Dodaj do ulubionych

Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moralność

08.07.09, 09:43
"Rada Powiatu Wołomińskiego wyraża stanowczy protest przeciwko organizowaniu w dniu 15 sierpnia 2009 roku koncertu znanej skandalistki Madonny. Madonna znana z licznych skandali i atakowania wiary, moralności i kościoła katolickiego ma wystąpić w dniu naszego święta narodowego, patriotycznego i kościelnego. Obraża to nasze uczucia religijne i nie wpisuje się w atmosferę tego święta. Jest to próba odwrócenia uwagi społeczeństwa od spraw ważnych naszego narodu i zaabsorbowania społeczeństwa pseudo kulturą. Rada Powiatu zobowiązuje przewodniczącego Rady do przesłania stanowiska Rady Powiatu do Prezydenta Warszawy, Wojewody Mazowieckiego, mediów oraz wystąpienie do organizatorów o przesunięcie koncertu na inny termin."

Inicjatorem akcji jest Michał Kulczycki, przedstawiciel PiS, radny powiatowy z Zielonki. Jest to pierwsza inicjatywa radnego o jakiej słyszałem. Przez 3-letnią kadencję natomiast nie wykazał się moim zdaniem niczym pożytecznym dla swojego okręgu wyborczego.

PS. W czasie ostatnich wyborów do europarlamentu PiS otrzymał w Zielonce 7% więcej głosów niż średnia dla Polski.
Obserwuj wątek
    • woroskoczek Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 08.07.09, 15:31
      Niech się lepiej wezmą za robote darmozjady. Żyjemy w wolnym kraju i
      nikt ich nie zmusza do obecności na tym koncercie wiec niech się
      zamkną i nie decyduja za ludzi.
      • dabrowa51 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 08.07.09, 17:22
        Czyli wyznajesz zasadę "róbta co chceta" .Ja sie z tym nie zgadzam.Aby zachować
        spokój w państwie i stabilizację muszą obowiazywac jakieś reguły.Pierwsza
        najważniejsza to ta,ze nasz kraj kieruje się zasadami demokracji,czyli rządzi
        wiekszość.Zachowanie jednostki musi być podporządkowane woli większości,nie może
        naruszać w sposób prowokacyjny tradycji ,kultury i zwyczajów większości.Ja nie
        mogę w imię wolności jednostki obnażyć się i nago paradować po ulicach W-wy czy
        Zielonki,mimo,ze uznaję,ze ciało ludzkie jest piękne i nie czego się wstydzić.Ja
        nie bedę na ulicy całował namiętnie czy obściskiwał własnej żony,mimo,że to nie
        sprawia jej bólu,a dla mnie ta czynność jest przyjemnością.Ja muszę brać pod
        uwagę,że jest to miejsce publiczne.Ja nie będe dłubał w sklepie w nosie,mimo,ze
        to mój nos i wara ci woroskoczek do niego.
        • baseciq Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 08.07.09, 18:57
          Tylko że wszystkie te dyrdymały o skandaliczności Madonny czy jej wybrykach,
          można będzie ocenić dopiero po koncercie. Przecież ona, tak samo jak Ty, wie że
          nie może się skandalicznie zachować bo za to grożą konsekwencje. Chciałbyś
          zostać zamknięty prewencyjnie w domu, bo istnieje podejrzenie popełnienia przez
          Ciebie czynu obraźliwego?

Zresztą, kto nie chce na Madonnę patrzeć nie musi iść na koncert.

A dla tych co się oburzają, że to w ogóle obraza uczuć itp, to z włoskiego jest
          to staroświecki termin którym zwracano się do kobiet i znaczył on mniej więcej
          tyle co "moja pani". Coś w rodzaju francuskiego "maddame".
        • nierymek Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 08.07.09, 19:15
          > Pierwsza
          > najważniejsza to ta,ze nasz kraj kieruje się zasadami demokracji,czyli rządzi
          > wiekszość.Zachowanie jednostki musi być podporządkowane woli większości,nie moż
          > e
          > naruszać w sposób prowokacyjny tradycji ,kultury i zwyczajów większości.

Podporządkowanie jednostki większości głosił inny system.

