Dodaj do ulubionych

piękny pokaz buty i arogancji 16:5

01.12.14, 22:09
na 2 sesji uchwalą zakaz wychodzenia 5 radnych sld na przerwę, na kolejnej łaskawie pozwolą oddychać i wypić na sesji po szklaneczce wody:))) Wacław ze swoją ekipą to było małe miki:))))
Obserwuj wątek
    • lizun9 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 02.12.14, 17:06
      Ostatnie sesje rady to zdaje się max 2 - 3 godziny. Od czego ty chcesz przerwę mazgaju? Może jeszcze obiadek?
      • szycha75 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 02.12.14, 17:16
        to był sarkazm ale ograniczony rozumek nic nie zakumał, i w ogóle jakos mnie to nie dziwi....
        • lizun9 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 02.12.14, 17:38
          Sarkazm w odniesieniu do czego, bo zdaje się nie napisałeś :) Czego ten rzekomy pokaz buty dotyczył? Oświeć nas? Nie wszyscy mają okazję pierdzieć w stołek w ratuszu..
          • szycha75 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 02.12.14, 17:55
            tyczyło się tego:
            "Dzisiaj odbyła się pierwsza sesja Rady Miasta.
            Porządek : wybór przewodniczącego, wiceprzewodniczącego, przewodniczących komisji stałych.

Wybór przewodniczącego:
            Za pierwszym razem nie wyszło - niektórzy radni nie zrozumieli zasady głosowania przy większości bezwzględnej. Dopiero drugie głosowanie przyniosło efekt, przewodniczącym rady został Dariusz Grochla (TiM). Drugim kandydatem był Jacek Niezgodzki (SLD).
            Kolejne głosowanie, tym razem bez problemów - wiceprzewodniczącym został Bogdan Hadryś (FS). Drugim kandydatem był Piotr Czerwiński (SLD)

Godzina przerwy na konsultacje i kolejne głosowania na przewodniczących komisji stałych.
            Przewodniczącymi komisji stałych zostali:

Zbigniew Żychowski (FS) - Rewizyjna
            Halina Majeryk (FS) - Oświaty ...
            Marian Popławski (FS) - Ogólnospołeczna
            Georgios Candekidis (PO) - Mienia komunalnego ...

Wyniki głosowań - przeważnie 16:5.

Radny Krzyżak (TiM) w kilku zdaniach podsumował wybory - dokładnie nie potrafię ich przytoczyć, ale w największym skrócie - skandal.
            Radny Niezgodzki (SLD) sparafrazował klasyka gatunku, że dnia 1 grudnia 2014 w Żarach skończyła się demokracja. Bo jeszcze w historii żarskiego samorządu nie zdarzyła się sytuacja, aby ugrupowania, które wprowadziły do rady większą ilość radnych nie zostały uhonorowane chociażby przewodniczącym komisji, nie mówiąc o wiceprzewodniczącym całej rady.

Osobiście byłem zniesmaczony, bo wprawdzie zwycięzca (FS) może wziąć wszystko, ale nie można tego brać aż tak dosłownie. Czy są jeszcze tzw. dobre obyczaje?
            • lizun9 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 02.12.14, 18:15
              Płaczę razem z tobą. Rzeczywiście skandal...
              • szycha75 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 02.12.14, 18:23
                jeśli już płacze to nad głupota tych którzy na takich "polityków" głosowali. TKM w pełnej krasie
          • szafirek68 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 02.12.14, 22:21
            lizun9 napisał:

> Sarkazm w odniesieniu do czego, bo zdaje się nie napisałeś :) Czego ten rzekomy
            > pokaz buty dotyczył? Oświeć nas? Nie wszyscy mają okazję pierdzieć w stołek w
            > ratuszu..

jeśli nie widzisz w tym buty i arogancji to bardzo mnie zawiodłes bo miałam cie za jednego z bardziej rozsądnych forumowiczow
            • lizun9 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 04.12.14, 20:12
              szafirek68 napisała:

> jeśli nie widzisz w tym buty i arogancji to bardzo mnie zawiodłes bo miałam cie
              > za jednego z bardziej rozsądnych forumowiczow

Widzę nie widzę - nie ma to żadnego znaczenia. Ja się po prostu nie umiem przejąć walką o stołki prestiż i dodatki do diet. Mnie obchodzą rozwiązania dla mieszkańców. Będziecie się o nie spierać, to ja się chętnie przejmę ;)
              • szafirek68 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 04.12.14, 22:04
                lizun9 napisał:
                Widzę nie widzę - nie ma to żadnego znaczenia. Ja się po prostu nie umiem przej
                > ąć walką o stołki prestiż i dodatki do diet. Mnie obchodzą rozwiązania dla mies
                > zkańców. Będziecie się o nie spierać, to ja się chętnie przejmę ;)

będziecie?? tzn. o kim mowisz??
              • forfitter Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 05.12.14, 20:48
                Mylisz się i to bardzo. To, że już na pierwszej sesji mieliśmy taki pokaz, ma kolosalne znaczenie nie tylko dla przyszłości tej rady, ale przede wszystkim dla nas, mieszkańców. Błyskawiczna rezygnacja Grochli z przewodniczenia radzie jest tego dowodem.
                Rada podejmuje różne decyzje, w komisjach stałych decydujący głos przeważnie należy do przewodniczącego. Komisja rewizyjna, której przewodniczący jest z tego samego ugrupowania co burmistrz, nie ma głębszego sensu. W skłóconej na początek radzie może dojść do odwrócenia układu sił, co w większości przypadków skutkuje niemożnością zatwierdzenia działań burmistrza.
                Co to oznacza dla mieszkańców, nie muszę chyba szerzej objaśniać.
                Mam nadzieję, że dostatecznie naświetliłem aktualną sytuację.
                Jeśli nadal nie widzisz związku między "walką o stołki" a przyszłymi działaniami rady i ich efektami dla mieszkańców, to trudno.
                • lizun9 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 05.12.14, 21:27
                  forfitter napisał(a):

> Mylisz się i to bardzo. To, że już na pierwszej sesji mieliśmy taki pokaz, ma k
                  > olosalne znaczenie nie tylko dla przyszłości tej rady, ale przede wszystkim dla
                  > nas, mieszkańców. Błyskawiczna rezygnacja Grochli z przewodniczenia radzie jes
                  > t tego dowodem.
                  > Rada podejmuje różne decyzje, w komisjach stałych decydujący głos przeważnie na
                  > leży do przewodniczącego. Komisja rewizyjna, której przewodniczący jest z tego
                  > samego ugrupowania co burmistrz, nie ma głębszego sensu. W skłóconej na począte
                  > k radzie może dojść do odwrócenia układu sił, co w większości przypadków skutku
                  > je niemożnością zatwierdzenia działań burmistrza.
                  > Co to oznacza dla mieszkańców, nie muszę chyba szerzej objaśniać.
                  > Mam nadzieję, że dostatecznie naświetliłem aktualną sytuację.
                  > Jeśli nadal nie widzisz związku między "walką o stołki" a przyszłymi działaniam
                  > i rady i ich efektami dla mieszkańców, to trudno.

Popraw mnie, bo może ja się nie znam, ale komisja rewizyjna nie jest jedyną formą kontroli działań urzędu. Komisje stałe rady służą pracom nad określonym obszarem zagadnień. Uchwały podejmowane są jednak przez całą radę...
                  • forfitter Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 05.12.14, 22:18
                    Byłeś kiedyś na posiedzeniu komisji albo na posiedzeniu rady?
                    Zdaje się, że całkiem niedawno określiłeś niektórych radnych "głuchoniemi"
                    • lizun9 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 06.12.14, 10:36
                      A to posiedzenia komisji są publiczne? Ich terminy publikowane? Protokoły z posiedzeń wiszą gdzieś na stronie miejskiej? Dobrze wiesz, że nie. Tak samo nie ma sensownych, spisanych z nagrań protokołów z sesji rady miasta.
                      Urząd bardzo się stara by postawić informacyjną barierę pomiędzy obywatelem, wyborcą, a władzą. Więc się ku..rwa nie dziw, że obywatel ma w rzyci żale radnych w kwestii podziału stołków. Dla większości z nich to kompletna abstrakcja - i będzie to trwało tak długo póki nie będzie czytelnej odpowiedzialności poszczególnych radnych za decyzje, które w mieście zapadają.
                      • szafirek68 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 06.12.14, 17:10
                        > Więc się ku..rwa nie dziw, że obywatel ma w rzyci żale radnych
                        > w kwestii podziału stołków. Dla większości z nich to kompletna abstrakcja - i
                        > będzie to trwało tak długo póki nie będzie czytelnej odpowiedzialności poszczeg
                        > ólnych radnych za decyzje, które w mieście zapadają.

czy ty nie rozumiesz czu udajesz ze tutaj nie chodziło o stołki tylko o odsunięcie lewicy od wszelkiego wpływu na rządzenie miastem. Lewica jest drugą siłą w radzie miejskiej i powinna miec jakis wpływ na decyzje w sprawie miasta i cieszę się ze p.Burmistrz sie szybko zreflektowała czym zyskała u mnie mały plusik :)
                        • lizun9 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 13:57
                          szafirek68 napisała:

> czy ty nie rozumiesz czu udajesz ze tutaj nie chodziło o stołki tylko o odsunię
                          > cie lewicy od wszelkiego wpływu na rządzenie miastem.

Czyli o stołki :)

>Lewica jest drugą siłą w radzie miejskiej i powinna miec jakis wpływ na decyzje w sprawie >miasta

Tak, tak, wygralim wybory - przynajmniej trochę, więc się nam należy. Inaczej to nie byłaby demokracja. Bo pierdzistołki właśnie tak ułomnie demokrację pojmują ;) Ja objawów braku demokracji w mieście widzę znacznie więcej i naprawdę nie rozumiem dlaczego mam się przejmować akurat tym jednym?
                          Przecież tyle jest do naprawienia. Kwestia dostępności do informacji na temat tego co się dzieje na sesji i komisjach, sprawa publikowania wyników głosowań - imiennie, a nie tak jak teraz :) Temat dyżurów radnych, temat rekrutacji na wolne stanowiska, temat konkursów ofert przy zamówieniach poniżej 30000 euro, temat konsultacji społecznych, które teraz są wyłącznie pro forma i na pokaz, temat obsługi interesantów UM on-line, sprawa zbierania głosów do budźetu obywatelskiego - bo zamykanie się w ratuszu, albo sterczenie pod ratuszem jest jakąś karykaturą "obywatelskości" Można by tak wymieniać i wymieniać..A ty mi tu płaczesz, że lewica..Żałosne i tyle..
                          • szafirek68 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 17:28
                            lizun9 napisał:
                            > Czyli o stołki :)

nieee..chodziło przede wszystkim o to aby odsunąc lewicę a potem dopiero o stołki

> Tak, tak, wygralim wybory - przynajmniej trochę, więc się nam należy. Inaczej t
                            > o nie byłaby demokracja. Bo pierdzistołki właśnie tak ułomnie demokrację pojmuj
                            > ą ;) Ja objawów braku demokracji w mieście widzę znacznie więcej i naprawdę nie
                            > rozumiem dlaczego mam się przejmować akurat tym jednym?
                            > Przecież tyle jest do naprawienia. Kwestia dostępności do informacji na temat t
                            > ego co się dzieje na sesji i komisjach, sprawa publikowania wyników głosowań -
                            > imiennie, a nie tak jak teraz :) Temat dyżurów radnych, temat rekrutacji na wol
                            > ne stanowiska, temat konkursów ofert przy zamówieniach poniżej 30000 euro, tema
                            > t konsultacji społecznych, które teraz są wyłącznie pro forma i na pokaz, temat
                            > obsługi interesantów UM on-line, sprawa zbierania głosów do budźetu obywatelsk
                            > iego - bo zamykanie się w ratuszu, albo sterczenie pod ratuszem jest jakąś kary
                            > katurą "obywatelskości" Można by tak wymieniać i wymieniać..A ty mi tu płaczesz
                            > , że lewica..Żałosne i tyle..

a czemu się nie nalezy? 48.7% wyborcow głosowało na lewice wiec nie obrazaj ich.Nie po to ich wybrano żeby 4 lata grzali ławę nie mając wpływu na decyzje dotyczace miasta
                            Mozesz sie przejmowac czym chcesz ale mnie tez pozwól ...poza tym najlepiej wymadrzac sie na odleglosc

• szyderca91 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 18:17
                              szafirek68 napisała:

> 48.7% wyborcow głosowało na lewice
                              >

Liczba uprawnionych do głosowania 30 855
                              liczba oddanych głosów na kandydatów sld do RM 2 120 (!)
                              • szafirek68 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 18:27
                                nie mowiłam o uprawnionych tylko o biorących udział ..i o głosach na Wołowicza ..dobrze wiesz o tym więc nie rznij głupa
                                • lizun9 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 18:34
                                  szafirek68 napisała:

> nie mowiłam o uprawnionych tylko o biorących udział ..i o głosach na Wołowicza
                                  > ..dobrze wiesz o tym więc nie rznij głupa

A to Wołowicz startował do rady miasta? Coś ci się do reszty popie*rzyło ze statystykami...
                                  • szycha75 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 18:56
                                    ojojoj startował na Burmistrza i dostał ponad 5000 głosów, to mało???
                                    • forfitter Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 21:49
                                      Żonglerka liczbami prowadzi czasami na manowce.

Na dowód podam prawdziwe wyniki drugiej tury wyborów na burmistrza:

Madej 17,89 %
                                      Wołowicz 16,69 %
                                      Nikt z powyższych 65,42 %

Lepiej teraz?
                                      • szycha75 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 21:52
                                        to trzeba na wybory chodzić, a nieobecni niestety racji nie mają
                                        • michal.baumstein Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 21:56
                                          ...podobnie jak i przegrani.
                                          • szycha75 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:01
                                            przegrani? a kto przegrał w Żarach? SLD??
                                            • forfitter Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:08
                                              W Żarach przegrali mieszkańcy - ci co nie poszli do urn. Dali tym dowód, że jest im obojętne, kto będzie zasiadał w Radzie, kto będzie burmistrzem.
                                              Dlatego mówię: nie byłeś na wyborach, to nie narzekaj na władzę. Nie masz takiego prawa.
                                              • szycha75 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:10
                                                zgadzam się w 200 procentach z tą tezą
                                              • michal.baumstein Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:15
                                                forfitter napisał(a):

> Dlatego mówię: nie byłeś na wyborach, to nie narzekaj na władzę. Nie masz takie
                                                > go prawa.

A ja dodam,nie glosowałeś na danego kandydata nie wymagaj od niego i nie krytykuj. ;)
                                                • szycha75 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:21
                                                  i kto to mówi???? hehehhehehehehehehehhehehehe rozumiem że głosowałeś na Wołowicza i SLD
                                                • szafirek68 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:24
                                                  michal.baumstein napisał(a):

> A ja dodam,nie glosowałeś na danego kandydata nie wymagaj od niego i nie krytyk
                                                  > uj

a ja dodam: skoro na danego kandydata nie głosowałam to mam prawo teraz patrzec mu na ręce i krytykowac
                                                  • szycha75 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:30
                                                    szafirek oznacza to że m.b głosował na Wołka i SLD ponieważ ciągle pluje jadem na lewice i Wołowicza:))) rozlało się mleko.....
                                                  • michal.baumstein Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:31
                                                    szafirek68 napisała:

> a ja dodam: skoro na danego kandydata nie głosowałam to mam prawo teraz patrzec
                                                    > mu na ręce i krytykowac

Mentalność Kalego, ty możesz a ten co nie głosował to nie może ponarzekać.
                                  • szafirek68 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:17
                                    lizun9 napisał:>
                                    A to Wołowicz startował do rady miasta? Coś ci się do reszty popie*rzyło ze sta
                                    > tystykami...

odezwał się pan mądraliński...:)))
                                    • michal.baumstein Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:21
                                      To tego franka i do rady miasta nawet nie wybrali. :)
                              • matylda216 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 20:47
                                Nie manipuluj liczbami, bo w okręgach jednomandatowych głosuje się na osoby, a nie na komitety wyborcze; podliczyłam głosy, które otrzymali kandydaci ze zwycięskiego Forum- 2.293!!!
                                • michal.baumstein Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 21:04
                                  Forum 2293 > sajuz 2120 zwycięzca jest jeden.
                                  Tak na marginesie,piszecie o dobrych obyczajach,czy sajuz mając 5 głosów powinien ubiegac się o przewodniczącego RM. Czy raczej nie zgłaszać Niezgodzkiego i ewentualnie wstrzymac sie od głosowania? Według mnie to sajuz chciał wyborów większościowych i wyszło 16 - 5
                              • matylda216 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 20:51
                                oczywiście moja wypowiedź dotyczy postu szydercy91
                      • forfitter Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 06.12.14, 22:26
                        Wyobraź sobie, że posiedzenia komisji są publiczne, o czym nie wszyscy wiedzą. Kiedyś po raz pierwszy zjawiłem się na jednym z posiedzeń - reakcja radnych - bezcenna.
                        Zgadzam się z tym, że terminy posiedzeń nie są nigdzie publikowane. Dotarłem do jednego z protokołów, który mnie szczególnie interesował, ale nie było w nim nic, czego chciałem się dowiedzieć.
                        Sesje rady miasta nie są nagrywane, stąd protokoły są jakie są.
                        Co do polityki informacyjnej władzy, to trzeba rozróżnić. Urząd co innego, a rada co innego. To dwie różne sprawy. W BIP znajdziesz przede wszystkim to co dotyczy urzędu, o radzie jest mniej, ale też - protokoły z sesji, uchwały.
                        Dodam, że obowiązek prowadzenia polityki informacyjnej rady mają przede wszystkim radni. Wynika to bezpośrednio ze "Statutu Gminy Żary ..."

§ 59
                        Radni mają obowiązek utrzymywania stałej więzi z wyborcami przez:
                        - informowanie wyborców o stanie gminy,
                        - propagowanie zamierzeń i dokonań Rady,
                        - spotkania z wyborcami,
                        - przyjmowanie postulatów, wniosków oraz skarg mieszkańców /.../

A na koniec odpowiedzialność radnych:
                        § 61
                        Radni ponoszą przed Radą i wyborcami odpowiedzialność za udział i wyniki pracy w Radzie.

Więc się nie dziwię, że obywatel ma w d.. większość spraw związanych z funkcjonowaniem władzy, którą sam wybrał (albo też nie poszedł na wybory), skoro nawet nie chce mu się zainteresować jak to funkcjonuje, czego może oczekiwać i jak to wyegzekwować.
                        A może jednak to do radnych należy wyjaśnianie wyborcom tego wszystkiego?
                        • lizun9 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 14:30
                          forfitter napisał(a):

> § 61
                          > Radni ponoszą przed Radą i wyborcami odpowiedzialność za udział i wyniki
                          > pracy w Radzie.
                          >
                          > Więc się nie dziwię, że obywatel ma w d.. większość spraw związanych z funkcjon
                          > owaniem władzy, którą sam wybrał (albo też nie poszedł na wybory), skoro nawet
                          > nie chce mu się zainteresować jak to funkcjonuje, czego może oczekiwać i jak to
                          > wyegzekwować.

No a jak można to wyegzekwować? Jaka jest ta rzekoma odpowiedzialność radnego przed wyborcami, skoro wyborca nie ma podstawowej wiedzy na temat tego jak ci radni pracują, z jakimi wychodzą inicjatywami i jak się kończą ich interpelacje?
                          Nie każdy ma tak elastyczną pracę by łazić po sesjach i posiedzeniach, za to prawie każdy ma internet i mozliwość odsłuchania MP3 z sesji. Ale nasze miasto tego nie oferuje ;) Nie oferuje możliwości ściągnięcia sobie materiałów na sesję przez zwykłego obywatela. Konsultacje społeczne to w dużej mierze ogłoszenie - w którym pokoju ratusza można się ze sprawą zapoznać - do 16.00 ;)
                          Radnemu wyborca jest potrzebny raz na 4 lata. Łazi wtedy po domach i udaje, że słucha. Ale spróbuj mu zadać pytanie o ulotkę to się zaraz obraża i ucieka. Taka ta jego odpowiedzialność za deklaracje ;)
                          • forfitter Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:02
                            Wina jest po obu stronach. Miasto zaoferowałoby możliwość m.in. ściągnięcia z sieci materiałów, gdyby ktokolwiek usiłował na nich to wymóc.
                            To samo dotyczy dyżurów radnych. W ubiegłem kadencji zadałem pytanie dlaczego, zgodnie ze statutem, nie ma dyżurów radnych. Odpowiedź - bo i tak nikt nie przychodzi.
                            Skoro nikt tego nie wymaga, to i radzie i radnym jest z tym lepiej.
                            A jeszcze trzeba wiedzieć, kto odpowiada za treść merytoryczną strony www UM. Wtedy też wiele rzeczy się rozjaśni.
                            • lizun9 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 22:31
                              forfitter napisał(a):

> Wina jest po obu stronach. Miasto zaoferowałoby możliwość m.in. ściągnięcia z s
                              > ieci materiałów, gdyby ktokolwiek usiłował na nich to wymóc.

A kto ma wymóc? W pierwszej kolejności wymagać od miasta powinni radni, w końcu są reprezentantami mieszkańców. Nie wymagają, bo im z tym lepiej. Bo jak się nie podgrzewa atmosfery na mieście, to i praca jakoś przyjemniej płynie. Nikt nie przyłazi, nie opowiada o problemach, nikt nie wypomina takiego czy innego działania. Lepiej jesli ludzie nic nie wiedzą. Łatwiej się wtedy po ulicach chodzi ;)
                              • forfitter Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 23:00
                                Trafiłeś w sedno. A cały problem polega na tym, że niektórzy radni nie zdają sobie sprawy z tego, że są przede wszystkim naszymi reprezentantami. I w naszym imieniu powinni załatwiać nasze sprawy. Bo po to są i za to im płacimy.
                                • michal.baumstein Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 07.12.14, 23:55
                                  Którzy to są ci niektórzy?
                                  • forfitter Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 08.12.14, 00:15
                                    A np. TUTAJ znajdziesz na dole dyżury radnych poprzedniej kadencji. Wnioski wyciągnij sobie sam ;)
                                  • forfitter Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 08.12.14, 00:20
                                    michal.baumstein napisał(a):

> Którzy to są ci niektórzy?

TUTAJ też co nieco na ten temat.
      • szafirek68 Re: piękny pokaz buty i arogancji 16:5 02.12.14, 22:37
        lizun9 napisał:

> Ostatnie sesje rady to zdaje się max 2 - 3 godziny. Od czego ty chcesz przerwę
        > mazgaju? Może jeszcze obiadek?

a dlaczego nie ma byc przerwy? to chyba lepiej odpocząc chwile żeby odświeżyc umysły niz odwalac robote byle szybciej i byle jak żeby tylko skasowac diety i do domciu...każdy przybiega na sesję i czasu ma niewiele bo interesy osobiste przeciez ważniejsze .Chcesz byc radnym to licz się z tym że musisz poswięcic sporo czasu na ten cela nie traktowac to zadanie jak zło konieczne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka