eulalija 01.09.23, 09:07 Po wczorajszych popołudniowych ulewach dzień wstał dziarski i wymyty. Udało mi się zwyciężyć w urzędzie wczoraj. W nocy łysy trochę mi przeszkadzał, ostro dawał po oczach. Witam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 01.09.23, 10:32 Zwycięstwo w urzędzie liczy się podwójnie Jak nie urok, to skęcona ( albo co innego) noga, bo boli. A lawenda nie ścięta. Nic to, damy radę - bo przed nami Dzień Dzialkowca. A tam tańce, hulanki, swawole - noga musi wydobrzeć . Pogoda akuratna, przyjemnie wrześniowa. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Wrzesień wrzosowy 01.09.23, 12:17 Pizdzi jak w kieleckiem, w nocy łysy pełną gębą, ale nic to że świeci, gorzej, że wpływa na człowieków niezwykle negatywnie ☹️ Jak się nie ma uczniaków to człowiek potrafi zapomnieć kiedy 1 września i potem zonk, pół Prandoty zablokowana przez auta rozmaitych szyszek. Ja wiem, że to ku czci i chwale, ale jakoś mi się tak bardziej z nadchodzącymi wyborami pokojarzylo, co by zabłysnąć.... Miłego września 👌🍁🍂 Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Wrzesień wrzosowy 02.09.23, 07:49 Od wieczora leje.... A ja głupia dałam się nabrać wczorajszej aurze i zostawiłam pranie w ogródku... Miłego Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Wrzesień wrzosowy 02.09.23, 10:34 Wczoraj AnLu dokarmiała orzechami wiewiórki na Batowicach. Rozmieściła taka ilość i z takim rozmachem,że tylko mieć nadzieję, że nikt się nie zabije na tych mokrych kulkach ... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 02.09.23, 19:45 Znowu mam imprezę za balknem Co sobota imprezka, no, no. Wakacje żegnają - jak sobie przypominam, to swego czasu żal było, ze się kończą. Asiuuu - kryminal piszesz? O nieboszczyku z wypiętym tyłkiem ? Kibicuję Dobrego dnia Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wrzesień wrzosowy 02.09.23, 19:52 A ty Senko z jakiej frakcji, nieboszczyk czy kubeł? Tu też pokażę. To jest banner na budynku w Warszawie. Zgadywać proszę co to jest Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 02.09.23, 20:58 Kubel. Zapomniany. Czyli bałagan po montażu Nieboszczyk dawno by z tej wysokości ze strachu zszedl Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 03.09.23, 11:19 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, już na trzeci dzień się orientuję, że nowy miesiąc! Wczoraj pływalnie, dziś jakby mniej, ale... Dzię! Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 03.09.23, 13:20 A co ta wewiórecka, pardą, chla? 35"C, dzielnie próbujemy przeżyć dzień bez klimy. Bo przecież się ochłodziło. Chyba jednak kubeł. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Wrzesień wrzosowy 06.09.23, 09:18 Czasu przed wyjazdem brakuje na cokolwiek..... Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 07.09.23, 13:07 Laaaato. Niech trwa. Wią, im człowiek starszy tym więcej dziwnych elementów w sobie znajduje. No owszem, lubię gruszki, ale żeby od razu mięsień gruszkowaty? Do dudy. Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Wrzesień wrzosowy 07.09.23, 13:33 Niby lato, w praktyce jesień...... Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 07.09.23, 14:56 ,, więcej dziwnych elementów...,, - może to części zamienne jakieś są ? Niech służą jakkolwiek by się nazywały Pogoda cudo - niech trwa. I wią, zimowity mi zakwitły na działce. Cieszą oczy kwiatami wyrastającymi bezpośrednio z ziemi. Bez żadnych zielonych szczypiorów. Kto nie zna, napiszę - szczypiory wyrastają wczesną wiosną. Same jedne, bez kwiatów. Radości działkowca Dobrego dnia. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 09.09.23, 11:05 Nad morze jedziesz? Bardzo staram się nie wiedzieć, co mam w środku, jeszcze mi się udaje, ale wiem, że w pewnej chwili... Człowiek jest konstrukcyjnym bublem i już. Senko, wrzuć zdjęcie, pls. Czytałam o zimowitach i chyba nie widzałam ich w naturze, dziwne. A może widziałam i o tym nie wiem. Cześć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 09.09.23, 13:54 Proszę bardzo. Pierwszy rok kwitną, mają się rozrastać. Na razie nie wiele, ale są Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 09.09.23, 21:02 Fajne te kwiatki, ale jakoś paskudnie się nazywają. Czekolada, jeśli nad morzem, ma wspaniałą pogodę. Lato trwaj! Tak sobie myślę, Balamuku, że skoro prowizorki są najtrwalsze, to może i staremu bublowi się uda. Czór. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 10.09.23, 06:34 ,,Tak sobie myślę, Balamuku, że skoro prowizorki są najtrwalsze, to może i staremu bublowi się uda.,, - Lubię to Czekolado, miłego urlopu> W tych kwiatuszkach ( jak mawia mój M) przeważyła uroda, nazwę lekce sobie ważę . Dobrego dnia. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 10.09.23, 09:01 Eee tam, ładnie się nazywają. Zmęczona jestem. Intensywnym myśleniem. Wczoraj mi wyszło, że kolejny pozornie racjonalny pomysł prowadzi w kolejną ślepą uliczkę, eo ipso muszę myśleć dalej. Nawet w niedzielę. Cześć. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 11.09.23, 09:06 Ano, optymistyczne. W tym tygodniu dalej pod 35', na szczęście noce chłodniejsze, łatwiej spać. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 11.09.23, 10:24 NADAL LIPIEC, NIECH TRWA! Wczoraj woda miała 23,5 gradusa. Dzię! Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 12.09.23, 22:12 O, padli? Ja też, własnie wróciłam znad morza. Liiiiiiiipiec! Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 12.09.23, 23:17 Powinnaś jednak rozważyć opcję przeprowadzki na jakąś miłą wyspę. Na ciepłym morzu. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 12.09.23, 23:53 Wstrzymuje mnie tylko brak pieniędzy. Nawet dla ciepłych wód nie zapiszę się przecież do pisuaru... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 13.09.23, 10:50 Wczoraj wyjechana byłam, ale wróciłam mile zaskoczona ludzką życzliwością i rzetelnością. Człowiek nie musiał, ale sam z siebie zrobił ważną dla mnie rzecz sumiennie. Przywrócił mi wiarę w ludzi. I tego nam wszystkim życzę w ten upalny dzień. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: Wrzesień wrzosowy 14.09.23, 10:16 Po pięciu koszmarnych dniach dla mnie w stolicy odpuścił ten piekielny LIPIEC Ewy Miłe 20, trochę chmurek, lekki wiaterek. Wyszłam z lochów. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 14.09.23, 10:53 E tam, jest nieźle. Przedwczoraj byłam w Festung Kolberg przeżywającej oblężenie turystyczne: upał, Bałtyk wymaglowany, wczoraj wprawdzie podczas pływania zdziebko zmokłam, ale czym jest jakiś tam deszczyk dla człowieka na peryskopowej? Dziś też pływalna Szmaglewska. Lato trwaj! Czekolada ma fajną pogodę na wyjeździe. Dzię! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 14.09.23, 11:01 Od rana podlewało mi działkę Lekko, pomalutku, tyle ile trzeba. I poszło sobie dalej. Chłodniej i niech tak będzie, bo i mnie upały dały sie we znaki. Dobrego dnia. Czekoladzie i wszystkim urlopowiczkom - dobrej pogody ! Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 14.09.23, 22:29 Jakoś deszczu nie pamiętam, jak bylam w PL? Za to w dzień 36, a teraz, czyli po jedenastej w nocy, 27 celsjuszyków. Eulalijo, powspół-czuj ze mną! Senko, ludzka ż. i rz. podnoszą na duchu jak... nie wiem, podnośnik hydrauliczny może. No to cześć. Odpowiedz Link
eulalija Re: Wrzesień wrzosowy 15.09.23, 09:09 Och Balamuku, chłodne głasku głasku. U mnie aktualnie 15. Świeci. Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 15.09.23, 22:11 Dziękuję, wiedziałam, że mnie zrozumiesz. )) Odpowiedz Link
eulalija Re: Wrzesień wrzosowy 17.09.23, 08:34 Znowu pustki. Wszystkie na wakacjach? Piękny dzień się zapowiada. Ale wieszczą burze. Ciekawe czy będą. Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 17.09.23, 10:00 Pospałabym jeszcze, a tu robota wzywa... Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 17.09.23, 10:23 Lato. Niech trwa! Balamuku, w niedzielę? Dzię! Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 17.09.23, 18:47 A bo ja taki heretyk. Znowu mnie jakieś biuro podróży zgnębiło (a może jednak?...), w rezultacie latałam po mieście, ciągnąc za sobą pół setki turystów, średnia wieku na oko 65 i wyjątkowo sympatyczni. W dodatku tempryczer zdecydował się odpuścić i mieliśmy ledwo oficjalne 27'. No. To teraz sobie poleżę. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 18.09.23, 09:35 Leż kochana, na zdrowie. Odpocząć trzeba. Mnie dzialka wzywa - he, he i kości jakoś daja znać, że są Pewnie zmiana pogody sie czai. Deszcz ??? Ostatnio 7 kropli spadło. Póki co słonice, zielono , tylko troszku głośno za oknem, bo sasiedni blok ocieplają. No to hej ho - dobrego dnia. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 18.09.23, 10:59 A ja areał zapuszczam drugi rok... Lato trwa. Dzię! Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 18.09.23, 23:05 Nie mówcie mi o areałach. Tymczasem spotkałam się z zaprzyjaźnionymi jednostkami, które tu na urlop przyjechały, wypiliśmy hektolitr piwa w zupełnie letnim ogródku i było nam przyjemnie. Czego wszystkim życzę. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 19.09.23, 11:37 Nadal nieźle. Dla Eulaliji: maluśka czarna Mini pojechała do dom, do mojego Heimatu, a przyjechało siedem cudnych wsiowych zasmarkańców. Żywiec nie działa, ale Gosianka będzie jeszcze próbować. Dzięęęęęęęęęęęę! Odpowiedz Link
eulalija Re: Wrzesień wrzosowy 19.09.23, 14:40 Jestem pełna nadziei. Dzięki Ewo. Popadało rzetelnie przez półtorej godziny i zrobił się film dla dorosłych. Witam. Odpowiedz Link
eulalija Re: Wrzesień wrzosowy 20.09.23, 09:55 Trzy filmiki z zasmarkańcami - miód na moje serce. I durny sołtys.... Film dla dorosłych poszedł się bujać. Słonica i miły wiaterek. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 20.09.23, 13:29 Cunde są, nie? Sołtys durny, fakt, ale nie tylko on. Czy wią, co grozi za dopiski na plakatach wyborczych, i czy w ogóle? Serio pytam. Laaaaaaaaaaaaato! Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Wrzesień wrzosowy 20.09.23, 15:09 Oplakatowali Ci drogę na areał czy do jeziora? Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 20.09.23, 15:12 Na areał, i to ryjem hoca, lekarza, który uważał, że zgwałcona 11-latka powinna urodzić dziecko. Muszę wymyślić jakąś akcję. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 20.09.23, 18:20 O, akcja się szykuje Mamy oręż przygotować i kurcgalopkiem polecieć pomóc ? W słusznej sprawie - zawsze. Chłodniej, ale fajnie. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 20.09.23, 18:56 Ja też bym. Jak za dawnych czasów, które miały już nie wrócić, choleha. Dziś tylko 30' i można funkcjonować. I moja superteściowa zrobiła paprykę faszerowaną białym serem, rozkosz prawdziwa, wręcz grzeszna. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 21.09.23, 10:51 Na razie wypróbuję działania słowne. Laaaaaaaaaaaaaaato! Dzię! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 21.09.23, 17:22 Aaale news kochane moje chmielewszczanki. Katarzyna Droga autorka powieści biegraficznej ,,Niełatwo mnie zabić. Opowieść o Joannie Chmielewskiej,,. Kupić, nie kupić ... weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,30204790,joanna-chmielewska-dzwonila-na-komisariat-mo-zeby.html Ot, zagwostka, ale pewnie ciekawość wygra Dobrego dnia. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 21.09.23, 21:02 O. To ja kupię, choć e-book pewnie będzie kosztował miliony. W wywiadzie autorka całkiem ciepło o JCh pisze, choć tekst Ona pisze o tym wszystkim z powerem sprawił, że zachichotałam złowieszczo. No i, niestety, znowu ta błędna interpretacja Szwajcarii... Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 21.09.23, 22:17 Na papiórze przeczytam, choć na razie nie podoba mi się, że kobita mówi o Guruowym per Staszek. Data wprawdzie inna, ale laaaaaaaaaaaaaato! Dziś dwie sesje. Niech trwa! Odpowiedz Link
eulalija Re: Wrzesień wrzosowy 22.09.23, 11:22 Świeci i huragani. Rita na spacerze bardzo grzeczna. Ale drugiego filmiku nimoooo Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 22.09.23, 20:10 Uff. Zaczyna się polka przedwyborcza. Czy ktoś wie, dlaczego karty do głosowania w referendum (a tfu) mają mieć w prawym górnym rogu dwie dziurki? ??? ????? Zbity z tropu Balamuk Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 23.09.23, 10:04 O dziurkach nie słyszałam, ale na pewno należy dopilnować wpisu, ze nie pobrało się karty do tego czegoś. No i z jednodniowym opóźnieniem jesień.... Do dudy. Odpowiedz Link
eulalija Re: Wrzesień wrzosowy 23.09.23, 11:16 Może po to by powiesić na gwoździu w wychodku... Zachmurzone i chłodnawo. Imiona w KP fajne. Zasmarkańce przeurocze. Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 23.09.23, 12:08 Eulalijo. w punkt. Porządna nagroda ci się należy. Cześć. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 23.09.23, 14:16 Przy okazji - jest ostatni łykend września. Oficjalna temperatura = 36'C. W cieniu. Jutro będzie to samo. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 23.09.23, 15:56 W ogóle dzisiaj jest pierwszy dzień jesieni. W kalendarzu piszą I pada ! Całkiem jesiennie sie zrobiło. << Balamuku głasku, głasku>> bo jednak tych celsjuszów za dużo u Ciebie. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 23.09.23, 17:14 Dziękuję, kochana. Wszystkie okna pozamykałam, zasłony zaciągnęłam i sprzątam. Leniwie. Właśnie demontuję wentylator, może uda mi się zaczarować meteorzeczywistość. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 23.09.23, 21:22 A tu dam: weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,30204790,joanna-chmielewska-dzwonila-na-komisariat-mo-zeby.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Weekend&fbclid=IwAR2198cnJo04MP6Bvten8BeZGatYPdaLpppTOsFJxgLeQDI3crX8_eH-7Ss Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 24.09.23, 10:36 No etam, daltegom sklerotyk i chlor! Dzień filmowo-literacki, najpierw Zanussi, teraz jakby Szmaglewska. Nadzieja rośnie! Dzię! Odpowiedz Link
eulalija Re: Wrzesień wrzosowy 25.09.23, 10:45 U mnie lato. Niebo bez jednej chmurki. Słonica zadowolona jak kot po śmietance. Ewo co tam słychać w kwestii domów dla maluszków? Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 25.09.23, 13:29 I TO NA RAZIE TYLE, ALE MAŁE SĄ TAK PIĘKNE, ŻE NA PEWNO ZNAJDĄ DOMY. Ranek rześki aż nadto, ale potem hohohoohohoho, więc za moment udaję się. Czekolada ma fajną pogodę wczasową jak na prawie koniec września! Dzię! Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Wrzesień wrzosowy 25.09.23, 22:19 Mam smutną wiadomość: Kocio dołączyła do Guruy. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wrzesień wrzosowy 26.09.23, 07:53 Bardzo smutno. [*] Dzięki, ale możesz coś wiecej? Jeśli masz dostęp to proszę przekaż rodzinie kondolencje. ❤️❤️ Odpowiedz Link
balamuk Re: Wrzesień wrzosowy 26.09.23, 18:59 Nie mogę się otrząsnąć. Babo, napisz coś więcej, proszę. Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Wrzesień wrzosowy 27.09.23, 01:25 Sorry, że dopiero teraz ale właśnie wróciłam z pracy. Na razie sama nie wiem wiele więcej. Ostatnio nie było dobrze ale myślałam, że się jakoś wykaraska. Niestety się nie udało. Też się nie mogę pozbierać, nawet w pracy narobiłam głupot. Jak będę wiedzieć coś więcej odezwę się. O zbliżonej godzinie. Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Wrzesień wrzosowy 28.09.23, 00:16 Cześć. Nadal nie wiem nic poza tym, że pogrzeb odbędzie się we wtorek na cmentarzu w Konstancinie, i że zostanie skremowana, i że postaram się tam być. Cholera!!! Zawsze była słabego zdrowia ale, że się tak zawinie to jednak nie przypuszczałam! Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Wrzesień wrzosowy 28.09.23, 09:01 Bardzo, bardzo mi smutno. Pomachaj choć Kociu od nas... Bry. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wrzesień wrzosowy 29.09.23, 11:59 Wrzesień piękny, końcówka smutna. Ot, życie. Ciepło. Jeszcze. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Wrzesień wrzosowy 30.09.23, 23:27 Sorry. Miałam błędne informacje. Pogrzeb odbędzie się w czwartek 5 października. Odpowiedz Link