cotelle24 12.08.08, 18:24 które kupiły u tego dewelopera mieszkania/segmenty. Chciałabym znać opinię o inwestycji i wykonaniu przez tą firmę. Przymierzamy sie z mężem do zakupienia mieszkania u tego dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smoczunek Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 13.08.08, 17:25 Kupiliśmy mieszkanie/segment, który jest w trakcie budowy (oddanie w przyszłym roku) na razie wszystko OK. Prace postępują dosyć szybko i z tego co do tej pory widzieliśmy - rzetelnie. Bardzo polecam załatwianie kredytu w biurze dewelopera - dla nas była to niesamowita pomoc i ułatwienie poza tym miło i bez stresu Odpowiedz Link Zgłoś
atenac82 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 13.08.08, 20:00 Witam, być może przyszłych sąsiadów, ja też rozważam zakup mieszkania u tego dewelopera, więc wszelkie informacje mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
kubasz133 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 21.08.08, 09:48 Tutaj ktoś się żalił forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=97&w=40005479&a=40005479 Odpowiedz Link Zgłoś
saktris Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 27.08.08, 18:36 tragedia, tragedia, tragedia... lepiej wprowadz sie na centralny - zaoszczedzisz kase a przede wszystkim nerwy - to jakas pomylka - ta cala buracka ekipa jakosc porownywalna tylko z chinskimi zabawkami... a post z pochwalami? zamiast wziac sie do roboty na budowie pisza sobie pochwalne posty.. oj ludzie ludzie trymajcie sie z daleka od tych inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
smoczunek Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 28.08.08, 15:45 To ja napisałam "post pochwalny" i na pewno nie jestem pracownikem budowy!!!! Nie wiem dokładnie o jakiej inwestycji piszesz że tragedia. Ja odpowiadając miałam na myśli inwestycję przy ul. Ossowskiej w Zielonce. Po pierwsze: powiedzmy sobie szczerze 5 tys. za m2 to bardzo tanio i za tę cenę nie można oczekiwać niesamowitych rzeczy, ale to nie jest też tak, że to jakaś tragedia. Budują z porządnych materiałów, dość grube ocieplenie, okna też OK. Na budowie jestem często (doglądam budowy swojego domku) i widzę w jakim tempie postępują prace - a postępują naprawdę szybko. Jak na termin oddania III kwartał 2009 to stan budowy jest bardzo zaawansowany, z tym że budują w jednym czasie kilka domów, więc każdy z nich jest na innym etapie. Oglądałam ten, który jest najbardziej zaawansowany i naprawdę wyglądało to OK. Tak jak napisałam na początku za tę cenę nie można oczekiwać cudu. Możesz kupić sobie mieszkanie w W-wie od znanego developera w Wilanowie za 20 tys.m2 i przez 2 lata procesować się z deweloperem bo wszysko zrobione beznadziejnie - moja znajoma tak miała - i też będziesz niezadowolony i pisał że tragednia. Taki post jak Twój może napisać każdy, to są same ogólniki, ale jeśli masz jakieś konkretne wiadomości: jaka inwestycja, co było źle itd. to napisz - bardzo chętnie przeczytam Odpowiedz Link Zgłoś
atenac82 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 28.08.08, 23:51 Zdecydowanie zgadzam się z przedmówczynią. Konkrety, konkrety i jeszcze raz konkrety. Chcąc naprawdę kogoś przestrzec opieraj sie na faktach. A idąc Twoim tokiem rozumowania... no cóz widze, ze konkurencja tez niewiele pracuje tylko na forach internetowych siedzi i oczernia... Pozdrawiam i prosze o wypowiedzi bylych i obecnych Klientów tego dewelopera, poniewaz tez zamierzam zakupic mieszkanie, w ktorejs ich inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_k84 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 09.01.09, 09:38 >powiedzmy sobie szczerze 5 tys. za m2 to bardzo tanio< To bardzo drogo! Ponad 100% marży, gdy za uczciwy zysk w budownictwie uważa się 20%. Natomiast jest to cena na rynku atrakcyjna. Bo rynek zachorowoał trzy lata temu i ceny poszły do nieba (200% i więcej) przy relatywnie dużo mniejszym wzroście kosztów budowy. Teraz pomalutku to się "schladza"... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 30.11.14, 23:00 Deweloper jest porządny, ale inwesycje lokalizuje na zadu_iu. Odpowiedz Link Zgłoś
meskalix Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 02.09.08, 13:59 Ja również przestrzegam przed tym developerem, nie wiem czy ma to sens bo z tego co rozumiem już się zdecydowaliście i tylko zastanawiacie się którą z inwestycji wybrać. Jeżeli chodzi o konkrety to co mam napisać? Wydaje się ze wystarczająco jest już napisane na forach wołomina i kobyłki – jeżeli naprawdę szukacie informacji to tam one sa – są komentarze niezadowolonych klientów, wystarczające ostrzeżenia aby nie wpakować się na minę. Szukacie pozytywnych informacji? Znajdziecie je w biurze ziolkowskiego przy stacji. Mogę dodać od siebie tyle: fatalny sposób odnoszenia się do klientów po podpisaniu umowy. Na początku jest niby ok. ale gdy zaczynają się problemy developer nie poprawia zgłoszonych usterek (ewentualnie z wielka łaska udaje ze cos robi) a gdy klient przypomina się zbyt często ze swoimi problemami to przestaje odbierać telefony lub jest bardzo niemiły. Sytuacja robi bardzo nerwowa i nieprzyjemna. Jakie mogą być to problemy – cały przekrój wszystkiego co można źle zrobić w budowlance. Dlaczego? Odpowiedz jest prosta - bardzo rzadko sprawdzają jak idzie praca a jeżeli sprawdzają to tylko na jakim jest etapie a nie jak jest zrobione, pracownicy robią co chcą i jak chcą „hulaj dusza diabła nie ma” jeżeli nikt nie sprawdza jakości to pracownicy o ta jakość nie dbają, nie starają się – bo i po co. Jeżeli zrobią cos źle to nie ma mowy o poprawkach - bo to podniesie koszty, wpłynie na terminy, developer będzie niezadowolony, jeżeli nie poprawia wszyscy będą szczęśliwi – poza nieważnym klientem. Tak wiec mamy np. paskudnie otynkowane krzywe ściany, zniszczone elementy wykończeniowe, nieprawidłowo zamocowane podłączenia hydrauliczne…. Kolejny problem to używane materiały – im taniej tym lepiej. Im mniej użytych materiałów tym lepiej – można tego się dowiedzieć nieoficjalnie od ludzi pracujących na tych budowach – ocieplenie? – dajemy normalnie czy tak jak u ziolkowskiego – tam dajemy połowę tego co normalnie – klient przecież nie sprawdzi. Materiały a także sprawy wykończeniowe - grzejniki, okna, parapety … oczywiście najtańsze – łatwo to zweryfikować. Ktoś napisał że to małe pieniądze 5000 * kilkadziesiąt metrów to już całkiem spora sumka – naprawdę warto się dobrze zastanowić co będzie się spłacało przez najbliższe kilkadziesiąt lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kubasz133 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 03.09.08, 09:59 Bardzo fajny list i zgadzam się z meskalixem w 100%. Jako klient nie na pierwszy rzut oka nie jesteście w stanie zweryfikować jakości wykonania izolacji fundamentu, nie jesteście w stanie zweryfikowac grubości i jakości położenia wełny na poddaszu. To wam wyjdzie w rachunkach. To, że wyjdzie jakiś grzyb w wyniku przemarzania developer zawsze można zwalić na czynnik losowy. To, że wam pęka delikatnie tynk na ścianach przy suficie developer może zwalić na siadanie budynku - a przecież wystarczy ze przy wylewaniu stropu podparł go dla uproszczenia sobie roboty ścianami działowymi a nie nośnymi... Takie fuszerki są trudne do wykrycia ale wystarczy byle jaka książka "sam buduje dom" i kazda faza jest tam doskonale opisana. Najlepiej samemu pilnować budowy. Robotnicy którzy mają termin i coś do wykonania zawsze ale to zawsze zrobią po najmniejszej lini oporu - nigdy tak żeby było solidnie. Z resztą zobaczcie jaki zaścianek mamy w takim budownictwie - podstawa to pustak i styropian dziesiątka - na inne materiały robią wielkie oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
onestmen1 Re: Ziółkowski s.c - porażka 10.09.08, 16:48 Witam wszystkich forumowiczów - niestety zarzuty potwirdzają się, klient jest klientem tylko do dnia podpisania umowy, potem już nim nie jest, a jak wpłaci jakiekolwiek pieniądze - nie daj Boże zaliczkę czy zadatek to bodajże mu upadł kredyt czy wystąpiło trzęsienie ziemi, już swej kasy nie odzyska - a więc pomijając kwestie związane z uzytymi materiałami - jeżeli ktoś jeszcze zdecyduje się na zakup mieszkania czy domu to niech wpierw wymieni pół zapisów z umowy, a przelew odłoży na później po dopełnieniu wszystkich formalności. Innaczej stracicie ciężko zarobione piniądze... NI DOŚWIADCZAJCIE TEGO CO JA Odpowiedz Link Zgłoś
bozena-kowalik Re: Ziółkowski s.c - porażka 27.09.08, 13:48 Dzień dobry wszystkim! A czy jest ktoś zadowolony z budowy domu/mieszkania przez firmę Ziółkowski? Wiem, że w Zielonce jest dużo jego już zamieszkałych inwestycji. Dodam, że też mam zamiar kupić u niego mieszkanie na Ossowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rafkakax Re: Ziółkowski s.c - porażka 28.10.08, 13:13 Sa zadowoleni, całe tłumy, podobno przygotowali projekt ustawy zgodnie z którym będzie to jedyny developer na mazowszu. Szczegolnie chwala sobie beznadziena obsluge i fatalna jakosc wykonania. Kto w sytuacji gdy mieszkania tanieja i jest ich duzy wybor decyduje sie na ta firme? Czy nie zastanawia duza ilosc negatywnych informacji oraz brak chetnych na ich mieszkania? Kup odrazu trzy lub cztery i najlepiej w roznych lokalizacjach - moze chociaz jedno bedzie ok. Oczywiscie ze ludzie mieszkaja w tych budynkach - a co maja zrobic? Pytanie tylko czy warto pakowac sie w taka problematyczna sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś
cage00 Re: Ziółkowski s.c - porażka 28.10.08, 17:13 Poniżej linki do firm które budują w okolicy: www.amm-mieszkania-kobylka.pl www.investbud.waw.pl www.inspiro.waw.pl www.ostoja.net.pl www.phuartex5.webpark.pl www.arsdeveloper.pl www.jurtex.com ... zastanów się czy przy takim wyborze napewno warto ryzykowac... Odpowiedz Link Zgłoś
ewkapvf Re: Ziółkowski s.c - porażka 25.06.09, 18:45 Juretx też lepiej skreślić z tej listy, chyba że ktoś ma czas być na budowie 24 na dobę tylko oni mają cenę ok 4000zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
cotelle24 Re: Ziółkowski s.c - porażka 04.11.08, 14:06 Witaj Mimo że założyłam wątek o tego developera i inwestycję na Ossowskiej po przeczytaniu wątków na gazecie.pl nie zdecydowaliśmy sie na zakup mieszkania u tej firmy. Niedawno podpisalismy umowę o zakup mieszkania w firmie AMM z Kobyłki. Gorąco polecam tą firmę pod względem obsługi i dogadania się szczegółów inwestycji i płatności. Nie było z niczym jak do tej pory problemów. Odbiór mamy w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
imienniczke Re: Ziółkowski s.c - porażka 18.11.14, 02:01 Niestety-cala prawda:(( onestmen1 napisał: > Witam wszystkich forumowiczów - niestety zarzuty potwirdzają się, > klient jest klientem tylko do dnia podpisania umowy, potem już nim > nie jest, a jak wpłaci jakiekolwiek pieniądze - nie daj Boże > zaliczkę czy zadatek to bodajże mu upadł kredyt czy wystąpiło > trzęsienie ziemi, już swej kasy nie odzyska - a więc pomijając > kwestie związane z uzytymi materiałami - jeżeli ktoś jeszcze > zdecyduje się na zakup mieszkania czy domu to niech wpierw wymieni > pół zapisów z umowy, a przelew odłoży na później po dopełnieniu > wszystkich formalności. Innaczej stracicie ciężko zarobione > piniądze... NI DOŚWIADCZAJCIE TEGO CO JA Odpowiedz Link Zgłoś
mel-1 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 15.11.08, 11:02 oj ludzie.. Ktoś tu sie rozpedził. Na wstepie chciałam zaznaczyc iż moj mąż pracuje w branży budowlanej i jest w stanie zweryfikować jakośc wykonania inwestycji od poczatkowej fazy,kupiliśmy z meżem mieszkanie w ziolkowski sc. Od poczatku uważnie śledzimy kazdy etap realizacji. Nieco ubawiliśmy sie czytajac posty wsparte argumentami na tym poziomie... Pisanie o jakości izolacji fundamentu ,grubości styropianu czy wełny mineralnej przez ...jest zabawne, od razu widać że osoba nie ma bladego pojęcia o budowlance, co wy ludzie w głowach macie? Prosze o logiczne wytłumaczenie w jaki sposób z 12 cm styropianu można zrobić o połowę cieńszy?-przeciąć?:) Gdzie podziały sie ściany działowe? Nie wiem o jakiej inwestycji jest mowa, ale w naszym mieszkaniu sciany działowe stoją tam gzie trzeba. Ręcze za to. Zakup mieszkania poprzedziliśmy bardzo wnikliwą ocena developerów i materiałów z jakich wykonywane są inwestycje..Nie szukajac pomocy i opini na forach(gdzie wieszją psy określone typy ludzi)tylko u osób które w branzy pracuja od lat , na lokalnym rynku wskazano nam ziolkowski sc( to zdanie osób zajmujących się nieruchomościami od lat). Co do ekipy , wykonawca współpracujący z firmą od kilkunastu lat (solindy i polecany przez postronne osoby jeszcze przed wyborem developera). Przeczytałam tez o używanych materiałach -przecież to absurdalne!!! Co z projektem budowlanym?? Tam sa ściśle określone materiały budowlane. Od czasu do czasu zaglądam i czytam te posty ,myślałam że coś mnie zaniepokoi ,ale niepokojące jest tylko to że cecha naszego społeczenstwa, którą odzwierciedla charakter tych postów jest tak zaraźliwa. Apeluję do osob które czytaja fora w celu wyrobienia sobe opini na temat np. jakości wykończenia -rozmawiajcie z kompetentnymi osobami. A sądząc po ilości sprzedawanych mieszkań i realizowanych inwestycji omawiany developer nie ma problemów, jak ktoś wspomniał z zalegającymi mieszkaniami. Polecam Firme Ziółkowki sc. Pozdrawiam wszystkich udzielających się pozytywnie forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
cotelle24 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 17.11.08, 09:37 Nie tylko Ty masz kogoś z rodziny kto pracuje z branży budowlanej. Mój tata siedzi w tym temacie już od 40 lat. I zauważył mankamenty w budowaniu przez pana Ziółkowskiego. Te szpary pomiędzy cegłami nie są plusem...Chyba że komuś nie przeszkadza potem obcowanie z robaczkami;) Mój brat pracuje w hurtownii materialów budowlanych i ostrzegał nas przed tym developerem. Bo wie jakie materiały od nich bierze. Poza tym jak już polecasz pana Ziółkowskiego to powinnaś polecić 2 inne firmy , które powiązane są ze sobą więzami rodzinnymi i sądzę że mają podobny styl wykonywania pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
sosenki1 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 17.11.08, 14:48 jak sie nazywaja te firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
cotelle24 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 17.11.08, 15:14 Jedna z nich to firma pana Boguszewskiego. Jego żona jest siostrą/kuzynką Ziółkowskiego:) Drugiej nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
cage00 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 17.11.08, 16:26 www.krs-online.com.pl/phu-artex-boguszewska-jadwiga-boguszewski-krs-6466.html www.krs-online.com.pl/ars-developer-boguszewski-spolka-jawna-krs-268175.html Odpowiedz Link Zgłoś
sosenki1 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 17.11.08, 20:30 Na forum Kobylki ktos wspominal tez o firmie Max-bud p. Ziolkowskiego. Ale podejrzewam, ze ze wzgledu na kiepska opinie ten pan lub jego rodzina robia 2-3 inwestycje pod jedna nazwa a potem zmieniaja lub otiwraja nowa firme. Odpowiedz Link Zgłoś
mel-1 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 18.11.08, 21:48 No cóz mój mąż jest inżynierem budowlanym od kilkunastu lat,wybacz ale doświadczenie z pracy na składzie budowlanym nijak sie ma do pragmy...(mowa o twoim bracie) materiały sprawdzilismy,szpar między cegłami tez nie było? Widzę ,że ktoś tu jest zorientowany co do kwestii prywatnych dotyczących tych ludzi, mnie to jednak nie obchodzi w przeciwieństwie do jakości inwestycji. A w ramach sprostowania, to Boguszewscy jako firma nie maja nic wspólnego z Ziółkowski sc, tym bardziej firma Max Bud. Jak już się o czyms mówi , to warto wiedzieć o czym- Robaczku;) Odpowiedz Link Zgłoś
cotelle24 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 19.11.08, 08:58 A w ramach sprostowania, to Boguszewscy jako firma nie maja nic > wspólnego z Ziółkowski sc, tym bardziej firma Max Bud. > Jak już się o czyms mówi , to warto wiedzieć o czym- Robaczku;) > Dziwne bo wiem z wiadomego żródła i to od jednej z firm powyżej wiec nie będę dalej komentować;) Ktoś chlapnąl przez przypadek - nie mi ale koleżance która kupuje od jednej z firm powyżej mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 20.11.08, 13:33 nie ma co się licytować sprawdzić można prosto trzeba wziąć SWOJEGO inspektora i iść na wizję ;) można poprosić o faktury potwierdzajace faktycznie użyte materiały być czujnym obserwatorem,robić naloty w "międzyczasie" i sprawdzać jakie opakowania zalegaja na budowie ;) jest takie powiedzenie -" Jeśli ktoś ci powie, że jesteś osłem, to się nie przejmuj. Jeśli ktoś drugi powie ci, że jesteś osłem, to się zastanów, ale jeśli ktoś trzeci powie ci, że jesteś osłem, to idź i kup sobie siodło..." ;) nie wierzę w spiskową teorię,że wszyscy uwzieli się na biednego Ziółkowskiego,a on przeciez taki uczciwy jest ;) Nie obchodzi mnie jaki jest osobiście tylko jak swoją pracę wykonuje Ludzie narzekają znaczy trzeba uważać Odpowiedz Link Zgłoś
sosenki1 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 21.11.08, 09:43 Zaczelam sie powaznie zastanawiac czy nie oplaci mi sie bardziej budowa malego domku na wlasna reke, skoro najlepszym rozwiazaniem przy kupnie u developera jest sledzenie poczynan dewelopera oraz inspektor (za ktorego trzeba zaplacic), a potem ewentualnie wieloletnie sprawy sadowe. Po to daje deweloperowi zarobic, zeby wykonal prace solidnie a ja miala swiety spokoj. Jesli mam angazowac swoj czas i nerwy to wole chyba zbudowac sobie domek sama. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga115 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 21.11.08, 00:12 Jak wspominasz Twój mąż pracuje w branży budowlanej..... to co on zna tylko dostepność styropianu 12cm, cieńszego już nie robia ????? może warto zajechać do najbliższego składu budowlanego i dowiedzieć się a nie popisywać sie nie znajomościa tematu ????? Odpowiedz Link Zgłoś
lspn Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 01.04.09, 15:38 Witam, cieszy mnie jakaś pozytywna opinia o deweloperze. Czy możesz napisać gdzie kupiliście mieszkanie? Czy już je może odebraliście? Prosze o kilka spłów odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sosenki1 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 17.11.08, 14:45 Rozmawialam ostatnio z podwykonawca Ziolkowski s.c. i potwierdzil, ze oszczedza sie na materialach kosztem jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pch1981 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 12.12.08, 15:55 Witam, Zakupiliśmy mieszkanie na ul. Wolności w Zielonce u tego dewelopera, na początku były trudności z załatwieniem kredytu ale w końcu się udało, i jak narazie jestesmy zadowoleni :-), nie zauważyliśmy jakiś większych oszczędności na materiałach, uważamy że za tą cenę jest ok!, wykonanie też jest w porzadku, w warszawie za to samo płacisz 8.000 za m2. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
adek1965 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 30.12.08, 14:50 nie no jasne, barierki na balkonach są poprostu śliczne a dodatkowo znajac ta jakosc to zaraz po wprowadzeniu trzeba bedzie je skrobac, malowac itp itd jezeli oszczedzaja nawet na elementach ktore sa bardzo widoczne to mozna sie domyslac co jest z tymi ktore nie sa widoczne a mieszkancy beda z zazdroscia patrzec na jakosc starych blokow z naprzeciwka :-) ale cale szczecie to nie moje zmartwienie - moge tylko potwierdzic bardzo negatywne opinie o tych ludziach - znajoma niedawno kupila w wolominie i bardzo zaluje, ja tez malo nie popelnilem tego bledu ale po bezposredniej rozmowie z deweloperem i doswiadczeniu znajomej zrezygnowalem - i cale szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia-3 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 01.01.09, 23:09 Witam, Ja zakupiłam mieszkanie przy ul. Wolności i chciałam powiedzieć ż e barierki są jeszcze niepomalowane! Osoba która to pisała albo mieszka w tych postkomunistycznych blokach vis a vis albo pogratulować gustu, jak tu się nie podoba to jestem ciekawa gdzie dokonała zkupu. Ja z firmy i wykończenia jestem zadowolona! Trafiłam do nich z agencji , z tłumu odwiedzonych inwestycji wybrałam tą, uważam że to dobry wybór. Dodam ,że dyrektor agencji nieruchomości dla siebie prywatnie tez zakupił mieszkanie przy Wolności, mniemam że wie co robi? Odpowiedz Link Zgłoś
pch1981 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 05.01.09, 16:30 My też kupiliśmy mieszkanie na ulicy Wolności i jak narazie jesteśmy zadowoleni. Stropy położone równo, tynki także sprawdzałem osobiście, materiały wykończeniowe za tą cenę uważam że są ok. Ten Pan który uważa inaczej i przeszkadzają mu jeszcze nie pomalowane barierki niech sie lepiej zastanowi nad sobą i niech sobie siedzi w tym super bloku z lat siedemdziesiątych z płyty. Jak narazie uważamy nasz wybór za prawidłowy i pozdrawiamy wszystkich przyszłych mieszkańców. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
malgos724 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 07.01.09, 14:49 jak państwo kupią mieszkanie polecam mojego męża do wykonania remontu jakby pani zakupiła mieszkanie .Jakby pani była zainteresowana to prosze pisać na emalia męża krzycho3175@wp.pl.Jeszcze zdjęcia też może przesłać zprac które wykonał.Polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
monik.a1980 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 08.01.09, 19:55 Witam być może przyszłych sąsiadów, właśnie zakupiliśmy mieszkanie na Ossowskiej. Jak na razie jesteśmy zadowoleni, i z mieszkania i z obsługi firmy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lspn Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 01.04.09, 08:24 Witam, mamy zamiar kupić segment przy ulicy Ossowskiej. Chociaż po lekturze niektórych opinii zaczęłam się martwić. Czy ktoś może napisze coś pochlebnego o deweloperze? Chyba jakieś inwestycje zostały już oddane właścicielom. Może jakieś uwagi? Acha i bardzo ważne - czy ktoś z Państwa kupując jakiekolwiek mieszkanie/segment od Ziółkowski SC - podpisywał z deweloperem UMOWĘ PRZEDWSTĘPNĄ Z AKTEM NOTARIALNYM??? Czekam na odpowiedzi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pch1981 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 09.01.09, 09:18 Witam, ciekawe dlaczego nie ma jeszcze forum osiedla dębowy park na ulicy wolności w zielonce, bo z tego co wiem większość lokali jest już sprzedana. A może jest tylko adresu nie znam?????. Fajnie by było sobie pogadać z przyszłymi mieszkańcami :) Pozdrawiam Piotr i Jola Odpowiedz Link Zgłoś
trosia10 kiedy zasiedlenie? 11.04.09, 19:38 Na kiedy jest przewidziane zasiedlenie Dębowego Parku? Nie kupuję tam mieszkania, ale codziennie przechodzę;)Z punktu widzenia przechodnia budowa wygląda bardzo przyzwoicie. Mogliby już uporządkować otoczenie bloków, to by całkiem inaczej wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
atenac82 Re: kiedy zasiedlenie? 13.06.09, 23:01 Zasiedlenie planowane bylo (wg umow) na maj 2009, choć Państwo Z. powtarzali, ze "tak wpisujemy w umowie, ale i tak na 99% bedziemy juz oddawac mieszkania w marcu". A tak naprawde dopiero w polowie maja po kilkumiesiecznym przestoju znowu sie cos zaczelo dzis na tereniu budowy. Jest czerwiec... Mieszkania w tej inwestycji wcale się tak super nie sprzedawały, wiec deweloperowi nie oplacalo sie spieszyc z oddawaniem budynku. A teraz jak widać nawet spusil z ceny z pierwotnego 5600 zl/m2 jest juz 5000 zl/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
pch1981 Re: kiedy zasiedlenie? 16.06.09, 14:26 Witam, a my w umowie mamy przewidziany koniec budowy na 30 czerwca. Na budowie niewiele im już zostało. Mam nadzieje że się wyrobią!. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
trosia10 Re: kiedy zasiedlenie? 28.06.09, 21:07 To już za dwa dni! I jak, wyrobią się? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolony_niezadowolony Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 28.09.09, 22:40 Witam Ja też jestem "szczęśliwym" posiadaczem mieszkania na osiedlu Dębowy Park. Niestety termin zakończenia budowy cały czas się oddala a po wstępnym odbiorze mamy całą masę usterek do poprawy i tutaj zaczynają się schody, bo deweloper już nie jest tak miły jak przed podpisaniem umowy. Zobaczymy jak dalej pójdzie i jak będzie z tym usuwaniem usterek. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
testrym Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 12.06.09, 10:49 no i niestety przestrzegali a nie sluchalem - teraz wszystko co zle sie potwierdza - to jest jeden z tych developerow ktorzy jak padna to wszyscy beda sie cieszyli i przyklaskiwali zreszta wystarczy poczytac forum - co oni wyprawiaja Odpowiedz Link Zgłoś
trosia10 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 28.06.09, 21:10 > no i niestety przestrzegali a nie sluchalem... To współczuję, a co się złego stało? Odpowiedz Link Zgłoś
trosia10 Re: Ziółkowski s.c - szukam osób... 06.09.09, 22:49 > a my w umowie mamy przewidziany koniec budowy na 30 czerwca. Bloki nadal stoją puste? Pewnie media niedoprowadzone, albo coś podobnego /jak to zwykle/? Odpowiedz Link Zgłoś