Dodaj do ulubionych

projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrza

01.12.14, 23:25
www.dlazielonki.pl/aktualnoci/390-pierwsze-propozycje-projketow-uchwa-rm
Obserwuj wątek
    • wsm54 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 00:19
      Brawo, myślę że jak "Mieszkańcy" będą optować - 30% dla radnych i -25% dla burmistrza to też poprzecie.
      Dla nich to będzie sprawa honorowa. Tak było na "sztandarach" - 100 tysięcy rocznie z diet.
      Władysław Smoszyński.
      • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 08:07
        wsm54 napisał(a):
        > Brawo, myślę że jak "Mieszkańcy" będą optować - 30% dla radnych i -25% dla burm
        > istrza to też poprzecie.
        > Dla nich to będzie sprawa honorowa. Tak było na "sztandarach" - 100 tysięcy roc
        > znie z diet.
        > Władysław Smoszyński.

Projekt jest przemyślany i ma za zadanie stać się projektem wszystkich radnych, dodatkowo nasi radni będę 10% swojej diety przeznaczali na fundusz stypendialny, oczywiście zapraszamy również innych radnych oraz mieszkańców do fundowania stypendiów.
        • grabowski.jacek Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 18:35
          dlazielonki napisał: ...nasi radni będę 10% swojej diety przeznaczali na fundusz stypendialny

„Kiedy więc dajesz jałmużnę, nie trąb przed sobą, jak obłudnicy czynią w synagogach i na ulicach, aby ich ludzie chwalili. (…) niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa, aby twoja jałmużna pozostała w ukryciu” ;)
    • podatnik2014 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 08:23
      dlazielonki napisał:
      "www.dlazielonki.pl/aktualnoci/390-pierwsze-propozycje-projketow-uchwa-rm" target="_blank" rel="nofollow">www.dlazielonki.pl/aktualnoci/390-pierwsze-propozycje-projketow-uchwa-rm</a>

popatrzyłem, i myślę, że hasło mieszkańców o zmniejszeniu diet radnych o 30% i Burmistrza o 25% jest lepsze dla finansów miasta. Chyba, że do waszej propozycji, KAŻDY odda dodatkowe 10% na fundusz np. stypendialny(w co osobiście nie wierzę)
      • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 10:36
        To może obciąć o 30% i przyjąć uchwałę o fundusz stypendialnym, który byłby równy wysokości owych 10%. Tym samym diety byłyby niższe tak jak chcieliby Mieszkańcy, a 10% by szło na fundusz i to od każdego radnego :) Wilk syty i owca cała :D - no może nie cała bo chudsza o 30% ;)
    • michal_prickstein Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 11:06
      No... minie rok 2015 i w dowód uznania za wzorową pracę rady oraz burmistrza uchwalą sobie pospołu podwyżkę 50%
      Takie życie. Tylko ONR ma siłę zmienić ten kraj.
      • piorek Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 11:12
        michal_prickstein napisał(a):

> Tylko ONR ma siłę zmienić ten kraj.

I już oczami wyobraźni widzę młodzieńców w brązowych koszulach maszerujących ul. Kolejową niepokojąco równym krokiem....
        • dabrowa51 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 14:38
          Lepiej gdy młodzi chodzą krokiem równym, niż ... chwiejnym .
          • kto_pod_kim_dolki_kopie Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 15:54
            Podaj negatywne dla społeczeństwa przykłady długoterminowego wpływu chodzenia, jak w jednym tak i w drugim przypadku?
        • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 14:52
          11 listopada widziałam tych dziarskich chłopców jak skakali po dachu kiosku ruchu na rondzie Waszyngtona wykrzykując miłość do ojczyzny. Zacna młodzież!
          • dabrowa51 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 15:29
            Na rondzie Waszyngtona działali POlicyjni prowokatorzy i bojówkarze lewaccy. Chodziło o skompromitowanie Ruchu Narodowego i idei Marszu. W tę intrygę dała się wciągnąć część niewyrobionej politycznie młodzieży. Niestety.
            • kto_pod_kim_dolki_kopie Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 15:52
              To ironia czy cytujesz zasłyszane opowieści od psychiatry?
              • michal_prickstein Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 16:01
                Poruszałem temat odnośnie mojego niedoszłego kibicowania na meczu Dolcanu. Trzeba stanowczo rozróżnić bandytów w szalikach, w kapturach, w kominiarkach od MN, RN, ONR, może WM. To woła o pomstę do nieba. Problem jest, że Marsz się od nich odcina, ale nie oni od Marszu. I pewnie sporo jest tam zwykłych prowokatorów od stron przeciwnych Marszowi. Przeżyłem komunę, przeżyję PO, a na te proste sztuczki naiwni się tylko łapią.
                • sultanbrunei Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 16:32
                  ja byłem i widziałem: RN to takie same pajace jak i inni politycy, niby się odcinają , ale marsz zaczynał się zamiast od hymnu to od "policja zawsze i wszędzie........" itd. Niby nie oni zaintonowali ale nie podkreślili że sobie nie życzą obraźliwych haseł. niby zakaz rac, a mi debil w kominiarce mało kurtki nie wypalił. Przychodzą ludzie którzy szukają jakiegoś patryjotycznego uniesienia, bo przecież z agentem WSI Bronisławem nam nie podrodze, ale pojawiają sie debile których nawet specjalnie prowokować nie trzeba i pozamiatane. A Zawisza później pierdzieli o prowokacjach, obok mnie szli studenci i oni jakoś nie dali sie sprowokować facetom , którzy wpierw wysiadali z radiowozów a potem kominiarki zakładali,tylko mongoły jakieś tam naparzali. Generalnie z marszu robią heppening wyborczy RN zamiast organizować prawdziwy marsz niepodległościowy. Ale co to ma wspólnego z dietami bo się pogubiłem :)
                  • michal_prickstein Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 16:50
                    Rozsądnie Pan mówi.
                    • sultanbrunei Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 18:12
                      9870 brutto, to ile netto dostanie ? szału to raczej jak na takie stanowisko, aczkolwiek nie jeden pozazdrości...jeśli faktycznie leń 8 godzin i fiu do domku to ma super :)
                      • podatnik2014 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 18:19
                        sultanbrunei napisał:

9870 brutto, to ile netto dostanie ? szału to raczej jak na takie stanowisko, a
                        czkolwiek nie jeden pozazdrości...jeśli faktycznie leń 8 godzin i fiu do domku
                        to ma super :)

około 7050-7100 na łapkę
                        • sultanbrunei Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 19:45
                          Ale ale....7100 to z dodatkami za udział w tym i w tamtym . To tak 8 godzin chyba się nie da.
                          To ja popieram projekt DZ.
        • karo-777 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 19:56
          piorek napisał:

> michal_prickstein napisał(a):
          >
          > > Tylko ONR ma siłę zmienić ten kraj.
          >
          > I już oczami wyobraźni widzę młodzieńców w brązowych koszulach maszerujących ul
          > . Kolejową niepokojąco równym krokiem....

A na ostatnim Marszu Niepodległości maszerowali w brazowych koszulach??? Bredzisz człowieku jak całe te platformerskie towarzystwo
          • sultanbrunei Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 02.12.14, 20:00
            To zależy jaką kto ma wyobraźnię : ja oczami wyobraźni widzę dziewczyny w bikini a piorek młodzieńców w koszulach ; )
          • dabrowa51 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 03.12.14, 12:14
            Piorek straszy faszyzmem .... to efekt POprawności myślenia i TVN-owskiej propagandy. W Marszu udziału nie brał, Może stał pod tęczą i słuchał bajdurzeń o brunatnym zagrożeniu ... .
            • kto_pod_kim_dolki_kopie Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 03.12.14, 12:29
              michal_prickstein napisał(a):
              > Tylko ONR ma siłę zmienić ten kraj.

dabrowa51 napisał(a):
              > Lepiej gdy młodzi chodzą krokiem równym, niż ... chwiejnym .

> Piorek straszy faszyzmem

Twierdzisz, że ktoś czymś straszy. Co ty propagujesz? I najlepiej od razu, podaj z imienia i nazwiska zacnych myślicieli, którzy stworzyli te idee.
              • dabrowa51 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 03.12.14, 12:34
                Ja propaguję TRZEŹWOŚĆ.
            • michal_prickstein Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 03.12.14, 12:45
              Piotrek i po-wiatowy pilnują tęczy. Samowolki budowlanej. Więc są cegiełkami w systemie bezprawia rozpętanym przez HGW. Cały czas mówię, że przeżyłem komunizm, przeżyję platformę, i doczekam czasów gdy zaczniemy być republiką naprawdę a nie teoretyczną. Ch..j d..pa i kamieni kupa, ale tylko ONR ma potencjał zmian.
              A co do pensji leniwego "wójta" no wiecie, ma żonę, dzieci, dom trzeba wykończyć albo mieszkanie kupić, samochód zmienić. Z pustego i Salomon nie naleje więc te 10 000 na rękę jak buda psu się należy, jak sierp żniwiarzowi. Tfu! Darmozjady!

pozdrawiam
              Michał Pryksztajn
              • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 03.12.14, 13:40
                Ja tam wolę tęczę niż kolejnego gargamela, który udaje JPII :D
                • sultanbrunei Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 03.12.14, 13:44
                  Kolejny waginosceptyk
                  .....
                  • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 03.12.14, 18:46
                    A i owszem, denerwuje mnie strasznie jak feministki dopatrują się wszędzie wagin :D
    • podatnik2014 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 13:41
      zwracam uwagę, że tematem wątku są diety i pensja burmistrza!
      • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 14:23
        Racja, czy wiadomo kiedy będzie kolejne posiedzenie rady miasta, na którym to ma się odbyć głosowanie ws. uchwał w tej sprawie?
        • kama2201 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 18:21
          8 grudnia(poniedziałek) o 18 zaprzysiężenie Burmistrza a 11 grudnia(czwartek) też o 18 już normalna sesja z powołaniem komisji i ustaleniem diet.PozdKM.
          • radny.t.szklarski Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 18:43
            i zaczynamy oszczędzać - zamiast 4 komisji jak w poprzedniej kadencji mamy 5 komisji. Zwiększamy wysokość diet dla dodatkowego przewodniczącego i v-ce przewodniczącego komisji.
            Co do projektów uchwał zmieniające wynagrodzenie Burmistrza i obniżające diety czekamy na KWW Mieszkańców.
            • lech_zielenkiewicz Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 19:03
              radny.t.szklarski napisał:
              > i zaczynamy oszczędzać - zamiast 4 komisji jak w poprzedniej kadencji mamy 5 ko
              > misji. Zwiększamy wysokość diet dla dodatkowego przewodniczącego i v-ce przewod
              > niczącego komisji.
              > Co do projektów uchwał zmieniające wynagrodzenie Burmistrza i obniżające diety
              > czekamy na KWW Mieszkańców.

projekt uchwały:bip.zielonka.pl/upload/doc/1886_20141204_152914.pdf
              Recepta na odchudzanie:
              1+5= 1 - komisja gospodarcza
              2 - komisja budżetu
              3+4= 3 - komisja społeczna
              - 3 komisje to naszym zdaniem bardzo dobra propozycja dla mieszkańców i dla Zielonki.
              • podatnik2014 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 19:35
                recepta godna pochwały.
                Panie Tadeuszu, a co się dzieje z Miesz(k)ańcami? Nie mogą się pozbierać?
                • radny.t.szklarski Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 21:19
                  z maila wiem, że rozważają nasze propozycje o których mówiłem na sesji.
                  Z projektów uchwał widać, że ważniejszy jest podział stanowisk.
                  • wsm54 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 22:01
                    Pomimo wyboru 10 nowych radnych, na tę chwilę brak działań proreformatorskich. Wybrano nowego "starego" przewodniczącego. Można było postawić na nowe otwarcie i wybrać Krysińskiego. W dalszej kolejności wydaje się iż "Mieszkańcy" skupili się na "stołkach" o czym świadczy mnogość komisji - a miało być taniej (dla mnie podatnika). Liczę na wypowiedz w tych kwestiach Jacka Grabowskiego.
                    Władysław Smoszyński.
                    • grabowski.jacek Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 05.12.14, 08:47
                      Panie Władysławie, przesyłam adres email do mnie, gdyby Pan miał ochotę się spotkać to proszę pisać: jg.zielonka@gmail.com.
              • milyzorro Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 20:02
                lech_zielenkiewicz napisał:

> radny.t.szklarski napisał:
                > > i zaczynamy oszczędzać - zamiast 4 komisji jak w poprzedniej kadencji mam
                > y 5 ko
                > > misji. Zwiększamy wysokość diet dla dodatkowego przewodniczącego i v-ce p
                > rzewod
                > > niczącego komisji.
                > > Co do projektów uchwał zmieniające wynagrodzenie Burmistrza i obniżające
                > diety
                > > czekamy na KWW Mieszkańców.
                >
                > projekt uchwały:bip.zielonka.pl/upload/doc/1886_20141204_152914.pdf
                > Recepta na odchudzanie:
                > 1+5= 1 - komisja gospodarcza
                > 2 - komisja budżetu
                > 3+4= 3 - komisja społeczna
                > - 3 komisje to naszym zdaniem bardzo dobra propozycja dla mieszkańców i
                > dla Zielonki.

A komisji rewizyjnej nie będzie ??

• podatnik2014 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 20:17
                  A po co? Przecież wszystko jest OK. Po co sprawdzać? Mamy siłkę, dreptak na Bankówce, trasę na Gliniankach i ścieżki rowerowe w planach. Alles in ordnung!
                  • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 20:26
                    Komisja rewizyjna musi być powołana, pozostałe tzw. stałe lub doraźne można powołać.
                    statut rady miasta: www.bip.zielonka.pl/upload/doc/50016_20120112_112043.pdf .
                    • lech_zielenkiewicz Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 04.12.14, 23:15
                      wsm54 04.12.14, 22:01 napisał:
                      Pomimo wyboru 10 nowych radnych, na tę chwilę brak działań proreformatorskich. Wybrano nowego "starego" przewodniczącego. Można było postawić na nowe otwarcie i wybrać Krysińskiego. W dalszej kolejności wydaje się iż "Mieszkańcy" skupili się na "stołkach" o czym świadczy mnogość komisji - a miało być taniej (dla mnie podatnika). Liczę na wypowiedz w tych kwestiach Jacka Grabowskiego.
                      Władysław Smoszyński.

Wpadłem na chwilę na forum, ale całkowicie przyłączam się do Pana głosu, Iwandowski się schował, Barbarski knuje z Grodzkim, Panie Jacku Grabowski prosimy o tak liczne posty jak w kampanii wyborczej.
                      • grabowski.jacek Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 05.12.14, 08:49
                        > lech_zielenkiewicz napisał: Panie Jacku Grabowski prosimy o tak liczne posty jak w kampanii wyborczej.

Cieszę się, że ktoś czyta moje wpisy (bo przecież po to je zamieszczam), choć martwi mnie, że wypowiadam się tak mało zrozumiale.

Proszę mi wybaczyć, że będę się starał troszkę rozluźnić atmosferę tego forum. Uważam, że potrzebna jest pewna przeciwwaga dla polityki, która jest tu uprawiana (i broń Boże, nie zarzucam nikomu, że robi to świadomie). Miejmy więcej dystansu.

Burza na morzu, cisza w kościele,
                        Kto się odezwie, ten będzie ciele.
                        • michal_prickstein Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 05.12.14, 10:02
                          Na górze rabarbar na dole powój,
                          kto czepia się radnych ... wuj ten.
                        • podatnik2014 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 05.12.14, 10:12
                          Strzela piorun w sosny,
                          Strzela piorun w dęby.
                          Gdy Cię radny zdradzi,
                          Strzel go prosto w zęby!
                          • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 05.12.14, 22:32
                            grabowski.jacek 05.12.14 napisał:

Burza na morzu, cisza w kościele,
                            Kto się odezwie, ten będzie ciele.

Sytuację "Mieszkańców" raczej można porównać do pchły szachrajki, kameleona, słonia zapominalskiego dyndalskiego, a na pewno specjalisty od robienia mieszkańców w "konia".
                            Nie ma co się chować za błahymi rymowankami, po prostu zacznijcie wypełniać swoje zobowiązania wyborcze. Jak można rozumieć, mnożenie ilości komisji rady miasta był jedną z nich? Barawo, czekamy na więcej!
                            • jedynyjaku Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 06.12.14, 00:07
                              bardzo mi przykro, bo jestem (bylem?) zwolennikiem fajnej inicjatywy spolecznej, oddolnej Mieszkancy, ale od dnia 16 Nov (I tura wyborow) musze przyznac, ze coraz bardziej jestem zawiedziony. Czary goryczy dopelnila I rada miasta (ogladalem via net), gdzie zwycieskie ugrupowanie (1. miejsce pod wzgledem ilosci radnych) ODDALO WALKOWEREM stanowisko przewodniczacego Rady Miasta.

tu nastapila zenada roku, kto widzial ten wie, o czym mowie. Niejaki (nijaki) AM Grodzki "przedstawil" sie niczym w Rejsie Barei. To byla maksymalna szopka. Nieraz porownywalem wybory, Rade Miasta i Burmistrza do walnego zgromadzenia akcjonariuszy, Rady Nadzorczej i Prezesa Zarzadu wg ksh, ale gdyby tak "zaprezentowal" sie kandydat na najnizsze stanowisko w firmie prywatnej, to nie pozwolono by mu dokonczyc tego stekania, bo wylecialby z hukiem!

Kamil, Mieszkancy, prosze Was, zastanowcie sie, ewentualny uklad z Dudzikami jest Waszym koncem, mimo ze kadencja dopiero sie zaczyna. To byloby maksymalne upodlenie sie, a Wam daleko do partii politycznych, jestescie super ludzmi i to Wy macie tej Radzie nadawac ton, a nie padac na kolana, jak przemawiaja fachowcy w stylu Grodzkiego, Wlodarczyka, Szklarskiego lub Krysinskiego.

Last call: do boju albo..
                              • michal_prickstein Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 06.12.14, 14:31
                                Ja nie będę rzucać oskarżeniami. Wybór przewodniczącego to zło. Poczynania "Mieszkańców" to zdrada, a Kamil niech nie liczy, że ludzie za nim pójdą. Teraz były obawy, że jako burmistrz młodociany, kto chce to mu na głowę wejdzie. A tu nawet oddolnie, radni z czystej chęci chcą być mws. Brakuje mi p. Kuczyńskiej która patrzyła im na ręce i informowała ludzi o ich niegodziwości.
                                Naszym miastem rządzą niegodziwcy.
                                • jedynyjaku Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 07.12.14, 09:39
                                  zagadka: czy Mieszkancom ktos odcial dostep do internetu, czy sa tak zajeci praca na rzecz mieszkancow, ze nie maja czasu go odpalic, wzglednie sa aktywni na innych polach, czego nie potrafie dostrzec?
                                  • karo-777 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 07.12.14, 10:30
                                    najpierw naiwnie ,,łyknąć jak pelikan" slogany a póżniej płacz...... no ale naiwność to ,,rzecz ludzka"
                                    • jedynyjaku Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 07.12.14, 21:09
                                      masz cos madrego do napisania - napisz, nie masz - nie pisz. glosowales w II turze? i co, zaznaczyles "wstrzymuje sie od glosu"?
                                      • karo-777 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 08.12.14, 08:49
                                        jedynyjaku napisał:

> masz cos madrego do napisania - napisz, nie masz - nie pisz. glosowales w II tu
                                        > rze? i co, zaznaczyles "wstrzymuje sie od glosu"?

Sam się zastanów zanim coś napiszesz....... Jeśli Cie interesuje to głosowałem i nie rozumiem dlaczego miałem zaznaczać ,, wstrzymuje się od głosu"????? KI jak szybko się pojawił to tak samo szybko zniknął a co po niektórzy widzieli ,,cudotwórce"
                                        Jeszcze raz powtórzę naiwniaków w tym kraju dostatek
                                        • michal_prickstein Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 08.12.14, 09:58
                                          KI to młoda gęba potrzebna starym wyjadaczom, by dostać się na stołek. KI jeszcze się sposobi, łupić nas zacznie pewnie w 2018r. Tylko ONR może ten kraj zmienić na lepsze.
                                          • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 09.12.14, 15:23
                                            Zapomniałeś dodać jeszcze zdanie o wysypisku :D
    • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 10.12.14, 15:55
      Dlaczego projektu tej uchwały nie ma w BIP? www.bip.zielonka.pl/index.php?dz=4&id=1886
      • radny.t.szklarski Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 10.12.14, 16:26
        Projekt trzeba wprowadzić do porządku sesji. Pismo w tej sprawie zostało dziś złożone.
        Dostarczony radnym porządek sesji może zmienić tylko bezwzględna wiekszość radnych tj.8
        • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 10.12.14, 18:00
          A czemu dopiero dziś? Wszak projekt wisi na stronie dlazielonki już od dawna... Wiem, że nie Pan powinien być adresatem tego pytania, ale w skrytości ducha liczę, że dlazielonki się odezwie :) A wracając to Pana, czy już wyjaśnione zostało "nieporozumienie" odnośnie do oświadczeńs majątkowych?
          • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 09:19
            orawa81 napisał(a):
            > A czemu dopiero dziś? Wszak projekt wisi na stronie dlazielonki już od dawna...
            > Wiem, że nie Pan powinien być adresatem tego pytania, ale w skrytości ducha li
            > czę, że dlazielonki się odezwie :) A wracając to Pana, czy już wyjaśnione zosta
            > ło "nieporozumienie" odnośnie do oświadczeńs majątkowych?

Jeszcze do wczoraj próbowaliśmy zachęcać innych radnych do swoich projektów, ponieważ
            aby być skutecznym należy go przegłosować, na dzisiejszej radzie miasta wszystko się wyjaśni: www.dlazielonki.pl/ .
            Co do pytania zwanego "nieporozumieniem", proponuję udać się dzisiaj o g.18 na radę miasta i w wolnych wnioskach zapytać bezpośrednio zainteresowanego.
            • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 12:40
              Dziękuję za odpowiedź. Niestety nie każdy ma ten komfort, aby mógł mieć czas wolny o 18:00. Tym niemniej dziekuję za zaproszenie.
          • radny.t.szklarski Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 11:02
            Projekty zostały złożone w dniu 10.12 z uwagi na próbę uzgodnienia jednej wersji z „ Mieszkańcami”. Po I sesji otrzymałem od p.Barbarskiego maila o treści „ Przeczytałem Wasze propozycje ws diet radnych i pensji burmistrza. Są bardzo spójne z naszymi. Przedyskutujemy je w gronie klubu Mieszkańcy. Myślę, że jesteśmy blisko porozumienia.” Treść jak widać zachęcająca do współpracy. Pomimo licznych prób z naszej strony do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy projektów, ani stanowiska „ Mieszkańców „.
            Odnośnie oświadczeń majątkowych zwróciłem Przewodniczącemu uwagę na Państwa zastrzeżenia, z którymi ja się zgadzam ( w pierwszym oświadczeniu podałem kwoty). Wkrótce będziemy mieli krótkie szkolenie w tym temacie.
            • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 12:45
              "Mieszkańcy" chyba nie radzą sobie z odpowiedzialnością jaką na siebie przyjęli. Cóż pozostaje obserwować jakie będą wyniki głosowania. Tym razem na szczęście jawnego. Dziękuję Panu za odpowiedź w kwestii oświadczeń i skoro się Pan zgadza to może warto poprawić poprzednie oświadczenia. A swoją drogą, czemu Pan zmienił sposób ich wypełniania? Czy była to sugestia przewodniczącego rady? On wypełnia swoje oświadczenia zgodnie z prawem, zatem, czy to możliwe aby wprowadził Państwa w błąd?
              • radny.t.szklarski Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 13:46
                Zmieniłem, gdyż dostosowałem się tak jak wszyscy nowi radni do wskazań Pana Przewodniczącego. Jako argument Pan Przewodniczący użył wypełnianie w ten sposób swoich oświadczeń majątkowych w dwóch wcześniejszych kadencjach, które były uznane za prawidłowe. Nie była to sugestia, tylko wyrażona akceptacia poprawności oświadczeń.
                • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 14:14
                  Nie wszyscy nowi radni w kadencji 2010-2014 dostosowali się do wskazań przewodniczącego. Państwo Bogdan Krysiński i Anna Szczerba, którzy weszli do Rady Miasta w 2010 r. wypełniali oświadczenia podając kwoty oszczędności. A wracając do przewodniczącego Grodzkiego, to począwszy od oświadczenia za 2009 r. podawał on pełną informację. Wcześniej rzeczywiście stwierdzał jedynie fakt posiadania oszczędności. Tak czy inaczej, dziękuję Panu za informacje i za gotowość poprawnego wypełniania swoich przyszłych oświadczeń. A do pana Grodzkiego może warto skierować odpowiednie zapytanie... Ale to już rola lokalnych mediów.
    • 1234alex Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 18:29
      No to "Mieszkańcy" skutecznie uniemożliwili wprowadzenie do porządku posiedzenia uchwał o obniżeniu wynagrodzenia rady miasta oraz wynagrodzenia burmistrza. Jednym słowem: mają "Mieszkańcy" mieszkańców mają w DUPIE
      • zawsze_august Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 20:51
        Największa porażka wyborów to Mieszkańcy. To znaczy ci radni od nich. A ta wiceprzewodnicząca to taka kukła wystraszona.Tylko głupie uśmieszki miedzy sobą wymieniają. Tyle naobiecywali a teraz dbają tylko o siebie. Zabawili się kosztem obywateli i tyle.
        • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 21:48
          zawsze_august napisał:
          > Największa porażka wyborów to Mieszkańcy. To znaczy ci radni od nich. A ta wice
          > przewodnicząca to taka kukła wystraszona.Tylko głupie uśmieszki miedzy sobą wym
          > ieniają. Tyle naobiecywali a teraz dbają tylko o siebie. Zabawili się kosztem o
          > bywateli i tyle.

Nie bronię "Mieszkańców", ale maja tylko 5 głosów, proponuje rozdzielić gniew na 4 radnych Dudzika oraz radnego dietetyka Bardowskiego. Ale na największą "gwiazdę" rady urasta Barbarski, który prowadzi swoje otumanione zwycięstwem stadko do ciemniej doliny ...
          Z największą przyjemnością na kolejnej radzie będziemy mogli obserwować zgodnych koalicjantów głosujących za obniżeniem pensji Dudzika i diet radnych.
          • zawsze_august Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 21:55
            Straszliwie przemądrzała grupa Barbarskiego. Coś mi się wydaje, ze nimi wszystkimi rządzi Dudzik.Czwany lis z niego, naobiecuje im cudów, a na prawdę tylko wykorzysta do swoich celów. Pewnie będą bohaterami jednej kadencji.
            • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 22:07
              Radni Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej i Klubu Radnych "Mieszkańcy" na sesji Rady Miasta Zielonka w dniu 11.12.2014 r. nie poparli wniosku 5 radnych "Dla Zielonki" o rozszerzenie porządku obrad o punkty dotyczące rozpatrzenia projektów uchwał w sprawie obniżenia diet radnych i wynagrodzenia burmistrza.
              Dla Zielonki

uchwałę popierali:
              Jan Bąk
              Bogdan Krysiński
              Stefan Stefaniszyn
              Tadeusz Szklarski
              Tomasz Wołujewicz

• wsm54 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 11.12.14, 22:41
      "Nadzieja umiera ostatnia" - moja dzisiaj umarła.
      Jeszcze nie zaczęli a już skończyli.
      Jednak koryto.
      Życzę naszemu miastu Zielonce, aby za cztery lata obecna opozycja wzięła wszystko.
      • dabrowa51 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 12.12.14, 20:29
        Nie można się tak łatwo poddawać ! Wyborcy oszukani przez "Mieszkańcow" powinni naciskać na swoich radnych w sprawie realizacji obietnic. Podobnie zresztą wyborcy innych radnych powinni na spotkaniach z radnymi poruszać sprawę OBNIŻENIA wynagrodzenia burmistrza i diet radnych ! ! ! . Przychodźmy na dyżury radnych i pytajmy z uporem maniaka, kiedy zajmą się obniżeniem wynagrodzeń . potrzebna jest presja społeczna.
        • wsm54 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 12.12.14, 22:43
          To nie chodzi tylko o diety . Oni na dzień dzisiejszy zawarli koalicję z "Ugrupowaniem Dudzika".
          Wypowiedzieli wręcz wojnę pięciu radnym dążącym do gruntownych reform w Zielonce.
          Ludzie, którzy na Nich głosowali oczekiwali gruntownych zmian.
        • zawsze_august Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 13.12.14, 20:09
          Dziwni ludzie, dziwne ugrupowanie. Jak już się dostali, to przepadli dla wyborców. Jeden wielki kit! Nie można sie niczego dowiedzieć, nie znalazłem nigdzie informacji o ich dyżurach. Czy za 4 lata też będą próbowali nabić ludzi w butelkę?
          • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 13.12.14, 22:35
            Jak do tej pory „Mieszkańcy” jak bracia syjamscy głosują identycznie jak radni Dudzika, teraz złożyli projekt uchwały mówiący o obniżeniu diet radnych, jednak poparcia koalicjanta pod nim brak, zapomnieli również o dołączeniu projektu uchwały o obniżeniu wynagrodzenia burmistrza. Można odebrać to jako desperacki zabieg taktyczny, obiecaliśmy to musimy coś tam złożyć i tak się nie uda, ale to nie nasza winna, to tamci nie zagłosowali. Z przykrością można stwierdzić, że dotychczasowa postawa radnych Dudzika i „Mieszkańców” to typowe nabijanie wyborców w „butelkę”, co do radnych Dudzika raczej można było się tego spodziewać, zaś postawa „Mieszkańców” jest negatywnym zaskoczeniem. Warto w takim razie ponownie zapytać gdzie jest ich lidera Iwandowski oraz gdzie się podział ich program wyborczy?
            • wsm54 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 14.12.14, 00:35
              Myślę, że nie zapomnieli o złożeniu projektu uchwały o obniżeniu wynagrodzenia burmistrza.
              Czekają na złożenie takiej uchwały przez radnych "Dla Zielonki" - będzie ściąga, podobnie jak z uchwałą o obniżeniu diet.
              • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 14.12.14, 09:28
                Nasz wniosek przygotowany na radę miasta w czwartek 11 grudnia był kompletny, dotyczył diet radnych i wynagrodzenia burmistrza, ale został odrzucony głosami koalicji. Burmistrz głosem Grodzkiego przekazał informację, że jego radni mogą symbolicznie zmienić diety radnych, a wynagrodzenia burmistrza będą bronili jak niepodległości. „Mieszkańcy” mając tą wiedzę, próbują wyjść z twarzą, wnoszą swój projekt uchwały, wiedząc przecież o naszym, ale ich intencją jest nie skuteczne przegłosowanie go, ale pokazanie, że bardzo chcieli, ale radni „Dla Zielonki” nie zagłosowali. Co do braku ich projektu uchwały związanej z wynagrodzeniem burmistrza, twierdzą że magiczne wyborcze „25%” dotyczyło ich burmistrza Iwandowskiego, a Dudzikowi niech obniżają radni Wspólnoty. Jak widać Dudzik, sprytnie kieruje pracami rady z tylnego fotela, Iwadowski zniknął ze swoim programem wyborczym i pewnie planuje kampanie wyborczą 2018, a my jesteśmy wystrychnięci na dutka i nabici w butelkę.
                więcej informacji:
                www.dlazielonki.pl/
                www.facebook.com/pages/Inicjatywa-Dla-Zielonki/206878849372427
                • zawsze_august Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 14.12.14, 09:50
                  Może trzeba poczekać i dać szansę. Poczekajmy.To Mieszkańcy i Wspólnota tak ze sobą sympatyzują? Zawsze tak było? W kampanii mówili co innego.
                • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 14.12.14, 20:01
                  No dobra, a merytorycznie co sądzicie o projekcie uchwały o obniżeniu diet radych autorstwa Mieszkańców? Proponują niższe stawki niż Wy. Jak to widzicie?
                  • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 14.12.14, 21:11
                    orawa81 napisał(a):
                    > No dobra, a merytorycznie co sądzicie o projekcie uchwały o obniżeniu diet rady
                    > ch autorstwa Mieszkańców? Proponują niższe stawki niż Wy. Jak to widzicie?

Merytorycznie to brak jak w naszym projekcie obniżenia wynagrodzenia burmistrza, nie merytorycznie dziwi brak poparcia radnych Wspólnoty, tak jak przy wcześniejszych projektach uchwał i głosowaniach.

• zawsze_august Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 14.12.14, 21:48
                      Ale jak wyczytałem na facebooku, projekt podpisali jego pomysłodawcy, więc obiektywnie to maja racje, bo Wspólnoty to nie był pomysł, tylko ich.
                      • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 14.12.14, 22:32
                        zawsze_august napisał:
                        > Ale jak wyczytałem na facebooku, projekt podpisali jego pomysłodawcy, więc obie
                        > ktywnie to maja racje, bo Wspólnoty to nie był pomysł, tylko ich.

A co Facebook pisze na temat projektu uchwały o wynagrodzeniu burmistrza, autorstwa "Mieszkańców"?
                        • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 14.12.14, 22:41
                          Odpowiedź poniżej krytyki. Pytam o merytorykę tego co jest. Nie interesuje mnie pieniaczenie w stylu, a my daliśmy jedna uchwale wiecej -jestesmy fajniejsi. Moze zatem pomogę - w projekcie Mieszkańców planowane obniżki są większe niż w Waszym. Czy zamierzacie je poprzeć?
                          • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 14.12.14, 23:39
                            Mamy projekt autorski, który zawiera aspekt diet radnych i wynagrodzenia burmistrza. Jeżeli "Mieszkańcy" by mieli na względzie aspekt oszczędności winni głosować za projektem 3 komisji stałych i 6 osobowej komisji rewizyjnej. Uchwały te aby mogły być uchwalane, musiały mieć poparcie radnych Dudzika, więc w czym problem i po co tym razem nasze poparcie?
                            • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 09:51
                              No w sumie po co? A może Wy też złożyliście projekt uchwał pod publiczkę, bo wiedzieliście, że Mieszkańcy go nie poprą, a sami go nie przegłosujecie? Rany ludzie, w macie mieć na celu dobro naszej społeczności, a nie bzdury w stylu: Oni nas nie poparli, to niech spadają na szczaw!
                              Cudnie, że macie projekt autorski, Mieszkańcy też mają projekt autorski. Dogadajcie się i spotkajcie w połowie drogi. I w razie czego upubliczniajcie gdy ktoś będzie chciał manipulować, jak pan Barbarski na ostatniej sesji RM. Ale nie zacietrzewiajcie się jak jakiś pieniacz zza miedzy.
                              I wiecie doskonale, że Dudziki tego nie poprą i co? Chodzi Wam o to, żeby potem mówić: "Mieliśmy rację, to było pod publiczkę. A nie mówiliśmy?" Tak się robi politykę dla idiotów i mnie jako świadomego wyborcę takie teksty obrażają i tak samo źle świadczą o Was jak i o pozostałej części RM.
                              • radny.t.szklarski Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 11:06
                                Z naszymi projektami uchwał można było zapoznać się i dyskutować od 01.12. Do dnia złożenia projektów wiedzieliśmy od p. Barbarskiego, że są zbliżone do jednej z trzech wersji projektów Mieszkańców, więc można było liczyć na ich poparcie. Do 10.12 czekaliśmy na projekty Mieszkańców, celem wypracowania wspólnych projektów. Jednocześnie na spotkaniu z p. Barbarskim umówiliśmy się, że 11.12. na sesji będą rozpatrywane projekty dot. zmiany wynagrodzenia Burmistrza i diet radnych, co zostało potwierdzone mailem.
                                • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 12:00
                                  Panie Tadeuszu, wiem o tym - oglądałam sesję RM. Dlatego tez napisałam, że pan Barbarski mocno manipulował podczas sesji, a gdy na koniec stwierdził, że skoro Pan wyciągnął maile to on to zostawia bez komentarza, to moim zdaniem poległ na całej linii. Sama zapoznałam się z Waszymi projektami na stronie internetowej dlazielonki co najmniej na tydzień przed sesją. Dlatego zgadzam się, że Mieszkańcy nie postąpili fair. Tym niemniej projekt swój złożyli i trzeba teraz się zastanowić nad wypracowaniem wspólnego stanowiska. Jeśli znowu będą się uchylać to trzeba to dokumentować i potem znowu wyciągnąć. A sprawa jest jasna, że Dudziki ich nie poprą w tej kwestii. Dlatego nie dajcie się wciągnąć w takie manipulacje. Wyjdźcie z propozycją wspólnego stanowiska i w ten sposób przerzucicie piłkę na boisko Mieszkańców i to oni znów będą musieli walczyć o wizerunek.
                                  Moim zdaniem dlazielonki musi odrzucić emocjonalną retorykę, schować dumę do kieszeni i zapomnieć, że byli "pierwsi" w przygotowaniu uchwał. W przeciwnym wypadku wygrają Mieszkańcy, tak samo jak podczas pamiętnej debaty prezydenckiej w 1995 wygrał Kwaśniewski. To wówczas Wałęsa zachował się jak niewychowany buc mówiąc: „Panu, to ja mogę co najwyżej nogę podać". Niewielu jednak wie, że przed samą debatą Kwaśniewski sprytnie wkurzył Wałęsę przybywając na nią dosłownie w ostatniej minucie i witając się ze wszystkimi, łącznie z operatorami kamer, oprócz Wałęsy. Kamery nie pokazały tego, wszak było to przed rozpoczęciem debaty, natomiast wszyscy zobaczyli wściekłego Wałęsę podczas programu. Zatem emocje na bok. Nikt za chwilę nie będzie pamiętał, kto był pierwszy, a kto drugi, kto kogo wykiwał, natomiast wszyscy zapamiętają brak uchwalenia odpowiednich diet.
                                  • dabrowa51 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 15:23
                                    Dokładnie tak !. Trzeba przerzucić piłkę na boisko Mieszkańców .... . Trzeba poprzeć ICH projekt, by postawić w trudnej sytuacji jako koalicjanta Wspólnoty.
                            • dlazielonki Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 11:34
                              Projekty uchwał dot. diet i wynagrodzenia burmistrza nasi radni złożyli zgodnie z obietnicą wyborczą. Konsekwentnie chcemy realizować nasze obietnice i program, bez żadnych gierek. Akurat uważam, że jeśli projekty uchwał radnych dotyczą obniżenia kosztów funkcjonowania miasta i merytorycznie idą w dobrym kierunku, to nie ma powodu żeby ich nie popierać, niezależnie od tego kto je składa i kiedy. Zamiast mieć tę kwestie diet i wynagrodzenia już za sobą i iść do przodu obserwujemy niepotrzebną grę w radzie.
                              Tnijmy koszty bieżącego funkcjonowania miasta, przeznaczajmy więcej środków na inwestycje, rozwój, działania społeczne, szukajmy środków na zewnątrz, aby ułatwiać życie naszych mieszkańców.
                              Pozdrawiam Dorota Bienias
                              • dabrowa51 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 15:28
                                Bardzo ROZSĄDNY głos pani Doroty Bienias ! Dziękuję i pozdrawiam. Apeluję do radnych opozycji nie obrażajcie się, ale zagłosujcie za obniżką wynagrodzenia burmistrza !.
                                • lech_zielenkiewicz Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 16:07
                                  dabrowa51 napisał:
                                  > Bardzo ROZSĄDNY głos pani Doroty Bienias ! Dziękuję i pozdrawiam. Apeluję do ra
                                  > dnych opozycji nie obrażajcie się, ale zagłosujcie za obniżką wynagrodzenia bur
                                  > mistrza !.

Nie podzielam Twojego optymizmu, ani oceny sytuacji związanej z głosowaniem nad dietami wyrażanymi przez Dorotę, ale pomysł abyśmy zagłosowali za projektem "Mieszkańców" związanym z dietami radnych uważam za rozsądny i proponuję aby oni zagłosowali za naszym projektem mówiącym o obniżeniu wynagrodzenia burmistrza. Proponuję zachować parytet: 30% radni : 30% burmistrz. Pozdrawiam świątecznie!
                                  • zawsze_august Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 17:05
                                    Jeżeli DZ przestanie się rzeczywiście licytować i przekrzykiwać, to mogą razem z Mieszkańcami doprowadzić do realizacji obietnicy jednych i drugich. Panie radny Szklarski, pana zachowanie na sesji poniżej krytyki - dno. Tak jak napisała orawa 81, słoma z butów wychodzi temu, kto ją ma. Brak szacunku dla obywateli. Więcej opamiętania i kultury!
                                    • jedynyjaku Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 17:43
                                      czemu tutaj:

www.zielonka.pl/artykul/iv-sesja-rady-miasta-zielonka---1
                                      nic nie ma na temat obnizek diet radnych i pensji Najwiekszego Pracusia Miasta? chyba sie wybiore na te sesje, bo ktos tu bardzo brzydko pogrywa sobie.

czy taka powinna byc kolejnosc: najpierw uchwalilismy w pelnej komitywie zwiekszenie liczby komisji, a pozniej zastanawiamy sie i licytujemy w projektach uchwal o obnizkach diet, ktore i tak nie sa uzgledniane w planie sesji !!??

tylko, Drodzy Mieszkancy, nie wciskajcie glupim ludziom kitu, ze Wy o obnizce dla burmistrza mysleliscie swojego, a dla Pracusia juz nie, bo to idiotyzm! przyjmujac taka argumentacje caly Wasz program jest nie do zrealizowania i powinien trafic do kosza, bo Wy np. mysleliscie, ze da rade go zrealizowac, jesli bedziecie mieli 15 radnych, cyrk
                                      • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 19:46
                                        Dokładnie to samo zauważyłam i nawet się zastanawiałam, czy przypadkiem te uchwały nie są głosowane w ramach budżetu, albo jakoś tak, w końcu przecież projekty uchwał są, chęć podobno też... Przewodniczący, który ustala porządek obrad coś tu miesza. Wygląda to zupełnie tak jakby specjalnie stawiał radnych przed koniecznością głosowania zmiany porządku sesji, a doświadczenie pokazuje, że nienajlepiej to wychodzi...
                                    • jakubczakmarek Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 17:44
                                      A mi się tak wydaje, że GD roluje wszytskich i DZ i Mieszkańców i mieszkańców Zielonki.
                                    • orawa81 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 19:50
                                      Dlaczego? Ja tam się cieszę, że pan Szklarski przytoczył maile. Jakkolwiek może się to wydawać zachowaniem na krawędzi etyki, to moim zdaniem jako mieszkańcy Zielonki mieliśmy prawo dowiedzieć się, że Mieszkańcy wiedzieli o projektach uchwał znacznie wcześniej, niż twierdzili. Dla mnie to bardzo cenna informacja, która pięknie pokazuje jak łatwo można manipulować opinią publiczną.
                                    • 1234alex Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 15.12.14, 22:36
                                      Słoma z butów - to raczej wylazła Barbarskiemu, jakieś przytyki osobiste i sam się zagubił w swoich komentarzach. Lenin czy jak?
                                      • karo-777 Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 16.12.14, 08:57
                                        Co do pensji Burmistrza i diet radnych to:
                                        1.Burmistrz 20% pensji zamrożone jako premia roczna i wypłacana po realizacji wyznaczonych zadań rocznych...... najlepszy motywator do działania

2. Radni 30% diet zamrożonych jako premie roczne i wypłacane po realizacji wyznaczonych zadań .... np zadania konkretne dla członków wszystkich komisji oraz dla pozostałych radnych.
                                        Jak ktoś dobrze wypełnia zadania to i powinien godnie być wynagradzany.

Uparte twierdzenie ,ze oszczędzanie na wynagrodzeniach Burmistrza i Radnych jest receptą na sukces budżetu Zielonki jest bzdurą i demagogią wyborczą.
    • marek_k84 było wiadomo przecież 16.12.14, 08:10
      że WSZYSCY kłamią w obietnicach...
      Miesz(k)ańcy, że dobro wspólne i los współMieszkańców na ich sercu...
      "Dudzikowe", że zaczną coś robić, a aktywność przedwyborcza (darmobus, chodniczki itede) to nie ściema
      nDZ, że jak będzie ich więcej to już "BĘDĄ MOGLI - bo we dwa nie mogli..."
      reszta nieistotna...

Więc na co liczyliśta??????
      MIeszkańcy i Dudzikowe dzielą łupy, nDZ próbuje się podczepić, ale że ich olewają to się obrażają.

A diety i pensja leniwca bez zmian...

Szkoda zachodu i klawiatury...

• mariomarines Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 19.12.14, 18:25
      No i co? Mieszkańcy nie wprowadzili uchwały o dietach i zarobkach Burmistrza. Ich program, to szczekanie na puszczy, grunt, że karawana idzie dalej. Jedna wielka ściema, jak cały ten komitet,
      • zawsze_august Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 19.12.14, 18:59
        Kolejna sesja i co??? Cisza o obniżkach, nic, zero czegokolwiek dla obywateli z ich obietnic. Ściemniacze jakich mało! Dopiero zaczęli, a już kończą.Tylko radny Wołujewicz jakiś do rzeczy i konkretny. Urbanowicz najpierw mogła się dowiedzieć co i jak, a nie o głupoty pyta jak i Wiśniewska.Gwiazdy, szkoda, że wiedzy brak.
        • mariomarines Re: projekty uchwał diety_wynagrodzenie burmistrz 19.12.14, 19:54
          W zupełności się zgadzam. co do Wołujewicza jak został radnym to strasznie mu się wzrok wyostrzył. To co porusza jest od wielu lat. I on, jako wice przewodniczący Rady Rodziców SP1 nie widział złego stanu chodnika, brak przejścia dla pieszych, zarośniętą ul.Leśną. Czy to się stało dopiero po 16 listopada? To samo Moczarski. Nie zna swojego okręgu, wyborcy dali się nabić w butelkę. Taki radny to dobry jest w gminie wiejskiej pod Radomiem, a nie tu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka