nadave 14.06.07, 22:38 Mam pytanko.Czy jesli trzy dni mialam sluz przezroczysty o rozciagliwy, a na drugi dzien zupelna susze, to jest poprawnie?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadave pantarejko!! 14.06.07, 22:53 Ale to moze oznaczac, ze nie jestem w ciazy?? :( A tak bardzo chce! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:10 to oznacza ze w ostatnim dniu plodnego sluzu, byl szczyt sluzu, czyli blisko owu jest, bylo lub bedzie Odpowiedz Link
nadave Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:14 Przepraszam, ale juz sie pogubilam w tym wszystkim. Wciaz czytam i czytam a wciaz glupia jestem. Owu nie jest wtedy, gdy jest plodny sluz?? Kilka dni temu bolal mnie brzuch.Nie rozumiem. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:25 Nadave piszesz jak pokrecona, albo sprecyzuj, albo dopytuj o te same rzeczy na innych watkach. Wybacz, ale ostatnio sporo tu glupich watkow. Odpowiedz Link
nadave Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:29 Wybacz, ale moje pokrecenie wynika z mojej niewiedzy - po to tu jestem. Mysle, ze kazdy z nas, rowniez Ty, jest pokrecony w pewnych dziedzinach! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:31 no to dawaj o co Ci chodzi, ale dokladnie, bo ja jaks niekumata? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:35 owu jest jak jest plodny sluz, owu nastepuje w dniu szczytu sluzu, a szczyt sluzu jest w ostatnim dniu sluzu dobrej jakosci, to raz, a dwa ze nie mozesz kierowac sie tylko sluzem, to jest objaw bardzo miarodajny, ale potwierdzeniem ze owu faktycznie byla jest wzrost tempki Twoj sluz oznaczalby tyle (ale Twoje info sa wyrwane z kontekstu calego cyklu) ze byl plodny i sie skonczyl, wiec sa szanse ze owu sie odbyla i jesli w dobrym czasie byly przytulanka to sa szanse ze jestes w ciazy, ale mozesz tez nie byc, bo nie wkazdym cyklu sie zachodzi w ciaze, nawet jesli jest sie plodna kobieta i plodnym mezczyzna Odpowiedz Link
nadave Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:42 dziekuje za Twoja odpowiedz. Obserwuje swoje cialo od niedawna i dlatego moja wiedza jest tak poszarpana. Z tego wniosek, ze powinnam miec dzis temp wyzsza. A mierzac ja ran, byla taka sama jak wczoraj, czyli 36,3. Ciekawa jestem jak bedzie jutro.Dzieki jeszcze raz. Odpowiedz Link
agafrytka Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:49 Nadave,tempka może natychmiast wzrosnąć po dniu szczytu/ostatni śluz płodny/,ale może też podnieść się za dwa lub trzy dni-to żadko się zdarza,ale jednak.. Musisz cierpliwie mierzyć tempki. Powodzonka Odpowiedz Link
nadave Re: pantarejko!! 15.06.07, 06:58 Dzis drugi dzien po szczycie sluzu, a temp wciaz ta sama 36,3. :(( Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: pantarejko!! 15.06.07, 08:41 No to pytanie nastepnegdzie i jak mierzysz? jesli stawiasz dopiero pierwsze kroki to osobiscie odradzam usta-pomiar tam to troche wyzsza szkola jazdy i trzeba pamietac o kilku warunkach -dokladnie to samo miejsce i ta sama strona pomiaru bo rozklad tempek rozni sie w roznych miejscach jamy ustnej, pomiar zaraz po przebudzeniu bez otwierania ust przed i w czasie pomiaru no i oczywiscie zwyklewarunki -pomiar o tej samej porze po min. 3 godz snu. Tempka moze jeszcze wzrosnac lub mozliwosc druga to byla tylko przymiarka do owu ale organizm sie rozmyslil.Moze byc cykl bezowulacyjny a moze za kilka dni byc nastepny plodny sluz i wtedy owu. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: pantarejko!! 15.06.07, 12:30 Nadave na poczatek ogromniaste przeprosiny, chyle czola, kilka nikow ostatnio mnie wkurzylo, bo chyba sobie jaja robia, stad moja agresja, jeszcze raz sorki wrzuc nam tutaj obserwacje sluzu i wszystkie tempki, to pomozemy, moze jak juz skok zauwazysz, obserwuj sluz nadal, bo to mogla byc tylko przymiarka do owu, i jednal teraz jej nie bedzie, a za kilka dni, i znow wowczas pojawi sie plodny sluz i koniecznie prosze napisz jak mierzysz te tempki, gdzie i o jakiej porze pozdrowka Odpowiedz Link
nadave Re: pantarejko!! 15.06.07, 17:08 Wiosenko rozumiem Twa reakcje. Nic nie szkodzi :)) Sprobuje wszystko jakos ladnie opisac. To jest moj pierwszy miesiac obserwacji mojego organizmu. Temperatury i sluz: 1-6 dc miesiaczka 7 dc 36,0 suchosc 8-9 dc 36,1 suchosc 10 dc 36,2 wilgotno gesty, kluskowaty 11 dc 36,1 wilgotno 12 dc 36,2 sluz przejrzysty, troche bialych grudek, 13 dc 36,2 sluz przjrzysty, rozciagliwy 14 dc 36,3 podobnie 15 dc 36,3 sucho 16 dc 36,3 sucho Od 12 dc sprawdzalam szyjke - do 14 dc byla miekka. Dzien 15, 16 twrada. Temperature mierze w buzi. Staram sie o stalych porach, ale pracuje na zmainy i godziny wahaja sie od 5.15 do 7.00 rano. I jeszcze jedno - czy brak owulacji jest zlym objawem?? Czy tak sie zdarza, ze czasem jest, a czasem jej nie ma.?? Martwie sie troszke. Pozdrawiam !! Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: pantarejko!! 15.06.07, 21:10 Pantarejko cykl bez owulacyjny kazdemu moze sie od czasu do czasu zdarzyc i to nic zlego. Znacznie czesciej dochodzi do sytuacji kiedy z jakis powodow (choroba, stres, zmeczenie itp.)rosnacy pecherzyk sie rozmysla i nie peka i zaczyna dojrzewac nastepny. Wtedy jak pisala Wiosenka za kilka dni znowu wroci sluz plodny,szyjka sie otworzy i zmieknie. To najczesciej z takich zdarzen biora sie te mityczne drugie owulacje w cyklu i poczecia "dwa dni przed miesiaczka"-bo kobieta zauwaza sluz ale nie mierzy tempki wiec po zaniku jest pewna ze juz po owu. Takie cykle z nieudana przymiarka do owu sa dluzsze bo faza lutealna jest wzglednie stala wiec przesunieta owu przesuwa miesiaczke. Na uspokojenie dodam ze kilkakrotnie obsewrowalam cykle z kilkoma przymiarkami do owu ciagnace sie jak makaron-no ale wtedy zwykle bylo nagromadzenie np. choroba +stres +podroz. Pozdrawiami zycze powodzenia. Odpowiedz Link
wiosenka1 Nadave 16.06.07, 00:30 tu mogas byc rozne przyczyny ze nie ma skoku, moze tak jak Skrzynka pisze ja zawsze zganiam dziwne wykresy na miejsce pomiaru u poczatkujacych, usta, uuuuu, lepsza pochwa, ale jesli do niej sie przekonasz to moze juz od nastepnego cyklu, dla mnie poczatkujaca, usta i rteciowy to pomylka a jaki masz termometr rteci=owy/elektroniczny? kontynuuj tak jak to robisz, ale usta szczelnie zamkniete, pod jezykiem, bez ruszania i w tym samym miejscu zawsze, i na moj gust jak na poczatek to za duzy rozrzut czasowy pomiary, najlepiej o stalej porze jesli jutro nie bedzie skoku tempki, to moze to byla tylko przymiarka sluzu do owu, wowczas obserwuj sluz bacznie, albo te trio ktorego nie lubie nie zadzialalo, i zaczniemy wszystko od nowego cyklu, ale oczywiscie ten zakonczymy wspolnymi silami pozdrowka Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: skrzynko hej 16.06.07, 01:01 A rzeczywiscie:(. Upss chyba pora spac :))) Przepraszam dziewczyny stokrotnie! Odpowiedz Link
nadave Dzieki 16.06.07, 10:17 Dzieki za porady.Zaczne mierzyc o tej samej porze, czyli ok.5.10, bo to moja najwczesniejsza pora wstawania.I skoro, tak sugaerujecie, to w pochwie.Dzis mialam o 5 36,3. Nastepnie o 8, jak wstawalam 36,7.Pewnie faktycznie robie bledy. Oby to bylo to, a nie jakies wieksze przyczyny! Jeszcze raz serdeczne dzieki i odezwe sie za jakis czas :)) Milego dnia! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Dzieki 16.06.07, 10:26 Nadave jeslki pamietzasz to napisz o ktorej byly pomiary przy tempkach. I zobacz dzis zmierzylas o 5 rano -36.3, a o 8- 36.7, pomiedzy pomairami nie wstawalas z lozka? I ladnie to wyglada, przelicznik jest taki 0,1 stopnia na godzine, czyli roznica jest 3 godzin, wiec do pomiaru 36.3 dodajemy 0,3 i wychodzi nam 36.6, no prawie sie zgadza bo zmierzylas 36.7, ja stosuje taki przelicznik, i u mnie to gra, ale dziewczyny tu pisaly ze nie u kazdego jest ten przelicznik zachowany. Na moj gust pomiedzy 5-7 mozesz ten przelicznik zastosowac u siebie, i koniecznie nowy cykl, pomiarki w pochwie. Wrzucaj kolejne tempki, bedziemy lukac. Odpowiedz Link
nadave Re: Dzieki 16.06.07, 11:14 A prosze napisz mi jeszcze jedno Wiosenko - czy @ bedzie mi sie spoznial jesli faktycznie nie bylo owulacj lub jest ona opozniona?? Dodam, ze bola mnie piersi. Odpowiedz Link
nadave ?? 16.06.07, 11:20 Wlasnie przed chwila zauwazylam pojawienie sie sluzu - lekko ciagnacego z bialymi grudkami.Nie bylo go duzo. Wczoraj i przedwczoraj mialam suchosc. Coz to?? Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: ?? 16.06.07, 13:57 Ano to co pisalysmy. Prawdopodobnie drugie podejscie do owulki. Za pierwszym razem nic nie wyszlo pewnie. Jesli owu bedzie dopiero teraz to tak caly cykl Ci sie wydluzy. No chyba ze jest inny wariant -skok byl tylko przegapiony przez blad pomiaru (te nieszczesne usta +rteciowiec +same poczatki))i teraz jest druga faza. Taki sluz w ustalonej juz fazie wyzszych moze sie zdarzyc jak spada progesteron przed miesiaczka i nie swiadczy o plodnosci. Ja jednak obstawiam wariant pierszy skoku jeszcze nie bylo i teraz jest druga przymiarka do owu. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ?? 16.06.07, 21:43 zgadzam sie ze Skrzynka ale mierz tempki nadal tak samo jak do tej pory, ale dokladnie i o tej samej porze i wrzucaj je nam, na Twoje pytanka jest mnostwo gdybania, musimy poczekac, badz prosze cierpliwa Odpowiedz Link
nadave Re: moj sluz i moj brak info 16.06.07, 23:48 Ciekawe jak sie sprawa przedstawi jutro. Jaka bedzie temperatura? Przepraszam, ze tak marudze i strasznie chaotycznie pisze, ale bardzo mi zalezy na informacjach na temat mojego cyklu i co sie tam w srodku we mnie dzieje. Nie wiem, czy to prawda, czy juz moj wymysl, ale poczulam dzis lekki bol podbrzusza i lekka mokrosc.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: moj sluz i moj brak info 16.06.07, 23:54 Nadave czyli pojawiajacy sie sluzik wyglada nam na drugie podejscie do owu, i tak pewnie bedzie, dokladnie obserwuj sluz przez caly dzienek, rano duzo sluzu splywa z nocy, latwo go zaobserwowac, zycze powodzonka Odpowiedz Link
nadave Re: moj sluz i moj brak info 18.06.07, 14:35 Hej! Temperatura wciaz na poziomie 36,2 36,3. Dzis mialam gesty sluz, ale nie wiem czy to nie efekt wczorajszego przytulania :) Piersi nabrzmiale, bola. Czekam na @, bo chce od poczatku zaczac obserwacje, wg Twoich Wiosenko Droga, wskazowek. Wierze, ze robie cos zle, a nie ze dzieje sie cos nie tak. Pozdrawam! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: moj sluz i moj brak info 18.06.07, 14:58 Nadave super nastawienie, oczywiscie ze jesli tego cyklu nie uda sie rozwiklac, to zaczynamy od nowego. Powodzonka, jak jakies zmiany nastapia to pisz. Pa. Odpowiedz Link
ma-la Re: moj sluz i moj brak info 18.06.07, 15:12 Dziekuje Ci bardzo za pomoc, jest to dla mnie bardzo wazne.Jeszcze raz wielkie dzieki! Musze pozytywnie myslec, bo gdy choc przez chwile pomysle, ze cos nie tak, to wpadam w szal! A tego nie chce. Trzeba sie opanowac.Do nastepnego! :) Odpowiedz Link
nadave Sorki, sorki! 18.06.07, 15:25 Napisalam z konta mojej przyjaciolki ma-la. Ja jest wciaz nadave! Sorki za pomylke :) Odpowiedz Link
nadave Podskoczyla?? 19.06.07, 10:52 Wiosenko Droga! Wczoraj mialam 36.3. Dzis juz 36,5. Brak sluzu, sucho i nabrzmiale bolace piersi.czyli co?? Owulacja?? Ale taka sucha?? Odpowiedz Link
nadave Mala korekta 19.06.07, 11:13 Wlasnie wrocilam z toalety z zauwazylam, ze pojawil sie gesty bialy sluz. Chyba nie jest go zbyt wiele, zobacze do konca dnia.Przepraszam, ze pisze o wszystkim, o najdrobniejszych szczegolach, ale chce zdobyc jak najwiecej informacji :)) Nadal nabrzmiale piersi. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Mala korekta 19.06.07, 14:20 Nadave dobrze dobrze ze wsio obserwujesz, Twoj cykl moze byc rownie dobrze bezowulacyjny, ale wszystko do tej pory to tylko spekulacja. Poczekajmy co nam przyniesie ten cykl jeszcze, albo @ albo skok tempki. Powodzonka. Odpowiedz Link
nadave Wiosenko, pytanie :) 20.06.07, 16:37 Dzis jest 20 dc i boli mnie brzuch, nabrzmiale piersi, temp wczoraj i dzis to 36,5 (dotychczas 36,3 - 2) no i troszke gestego ciagnacego, ale nie do konca przejrzystego sluzu.Coz to oznaczac moze ?? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Wiosenko, pytanie :) 20.06.07, 22:17 Nadave z jurzejsza tempka prosze zbierz mi wszystko do kupy, moze od 10dc lacznie z obserwacja sluzu jutro moze cos sie wyjasni Odpowiedz Link
nadave Skopiowane :) 21.06.07, 09:43 10 dc 36,2 wilgotno gesty, kluskowaty 11 dc 36,1 wilgotno 12 dc 36,2 sluz przejrzysty, troche bialych grudek, 13 dc 36,2 sluz przjrzysty, rozciagliwy 14 dc 36,3 podobnie 15 dc 36,3 sucho 16 dc 36,3 sucho 17 dc 36,3 sucho 18 dc 36,3 scho troche sluzu 19 dc 36,5 dc ogolnie sucho ale czasem gesty rozciagliwy bialawy sluz 20 dc 36,5 sluz jw 21 dc 36,5 sluzu dzis troszke ciagnacego Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Skopiowane :) 21.06.07, 09:50 wyglada na skok tempki, ale czy ten sluz jeszcze jest plodny? Odpowiedz Link
nadave Re: Skopiowane :) 21.06.07, 09:57 Jest go malo jest rozciagliwy kolor raczej metny bialawy i nie zawsze. Czesciej czuje sucho.Wczoraj i przedwczoraj bolal mnie brzuch i mam nabrzmiale bolace piersi. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Skopiowane :) 21.06.07, 10:02 Nadave staranka jeszcze kontynuujcie, dzis np i jesli juz sluzu nie bedzie to juz jak chcecie. Jesli jednak bedzie nastepny cykl, to koniecznie zakup termometr z dwoma miejscami po przecinku, pomiar wowczas jest 36,57, dokladniejszy, i mierzymy w pochwie i o stalej porze. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Skopiowane :) 21.06.07, 09:58 Nadave cofnelam sie do poczatku watku, o rety, ale "pojechalam" na poczatku, teraz sie usmiecham z tego, ale musialo Ci byc przykro, przepraszam, podejrzliwa bestia ze mnie i tyle Rybka wiec pokumalam, ze Ty dopiero sie obserwujesz od niedawna i tu jest pies pogrzebany, przy tempce dobrze mierzonej nie idzie sie pomylic, ale obserwacji sluzu uczymy sie ciut dluzej, wiec raczej Twoj cykl "rozwalimy" metoda czysto termiczna, ktora mowi, ze czekamy na pierwsza tempke wyzsza od wszystkich pozostalych (nie liczac pierwszych 4 dni cyklu) i po skoku wszystkie 4 tempki wyzsze musza byc wyzsze od lini o 0,2 stopnia, wiec trzy juz mamy, czekamy na jutrzejsza czyli linie mammy na wysokosci 36.3 (ciagniemy ja przez najwyzszy punkt tempek niskich) i pierwsza wyzsza to 36.5 z dnia 19 i wszystko gra Odpowiedz Link
nadave Re: Skopiowane :) 21.06.07, 10:06 Wszystko w porzadku Wiosenko juz nie pamietam, co tam na poczatku pisalas :))) Piszesz, ze wszystko gra. Ale , ze glupio spytam - co?? Teraz byla owulacja??I czas na Dzidzie?? Czy jednak to cykl bezowulacyjny? Oh ja durna, ale ja naprawde nie znam sie na rzeczy.Ok 11, 12 dc tez mnie bolal brzuch i sluzu plodnego bylo znaaaacznie wiecej.Co oznacza bol brzucha i nabrzmiale piersi teraz?? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Skopiowane :) 21.06.07, 23:27 juz Ci wyjasniam co ja pokumalam bo wrzucilas swoje obserwacje i tempki w slupku i podajesz, ze w 19,20,21 jeszcze troche ciagnacego sluzu jest, a taki sluz jest plodny, to mnie zbilo troche z tropu, wiec skoro skok tempki jest widoczny, a sluz jeszcze niby plodny, nie wiedzialam jak to ugryzc, wiec cofnelam sie do poczatku watku i wszystko sobie przypomnialam,i przeczytalam ze obserwujesz pierwszy cykl,ze sluzem mozesz jeszcze nie miec wprawy i stad tez Twoj odczyt w dniu 19, 20,21, ale wyrazny skok tempki jest w dniu 19, linie ciagniemy na wysokosci 36,3 ktora oddziela nam tempki nizsze od wyzszych, trzecia tempka jest wyzsza o 0,2 stopnia od lini, zgodnie z NPR, czyli od wieczora trzeciej wyzszej tempki zaczyna sie nieplodnosc bezwzgledna, prosze poczytaj linki na samej gorze natomiast jesli nawet nie bada sie sluzu wogole, to mozna wykresy rozpatrywac na podstawie metody termicznej (same tempki), i o tym Ci pisalam wczesniej, wowczas czekamy na pierwsza wyzsza od wszystkich wczesniejszych, i pierwsze 4 wyzsze tempki musza byc wyzsze o 0,2 stopnia od lini, wiec czekamy na Twoja czwatra wyzsza i wowczas zaczyna sie nieplodnosc bezwzgledna, jesli bys odkladala poczecie nie mam daru tlumaczenia wiec pytaj w razie co Odpowiedz Link
nadave Re: Skopiowane :) 22.06.07, 09:47 Witaj Wiosenko!! :) Dziekuje za wyjasnienia. Zrozumialam! :)) Tlumaczysz fantastycznie. Dzis byla czwarta wyzsza temp 36,6.No i o tym cyklu musze zapomniec pewnie i przygotowac sie na nastepny z dzidziusiem. A tak o nim marze!! Zastanawia mnie jeszcze tylko bol brzucha od trzech dni i nabrzmiale piersi. Ale to pewnie wynik zblizajacej sie @. Dziekuje jeszcze raz i zycze milego dnia :)) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Skopiowane :) 22.06.07, 10:32 do @ niby jeszcze daleko, ok 8 dni, moze kiedys nie wnikalas tak w swoj brzuch i piersi, teraz mierzysz tempki, i zauwazasz inne rzeczy, a kiedys nie zwracalas uwagi, moze to reakcja jajnikow poowulacyjna, moga te objawy ustapic i znow pojawic sie przed sama @, albo złagodniec, taka jest kobiecosc zycze powodzonka, w takim razie zaraz dokoncze tylko podejrze Odpowiedz Link
wiosenka1 zadanko 22.06.07, 10:43 zakaladamy ze szczyt sluzu czyli ostatni dzien dobrej jakosci sluzu mialas w 14dc, opisz ten cykl, na jakiej wysokosci jest linia podstawowa ktora odzdiela nam nizesz tempki od wyzszych, ktora tempka jest trzecia wyzsza i czy spelnia warunek NPR i pokaz ktore tempki to 6 tempek nizszych przed skokiem "Jak tę linie się wyznacza?Ostatni śluz relatywnie najlepszej jakości zaznaczamy jako dzień szczytu.Po tym dniu szukamy pierwszej wyzszej tempki. dobra,mamy pierwszą wyższą.Odliczmy teraz wstecz sześć niższych tempek,muszą być one niższe od tej wyższej.Szukamy najwyzszego punktu z tych sześciu niższych.Czyli przez najwyzszą tempkę z tych sześciu prowadzimy linię podstawową,która będzie nam odgraniczala tempki wyższe od niższych.Później szukamu drugiej i trzeciej wyższej.Trzecia wyższa musi być wyższa od linii podst.o przynajmniej 0,2.Pierwsza i druga tempka nie musi spełniać tego warunku.powinna byc nad linią podstawową.Zdarza się,że tempka spadnie, np druga ma być wyższa, a ona spada na linię lub poza nią,wtedy nie jest tempką drugą wyższą,należy zmierzyć następną tempkę na trzeci dzień. Spadek tempki pod linie podstawowa moze byc tylko jednodniowy." Odpowiedz Link
nadave rozwiazanie zadanka :)) 22.06.07, 11:39 Hmmmmmmmmm niby to proste, a jednak nie do konca :)) Sprobuje... Pierwsza wyzsza 20 dc 36,5. Szesc w stecz to wszystkie 36,3 od dnia 14 do 19, wiec tu idzie linia podstawowa (?!!). Trzecia wyzsza to 36,5 i spelnia warunki NPR, gdyz jest wyzsza o 0,2 od lini podstawowej. Dzis bylo 36,6 wiec chyba....ok?? Uffffffffff.... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: rozwiazanie zadanka :)) 22.06.07, 12:14 ładnie ładnie ale chyba przeoczylas ze w 19dc juz jest tempka 36,5, a ze po szczycie sluzu szukamy pierwszej wyzszej, wiec juz w dniu 19 jest pierwsza wyzsza tempka, a trzecia tempka to w 21dc i jest wyzsza od lini (36,3) o te 0,2 stopnia, wsio ok. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: rozwiazanie zadanka :)) 22.06.07, 12:19 chyba zle skopiowalas? w 19dc jaka jest tempka 36,3 czy 36,5? Odpowiedz Link
nadave Re: rozwiazanie zadanka :)) 22.06.07, 12:25 Wlasnie sprawdzilam w swooim notesiku - 19dc to 36,5.Czyli teraz czekam na @ albo na?.... :)))) Pomarzyc mozna.....:))) dzieki! Odpowiedz Link
s_biela problem z interpretacją śluzu 23.06.07, 19:11 Dziewczyny, a co ja mam zrobić jak mam problemy z rozróżnieniem śluzu z podniecenia od śluzu płodnego? jak ja wtedy mam określić szczyt śluzu, linię podstawową itd? :( ja już nie wiem co robić... chyba się do tego nie nadaję... Odpowiedz Link
nadave Re: problem z interpretacją śluzu 23.06.07, 19:51 Wiesz, jak poznaje sluz plodny po tym, ze mam go non stop, caly dzien.Jest rozciagliwy, duzo go i lepi sie.I z tego co wiem, szczyt sluzu to ostatni dzien sluzu, ktory mozesz okreslic wstecz, po tym jak zauwazysz suchosc (i znow - w ciagu dnia nic, sucho).I ten dzien przed susza to szczyt sluzu. Odpowiedz Link
nadave i jeszcze cos :) 23.06.07, 19:52 "Jak tę linie się wyznacza?Ostatni śluz relatywnie najlepszej jakości zaznaczamy jako dzień szczytu.Po tym dniu szukamy pierwszej wyzszej tempki. dobra,mamy pierwszą wyższą.Odliczmy teraz wstecz sześć niższych tempek,muszą być one niższe od tej wyższej.Szukamy najwyzszego punktu z tych sześciu niższych.Czyli przez najwyzszą tempkę z tych sześciu prowadzimy linię podstawową,która będzie nam odgraniczala tempki wyższe od niższych.Później szukamu drugiej i trzeciej wyższej.Trzecia wyższa musi być wyższa od linii podst.o przynajmniej 0,2.Pierwsza i druga tempka nie musi spełniać tego warunku.powinna byc nad linią podstawową.Zdarza się,że tempka spadnie, np druga ma być wyższa, a ona spada na linię lub poza nią,wtedy nie jest tempką drugą wyższą,należy zmierzyć następną tempkę na trzeci dzień. Spadek tempki pod linie podstawowa moze byc tylko jednodniowy." Odpowiedz Link
s_biela Re: i jeszcze cos :) 23.06.07, 20:48 no dobra, ale głupio się tak jakoś przyznać ale ja mam bardzo często ten śluz z podniecenia... a jak często go sprawdzasz i w jaki sposób ? Odpowiedz Link
nadave Re: i jeszcze cos :) 23.06.07, 21:12 Nie wiem, po prostu widze, ze to jest to.Musisz zaczac sie obserwowac.Moze inne dziewczyny dadza Ci bardziej konkretne wskazowki, bo ja tez jestem poczatkujaca :)) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: i jeszcze cos :) 23.06.07, 23:20 Biela to sie tyle nie podniecaj, hi hi, powiem Ci tak ze niekoniecznie po szczycie sluzu robi sie sucho, bo nie ktore kobiety nigdy nie maja sucho, wiec jesli byl plodny sluz, bylo mokro i nagle robi sie tylko wilgotno i lepko, to juz koniec plodnego sluzu uznajemy jesli chodzi o sluz z podniecenia, to powiem Ci ze ja go mam tylko w trakcie przytulanka, az chlupie, ale nie w kazdej fazie cyklu, raz wiecej raz mniej, ale ten sluz szybko znika i sie wchlania, tyle ze ja raczej podniecona jestem raz na dwa dni a np po wieczornym przytulanku na nastepny dzien troszke wyplywa nasienie, ale juz wieczorem mozna obserwowac swoj wlasny sluz, w trakcie starnek ogolnie ciezko obserwuje sie sluz, ale dziewczyny ktore odkladaja poczecie nie maja problemow, bo nie wspolzyja przed owu pytaj jak cos Odpowiedz Link
nadave Wiosenko, mam kolejne pytanie :) 26.06.07, 15:09 Spojrz prosze na moje temp. Napisze od dnia skoku 19-22 dc 36,5 23 dc 36,6 24 dc 36,4 25 dc 36,6 26 dc 36,5 27 dc 36,4 Czy nie za szybko na @?? Linia stala, to poziom 36,3. Ostatania @ 31 maja. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Wiosenko, mam kolejne pytanie :) 26.06.07, 21:37 Nadave tempka jeszcze nie spadla ponizej lini podstawowej 36,3, wiec dobrze jest. A ktory to cykl staranek? Odpowiedz Link
nadave Re: Wiosenko, mam kolejne pytanie :) 26.06.07, 22:41 Droga Wiosenko to 4 cykl. Nie ma tragedii, ale ja juz dobijam 30, wiec bardzo chce byc mama... Odpowiedz Link
nadave Re: moj sluz i moj brak info 27.06.07, 09:06 Wiosenko, dzis mialam 36,1. Mysle, ze chyba za szybko na @.Martwie sie, ale poobserwuje jeszcze jeden cykl, jak sie powtorzy to samo, zmykam do Polski przebadac sie.Az mi sie plakac chce.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
nadave Re: moj sluz i moj brak info 27.06.07, 14:20 Wlasnie zauwazylam plamienie, czyli @ juz sie dobija... :(((((((((((( Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: moj sluz i moj brak info 27.06.07, 14:52 Nadave nie bardzo bede szperac, jesli pisalam wczesniej o zmianie term na taki z dokladnoscia do 0,01 stopnia to warto nie pamietam czy bierzesz duph lub luteinke? bo stanowczo masz za krotka II faze, liczymy ja od 19dc w Twoim przypadeczku i do ostatniego dnia przed dniem zywego krwawienia niby sa ziolowe specyfiki na uregulowanie II fazy, ale??? wybor nalezy do Ciebie, mi juz w drugim cyklu na duph z 11 dni zrobiło sie 12, a po 4 cyklach 13 dni lutealnej, i mam ladne endo a tam gdzie mieszkasz nie mozesz zrobic monitoringu cyklu? taki monit warto zrobic, przesledzic owu, mniej wu=iecej pierwsze usg powinno byc w 12-13dc, zakladajac ze masz skok tempki ok 18-19dc i co 2 dni trzeba chodzic na usg, zeby widziec jak rosnie epcherzyk napisz, zycze powodzonka Odpowiedz Link
nadave Re: moj sluz i moj brak info 27.06.07, 15:31 Niczego nie biore. To moj pierwszy cykl, ktory obserwuje. poczekam na nastepny, zobacze jak bedzie.Jak sytuacja sie powtorzy zmykam do Polski na badania.Dzieki za wszystko. Odpowiedz Link