Dodaj do ulubionych

czego brakuje wam w kampaniach wyborczych...

03.10.07, 14:20
Jak w temacie. Mi np rzuca się w oczy brak informacji o poszczególnych
kandydatach w Internecie. Nie wszyscy chodzą na wiece i kupują lokalne gazety,
nie wszyscy znają "naszych" kandydatów na Wiejską. A gdyby kandydaci
prowadzili przynajmniej jakieś malutkie witrynki internetowe/blogi na okres
kampanii na pewno cieszyłyby się większym zainteresowaniem od porozklejanych
na tablicach w mieście bilboardów.
Obserwuj wątek
    • debest3 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 03.10.07, 16:29
      Programów eryk brakuje,programów..pokaż mi chociaż jednego który wypowiada sie
      na temat swojego programu..to o czym oni mówią to przeważnie bełkot i
      obietnice...ja tez bym tak umiał...niech powiedza jak ...a nie tylko co....
      • lizun9 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 04.10.07, 09:27
        debest3 napisał:

> Programów eryk brakuje,programów..pokaż mi chociaż jednego który
        wypowiada sie
        > na temat swojego programu..to o czym oni mówią to przeważnie
        bełkot i
        > obietnice...ja tez bym tak umiał...niech powiedza jak ...a nie
        tylko co....

Od jakiegoś czasu nie trzeba mieć programu, zeby wygrac wybory -
        kiedys był z tym problem, bo potem było jakies ciaganie po
        telewizjach, wypominanie, ze niczego nie zrealizowano..Dlatego
        ewolucja polityczna poszła dalej i teraz bazuje się na samej
        niechęci do rządzących. Tak wygrał PIS, tak chcą wygrać inni..i
        tyle..
        • purrwisiak Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 04.10.07, 10:11
          Mnie ubawił kandydat PISu który na plakatach napisał:

Większe bezpieczeństwo.Niższe podatki.

To mi wygląda na program ogólnego dostępu do broni.
          • lizun9 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 04.10.07, 10:35
            purrwisiak napisała:

> Mnie ubawił kandydat PISu który na plakatach napisał:
            >
            > Większe bezpieczeństwo.Niższe podatki.
            >
            > To mi wygląda na program ogólnego dostępu do broni.

Nie, mysl jest jak najbardziej logiczna - damy więcej policji, a
            nizsze podatki bedą kosztem nauczycieli i lekarzy...
    • lasica068 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 04.10.07, 14:38
      mi najbardziej brakuje akcji pod tytułem "Idź zagłosuj, twój los w
      twoich rękach", ale jak rzadzacym nie zależy żeby duzo ludzi poszło
      do wyborów to i takich akcji w publicznej telewizji i radiu nie
      ma.całe szczęscie że do granicy tak blisko...
      • croolick Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 04.10.07, 20:27
        lasica068 napisał:

> mi najbardziej brakuje akcji pod tytułem "Idź zagłosuj, twój los w
        > twoich rękach",

A akcja "Zabierz babci dowod w dniu wyborow?" ;-)
        • sdkpil Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 05.10.07, 11:32
          Sądzę że "babciowa" akcja ma racjonalny podtekst:

Polityka(o ile jest racjonalna) to długofalowe planowanie
          określonych inicjatyw i przedsięwzięć tak więc:
          Babcia, lat np.75 odddając głos na np.spikerkę radyja ma małe szanse
          na konsumowanie projektów w/w Pani, nie mówiąc juz o tym że
          przesłanki wyboru takiej babci są podejrzewam eschatologiczne(niech
          piekło pochłonie beżboznych liberałów,w raju bowiem bracia
          przygrywać będą na fletni Pana:)
          W sumie o ile istnieje przepis regulujący bierne prawo wyborcze od
          18 roku życia(umownie, bo czym różni się 17-letni i 11 miesięczny
          obywatel od 18-letniego?)to równie umownie mógłby istnieć przepis o
          górnej granicy wyboru np.65 lat ponieważ powyżej tej granicy na
          skutek obiektywnego procesu starzenia obniża się racjonalny ogląd i
          interpretacja rzeczywistości.Czyż nie?
          • p.e.k.o Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 05.10.07, 12:54
            sdkpil napisała:

> równie umownie mógłby istnieć przepis o górnej granicy wyboru
            > np.65 lat ponieważ powyżej tej granicy na skutek obiektywnego
            > procesu starzenia obniża się racjonalny ogląd i interpretacja
            > rzeczywistości.Czyż nie?