Demokracja tym się różni, że szanuje prawa jednostek. A jednostki chcą iść na
          koncert Madonny, nie zmuszając do tego większości.
          • dabrowa51 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 12:15
            To nie jest zwykły koncert.Madonna szydzi z chrześcijańskich symboli
            religijnych,profanuje je.Ona narusza podstawowe zasady współżycia
            społecznego.Protestującym nie chodzi o osobę Madonny,ale o to co
            przekazuje.Dlaczego liberalne,w domyśle "postępowe" media są takie czułe nawet
            nie na słowa ,a nawet gesty.Wystarczyło,że jakiś młody działacz Młodzieży
            Wszechpolskiej wyciągnął rękę i juz media przez kilka tygodni dywagowały czy to
            był gest "heil".Sprawą zajęła się nawet prokuratura.To mozna zadac przewtotne
            pytanie,czy ja mogę robić ze swoją dłonią to co mi się podoba ,czy też nie ? ! ! ! .
            • termoplast Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 14:49

dabrowa51 napisał:

> To nie jest zwykły koncert.Madonna szydzi z chrześcijańskich
              symboli
              > religijnych,profanuje je.Ona narusza podstawowe zasady współżycia
              > społecznego.

Można prosić o kilka przykładów ?
        • woroskoczek Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 08.07.09, 21:44
          Droga dobrawo51 powiedz mi w takim razie dlaczego ludzie nie powinni
          isc na ten koncert? A co do dlubania w nosie to mam nadzieje ze zona
          cie nie widzi.
          • dabrowa51 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 11:25
            "Przykleiłeś się" jednak do mojego nosa.I wyciągasz błędne wnioski,mam
            nadzieję,że to nie złośliwość.Przecież ja dowodziłem,że pomimo,iż nos jest
            mój,nie mogę z nim robić coś co będzie budziło odrazę u innych.Nieważne w
            sklepie,w teatrze, wśród domowników.Rozumiem,ze ty w ramach wolności jednostki
            będziesz dłubał w przysłowiowym nosie nie bacząc na odczucia innych.To tyle w
            tym temacie.Nie chcę ciagnąć tego akurat wątku bo jest "niesmaczny".
            • baseciq Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 11:28
              No właśnie. Nie wolno Ci nic z nim zrobić. I Madonnie też nie. Ale oczywiście
              nasze polaczkowate towarzystwo, chce ją osądzić i skazać przed koncertem.
              • dabrowa51 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 12:30
                baseciq,jaki jest sens protestować post factum .Wszyscy doskonale znają wyczyny
                Madonny .Gdyby organizatorzy zapewnili,że Madonna na wystepie w Warszawie nie
                będzie używała symboli religijnych i nie będzie odnosiła się do religii
                katolickiej,to wtedy tak, brakowało by argumentów do protestów.Sama dara występu
                jest prowokacją.Nawet gdyby Madonna nie wiedziała ile znaczy dla katolików ta
                data,to powinni to wiedzieć organizatorzy i urzędnicy Ratusza wydający zgodę na
                taką imprezę.Gdyby niemieccy faszyści chcieli urządzić paradę np. 1 IX w
                Warszawie to magistrat też usłużnie wydał by zgodę?.
                • baseciq Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 13:01
                  Pokaż dowody na te wyczyny - nagrania lub zdjęcia z koncertów. Poza tym nie
                  żyjemy w państwie wyznaniowym. Zresztą, do jasnej ciasnej, koncert jest w
                  Warszawie a nie w Zielonce, więc co ten temat ma wspólnego z naszym miastem?
                  • dabrowa51 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 13:26
                    Aha,czyli ty bronisz tylko progu własnego mieszkania lub tez własnej
                    działeczki.Reszta mnie nie obchodzi.Tylko czubek nosa.
                    • baseciq Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 13:37
                      Twój poziom nie pozwala widać na zrozumienie pojęć "netykieta" i "nie ta grupa".
                      To jest forum o Zielonce. Nie o Warszawie, nie o wybrykach katolików, nie o
                      koncertach, nie o madonnie, nie o radnych powiatu wołomińskiego. Dyskutujemy
                      tutaj tylko i wyłącznie o sprawach związanych w jakiś sposób z Zielonką.
                      Niestety widać nie jesteś w stanie tego pojąć i z racji braku argumentów jedynie
                      co potrafisz to obrażać i wmawiać komuś co myśli. Dokąd koncert Madonny nie
                      odbędzie się w Zielonce, to forum nie jest miejscem do dyskusji na ten temat.
                      • tbb1 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 12.07.09, 22:37
                        To przecież nie dabrowa51 rozpoczął ten wątek, on tylko wypowiedział się na temat zaproponowany przez kogo innego. Twoja uwaga na temat poziomy Twoich interlokutorów była niestosowna, sam zamiast argumentów używasz inwektyw.
                        Co do głównego tematu wątku, to bulwersujący jest nie tyle fakt zorganizowania koncertu tej "artystki" ile jego termin, został on zaplanowany w naszym "polaczkowatym" kraju na 15 sierpnia, w święto Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny, czyli wtedy gdy większość "polaczków" obchodzi najważniejsze w roku święto maryjne.
                        • baseciq Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 12.07.09, 23:32
                          tbb1 napisał:

> To przecież nie dabrowa51 rozpoczął ten wątek, on tylko wypowiedział się na tem
                          > at zaproponowany przez kogo innego. Twoja uwaga na temat poziomy Twoich interlo
                          > kutorów była niestosowna, sam zamiast argumentów używasz inwektyw.
                          > Co do głównego tematu wątku, to bulwersujący jest nie tyle fakt zorganizowania
                          > koncertu tej "artystki" ile jego termin, został on zaplanowany w naszym "polacz
                          > kowatym" kraju na 15 sierpnia, w święto Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny
                          > , czyli wtedy gdy większość "polaczków" obchodzi najważniejsze w roku święto ma
                          > ryjne.

A co to ma wspólnego z Zielonką?
                          • tbb1 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 08:26
                            Spytaj zielonkowianina, to on założył ten wątek. Może to, że Rada Powiatu
                            Wołomińskiego oprotestowała występ "artystki" Madonny, co z kolej pobudziło i
                            uaktywniło miejscowy aktyw sldowski i peowski.
                            • nierymek Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 08:35
                              > co z kolej pobudziło i
                              > uaktywniło miejscowy aktyw sldowski i peowski.

a może po prostu pobudziło zwykłych ludzi, którzy nie chcą, żeby banda
                              politykierów decydowała o każdym aspekcie ich życia? trzeba od razu obrażać
                              ludzi przypisując ich do jakieś wyimaginowanego "aktywu"?
                              • tbb1 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 11:01
                                Ale przecież, żaden politykier nie zadecydował w trybie administracyjnym o
                                odwołaniu tej imprezy, po prostu radni powiatu wołomińskiego wyrazili
                                niezadowolenie swoje oraz ludzi, których reprezentują z powodu kolejnej
                                prowokacji "artystki" Madonny.
                              • tbb1 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 11:08
                                A poza tym występy "artystki" Madonny to chłam, obciach i żenada, jej grupa
                                docelowa do ,której stara się dotrzeć to rozhisteryzowane nastolatki. Wydawało
                                mi się, ze na tym forum piszą poważniejsi ludzie, wśród, których nie na fanów
                                tego typu "twórczości".
                                • nierymek Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 11:42
                                  myślę, że sprowadzanie dyskusji to tego kto jest fanem Madonny, PO i SLD to
                                  jednak spore uproszczenie i w istocie nie o to tutaj chodzi.
                                  • baseciq Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 11:55
                                    Istotą jest, by nie karmić trolla i nie dać się sprowokować katolickim
                                    fundamentalistom.
                                  • tbb1 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 14:00
                                    No w zasadzie tak, to o poziomie występów "artystki" Madonny to była tylko taka
                                    dygresja, istota sprawy jest to, że ktoś postanowił zorganizować występ artystki
                                    "Madonny" w dniu największego święta maryjnego w roku, aby poprzez obrażanie i
                                    prowokowanie katolików nagłośnić to wydarzenie i zarobić trochę więcej kasy.
                                    Istota problemu jest czy reagować na takie prowokacje, czy je po prostu olać,
                                    ale gdy się teraz zignoruje tą prowokacje to następnym razem "artystka" wystąpi
                                    też w dniu święta Wniebowstąpienia Najświętszej Maryi Panny, ale na placu pod
                                    jasnogórskim klasztorem, a albo pod Grobem Nieznanego Żołnierza.
                                    • nierymek Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 15:00
                                      > ktoś postanowił zorganizować występ artystk
                                      > i
                                      > "Madonny" w dniu największego święta maryjnego w roku, aby poprzez obrażanie i
                                      > prowokowanie katolików nagłośnić to wydarzenie

póki co to koncert jest nagłaśniany głównie przez protestujących - jeśli dali
                                      się sprowokować to tylko źle o nich świadczy. i dzięki takiej reakcji pokazali,
                                      że opłaca się u nas robić takie "prowokacje", bo można liczyć na darmową reklamę
                                      w mediach, kościołach i nawet radach powiatów.
                            • zielonkowianin Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 09:43
                              Bo ja stoję tam gdzie stało ZOMO. Na szczęście powiatowi radni PiS stoją tam gdzie wtedy.
                            • zielonkowianin Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 10:01
                              a teraz serio. Założyłem ten wniosek, nie po to, żeby krytykować postawę ludzi protestujących przeciwko koncertowi Madonny 15 sierpnia (chociaż się z nimi nie zgadzam). Mamy wolny kraj, można protestować i wyrażać swoje poglądy.

Założyłem ten wątek przede wszystkim po to, żeby pokazać, że wybrany głosami mieszkańców Zielonki nasz reprezentant w powiecie przez 3 lata pobierania diet nie wykazał się dla nas niczym pożytecznym o czym był słyszał, a informatorów mam dobrych. Kiedy już o nim głośno, to okazuje się, że jego aktywność nijak się ma do powiatu ani do Zielonki. Chciałbym się mylić. Może tbb1 zna jakieś fajne inicjatywy społeczne radnego Kulczyckiego?

A aktyw PO ze mnie żaden. Do PO mam pretensję, że współrządząc powiatem i współrządząc województwem nie są w stanie przekierować części środków na nasze tereny.
                              • tbb1 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 11:18
                                > A aktyw PO ze mnie żaden. Do PO mam pretensję, że współrządząc powiatem i współ
                                > rządząc województwem nie są w stanie przekierować części środków na nasze teren
                                > y.
                                PO nie tylko nie jest w stanie przekierować żadnych środków na tereny powiatu
                                wołomińskiego, ale konsekwentnie te środki tnie, kierując je tam gdzie ma
                                większe poparcie.
                                Przesunięcie modernizacji Żołnierskiej na 2014 to zabieg mający na celu
                                zablokowanie rozwoju tego nielubianego przez decydentów rejonu.
              • janjacjag Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 12:35
                A co to jest obraza uczuć religijnych? Jestem katolikiem i nie obraża to moich
                uczuć religijnych.
                Chodzi chyba jednak o coś innego. Czy Pan Radny w podobny sposób lobbuje w
                tematach istotnych dla mieszkańców powiatu. Najbardziej popularny temat to
                poruszanie się po powiecie czy to koleją czy samochodem. Może tutaj napisać
                petycję, że to narusza normy społeczne i obraża uczucia religijne np czy ktoś
                nigdy się nie wepchnął w korku lub nie przeklina stojąc w korku.
      • dabrowa51 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 12:42
        Kraj jest wolny dzięki przekazywaniu tradycji i kultury,a także wiary z
        pokolenia na pokolenie.Jestem pewien,ze ty nie poszedłbyś z butelką benzyny na
        niemieckie czołgi w obronie tego wolnego kraju.Kalkulacja prosta po co narażać
        własne życie.Dobro jednostki nie może być stawiane ponad dobro wspólne,bo od
        tego krok .... do anarchii.
        • dabrowa51 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 12:46
          Poprzedni wpis dotyczył wypowiedzi woroskoczka.Wkleiłem nie w tym
          miejscu.Przepraszam forumowiczów.
        • anj74 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 13:10
          > Kraj jest wolny dzięki przekazywaniu tradycji i kultury

Kultywowanie "tradycji i kultury" polega również na poszanowaniu ojczystego
          języka. Radzę zapoznać się z zasadami interpunkcji, bo twoje posty obrażają moje
          uczucia estetyczne.
          • dabrowa51 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 13:22
            A merytorycznych argumentów wymyśleć nie potrafisz,polonisto.
    • jegor33 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 18:37
      Warto pamiętać, że Rada Miasta Zielonka za kadencji poprzedniego burmistrza podjęła uchwałę potępiającą program Big Brother.

No cóż, niektórzy tak już mają, że skoro zabrakło komunistycznej cenzury, która autorytatywnie określała co jest słuszne, a co należy zakazać - nie potrafią się obejść bez jakiejś jej namiastki.

I jeszcze ku pamięci - Radziecki, słuszny kompozytor był kiedyś na jakimś koncercie "Warszawskiej Jesieni".
      "Eta muzyka eto borba protiw socjalizma" krótko skomentował.
      Szmutne, że Dymitr Sz. dochował się takich spadkobierców.

To, co kiedyś było dramatem, po odgrzaniu staje się farsą, ale przecież można tego nie dostrzegać.
      • woroskoczek Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 09.07.09, 22:10
        Dobrawo niewiem czy zwrocilas uwage ale tylko ty wypowiadasz sie
        przeciwko koncertowi. Jak juz mowilas jednostka nie moze blokowac
        reszty spoleczenstwa wiec moze przestan pisac lub poprzyj to
        argumentami ktore nas przekonaja.
    • steeven8 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 10.07.09, 00:01
      Co mi grozi, jeśli pójdę na ten koncert?
      • janjacjag Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 10.07.09, 09:09
        Ojciec tej uchwały nie poda Ci ręki

steeven8 napisał:

> Co mi grozi, jeśli pójdę na ten koncert?
    • steeven8 Re: Radny Powiatowy z Zielonki dba o naszą moraln 13.07.09, 13:05
      Wracając do głównego tematu. 15 sierpnia 2007r. w Wołominie była Virgin (Doda) a teraz nie chcecie w Warszawie Madonny...
    • steeven8 ciąg dalszy "afery" 14.07.09, 16:11
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6818024,Kuria_zakazuje_krucjaty_przeciw_Madonnie.html
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka