Dodaj do ulubionych

5:0 dla Grabowskiego!

16.11.10, 21:39
Właśnie tak bym to ujął ;-)
Obserwuj wątek
    • mieszkanieczielonki Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 22:06
      Wraca pan Grabowski do domu i mówi "pięć strzeliłem!"

Zupełnie jak w tej reklamie...
      krzysiek-czubek.wrzuta.pl/film/4I9439bmBwl/krolewskie_rzadzi_-_3_strzelilem
      Jasne pełne czy ciemne :)?
      • waran3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 22:18
        A tak robia to inni :
        www.itvwagrowiec.pl/film,debata_kandydatow,704.html
    • sportif Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 22:23
      taaa....
      Łoś i jego przydupas strzelili sobie w stopę.
      A najlepszy był Pietrzak, jego avatar był na samochodzie przed wejściem, ale ciała nie było. Znaczy się - też dał ciała.
    • nulladiessinelinea Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 22:26
      O,co chodzi Panowie/Panie? Niestety nie jestem w temacie.
      • canigghia Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 22:33
        była debata kandydatów na burmistrza. Nie przypękał tylko Grabowski. Prawie cała sala ludzi była.
        • sebekk3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 22:35
          to pokazuje że facet zasługuje na bycie burmistrzem... jedyny nie boi się ludzi:)
        • nulladiessinelinea Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 22:37
          Przynajmniej z sensem gadał? Samo przyjscie o niczym nie swiadczy.
          • canigghia Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 22:42
            nulladiessinelinea napisał:

> Przynajmniej z sensem gadał? Samo przyjscie o niczym nie swiadczy.

Trzeba było przyjść i posłuchać, a nawet zadać pytanie. Dla mnie bardzo rzeczowo i tak chyba odebrali wszyscy.
            • nulladiessinelinea Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 22:52
              gdybym mogl,to na pewno bym wstapil, wiec swoje blyskotliwe uwagi zostaw dla siebie.
          • waran3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 22:50

> Przynajmniej z sensem gadał? Samo przyjscie o niczym nie swiadczy.
            *** Mam nadzieje ze juto da sie to zobaczyc ;-)
          • waran3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:15

> Samo przyjscie o niczym nie swiadczy.
            *** A wlasnie ze swiadczy !
            • dabrowa51 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:35
              Nie wpadałbym aż w taką euforię z powodu sukcesu w kampanii.Trzeba przyznać,ze sztab p.Grabowskiego zagrał sprytnie.Prawidłowo założył,że p.Łossan się nie pojawi,bo to byłoby strzelanie do jednej bramki.Pretensje mieszkańcy mogą wyrażać wobec władzy ustępującej,a nie do tych co mają zamiar rządzić.Nie da się ukryć,że p.Grabowski współpracował z p.Łossanem i łatwo jest mu wypunktować to co nie zostało zrealizowane.Pozostali kandydaci na Burmistrza nie mają takiego przeglądu sytuacji w Urzędzie Miasta.Ich program z natury musi być zatem bardziej "życzeniowy". Łatwo byłoby wygrać z nimi debatę panu Grabowskiemu.I tym się chyba kierowali,decydując na absencje.Bardzo żałuję,że nie mogłem uczestniczyć w tym zgromadzeniu,a miałbym kilka pytań.
              • sportif Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:42
                jutro możesz zadać pytanie - bo przyszły burmistrz będzie na spotkaniu na osiedlu armii radzieckiej
        • waran3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:18
          canigghia napisał:

> Prawie cała sala ludzi była.
          ***To akurat chwały nam nie przynosi....biorac pod uwage ilosc mieszkancow :-)
          • shad-owx Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:04
            Primo:
            mieszkańcy zdali egzamin z demokracji, zarówno pod względem całkiem przyzwoitej frekwencji ale przede wszystkim jeśli chodzi o pytania, formę uczestnictwa w debacie jak i przygotowanie merytoryczne. (no może poza reakcją pewnej osoby przy temacie redukcji zatrudnienia i wynagrodzeń w magistracie)
            Secundo:
            Szacunek dla Pana Grzegorza Grabowskiego. Określę to może trochę niedyplomatycznie (i mam nadzieję, że nikt się za to nie obrazi) ten kandydat wykazał, że ma prawdziwe cojones. Po pierwsze stawił się na debatę. Po drugie mimo iż pozostali czterej kandydaci nie przybyli, Grabowski jako jedyny podjął wyzwanie wystąpienia przed zgromadzonymi, odpowiadając na pytania, podkreślam spontaniczne pytania zgromadzonych tam mieszkańców. Nie było to wyreżyserowane odklepanie wyuczonych regułek i o to właśnie chodziło!
            Wybaczcie ale brakiem obecności pozostałych kandydatów osobiście jestem głęboko zniesmaczony i odbieram to jako brak szacunku do mojego wyborczego głosu. Nazwisko, piękne zdjęcia, chwytliwe hasła czy socjotechniczne barwy są w mojej ocenie zwykłym kwiatuszkiem do kożucha w konfrontacji z postawą otwartego na dialog z ludźmi, Grabowskiego.
            Tercio:
            Szacunek także dla prowadzącego. Przede wszystkim wykazał się dużym taktem, znajomością prowadzenia tego typu zgromadzeń ale w mojej ocenie zaprezentował bardzo wysoki poziom bezstronności i spokoju. Chylę czoła.

No i na zakończenie.
            Widać, że Pan Grabowski czuje to o czym mówi, słucha i ma wolę rozmowy z mieszkańcami ale najbardziej zapulsował u mnie otwartością na problemy o których wspominano. Obserwując debatę wcale nie zazdroszczę sytuacji z jaką musiał się zmierzyć kandydat, jednak jako jedyny dał radę i wyszło mu to naprawdę bardzo dobrze.

Szacunek także dla KWW Dla Zielonki, za to że jako jedyni podjęli postawiony na tym forum temat DEBATY, za to że doprowadzili do tego spotkania i mimo wielu przeszkód oraz rzucanych kłód pod nogi zrealizowali to naprawdę na bardzo wysokim poziomie!

PS
            Teraz się dopiero pojawią steki... wyjaśnień i hipotez o rzekomych przeszkodach nie do przebycia ze strony innych... nie stawiliście się przed mieszkańcami? - Wasza strata.
    • klara.5 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:25
      Ładna propaganda. Kandydat nieprzygotowany do funkcji burmistrza. Nie ma żadnego rozeznania sytuacji w mieście ( brak wiedzy skąd się biorą mieszkania kwaterunkowe, kto je rozdziela, ile można wydać na budowę dróg, ile zarabia burmistrz, jakie oszczędności można zrobić w budżecie) Pan Grabowski, jako burmistrz to zmarnowane 4 lata dla miasta. Tak to jest jak się przeczyta i przepisze do programu wyborczego zadania gminy zapisane w ustawie o samorządzie
      • waran3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:32
        klara.5 napisał:

> Ładna propaganda. Kandydat nieprzygotowany do funkcji burmistrza. Nie ma żadneg
        > o rozeznania sytuacji w mieście ( brak wiedzy skąd się biorą mieszkania kwateru
        > nkowe, kto je rozdziela, ile można wydać na budowę dróg, ile zarabia burmistrz,
        > jakie oszczędności można zrobić w budżecie) Pan Grabowski, jako burmistrz to z
        > marnowane 4 lata dla miasta. Tak to jest jak się przeczyta i przepisze do progr
        > amu wyborczego zadania gminy zapisane w ustawie o samorządzie
        **** Wywiad jednak znalazl czas ;-)))))
        • canigghia Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:43
          waran, czy mówisz o agencie z drugiego rzędu?
        • klara.5 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:56
          Czyj wywiad? Augustyniaka, Dudziaka, Łossana czy Pietrzaka. Taka jest moja ocena kandydata Grabowskiego. Jak będziecie współpracować z mieszkańcami jak, każdego, kto się nie zgadza z Waszym samo zachwytem nazywać będziecie szpiegiem?
          • canigghia Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:04
            klara.5 napisał:

> Czyj wywiad? Augustyniaka, Dudziaka, Łossana czy Pietrzaka. Taka jest moja ocen
            > a kandydata Grabowskiego. Jak będziecie współpracować z mieszkańcami jak, każde
            > go, kto się nie zgadza z Waszym samo zachwytem nazywać będziecie szpiegiem?

Nikt nie nazwał Ciebie szpiegiem. Szpieg inaczej działa. Szpiega nikt by nie zauważył.
            Jesteś tylko agentem, takim jak agent Tomek. Gdyby on był szpiegiem, nikt by o nim nie wiedział.
            Zachęcam do obejrzenia filmu " Szpiedzy, cuda i nagie uda"
            • klara.5 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:26
              Wyobraź sobie, że nie jestem z wywiadu, agentem ani szpiegiem. Jestem tylko wyborcą, mieszkańcem Zielonki, który przyszedłem na spotkanie z kandydatami na burmistrza mojego miasta. Ponieważ był jeden, to moja ocena dotyczy jego wypowiedzi.
      • zawsze.katinka Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:34
        klara.5 napisał:

> Ładna propaganda. Kandydat nieprzygotowany do funkcji burmistrza. Nie ma żadneg
        > o rozeznania sytuacji w mieście ( brak wiedzy skąd się biorą mieszkania kwateru
        > nkowe, kto je rozdziela, ile można wydać na budowę dróg, ile zarabia burmistrz,
        > jakie oszczędności można zrobić w budżecie) Pan Grabowski, jako burmistrz to z
        > marnowane 4 lata dla miasta. Tak to jest jak się przeczyta i przepisze do progr
        > amu wyborczego zadania gminy zapisane w ustawie o samorządzie

Burmistrz ma dobrze zarządzać a kandydat nie musi mieć w głowie wszystkich przepisów, ustaw i cyferek. Musi mieć pomysł na zarządzanie i jak sam podkreślał - fachowców, którzy znają się na poszczególnych zagadnieniach. To pierwszy kandydat, który wychodzi do ludzi i chce z Nimi współtworzyć wizję naszego miasta. To jest niezwykle ważne :)
        Pozdrawiam
        KS
        • klara.5 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:14
          Kandydat na burmistrza powinien być merytorycznie przygotowany. Jeżeli w trakcie kadencji będzie tworzył plany to, jaki sens ma jego program wyborczy. Dla mnie tylko jeden – są to puste hasła.
      • nel77 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:42
        Nie jestem szczególnie zdziwiony ,że nikt nie skorzystał z zaproszenia.Kilka razy forumowicze prosili o jakieś szczegóły dotyczące debaty,jaka będzie jej forma,sposób prowadzenia.Były obietnice,że po piątkowym spotkaniu organizacyjnym wszystko będzie wiadome.
        Jeśli tyle samo wiedzieli inni zaproszeni kandydaci to gratuluję pomysłu.Najwyrażnie nie chcieli brać udziału w pyskówkach i imprezie promującej inny komitet.
        • canigghia Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:54
          nel77 napisał:

> Nie jestem szczególnie zdziwiony ,że nikt nie skorzystał z zaproszenia.Kilka ra
          > zy forumowicze prosili o jakieś szczegóły dotyczące debaty,jaka będzie jej form
          > a,sposób prowadzenia.Były obietnice,że po piątkowym spotkaniu organizacyjnym ws
          > zystko będzie wiadome.
          > Jeśli tyle samo wiedzieli inni zaproszeni kandydaci to gratuluję pomysłu.Najwyr
          > ażnie nie chcieli brać udziału w pyskówkach i imprezie promującej inny komitet.
          >
          człowieku, debata nie była tylko dla forumowiczów. Przyszli ludzie, którzy przeczytali ogłoszenie o niej. Nie gratuluj, tylko żałuj. Mogłeś przyjść, ale nie przyszedłeś.
          Pełnomocnicy i pełnomocniczki byli powiadomieni i powiadomione jak ma wyglądać spotkanie.
          Grabowski nie odpowiadał na swoje pytania, tylko pytania ludzi. Łossaneria mogła przyjść i zadawać trudne pytania. Dlaczego nie przyszła???
          Był jeden agent, ale tylko notował, może nagrywał, w każdym razie nic się nie odezwał.
          Nie było żadnych pyskówek, była pełna kultura. 5:0 dla Grabowskiego
        • zawsze.katinka Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:55
          nel77 napisał:

> Nie jestem szczególnie zdziwiony ,że nikt nie skorzystał z zaproszenia.Kilka ra
          > zy forumowicze prosili o jakieś szczegóły dotyczące debaty,jaka będzie jej form
          > a,sposób prowadzenia.Były obietnice,że po piątkowym spotkaniu organizacyjnym ws
          > zystko będzie wiadome.
          > Jeśli tyle samo wiedzieli inni zaproszeni kandydaci to gratuluję pomysłu.Najwyr
          > ażnie nie chcieli brać udziału w pyskówkach i imprezie promującej inny komitet.
          >

Każdy miał te same szanse a gadanie o promowaniu jest w Pana przypadku nie na miejscu...ale kto jaką bronią włada, innych o jej użycie posądza. Radzę przyjrzeć się Waszej stronce...tam widać jakich używacie środków.
          Dobrej nocy
          • canigghia Re: 5:0 dla Grabowskiego! 16.11.10, 23:58
            Katinka, nie gadaj z Wodnikiem
            • zawsze.katinka Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:01
              canigghia napisał:

> Katinka, nie gadaj z Wodnikiem
              Oj tam, oj tam...każdy zasługuje na odrobinę uwagi :DDD
        • waran3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:32
          nel77 napisał:

> Nie jestem szczególnie zdziwiony ,że nikt nie skorzystał z zaproszenia.
          *** A ja i owszem. Liczyłem że Łossan wyjdzie jednak z twarzą bo darze go duża dozą sympatii. Niestety ...jak ktoś zauważył ...strzał w nogę i co najważniejsze i najgorsze to olewka mieszkańców. A to może już nie przejść bez echa. Pozostali kandydaci mnie nie zdziwili...trzymają cały czas ten sam poziom czyli liczą że psim swędem im się uda ...a nóż. Choć wydaje mi się że głupio robią nie korzystając jak by nie było z darmowej reklamy. Łossana do jakiegoś stopnia rozumiem, pozostałych zupełnie nie.

Podsumowując... w moim odbiorze:
          1. Grabowski jako jedyny wykazuje rzeczowe i uczciwe podejście do tematu.
          To dobrze ale wybory z logika maja nie wiele wspólnego ;-)
          2. Łossan walczy o stołek z pozycji zwycięzcy unikając wszystkiego czego się da uniknąć.
          Wychodzi z przekonania że ludzie są głupi, mają w dupie wybory i że wybiorą go z rozpędu.
          Przyznam że co by nie mówić jest dużo w tym racji :-)
          3. Pozostałych wrzucam do jednego worka...uważam że maja w dupie wszystko i że maja ważniejsze sprawy niż zajmowanie się wyborami. Działają na zasadzie : a może się uda...wszak 10tys. po drodze nie chodzi :-)))

No! To sobie popisalem :-)

• sportif Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:37
            fajny był ten dziadek, zabrał głos, ale w sumie nie zadał pytania
            • waran3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:39
              sportif napisał:

> fajny był ten dziadek, zabrał głos, ale w sumie nie zadał pytania
              *** ale ile bylo racji w tym co mowil :-)
      • woj-123 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:17
        Chyba byliśmy w innych miejscach. Mozę byłaś na zorganizowanym spotkaniu LOAŁ akurat w czasie debaty. I na pewno spotkaniu zaplanowanym już ze trzy miesiące temu co uniemożliwiło udział w debacie AŁ. Ostatnie cztery lata to strata dla Zielonki, Nie wiem dlaczego Grabowski jest taki delikatny. Ja usłyszałem odpowiedzi na wszystkie pytania które wymieniłaś.
        • klara.5 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:40
          Ja byłem na spotkaniu z kandydatami na burmistrza - a Ty? Nie muszę chodzić na spotkania LOAŁ gdyż ocenę kandydata mam. Boję się, że kandydat Grabowski to następne 4 lata propagandy i straty czasu. Wasza nadgorliwość w obronie kandydata na forum niczym nie różni się aktywnością radnych A. Łossana w trakcie kadencji.
          • sportif Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:44
            nie dyskutujmy o tych, których nie było, bo jak wiadomo "nieobecni nie mają racji"
            • fakty.i.mity Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 01:00
              Rozumiem że 5:0 oznacza iż padło 5 pytań ze strony zgromadzonych, na które GG trafnie odpowiedział. Mam nadzieję że 21 nie będzie rzutów karnych. Tfuu, jestem o tym święcie przekonany:)
              • waran3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 01:09
                fakty.i.mity napisał:

> Rozumiem że 5:0 oznacza iż padło 5 pytań ze strony zgromadzonych, na które GG t
                > rafnie odpowiedział. Mam nadzieję że 21 nie będzie rzutów karnych. Tfuu, jestem
                > o tym święcie przekonany:)
                **** Herbata po obiedzie....Trzeba bylo nie oddawac mecza walkowerem. Choc jak rozumiem ta przegrana jest zagrywka taktyczną.

• fakty.i.mity Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 01:18
                  waran3 napisał:

> fakty.i.mity napisał:
                  >
                  > > Rozumiem że 5:0 oznacza iż padło 5 pytań ze strony zgromadzonych, na któr
                  > e GG t
                  > > rafnie odpowiedział. Mam nadzieję że 21 nie będzie rzutów karnych. Tfuu,
                  > jestem
                  > > o tym święcie przekonany:)
                  > **** Herbata po obiedzie....Trzeba bylo nie oddawac mecza walkowerem. Choc jak
                  > rozumiem ta przegrana jest zagrywka taktyczną.
                  >
                  Nie miałem po co tam iść, na GG i tak nie zagłosuję. Zresztą na LOAŁ chyba też nie. Jak LOAŁ olał to wypada zrobić to samo. Wygra ten który przekonał mieszkańców czynami bądź słowami.
                • sportif Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 01:18
                  bo to jest taka wyrachowana taktyka. Taktyka uników, unikać wyborców jak ognia. A w niedzielę strzelą babola do własnej bramki.
              • sportif Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 01:14
                pytań było więcej niż 5 i nie były wcześniej uzgadniane.
          • waran3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 00:59
            klara.5 napisał:

Boję się, że kandydat Grabowski to nas
            > tępne 4 lata propagandy i straty czasu.
            ****Ja tez sie tego boje ale to nie zmienia faktu ze pozostali olali mnie, mieszkancow i pozostalych kandydatow. Debata jest po to zeby wlasnie wyrobic sobie jakies zdanie i w ogole uwazam ze obecny burmistrz powinien miec obowiazek uczestniczenia w takim spotkaniu.

W ogole po co ja to tlumacze ...przeciez to oczywista oczywistosc.
            • klara.5 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 23:25
              waran3 napisał:
              > Ja tez sie tego boje ale to nie zmienia faktu ze pozostali olali mnie, mies
              > zkancow i pozostalych kandydatow. Debata jest po to zeby wlasnie wyrobic sobie
              > jakies zdanie i w ogole uwazam ze obecny burmistrz powinien miec obowiazek ucze
              > stniczenia w takim spotkaniu.

A ja mam wrażenie, że Pan Grabowski oszukał mieszkańców. Z uwagi na brak zainteresowania jego osobą i komitetem wymyślił „ debatę kandydatów na burmistrza”. Jego komitet, jako organizator powinien najpierw mięć potwierdzenie udziału innych kandydatów, a następnie podać informację do publicznej wiadomości o debacie.
              Nie rozumiem, dlaczego 5:0. Dla mnie było 2x 0:
              1) 0 – ilość konkretów w odpowiedziach Pana Grabowskiego
              2) 0 - ocena z przygotowanie do funkcji burmistrza Zielonki
              • leonzielony Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 23:59
                Bym ujawnił swoje zdanie na ten temat,ale wiedząc o stałym monitorowaniu forum i tworzeniu bazy ników i IP,przechodzę do wątku Lista PW,zgłaszając swoją gotowość do ukorzenia się i próśb o nie umieszczaniu mnie w tej bazie!
              • shad-owx Re: 5:0 dla Grabowskiego! 18.11.10, 00:22
                klara.5: odrobinę się zapędzasz, bo pomysł debaty nie jest pomysłem Pana Grabowskiego ani też "jego komitetu" jak raczysz sugerować a pomysłem dokładnie tego forum.

Przy takich założeniach komentowanie reszty Twojej wypowiedzi uważam za bezcelowe
                • klara.5 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 18.11.10, 12:35
                  shad-owx napisał:
                  > klara.5: odrobinę się zapędzasz, bo pomysł debaty nie jest pomysłem Pana
                  > Grabowskiego ani też "jego komitetu" jak raczysz sugerować a pomysłem dokładni
                  > e tego forum.
                  > Przy takich założeniach komentowanie reszty Twojej wypowiedzi uważam za bezcelo
                  > we

Organizatorem był kww dla Zielonki. Patrz:
                  Debata kandydatów na burmistrza wtorek g.19 OKiS
                  Autor: kww_dla_zielonki 14.11.10, 17:05

Ja nie piszę o pomyśle, ale o organizatorach. Z treści ogłoszenia jasno wynika, że za organizację odpowiada kww dla Zielonki
                  Dalej uważam, że wpuszczono mnie w kanał, żeby obejrzeć teatr jednego aktora.
    • zielinek7 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 01:10
      U mnie też Grabowski ma wielkiego plusa i to nie tylko za to, że jako jedyny miał odwagę stawić się na debacie. Pokazał, że ma konkretną wizję dla Zielonki i wykazał się obszerną wiedzą na temat funkcjonowania miasta. A przede wszystkim udowodnił, że chce i potrafi rozmawiać z mieszkańcami. Cieszę się, że każdy, kto chciał mógł zadać pytanie. A pytań było dużo. Grabowski chętnie odpowiadał na wszystkie i nie obiecywał cudów na kiju. Teraz nie mam już wątpliwości, że to on powinien zostać burmistrzem.
      Co do innych kandydatów to jestem zniesmaczony, że zlekceważyli mieszkańców. To, że Łossan stchórzył mnie nie dziwi. Pietrzak zaśmiecił całe miasto plakatami i myśli, że jak go prezes namaścił, to wystarczy. Myślałem, że chociaż Dudzik się pojawi, ale ten też widać uznał, że nie warto tracić czasu na spotkanie z ludźmi (typowy urzędnik). Oj, nie ładnie, Panowie!
      • canigghia Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 09:56
        I co na to mój kolego? Pięć do nul dla Grabowskiego
        Reszta cóś się zestrachała, konkurencja? Oj, nieśmiała.
        Teraz będą się tłumaczyć, że myśleli, że inaczej
        To wyglądać miało wszystko. Teraz muszą wypić piwsko
        Które sobie nawarzyli, tym że mieli...a nie byli.
        • waran3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 10:54
          canigghia napisał:

> I co na to mój kolego? Pięć do nul dla Grabowskiego
          > Reszta cóś się zestrachała, konkurencja? Oj, nieśmiała.
          > Teraz będą się tłumaczyć, że myśleli, że inaczej
          > To wyglądać miało wszystko. Teraz muszą wypić piwsko
          > Które sobie nawarzyli, tym że mieli...a nie byli.
          **** :-)
    • misza444 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 11:53
      Dziwne, że Pan Grabowski nie wie ile zarabia burmistrz.
      skoro o tym rozpisuje się strona kandydata KWW Dla Zielonki www.zielonka24.pl.

• dabrowa51 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 12:28
        Burmistrz Zielonki zarobił w roku 2009 179 tys zł, czyli WIĘCEJ od prezydenta KRAKOWA, który otrzymał ... 161 tys zł. Pan Grabowski chyba z pełną premedytacją nie chce dyskutować o "apanażach" burmistrza, bo musiałby także wspomnieć o dodatkowych pieniądzach przypisanych burmistrzowi z racji udziału w Radach Nadzorczych spółek miejskich, o innych już nie mówiąc.
        • misza444 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 17.11.10, 16:07
          No to mógł chociaż wspomnieć o tych zarobkach i zadeklarować ich zmniejszenie. Mówmy i liczbach, a nie o domysłach. Pan Grabowski mówił o 10%, ale od jakiej kwoty?
    • amelka1974 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 19.11.10, 21:59
      Witam serdecznie, to mój debiut na tym forum.
      Pozwolę sobie zabrać głos w sprawie debaty przedwyborczej kandydatów na burmistrza miasta Zielonka. Idąc na debatę byłem dwukrotnym wyborcą jednego z kandydatów - by nie robić kryptoreklamy nie będę wymieniał nazwiska. W swej naiwności liczyłem na ciekawe spotkanie i rzeczową dyskusję. Niestety podobnie jak większość przybyłych na spotkanie ze zdziwieniem przyjąłem informację, że stawił się jedynie Pan Grabowski. O ile nie dziwi mnie nieobecność Pana Augustyniaka - przyznam, że mieszkam w Zielonce od 37 lat i człowieka nie znam, nie dziwi mnie również nieobecność Pana Marka Pietrzaka - który jako typowy polityczny spadochroniarz liczy chyba tylko na poparcie osób, które wezmą go za Pietrzaka restauratora. Co tam - nie zdziwiła mnie nawet nieobecność Pana Grzegorza Dudzika, który sam chyba nie wierzy, że może w tej walce wygrać. Za to bardzo zdziwiła mnie nieobecność Pana Adama Łossana. Czy człowiek, który na fotelu burmistrza zasiada dwie kadencje może być zaskoczony jakimś pytaniem ? Czy to miasto ma przed takim kandydatem jakieś tajemnice ? Panie Burmistrzu, czego w takim razie Pan się obawiał ? Przeczytałem Pańskie oświadczenie i wyjaśnienie powodu nieobecności i przyznam szczerze rozśmieszyło mnie. Z całym szacunkiem to nie wybory na Prezydenta RP tylko Burmistrza 17 tysięcznej gminy.
      Śmieszą mnie też zarzuty niewiasty siedzącej w jednym z pierwszych rzędów, że debata to była propaganda jednego z komitetów. Ja jako były wyborca Pana Łossana szedłem posłuchać głównie tego co on ma do powiedzenia. Co do Pana Grabowskiego - mnie przekonał. Nie ma może rewelacyjnej prezencji. Nie jest może wybitnym mówcą - ale mówił szczerze. Jeżeli nie znał odpowiedzi na jakieś pytanie to zwyczajnie to przyznawał ( no może z wyjątkiem tego o zarobki burmistrza). Dla mnie jednak zwycięzcą całej debaty był jej prowadzący. Świetnie sobie z tym poradził.
      Pozwolę sobie również na zabranie głosu w sprawie jakże kontrowersyjnej tu postaci Pana Piotra Wyszyńskiego. Panie Piotrze - chciałbym zapamiętać Pana jako swojego świetnego nauczyciela WF. Chciałbym Pana zapamiętać jako świetnego organizatora ligi szóstek piłkarskich w Zielonce. Niestety sposób w jaki uprawia Pan politykę powoduje, że nasuwa mi się jedno stwierdzenie. Jak śpiewał klasyk -"Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść niepokonanym".

Mam nadzieję, że nie uraziłem swoją wypowiedzią niczyich uczuć ani nie naruszyłem żadnych dóbr osobistych. Jeśli jednak tak się stało to przepraszam. Ułatwiam zatem pracę organom ścigania i się przedstawię.

pozdrawiam, Robert Marczuk
      • leonzielony Re: 5:0 dla Grabowskiego! 19.11.10, 22:38
        Pięknie Pan napisał i nie chodzi o preferencje,ale tak po ludzku i miło,ale z tym nazwiskiem
        i przyłączeniem to z lekka ryzykownie i "po bandzie",gratulacje,chyba również się ujawnie!
        • waran3 Re: 5:0 dla Grabowskiego! 19.11.10, 22:50
          Fakt! Dobrze napisane.
          Niepokoi mnie tylko że amelka to facet :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka