Dodaj do ulubionych

Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego?

29.04.15, 18:20
Kukiz nie manipuluje, jest uczciwym, jest autentycznym obywatelskim kandydatem i będzie pilnował interesu obywateli a nie klanów .. 26lat w 65% Ci sami ludzie w sejmie nie leczy się "choroby partiokracji- dżumy tą samą "cholerą" ... Dziś główny problem sceny politycznej jest przede wszystkim w systemie „negatywny” doboru i brak nadzoru posłów i wyborów. Nawet Ci sami posłowie co dziś zachowywali się by inaczej gdyby ich „być albo nie być” zależało od wyborców z regionu JOW a nie bossów partyjnych i dodalibyśmy system z JOW z wbudowanym re-call „odwołania w trakcie kadencji” ... i rzecz oczywista nawet liczenie b.proste nawet bez IT na oczach wyborców „święto obywatelskie„ …Porównanie używane przez Pana Pawła Kukiza dzisiejszego systemu do auta ze zepsutym silnikiem w pełni uzasadnione a tym silnikiem (system selekcji-wyborów-nadzoru) … Czyż nie kusząca jest wizja braku posłów którzy mylą socjotechnikę z dyskusją nie mówiąc jow.pl/pobierz-abc/
www.youtube.com/watch?v=OmJXCJ5my3A
o innych ich wadach jak brak podstawowej uczciwości ;).
Obserwuj wątek
    • walter.simx Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 29.04.15, 18:38
      Kukiz jest ok. ale 100% JOWy dadzą skutek w postaci parlamentu składającego się jedynie ze Stokłosów, Dowhanów czy Balazsów czyli ludzi którzy dysponują największą kasą na pozyskanie wyborców czyli mniej lub bardziej nachalnie korumpują.Prawie wszystko co niemieckie jest dobrze pomyślane, wystarczy stworzyć system mieszany, Niemcy podczas wyborów do Bundestagu dostają kartę do głosowania z dwiema listami. Skrótowo: na pierwszej podani są kandydaci startujący w 299 jednomandatowych okręgach wyborczych i wybierani metodą względnej większości. Druga część karty zawiera listę partii. Te głosy zliczane są w całym kraju a następnie 598 mandatów dzielonych jest pomiędzy partie które przekroczyły 5 % lub zwyciężyły przynajmniej w 3 okręgach jednomandatowych.
      • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 11:17
        PseudoJOW do Senatu to nie był JOW to była ustawka PO aby przejąć senat. w/w Panowie min tam się dostali Ten do wybór do senatu nie miały trzech na cztery istotnych warunku bycia JOW , a frekwencja ( tu była b. mała także karna struktura partii władzy mogła mała ilością ?żołnierzy? startując w znanym tylko sobie ?ustawionym? terminie startu z wcześniej przygotowana strukturą i propagandą wygrać ?ustawiony wyścig? .. Najważniejsze warunek JOW to wybór z małej wspólnoty wyborców znających się " osobiście" np. powiatu 60tys ale tu w " senat- quasi-JOW" ok 0,6mln wyborców dla których media mogą wykreować z przestępcy anioła biznesu ... W JOW partia pieniądze i media nie wykreują z zera ... godnego polityka Polecam w/w raz pdf są cztery istotne warunki JOW mały rozmiar okręgu , prawo niskiego i odpowiedzialnego progu wejścia do kandydowania, jedna tura, obywatelskie liczenie.
      • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 11:30
        Fakt JOW jest z w różnymi udoskonaleniami trochę , ale czy my obywatele - Polacy jesteśmy inni (????) i nie mamy prawa do skutecznej demokracji jak w Wielkiej Brytanii i innych dobrze rozwiniętych i uczciwych państwach z ordynacją bazującą na JOW. JOWy same się bronią są we wszystkich rozwiniętych i sprawnych państwach. Wielk.Bryt. ostatnio w referendum obywatele powiedzieli dalej chcemy JOW, Włosi sobie JOW zaaplikowali.
        • lizun9 Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 11:45
          aleociog napisał:

> Fakt JOW jest z w różnymi udoskonaleniami trochę , ale czy my obywatele - Polac
          > y jesteśmy inni (????) i nie mamy prawa do skutecznej demokracji jak w Wielkiej
          > Brytanii

Weź poprawkę na to, że choćby najcudowniejsze przepisy na demokratyzację wyborów nie zagwarantują prawdziwej demokracji w kraju bez demokratycznych tradycji. By demokracja mogła działać obywatele muszą być na odpowiednim poziomie - edukacyjnym, dochodowym, etycznym. Nie da się zaprowadzić demokracji u analfabetów i biedaków.

Ostatnie wybory do rady miasta odbyły się w oparciu o zasadę jednomandatowych okręgów wyborczych. Jak to wpłynęło na jakość pracy radnych? Poza tym, że sesje rady są coraz krótsze?
          • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 12:40
            To się zgadza ale "płodozmian" do rady miasta działa Pan M. odsunięty "za tą dróżkę dla mnie" A Ci z FS daja takie sobie plony : ...1,5mln na diety a nie działające hospicjum "oddane przez Pana M." .. Dziś dwóch zastępców (gdy w Kanadzie w 200tys miastach tego nie ma , nie ma też nie parcujących Kierowników wszyscy obsługują petentów) ... A na "dzielni" problem do nie do rozwiązania :) "śmieci wielko gabarytowe przez monopolistę PEKOM nie do wywiezienia" ;) Osobiście rozmawiałem z dwoma radnymi na ten temat ...ale "zarobieni" są narady przecinanie wstąg cóż ...
            Jednakże myślę że nie jest problem w ludziach ale w systemie Porównanie używane przez Pana Pawła Kukiza dzisiejszego systemu do auta ze zepsutym silnikiem w pełni uzasadnione a tym silnikiem (system selekcji-wyborów-nadzoru) . To idzie od góry ..dobór ...wyzwolenie świadomości że Ja obywatel jestem pracodawcą polityka się budzi ...
            Ja dziś choć mam wstręt JKM Croolica do powiatu głosowałem, Pana z Forum "choć dziś zarobiony by się zająć dzielnią" mam nadzieję że kiedyś uwolnią i coś robi dla "dzielni" :)
        • walter.simx Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 11:52
          Skutek JOW w senacie zniechęca a przykład Wlk Brytanii będzie za chwilę mieć ciekawe następstwa w postaci muzułmanów wybieranych w okręgach z przewagą muzułmanów, jeszcze chwila i podejrzewam ,że szacowna monarchia się zreflektuje.JOW zakłada czynnych intelektualnie, cenzusowo zbliżonych oraz społecznie jednorodnych obywateli ,zaś w kraju jak Polska mamy obywateli gnuśnych (patrz rozmaite frekwencje), z solidnym rozrzutem majątkowym oraz wzajemnie się nienawidzących. Poseł z małego okręgu który nie będzie pasował 40 % oponentów to przepis na wojnę domową
          • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 12:54
            U góry pisałem PseudoJOW do Senatu to nie był JOW... Obywatel gnuśny bo nie wierzy że ma wpływ na posła jak pracuje poseł w JOW skutek przyczyna ? .. Warunki prawno-kulturowe są przyczyną bierności.. Muzułmani emigranci mówią że to długo nie będzie Nasz problem Oni w WB żyją z socjalu a w IIIRP pracujący nie wyrabiają min egzystencji a co dopiero socjal ... :) ale gdyby nawet ... IIRP działało 32nacji religii działało współistnienie przez kulturę "wolni z wolnymi , równi z równymi iii ZACNI z ZACNYMI " własne samorządy i nie pogardzanie ale i egzekwowanie lojalności w stosunku do Państwa .. choć dziś do swojej Katolickiej nie można się doprosić Sylabusa co będzie dziecka uczone i jaki plan zajęć itd "Państwo działa tylko teoretycznie" ... "Hutsi i Hutu" funduje nam POiPiS bo nie chcą prowadzić debaty a Ja marzę www.ted.com/talks/michael_sandel_the_lost_art_of_democratic_debate/transcript?language=pl
        • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 12:23
          JOW mieszany jest to furtka jeśli dzisiejszym "specom" 26 lat 65% Ci sami w sejmie ( w świecie maks 10lat super mężowie stanu) .. to się prześlizgną i spaskudzą system ;) ... jeżeli coś dodać na początek to JOW jak Brytyjski i z re-call ?odwołania w trakcie kadencji? przez Sąd lub przez zwykłe referendum z regionu JOW którego delikwent został wybrany. .. kilometrówki, obietnice bez pokrycia można rozliczyć nie fundując "wczasów w sejmie za 20tys PLN/mc" ;)
    • luzyczanin Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 12:48
      Głosuję na Kukiza. Dlaczego? Bo to oczywiste :)
      • walter.simx Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 12:55
        A ja na Dudę. Można wiele chcieć ale móc można mniej. Jeśli jakaś zmiana jest możliwa to tylko z najlepszym challengerem, głosując inaczej wspierasz to co jest.
        • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 13:06
          Pana wybór nie przekonam przekonanych daję tylko pod rozwagą czy i JOW by nie były zdrowe dla PIS ???..i tylko pozwoliłbym się sobie nie zgodzić jeśliby JOW wspierał to co jest to PO I PiS przystali na JOW do sejmu .. a PO wpisała 4xtak w tym JOW i okłamała ...a PiS milczenie=peace=silent. Przy głosowaniu w ordynacji wyborczej JOW prawdopodobnie (szyldy) partie PO, PiS wejdą do sejmu oraz języczek u wagi bezpartyjni ze wspólnoty JOW ale będą Nie TE SAME funkcjonalnie i w większości PERSONALNIE co teraz w "proporcjonalno-wodzowsko-klanowym" pzdr
        • luzyczanin Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 15:39
          walter.simx napisał:

Głosując na PPPP cementujesz układ Magdalenki. Od lat w polskiej polityce uprawiany jest płodozmian, kiedyś trójpolówka a teraz buraki na przemian z cebulą. Ani Duda ani PiS nie ma programu mogącego odgonić świnie od koryta. Nie ważne czy przy korycie żre i do niego rzyga PO,PiS, PSL, SLD. Stare obmierzłe mordy od ćwierć wieku zubożają Polaków traktując ich jak idiotów. Wzmacniają państwo opresyjno-urzędniczo-policyjne. Ich wspólny sztandar to frazesy, banały i kłamstwa. Każdy wyciera sobie gębę Polską. Nie mają za grosz honoru i poczucia przyzwoitości. Materna, Bukiewicz, Niesiołowski(!!!), Ast i pozostała ferajna. Co oni zrobili dla Żar, Żagania, Lubska? Pożarli, polatali, popili. Głosują jak Donek każe a pozostały czas balują i robią kilometrówki.
          To nie są posłowie to sprzedawczyki, za garść srebrników klepną wszystko co unijny kołchoz i makrela podsunie.
          Nie łudź się, że Ken będzie samodzielny, prezes nie stworzył Golema ale wystrugał pacynkę.
          • walter.simx Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 19:49
            Moje przekonanie to wynik zwykłej kalkulacji, kto nie gra na Komorowskiego ten gra na zmianę, prawdopodobieństwo zmiany w przypadku Dudy jest największe. Nie twierdzę, że to wszystko zmieni, to nawet zmieni niewiele oprócz faktu, że dwie kliki będą sobie patrzeć na ręce. W tym przypadku to dla mnie wystarczające.
            Korwin z Kukizem po osiągnięciu przyzwoitego wyniku jesienią będą szukać porozumienia z Kaczorem. To sensowne. Kiedyś obmierzła będzie morda Kukiza ale to naturalna sprawa, wszyscy się demoralizują:Tusk ,Sarkozy, Blair, Erdogan,Saakaszwili, Orban. Chcesz mieć wiecznie młodą żonę -to ją zmieniaj!
            • luzyczanin Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 02.05.15, 18:44
              Tusk był cynicznym oszustem od zarania. Chronił esbeckie koryto w bardzo wysublimowany sposób, sam dałem się nabrać na 3x15. Jednak obnażenie musiało w końcu przyjść. Teraz jako wasal liże dupę makreli. Zdrajca.
          • walter.simx Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 19:49
            Moje przekonanie to wynik zwykłej kalkulacji, kto nie gra na Komorowskiego ten gra na zmianę, prawdopodobieństwo zmiany w przypadku Dudy jest największe. Nie twierdzę, że to wszystko zmieni, to nawet zmieni niewiele oprócz faktu, że dwie kliki będą sobie patrzeć na ręce. W tym przypadku to dla mnie wystarczające.
            Korwin z Kukizem po osiągnięciu przyzwoitego wyniku jesienią będą szukać porozumienia z Kaczorem. To sensowne. Kiedyś obmierzła będzie morda Kukiza ale to naturalna sprawa, wszyscy się demoralizują:Tusk ,Sarkozy, Blair, Erdogan,Saakaszwili, Orban. Chcesz mieć wiecznie młodą żonę -to ją zmieniaj!
      • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 12:57
        Tak wyczerpującej odpowiedzi nie spodziewałem się :) Akcja z hashtagiem #hohohohooo
        • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 30.04.15, 13:12
          A i jeszcze podyskutuję sam z sobą ... sceptycznie do JOW ;) bo w TV nie widzą o czym mówią ale propaganda idzie na całego ... www.racjonalista.pl/kk.php/s,9831
    • paulanek Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 06.05.15, 15:17
      prezydent kukiz - czarne glany i przepocony podkoszulek. Mózg zlasowany alkoholem i narkotykami. Gratuluje wyborcom.
      • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 08.05.15, 08:24
        Paulanek nowicjusz witam na forum Żary przy okazji wyborów troll od Pana Pali... ?... bo tylko On stosuje argumenty ad persona z erystyki Schopenchaeura (książka 50str to przeczytał na studiach filozoficznych) ..tłum. dla Paulinek ad persona typu "śmierdzisz gnojem" tylko bardziej subtelnie wczoraj gdy Pan Paweł Kukiz oznajmił że się NIE WYCOFAŁ ... pojechał do chorego Ojca .. to Pan Pali... w TV że słabi nie mają prawa być prezydentem itd Jak ma się pieniądze to jednego nie można kupić szacunku, nieprawdaż? Uwaga dla Paulinek pytanie retoryczne... ;) a tu o Panu Kukiz OBYWATELU zangażowanym w życie publiczne i ruch JOW oddający wpływ obywatelom na posłów kukiz2015.blogspot.com/p/dlaczego-jow.html
        • paulanek Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 13.05.15, 14:19
          Wszyscy dostrzegają szaleństwo pozostałych, lecz żaden nie widzi swojego.
        • szyderca91 Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 13.05.15, 18:46
          Zapytaj Kukiza czy chce dalej tych JOM czy już teraz zrozumiał, że nawet 20 % to nie ma żadnego mandatu do sejmu. Oj oszołomstwo, taki degenerat wam we łbach zawrócił. Ale co się dziwić niektórzy poszli posłuchali Korwina i też mu uwierzyli. Co prawda to Kukiz może tylko się uczyć polityki i strategii od niego. Ale naród jest jaki jest i takich mają liderów jakich sobie wybiorą.
          • szafirek68 Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 14.05.15, 22:00
            szyderca91 napisał(a):

> Zapytaj Kukiza czy chce dalej tych JOM czy już teraz zrozumiał, że nawet 20 %
            > to nie ma żadnego mandatu do sejmu. Oj oszołomstwo, taki degenerat wam we łbach
            > zawrócił. Ale co się dziwić niektórzy poszli posłuchali Korwina i też mu uwier
            > zyli. Co prawda to Kukiz może tylko się uczyć polityki i strategii od niego. Al
            > e naród jest jaki jest i takich mają liderów jakich sobie wybiorą.

chyba nie rozumiesz o co chodzi albo udajesz ...przeciez nikt nie wierzył że Kukiz zostanie prezydentem bo ani sie do tego nie nadaje ani pewnie sam tego nie chciał ...chodzi o protest o sprzeciw o wyrazenie swojej niechęci do dotychczasowych rządów...naród chce konkretnych zmian a nie kolejnych obietnic przed wyborami
            • szyderca91 Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 14.05.15, 22:39
              szafirek68 napisała:

> ...chodzi o protest o sprzeciw o wyrazenie swojej niechęci do dotychczas
              > owych rządów...naród chce konkretnych zmian a nie kolejnych obietnic przed w
              > yborami

Wyrazy współczucia dla Pawła z powodu śmierci ojca.

Lepper też tylko protestował przeciw systemowi państwa, bankowemu, politycznemu, ekonomicznemu. Kukiz już się dogadał z polepperowcami. Jakie konkretne zmiany chce naród które on może zapewnić ?
              • szafirek68 Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 14.05.15, 23:05
                przeciez mowię ,że nie on ma zapewnic ,tylko mowię że to jest protest ..
                • szyderca91 Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 15.05.15, 07:24
                  Niemcy w proteście też dali takiemu jednemu władze?
            • lizun9 Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 15.05.15, 08:22
              szafirek68 napisała:

...naród chce konkretnych zmian a nie kolejnych obietnic przed w
              > yborami

Jakich konkretnych zmian chce naród? Bo ja mam wrażenie, że naród jest w tej materii mocno niezdecydowany. Jedyne co się nie zmienia to pociąg do dziwactw. Wystarczy przynieść wibrator do studia telewizyjnego, wysypać trochę zboża na tory, zapowiedzieć zniesienie podatków i wyrzucenie z życia publicznego gejów, inwalidów, kobiety, zniszczenie partii politycznych, żeby zostać w tym kraju politykiem. Polska klasa polityczna nie jest w stanie wyprodukować zrównoważonego, umiarkowanego, rozsądnego, uczciwego polityka, bo społeczeństwo tego nie kupi :) Nikt nie przebije się do świadomości tych licealistów, magistrów po powiatowych uniwersytetach, pierników ze stażem w zakładowym PZPR, bogobojnych emerytów, jeśli zacznie brnąć w zbyt skomplikowane, niepopulistyczne treści. I dlatego wszelkie zmiany jakie u nas zachodzą są zazwyczaj na gorsze :)
          • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 18.05.15, 10:23
            Ja nie jestem tylko wyborcą protestu dla protestu (ruch jow istnieje od 1991) a Ja swiadomie od 2007 od popieram tezy dr Wojciecha Błasiaka i prof Przystawy zob na YT że głownym problemem polskiej sceny politycznej jest system negatywnej selekcji i braku nadzoru klasy politycznej która się dobrała sama 26 lata temu... Ad metitum ..mieszasz 20% w wyborach prezydenckich (choć partia tzw szkocka obala JKM i jego przykład z ultra konserwatystami) nie można wprost przełożyć do wyborów w małych JOW do sejmu oglądnij filmiki YT jak nie chcesz czytać www.racjonalista.pl/kk.php/s,9831 Wybory JOW typu WB to pozytywny dobór osobowości w małej społeczności .... wybierzesz PO i Nowaka od zegarka bo znany i Hofman od kilometrówki bo z PiS ...czy uczciwego i kompetentnego z SLD czy nie lubianej przez Ciebie JKM ( dla mnie mimo wstętu do retoryki i osobowości JKM zanalazłbym lokalnie potencjalnych kandydatów ) Jeśliby nawet weszły szyldy PO i PiS to NIE BYLIBY CI SAMI LUDZIE i FUNCKCONALNIE TE SAME PARTIE. Więcej o JOW typu WB ( i dlaczego ta odmiana) i dyskusji o wadach i zaletach jow.pl/jow-y-godzmy-sie-znieksztalcenie-idei-jow/
          • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 18.05.15, 10:38
            Ja nie jestem tylko wyborcą protestu dla protestu (ruch jow istnieje od 1991) a Ja świadomie od 2007 popieram tezy dr Wojciecha Błasiaka i śp prof Jerzy Przystawy zob na YT że głównym problemem polskiej sceny politycznej jest system negatywnej selekcji i braku nadzoru klasy politycznej która się dobrała sama 26 lata temu... Oczywiści większość z owych 20% w prezydenckich nie wynika w problem ordynacja a jakość klasy politycznej ale zawierzyła Panu Pawłowi Kukiz i jego sloganowemu przedstawieniu sytuacji ?. Ad metitum ..mieszasz 20% w wyborach prezydenckich w Polsce (tak jak JKM w wyborach parlamentu do sytuacji w RP a partia tzw szkocka obala JKM i jego przykład z ultra konserwatystami) nie można wprost przełożyć do wyborów w małych JOW do sejmu oglądnij filmiki YT efektJOW.pl youtu.be/nQKzDiqc4rQ jak chcesz czytać www.racjonalista.pl/kk.php/s,9831 Wybory JOW typu WB w RP to może być pozytywny dobór osobowości w małej społeczności .... Czy wybierzesz PO i Nowaka od zegarka bo znany i Hofman od kilometrówki bo z PiS ...czy uczciwego i kompetentnego z SLD czy nie lubianej przez Ciebie JKM ( dla mnie mimo wstrętu do retoryki i osobowości JKM znalazłbym lokalnie potencjalnych kandydatów ) może ktoś wyłoni się ruchu JOW ??? Jeśliby nawet weszły szyldy PO i PiS to NIE BYLIBY CI SAMI LUDZIE i FUNJONALNIE TE SAME PARTIE. Więcej o JOW typu WB ( i dlaczego ta odmiana) i dyskusji o wadach i zaletach jow.pl/jow-y-godzmy-sie-znieksztalcenie-idei-jow/

Dowód nie wprost dlaczego PO i PiS tak się bronią przed JOW typu WB skoro ma ich tak zabetonować i dać dominacje .. PO przyciśnięte kombinuje Last miniutes z mieszanym aby się ?wierchuszk dostała na listach krajowych itd.? a PiS silent=peace=milczenie???
            • walter.simx Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 21.05.15, 17:05
              Jakość klasy politycznej nie wynika z ordynacji wyborczej lecz ze stanu społeczeństwa obywatelskiego. To zaś wynik określonej polityki państwa w obszarze redystrybucji, edukacji, partycypacji, etc. Poseł z JOW nie jest ani mądrzejszy ani głupszy niż ten wyłoniony w ordynacji proporcjonalnej. Ta sama ignorancja wyborców która każe im głosować na jedynki z list partyjnych zadziała w JOW gdy wybiorą tego który rozda najwięcej kiełbasy i breloków.

Poza tym uważam, że Bronisław musi zostać zburzony.
    • tubylec6 Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 06.05.15, 21:44
      Tylko Paweł Tanajno !!! :)
      • aleociog Re: Ja głosuję za JOW na Kukiza ..dlaczego? 08.05.15, 08:37
        Tylko informacyjnie wybór należy do Ciebie. DB wspierała P.Kukiza i chciała być tą jedyną.
        Pan Tanjano wspierał JOW i e-referendum z tzw.suwakiem. Sama DB wspierała P.Kukiz na początku ale Pan Tanajno zarzucając wodzostwo P.Kukiza .....Pan Tanajno zarządzil głoswanie na FB ... i sam przy sic 10 głosach wybrał się na Wodza ... Jak ta władza korumpuje nawet na zarządzaniem głosowania :) ... Domówił się jednak "pakcie nie agresji " z P.Kukizem na temat JOW WB ... a poźniej przez całą kampanię zachowywał się jak "JKM tylko raz" tzn walił w JOW... Na dziś poczuł wiatr dostał poparcie sierot po Palikocie Pani Grodzkiej a z nią Partii Zielonych i Stowarzyszeń Kobiet sierot po SLD ... wymyślił progressywanalewica ajk pogrzebiesz w YT sam Tanajno to zagorzały liebrał i konserwatysta oczywiście :) .... Tęsknota bogatych rentierów kupić jak Tajno sobie szacunek ????
    • aleociog P.Kukiz nie wycofał się Uwaga na TV i nagłówki 08.05.15, 08:11
      Pan Kukiz NIE WYCOFAŁ ... pojechał do chorego Ojca ... MY obywatele walczymy oddajcie nam Polskę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Manipulacja na całego w TV i gazetach UWAGA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka