.11.22, 11:39 E, że tam kamer mnóstwo, wiem, ale nie wiem, co to nowe wejście. Jeześ dziedziczko! No,no, no! Dzię. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 12.11.22, 12:03 Tja, wręcz prawie obszarnicą. Przy okazji, ponieważ po okresie przystosowawczym czynnie (gębnie) wspieram używanie form żeńskich, proszę o pomoc. Co zrobić z dupkiem? Próby stworzenia feminatywu prowadzą nas raczej na manowce, więc może jakiś odpowiednik? Poddaję pod dyskusję. Cześć. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 12.11.22, 12:08 Ten śrunek od Balamuka, kolumna lewa, sam dół. Ponuro. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 12.11.22, 12:26 1.Aaaaaaaaa, tam nie zalatałam. Jak był ze mną Harry, wpadałam do Kolbergu tylko na kilka godzin, trasa Arka - Szaniec und curik abo Arka - i pod Sianożęty. Może w grudniu na dłuzej się uda, jeśli towarzystwo wyzdrowieje... 2.Ona to duda, Balamuku, myślę, ze bardzo adekwatnie. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 12.11.22, 13:21 Ja bym wołu kole dudy nie robiła, sama duda starczy. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 12.11.22, 16:45 Podoba mi się duda. Mogę wprowadzić do obiegu? Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 12.11.22, 17:55 No pewnie, lansuję ją gdzie mogę od lat. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Listopad z zapachem igliwia... 12.11.22, 18:31 O duda blada, ładnie wyszło . Co tak póżno ten podatek wołają Balamuku? U mnie ledwie Nowy Rok stopnieje, już komornikiem straszą Kurtkę z kapturem wyciągam, bo od jutra ponoć ma się przydać. Oby do wiosny. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 12.11.22, 21:13 Ha, Senko, zapóźnienie technologiczne ma swoje zady i walety, mnie daleko do gminy, a gminie do komornika, nawet kar umownych nie naliczają. Nie chcę być złośliwa i sugerować, że nie umieją, ale... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Listopad z zapachem igliwia... 12.11.22, 22:06 I nawet stosu pisemek ponaglających nie przysyłają ?? No to nie wiem, jak ta wasza gminna administracja dziala, bez poganiania podatników Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 13.11.22, 09:18 Taka gmina. Mokrawo, siąpliwie, temperatura ma dziś zlecieć do niczego! Do dudy. Bry. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 13.11.22, 13:14 Ano, taka gmiiinaaa. Pewnie miejscowych sołtys pogania ustnie, nam w każdym razie nigdy nic nie przysłali. Dziś jeszcze 18', ale od jutra trzeba przeprosić się ze skarpetkami. Czyli koniec pięknego września, witamy październik. Cześć. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 13.11.22, 13:43 Fajnie masz z tym opóźnieniem miesięcy. U mnie ponura noc listopadowa. No, jeszcze nie noc, ale ciemno jak w dudzie. Witam. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 14.11.22, 08:30 Wróciliśmy z naszego tradycyjnego, od wieeeelu lat, jedenastolistopadowego wyjazdu. Zaczęlismy wyjezdzac nim stało się modne "wyjezdzanie z Warszawy na czas marszu". Utwierdziłam się w przekonaniu, że im mniejsza jest jednostka administracyjna, która organizuje obchody - tym jest to fajniej i sympatyczniej zorganizowane. Tym razem było meganapuszine, ale ... byli Podhalańczycy! Generalnie odsapnelismy i... wrocilismy do tzw szarej codziennosci.... Dosłownie szarej.... Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 14.11.22, 10:38 Kolejny ponury dzień. Listopad stara się z całych sił. Witam. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Listopad z zapachem igliwia... 15.11.22, 09:29 Mam go Kalendarz na 2023, ze zdjęciami A.Wajraka. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 15.11.22, 09:51 Tak jakby szkockie wrzosowiska mam... Miłego Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Listopad z zapachem igliwia... 15.11.22, 10:07 Dzis nas bedzie 8 miliardow, pyknie osemka. Duzo. Czesc. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 15.11.22, 11:36 Kolejny bury dzień. Dobrze, że KP wrócił i śliczne dziewczynki Grażka i Traszka. Ale demolkę Traszka zrobiła wczoraj Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 15.11.22, 14:16 Ważka! A co zrobiła? Sina zawiesina od góry do dołu. Do dudy. Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 15.11.22, 15:59 Jasne, Ważka. Coś mi umysł zaciemniło. Wczoraj koło jedenastej zwaliła z wysokiego drapaka, stojącego przy szafie, transporterek. Strasznie wystraszyła Grażkę. Samą siebie zresztą też. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 15.11.22, 18:31 A wiesz, że ten mały zarazek już na swoim? Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 16.11.22, 09:28 No to ekspresowo poszło. Nie wiedziałam. Na FB nie jestem, z zasady po 17-tej do internetu nie zaglądam. Transmisji nie ma, filmiku nie ma Pogoda paskudna, pada, ciemno. Witam. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 16.11.22, 07:01 Leje, ale przynajmniej względnie ciepławo. Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 16.11.22, 12:38 Nie leje, zimnawo. Zwiozłam przedostatnie jabłka. Eulalijo, będę donosicielką. Grażynka to teraz Kruszynka, na nowym miejscu idzie jej dobrze. Czekamy na kotki z Bydgoszczy. Dzię. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 17.11.22, 10:03 Lało, długo, teraz "tylko" mży. Zimno, szaro, buro i ponuro - czyli adekwatnie.... Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 17.11.22, 10:49 Listopad swoje prawa ma... Zgniło i ponuro. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 17.11.22, 13:38 Adekwatnie, ale bez leje, no i zimno jak cholera! Pojeździłam roweronno w mitenkach i zmarzłam jak dwie cholery! Do dudy! Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 17.11.22, 13:48 Moja kochana Sygnalistko, są jakieś wieści z KP? U mnie wyszło słońce, jak skończyłam prasować. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 17.11.22, 22:30 Miała być waluta, wyszedł pokropek od skacowanego prałata. Jedno taki wydawnictwo, w którym chciałam zamówić podręczniki do polskiego, przelicza euro po cztery złote i twierdzi, że nie może wystawić faktury eksportowej z VAT-em 0%, bo nie. No to nie, ale się zdegustowałam. A od tego zmarszczki i niemiły wyraz twarzy. Dobrze przynajmniej, że źwierzęta nakarmione. Noc. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 18.11.22, 11:02 Nic nie sypnęło. Zimnym wieje. Ciut widniej. Może się przetrze. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 18.11.22, 12:15 Już biało???????????????? U mniedziś mrozny ranek, ale potem się wysłoneczniło, ciekawe na jak długo. Uprzejmie donoszę, że dziewczynki Bella i Klara jeszcze nie dojechały. Życzliwa Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 18.11.22, 13:10 No niestety, tak w Kraku, jak i za scianą Gdyni, jak i pod Jędrzejowem..... Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 19.11.22, 08:28 Się zasnułło, prószy... Nadal nic nie słychać. Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 19.11.22, 09:15 Biało, ale mimo minusów - wyszło słońce Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 19.11.22, 09:44 Leci małe nie wiadomo co. Ogólnie biało. Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 19.11.22, 11:51 Tja. Też posypuje, ale w Suczawie, a stamtąd bliżej do PL niż do Buku. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 19.11.22, 17:31 Już są, Eulalijo! Klara, Bella i Maluśka Tukisia - tak nazwana na pamiątkę tego z prawie dżungli. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 20.11.22, 08:54 O 8 rano : minus 8 Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 20.11.22, 10:18 Poleciałam, mało nóg nie połamałam. Cudeńka. Widno i zimno. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 20.11.22, 10:36 Zasypao na biao, dalej prószy. No niech, każdy opad dobry po tegorocznej suszy. Dzię! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Listopad z zapachem igliwia... 20.11.22, 11:23 Czyli zima - zimowy obuw wyjęty ze schowka, bo w pantofelkach jakoś łyso Poranne minus 7 zdołowało miĘ bardzo. Pora się na Iingle Bells przestawić Dobrego dnia. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 20.11.22, 21:07 W sklepach przestawiło się z automatu 2 listopada. Eulalijo, w KP 1 3 dziewuszki, a dziś nowa dostawa do KP2: wielki, bardzo piękny czarny Javari i bezdomniaczek koczujący w Nakle. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 21.11.22, 07:29 Jingle Bells było juz na poczatku wrzesnia - w kramach na świnoujskim deptaku.... Mrozi nadal.... Parafrazujac klasyka - Fajny mecz wczoraj widziałam. Momenty były! Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 21.11.22, 09:49 Ewo, wiem. Jak jeszcze wróci transmisja, to będzie cudnie. I wiem, gdzie p.Małgosia była. Widno. Mały psimrozek. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 21.11.22, 13:20 Tak więcej dodudnie: nadal biało, choć zaczyna się roztapiać. Ani jeździć, ani chodzić za bardzo się nie da, no ale z musu okazałam się heroską, poszłam, ksiąg pełną siatę wypożyczyłam, druga siata aprowizacyjna i teraz mogę zalegać na dowolnie wybranym boczku. Dzię! Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 22.11.22, 09:35 Chyba już listopad, choć nieprzesadny. Sny miałam potwornie skomplikowane, ale rzeczywistość też do bani. I mniej egzotyczna. Cześć. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 22.11.22, 09:39 Dziś u mnie ponuro. Też mi się naśniło i jeszcze mi się po głowie tłucze. Widać noce listopadowe coś w sobie mają Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 22.11.22, 18:44 Chała a nie listopad. Zgrzałam się. W rozpiętym letnim płaszczyku i z zawieszonym na szyi szalem, cieniuteńkim i czysto dekoracyjnym. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 23.11.22, 12:02 U mnie za oknem zgnilizna. Jest obrzyyyyyydliiiiiiwie. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 23.11.22, 12:26 Jak wyżej. Javari ruszył obustronnie, widziałaś? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 23.11.22, 13:15 Zgnilizna z mrozem, no moze teraz bez mrozu juz? Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 23.11.22, 13:50 Jasne. Też mnie bardzo ucieszyło. Ciekawe jak pójdzie Fosi. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Listopad z zapachem igliwia... 24.11.22, 08:08 I do mnie doszło białe - jasno za oknem i dalej pada. Pewnie długo nie poleży, ale śniegowce przygotowane na pluchę. Niech sobie pada. Będzie ślisko, uważajcie na drogach. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 24.11.22, 09:35 MLP musiał się pozamiatać. Drobne leci nadal. Witam. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 24.11.22, 08:03 Krajobraz i aura weselna Ale co tam - skorom po wieczorze z Wnuczęciem ) Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 24.11.22, 12:01 No, noc listopadowa, ale jezdnia czarna i żadnego zamiatania. Dobre i to. Javari i Fosia strachulce straszne, ale myślę, że tiptopkami do przodu! Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 25.11.22, 12:16 Buro i ponuro. Chciałam kogutowi ale w tych warunkach się nie da. Ewo co u Javara i Fosi? Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 25.11.22, 12:32 Javari nie tylko wyszedł z lochu, ale i dał się Gosiance głaskać! Jest boski! Gdyby ktoś chciał pokochać dużego czarnego puma, tylko dajcie znak! Fosia - jak napisała Gosianka - grzeczna, ale nie na tyle, by pozwolić sobie zrobić zastrzyk, więc muszą jechać do weta. Dzię! Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 25.11.22, 12:52 Fosia już po zastrzyku, Gosianka ją wypuści w KP z Javarim i włączy kamerę. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 26.11.22, 11:29 Szaro, buro i ponuro, ale na plusie, tto można myć okna 😁 Miłego Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 26.11.22, 12:40 O tak, dobrze by było, gdyby mi ktoś okna umył. Muszę to przemyśleć. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 26.11.22, 15:22 Druga! Najstarsi górale nie pamiętają, kiedy ostatnio myłam okna... Szaro, buro, mokrawo jakby, czyli ogółem do dudy. Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 27.11.22, 10:52 Też się dopisuję. Robienie porządków jest przereklamowane i destrukcyjne. Bałagan robi się sam. Porządki też mogą. Kolejny szaro-bury. Suchawy. Witam. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 27.11.22, 12:48 Kolejny. I kolejne okno odfajkowane 😁 Brawo ja! Jak ktoś wpadnie na metodę co by przekonać porządki , by same się robily- to upraszam się o pamięć! Póki co niestety musi zrobić je sprzątaczka, a sprzątaczka w tygodniu ma wychodne. Do pracy. Ale zanim się na nowo upaorze można się cieszyć widokami niczym z Instagram 🤣 Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 28.11.22, 14:07 Jakby co, też kupię patent. U Gosianki oprócz Fosi i Dżawarka Stella od Filipinki pracującej w Polsce i malutki w pudełku. Dzię. Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 29.11.22, 15:19 Kolejny koszmarny dzień. W zasadzie światło potrzebne bez przerwy. Biedna ta Stella. Co za łajdus nie chciał wynająć kotce mieszkania? P. Małgosia ma dość trudne trzy przypadki. Ale jak to wiedźma, da radę. Witam. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Listopad z zapachem igliwia... 30.11.22, 06:59 Kolejny, jakies kryzysowy byl.... Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: Listopad z zapachem igliwia... 30.11.22, 10:38 Pochlastać się można. Następny bury dzień. Słońca! Witam. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Listopad z zapachem igliwia... 30.11.22, 10:49 Jutro grudzien, jakby ktos chcial wiedziec. Czesc i czolem. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Listopad z zapachem igliwia... 30.11.22, 11:20 Ano. JakoŚ minął ten listopad. Niech jeszcze ten grudzień i nowy kalendarz, a z nim juz z górki Dobrego dnia. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 30.11.22, 14:05 Zabrzmiało, Asiu, jak list z wieścią o przetargu na lokomotywy. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Listopad z zapachem igliwia... 30.11.22, 14:06 Po warszawsku u mnie... Też myślę, Senko, że jak przetrwamy do marca, to już potem tylko lepiej. Bry. Odpowiedz Link
balamuk Re: Listopad z zapachem igliwia... 30.11.22, 16:01 O kurczę, znowu mi się pozajączkowało, tym razem na odwyrtkę - już leciałam grudniowy wątek założyć. Bo proszę pani, ta Asia napisała, że jutro, a ja myślałam, że jutro to dzisiaj! W zasadzie nie dziwota. Terminy na mnie nastały okrutne, więc jak wróciłam wczoraj z pracy, ułożyłam się wygodnie z laptopem i do boju. Skończyłam dzisiaj koło dziesiątej, jeszcze wysłać do sczytania (brzydko to słówko wygląda) i już, hotowe. Teraz do poniedziałku wolne z okazji świąt różnych miejscowych. Cześć. Odpowiedz Link