Hmmm... być może nawet coś w tym jest, ale według jakiego wzoru
            należałoby obliczyć tą górną granicę? Z jednej strony starość
            potrafi być niedołężna w szerokim tego słowa znaczeniu, ale z
            drugiej strony - czy możemy automatycznie pozbyć się mądrości i
            życiowego doświadczenia ludzi starszych? Poza tym, wielu młodych
            ludzi, czy też w wieku średnim, jest na tyle oderwanych od
            rzeczywistości, że ich ewentualne wybory można traktować raczej w
            kategoriach przypadku niż świadomie podjętej decyzji - "a mnie tam
            panie polityka nie interesuje".
            • sdkpil Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 05.10.07, 13:48
              O wzór należałoby zapytać np.interdyscyplinarne ciało w skład
              którego mógłby wejść np.psycholog,geriatra, neurolog,prakseolog czy
              nawet statystyk.Wszelkie unormowania mają charakter umowny, jednak
              korelacja pomiędzy konserwatywnym, autorytarnym czy klerykalnym
              sposobem widzenia świata a wiekiem jest zbyt oczywista. Dzięki
              socjotechnicznym manipulacjom Rydzyka taki uproszczony i
              zerojedynkowy świat stanowi punkt odniesienia dla elektoratu, a
              przez karną mobilność wypacza sens wyborów.
              • p.e.k.o Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 05.10.07, 14:36
                sdkpil napisała:

> Dzięki socjotechnicznym manipulacjom Rydzyka taki uproszczony i
                > zerojedynkowy świat stanowi punkt odniesienia dla elektoratu, a
                > przez karną mobilność wypacza sens wyborów.

Wydaje mi się, że większym problemem wyborów jest zbyt niska
                frekwencja. Nie problem namówić ludzi w beretach, żeby poszli
                głosować, często też słyszało się choćby o karnym elektoracie
                lewicy, który głosuje na swoich. Jednak nie w tym rzecz.

Największy problem stanowią wyborcy, którzy mają głęboko gdzieś to,
                jaką drogą podąży ich własny kraj. Zamiast odcinania dziadków od
                urn, wolałbym już chyba wprowadzenie powszechnego obowiązku
                głosowania (pod karą grzywny).
                • lizun9 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 05.10.07, 15:00
                  p.e.k.o napisał:

> Największy problem stanowią wyborcy, którzy mają głęboko gdzieś
                  to,
                  > jaką drogą podąży ich własny kraj. Zamiast odcinania dziadków od
                  > urn, wolałbym już chyba wprowadzenie powszechnego obowiązku
                  > głosowania (pod karą grzywny).
                  >
                  A może by jakaś pozytywna motywacja - pójdziesz do urny,
                  dostaniesz bon do pie...ego tesco, albo innego leclerca..
                  Wiele osób mieszkających na co dzień z dala od miejsca
                  zameldowania nie idzie bo to kłopot - załatwienie sobie głosowania w
                  miejscu pobytu tez nie jest takie proste, bo i tak trzeba przyniesć
                  kwit z własnego okręgu wyborczego - i powstaje durna sytuacja, kiedy
                  i tak trzeba jechać tam, gdzie sie nie ma czasu pojechać w dniu
                  wyborów. Że o kosztach podróży nie wspomnę...
                • debest3 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 05.10.07, 16:46
                  co rozumiesz poprzez termin Wolne Wybory....?
                  • p.e.k.o Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 05.10.07, 20:54
                    debest3 napisał:

> co rozumiesz poprzez termin Wolne Wybory....?

Dla mnie to przede wszystkim wprowadzenie w życie biernego i czynnego prawa
                    wyborczego.

A co rozumiesz przez obowiązki obywatelskie?
                    • citizen_kane Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 05.10.07, 23:23
                      p.e.k.o napisał:

> Dla mnie to przede wszystkim wprowadzenie w życie biernego i
                      > czynnego prawa wyborczego.

To mało oczekujesz od życia, dla takich jak ty PRL mogłoby równie dobrze trwać
                      do dziś, bo tam przecież też było czynne i bierne prawo wyborcze. A że wybory
                      nie były wolne? A dziś są?????? Głosujesz na klienta a dostaje się łotr który
                      jest wyżej na liście albo nie dostaje się ten z dużą liczbą głosów a dostają się
                      ci co listę zblokowali!!!!
                      • p.e.k.o Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 06.10.07, 09:27
                        citizen_kane napisała:

> To mało oczekujesz od życia, dla takich jak ty PRL mogłoby równie
                        > dobrze trwać do dziś, bo tam przecież też było czynne i bierne
                        > prawo wyborcze.

Taaaaak? To może przypomnij mi jak wyglądało bierne prawo wyborcze za czasów
                        PRL, bo ja jeszcze mały byłem i takich rzeczy dokładnie nie pamiętam.
                        • croolick Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 06.10.07, 11:43
                          p.e.k.o napisał:

> Taaaaak? To może przypomnij mi jak wyglądało bierne prawo wyborcze > za czasów
                          PRL, bo ja jeszcze mały byłem i takich rzeczy dokładnie
                          > nie pamiętam.

Art. 82 Konstytucji PRL:

Każdy obywatel może być wybrany do rady narodowej po ukończeniu lat 18, do Sejmu
                          zaś - po ukończeniu lat 21.
                          • p.e.k.o Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 06.10.07, 14:59
                            croolick napisał:

> Art. 82 Konstytucji PRL:
                            > Każdy obywatel może być wybrany do rady narodowej po ukończeniu lat
                            > 18, do Sejmu zaś - po ukończeniu lat 21.

Jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać? :)
                    • debest3 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 06.10.07, 23:17
                      no to sie mylisz...nie pierwszy raz z reszta..niedawno temat obowiązkowych
                      wyborów był walcowany w radio...wypowiadał się na ten temat przewodniczący
                      Państwowej Komisji Wyborczej...termin Wolne Wybory oznacza właśnie to ze mogę na
                      nie pójść albo nie...a nie jakies tam bierne albo czynne prawo wyborcze...
                      • debest3 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 06.10.07, 23:19
                        ..ach zapomniałbym dopowiedzieć ...jeżeli coś jest dobrowolne ..w takim bądź
                        razie nie może być obowiązkowe(obywatelsko)ha ha ..czyli trafiłes jak kulą w płot...
                        • p.e.k.o Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 06.10.07, 23:38
                          debest3 napisał:

> ..ach zapomniałbym dopowiedzieć ...jeżeli coś jest dobrowolne ..w
                          > takim bądź razie nie może być obowiązkowe(obywatelsko)ha ha ..czyli
                          > trafiłes jak kulą w płot...

Rozumiem więc, że jesteś typem obywatela, dla którego ważne są tylko prawa, ale
                          obowiązki to już niekoniecznie. Szkoda, że dla Ciebie termin "wolne wybory"
                          oznacza tylko to, że w dzień wyborów masz wolne.
                          • debest3 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 08.10.07, 20:37
                            nie..oznacza dokładnie to co powiedział przewodniczący PKW czyli to ze mogę na
                            nie iść albo nie...i dał odpór takim jak ty którzy chcieli wprowadzać jakieś
                            bzdurne obowiązki..i nie odwracaj kota ogonem z tymi obowiązkami
                            obywatelskimi...bo ja sie ze swoich wywiązuję..na razie udział w wyborach NIE
                            JEST OBOWIĄZKOWY czego ty w dalszym ciągu nie rozumiesz...czyli nie może być
                            obowiązkiem obywatelskim ...czy to takie skomplikowane?a mam wolne bo dniem
                            wyborów jest przeważnie niedziela...czyli dzień ustawowo wolny od pracy..i mam
                            prawo robić w tym dniu co chcę..a może ty byś chciał wprowadzić jakiś obowiązek
                            np.chodzenia na msze lub wiece poparcia dla p.starosty co?
                            a tobie wydaje sie że dostąpiłeś prawdy objawionej...bo ty będziesz głosował
                            ...i nie dociera do ciebie w dalszym ciagu że ja i kilka milionów
                            obywateli...KILKA MILIONóW....rozumiesz?nie ma na kogo głosowac..
                            • p.e.k.o Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 08.10.07, 21:36
                              debest3 napisał:

> i nie odwracaj kota ogonem z tymi obowiązkami obywatelskimi...bo ja
                              > sie ze swoich wywiązuję..na razie udział w wyborach NIE JEST
                              > OBOWIĄZKOWY czego ty w dalszym ciągu nie rozumiesz...czyli nie
                              > może być obowiązkiem obywatelskim ...

Ty masz takie zdanie na ten temat a ja mam inne. Uważam że wzięcie udziału jest
                              obowiązkiem obywatelskim, bo obywatel poprzez swój głos powinien zdecydować jak
                              ma wyglądać jego kraj w przyszłości. Zdecydować i brać za to odpowiedzialność.

> a może ty byś chciał wprowadzić jakiś obowiązek np.chodzenia na
                              > msze lub wiece poparcia dla p.starosty co?

Masz w zanadrzu jeszcze jakieś podobne mądrości?

> ...i nie dociera do ciebie w dalszym ciagu że ja i kilka milionów
                              > obywateli...KILKA MILIONóW....rozumiesz?nie ma na kogo głosowac..

Skoro czujesz się lepszy od wszystkich kandydatów to sam wystartuj w wyborach.
                              Zrób coś sam, żeby wszystkim było lepiej.

Poza tym większość z tych "milionów" to zwykli lenie, którym zwyczajnie nie chce
                              się dupy ruszyć i zagłosować.
                              • debest3 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 08.10.07, 22:41
                                p.e.k.o napisał:
                                >
                                > Ty masz takie zdanie na ten temat a ja mam inne. Uważam że wzięcie udziału jest
                                > obowiązkiem obywatelskim, bo obywatel poprzez swój głos powinien zdecydować jak
                                > ma wyglądać jego kraj w przyszłości. Zdecydować i brać za to odpowiedzialność.
                                jaką odpowiedzialność?o czym ty chcesz decydować?nie rozśmieszaj mnie..dadzą ci
                                zdecydowac najwyżej o tym czy pójdziesz głosować czy nie..a kto do Sejmu wejdzie
                                to masz mikry wpływ..
                                >
                                > > a może ty byś chciał wprowadzić jakiś obowiązek np.chodzenia na
                                > > msze lub wiece poparcia dla p.starosty co?
                                >
                                > Masz w zanadrzu jeszcze jakieś podobne mądrości?
                                > sam te mądrosci sprowokowałeś..więc nie miej pretensji
                                >
                                > Skoro czujesz się lepszy od wszystkich kandydatów to sam wystartuj w wyborach.
                                > Zrób coś sam, żeby wszystkim było lepiej.
                                >
                                tak czuję sie od nich lepszy ..i jest to jeden z dwóch powodów dla których nie
                                bede sie w te bagno mieszał..po pierwsze nie umiem kłamać i dawac pustych
                                obietnic jezeli wiem ze ich nie spełnię..drugim powodem jest to że uważam
                                obecna ordynacje za obrzydliwe oszustwo dopasowane do interesów tych gęb które
                                oglądam w Sejmie juz kilkanascie lat...a które jakby nie ta ordyncja toby dawno
                                w niebyt odpłynęli...jeżeli będa okręgi jednomandatowe to pójde na wybory i
                                owszem...bo przynajmniej wiem że jak głosuję np.na Skrzypczynskiego to zadna
                                Bukiewicz na zasadzie doczepki z racji wyższej pozycji na liście do tego Sejmu
                                sie nie wślizgnie...no dobra powiedzmy ze głosuję na Skrzypczynskiego bo chcę
                                żeby wygrało PO(nie mam do nich zaufania..ani do żadnej partii)...a on po
                                wyborach przechodzi do PiS i co?to na co ja wreszcie ja głosowałem?na człowieka
                                który ciągnie kilku za sobą któryc wcale w sejmie nie chcę widzieć czy na
                                partię i jej program który po wyoborach mój poseł puścił w trąbę..a poseł
                                przeciez jest nieodwoływalny nie?
                                > Poza tym większość z tych "milionów" to zwykli lenie, którym zwyczajnie nie chc
                                > e
                                > się dupy ruszyć i zagłosować.
                                > Idąc twoim tokiem rozumowania to mógłbym stwierdzić ze większość głosujących
                                to wazeliniarze którzy chcą się komus tam podlizać..
                                • p.e.k.o Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 08.10.07, 23:42
                                  debest3 napisał:

> Idąc twoim tokiem rozumowania to mógłbym stwierdzić ze większość
                                  > głosujących to wazeliniarze którzy chcą się komus tam podlizać..

A to niby w jaki sposób? Głosowanie jest tajne.
                                  • debest3 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 09.10.07, 16:12
                                    a niby dlaczego większość tych co nie głosuja to lenie..czyżbyś znał ich
                                    wszystkich osobiście?..po co mam iść na te cholerne wybory jak nie ma komu
                                    kreski dać..żeby co?był wpis w kajecie komisji że byłem?przecież i tak oddałbym
                                    głos nieważny w najlepszym razie...a tak wielu ludzi oszczędza paliwo...nie
                                    zatruwa atmosfery...lekarze mają mniej pracy ,bo ludzie bezstresowo niedzielę
                                    bez konieczności patrzenia na tych"polityków"spędzili..jakiś pożytek zawsze jest..
                                    • croolick Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 09.10.07, 18:39
                                      debest3 napisał:

> był wpis w kajecie komisji że byłem?

No wlasnie, podczas skladania podpisu na liscie wyborcow kazdy moze sprawdzic,
                                      kto w jego bloku glosowal, juz raz mnie sasiadka witala z rana: "a sasiad to
                                      jeszcze nie zaglosowal, a ja to zawsze po porannej mszy chodze!"
                              • lizun9 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 09.10.07, 08:18
                                p.e.k.o napisał:

jak
                                > ma wyglądać jego kraj w przyszłości. Zdecydować i brać za to
                                odpowiedzialność.

Odpowiedzialność????Za dorosłych ludzi w garniturach?? A jaki my
                                mamy wpływ na to, jak oni sie przy swojej robocie zsobaczą???
                            • lasica068 Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 10.10.07, 09:15
                              a ja uazam że wybory powinny być obowiązkowe i za omijanie urn
                              wyborczych powinny byc wysokie kary. i o ile rozumiem sposób
                              podejscia debest3 do kwesti wyborów to jednocześnie je potepiam i
                              uważam, ze to co się dzieje w tym kraju to własnie wina takich ludzi
                              jak on, bo pozwala moherom i innym oszołomom decydować za siebie.Nie
                              głosujesz? - popierasz oszołomów, bo oni na pewno pójdą !!!! Nie ma
                              zmiłuj jak chcesz narzekać, że świat jest do dupy to spróbuj
                              najpierw coś z tym zrobić, jak nie masz na kogo głosować to głosuj
                              przeciwko komuś, to drugie w Polsce jest dużo łatwiejsze bo wiecej
                              jest takich których nie chciałabym widzieć w parlamencie niż tych
                              którzy rzeczywiscie się do tego nadają. Smutne ale nie zmienia to
                              faktu że w ogóle nie głosując popierasz np. PIS. Zastanów się
                              debest3 czy o to ci chodzi?
                • citizen_kane Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 05.10.07, 23:25
                  p.e.k.o napisał:

> Zamiast odcinania dziadków od
                  > urn, wolałbym już chyba wprowadzenie powszechnego obowiązku
                  > głosowania (pod karą grzywny).

Co jeszcze? Legitymizacja władzy ciemniaków pod groźbą kary? O nie to już ten
                  PRL był faktycznie lepszy
                  • croolick Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 06.10.07, 11:45
                    citizen_kane napisała:

> Co jeszcze? Legitymizacja władzy ciemniaków pod groźbą kary? O nie > to już
                    ten PRL był faktycznie lepszy

No wlasnie, wzmacjanie legitymiezacji wladzy przez obowiazek glosowania (tak jak
                    w Belgii czy Grecji) tylko w wypadku wyborow wiekszosciowych a nie pseudowolnych
                    wyborow proporcjonalnych.
          • citizen_kane Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 05.10.07, 23:23
            "rodzisz się dzieckiem i dzieckiem umierasz"
            • croolick Re: czego brakuje wam w kampaniach wyborczych... 06.10.07, 11:52
              citizen_kane napisała:

> "rodzisz się dzieckiem i dzieckiem umierasz"

No nie wszyscy na szczescie (?) Jan Sterling (Władysław Kopaliński), Zdzisław
              Antoni Jeziorański (Jan Nowak-Jeziorański) czy Władysław Bartoszewski przecza
              temu stwierdzeniu, a moze to raczej wyjatki potwerdzajace regule?
    • drogba666 Brakuje Bosaka na skrzynkach energetycznych 10.10.07, 09:28
      To jakaś dziwna kampania, Bosak wisi jeszcze od dwóch lat
      gdzieniegdzie a tu nie ma nowych plakatów. Chyba postawił na taniec
      z gwiazdorami.
      • lizun9 Re: Brakuje Bosaka na skrzynkach energetycznych 10.10.07, 09:33
        drogba666 napisał:

> To jakaś dziwna kampania, Bosak wisi jeszcze od dwóch lat
        > gdzieniegdzie a tu nie ma nowych plakatów. Chyba postawił na
        taniec
        > z gwiazdorami.

Ciebie to jakoś martwi??
        • drogba666 Re: Brakuje Bosaka na skrzynkach energetycznych 10.10.07, 09:42
          zaznaczam że to jedna z wielu róznic tej kampanii, a myślę ze jak
          sobie chłopak troche potańczy ze zgrabną partnerką to może zmieni
          swoje konserwatywne poglady.
          • debest3 Re: Brakuje Bosaka na skrzynkach energetycznych 10.10.07, 19:39
            ja to sobie tak myślę drogba ze pan Bosak to ma te poglądy na pokaz,żeby do
            koryta sie dopchać...w rzeczywistości wygląda mi na pospolitego matoła,jemu
            trzeba by było lobotomie zrobić a nie tańczyś ze zgrabną partnerką...
      • croolick "Zabierz babci buty, bedzie glosowac na Bosaka" 17.10.07, 22:43
        drogba666 napisał:

> To jakaś dziwna kampania, Bosak wisi jeszcze od dwóch lat
        > gdzieniegdzie a tu nie ma nowych plakatów. Chyba postawił na taniec
        > z gwiazdorami.

E, no chlopak odpadl z Tanca z Gwiazdami to od razu jego ludzie zajeli sie
        zasyfianiem skrzynek energetycznych:

i8.photobucket.com/albums/a4/croolick/Zdjcie10.jpg
        i8.photobucket.com/albums/a4/croolick/Zdjcie7-3.jpg
        Ale widzialem tez, ze Starosta z Samoobrony go gdzieniegdzie pokrył.
        • p.e.k.o Re: "Zabierz babci buty, bedzie glosowac na Bosak 17.10.07, 23:19
          croolick napisał:

> E, no chlopak odpadl z Tanca z Gwiazdami to od razu jego ludzie
          > zajeli sie zasyfianiem skrzynek energetycznych

Te plakaty ze skrzynek są niezniszczalne, potrafią wisieć latami :)
          • nika139 Re: "Zabierz babci buty, bedzie glosowac na Bosak 17.10.07, 23:33
            Ciekawe, czy dostali pozwolenie od Enei?
            • debest3 Re: "Zabierz babci buty, bedzie glosowac na Bosak 18.10.07, 17:00
              ..pewnie tak samo dostali jak pan Fedko,Paluch i pan Ast na obwieszenie latarni
              w pasie drogowym
    • nika139 Re: Głosujemy na naszych 18.10.07, 22:02
      Brakuje mi bezpośrednich kontaktów z kandydatami, aby ich można było
      przepytać dokładnie. Ale cóż, kampania krótka, to i czasu nie
      starcza.
      Ja będę głosować na naszych kandydatów z powiatu żarskiego, żeby 100-
      tysięczny powiat nie został bez swoich przedstawicieli w Sejmie i w
      Senacie.
      Niektórych można obejrzeć na zary.info:
      zary.info/module.php?op=galery&cmd=14
      • boberzary Re: Głosujemy na naszych 18.10.07, 22:13
        nika139 napisała:

> Ja będę głosować na naszych kandydatów z powiatu żarskiego, żeby 100-
        > tysięczny powiat nie został bez swoich przedstawicieli w Sejmie i w
        > Senacie.

A po co się pytam?
        Coś zrobią dla nas?
        Żaden z kandydatów nie raczył przekazać nam swojego programu!
        • nika139 Re: Głosujemy na naszych 18.10.07, 22:21
          boberzary napisał:
          >
          > A po co się pytam?
          > Coś zrobią dla nas?
          > Żaden z kandydatów nie raczył przekazać nam swojego programu!
          >

Wołowicz parę spraw załatwił. Więc może teraz też coś udałoby sie
          wylobbować.
          • boberzary Re: Głosujemy na naszych 18.10.07, 22:23
            Co takiego załatwił?
            więzienie w koszarach
            nowych inwestorów

naprawdę nie wiem
        • croolick Re: Głosujemy na naszych 19.10.07, 01:16
          boberzary napisał:

> Żaden z kandydatów nie raczył przekazać nam swojego programu!

Wydaje mi sie, ze czegos nie rozumiesz. Zdecydowana wiekszosc kandydatow do
          parlamentu jest czlonakami okreslonych partii politycznych, ktore posiadaja
          programy wyborcze a takze programy polityczne. Twoim zadaniem, jesli chcesz byc
          swiadomym wyborca, jest zapoznac sie z nimi (w ramach propagandy wyborczej
          komitet, partia czy kandydat jest w stanie zaprezentowac jedynie hasla
          wynikajace z tych programow a to za malo do dokonania w pelni swiadomego
          wyboru). To nic trudnego, mozesz je znalezc takze w internecie. Po otrzymaniu
          mandatu wiekszosc z nich bedzie czlonkami klubow parlamentarnych, czy kol
          poselskich, wiec w zasadzie nie sa w stanie realizowac wlasnego, autorskiego
          programu. Przy ocenie kandydata na parlamentarzyste trzeba ocenic, czy kandydat
          ma odpowiednie cechy, z naszego, osobistego punktu widzenia, czy gwarantuje
          odpowiednie wypelnienie mandatu. No ale co ja sie bede produkowal zaraz mi ktos
          zarzuci mentorski ton a i tak mlodziez, gdy sie o tym mowi w szkole na wiedzy o
          spoleczenstwie spi lub przysypia. Wiec najprosciej powiedziec, ze wszyscy
          kandydaci sa zli a najbardziej ten, ktorego sie z osobistej urazy nie lubi
          (nawet jesli zarzuty sa mooooocno naciagane i smieszne).
          • boberzary Re: Głosujemy na naszych 19.10.07, 10:15
            Mógłbyś w końcu się nie wymądrzać!
            Tym forum rządzi układ!
            Wiadomo jaki :o)
          • boberzary Re: Głosujemy na naszych 19.10.07, 10:20
            croolick napisał:
            > (nawet jesli zarzuty sa mooooocno naciagane i smieszne).

Nic nie pomogą twoje czułe słówka, widać jakim jesteś dzieckiem!
            Przestań w końcu atakować moją osobę!
      • boberzary Re: Głosujemy na naszych 18.10.07, 22:14
        Najlepsze w naszej powiatowej kampanii było to jak jeden z kandydatów stał przy
        drodze szybkiego ruchu i mówił że to autostrada.
        • cirus_the_virus Re: Głosujemy na naszych 18.10.07, 22:59
          boberzary napisał:

> Najlepsze w naszej powiatowej kampanii było to jak jeden z
          > kandydatów stał przy drodze szybkiego ruchu i mówił że to
          > autostrada.

A co nie wiesz, że to planowana autostrada? Nawet oznaczenie ma A18 jak
          autostrada. Ty jeden w całych Żarach nie wiesz, jak się powszechnie mówi w całej
          okolicy o tej drodze? A co to w ogóle jest "droga szybkiego ruchu"? Jak chcesz
          innych pouczać, to naucz sie, że Prawo o Ruchu Drogowym nie wspomina o czymś
          takim, na to ty się ośmieszyłeś
          • boberzary Re: Głosujemy na naszych 18.10.07, 23:03
            cirus_the_virus napisał:
            Jak chcesz
            > innych pouczać, to naucz sie, że Prawo o Ruchu Drogowym nie wspomina o czymś
            > takim, na to ty się ośmieszyłeś

Olaboga, już się kajam :o)
            • cirus_the_virus Re: Głosujemy na naszych 18.10.07, 23:15
              boberzary napisał:

> Olaboga, już się kajam :o)

Nie musisz, śmieszny jesteś wystarczająco
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka