Dodaj do ulubionych

Zamknięcie przejazdu tymczasowego

19.09.16, 10:55
W dniach 26 września - 7 października nastąpi zamknięcie przejazdu kolejowego w ciągu ulic ks. Abramskiego-Słowackiego w Zielonce. Już dziś Zielonka po 7-mej była NIEPRZEJEZDNA w ciągu ulicy Mareckiej a korek sięgał daleko do ulicy Szerokiej w Kobyłce.
Obserwuj wątek
    • kama2201 Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 19.09.16, 13:44
      W listopadzie będzie następne zamknięcie i to na dłużej.UM Zielonka zabiega o zbudowanie nowego przejazdu tymczasowego,ale nie wiadomo gdzie go zbudować.Zwrotnice i rozjazdy przeszkadzają.Być może będzie przejazd z jednym pasem(wahadłowym).No i to pod warunkiem że w listopadzie nie przyjdą syberyjskie mrozy i nie zatrzymają robót ziemnych.PozdKM.
      • atwar1 Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 19.09.16, 14:37
        Nie znam sie zupelnie na budowach itp ale na "babski rozum" nie można by przyspieszyc budowy tunelu- zająć się tylko tym a po tym, kiedy ruch samochodów będzie tam skierowany to kontynuowac prace na torach (wtedy problem tymczaowego przejazdu by zniknął a lidzie mogliby w Zielonce normalnie funkcjonowac). Teraz wszystko jest rozgrzebane- tunel, tory, przejscia podziemne i wszystko robia powoli.
    • nika004 Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 20.09.16, 08:52
      A co z przejściem dla pieszych ew. rowerzystów - będzie u nas czy może przez Ossów ? :P:P:P
      • jak-39 Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 20.09.16, 17:22
        Ale numer!!!
        Na internetowej stronie miasta Zielonka patrz adres -> www.zielonka.pl/aktualnosc-1333-zamkniecie_przejazdu_tymczasowego_w.html ukazała się informacja następującej treści:

Zamknięcie przejazdu tymczasowego w Zielonce
        Torpol S.A. - wykonawca modernizacji linii kolejowej E75, informuje że w dniach 26 września - 7 października planowane jest zamknięcie przejazdu tymczasowego dla ruchu aut w ciągu ulic ks. Abramskiego-Słowackiego w Zielonce.
        Zamknięcie przejazdu spowodowane jest koniecznością przeprowadzenia prac remontowych, które wymagają wyłączenia przejazdu z ruchu kołowego. Najbliższe czynne przejazdy przez tory znajdują się na DW 631 i w ciągu ul. Poniatowskiego w Kobyłce.
        Na czas zamknięcia przejazdu nastąpi też zmiana tras i rozkładów linii LZ-1 i LZ-2.

Spam to czy prawda?
        Brak podpisu kto za tym pasztetem stoi, kto funduje Nam zfrustrowanym i umęczonym mieszkańcom Zielonki, nową porcje trudów, niekończącego się bajzlu związanego z niefrasobliwą, nieprzemyślaną (brak charmonogramu) przebudową torów PKP i związaną z tym budową nowej infrastruktury. Dwa tygodnie zafundowanego paraliżu z okazji przeprowadzenia remontu prowizorycznego przejazdu przez tory woła o pomstę, bądź wymaga nabicia w przysłowiową armatę i wystrzelenia na księżyc. Nie za blisko, raczej w kosmos, by przedłużyć czas powrotu. Dziwi mnie stanowisko odpowiedzialnych władz miasta i radnych naszych przedstawicieli godzących się na tego typu traktowanie obowiązków i zobowiązań w stosunku do mieszkańców i miasta, ich bezpieczeństwa, spokoju (straż pożarna, policja, służba zdrowia). Apeluje do czytających bywalców forum o oprotestowanie tego powtarzającego się tumiwisizmu wykonawcy, oraz zobowiązanie i zapewnienie większej troski o mieszkańców i sprawy miasta przez Radnych, przedstawicieli mieszkańców.

jak-39
        • michal_prickstein Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 22.09.16, 10:46
          Gdy czytam udręczeniu i sfrustrowaniu biednych mieszkańców Zielonki - serce mi się kraje. I ten brak podpisu, opublikowane jak obwieszczenie za niemieckiej okupacji. I brak troski Radnych i Burmistrza o niedolę umęczonego i szykanowanego przez Torpol mieszkańca Zielonki...

Wiesz co może Burmistrz? Podejść do robotników i poprosić by pracowali szybciej. Więc skończ uprawiać populizm.
          • kama2201 Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 22.09.16, 13:44
            PKP buduje na swoim terenie.Podczas budowy musi zapewnić jeden przejazd na terenie gminy.I jest jeden przejazd w ciągu DW 631.A burmistrz może zrobić to o czym napisał przedmówca.PozdKM.
          • jak-39 Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 22.09.16, 15:15
            Wielce szanowny userze ”michale pricksteinie” przepraszam za gwałt jaki czyni krwawy kardiochirurg ”jak-39” na Twoim sercu gmerając w zamieszczonym przez Ciebie scenariuszu:
            „Gdy czytam udręczeniu i sfrustrowaniu biednych mieszkańców Zielonki - serce mi się kraje. I ten brak podpisu, opublikowane jak obwieszczenie za niemieckiej okupacji. I brak troski Radnych i Burmistrza o niedolę umęczonego i szykanowanego przez Torpol mieszkańca Zielonki...
            Wiesz co może Burmistrz? Podejść do robotników i poprosić by pracowali szybciej. Więc skończ uprawiać populizm „
            Bezsensownie galopujesz w swym populistycznym scenariuszu bezdrożami minionej historii, przywołując bolesne obwieszczenia niemieckiego okupanta, stawiając znak równości tamtym szykanom z obecną bezradnością służb miejskich, radnych i tumiwisizmem Torpolu odpowiedzialnego za przebudowę, harmonogram i jakość tego wrzodziejącego już punktu naszego miasta.
            Jeśli ktoś uprawia tu populizm, to Ty jesteś tą osobą.
            Zależy mi bardzo na skończeniu tego bajzlu, gdyż ogranicza mi dostęp do ZOZ-u. Śmiem twierdzić iż nie jestem odosobniony w tym pragnieniu. Zdrowia i pogody życzę Tobie, a także Mieszkańcom obu przepołowionych części naszej Zielonki.
            Jak-39
            • baseciq Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 28.09.16, 15:30
              Można prosić o jakieś tl;dr?
    • serchow Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 21.09.16, 15:16
      A już dawno pisałem, że Torpol to bałaganiarska firma. Wystarczy popatrzeć jak budują. Ciekaw jestem, czy projekt też taki bałagan przewiduje. Przydała by się kontrola w firmie zgodności robót z planem.
      Oni idą na łatwiznę. Jakby za każdy dzień zamknięcia drogi musieli słono zapłacić inaczej zorganizowana byłaby budowa. UM widać nie jest tu stroną. Robią co chcą. Nasze władze ogon pod siebie....
      • kaku25 Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 23.09.16, 09:22
        To mieszkańcy i sklepikarze pobliskich tunelowi nieruchomości protestowali przez to termin oddania tunelu się wydłużył.
        • kaku25 Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 04.10.16, 11:47
          Teraz czeka nas prawdopodobnie likwidacja tegoż przejazdu 21 listopada aż do maja 2017.
          • baseciq Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 04.10.16, 21:00
            Proponuje pójść w ramach rewanżu na układ z okolicznym sklepami, żeby pracownikom inwestora i wykonawcy nie sprzedawała wódki przed 17:00.

Już o 7:00 potrafi przyczłapać paru smutnych Mario Brosów z torpolu i kupić po 200 gram krwi narodu. I jak te tory mają być później proste ja się pytam?

www.zielonka.pl/aktualnosc-22-1383-zielonka_sprzeciwia_sie_planom.html
            A co do sprzeciwu burmistrza, cóż, fajnie że tupie nóżką. Ale prawda jest taka, że co on może. Koleje to państwo w państwie i tak zawsze było. A niestety, mieszkańcy Zielonki protestować nie umieją.
    • edyta.wysocka Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 05.10.16, 06:31
      Jestem dokladnie tego samego zdania
      • kama2201 Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 09.10.16, 20:09
        Robocza niedziela(09-10-2016).Jakżeż zdziwiłem się widokiem robotników przy budowie przejścia podziemnego przy gimnazjum.Drugi szok to robotnicy układający podkłady (i szyny?) na linii kolejowej.I wszystko to przed dziewiątą rano.Może dzięki chłodnej aurze kac tak nie dokucza?I dodatkowa informacja z budowy obwodnicy Marek.Na wysokości cmentarza walce drogowe ugniatały asfalt.Byłem za daleko żeby zobaczyć na której jezdni.PozdKM.
    • blawatek33 Re: Zamknięcie przejazdu tymczasowego 24.10.16, 15:59
      Przejazd jednak nie zostanie zamknięty w listopadzie:

www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/przejazd-tymczasowy-w-zielonce-pozostanie-do-czasu-ukonczenia-tunelu-78699.html

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka