Dodaj do ulubionych

szukam osob ktorzy...............

06.09.06, 18:48
jestem w paryzu od tygodnia i szukam ludzi ktorzy lubia spotkania piwne na
trocadero,bulwarach itc..spacery,pogaduchy i wogole fajne atmosfery w tym
miescie.zapisalem sie takze na kurs j.francuskiego dzienny przy rue sthrau
5.moze ktos z was tez tam bedzie chodzil....? odpisujcie.czekam.
Obserwuj wątek
    • kamila_paryz_75 Re: szukam osob ktorzy............... 07.09.06, 11:34
      witaj, ja jestem w paryzu od 4 lat i wytrzymalam w tej szkole do ktorej sie
      zapisales 2 miesiace, ale to zalezy ile juz umiesz i czy dasz rade wytrzymac z
      nauczycielami ktorzy niemowia nic po polsku ja niewytrzymalam bylo mi za
      ciezko. co do spotkac to z mila przyjemnoscia ale trocadero i tych regionow
      nielubie, ale jest wiele innych ciekawych miejsc. pozdrawiam.
      • ici11 Re: szukam osob ktorzy............... 07.09.06, 17:02
        KAMILO WYSLALEM CI EMAILA ODEZWIJ SIE......
        • witmat75 Re: szukam osob ktorzy............... 05.02.07, 17:09
          Nowa strona web tylko na Paryz i okolice zostala otwarta na www.prace.fr mozna
          dac ogloszenie nawet bez logowania sie a jezeli sie zalogujesz to mozna wkleic
          nawet FOTKE ... Ogłoszenia w poszukiwaniu i nie długo masa ofert ale tylko na
          Paryz i okolice .... Marek => www.praca.fr/
        • diabel.pl Re: szukam osob ktorzy............... 27.03.08, 12:05
          czesc jesem ewa;mieszkam na port mario;moze sie spotkamy;podaj mi numer tel.TO
          ZADZWONIE
    • kamila_paryz_75 Re: szukam osob ktorzy............... 07.09.06, 11:36
      i czy nielepiej pogadac na msn-ie czy gg?
      • jan761 Re: szukam osob ktorzy............... 07.09.06, 12:36
        ojej!! ja tez bylem w tej szkole i nie polecam z wielu powodow.... pamietaj, ze
        placisz i wymagasz a poziom w tej szkole......... jest tylko pozorny. Liczy sie
        kasa i latwo wylecisz jesli sie spoznisz z placeniem, egzamin na koniec semestru
        zdjaje 5 % reszta ma powtarzac oblany poziom wiec zero rozwoju.
        Atmosfera w szkole jest tez kiszona przez Pania Dyrektor... i "milego" Kapusia
        ... nie polecam , lepiej zaplacic wiecej za mniej godzin i nauczyc sie za to
        czegos;
        czas wsrod Polakow ktorzy chodza na zajecia na ploty.... moze byc stracowny.

powodzenia w zwiedzaniu Paryza
        Jan
        • ici11 Re: szukam osob ktorzy............... 07.09.06, 16:35
          DZIEKI JANKU ZA WSKAZOWKI NOI CZY MOZESZ MI PODAC PRZYKLADY INNYCH- LEPSZYCH
          SZKOL......Z GORY DZIEKOWA
        • ici11 Re: szukam osob ktorzy............... 07.09.06, 16:35
          DZIEKI JANKU ZA WSKAZOWKI NOI CZY MOZESZ MI PODAC PRZYKLADY INNYCH- LEPSZYCH
          SZKOL......Z GORY DZIEKOWA
          • kamila_paryz_75 Re: szukam osob ktorzy............... 07.09.06, 21:30
            ja ci moge polecic szkole nazareth oto stronka;
            www.nazarethfamille.fr/szkola.htm
            chodzilam i daje slowo ze ucza super, za rok nauki trzeba zaplacic prawie 2 tys
            euro, zaczynasz od poczatkujacego i juz po kilku miesiacach duzo umiesz,
            nauczycielka ktora mialam jest super dobrze tlumaczy nawet 10 razy dopoki
            niezrozumiesz, ogolnie jest super tyle ze wlasnie trzeba zaplacic od razu chco
            za pol roku nauki a reszte w szybkim terminie.ogolnie polecam bo duzo sie
            nauczylam i w bardzo krotkim czasie:):):)
            • ici111 Re: szukam osob ktorzy............... 08.09.06, 10:08
              czesc to ja -tylko 111:)dzieki za porade ale niestety wtej szkole niema
              wykladow codziennie a oto mi glownie chodzi....czy na rue sthrau5 jest tak
              zle??????? opisz na moj email ktory ci napisalem wczoraj....pozdrawiam
              • kamila_paryz_75 do ici 11 08.09.06, 10:51
                sluchaj podalam ci stronke tej szkly i chyba niezajrzales, w tej szkole masz
                codziennie od pon do pt od 9-12 zajecia i tak jest od lat, sa zajecia rowniez w
                wtorki i czartki od 9-12 i wieczorowe codzienne badz tez wtorek i czwartek.
                placisz prawie 2 tys euro i myslisz ze placisz za 2 dniw tygodniu?!
                ta szkola jest superi w niej dyrektorka jest polka i nauczyciele polacy jak tez
                francuzi ale oni ucza dopiero zaawansowanych, tam gdzie ty sie zapisales hmmm
                pochodz a zobaczysz sam, niejestem jedyna ktora niebyla zadowolona z tej
                szkoly.
                • ici111 Re: do ici 11 08.09.06, 11:00
                  tak ale dzwonilem do tej szkoly noi pani mi odpowiedziala ze juz nie istnieje
                  system codzienny!!!! wiec musialas chodzic tam troszke dawno....
                  • kamila_paryz_75 Re: do ici 11 08.09.06, 11:26
                    chodzilam 2 lata temu i rok temu w tym roku jest zapisana moja kolezanka na
                    system codzienny ranny i zajecia blisko metra nation !!!! moze juz niema miejsc
                    albo cos ale dziwne bo moja kolezanka ma na zaplaconym kwitku napisane 20 godz
                    system codzienny intensywny. no coz wiec musisz przebolec szkole na nationale i
                    wziasc sie pozadnie za nauke bo tam nieczekaja z programem na tych ktorzy sie
                    spozniaja z nauka. powodzenia zycze:):)
                  • skaner9 Re: do ici 11 13.12.06, 22:19
                    a ja ci powiem tak kolego......ZADNE TAKIE KURSYYY!!!! idz sobie zobacz na
                    uniwerek SORBONNE NOUVELLE...metro censier, (pietro IV)...kursy dla cudzoziemcow
                    od podstaw lub nie....semestr lub rok...codzien zajecia i
                    NAJWAZNIEJSZE...cena...cena...!!!
    • bogusw [wyjścia rozrywkowe] 08.09.06, 10:21
      Witam,

Ja nieco odbiegnę od tematu nauki jęz. francuskiego - ale za to skieruję się ku
      nieco przyjemniejszym tematom - czyli spotkaniom rozrywkowym. Może uformujemy
      waleczną polską grupę i uderzymy w przyszłym tygodniu w czwartek do MixClub na
      Montparnasse - Erasmus party? Free entrance do 12tej dla obcokrajowców, temat
      sprawdzony - klub wielki, dużo miejsca do poskakania i przede wszystkim
      mieszanka ludzi z całego świata. Zainteresowanych zapraszam do wymiany
      koresponencji mailowej.

Miłego weekendu!
      • anett26 Re: [wyjścia rozrywkowe] 15.06.07, 17:55
        czesc!
        ja mam zamiar takze w najblizszym czasie zamieszkac w paryzu, mieszka tam moj
        maz , a on cale dnie pracuje , ja nie zan tam nikogo. Gdybys byla
        zainteresowana napisz na maila:) anett26@gazeta.pl
        pozdrawiam:)
    • magda_it Re: szukam osob ktorzy............... 04.07.07, 17:18
      Czesc,

anett ja jestem w identycznej sytuacji tzn tez zaraz jade do paryza do meza
      ktory juz tam pracuje. Mam male dziecko i tez nikogo tam nie znam i co gorsza
      nie mowie po francusku, niestety - wiec pierwsze kroki to znalezc jakis
      zlobek/opiekunke i szkole jezyka.

pozdrawiam magda
      • iwonka55 Re: szukam osob ktorzy............... 28.03.08, 14:20
        Zajrzyj na forum Bebemania.com - Forum dla Polek we Francji :) kopalnia informacji i mnostwo przemilych ludzi :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka