zamieszkanka 22.02.11, 15:53 Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja z Ośrodkiem Socjoterapii ( jak to sie ładnie nazywa ) ;D Czy wychowankowie faktycznie zostana przyjęci do gimnazjum ... już po feriach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sportif Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 22.02.11, 16:09 przecież jeszcze są ferie Odpowiedz Link Zgłoś
zamieszkanka Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 22.02.11, 16:22 Ojj, Sportif ... ;D To ,że ferie nadal są to logiczne ... ale chyba juz wiadomo co ustalili ? Przecież nikt nie będzie czekał na pierwszy dzwonek w szkole, żeby zdecydować czy będą przyjęci czy nie ? Wiem, że kuratorium wyraziło zgodę ale dyrektor jest przeciw. Myślałam, że jako tak obcykany forumowicz masz jakies lepsze wieści ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 22.02.11, 16:36 UM jak zwykle o wszystkim dowiaduje się ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
malon1916 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 23.02.11, 21:02 Z informacji jakie posiadam bezposrednio z gimnazjum to do końca obecnego roku szkolnego ,,trudna młodzież" nie będzie uczęszczała do gimnazjum.Natomiast ciekawe co dalej w sprawie tego osrodka ,przeciez on jest usytuowany w budynku ,który ma przeznaczenie do prowadzenia działalnosci produkcyjnej,handlowej lub usługowej a nie osrodka ,noclegowni itp. Ten osrodek sprezentował nam poprzedni Starosta a czytałem wczesniej tutaj na forum ,ze sprawa mieli zając sie prawnicy UM ciekawe jaki jest status sprawy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
amelka1974 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 24.02.11, 15:09 Podobno budynek został przekwalifikowany z przeznaczenia magazynowo-produkcyjno-biurowego na taki, który ma spełniać wymogi placówki oświatowej. Prawnicy UM właśnie mieli zająć badaniem się, czy nie odbyło się to z naruszeniem prawa. Mnie interesuje inna rzecz. Pisałem o tym w innym wątku na tym forum. Kto wyraził zgodę na to, by ośrodek oświatowy, w dodatku z trudną młodzieżą był usytuowany w bezpośrednim sąsiedztwie sklepu monopolowego. Przepisy gminne jasno regulują w jakim miejscu może funkcjonować sklep oferujący alkohol - i ewidentnie nie może znajdować się w sąsiedztwie placówki oświatowej, kościoła itp...Uchwała tej treści jest dostępna na stronie BIP Zielonka. Zajmowanie stanowiska w tej sprawie jest również przedmiotem działalności Miejskiej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych w Zielonce. Czy ktoś z nimi to konsultował ? Ciekaw zatem jestem jak postąpi gmina w momencie kiedy właściciel tego sklepu wystąpi o przedłużenie koncesji. Zgodnie z prawem powinna odmówić wydania ze względu na sąsiedztwo, z drugiej jednak strony czy jest to sprawiedliwe ? Czy człowiek, który legalnie prowadzi działalność, odprowadza podatki i uiszcza opłaty koncesyjne powinien zostać ukarany odebraniem koncesji tylko i wyłącznie z powodu umiejscowienia w jego sąsiedztwie takiego ośrodka ? Będzie jak w przysłowiu. Zawinił kowal a cygana powiesili. pozdrawiam,RM Odpowiedz Link Zgłoś
waran3 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 28.02.11, 10:12 Mnie dziwi inna sprawa. Podobno te dzieciaki mają chodzić do naszego gimnazjum...już rodzice są sparaliżowani :-)...ja nie rozumiem w takim razie sensu zamykania ich w poprawczaku. No bo albo ich się izoluje albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
waran3 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 28.02.11, 21:10 No tak cenzura wywaliła moje info.... To może inaczej : Wkrótce relacja video :-) a póki co kilka nowych wiadomości na forum ale nie tym tutaj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonkagazeta Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 30.09.11, 09:21 Właśnie słyszałem, że wczoraj grupa wychowanków poprawczaka w Zielonce zasztyletowala jednego z mieszkańców, a drugiego bardzo pobiła... To skandal, że takie zwierzęta mogą swobodnie poruszać się po naszym mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
malon1916 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 30.09.11, 18:43 Takie chodza słuchy ,ze bandziory którzy dokonali tej zbrodni to właśnie ,,trudna młodzież " z tego Osrodka jak to niektórzy ich okreslają . Odpowiedz Link Zgłoś
polaris_aknoleiz Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 30.09.11, 19:54 Słuchy i plotki....wiecie, żeby nie było teraz tak, że za wszystko co niedobrego zdarzy się w Zielonce obwiniane będą wychowankowie Ośrodka Socjoterapii.....jeśli jednak potwierdzą się te plotki to nie pozostaje nic innego jak zrobić wszystko, żeby prywatny poprawczak zniknął z obszaru naszego miasta albo niech tą dzicz trzymają w klatkach. I w dodatku jeśli to prawda to jak taką młodzież wpuścić do Miejskiego Gimnazjum ? R.S Odpowiedz Link Zgłoś
malon1916 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 30.09.11, 20:53 Na szczęście dzięki bardzo zdecydowanej postawie Dyrekcji oraz Rady Nauczycielskiej Gimnazjum oraz także zdecydowanej reakcji rodziców uczniów ta PATOLOGIA nie została wpuszczona do gimnazjum choć Kuratorium Oswiaty z tego co wiem nie widziało problemu informacje moje pochodzą bezposrednio z Gimnazjum!!!!!!! A na marginesie dziwna cisza ze strony p.Dyrektor tego Osrodka Wychowania Patologii , która to bardzo mocno się tutaj udzielała i broniła swoich podopiecznych w poprzednim roku szkolnym na tym portalu więc mozna domnie mac ze moze być coś na rzeczy z jej wychowankami vs. zbrodnia w Debinkach Odpowiedz Link Zgłoś
waran3 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 05.10.11, 16:16 zielonkagazeta napisał: > Właśnie słyszałem, że wczoraj grupa wychowanków poprawczaka w Zielonce zasztyle > towala jednego z mieszkańców, a drugiego bardzo pobiła... To skandal, że takie > zwierzęta mogą swobodnie poruszać się po naszym mieście! *** Mam nadzieje człowieku ze nazwa jaka się posługujesz jest przypadkowa. Oskarżanie o zabójstwo na podstawie "słyszałem" powinno być karane ! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonkagazeta Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 05.10.11, 17:49 To moze waran3 zaopiekujesz sie dziecmi i zona tego zasztyletowanego mezczyzny, skoro jestes takim humanista...? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieczielonki Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 30.09.11, 22:06 Bardzo proszę by Malon1916 i inni dyskutanci nie rżnęli przysłowiowego "głupa" i nie puszczali na to forum wyssanych z palca informacji o rzekomym udziale młodzieży z zielonkowskiego ośrodka w tej makabrycznej zbrodni. W sąsiednim wątku "Zasztyletowany w parku Dębinki" sportif podał link do info, iż policja poszukuje podejrzewanych o tę zbrodnię czterech mężczyzn w wieku po około 22 lata. Od kiedy to młodzież z ośrodka socjoterapeutycznego, która przebywa w nim do ukończenia 18 lat ma 22 lata? Więc dość tych bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
malon1916 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 30.09.11, 22:24 miedzy wiekiem podanym 18 a 22 lata vs np.16 moze byc naprawde nie duża róznica w wygladzie osoby w niektórych przypadkach to po pierwsze , a po drugie to ja sobie nie zycze aby taka PATOLOGIA przebywała i szlajała się samopas po Zielonce !!!!!!! Zamknij brame i furtke tego Osrodka i prowadzaj swoich podopiecznych pod swoja kontrolą po Zielonce to moze to zaakceptuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonkagazeta Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 30.09.11, 23:49 Zgadzam sie z uzytkownikiem malon1916. Ja rowniez nie akceptuje wypuszczania wychowankow poprawczaka poza bramy osrodka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 01.10.11, 00:27 to może od razu uwiązać ich na łańcuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 02.10.11, 23:37 sportif napisał: > to może od razu uwiązać ich na łańcuchu? sorry,ale oni są tam ZA KARĘ a nie na wakacjach otwarta brama i wolny wybieg to jak internat równie dobrze mogliby siedzieć w swoim domu z obrączką na nodze byłoby taniej teraz nie tylko za nich płacimy,a jeszcze boimy się chodzić po zmroku Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 03.10.11, 00:25 ja to bym ich zamknął a klucz wyrzucił Odpowiedz Link Zgłoś
boskimessi Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 03.10.11, 10:22 mika_007 napisała: > sorry,ale oni są tam ZA KARĘ a nie na wakacjach > otwarta brama i wolny wybieg to jak internat > równie dobrze mogliby siedzieć w swoim domu z obrączką na nodze > byłoby taniej > teraz nie tylko za nich płacimy,a jeszcze boimy się chodzić po zmroku Mika, oni tam są, bo nie mogą dotrzeć sami do szkoły. Teraz są dowożeni, aby mogli skończyć gimnazjum. Wg mnie nie jest to kara, a oni sami na pewno będą później za to wdzięczni. To nie są przestępcy, więc dlaczego chcesz zamykać ich za kratami??? Po za tym te brednie, które krążą po Zielonce, że to oni zabili i to za telefon komórkowy!!! Sam słyszałem te nowości na osiedlu wojskowym, ręce opadają. Jeżeli piszesz, że boimy się chodzić po zmroku, to mów za siebie, a nie za wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
zielonkagazeta Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 03.10.11, 11:52 No to ja w takim razie zycze tobie boskimessi spotkania 1:1 z kolegami z osrodka gdy bedziesz szedl po zmroku przez park... Powodzenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
milyzorro Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 03.10.11, 12:02 zielonkagazeta napisał: > No to ja w takim razie zycze tobie boskimessi spotkania 1:1 z kolegami z osrodk > a gdy bedziesz szedl po zmroku przez park... Powodzenia ;-) ***** a to inne bodźce niż po spotkaniu z miejscowymi ?? ***** Odpowiedz Link Zgłoś
boskimessi Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 03.10.11, 13:46 zielonkagazeta napisał: > No to ja w takim razie zycze tobie boskimessi spotkania 1:1 z kolegami z osrodk > a gdy bedziesz szedl po zmroku przez park... Powodzenia ;-) pewnie się spotkam, tyle, że nie będą to chłopcy z Ośrodka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 03.10.11, 12:47 boskimessi napisał: > Mika, oni tam są, bo nie mogą dotrzeć sami do szkoły. Teraz są dowożeni, aby mo > gli skończyć gimnazjum. Wg mnie nie jest to kara, a oni sami na pewno będą późn > iej za to wdzięczni. > To nie są przestępcy, więc dlaczego chcesz zamykać ich za kratami??? > Po za tym te brednie, które krążą po Zielonce, że to oni zabili i to za telefon > komórkowy!!! > Sam słyszałem te nowości na osiedlu wojskowym, ręce opadają. > Jeżeli piszesz, że boimy się chodzić po zmroku, to mów za siebie, a nie za wszy > stkich za samo "nie chodzenie do szkoły" do ośrodka nie oddają w innym wypadku zabrakłoby ośrodków jeśli ktoś uważa,że są tacy niewinni to może niech na lokatorów takich weźmie może otwórzmy więzienia-przecież tam też siedzą "tylko" za alimenty i inne "małe" przewinienia zróbmy z winy nagrodę sorry,ale ja tego nie kupuję dzieciaki w domach mają szlabany na wyjścia za mniejsze przewinienia,a oni szlajają się jak święte krowy gdzie chcą i kiedy chcą -to nie jest resocjalizacja gdzie im będzie lepiej -wolność, wikt i opierunek za darmo i taksi pod szkołę -żyć nie umierać Odpowiedz Link Zgłoś
boskimessi Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 03.10.11, 13:45 Dlaczego jeszcze nigdy nie widziałem szlajających się pensjonariuszy po Zielonce, samych? Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 03.10.11, 16:27 może po prostu nie mieszkasz w okolicach Mareckiej, Powstańców, Lipowej czy UM ? Odpowiedz Link Zgłoś
sultanbrunei Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 03.10.11, 18:13 w okolicach owych ulic , te dzieciaki z ośrodka w poruwnaniu z tamtejszą lokalną patologią są jak przedszkolaki. Zapraszam na spacer do parku, nie trzeba iść po 22 żeby te mordy lokalne zobaczyć. Są tam wiecznie, patologia z Zielonki w wieku 15-30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 03.10.11, 18:22 od czwartku park dębinki to chyba najbezpieczniejsze miejsce w Zielonce. Spotkać tam kogoś z przedziału 20-25 lat graniczy z cudem - wszystko się pochowało, tak samo os. Wolności i Długa. Widać tylko matki z dziećmi i seniorów. Odpowiedz Link Zgłoś
sultanbrunei Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 03.10.11, 18:44 Akurat byłem w niedziele z dziećmi, i wcale nie zauważyłem żeby tubylcy znikneli. Miałem nawet dzwonić na straż miejską w związku z tą chołotą (aczkolwiek w małej ilości ale bluzgi i butelki tylko fruwały), tyle że mi sie przypomniało że w niedziele to oni wolne mają. Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 30.09.11, 22:46 jest napisane, że około 22 lata, ale to może być i mniej. Przecież po ciemku nikt tym bandziorom dowodu nie sprawdzał. Odpowiedz Link Zgłoś
waran3 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 05.10.11, 16:20 sportif napisał: > jest napisane, że około 22 lata, ale to może być i mniej. Przecież po ciemku ni > kt tym bandziorom dowodu nie sprawdzał. To nawet mogłeś być ty! Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 05.10.11, 17:00 ja to raczej nie wyglądam na 22 lata, ale po ciemku wszystko możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 05.10.11, 18:04 Sądząc po tekstach to wyglądasz młodo, bardzo młodo .... chyba małolat. Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 05.10.11, 18:22 och, dziękuję, jak miło. Wreszcie jakiś komplement i to od dobrawy Odpowiedz Link Zgłoś
marek_k84 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 18.10.11, 15:01 Na chwile obecną mają swoje GIMNAZJUM! Decyzja Powiatowego Inspektora Nadzoru Powiatowego spłynęła jak po kaczce... Czego zresztą spodziewać się po władzach powiatu, który bardziej zajął się "przechowywaniem sierot z kancelarii" niż powiatem... Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 18.10.11, 15:45 Nieśmiało chciałem zauważyć, że jednostką nadrzędną dla Powiatowego Inspektora jest Inspektor Wojewódzki, a nie starosta. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_k84 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 18.10.11, 16:05 dabrowa51 napisał: > Nieśmiało chciałem zauważyć, że jednostką nadrzędną dla Powiatowego Inspektora > jest Inspektor Wojewódzki, a nie starosta. równie nieśmiało pragnę zauważyć, że Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego jest jednostką organizacyjną Powiatu Wołomin... Ze statutu Powiatu Wołomin: [i]"...Rozdział 4 Jednostki organizacyjne powiatu, powiatowe służby, inspekcje i straże § 59 1. Jednostki organizacyjne powiatu tworzy się w celu wykonywania zadań powiatu. 2. Jednostki organizacyjne powiatu tworzy, przekształca i likwiduje oraz wyposaża w majątek rada. 3. Organizację i zasady funkcjonowania jednostek organizacyjnych powiatu określają regulaminy organizacyjne uchwalone przez zarząd, chyba że przepisy odrębne stanowią inaczej. 4. Zarząd prowadzi i aktualizuje wykaz jednostek organizacyjnych powiatu. Wykaz udostępnia się do publicznego wglądu w starostwie. § 60 W skład powiatowych służb, inspekcji i straży wchodzą: 1) Komenda Powiatowa Policji w Wołominie, 2) Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej w Wołominie, 3) [u]Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Wołominie..."[/[/u]i] Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 18.10.11, 16:25 Czy uważasz,że starosta przykładowo może zlikwidować ,za pośrednictwem "swojej" Rady, Komendę Powiatowa Policji?. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 18.10.11, 16:30 Przeczytaj sobie dokładnie pkt.3 z paragrafu 59 !. Odpowiedz Link Zgłoś
tuitambylec Re: Poprawczak w Zielonce - co dalej ? 21.10.11, 15:47 www.gazetaecho.pl/trudna-mlodziez-zostanie-w-zielonce_58120 Tutaj piszą, że rozmowy burmistrza mają być z mieszkańcami. Ktoś był na takiej? Bo ja nie słyszałem o niczym takowym,. a październik się kończy... Odpowiedz Link Zgłoś
sportif alkohol i papierosy w ośrodku? 20.02.12, 00:15 www.gazetaecho.pl/forum_trudna-mlodziez-zostanie-w-zielonce/topic/12-4959 #ANV 02.11.2011 23:44 Dokładnie, jaki dyrektor taka placówka ;/ a skoro mąż p.dyrektor na tarasie ośrodka socjoterapii /dla młodzieży z problemami-również uzależnieniami/ paraduje z piwem a sama pani dyrektor pali papierosy z wychowankami i ich częstuje to chyba sprawa jest jasna ;/ szkoda tylko dzieciaków że trafiły na tak nieodpowiedzialnych ludzi, którzy sami nie przestrzegają ogólnie przyjętych norm i dają toksyczny przykład osoby dorosłej. Może pani dyrektor liczy za bycie "dobrą ciocią" na polkaski i uwielbienie ze strony wychowanków? i pewnie je ma jak nie wymaga. #zbulwersowany 19.02.2012 13:35 Zgadzam się z przedmówcą. Wierzcie mi, znam zasady na których musi pracować każda placówka socjoterapeutyczna! Każda, ale nie ta! To co się tam dzieje, to skandal. Gdzie jest nadzór , który musi lub powinien interesować się każdą placówką? Jak można mówić o pomocy dziecku zagrożonemu niedostosowaniem społecznym jeśli w Mos-ie w Zielonce przebywa tak ogromna ilość podopiecznych? To nie pomoc nieletnim tylko nabijanie ogromnych pieniędzy właścicielowi!!! Tylko czekać aż dojdzie tam do nieszczęścia i wtedy prasa rozdmucha problem.. #wychowawca 19.02.2012 23:26 To niestety prawda co napisał ~zbulwersowany. Jestem wychowawcą w jednym z warszawskich ośrodków socjoterapii i wiem dość dużo na temat funkcjonowania ośrodka w Zielonce. Państwowe ośrodki tego typu przechodzą bardzo często szczegółowe kontrole z Kuratorium Oświaty, Urzędu Miasta, Sądu itd. MOS w Zielonce gdyby podlegał normalnej kontroli ww. organów po pierwszej lepszej kontroli byłby zamknięty. Tu chodzi nie o jakość pracy z młodzieżą ale o jak największą ilość wychowanków a co za tym idzie kasę. Realnie rzecz ujmując to cud, że nie doszło tam jeszcze do jakiejś tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
malon1916 Re: alkohol i papierosy w ośrodku? 20.02.12, 19:50 Ciekaw jestem co powiedzą teraz obrońcy tego Osrodka????? Od dawna twierdziłem ,ze to patologia ale odzywali sie tutaj ,,obroncy uciśnionych"...... po przeczytaniu tej lektury co powiecie adwokaci????? Bo p.dyrektor oczywiście będzie zaprzeczac bo kasa naważniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Poprawczak w Zielonce - złodzieje, nożownicy 05.06.12, 10:53 złodzieje, nożownicy, uciekinierzy Może już czas, aby poprawczak w Zielonce zatrudnił własną firmę ochroniarską do pilnowania swoich bandziorków. Na ul. Wiejskiej naliczyłem watahę 11 sztuk, tylko chodzą i patrzą co tu komu zajumać. W dniu 11.01.2012r. około godziny 14:45 patrol mieszany Straży Miejskiej i Policji otrzymał zgłoszenie dotyczące agresywnej osoby w Miejskim Ośrodku Socjoterapii. Osobą tą miał być młody mężczyzna jeden z podopiecznych, według zgłaszającego groził pracownikom ośrodka śmiercią i spaleniem ich samochodów, ponad to biegał po terenie z nożem w ręku. Funkcjonariusze natychmiast udali się na miejsce gdzie po przybyciu zatrzymali agresywnego młodego mężczyznę. W dniu 06.02.2012r. około godz. 14:00 funkcjonariusze patrolu SM/POL podczas kontroli w rejonie PKP Zielonka zauważyli młodego mężczyznę, który stał przy samochodzie marki Volcwagen od strony kierowcy próbując otworzyć zamek. Na widok nadjeżdżającego radiowozu mężczyzna natychmiast zaczął uciekać w kierunku osiedla Wolności. Funkcjonariusze wezwali w/w do zatrzymania się, gdy ten nie zareagował rozpoczęli pościg w wyniku którego mężczyzna został zatrzymany. Podczas wstępnego rozpytanie w/w odmówił podania danych osobowych nie chciał również wyjaśnić co robił przy samochodzie i czemu usiłował go otworzyć. Mężczyznę przewieziono na KP Zielonka gdzie ustalono jego dane. Okazało się, że jest on wychowankiem Miejskiego Ośrodka Socjoterapii w Zielonce, który oddalił się z placówki samowolnie. W dniu 06.03.2012r. około godz. 0:20 funkcjonariusze patrolujący rejon ulicy Wiejskiej zauważyli młodego mężczyznę, który na widok nadjeżdżającego radiowozu próbował ukryć twarz. Podczas podjętej wobec mężczyzny interwencji ustalono, że w/w jest wychowankiem Miejskiego Ośrodka Socjoterapii w Zielonce w/w samowolnie oddalił się z placówki. Został on zatrzymany, a następnie przewieziony do MOS w Zielonce gdzie przekazano go wychowawcy. W dniu 17.02.2012 około godz. 11:45 funkcjonariusze patrolu SM/POL podczas kontroli otoczenia PKP Zielonka zauważyli młodego mężczyznę kręcącego się po peronie, ponieważ wcześniej dotarła do patrolu wiadomość, że z Miejskiego Ośrodka Socjoterapii w Zielonce zbiegł jeden z wychowanków funkcjonariusze podjęli interwencję wobec w/w mężczyzny. Okazał się nim być właśnie zbiegły wychowanek. Został on zatrzymany i przewieziony do MOS Zielonka gdzie przekazano go wychowawcy. W dniu 12.01.2012r. około godz. 15:10 na ulicy Kolejowej patrol SM/POL zatrzymał do kontroli pojazd marki Nissan Almera w pojeździe znajdowało się trzech mężczyzn po wylegitymowaniu i sprawdzeniu okazało się, że jeden z w/w mężczyzn jest poszukiwanym nieletnim który samowolnie oddalił się z Miejskiego Ośrodka Socjoterapii w Zielonce. Został on zatrzymany i przewieziony na KP Zielonka celem dalszych czynności. Odpowiedz Link Zgłoś