npm2 18.08.06, 17:38 studentka mieszkajaca w paryzu szuka rodakow lub miejsca w ktorych sie spotykaja.chodzi mi o ludzi w wieku 20-30 i w miare normalnych Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koolman5 Re: nowe przyjaznie w paryzu 19.08.06, 11:23 czesc, tez jestem w paryzu, jak najbardziej normalny ;-), i tez szukam kontaktu z rodakami w tym samym przedziale wiekowym czyli 20-30 bo tyle mam. moj email koolman5@gazeta.pl Odpowiedz Link
npm2 Re: nowe przyjaznie w paryzu 19.08.06, 19:12 dzieki za odpowiedz, ale myslalam raczej o znajomosciach miedzy kobietkami,poniewaz moj chlopak moze okazac sie niezbyt wyrozumialy. Odpowiedz Link
koolman5 Re: nowe przyjaznie w paryzu 19.08.06, 21:50 jestem dziewczyna ;-) ja bym chcial tylko poznac polakow tu na miejscu albo miejsca gdzie moge ich spotkac poniewaz znam tylko francuzow. nie chodzi mi o randki ;-) tylko zeby z kims po polsku pogadac z kraju i moze spotkac kogos fajnego, a jak jest was dwoch to tym lepiej! plus on est de fous et plus on rigole, en plus ca donne deux fois plus de chances de trouver qq de sympathique! wiec si tu veux ecris moi comme ca peut etre je decouvrirai qu'il existe des polonais pas trop coinces dans cette ville. trzymaj sie i daj znac if you wish. si non pour info j'ai pas de probleme de potes ici mais bon j'aimerai bien connaitre des rodaki de mon age c'est tout bye Odpowiedz Link
npm2 Re: nowe przyjaznie w paryzu 20.08.06, 01:50 widze, ze zle mnie zrozumiales. nie jestem dziewczynka jak to mile stwierdziles " coincée" tylko, ze mam dosyc juz znajomych mezczyzn. sa w porzadku, niestety nie mozna z nimi wybrac sie na shopping lub gadac przez godziny o wszystkim i o niczym. Odpowiedz Link
cerber80 Re: nowe przyjaznie w paryzu 22.08.06, 18:06 Jestem tu sluzbowo do konca roku. Mozecie pisac na maila gazetowego:) Odpowiedz Link
malpa62 Re: nowe przyjaznie w paryzu 22.08.06, 22:21 czesc, ja mieszkam w paryzu i mam 26 lat. jestem w miare normalna;) w tej chwili jestem na wakacjach w polsce ale we wrzesniu bede spowrotem. Chetnie Cie poznam, a Ty? Odpowiedz Link
npm2 Re: nowe przyjaznie w paryzu 23.08.06, 10:22 ja mam 24 lata i zapewniam cie, ze po twoim powrocie na pewno sie spotkamy.pisz na moj mail gazetowy. Odpowiedz Link
bogusw Re: nowe przyjaznie w paryzu 23.08.06, 11:01 Witam wszystkich serdecznie, Mnie też wichry pracy przywiały do Paryża, Słuchajcie, może zamiast na shopping wybierzemy się tak po polsku...na piwo?? Macie jakieś plany na weekend? Piszcie na maila gazetowego! Odpowiedz Link
bogusw Re: nowe przyjaznie w paryzu 29.08.06, 16:49 Witam, Coś kiepsko z tymi nowymi przyjaźniami w Paryżu... Chyba pogoda nie sprzyja spotykaniu się, hmm?? :] Odpowiedz Link
abela3 Re: nowe przyjaznie w paryzu 12.09.06, 12:24 Hej! ja jestem w Paryzu od niedawna i bardzo chetnie poznam innych Polakow tu mieszkajacych i jesli ktos ma ochote pogadac po polsku to cekam na maile;) Odpowiedz Link
npm2 Re: nowe przyjaznie w paryzu 12.09.06, 22:47 czesc abela. chyba jestes z moich okolic ( la defense ). napisz do mnie na moj mail z forum Odpowiedz Link
cerber80 Re: nowe przyjaznie w paryzu 14.09.06, 14:05 tez mieszkacie w La Defense? Wlasnie przeprowadzilem sie tu do hotelu... 5min od Grand Arche.. czy jak to sie pisze;) Moze umowimy sie jakos grupa? Odpowiedz Link
ambriel Re: nowe przyjaznie w paryzu 01.10.06, 15:19 Czesc, ja tez bym sie chetnie spotkala z jakimis rodakami, plec nie gra roli i nawet nie musza byc normalni ;) moze ustalimy jakas knajpe, dzien i czas zlotu polskiego na ziemi paryskiej co wy na to ? Odpowiedz Link
maciejmalysz Re: nowe przyjaznie w paryzu 01.10.06, 15:35 Widze ze wiecej osob szuka znajomych w paryzu. Ja tez jestem zainteresowany, a szczegolnie ze ledwo do paryza przyjechalem maciek Odpowiedz Link
cerber80 Re: nowe przyjaznie w paryzu 02.10.06, 11:07 Dopiero co to proponowalem;) W jakiej czesci miasta by wam pasowalo? Ja jestem w La Defense.. ale stad dojazd do centrum jest dobry wiec mi w zasadzie bez roznicy. Odpowiedz Link
prevostiere Re: nowe przyjaznie w paryzu 02.10.06, 19:27 Jak zlot to zlot! Tez sie podlaczam. Napiszcie gdzie i kiedy. Pytanie do Cerbera80: co wg Ciebie jest centrum Paryza? Ja do tej pory nie moge sie zdecydowac co uznac za centrum ;-))) Odpowiedz Link
ambriel Re: nowe przyjaznie w paryzu 03.10.06, 08:36 Dobra ! doszly mnie sluchy ze jest tu jakas polska knajpa ( nie wiem gdzie ) ale moze by tam? Proponuje weekend. Moze sobota ? ( nie wiem jak u mnie bedzie wygladala ta najblizsza ale za tydzien mam na pewno wolne popoludnie ) i moze nie tak calkiem w nocy ? bo ja mieszkam na przedmiesciach i chcialabym jeszcze zywa do domu :P nie za bardzo marudze ? ;) Odpowiedz Link
maciejmalysz Re: nowe przyjaznie w paryzu 03.10.06, 09:51 No jak jest jakas polska knajpa to by bylo przyjemnie to sprawdzic. Ma ktos jakos wiecej troche informacji a ten temat?? Jak pasuje przyszla sobota to mysle ze to dobry termin, zobaczymy ilu sie chetnych zbierze. :) Odpowiedz Link
cerber80 Re: nowe przyjaznie w paryzu 03.10.06, 10:45 Hihi, pojecie wzgledne;) Jak dla mnie centrum to od Luku Triumfalnego na wschod, pewnie gdzies do centrum Pompidou. Az tak nie znam Paryza. Za krotko tu jestem:) Poki co o zadnej polskiej knajpce nie slyszalem. Jak dla mnie weekend za dwa tyg odpada bo lece na dwa dni do Polski. Szczerze, to wolalbym jakos w tygodniu. Ale godze sie na to co orzeknie wiekszosc. To gdzie ta polska knajpka? Wie ktos? Odpowiedz Link
maciejmalysz Re: nowe przyjaznie w paryzu 03.10.06, 14:17 Wlasnie dostalem wiadomosc ze ta polska knajpa to podobno Green Point Cafe, ale na necie niestety nie moge jej sprawdzic bo mam blokade na sprawy nie nalezace do spraw firmozych, dobrze ze gazeta dziala, choc niestety gg juz nie... A co do terminy to by tak mogmo sie wypowiedziec troszku wiecej osob zainteresowanych a jak nie pasuje wszystkim to mozemy dwa spotkania ustalic Odpowiedz Link
ambriel Re: nowe przyjaznie w paryzu 03.10.06, 14:56 Kolezanki i koledzy :) ja znalazlam takie cos : www.dragone.org/restaurants/restopolonais/ wyglada na to ze w Paryzu mamy dwa miejsca do wyboru. Nie wiem jak wy ale ja raczej eliminuje La Marurke bo : www.mazurka.fr/ tu troche o greenpioncie www.lefooding.com/restaurant-268.htm Cerber- nikt nie powiedzial ze spotkamy sie wszyscy tylko raz ;) Ja postaram sie dzisiaj wyciagnac od szefow jak ( i czy w ogole) pracuje w ta sobote. Odpowiedz Link
cerber80 Re: nowe przyjaznie w paryzu 04.10.06, 10:09 Hmmm nic nie rozumiem z tego co tam pisza;) Spokojnie, mna sie nie przejmujcie. Mam troche planow juz na najblizsze poltora tygodnia wiec w tym czasie ja raczej odpadam;) W kazdym razie.. bede was meczyl o kolejne spotkania pozniej. Swoja droga... alez my mamy problemy. Nie mozna sie umowic np. na placu przed katedra Notre-Dame i gdzies wspolnie pojsc? Knajp jest wystarczajaco duzo, ze mozna na biezaco cos znalezc. Odpowiedz Link
adelina1 Re: nowe przyjaznie w paryzu 04.10.06, 14:17 to zupelnie jak ja, jestem tu od pienciu dni i nie znamnikogo, chetnie sie spotkam... Odpowiedz Link
adelina1 Re: nowe przyjaznie w paryzu 04.10.06, 14:16 Ja takze chentnie spotkam sie z Polakami gdyz od dwoch miesiency rozmawiam po polsku tylko z rodzina przez telefon. W samym Paryzu mieszkam od pienciu dni, nie znam prawie nikogo i strasznie sie nudze... Odpowiedz Link
bogusw Nuit Blanche 04.10.06, 16:37 Witam, W najbliższą piątkowo-sobotnią noc zapowiada się ciekawie w Paryżu, muzea, koncerty w nocy, etc. Na sobotę przewidziana jest specjalna edycja paris rando velo (zaczyna sie bodajze o 19 lub 20) - szczerze polecam. Ostatnio na tej rowerowej wycieczce spotkałem kilku Polaków (których przy okazji pozdrawiam!). Jeżeli bylibyście zainteresowani, to zapraszam! A co do wyjścia w tygodniu proponuję party Erasmusowe - we wtorek w Le Duplex, w czwartek w Mix Club. Jest to wersja oszczędnościowa - Wejście dla obcokrajowców free do którejś tam godziny, zabawa przednia, a kluby jeszcze lepsze. pozdr. Odpowiedz Link
ambriel Re: Nuit Blanche 04.10.06, 21:18 nuit blanche jest 7, to nie wypada z soboty na niedziele ? no ale mniejsza z tym, wszystko wskazuje na to ze ja mam wolne z sobote po poludniu wiec proponuje ta knajpe Green Point w sobote o...nie wiem, o 16? kto jest za, kto przeciw, kto sie wstrzymal.....dziekuje :P Odpowiedz Link
maciejmalysz Re: Nuit Blanche 05.10.06, 00:16 > kto jest za, kto przeciw, kto sie wstrzymal.....dziekuje :P > zastanawiam sie czy byc za czy sie wstrzymac :P no ale niech bedzie ze mi pasuje ;) wiec sobota 16, ktos jeszcze....:> Odpowiedz Link
hawk74 Re: Nuit Blanche 05.10.06, 09:39 16 ? Hmmm... No to może pełnoletni umówią się na 19? ;-))) Odpowiedz Link
hawk74 Re: Nuit Blanche 05.10.06, 09:48 ambriel napisała: (...) w sobote po > poludniu wiec proponuje ta knajpe Green Point w sobote o...nie wiem, o 16? Czy ktoś wie przy jakiej stacji jest ten Green Point? Ktoś tam był, czy to jest kawiarnia? Dla mnie może być, chociaż myślałem o wieczornym spotkaniu w jakimś pubie no np. English Pub przy tour Montparnasse. Pozdrawiam Odpowiedz Link
maciejmalysz Re: Nuit Blanche 05.10.06, 21:18 No nie ukrywam ze mi tez pod tour montparnass by pasowalo, pytanie tylko gdzie jest ten Green Point... www.fra.cityvox.fr/restaurants_paris/green-point-cafe_200039166/PlanAcces znalazlen to, tylko nigdzie sie nie moglem doczytac zeby to byla polska knajpa, ktos moze potwierdzic?? Odpowiedz Link
ambriel Re: Nuit Blanche 05.10.06, 23:13 ok , sporobuje jutro dotrzec do tej knajpy,ale niczego nie obiecuje. Wlasciwie to mozemy sie gdzie gdziekolwiek, byle by to bylo takie miejsce zebysmy sie mogli latwo znalezc... Odpowiedz Link
hawk74 Re: Nuit Blanche 06.10.06, 15:52 ambriel napisała: > Wlasciwie to mozemy sie gdzie gdziekolwiek, byle by to bylo takie miejsce > zebysmy sie mogli latwo znalezc... Zgadzam się. Nie to żebym się czepiał ale... No załóżmy, że kltoś dociera do Green Point w sobotę o 16. Skoro jest to polska knajpa to pewnie będzie tam sporo Polaków-niekoniecznie pragnących poznać nowych ludzi. Jak w takim razie rozpazna tych z forum, którzy szukają nowych znajomości? Będziemy podchodzić do stolika i rzucać hasło " Wyborcza" ? :-) A może goździk w butonierce? Jeżeli dalej obstawiamy opcję polskiej restauracji to może niech ktoś obeznany w tamtejszej geografi zaproponuje bardzo konretne miejsce. No nie wiem - może po drugiej stronie ulicy vis a vis tego GP.... Odpowiedz Link
ambriel Re: Nuit Blanche 06.10.06, 20:44 Nie dalam rady tam dotrzec do tej knajpy, ale tu jest zdjecie: www.dragone.org/restaurants/restopolonais/ w sumie to nic nie daje ale nie wyglada, zeby to byla jakas taka z marmurami na scianach. To ja moze proponuje tak: spotkajmy sie przed wejsciem do tej knajpy o 16, jak sie okaze ze to jakies glupie miejsce to sie przeniesiemy. Co wy na to ? Odpowiedz Link
ambriel Re: Nuit Blanche 06.10.06, 20:47 no jeszcze raz ja :) jak juz sie ugadacie ;) to prosze wrzucicie na glowny informacje o tym ze mamy zlot narodowy, moze wiecej ludzi przyjdzie :) Odpowiedz Link
hawk74 Re: nowe przyjaznie w paryzu 04.10.06, 17:55 Witam Prawie do końca roku będę przebywał w ISSY-LES-MOULINEAUX i również chętnie bym się spotkał z rodakami :-) Może spróbujmy gdzieś w sobote wieczorem.... W piątek ? :-) Odpowiedz Link
aniar_rrr Re: nowe przyjaznie w paryzu 27.10.06, 05:13 hawk74 napisał: > Witam > Prawie do końca roku będę przebywał w ISSY-LES-MOULINEAUX i również chętnie bym > się spotkał z rodakami :-) Ja mieszkam w Issy :D Mozemy sie spotkac jak masz ochote GG - 5481719 Odpowiedz Link
hawk74 Re: nowe przyjaznie w paryzu 03.11.06, 14:11 aniar_rrr napisała: > Ja mieszkam w Issy :D Mozemy sie spotkac jak masz ochote GG - 5481719 Wysłałem wiadomość na poczta.fm :) Odpowiedz Link
lusi84 Re: nowe przyjaznie w paryzu 22.10.06, 17:13 a moze wspolne niedzielne zwiedzanie miasta bo tak w pojedynke jest nie za ciekawie? Odpowiedz Link
markokow Re: nowe przyjaznie w paryzu 23.10.06, 10:06 Witam Około piatku 27-ego bede w paryzu w sprawach zawodowych przyznam że ani nie znam miasta o jezyku nie wspomne pracy nie bede mial za wiele wiec az sie prosi o troche zwiedzania moze ktos pomoze "rodakowi" pozdrawiam marek markokow@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
maciejmalysz Re: nowe przyjaznie w paryzu 24.10.06, 09:17 a noi wypadalo by w koncu tez porzadnia pozwiedzac :) wiec bardzo ciekawa propozycja, szczegolnia jakby jakis maly performence jeszcze do tego sie zrobil Odpowiedz Link
bogusw Re: nowe przyjaznie w paryzu 24.10.06, 10:47 Szczegolnie, ze Paryzu performerow nie brakuje. Lusi84 bądź czujna i przeglądaj forum, albo po prostu napisz bezporśrednio - damy Ci znać, jak coś się uszykuje ;) pzdr. Odpowiedz Link
bo.tak Re: nowe przyjaznie w paryzu 27.10.06, 11:52 bylo to spotkanie w koncu? poznaliscie sie? napiszcie jak bylo, albo jak nie bylo - to napiszcie prosze gdzie i kiedy :) pozdrawiam Odpowiedz Link
lusia84 Re: nowe przyjaznie w paryzu 03.11.06, 17:32 ok, jak co dajcie znac. Ja to najchetniej bym zobaczyla paryz po zmroku ale to moze dopiero po nowym roku. Jesli ktos ma chec posmigac po miescie( glownie metrem i piechotka) to ja bardzo chetnie sie dolacze w sobotnie popoludnia i w niedziele. pozdrowionka i buziaki Odpowiedz Link
lusia84 Re: nowe przyjaznie w paryzu 03.11.06, 17:43 jak by ktos zebral sily i checi na ogladanie miasta to dawajcie znac na poczte (lusk_a@buziaczek.pl) bo na forum rzedko bywam. pzdr wszystkich polskich paryzanow ;-D Odpowiedz Link
ania_r_r Re: nowe przyjaznie w paryzu 04.11.06, 07:58 Ja sie pisze na wszystkie spotkania - czy zwiedzanie czy tylko kawcie ;)) Buziaki ania_r@poczta.fm; tel 0661109928 Ania Odpowiedz Link