rozczochrany.jelonek
13.12.15, 19:04
Witam serdecznie,
Wkrótce (w styczniu) ja i moja rodzina, staniemy się mieszkańcami Zielonki. Kupiliśmy tu dom, i choć wiemy o kłopotach z tunelem etc.jesteśmy absolutnie urzeczeni urokiem tej miejscowości. Obecnie mieszkamy w Ząbkach (i budowę tunelu mamy za sobą:))) i w styczniu przeprowadzamy się na swoje.
W domu długo trwały dyskusje nt. czy syn powinien zmieniać szkołę, czy jednak dojeżdżać do Ząbek. Młody chodzi do 5 klasy i rzeczywiście podjęcie decyzji,i było wyzwaniem. Ostatecznie, przy aprobacie syna, doszliśmy do wniosku, że nie można żyć w "rozkroku" i powinien jak najszybciej zasymilować się z nowym otoczeniem, więc zmieniamy szkołę w drugim semestrze.
Stąd pytanie do rodziców SP nr 1 (na ulicy Staszica, bo tu będzie nasz rejon) czy jest to placówka w porządku, czy macie może jakieś uwagi etc? Syn b. interesuje się piłką nożną, jest aktywny, zajęcia SKS, te rzeczy. Są w tej szkole jakieś kółka sportowe?
Oczywiście będę b. wdzięczna jeśli odezwą się rodzice pięcioklasistów i opowiedzą, o "swoich" klasach ( wiem, że są trzy. W Ząbkach było 9...). Zresztą, będę wdzięczna za każdą uwagę i radę.
Z góry wszystkim dziękuję.