Dodaj do ulubionych

Likwidacja policji w Zielonce...

16.05.14, 09:59
Wojewoda chce zlikwidować posterunek policji w Zielonce. Wkrótce odbędzie się zebranie mieszkańców w tej sprawie, więcej inforamcji (kiedy i gdzie będzie zebranie) zostanie ogłoszone szerzej - w sp 3 na drzwiach wejściowych a w tę niedzielę radny ogłosi po mszy tylko nie wiem po której. Może po innych mszach ksiądz zgodzi się ogłaszać. Na razie to jest wiadomość od jednego z radnych.
Obserwuj wątek
    • piorek Re: Likwidacja policji w Zielonce... 16.05.14, 10:22

Jeżeli to prawda, to rozwiązanie Straży Miejskiej odbije się wszystkim czkawką. A na przyjazd radiowozu będziemy czekać aż przedrze się z zakorkowaną Fabryczną z Marek albo zakorkowaną Wyszyńskiego z Ząbek.
    • nika004 Re: Likwidacja policji w Zielonce... 16.05.14, 11:08
      To jest tak niewiarygodne , że aż trudno o tym mówić/pisać....no to mielibyśmy enklawę bezpieczeństwa....
      • lech_zielenkiewicz Re: Likwidacja policji w Zielonce... 16.05.14, 12:06
        Biorąc pod uwagę, że wszystkie te wiadomości są nieoficjalne, warto poczekać na komunikat burmistrza, jak na razie na stronie miasta jest informacja o zwołaniu rady miasta. Jak stwierdził burmistrz w swoim oświadczeniu, plany te nie był z nikim konsultowane, proponuję w takim razie rozwiązać komendę powiatową policji, a policjantów przesunąć min. do Zielonki.
        www.zielonka.pl/
        • blawatek33 Re: Likwidacja policji w Zielonce... 16.05.14, 12:59
          Nie będzie wyjścia - trzeba będzie ogłosić powstanie Zielonkowskiej Republiki Ludowej i powołać własną Milicję Obywatelską ;)))
          • jedynyjaku Re: Likwidacja policji w Zielonce... 16.05.14, 14:00
            Totalna kompromitacja naszych radnych i burmistrza. Panie SZKLARSKI, Pan byl rok temu przeciwko istnieniu Strazy Miejskiej. Podobnie radni: SZCZERBA, KRYSINSKI, TERLECKI, GRODZKI, KUCZYNSKA, CHMIELEWSKA, WLODARCZYK. To Wy ponoscicie odpowiedzialnosc za pogorszenie stanu oraz poczucia bezpieczenstwa mieszkancow. Ostrzegalem Was przed tym jako mieszkaniec na sesji, na ktorej podjeliscie te kuriozalna i szkodliwa decyzje dla WLASNYCH PARTYKULARNYCH INTERESOW !!! Wydawalo Wam sie, ze jestescie wiekszoscia i uchwaliliscie bzdure '2+2=5', a tu klops. Gdzie sie podzialo 880 tysiecy zlotych z naszych podatkow ??? Czy w przypadku miesiecznych poborow, ktore Wam fundujemy tez jestescie takimi dziecmi we mgle, ktore nic nie wiedza - a to ze MOS, a to ze likwiduja komisariat policji ?!?!
            • moniczek_k Re: Likwidacja policji w Zielonce... 16.05.14, 14:52
              oto artykuł potwierdzający prawdziwość wątku:
              www.zielonka.pl/mobile/artykul/stanowcze-nie-dla-planow-likwidacji-komisariatu-policji-w-zielonce
              • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 16.05.14, 18:34
                Wojewoda mazowiecki Jacek Kozłowski. Kandydat przewodniej partii (o dwuliterowym skrócie) do PE. To pachnie wielką polityką. Tak sobie myślę że raczej coś tu śmierdzi.
                Muzyczny lans Kozłowskiego
                Dobra jest fraza "..wojewoda zdecydowany ,niejeden stadion był zamykany..." . Teraz będzie posterunek w Zielonce ? Może mści się na policji , "..studiował w stanach w Polsce skazany..." ? :)))
                • zosinek2 Re: Likwidacja policji w Zielonce... 16.05.14, 19:38
                  Fakty trzeba podawać prawdziwe, bez przekłamań .To nie wojewoda, który nie ma związku z policją, a miejscowy wołomiński komendant policji robi zamach na komisariaty policji w Zielonce i Jadowie. A słychać, że to posunięcie o likwidacji komisariatów właśnie w tych, a nie innych, miejscowościach było skonsultowane przez pana komendanta z prominentnymi decydentami powiatowymi w starostwie.
                  • mariomarines Re: Likwidacja policji w Zielonce... 16.05.14, 20:35
                    Podobno Starosta nic o tym nie wiedział, komendant powiatowy wyjechał "służbowo" do Hiszpanii i nie odbiera telefonu, ma wrócić w poniedziałek Żenada
    • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 16.05.14, 21:50
      Tak policja podlega ministrowi MSW,obecnie Bartłomiejowi Sienkiewiczowi (bezpartyjny z rekomendacji PO) . Trafiłem na dość stare plany reorganizacji policji:
      "...Policja - w imię optymalizacji zarządzania kadrami - chce zlikwidować 220 z 690 posterunków w kraju, a policjantów z tych posterunków przenieść do komend powiatowych, by byli bardziej mobilni. " 11.10.2012 źródło
      Dodatkowo na ten sam temat: RMF24 , Interpelacja Beaty Kempy do Donalda Tuska
      Czy przypadkowo odgrzano pomysł przed wyborami ? Gowin za podobne działania z sądami wyleciał ze stanowiska.
      Jedyny fakt to taki że Burmistrz jest przeciw , i słusznie ,warto to stanowisko z całą mocą poprzeć. Oczywiście musi być oficjalna informacja o likwidacji z uzasadnieniem (o co Burmistrz wystąpił).
      Już teraz dostępna petycja w sieci: Komendant Stołeczny Policji, nadinspektor Dariusz Działo : Odrzucenia wniosku w sprawie likwidacji Komisariatu Policji w Zielonce

• karo-777 Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 11:04
        Widać minister Sienkiewicz( członek rządu PO-PSL) jest w drodze do Białegostoku tak jak zapowiedział ,,faszyści idziemy po Was" ale niestety zatrzymał się w Zielonce i razem z powiatowym komendantem postanowił zamieszać według przewodniego hasła ,,by żyło się lepiej" tylko pytanie brzmi:,, komu"?????
        • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 12:19
          Władzy państwowej brakuje kasy a plany ma ambitne. Chciałaby ,w obliczu sytuacji ukraińskiej, wzmocnić rachityczne Siły Zbrojne. W policji też braki ale jest możliwość zepchnięcia finansowania na samorząd. W skali mikro to powiatowy może chcieć działki z tych 880 patyków po SM. W makro może też przy okazji chodzi o zemstę na prawicowych władzach samorządowych. Jak Guział fikał Haneczce to Ursynów stracił kasę... Jedno dla mnie pewne tym pomysłem likwidacji PP w Zielonce w czasie przed wyborami strzelili sobie w stopę. W służbach związanych z bronią świadczyło by to o braku profesjonalizmu ,delikatnie mówiąc :))
          Najcwańszym posunięciem byłoby całkowite dementi (brak udokumentowania sprawy) i obrona przez atak ...
      • spindoktorka Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 15:50
        Hmmmm, z tego co mi wiadomo, to początkowo były plany likwidacji komisariatu w Kobyłce. Kobyłka się wybroniła, więc stanęło na Zielonce.
        A fakt, że burmistrz jest przeciw już teraz, gdy decyzja zapadła, to trochę późno.
        • karo-777 Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 16:52
          Spindoktorka a kiedy wcześniej miał być przeciw????? Jak info o likwidacji komisariatu jest dalej informacją nie potwierdzoną.
          Wejdż na stronę Urzędu Miasta i przeczytaj informację w tym temacie ze zrozumieniem i dopiero wyciągaj wnioski.
          • spindoktorka Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 17:26
            Mam rozumieć że burmistrz zwołuje Nadzwyczajną Sesję tylko z powodu plotek? Bo z Twoich słów tak wynika...

Poza tym chyba burmistrz powinien utrzymywać kontakty z innymi urzędami na terenie miasta. Jeśli zaskakują go takie informacje, to nie wygląda to dobrze.
            • spindotkorka Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 18:07
              Ale ze mnie idiotka. Gdybym przeczytała wątek od początku, a nie tylko biła pianę wiedziałabym, że chodzi o niepotwierdzone informacje. O głupia ja...
              • spindoktorka Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 18:18
                Oj, komuś brakło argumentów, jeśli zadał sobie trud i założył konto z nickiem podobnym do mojego, by mnie ośmieszyć.

Wiem, że to forum miłośników Dudzika. Ale właśnie się przekonałam, do czego się posuwają, gdy nie potrafią obronić swojego punktu widzenia i nie mają nic sensownego do powiedzenia. Słoma z butów.
                • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 19:14
                  Chętnie bym coś napisał na forum miłośników kogoś innego. Na przykład tam gdzie napisano :
                  "To już niestety pewna wiadomość. Komendant Powiatowy Policji w Wołominie wystąpił z pismem do Komendanta Stołecznego Policji o likwidację na terenie Powiatu Wołomińskiego dwóch komisariatów w Zielonce i Jadowie z dniem 1 lipca 2014 roku. Jak się dowiadujemy nieoficjalnie o sprawie znacznych oszczędności finansowych na terenie powiatu, oraz zamiarze likwidacji jednostek - komisariatów mówiło się od początku tego roku. Wśród wytypowanych komisariatów były także rozważane inne miasta na terenie powiatu. Ostatecznie zdecydowano, że to komisariaty w Zielonce i Jadowie zostaną zlikwidowane. Wiele kontrowersji budzi fakt, iż władze samorządowe Zielonki nic o sprawie nie wiedziały i dowiedziały się o tej decyzji komendanta z naszego portalu. Czy to możliwe...? Burmistrz i radni dzisiaj tj. 16 maja podejmują nagłe kroki by ratować zagrożone bezpieczeństwo Zielonki zwołując komisję, a nawet nadzwyczajną sesję. Jak to możliwe, że władze Zielonki nic nie wiedziały o planach likwidacji komisariatu - pytają zaskoczeni internauci. To wręcz niewiarygodne by taka decyzja niosąca za sobą tak ogromne konsekwencje była podejmowana poza władzami miasta Zielonka. Czyżby burmistrz o tym nie wiedział..?"źródło
                  Nikt tam nic nie komentuje. Może przenieś się tam spindoktorka ?
                  • spindoktorka Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 19:23
                    Typowe towarzystwo wzajemnej adoracji.
                    Najpierw się pode mnie podszywacie, teraz mnie wypraszacie.
                    Nie potraficie dyskutować z kimś kto ma odmienne zdanie? A może się boicie, że ktoś obnaży miałkość waszych argumentów?
                    • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 20:21
                      Nie wiem skąd ta liczba mnoga podszyła się jedna osoba - nieładnie. Ja tylko wskazałem inną możliwość po Twoich złośliwych sugestiach. Czy rozumiesz słowo demagogia ? Argumenty proszę bardzo. Czy możesz wskazać przepis prawa nakazujący informować jednostki samorządu o organizacyjnych decyzjach policji ? Według mnie pisma o likwidacji PP w Zielonce to wewnętrzna informacja policji. Nawet jak toś tym dysponuje to nie może opublikować. Likwidacja PP nie jest w interesie samych policjantów jako pracowników i tu pewnie jest źródło przecieku. Być może z kilku szczebli hierarchii służbowej co nadaje wiarygodności sprawie.Właśnie zlikwidowano policjantom 100% chorobowego nikt nie lubi jak mu się zabiera i jeszcze będzie miał dalej do pracy. Dlaczego Wyszyński który jest sympatykiem PO i PSL czyli partii rządzących które decydują o resortach siłowych nic nie wiedział i nie ostrzegł ? Chce być burmistrzem miał szansę teraz się wymądrza. Piłka jest teraz po stronie inicjatora zmian trzeba czekać na odpowiedź. Zwołanie rady konieczne bo Burmistrz sam nie decyduje. Przypominam że rozwiązanie SM to decyzja RM Burmistrz miał inne zdanie. Poza tym skąd wiadomo jaki to miało wpływ na decyzję policji ? To są kompletnie inne służby i mogą się uzupełniać a nie wzajemnie zastępować.
                      • spindoktorka Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 20:53
                        Przepisu ma i wcale nie pisałam, że jest. Ale wiedzieć powinien. To już inna rzecz. Na pewno jako urzędujący burmistrz ma więcej możliwości kontaktu z innymi urzędami, niż prywatny obywatel zielonki, jak ja, Ty, czy Wyszyński, bez względu jakie każdy z nas ma powiązania. Raczej normą jest, że różne służby się komunikują, nawet jeśli taki obowiązek nie jest zapisany w żadnej ustawie. Skoro olewają Dudzika. to nie najlepiej świadczy.
                        A skoro burmistrz zbiera RM, to widocznie choćby z nieoficjalnych źródeł, ma informację, że to prawda. Bo dla plotki, by tego nie robił. Tak, czy nie? Wiec co się wszyscy od początku tego wątku upierają, że informacja niepotwierdzona?
                        Co do SM, trzeba zapytać autora tekstu co miał na myśli, bo nie znam tematu z bliska i się nie wypowiem.
                        Ale rozkładanie rąk i tłumaczenie, że to Rada jest winna, jest dziecinne. Bo ktoś może powiedzieć, że w takim razie skoro to RM decyduje w mieście, to ona odpowiada również za sukcesy. Skoro burmistrz na nic nie ma wpływu...
                        A wracając do tematu policji, gdy już decyzja faktycznie została podjęta, to teraz ani burmistrz, ani rada, nawet zebrana w trybie nadzwyczajnym niewiele może zrobić, więc nie wiem jakie decyzje chcą podejmować.
                        • dabrowa51 Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 21:36
                          Według mnie Nadzwyczajna Sesja RM jest jak najbardziej celowa. Decyzja Komendanta Powiatowego to nie jest decyzja ostateczna. Rada Miasta powinna podjąć Uchwałę o odwołaniu się od decyzji Komendanta. Ponadto warto też zastanowić się jakie poczynić działania w przypadku, gdy sprzeciw RM i Burmistrza wobec likwidacji okaże się nieskuteczny. Być może jedynym wyjściem będzie ponowne powołanie SM. Ja całą sprawę odbieram w ten sposób. Pisowski powiat dostaje ograniczone środki z PO-PSL-owskiej "góry". Postawiony pod ścianą powiat likwiduje posterunek w gminie, w której burmistrz nie należy do struktur PiS. Koło się zamyka.
                          • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 22:32
                            Dąbrowa51 policja jest finansowana z budżetu państwa czyli z naszych podatków ściąganych przez US. Dodatkowo jest rzeczowo wspomagana przez samorządy. Nasza gmina też tak robi. Jeśli władze wytypowały PP w Zielonce na podstawie klucza politycznego to ja proponuję w wyborach też zagłosować według klucza i wyciąć PO i PSL.
                            Zgadzam się z Tobą co do zwołania RM Komendant Powiatowy musi poznać opinię samorządu ale nie jest ona wiążąca. Natomiast z tego co się zorientowałem to samorząd może wejść w spór z organem państwowym. Rozstrzyga go Minister Administracji i Cyfryzacji obecnie Rafał Trzaskowski PO ;)
                            Argument "reformatorów" jest taki że istnienie budynku nie ma wpływu na ilość patroli na ulicy. Ponieważ jest dużo nieobsadzonych etatów oszczędności na posterunkach chcą przeznaczyć na ludzi. Temu trzeba by się przyjrzeć.
                        • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 21:38
                          Spindoktorko Wyszyńskiego "Demagogia (gr. demos lud, agogos wiodący, prowadzący) – wpływanie na opinię publiczną poprzez działanie obliczone na łatwy efekt, poklask.
                          Demagogia rozwinęła się już w starożytnej Grecji, lecz pierwotnie miała nieco inne niż współcześnie znaczenie. Po grecku znaczy to "prowadzący lud". Nazywano tak doskonałych mówców, potrafiących wpływać na decyzję zgromadzenia ludowego. Izokrates przeciwstawiał demagoga tyranowi, lecz już wówczas Tukidydes zauważał, że demagog prowadzi lud schlebiając jego próżności.
                          Współcześnie oznacza to kłamanie na rzecz wygranej w wyborach lub schlebianie wyborcom, np. rozdawanie kiełbasek. Za demagogię uważane są kłamstwa, składanie popularnych i efektownych, ale nie dających się spełnić obietnic (populizm), albo składanie obietnic bez intencji ich realizacji, schlebianie masom, szukanie kozła ofiarnego, stosowanie nielogicznych, ale przekonujących argumentów."
                          • spindoktorka Re: Likwidacja policji w Zielonce... 17.05.14, 21:54
                            Podszywanie się pode mnie, wypraszanie mnie, a teraz zarzucanie demagogii, choć nawet nie wypowiadam sie w tematach, o których nie mam pojęcia. Niedługo na podstawie tej dyskusji będzie można napisać pracę naukową: jak zdyskredytować rozmówcę, gdy nie potrafimy obronić swojego zdania :)
                            • lech_zielenkiewicz Re: Likwidacja policji w Zielonce... 18.05.14, 22:34
                              Może warto odkurzyć naszych posłów i mieszkającą w Zielonce senator, o ile pamiętam przy Lipowej 1 mieści się biuro poselsko-senatorskie, nie zapominajmy również o byłym wicemarszałku Mazowsza. Problem przed, którym stanęła Zielonka, wymaga postawy „wszystkie ręce na pokład”, a nie prześciganie się kto pierwszy o tym fakcie napisał lub jaką zebrał ilość podpisów pod petycją.
                              • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 18.05.14, 23:57
                                lech_zielenkiewicz napisał:

> Może warto odkurzyć naszych posłów i mieszkającą w Zielonce senator, o ile pami
                                > ętam przy Lipowej 1 mieści się biuro poselsko-senatorskie, nie zapominajmy równ
                                > ież o byłym wicemarszałku Mazowsza.
                                Warto i rozgłos medialny też wskazany. Tylko mam taką gorzką refleksję że znalazłem co najmniej dwie interpelacje poselskie w sprawie likwidacji posterunków policji i żadnej odpowiedzi. W poprzednich wpisach jest link do interpelacji Beaty Kempy do premiera. Wiadomo ,nie takie problemy załatwiała większość sejmowa....
                                Pamiętam że w sprawie likwidacji SM w Zielonce program robiła Jolanta Erol z TVPinfo może zainteresuje ją ciąg dalszy.
                                > Problem przed, którym stanęła Zielonka, wymaga postawy „wszystkie ręce na pokład”, a nie prześciganie się kto
                                > pierwszy o tym fakcie napisał lub jaką zebrał ilość podpisów pod petycją.
                                Zgadzam się ,I Rzeczpospolitą przegadano i wystarczy. Trzeba się jednoczyć i działać. Władza nie lubi jak obywatele się zbierają do kupy i mięknie ,szczególnie że przed nami wybory. Od czasu do czasu ,niestety ,trzeba decydentom przypomnieć skąd im nogi wyrastają :) .Trzeba też poznać formalne podstawy argumenty uzasadniające taką decyzję (likwidacji PP) i przygotować mocne kontrargumenty.
                                Mam pewien pomysł na zbieranie podpisów ale to później napiszę.
                                • radny.t.szklarski Re: Likwidacja policji w Zielonce... 19.05.14, 00:22
                                  Zgadzam się z Panem. Dlatego też na Komisji Edukacji, Rodziny, Bezpieczeństwa i Porządku Publicznego zaproponowałem zaproszenie Pani senator, posłów z naszego okręgu, a także starostę.
                                  Odpowiedz na zapytanie poselskie można znaleźć www.maciejorzechowski.pl/18567/zapytanie-poselskie-w-sprawie-likwidacji-posterunkow-policji.html
                                  • baseciq Re: Likwidacja policji w Zielonce... 20.05.14, 09:26
                                    Tam zapraszanie.

Może tak w stylu górników? Opony, transparenty i pod komendę powiatową? Bo takie zapraszanie, mizianie, jakieś komisje inne pierdołki to nic nie da. Nic nie zrobiliście przez ostatnie parę lat, więc raczej te wasze komisje można sobie wsadzić.

Wiecie, jako członek zarządu wspólnoty, wyznaczyłem pod budynkiem w którym mieszkam rezerwę na tunel linii metra do Wołomina. I mniej więcej do tego można porównać działania rady miasta i burmistrza.
                                    • lech_zielenkiewicz Re: Likwidacja policji w Zielonce... 20.05.14, 09:44
                                      Pomimo obiekcji „baseciqa” prośba o informację na temat komisja rady miasta z udziałem komendanta powiatowego.
                                      • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 20.05.14, 10:12
                                        Mnie również interesuje co było na komisji niestety nie mogłem obejrzeć transmisji. TV Zielonka mogłaby zamieścić video na stałe ostatnie filmiki są dość stare.
                                        • jedynyjaku Re: Likwidacja policji w Zielonce... 20.05.14, 10:21
                                          bylem, widzialem. Mam wrazenie, ze do radnych dotarlo wreszcie, jaki popelnili blad, likwidujac Straz Miejska. Pan Komendant Powiatowy na podstawie swoich analiz (nie pokaze ich, z nikim nie konsultowal), ktorych celem byla optymalizacja, racjonalizacja i kilka innych slow z gatunku nowomowy przedlozyl Komendantowi Stolecznemu propozycje w dwoch wariantach, sprowadzaja sie one zasadniczo do ograniczenia badz likwidacji Komisariatu w Zielonce. Przyczyna? Rozrastaja sie Zabki i potrzeba tam wiecej funkcjonariuszy. Nie bylo sensu dyskutowac. Kolejna Rada Miasta, na ktorej maja byc poslowie i senatorowie (a wybory za PO'asem) w srode o godz. 18. Apel o tlumne przybycie. Inaczej pozostanie nam skorzystac z metod sp. Andrzeja Leppera i zablokowac ulice Wyszynskiego.
                                          • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 20.05.14, 11:14
                                            Dzięki za informacje. Strona UM Zielonka również podała oficjalnie. Będzie info o środowej Sesji RM w radiu Wołomin Fama. Kto gdzie jak może niech informuje ludzi.
                                          • po-wiatowy Re: Likwidacja policji w Zielonce... 20.05.14, 11:21
                                            jedynyjaku napisał:

> bylem, widzialem. Mam wrazenie, ze do radnych dotarlo wreszcie, jaki popelnili
                                            > blad, likwidujac Straz Miejska. Pan Komendant Powiatowy na podstawie swoich ana
                                            > liz (nie pokaze ich, z nikim nie konsultowal), ktorych celem byla optymalizacja
                                            > , racjonalizacja i kilka innych slow z gatunku nowomowy przedlozyl Komendantowi
                                            > Stolecznemu propozycje w dwoch wariantach, sprowadzaja sie one zasadniczo do o
                                            > graniczenia badz likwidacji Komisariatu w Zielonce. Przyczyna? Rozrastaja sie Z
                                            > abki i potrzeba tam wiecej funkcjonariuszy. Nie bylo sensu dyskutowac. Kolejna
                                            > Rada Miasta, na ktorej maja byc poslowie i senatorowie (a wybory za PO'asem) w
                                            > srode o godz. 18. Apel o tlumne przybycie. Inaczej pozostanie nam skorzystac z
                                            > metod sp. Andrzeja Leppera i zablokowac ulice Wyszynskiego.

Dla tych co utracili pamięć. W powiecie wołomińskim rządzi PiS z przystawkami. To za ich rządów jedyne inwestycje to takie w stylu np. rozbudowy wysypisk, wysypu hipermarketów.
                                            Co nasza gmina utraciła za obecnie rządzących też wiadomo : straż miejska, wspólny bilet i prawie na pewno straci KOMISARIAT POLICJI. Bezrobocie w powiecie wynosi ponad 17%.

Wybierajcie więc dalej PiS i ich akolitów a powiat wołomiński na pewno nie zejdzie z tej " ścieżki rozwoju ".
                                            • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 20.05.14, 12:26
                                              Dobra ,dobra zagłosuje na koprolita PO i PSL Pietrka Kardynała. Juz nie bendziemy czarnom dziurom PIS bendziemy zielonom wyspom. Jak Pietrek da robote swoim a wrzuci obcych to i bezrobocie sie utrzyma na poziomie :)
                                            • lubiezny_ministrant Re: Likwidacja policji w Zielonce... 21.05.14, 00:38
                                              Co wy z tą strażą miejską??? Ja dziękuję za taką straż miejską co tylko z fotoradarem stoi dzień i noc, a w wolnych chwilach wypisuje mandaty przypadkowym osobom. Ja nie tęsknię.

Co do pozostałych zarzutów to wiesz.. czas pokaże, czy był ten wspólny bilet potrzebny, bo póki co świat się nie zawalił. Pociągi jeżdżą jak jeździły, a rampy po obu stronach stacji są zastawione samochodami po brzegi. Są miejsca na świecie, gdzie bezrobocie jest większe niż 17%, a posterunek policji według analiz komendy powiatowej NIE JEST potrzebny. Gdyby im wyszło, że jest potrzebny i by likwidowali to wtedy można się martwić, a tak to zwykłe bicie piany przed wyborami.
                                              • mariomarines Re: Likwidacja policji w Zielonce... 21.05.14, 08:03
                                                lubiezny_ministrant napisał(a):

> Co wy z tą strażą miejską??? Ja dziękuję za taką straż miejską co tylko z fotor
                                                > adarem stoi dzień i noc, a w wolnych chwilach wypisuje mandaty przypadkowym oso
                                                > bom. Ja nie tęsknię.
                                                >
                                                > Co do pozostałych zarzutów to wiesz.. czas pokaże, czy był ten wspólny bilet po
                                                > trzebny, bo póki co świat się nie zawalił. Pociągi jeżdżą jak jeździły, a rampy
                                                > po obu stronach stacji są zastawione samochodami po brzegi. Są miejsca na świe
                                                > cie, gdzie bezrobocie jest większe niż 17%, a posterunek policji według analiz
                                                > komendy powiatowej NIE JEST potrzebny. Gdyby im wyszło, że jest potrzebny i by
                                                > likwidowali to wtedy można się martwić, a tak to zwykłe bicie piany przed wybor
                                                > ami.
                                                A kiedy widziałeś Straż Miejską z Zielonki z fotoradarem? Nie mieli go na stanie i nie było mowy o tym, żeby ich praca opierała się tylko na łapaniu na fotoradar. Pomyliły ci się miejscowości. Nie pisz głupot. Straż była najlepiej wyszkoloną formacją na Mazowszu, jedna z najlepszych w Polsce, każdy strażnik był ratownikiem medycznym.
                                                • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 21.05.14, 11:13
                                                  Ponieważ nie miała fotoradaru to była deficytowa i dlatego zlikwidowali ;) Jeśli strażnicy mieli takie kwalifikacje tym łatwiej znajdą pracę gdzie indziej. Co do ratowników medycznych ,przypomniało mi się że teraz w pogotowiu jeżdżą ratownicy nie lekarze. Co za moda teraz na specjalizacje kiedyś milicja dawała sobie radę ze sprawami porządku a w pogotowiu jeździli lekarze. Jak w Zielonce zlikwidowali Nocną Pomoc NFZ to jakoś nie słyszałem narzekań. Obecnie to jest w Ząbkach i Wołominie.
                                                  Odnośnie policji to zastanawia mnie że w promieniu 100m od posterunku widać za witrynami sklepów tabliczki rozmaitych agencji ochroniarskich. Moim zdaniem to potwarz dla policji nie mogą zapewnić bezpieczeństwa nawet w promieniu 100m od posterunku. Nie zdziwiłbym się jak po likwidacji posterunku na noc tez by wynajęli sobie ochronę. Tak robi teraz wojsko. Powołajmy policję skarbową ,śmieciową ,służbę ochrony środowiska z podziałem na wydział fauny i departament flory....
                                                  Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Policja chce kasę zaoszczędzoną na SM (a propos gdzie poszła ?) to może mafia wołomińska weźmie mniej za ochronę :)) Takie czasy Panie....
                                              • po-wiatowy Re: Likwidacja policji w Zielonce... 21.05.14, 09:59
                                                lubiezny_ministrant napisał(a):

> Co wy z tą strażą miejską??? Ja dziękuję za taką straż miejską co tylko z fotor
                                                > adarem stoi dzień i noc, a w wolnych chwilach wypisuje mandaty przypadkowym oso
                                                > bom. Ja nie tęsknię.
                                                >
                                                > Co do pozostałych zarzutów to wiesz.. czas pokaże, czy był ten wspólny bilet po
                                                > trzebny, bo póki co świat się nie zawalił. Pociągi jeżdżą jak jeździły, a rampy
                                                > po obu stronach stacji są zastawione samochodami po brzegi. Są miejsca na świe
                                                > cie, gdzie bezrobocie jest większe niż 17%, a posterunek policji według analiz
                                                > komendy powiatowej NIE JEST potrzebny. Gdyby im wyszło, że jest potrzebny i by
                                                > likwidowali to wtedy można się martwić, a tak to zwykłe bicie piany przed wybor
                                                > ami.

Typowy pisowiec. Szkoda komentarza.
                                                • aplebaum Re: Likwidacja policji w Zielonce... 21.05.14, 11:37
                                                  Ale to PO się skąpe zrobiło a tyle obiecywali. Tu cytat i cztery słowa i już pusta głowa ?
                                              • spindoktorka Re: Likwidacja policji w Zielonce... 22.05.14, 19:59
                                                "Zlikwidować wszystko. Żeby nic nie było" - że zacytuję klasyka ;)
                                                • anna.kozlowska844 Re: Likwidacja policji w Zielonce... 22.05.14, 20:48
                                                  Oczywiście poza poprawczakami, bo ich w Zielonce należy otworzyć jeszcze więcej, skoro nie ma już Straży Miejskiej, a za chwilę nie będzie też policji...
                                                  • grabowski.jacek Re: Likwidacja policji w Zielonce... 30.05.14, 11:18
                                                    W dniu wczorajszym podczas obrad Sesji Rady Miasta Zielonka Pan Radny Ryszard Farbisz podał pochodzącą z wiarygodnego źródła (które było podane) informację, z której wynika - tak przynajmniej ja to zrozumiałem - że, ktoś wprowadził mieszkańców w błąd informując o planach likwidacji komisariatu w Zielonce. Cytuję dokładnie słowa Pana Radnego: "...Okazuje się, że nie ma mowy o likwidacji komisariatu w Zielonce. Możliwa jest natomiast likwidacja jednego-dwóch etatów kierowników, bo o to tylko chodzi. I być może będzie taka koncepcja, (...) że to będzie komisariat w Ząbkach z siedzibą w Zielonce. Jeszcze ostatecznej decyzji nie ma."

• zielonkowiak Re: Likwidacja policji w Zielonce... 04.06.14, 11:56
                                                    ja odbieram to jako bardzo nieeleganckie zachowanie "tego źródła".

Coś tu bardzo brzydko waniajet...
                                                  • karo-777 Re: Likwidacja policji w Zielonce... 01.07.14, 20:33
                                                    Poniżej oficjalny komunikat UM:
                                                    www.zielonka.pl/artykul/glinianki-numer-alarmowy-do-patrolu-policji
                                                    komunikat ten pokazuje jakie brednie i pomówienia wypisują na tym forum co po niektórzy zarzucając Burmistrzowi ,że nie interesuje Go bezpieczeństwo mieszkańców
    • marek_k84 Populizm 22.05.14, 07:21
      Likwidacja SM i teraz likwidacja komisariatu to błąd, ale...
      Jeśli miałyby działac tak jak do tej pory to szkoda byłoby dalej wydawać kasę na ich istnienie.
      Jeśli przez lata nie można się doczekać likwidacji miejsc nasiadówek podchmielonych "młodzianków" (również tych w wieku emerytalnym) to na co więcej można liczyć? Przed oboma BIedronkami, na przystanku vis a vis starej poczty, na schodkach na Długiej, na Wolności za garażami, przed samem i przed emisiem, na bocznicy kolejowej dzień w dzień, noc w noc przesiadują watahy "promilowych" i drących swe pijackie mordy. A policja (wcześniej również SM)? NIc udaje, że nie zna tych miejsc i czeka na "donos obywatelski". A prewencja?
      Taka policja to kwiatek do kożucha. Protest Dudusia i reszty (również spod sztandaru 2014) to tylko okołowyborczy manewr. NIc ne kosztuje a głosów może dodać. I prestiżu...
      MI dynda, czy komisariat, czy posterunek, czy cokolwiek. Mi chodzi o sprawne siły porządkowe, które nie czekają na zgłoszenia a same wyprzedzają zagrożenia i likwidują patologie...
      • dwochtakichztramwaju Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 30.05.14, 13:22
        Najbardziej lubię retorykę, która opiera się na przeinaczaniu nazwisk. Mnie to przekonuje. Zdradź które nazwiska będziesz przekręcał w kolejnych swoich wpisach?
        • marek_k84 Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 03.06.14, 10:22
          dwochtakichztramwaju napisał(a):

Zdradź które nazwiska będziesz przekręcał w kolejnych swoich wpisach?

Te które zechcę. Szczególnie gdy "dwóch jakichś z tramwaju" w całej wypowiedzi jest w stanie dostrzec jedynie przekręcenie nazwiska niewydarzonego Burmistrza... Widocznie blisko tej "ściśniętej d...py" leżalo...
          • dwochtakichztramwaju Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 03.06.14, 11:52
            Chciałem z Ciebie zadrwić, bo podłożyłeś się jak dziecko, ale nie zrobię tego z litości. Za to od dzisiaj będziesz moją forumową maskotką.

Pozwolę sobie odnieść do twojej dość płytkiej i nieprzemyślanej wypowiedzi na temat likwidacji Straży Miejskiej i Policji, która sprowadza się do tego, że dopuszczasz rozwiązanie problemu nieprawidłowości w działaniu tych instytucji poprzez ich likwidację lub przekształcenie. Pamiętam, że napisałeś, że "tobie to dynda", ale zwróć łaskawie uwagę na fakt, że to są działania fasadowe i populistyczne. Zła Straż Miesjka - zlikwidować i/lub zrobić nową! Zła Policja - zlikwidować i/lub zrobić nową! Ciemny lud bije brawo, cieszy się na nadejście nowego porządku, władza ogłasza sukces i tnie wstęgę, a przychodzi co? To samo. Ci sami ludzie, te same niedostatki, ale ubrane w nowe, czyste i pachnące mundurki. Nic się nie zmienia, a w przypadku Policji dochodzi jeszcze wydłużony czas dojazdu. W Zielonce co prawda nie to jest problemem, a braki kadrowe w Policji, ale jak napisałeś "tobie to dynda" i skoro wolisz przekręcić czyjeś nazwisko, żeby dodać sobie autorytetu zamiast przedstawić argumenty, to teraz już możesz sobie dyndać czym tam chcesz.
            • marek_k84 Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 03.06.14, 12:57
              dwochtakichztramwaju napisał(a):

>
              Pozwolę sobie odnieść do twojej dość płytkiej i nieprzemyślanej wypowiedzi na temat likwidacji Straży Miejskiej i Policji, która sprowadza się do tego, że dopuszczasz rozwiązanie problemu nieprawidłowości w działaniu tych instytucji poprzez ich likwidację lub przekształcenie.
              Widzę, że obaj w tym tramwaju macie problem z czytaniem ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem tego, lecz, że taka jak jest to tak jakby jej nie było. Prewencja żadna, a śledztwa kryminalne to i tak wyżej są prowadzone..

zwróć łaskawie uwagę na fakt, że to są działania fasadowe i populistyczne. Zła Straż Miesjka - zlikwidować i/lub zrobić nową! Zła Policja - zlikwidować i/lub zrobić nową! Ciemny lud bije brawo, cieszy się na nadejście nowego porządku, władza ogłasza sukces i tnie wstęgę, a przychodzi co? To samo. Ci sami ludzie, te same niedostatki, ale ubrane w nowe, czyste i pachnące mundurki. Nic się nie zmienia, a w przypadku Policji dochodzi jeszcze wydłużony czas dojazdu. W Zielonce co prawda nie to jest problemem, a braki kadrowe w Policji, ale jak
              napisałeś "tobie to dynda" i skoro wolisz przekręcić czyjeś nazwisko, żeby dodać sobie autorytetu zamiast przedstawić argumenty.

Oprócz ilorazu jak widać i dioptrii brak. Argumenty były choć jedynie wybrane. Żebyście obaj mogli z tego tramwaju dojrzeć to pogrubię:
              przez lata nie można się doczekać likwidacji miejsc nasiadówek podchmielonych "młodzianków" (również tych w wieku emerytalnym) to na co więcej można liczyć? Przed oboma BIedronkami, na przystanku vis a vis starej poczty, na schodkach na Długiej, na Wolności za garażami, przed samem i przed emisiem, na bocznicy kolejowej dzień w dzień, noc w noc przesiadują watahy "promilowych" i drących swe pijackie mordy. A policja (wcześniej również SM)? NIc udaje, że nie zna tych miejsc i czeka na "donos obywatelski

Dalej nie widzicie? Czy też obaj macie tek ściśniętą tę o której z takim zapałem piszecie, że i powieki wam mgłą zachodzą?

Ja sobie autorytetu dodawać nie potrzebuję. Wystarczy mi ten co mam. A wam? Jest was dwóch, a tak jakby nie było nawet jednego. Puste farmazony, wyświechtane slogany z transparentów, a merytorycznie? Ściśnięta d..a... A w zasadzie dwie...
              Paradne...
              • dwochtakichztramwaju Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 03.06.14, 13:21
                Są lepsze sposoby poprawy pracy Policji niż likwidacja komisariatu. Zapytasz jakie. Już odpowiadam. W krajach, w których obywatele mają mniej roszczeniową postawę, obywatele sami zgłaszają przypadki naruszeń prawa, a jeśli to nie pomaga interweniują u właściwych władz. Ty nazywasz taką postawę DONOSICIELSKĄ (vide "donos obywatelski"), ale w rzeczywistości jest to postawa OBYWATELSKA. Zapewniam Cię, że policjanci, którzy będą musieli dojechać tutaj z sąsiedniej miejscowości, jeszcze mniej będą zauważać sami. Ty wtedy już dawno zapomnisz już o tym, co mówiłeś i zaczniesz domagać się kolejnego radykalnego sposobu rozwiązania problemu.
                • marek_k84 Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 03.06.14, 14:00
                  I tu właśnie widać jak niewiele rozumiecie w tym tramwaju, ale skoro wasz wspólny iloraz jest wynikiem dzielenia numery bocznego tramwaju przez długość linii w metrach to czego oczekiwać?
                  Likwidacja komisariatu oznacza jedynie likwidację szyldu i etatów urzędniczo-dowódczych. Krawężniki zostają, a być może nawet liczba ich rośnie...
                  Zaś naruszenia o których pisałem są permanentne i znane od lat więc nie ma co zgłaszać ich po raz n-ty.
                  Ale by to pojąć trzeba wysiąść z tramwaju i zacząć myśleć...
                  • dwochtakichztramwaju Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 03.06.14, 14:40
                    A byłeś u Burmistrza albo na posiedzeniu rady i poskarżyłeś się na to, że Policja, do której od lat zgłaszasz te "naruszenia", nic z nimi nie robi?
                    • marek_k84 Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 03.06.14, 15:41
                      widzicie. Burmistrz w tym kraju ma się do Policji nijak. Może pogadać sobie i tyle. To nie jest tajne kasyno, dziupla, czy uprawa zioła, lecz zjawisko znane od lat. Taka Policja jak ta to tak jakby jej nie było. Więc i nie będzie po kim płakać.
                      Nie oznacza to, że organa są zbędne, lecz że pierw trzeba w niej porządki zrobić, a nie ściskać z powodu obniżenia rangi placówki.
                      • falanga_zielonka Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 03.06.14, 15:52
                        Prawie to samo chciałem napisać. Ja sie zgadzam z tym, że policja w Zielonce się nie spisała w czasie, kiedy działała. Uważam że w całym tym mieście trzeba zrobić porządek, bo policja na szczęście to jest już historia i ja też nie mam zamiaru płakać po policji co się czepia zwykłych ludzi a prawdziwych bandytów w garniturach i wszystkie mendy pijackie omija.
                        Jest w tym mieście potrzebny gospodarz pilnie.
                        • spindoktorka Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 09.06.14, 13:13
                          Zgadzam się w całej rozciągłości.
                          Gospodarz potrzebny od zaraz.
                          Obecny mało gospodarny, a Rada Miasta to już całkiem bezradna. Na szczęście już jesienią wybory.
                          • michal_prickstein Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 02.07.15, 10:31
                            nadal jest.
                      • pgajewski79 Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 18.06.14, 09:13
                        Do panów dwochtakichztramwaju oraz marek_84,
                        bardzo zabawne to Wasze wzajemne "okładanie", jednak kolejny raz potwierdza nam to, że Polacy to tacy ludzie, którzy zanim wzajemnie zrozumieją o co chodziło temu drugiemu i dojdą do tego, że właściwie myślą identycznie to i tak najpierw się pobiją :P
                        W ten sposób nigdy nic nie osiągniemy i trzeba się nauczyć, że jeśli jest problem to należy szukać wzajemnie złotego środka do jego rozwiązania...
                        Była Straż Miejska, na którą miało wpływ miasto, to ją rozwiązano, to jak można mieć teraz pretensję, że burmistrz nie interweniuje na Policji!? Bo jak obaj Panowie zdążyli już to zauważyć nie ma na nią żadnego wpływu, zatem jakie może być rozwiązanie? Może przywrócenie solidnej Straży Miejskiej, która zrobi wreszcie porządek w naszym mieście? :P
                        • podatnik2014 Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 18.06.14, 14:04
                          panie gajewski, a skąd pan bierze te informacje o nieinterweniowaniu burmistrza w sprawie???
                          Bo ja wiem, że od razu pojawił się w zielonkowskim dołku.
                          • pgajewski79 Re: Populizm do kwadratu aż żal d*pę ściska 18.06.14, 15:21
                            Panie Podatniku2014, proszę jeszcze raz uważnie i ze zrozumieniem przeczytać mój post... :)
                            • po-wiatowy Lokalny PiS obrońcą komisariatu ? 24.06.14, 10:41
                              A przynajmniej chwilowo jak się można dowiedzieć czytając ten materiał : www.zielonka2014.pl/artykul/2014-06-22/samokrytyka-i-samoocena-zielonkowskiego-pis

Vivat PiS, vivat naród, vivat wszystkie stany !!
                              • zielonkowiak Re: i piękny rycerz zginął w tłumie 24.06.14, 13:21
                                wrażenie moje jest takie: że prawdopodobnie ktoś znowu próbował zrobić z nas jeleni. Budowanie wirtualnych emocji prawdopodobnie miało być tylko tłem na malowidła. Prawdopodobnie na tym obrazie miał sie pojawić piękny zapomniany rycerz który uratuje bezbronne miasto... i już był w ogródku i już witał się z gąską i się z...o i piękny rycerz zginął w tłumie innych rycerzy...

Przejęcie piłki wślizgiem ale faulu nie było.. grać dalej
                                • piorek Re: i piękny rycerz zginął w tłumie 24.06.14, 13:30
                                  Rycerzy będzie jeszcze kilku, wszak królewna, może w ogólnym rozrachunku niezbyt majętna i kłopotliwa, dla swojego rycerza ma do zaoferowania niezłą pensję przez 4 lata :)
                              • karo-777 Re: Lokalny PiS obrońcą komisariatu ? 25.06.14, 19:44
                                PiS ani Burmistrz nie ma nic do likwidacji Komisariatu poniżej odpowiedz Komendanta Stołecznego na petycje podpisaną przez 5000 mieszkańców Zielonki złożoną przez Burmistrza przeciwko likwidacji Komisariatu:

www.zielonka.pl/uploads//pliki/2014/Komenda_Sto__eczna.pdf
                                Oczywiście Radio Erewań jak zwykle bredzi i hejtuje na tej swojej stronce.

• karo-777 Re: Lokalny PiS obrońcą komisariatu ? 25.06.14, 19:52
                                  Podziękować należy p.B.Sienkiewiczowi,, idziemy PO was" bo to MSW robi reformę w Komisariatach Policji i tam jest adres do składania pretensji
                                • po-wiatowy Re: Lokalny PiS obrońcą komisariatu ? 25.06.14, 21:49
                                  karo-777 napisał(a):

> PiS ani Burmistrz nie ma nic do likwidacji Komisariatu poniżej odpowiedz Komend
                                  > anta Stołecznego na petycje podpisaną przez 5000 mieszkańców Zielonki złożon
                                  > ą przez Burmistrza przeciwko likwidacji Komisariatu:
                                  >
                                  > www.zielonka.pl/uploads//pliki/2014/Komenda_Sto__eczna.pdf
                                  > Oczywiście Radio Erewań jak zwykle bredzi i hejtuje na tej swojej stronce.

Ktoś chyba znów wypił za dużo wina mszalnego...

Oczywiście PiS nic się nie przysłużył w zakresie obrony komisariatu w odróżnieniu od Burmistrza i mieszkańców którzy wykazali niespotykaną mobilizację w ww sprawie.
                                  Ale tylko PiS próbuję sobie przypisać to ( miejmy nadzieję ) zwycięstwo !
                                  Wszystko jest w zalinkowanym przeze mnie artykule, więc nie siej dezinformacji !

"Zasługi " pisowców ( oraz ich stronników ) dla tego powiatu są ogólnie znane, już je wymieniałem ale jeszcze raz o nich wspomnę :
                                  Osiągnięcia pisowski włodarzy w gminie i powiecie :
                                  - inwestycje w stylu wysypisk śmieci ( budowa lub rozbudowa ), przy braku akceptacji a często i wiedzy mieszkańców.
                                  - likwidacja udogodnień np. wspólnego biletu ( jako jedyny powiat wokół Warszawy wołomiński jest go pozbawiony )
                                  - likwidacja ważnych instytucji np. W Zielonce Straży miejskiej ( przez jej radnych ) i być może komisariatu Policji.
                                  - blokowanie ważnych inwestycji : np zablokowanie rozbudowy drogi 634 przez radnych Zielonki
                                  - zablokowanie budowy placu zabaw przy pomniku JP2 przez radnych Zielonki
                                  - bezrobocie powyżej 17 % !!!!! "

Ale przyszła wreszcie kryska na matyska, zaczyna się nieodwołalny koniec waszych rządów !

Powódź zaczęła się w Wołominie : wiesci.com.pl/2014/06/burmistrz/ i - www.zielonka2014.pl/artykul/2014-06-23/io-zielony-wolomin-pokazala-wielka-sile

Niedługo rozleje się na cały kraj i " wypłucze " was z organów władz !

Parafrazując zacytowanego przez ciebie ministra Sienkiewicza ( skompromitowanego ale z innego powodu niż cytowany przez ciebie ) hasło " idziemy po was " pierwotnie skierowane do faszyzujących bandziorów min. z Białegostoku, dziś oznacza to " PISOWCY IDZIEMY PO WAS " !
                                  • marek_k84 Re: Lokalny PiS obrońcą komisariatu ? 25.06.14, 23:18
                                    uratowano egaty „zabiórkowe”, a patroli dalej co kot napłakał będzie... Lokalne ambicje powinny ustąpić racjonalizacji struktur. Posterunek byłny akurat. Zamiast biuralistów więcej piechoty...
                                    • marek_k84 Re: Lokalny PiS obrońcą komisariatu ? 25.06.14, 23:19
                                      ETATY mialo być.
                                      • pgajewski79 Wstyd!! 26.06.14, 09:01
                                        Wg. mnie, jakkolwiek ta sprawa się zakończy, to WSTYD!!
                                        Żeby miasto liczące ok. 17500 mieszkańców musiało się zmagać z takimi problemami jak być albo nie być dla komisariatu policji!!??
                                        To wstyd żeby teraz w materiałach wyborczych jacyś kandydaci musieli pisać, że to dzięki ich staraniom w Zielonce pozostał komisariat etc...
                                        Zastanawiam się poważnie nad przyszłością tego miasta skoro w trakcie ostatnich 4 lat nieudolnego rządzenia pana Dudzika pod dyktando PiSu Zielonka została doprowadzona do tak opłakanego stanu.
                                        Miastem rządzą typowi KARIEROWICZE, dla których najważniejsze jest utrzymanie się przy stołkach i spłacenie zaciągniętych przez siebie kredytów!!
                                        Dziwi mnie ogromny tupet ludzi związanych z PiSem i środowiskiem kościelnym, że mają odwagę w tej sytuacji jeszcze zabierać głos co dla miasta jest dobre, a co jest złe... To jakiś po prostu DRAMAT!!!
                                        Mam nadzieję, że w najbliższych wyborach wystartują osoby, dla których dobro tego miasta i jego mieszkańców będzie najważniejsze, bo jeśli we władzach nic się nie zmieni to w najbliższych latach będziemy światkami zamakania szkół, przychodni etc...
                                        • grabowski.jacek Re: Wstyd!! 26.06.14, 11:33
                                          Ja się z Tobą generalnie zgadzam w tej kwestii, ale nie zgadzam się z tym, żeby narzekać na forum i to wszystko. Wystartuj sam, Drogi Kolego.
                                  • karo-777 Re: Lokalny PiS obrońcą komisariatu ? 26.06.14, 09:07

Co ty tu za pseudo autorytety cytujesz..... u jednych na stronie podobno haker grasuje a ten z 2014 bredzi i hejtuje od samego poczatku a ten co tym z hasłem ,,idziemy PO was " miał isc do Białegostoku to doszedł ale do knajpy i go nagrali .
                                    • mirun102 Re: Lokalny PiS obrońcą komisariatu ? 26.06.14, 10:29
                                      A ja ubolewam nad tym że mimo że mamy tyle mądrych głów to mieszkańcom nic się nie zmienia na lepsze, wręcz można by powiedzieć że jest gorzej. Zielonkę zalały kłótnie i przepychanki brakuje współdziałania. Mam wrażenie że nikt tu nie jest w stanie już się dogadać. Efektem tego jest właśnie likwidacja Komendy Policji w Zielonce.
                                      • falanga_zielonka Re: Lokalny PiS obrońcą komisariatu ? 02.07.14, 00:08
                                        Jak by komusza część rady nauczyła sie wreszcie rozmawiać i przyznała racje to żadne klótnie ani przepychanki by nie były potrebne i można by sie zająć współdziałaniem.
                                        • marek_k84 Re: Lokalny PiS obrońcą komisariatu ? 02.07.14, 18:31
                                          myślisz o tej części co w niedzielę lata do Miecia? To fakt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka