Dodaj do ulubionych

Żarska policja w akcji

28.03.05, 20:48
Skoubie nie wierzy w skutecznosc zarskiej policji a tu prosze, bylem dzis
swiadkiem brawurowej akcji w wykonaniu Forda Mondeo z 3-litrowym silnikiem,
dobrze wyposazonego w ktorym wygodnie jezdzi dwoch wybrancow losu z KP Policji
w Zarach a ich duze cielska niezle mieszcza sie w wygodnych fotelach
nowiutkiego nabytku w kolorze srebrnym o rejestracji FG ******. Ano
funkcjonariusze zatrzymali goscia z rodzinka na pokladzie za przekroczenie
predkosci zapewne. No i tak gdy obok nich przejezdzalem niedaleko Drozkowa to
sobie pomyslalem ile panowie policjanci musza zatrzymac dziennie samochodow by
zamortyzowalo sie to cacko a przy okazji wystarczylo by na ich pensje i
emerytury i koszta eksploatacyjne oraz jak ma sie ta kalkulacja do spadku
wypadkow w naszym powiecie? Dla mnie wniosek jest jeden - te fotoradary
samochodowe to zwykla rozrzutnosc, bo i skutecznosc niewielka
Obserwuj wątek
    • dzondou Re: Żarska policja w akcji 28.03.05, 20:52
      ja ich tez widziałem w akcji, jechali i zakopali się na drodze, dobrze że wieś
      nie daleko była to ciągnik ich wyciągnął :)
      • skoubie Re: Żarska policja w akcji 28.03.05, 21:43
        No dobrze. moze czasami pomagają...ale mnie juz spisali nie raz zupelnie za
        nic. stałem sobie z kolegami i gadalismy jak normalnie ludzie a tu nagle
        wychodzi dwóch Panów Policjantów i prosza nas o dokumenty. Spisali nas nie wiem
        za co. chyba za "Chęć do zycia, miłość do Ojczyzny i nienawiść do Policji" Czy
        w tym mieście panuje jakies prawo? Nie sądzę.
        Pozdrawiam
        • croolick Re: Żarska policja w akcji 28.03.05, 22:48
          skoubie napisał:

> No dobrze. moze czasami pomagają...ale mnie juz spisali nie raz zupelnie za
          > nic. stałem sobie z kolegami i gadalismy jak normalnie ludzie a tu nagle
          > wychodzi dwóch Panów Policjantów i prosza nas o dokumenty. Spisali nas nie wiem
          > za co. chyba za "Chęć do zycia, miłość do Ojczyzny i nienawiść do Policji" Czy
          > w tym mieście panuje jakies prawo? Nie sądzę.

Popatrz na to inaczej - nie jak na represje ale jako prewencje. Ty akurat nie
          miales zamiaru zrobic czegos zlego ale gdyby spisali kogos, kto planuje niecny
          uczynek to pewnie odwiedli by go od tego zamiaru. Ponadto krecac sie po nocy
          moze cos mogliscie zobaczyc - gdyby akurat cos sie stalo policja mialaby od razu
          swiadkow. Ja uwazam, ze wlasnie policja za rzadko spisuje ludzi krecacych sie po
          nocy a takze odstepuje od spisywania ludzi idacych/siedzacych w wiekszej grupie.
          Mi sie kilka razy zdarzylo, ze zostalem spisany ale po pierwszym obuzeniu
          przyszla refleksja i gdyby dzis mnie spisywali nie protestowalbym w zaden sposob.

p.s.

pamietaj, ze malolatow spisuja, bo czesto okazuje sie ze ktos zwial z domu lub
          potrzebuja informacji dla dzielnicowych (np. ze rodzina niewydolna wychowawczo,
          bo dzieciak szweda sie po nocy po miescie).
          No i jeszcze gdy rankiem znajduja niezdentyfikowane zwloki to czesto okazuje
          sie, ze delikwent byl wczesniej spisywany i od tego gdzie i kiedy czesto
          kierunkuje sledztwo na wlasciwe tory, nie mowiac juz, ze jesli czyjes dane sie
          powtarzaja w pewnej okolicy to czesto mozna udowodnic komus innemu, ze np stal
          na czatach, gdy kolesie kiosk obrabiali i tym podobne sprawy.
          • dzondou Re: Żarska policja w akcji 28.03.05, 23:00
            Mnie sie jeszcze nie zdarzyło zeby mnie spisali, ale zatrzymany nie raz w nocy
            byłem przez patrol, tak to jest jak sie konczy lub zaczyna prace w nocy i
            niesie wypchany pakunek i jeszcze podejrzanie wygląda ;)
          • skoubie Re: Żarska policja w akcji 28.03.05, 23:18
            Dobra... ostatnio był niemiły wypadek. zamordowali dziewczyne... Morduja
            dziewczyne, a Policja w ten czas spisuje własnie jakiegos pijaczka, który sobie
            smacznie śpi na jakiejś ławce nie przeszkadzając nikomu. Dlaczego?? Druga
            sprawa. Mariuszowi skradziono samochód. Czemu nikt tego nie widział ani nie
            slyszał? Czemu nie było Policji? moze w tym czasie pili sobie kawę i objadali
            się pączkami?Dlaczego nikt nic nie widział ani nie słyszłą. może nie chciał?
            Ludzie boja się zeznawac, bo boją się, że moga być tego nieprzyjemne
            konsekwencje. Większość mieszkańców naszego cudownego miasteczka nie chciałaby
            stanąc w sądzie jako świadek. Ludzie boja się, że gdy dany delikwent wyjdzie
            juz z Paki to może się mścić. I własnie dlatego dzieją się takie rzeczy. Że
            mordują ludzi, gwałcą i kradna samochody. Na Świecie nie ma sprawiedliwości ani
            prawa. przypuśćmy jeste taka sprawa. Gwałcą dziewczynę, a ulice dalej Policja
            goni jakiegos pijanego człowieka, który sie boi, żeby nie dostał w łeb. i co?
            Takiego człowieka spiszą i wlepią mandacik a dziewczyna zginie. Tak własnie
            działa Policja w naszym mieście

Pozdrawiam
    • jack12345 Re: Żarska policja w akcji 29.03.05, 10:46
      mało kto lubi policje drogową bo ta, w przeciwieństwie do innych formacji "MO"
      zatrzymuje za konkretne naruszenie przepisów.
      A my kierowcy czasami musimy płacić za ciężką nogę. Radiowozy z wideoraradem są
      szczególnie znienawidzone bo tam nie ma dyskusji jak pan policjant pokaże co na
      drodze dany kierowca zrobił.
      Moim zdaniem tego typu samochody powinny częściej jeździć na drogach. A dlatego
      że tzw. Szumacherzy w starych BMW z czpeczkami na głowach każdemu chcą
      udowodnić że znaki drogowe są dla idiotów, a każdy inny uczestnik ruchu jest
      przez nich traktowany jako wróg, którego trzeba wyprzedzić, zajechać droge czy
      w przypadku rowerzystów - potrącić.
      Kiedy jeden z drógim dostanie mandat 500 zł czy więcej to się może zastanowi że
      nie jest sam na drodze.
      Pozdrawiam gości w BMW, już nie moge sie doczekać tej dudniącej muzyki
      dobigającej do uszu w słoneczne dni lata.
      szkoda że za to też nie mogą dostać mandatu
      • skoubie Re: Żarska policja w akcji 29.03.05, 11:00
        Dobrze. Jesli chodzi o ludzkie zycie to na pierwszym miejscu. Policja ma lenia.
        Oni pili by tylko kawkę, herbatkę i objadali się pączkami. Powinni częściej
        jeździć po drogach i wyłapywać przestępców a nie siedzieć na posterunku i
        oglądać TV. A co do BMW to Ci ludzie są egoistami. Tylko oni sie licza na
        drodze. Bedzie jechał taki egoista, potrąci kogoś lub zabije i nawet sie tym
        nie przejmie, bo On się liczy i nikt więcej. Byłoby mniejwięcej takie cos
        "Wysiada taki egoista z samochody, w tym czasie rowerzysta kona na ulicy, a on
        podchodzi do swojego samochodu ,ogląda go czy nie jest nigdzie zadrapany,
        mówi "Eee.Nic sie nie stało" Wsiada do autka i po piskach rusza w drogę"

Pozdrawiam
      • croolick Re: Żarska policja w akcji 29.03.05, 23:44
        Nie, jack! Ja po prostu nie jestem wyznawca mody na fotoradary z innego powodu -
        aby udowodnic jednemu kierowcy (PRZYPADKOWEMU - czasem jest to po prostu gosc,
        ktory przekracza predkosc jedynie o 10 km/h) winy to taki fotoradar musi jechac
        za nim dobry kawal drogi co sprawia, ze w ciagu patrolu wielu samochodow nie
        "upoluja". Takie radiowozy sa bardzo drogie w zakupie a ich skutecznosc
        niewielka. Prawdopodobnienstwo, ze policjanci upoluja takim sprzetem
        prawdziwych piratow drogowych jest statystcznie niewielka. Mnie irytuja
        kierowcy, ktorzy dopuszczaja sie niebezpiecznych manewrow a robia to przy
        dozwolonej predkosci i mysle, ze to wlasnie niedoczeni i niezdolni do
        prowadzenia pojazdow kierowcy sa przyczyna najwiekszej liczyby wypadkow. A do
        tego dochodzi bezkarnosc jezdzacych dosc okazjonalnie bezmyslnych nastolatkow.
        Dlatego pieniadze, zamiast na fotoradary powinny isc na badania lekarskie
        kierowcow z prawdziwego zdarzenia(dla niektorych psychiatryczne!!!) powiedzmy
        nawet coroczne oraz szkolenie umiejetnosci kierowania pojazadmi. Ponadto czas
        najwyzszy wprowadzic zakaz uzywania przez mlodych kierowcow pozyczonych pojazdow
        (zwlaszcza o duzej mocy). Bo gowniaze w tatusiowej Audicy nie raz spowodowali
        tragedie a jak wlasny to najpredzej 126p lub Tico, ktorym szarzowac raczej nie
        mozna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka