Dodaj do ulubionych

Sierpień pogodny winom przygodny

01.08.23, 13:27
Takie przysłowie znalazłam smile)
Poki co, wbrew wszelkim przepowiedniom - zamiast nudnego pogodowo sierpnia - Łucja: na plusie, bez słońca, bez deszczu (hahahaha) -> wszystko wskazuje : „Jaki pierwszy, drugi, trzeci, taki cały sierpień leci”, że sierpień w Kraku będzie zimny, bez słońca, za to gumiaki trza wyjąć....
Marnie! sad(

Miłego
Obserwuj wątek
    • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 01.08.23, 14:24
      Aaaa, to mamy nowy miesiąc.
      Nic się nie zmieniło.
      Wieje i kropi.
      To i tu witam.
      • asia.sthm Re: Sierpień pogodny winom przygodny 02.08.23, 08:17
        Cześć.
        Kto zgadnie co to jest, taka łamigłówka na sierpień.
        😆
        • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 02.08.23, 11:50
          Roztopione pomadki
          • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 02.08.23, 13:27
            Coś - co nie powinno być - upieczone w piekarniku ?
            No troszku rozciapciane, ale może zjadliwe ? big_grin

Uspokoiło się w pogodzie, ale pośpiech na działce.
            No bo jak to, dopiero siane, sadzone a juz trzeba wykopywać.

<< Fasolka szparagowa jeszcze mi się nie uprzykrzyła >> smile

Dobrego dnia.
            • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 02.08.23, 17:18
              Chyba jednak cekuladki poupalne. wink
              Sierpień po japonsku - jako tako, mogłoby być lepiej.
              Dzię.
              • asia.sthm Re: Sierpień pogodny winom przygodny 02.08.23, 18:12
                > cekuladki poupalne

tak dokladnie sprecyzowanej odpowiedzi sie nie spodziewalam, Ewa wygrywa puchar z cekulady.

Otoz to moja kolezanka tak zalatwila prezent ode mnie. Tak cieplutko ma w domu, a potem radosnie spakowala do walizki i pojechala pociagiem na swoje wlasne urodziny. I otworzyla aby czestowac skladajacych jej zyczenia gosci.
                Przyznala sie, bo ona i najciezszy grzech zaraz opowie.
                • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 03.08.23, 12:31
                  Ciekawam wrażenia gosci. wink
                  Straszy zanussim, ale udaję się.
                  Baluś i Ijndianka pojechali właśnie do wspólnego domu!
                  Dzię!
                  • asia.sthm Re: Sierpień pogodny winom przygodny 03.08.23, 12:58
                    > Ciekawam wrażenia gosci.

Goscie malo oficjalne, zaprzyjaznione wiec sie poplakaly ze smiechu. Podobno lyzka dalo sie odskrobac.
                    To nie lody wiec sie nie potruli.
                    • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 04.08.23, 17:03
                      Ddddddddzień bry... Troszku mnie dziś telepie po pływaniu. wink
                      • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 05.08.23, 08:58
                        Ciemno, zimno, mokro, burzowo. Brrr..
                        Jesienna sobota.
                        Lampeczka, książeczka i kocyk wink

Dobrego dnia.
                        • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 05.08.23, 09:53
                          Siąpi, kropi, pada.
                          Szaro.
                          Ciepło.
                          Ewo jezioro Ci wystygło?
                          A jak tam Rita z resztą stada po rozstaniu?
                          Witam.
                          • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 05.08.23, 14:17
                            Burze, wichury, ulewy.
                            Pizdzi jak w kieleckiem, ale może to ja mam niewłaściwy napis w kalendarzu🤔
                            Może to listopad albo grudzień powinien być🤔

Miłego
                            • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 05.08.23, 21:11
                              Wprawdzie trochę dziś popadało, ale woda cudna, frekwencja w naszym jeziorku geriatrycznym wysoka! wink
                              Jakie rozstanie, Eulalijo? Rita obrała Gosiankę za przewodniczkę stada, z FikiMiki stosunki dobre, Lamisia to mały czorcik, domu szuka rudy (z mojej bandy!) Cyprysik, dla mnie Cipulek, i jeszcze jeden przepiękny rudasek ze Szczecina, można by poudostępniać...
                              • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 06.08.23, 09:21
                                Pisząc "rozstanie" miałam na myśli czterodniową nieobecność z okazji Witariady.
                                I byłam ciekawa jak stado się przywitało.
                                Przed południem przeszły burza, szarzyło do wieczora.
                                Dziś powoli robi się zupna masakra.
                                Loch obowiązkowy.
                                Witam.
                                • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 06.08.23, 10:43
                                  Aaaaaaaaaa! Entuzjastycznie, rzecz jasna. wink
                                  Rumunia na całej poaci... Rozumiem deszcz, był ( przynajmniej u nas) potrzebny, ale 14 stopni? Do dudy!
                                  Bry.
                                  • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 07.08.23, 11:07
                                    Szaro.
                                    Mokro.
                                    Kieleczczyzna.
                                    Ewo, chyba Ci grzyby zaczną rosnąć.
                                    Witam.
                                    • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 07.08.23, 12:00
                                      Już zaczęły. W sobotę ponad 100 maślaczków tylko przy okazji w drodze nad i z jeziora. Ale wczoraj i dziś pogoda niewyjezdna raczej, wczoraj dostawy dużych nominałów, dziś bilon od samiuśkiego rana. Do dudy.
                                      A gdyby ktoś chciał wspomóc: zrzutka.pl/vjak3v?fbclid=IwAR1qy583WGNIy9xf3nLhg_sEId4Gq7qXsczdJ1X8KrP8qoMKNvSQ-LqP7Lo

Dzię!
                                      • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 08.08.23, 11:58
                                        Szarawo z przejaśnieniami.
                                        Sucho.
                                        Kielecczyzna.
                                        Temperatura przyjazna pozwoliła pokonać górę gaciów.
                                        Witam.
                                        • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 08.08.23, 17:32
                                          O to, to - korzystając z przyjaznej temperatury, robię co sie da.
                                          W plenerach cudnie jest.
                                          Zapowiadane w przyszłym tygodniu upały zostawiam dla Ewy wink
                                          Pewnie woda w jeziorach pływalna się zrobi.

Dobrego dnia.
                                          • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 08.08.23, 19:15
                                            To ja się uprzejmie melduję. smile
                                            • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 08.08.23, 20:23
                                              Cześć smile
                                              • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 09.08.23, 09:13
                                                Balamuk z jakiś wojaży powrócony?
                                                Żółto-błękitno na górze.
                                                Huragany trochę przycichły.
                                                Witam.
                                                • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 09.08.23, 12:34
                                                  Może na wieść o ciągłych dostawach waluty się ocknął? wink Raptem kilka dni popadało, nawet niezbyt przesadnie, a już mamy podtopienia. Do dudy. Pogoda też do dudy, niewyjezdna, wczoraj ruszyłam, ale przeleciało mnie trzy razy. Do dudy. Dziś jeszcze nie padało, zebrałam cosik z arealnej głuszy, ale cd. raczej niekąpalny. Do dudy!
                                                  Cześć. wink
                                                  • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 10.08.23, 12:46
                                                    Na górze żółto-niebiesko-biało.
                                                    Fajne baranki zapitalają.
                                                    Mamy świetną ministerkę zdrowia.
                                                    Witam.
                                                  • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 10.08.23, 17:34
                                                    W oćczyźnie naszej uciemiężonej byłam. wink Dzięki czemu ominął mnie ponad tydzień ~40' w Buku.

Cześć.
                                                  • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 13.08.23, 08:51
                                                    Długi łyckendzik wszystkie mają?
                                                    Afrykański upał źle mi robi.
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 13.08.23, 12:23
                                                    Majo do grobowy deski! W incwiszenie byli w Festung Kolberg, na grzybach i kontyŃjujo pływanie. wink
                                                    Eulalija i upał, no, no no, nawraca nam się dziewczyna. wink
                                                    Balamuk uważa, że uciemiężenie lepsze od upałów??????????????

Dzię.
                                                  • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 15.08.23, 08:27
                                                    Dokopuje mi solidnie.
                                                    Zaraz zamknę okna, zaciągnę rolety i włączę wiatraki.
                                                    Ewo, czy coś Ci się burzy?
                                                    I pytanie o KP: czy nie mam co marzyć o jakimś filmiku, nie wspominając o podglądzie?
                                                    Witam.
                                                  • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 15.08.23, 11:29
                                                    Burzyło w nocy, nawet polało nieźle, ale gdybym się nie obudziła, jak grzmiało, rano nie uwierzyłabym w żaden deszcz. Pięęęęęęęęęęęęęęęęęęknie jest, woda w jeziorze jak w połowie lipca! wink
                                                    ZMD - na razie szukamy domu dla Całuska i Cukiereczka, cudnych trzyletnich kotków Moniki, która bardzo ciężko zachorowała. Poza tym jadą jakieś nowe wymagające opieki.
                                                    Dzię!
                                                  • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 15.08.23, 11:56
                                                    ewa9718 napisała:
                                                    > Balamuk uważa, że uciemiężenie lepsze od upałów??????????????

Ha. Chciałam napisać, że lepsze narodowe uciemiężenie niż obcy (czytaj: wrogi) upał, ale się powstrzymłam, bo najwyraźniej ww. upał walnął mi na dekiel. tongue_out Ludzie, znowu gorunc, po przyjeździe cieszyłam się względnie normalną temperaturą i raptem na tydzień tej uciechy starczyło. A jutro mam biegać po centrum Buku i atrakcje pokazywać...

Bry, uff. smile
                                                  • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 15.08.23, 12:16
                                                    Atrakcje w połączeniu z upałem, to chyba nawet dla wytrwałego Balamuka za wiele wink

Mamy co mamy, trza przeczekać - na łono wychodząc upiornym rankiem albo póżnym wieczorem.
                                                    W samo południe nie daję rady wink

Dobrego dnia.
                                                  • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 15.08.23, 19:54
                                                    Jeszcze tym razem muszę wytrwać...
                                                    Dla odprężenia poczytuję "Dynastię Miziołków" i kwiczę, a otoczenie patrzy na mnie z niesmakiem. wink
                                                    Żadna nie wiedziała, co to KARBURATOR. Ruda z piątej odpowiedziała, że to gatunek sera, a Patrycja upierała się, że karburator to dostojnik kościelny.
                                                    O. smile
                                                  • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 17.08.23, 09:59
                                                    Heloł, gdzie was znikło? To ja miałam wczoraj szansę paść ciepłym trupem! tongue_out

Puk puk.
                                                  • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 17.08.23, 11:17
                                                    W pracy....

Miłego
                                                  • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 17.08.23, 12:04
                                                    Ja leżę ciepłym trupem w lochu...
                                                    Witam.
                                                  • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 17.08.23, 16:44
                                                    A ja się rozpływam.
                                                    Z gorąca.
                                                    Duszno strasznie.

Dobrego dnia.
                                                  • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 18.08.23, 00:38
                                                    Ścieno mje po jeziorze. SKS jak nic!
                                                    Czór czy bry?
                                                  • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 18.08.23, 08:28
                                                    W nocy była impreza "światło-dźwięk"
                                                    Duża rzecz.
                                                    I dostawa wody takoż.
                                                    Aktualnie zaczyna się film dla dorosłych.
                                                    Do lochu!
                                                    Witam.
                                                  • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 18.08.23, 12:04
                                                    Do lochu. Bardzo się zgadzam. wink
                                                    Dziś właczyliśmy klimę o dziesiątej rano, chyba pierwszy raz w życiu...

UAAAAAAAA!
                                                  • asia.sthm Re: Sierpień pogodny winom przygodny 18.08.23, 21:18
                                                    Widziały chwata?
                                                  • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 18.08.23, 22:06
                                                    A zwykle o której włączacie, Balamuku?
                                                    Chwat bosssssski!
                                                    Dziś mielim w jeziorze końpozycję ramową. Nieźle było. wink
                                                    Czór!
                                                  • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 19.08.23, 19:47
                                                    Lubię to wink

Nieskazitelny błękit, słonice w pelnej krasie, upal - i nagle nie wiadomo skąd deszcz smile
                                                    Perlisty, niewielki, krótko trwał, ale nieco odświeżył i ochłody dał.
                                                    No, no a na mapie nic nie było widać.

Pod balkonem zaś mam disco polo i inny galimatias big_grin
                                                    Pożegnanie wakacji robi miejska organizacja.
                                                    I wią ? Ludzi a ludzi wypełzło z domów i wesoło sobie gawędza na ławeczkach.
                                                    Małolaty uczestniczą w różnych konkursach i grach.
                                                    Kolorowo i głośno - a wydawało mi się, że nie ma ludzi !
                                                    Bo spoglądając za okno ciągle pustki widać.
                                                    Czyli integracja ( jaka by nie była) potrzebna społeczności wink

Lecę na balkon, bo jeszcze grają wink big_grin
                                                    Dobrego dnia.
                                                  • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 19.08.23, 22:01
                                                    Tak samo, tylko bez deszczyku i impry integracyjnej. wink Istny środek lipca!
                                                    Cudnie.
                                                    Czór!
                                                  • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 20.08.23, 18:07
                                                    Jaki cudny chwat smile))

Pokoje mamy na zachód i normalnie (?) klimę ożywiamy po poł., kiedy słonice zaczynają pchać się na balkon, tak kole czwartej.

Senko, super. Disco polo mnie przeraża, niemniej integrację popieram bardzo. wink

Auuuuuuuuuu........ ..... ...
                                                  • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 20.08.23, 22:33
                                                    Pięeeeeeekny dzień, lato, trwaj!
                                                    Czór!
                                                  • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 21.08.23, 08:36
                                                    Piękne dnie, i noce, lato trwaj smile)))

Miłego
                                                  • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 21.08.23, 11:16
                                                    Co mi z tego, że ładnie, skoro mi za gorąco?
                                                    Witam.
                                                  • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 21.08.23, 11:22
                                                    Tobie nic, mi bardzo dobrze. Za chwile bedzie odwrotnie - ja bede marzła i mokła (mokłam nieźle zreszta juz wielokrotnie tego lata), a kto inny bedzie happy.
                                                    Ba smile)))))) wiele osób, które teraz narzeka, ze tak im goraco - 1. zaraz bedzie narzekac, ze tak im zimno, 2. wiele osób, ktore narzeka jak im goraco - wybiera wakacje poza Polska, zeby... było im goraco...
                                                    C'est la vie....
                                                    A do tego - Taki mamy klimat wink)
                                                  • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 21.08.23, 13:43
                                                    No właśnie. Śpieszmy się korzystać z lata, tak szybko mija...
                                                    Dzię.
                                                  • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 21.08.23, 21:15
                                                    To samo bym mówiła o zimie, tylko jakoś zim nie ma. sad

ufffffffffff...
                                                  • asia.sthm Re: Sierpień pogodny winom przygodny 22.08.23, 06:34
                                                    A takie cudo widziały?
                                                    Ulęgło się w Sztokholmie. Mutacja nastàpiła taka urocza.
                                                  • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 22.08.23, 07:17
                                                    Piękna trikolorka smile
                                                    Pewnie będzie często fotografowana, powinna żądać tantiem wink big_grin

Jakby tu - już ciepło smile

Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 22.08.23, 07:30
                                                    Gdzie nie ma to nie ma, a jak jest i mija to ja osobiscie nie tesknie, nie tesknie tez jak w ogole nie ma. Juz nie!

Wiewioreczka urocza!

Miłego
                                                  • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 22.08.23, 12:29
                                                    Też nie tęsknię za zimą, no, niechby 3 śnieżno mroźne tygodnie na przełomie roku i chwatit'.
                                                    Stworzonko cudne, moze jakiś kotek był tatką?
                                                    Dzię!
                                                  • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 22.08.23, 12:31
                                                    Mutacja też ładne imię. wink

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuufff...
    • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 22.08.23, 21:08
      Grzmi...
      • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 23.08.23, 10:28
        Nadal mi za gorąco.
        Tam-tam do Ewy: w mojej gazecie z programami telewizyjnym jest notatka, że gadzinowa 1 powtórzy Dom pod dwoma orłami, od 1 września, dość późnym wieczorem.
        Ale w szczegółowym programie tego serialu nie ma.
        Bądź czujna.
        Co u p.Małgosi?
        Witam i w lochu znikam.
        • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 23.08.23, 10:56
          Zapiszę w kalendarzu, tylko nie wiem, czy w odpowiednim czasie na ten kalendarz zerknę. wink
          Cukierek i Całusek ( ci od chorej Moniki) mają super dom w Łebie, szukamy transportu. Na stanie jest nowa kitka - prześliczna i przemiziasta Asami - działkotka czy jakoś tak, dokarmiana, najprawdopodobniej wyrzucona przez jakiegoś skurwiela płci dowolnej, w którą jakiś inny (?) skurwiel walił kamieniami.
          Lato, trwaj!
          Faustyna nieświęta
          • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 23.08.23, 11:44
            Pozne wieczory - juz nie dla mnie, o nie...
            Zachmurzone, zaburzone, i tyle było lata....

Miłego
            • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 24.08.23, 10:46
              E, nie jest źle. Woda lipcowa, wczoraj siedziałam w jeziorze tak długo, że myślałam że ze męczenia i głodu (pojechałam po późnym śniadaniu) nie wczołgam się na trzecie i zejdę na klatce schodowej. wink
              Cukierek i Całusek wyruszyli w drogę do domu w Ustce.
              DZIĘ!
              • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 26.08.23, 00:13
                Zdycham.

I to tyle.
                • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 26.08.23, 11:28
                  Ja nie. wink Woda jakby coraz fajniejsza. Trwaj, lato!!!!!!!!!!
                  Dzię.
                  • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 26.08.23, 11:48
                    Myję okna...

Miłego
                    • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 26.08.23, 14:00
                      Czyli będzie padać wink

Pchnij ten deszcz do mnie.

Duszno, parno - jak to latem big_grin

Dobrego dnia.
                      • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 26.08.23, 14:36
                        I to razem z burzą 🌧️⚡🌧️⚡🌧️⚡🌧️
                        Proszę, zabierz jak najszybciej!!!!!!
                        • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 26.08.23, 15:04
                          A mogłabyś bardziej się rozmachać i pchnąć do nowej stolicy?
                          U mnie masakra.
                          Witam.
                          • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 28.08.23, 10:57
                            A co to, przedwczesne przymiarki do snu zimowego?
                            Na razie lato. wink
                            Dzię.
                            • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 28.08.23, 12:55
                              A nie nie, juz listopad - szaro, buro, zimno, co chwila leje - i to wbrew prognozom sad
                              Masz racje - nic tylko spac!! a tu robota....

Miłego
                              • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 29.08.23, 09:53
                                Wczoraj jeszcze pływałam, dziś na razie niedaś...
                                Bry.
                                • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 29.08.23, 13:03
                                  Ja pływam w porno zupie.
                                  Witam.
                                  • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 29.08.23, 18:53
                                    Co za czort - nie spalam w nocy w ogóle.
                                    Powodu nie znam. Kawy nie nadużyłam.
                                    Raz w życiu nie moglam usnąć po wypiciu białej herbaty, wtedy wiedziałam po czym.
                                    Wczorajszy dzień w ruchu, na powietrzu, ziewałam jak mops a spanie ni chuchu.
                                    Teraz chodze jak zombie, nie chcę łapać drzemki bo znowu noc nieprzespana ?

Ej no, coś się przestawia wink big_grin

Dobrego dnia.
                                    • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 30.08.23, 07:11
                                      Ulewa od wczoraj, za Krakiem - grad, ze hej, pourywane rynny, zniszczone auta, o tym cvo w ogrodach nawet nie ma co wspominac...

Miłego
                                      • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 30.08.23, 10:46
                                        Co się w tym Kraku wyprawia!!!!
                                        Senko, eskaesy tak miewają ze snem. wink
                                        Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiino! Coś w powietrzu wisi. Do dudy.
                                        Komunikat, żeby i optymizmem powiało: trikolorka urocza znalazła dom w Krakowie, a i transport już mamy!
                                        Bry.
                                        • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 30.08.23, 11:24
                                          No tak jakoś...
                                          • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 30.08.23, 12:12
                                            ,, tak miewają ze snem.,, - czyli trza polubić wink smile

Małopolska ucierpiała podczas ostatnich burz. Fakt.
                                            W mojej okolicy podlało troszkę.

Chłodniej, co pozwala pełną pierwsią pooddychać.

Dobrego dnia.
                                            • eulalija Re: Sierpień pogodny winom przygodny 30.08.23, 14:07
                                              Leje od ósmej.
                                              Jak chcesz rozbawić Panbócka, powiedz mu o swoich planach.
                                              Witam.
                                              • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 30.08.23, 23:25
                                                U mnie ochłodzenie. Z oficjalnych 39' tak do 35'.
                                                Z okazji przyjazdu kumpeli zrobiłyśmy sobie zakładowy babski wieczór w odpowiednio zadrzewionej knajpce, nie zdawałam sobie sprawy, jak bardzo mi coś takiego było potrzebne. I niechcący dowiedziałam się o bardzo ciekawej ofercie pracy. wink

Ufff.
                                                • czekolada72 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 31.08.23, 09:04
                                                  A mnie dzis rozsmieszyły pracowe kolezanki do rozpuku. Mam kilka, ktore przez całe gorace lato, czyli w sumie uzbieraloby sie tego prze 3 miesiace - z 3 tygodnie, gdy nie lało, nie grzmiało, widac było słońce i czuc było ciepeełko - narzekały ajaj jakie upały - no w sumie miały racje - któz to widział w lecie temperature powyzej 25 stopni, no kto? Po to sie wyjezdza do ciepłych krajów przecie, a nie ze w Kraku jest!
                                                  Teraz juz chyba od tygodnia jest zimno. Ok 20 stopni max, rankiem - ciut wiecek niz 10, wieczory i noce lodowate, na najblizsze 10 dni - glownie dalej ulewy, zachmurzenia, srednio gora 20 stopni. Mamy koniec sierpnia, zaraz jesien, wlasciwie juz jesien.
                                                  I co mam od rana ? ajaj jak to, to juz nie bedzie upałów, no ale jak to, przeciez one wlasnie na wyprzedazach kupiły letnie sukienki, no i jak to - nie bedzie kiedy w nich pochodzic? no ale jak to?
                                                  smile))))))))
                                                  • se_nka0 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 31.08.23, 17:05
                                                    Bardzo stressujący dzień to był, w dodatku telefon popsułam sad
                                                    Upadl byl i padł.
                                                    I jak tu egzystować bez podstawowej komórki ? wink

Dobrego dnia.
                                                  • ewa9718 Re: Sierpień pogodny winom przygodny 31.08.23, 17:49
                                                    Ojojojoj! Niedaś, po prostu niedaś!
                                                    Ostatnio mieliś awarię prądową, tym razem tylko 2 godziny, ale wieczorem. Koszmar!
                                                    Trzeci dodudny dzień, ponoć ma być lepiej.... Bym się, Balamuku, pomieniała...
                                                    Bry.
                                                  • balamuk Re: Sierpień pogodny winom przygodny 31.08.23, 20:26
                                                    ewa9718 napisała:
                                                    Bym się, Balamuku, pomieniała...

Ależ przecież ja też! big_grin

Nie mogę znaleźć mojego oficjalnego cv, no jak to tak? Bez sensu.

Cześć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka