Dodaj do ulubionych

moj sluz i moj brak info

14.06.07, 22:38
Mam pytanko.Czy jesli trzy dni mialam sluz przezroczysty o rozciagliwy, a na
drugi dzien zupelna susze, to jest poprawnie??
Obserwuj wątek
    • pantarejka Re: moj sluz i moj brak info 14.06.07, 22:51
      Tak :)
      • nadave pantarejko!! 14.06.07, 22:53
        Ale to moze oznaczac, ze nie jestem w ciazy?? :( A tak bardzo chce!
        • wiosenka1 Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:10
          to oznacza ze w ostatnim dniu plodnego sluzu, byl szczyt sluzu, czyli blisko
          owu jest, bylo lub bedzie
          • nadave Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:14
            Przepraszam, ale juz sie pogubilam w tym wszystkim. Wciaz czytam i czytam a
            wciaz glupia jestem. Owu nie jest wtedy, gdy jest plodny sluz?? Kilka dni temu
            bolal mnie brzuch.Nie rozumiem.
            • wiosenka1 Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:25
              Nadave piszesz jak pokrecona, albo sprecyzuj, albo dopytuj o te same rzeczy na
              innych watkach.
              Wybacz, ale ostatnio sporo tu glupich watkow.
            • nadave Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:29
              Wybacz, ale moje pokrecenie wynika z mojej niewiedzy - po to tu jestem. Mysle,
              ze kazdy z nas, rowniez Ty, jest pokrecony w pewnych dziedzinach!
              • wiosenka1 Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:31
                no to dawaj o co Ci chodzi, ale dokladnie, bo ja jaks niekumata?
                • wiosenka1 Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:35
                  owu jest jak jest plodny sluz, owu nastepuje w dniu szczytu sluzu, a szczyt
                  sluzu jest w ostatnim dniu sluzu dobrej jakosci, to raz, a dwa ze nie mozesz
                  kierowac sie tylko sluzem, to jest objaw bardzo miarodajny, ale potwierdzeniem
                  ze owu faktycznie byla jest wzrost tempki

Twoj sluz oznaczalby tyle (ale Twoje info sa wyrwane z kontekstu calego cyklu)
                  ze byl plodny i sie skonczyl, wiec sa szanse ze owu sie odbyla i jesli w dobrym
                  czasie byly przytulanka to sa szanse ze jestes w ciazy, ale mozesz tez nie byc,
                  bo nie wkazdym cyklu sie zachodzi w ciaze, nawet jesli jest sie plodna kobieta
                  i plodnym mezczyzna

• nadave Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:42
                    dziekuje za Twoja odpowiedz. Obserwuje swoje cialo od niedawna i dlatego moja
                    wiedza jest tak poszarpana. Z tego wniosek, ze powinnam miec dzis temp wyzsza.
                    A mierzac ja ran, byla taka sama jak wczoraj, czyli 36,3. Ciekawa jestem jak
                    bedzie jutro.Dzieki jeszcze raz.
                    • agafrytka Re: pantarejko!! 14.06.07, 23:49
                      Nadave,tempka może natychmiast wzrosnąć po dniu szczytu/ostatni śluz
                      płodny/,ale może też podnieść się za dwa lub trzy dni-to żadko się zdarza,ale
                      jednak..
                      Musisz cierpliwie mierzyć tempki.
                      Powodzonka
                      • nadave Re: pantarejko!! 15.06.07, 06:58
                        Dzis drugi dzien po szczycie sluzu, a temp wciaz ta sama 36,3. :((
                        • skrzynka3 Re: pantarejko!! 15.06.07, 08:41
                          No to pytanie nastepnegdzie i jak mierzysz? jesli stawiasz dopiero pierwsze
                          kroki to osobiscie odradzam usta-pomiar tam to troche wyzsza szkola jazdy i
                          trzeba pamietac o kilku warunkach -dokladnie to samo miejsce i ta sama strona
                          pomiaru bo rozklad tempek rozni sie w roznych miejscach jamy ustnej, pomiar
                          zaraz po przebudzeniu bez otwierania ust przed i w czasie pomiaru no i
                          oczywiscie zwyklewarunki -pomiar o tej samej porze po min. 3 godz snu.

Tempka moze jeszcze wzrosnac lub mozliwosc druga to byla tylko przymiarka do
                          owu ale organizm sie rozmyslil.Moze byc cykl bezowulacyjny a moze za kilka dni
                          byc nastepny plodny sluz i wtedy owu.
                          • wiosenka1 Re: pantarejko!! 15.06.07, 12:30
                            Nadave na poczatek ogromniaste przeprosiny, chyle czola, kilka nikow ostatnio
                            mnie wkurzylo, bo chyba sobie jaja robia, stad moja agresja, jeszcze raz sorki

wrzuc nam tutaj obserwacje sluzu i wszystkie tempki, to pomozemy, moze jak juz
                            skok zauwazysz, obserwuj sluz nadal, bo to mogla byc tylko przymiarka do owu, i
                            jednal teraz jej nie bedzie, a za kilka dni, i znow wowczas pojawi sie plodny
                            sluz

i koniecznie prosze napisz jak mierzysz te tempki, gdzie i o jakiej porze

pozdrowka
                            • nadave Re: pantarejko!! 15.06.07, 17:08
                              Wiosenko rozumiem Twa reakcje. Nic nie szkodzi :))
                              Sprobuje wszystko jakos ladnie opisac.
                              To jest moj pierwszy miesiac obserwacji mojego organizmu.
                              Temperatury i sluz:
                              1-6 dc miesiaczka
                              7 dc 36,0 suchosc
                              8-9 dc 36,1 suchosc
                              10 dc 36,2 wilgotno gesty, kluskowaty
                              11 dc 36,1 wilgotno
                              12 dc 36,2 sluz przejrzysty, troche bialych grudek,
                              13 dc 36,2 sluz przjrzysty, rozciagliwy
                              14 dc 36,3 podobnie
                              15 dc 36,3 sucho
                              16 dc 36,3 sucho

Od 12 dc sprawdzalam szyjke - do 14 dc byla miekka. Dzien 15, 16 twrada.
                              Temperature mierze w buzi. Staram sie o stalych porach, ale pracuje na zmainy i
                              godziny wahaja sie od 5.15 do 7.00 rano.

I jeszcze jedno - czy brak owulacji jest zlym objawem?? Czy tak sie zdarza, ze
                              czasem jest, a czasem jej nie ma.??
                              Martwie sie troszke.
                              Pozdrawiam !!

• skrzynka3 Re: pantarejko!! 15.06.07, 21:10
                                Pantarejko cykl bez owulacyjny kazdemu moze sie od czasu do czasu zdarzyc i to
                                nic zlego. Znacznie czesciej dochodzi do sytuacji kiedy z jakis powodow
                                (choroba, stres, zmeczenie itp.)rosnacy pecherzyk sie rozmysla i nie peka i
                                zaczyna dojrzewac nastepny.
                                Wtedy jak pisala Wiosenka za kilka dni znowu wroci sluz plodny,szyjka sie
                                otworzy i zmieknie. To najczesciej z takich zdarzen biora sie te mityczne
                                drugie owulacje w cyklu i poczecia "dwa dni przed miesiaczka"-bo kobieta
                                zauwaza sluz ale nie mierzy tempki wiec po zaniku jest pewna ze juz po owu.

Takie cykle z nieudana przymiarka do owu sa dluzsze bo faza lutealna jest
                                wzglednie stala wiec przesunieta owu przesuwa miesiaczke.

Na uspokojenie dodam ze kilkakrotnie obsewrowalam cykle z kilkoma przymiarkami
                                do owu ciagnace sie jak makaron-no ale wtedy zwykle bylo nagromadzenie np.
                                choroba +stres +podroz.
                                Pozdrawiami zycze powodzenia.
                                • wiosenka1 Nadave 16.06.07, 00:30
                                  tu mogas byc rozne przyczyny ze nie ma skoku, moze tak jak Skrzynka pisze
                                  ja zawsze zganiam dziwne wykresy na miejsce pomiaru u poczatkujacych, usta,
                                  uuuuu, lepsza pochwa, ale jesli do niej sie przekonasz to moze juz od
                                  nastepnego cyklu, dla mnie poczatkujaca, usta i rteciowy to pomylka
                                  a jaki masz termometr rteci=owy/elektroniczny?
                                  kontynuuj tak jak to robisz, ale usta szczelnie zamkniete, pod jezykiem, bez
                                  ruszania i w tym samym miejscu zawsze, i na moj gust jak na poczatek to za
                                  duzy rozrzut czasowy pomiary, najlepiej o stalej porze

jesli jutro nie bedzie skoku tempki, to moze to byla tylko przymiarka sluzu do
                                  owu, wowczas obserwuj sluz bacznie, albo te trio ktorego nie lubie nie
                                  zadzialalo, i zaczniemy wszystko od nowego cyklu, ale oczywiscie ten zakonczymy
                                  wspolnymi silami

pozdrowka
                                  • wiosenka1 skrzynko hej 16.06.07, 00:31
                                    to jest Nadave hi hi
                                    • skrzynka3 Re: skrzynko hej 16.06.07, 01:01
                                      A rzeczywiscie:(. Upss chyba pora spac :))) Przepraszam dziewczyny stokrotnie!
    • nadave Dzieki 16.06.07, 10:12
    • nadave Dzieki 16.06.07, 10:17
      Dzieki za porady.Zaczne mierzyc o tej samej porze, czyli ok.5.10, bo to moja
      najwczesniejsza pora wstawania.I skoro, tak sugaerujecie, to w pochwie.Dzis
      mialam o 5 36,3. Nastepnie o 8, jak wstawalam 36,7.Pewnie faktycznie robie
      bledy. Oby to bylo to, a nie jakies wieksze przyczyny! Jeszcze raz serdeczne
      dzieki i odezwe sie za jakis czas :)) Milego dnia!
      • wiosenka1 Re: Dzieki 16.06.07, 10:26
        Nadave jeslki pamietzasz to napisz o ktorej byly pomiary przy tempkach.
        I zobacz dzis zmierzylas o 5 rano -36.3, a o 8- 36.7, pomiedzy pomairami nie
        wstawalas z lozka? I ladnie to wyglada, przelicznik jest taki 0,1 stopnia na
        godzine, czyli roznica jest 3 godzin, wiec do pomiaru 36.3 dodajemy 0,3 i
        wychodzi nam 36.6, no prawie sie zgadza bo zmierzylas 36.7, ja stosuje taki
        przelicznik, i u mnie to gra, ale dziewczyny tu pisaly ze nie u kazdego jest
        ten przelicznik zachowany. Na moj gust pomiedzy 5-7 mozesz ten przelicznik
        zastosowac u siebie, i koniecznie nowy cykl, pomiarki w pochwie.

Wrzucaj kolejne tempki, bedziemy lukac.
        • nadave Re: Dzieki 16.06.07, 11:14
          A prosze napisz mi jeszcze jedno Wiosenko - czy @ bedzie mi sie spoznial jesli
          faktycznie nie bylo owulacj lub jest ona opozniona?? Dodam, ze bola mnie piersi.
          • nadave ?? 16.06.07, 11:20
            Wlasnie przed chwila zauwazylam pojawienie sie sluzu - lekko ciagnacego z
            bialymi grudkami.Nie bylo go duzo. Wczoraj i przedwczoraj mialam suchosc. Coz
            to??
            • skrzynka3 Re: ?? 16.06.07, 13:57
              Ano to co pisalysmy. Prawdopodobnie drugie podejscie do owulki. Za pierwszym
              razem nic nie wyszlo pewnie. Jesli owu bedzie dopiero teraz to tak caly cykl Ci
              sie wydluzy.
              No chyba ze jest inny wariant -skok byl tylko przegapiony przez blad pomiaru
              (te nieszczesne usta +rteciowiec +same poczatki))i teraz jest druga faza. Taki
              sluz w ustalonej juz fazie wyzszych moze sie zdarzyc jak spada progesteron
              przed miesiaczka i nie swiadczy o plodnosci.
              Ja jednak obstawiam wariant pierszy skoku jeszcze nie bylo i teraz jest druga
              przymiarka do owu.
              • wiosenka1 Re: ?? 16.06.07, 21:43
                zgadzam sie ze Skrzynka

ale mierz tempki nadal tak samo jak do tej pory, ale dokladnie i o tej samej
                porze i wrzucaj je nam, na Twoje pytanka jest mnostwo gdybania, musimy
                poczekac, badz prosze cierpliwa
    • nadave Re: moj sluz i moj brak info 16.06.07, 23:48
      Ciekawe jak sie sprawa przedstawi jutro. Jaka bedzie temperatura? Przepraszam,
      ze tak marudze i strasznie chaotycznie pisze, ale bardzo mi zalezy na
      informacjach na temat mojego cyklu i co sie tam w srodku we mnie dzieje.
      Nie wiem, czy to prawda, czy juz moj wymysl, ale poczulam dzis lekki bol
      podbrzusza i lekka mokrosc.Pozdrawiam!
      • wiosenka1 Re: moj sluz i moj brak info 16.06.07, 23:54
        Nadave czyli pojawiajacy sie sluzik wyglada nam na drugie podejscie do owu, i
        tak pewnie bedzie, dokladnie obserwuj sluz przez caly dzienek, rano duzo sluzu
        splywa z nocy, latwo go zaobserwowac, zycze powodzonka
    • nadave Re: moj sluz i moj brak info 18.06.07, 14:35
      Hej!
      Temperatura wciaz na poziomie 36,2 36,3. Dzis mialam gesty sluz, ale nie wiem
      czy to nie efekt wczorajszego przytulania :) Piersi nabrzmiale, bola.
      Czekam na @, bo chce od poczatku zaczac obserwacje, wg Twoich Wiosenko Droga,
      wskazowek. Wierze, ze robie cos zle, a nie ze dzieje sie cos nie tak.
      Pozdrawam!
      • wiosenka1 Re: moj sluz i moj brak info 18.06.07, 14:58
        Nadave super nastawienie, oczywiscie ze jesli tego cyklu nie uda sie rozwiklac,
        to zaczynamy od nowego. Powodzonka, jak jakies zmiany nastapia to pisz. Pa.
        • ma-la Re: moj sluz i moj brak info 18.06.07, 15:12
          Dziekuje Ci bardzo za pomoc, jest to dla mnie bardzo wazne.Jeszcze raz wielkie
          dzieki! Musze pozytywnie myslec, bo gdy choc przez chwile pomysle, ze cos nie
          tak, to wpadam w szal! A tego nie chce. Trzeba sie opanowac.Do nastepnego! :)
          • nadave Sorki, sorki! 18.06.07, 15:25
            Napisalam z konta mojej przyjaciolki ma-la. Ja jest wciaz nadave! Sorki za
            pomylke :)
    • nadave Podskoczyla?? 19.06.07, 10:52
      Wiosenko Droga!
      Wczoraj mialam 36.3. Dzis juz 36,5. Brak sluzu, sucho i nabrzmiale bolace
      piersi.czyli co?? Owulacja?? Ale taka sucha??
      • nadave Mala korekta 19.06.07, 11:13
        Wlasnie wrocilam z toalety z zauwazylam, ze pojawil sie gesty bialy sluz. Chyba
        nie jest go zbyt wiele, zobacze do konca dnia.Przepraszam, ze pisze o
        wszystkim, o najdrobniejszych szczegolach, ale chce zdobyc jak najwiecej
        informacji :)) Nadal nabrzmiale piersi.
        • wiosenka1 Re: Mala korekta 19.06.07, 14:20
          Nadave dobrze dobrze ze wsio obserwujesz, Twoj cykl moze byc rownie dobrze
          bezowulacyjny, ale wszystko do tej pory to tylko spekulacja. Poczekajmy co nam
          przyniesie ten cykl jeszcze, albo @ albo skok tempki. Powodzonka.
    • nadave Wiosenko, pytanie :) 20.06.07, 16:37
      Dzis jest 20 dc i boli mnie brzuch, nabrzmiale piersi, temp wczoraj i dzis to
      36,5 (dotychczas 36,3 - 2) no i troszke gestego ciagnacego, ale nie do konca
      przejrzystego sluzu.Coz to oznaczac moze ??
      • wiosenka1 Re: Wiosenko, pytanie :) 20.06.07, 22:17
        Nadave z jurzejsza tempka prosze zbierz mi wszystko do kupy, moze od 10dc
        lacznie z obserwacja sluzu

jutro moze cos sie wyjasni
        • wiosenka1 Re: Wiosenko, pytanie :) 20.06.07, 22:19
          skopiuj p[oprostu
          • nadave Skopiowane :) 21.06.07, 09:43

10 dc 36,2 wilgotno gesty, kluskowaty
            11 dc 36,1 wilgotno
            12 dc 36,2 sluz przejrzysty, troche bialych grudek,
            13 dc 36,2 sluz przjrzysty, rozciagliwy
            14 dc 36,3 podobnie
            15 dc 36,3 sucho
            16 dc 36,3 sucho
            17 dc 36,3 sucho
            18 dc 36,3 scho troche sluzu
            19 dc 36,5 dc ogolnie sucho ale czasem gesty rozciagliwy bialawy sluz
            20 dc 36,5 sluz jw
            21 dc 36,5 sluzu dzis troszke ciagnacego
            • wiosenka1 Re: Skopiowane :) 21.06.07, 09:50
              wyglada na skok tempki, ale czy ten sluz jeszcze jest plodny?
              • nadave Re: Skopiowane :) 21.06.07, 09:57
                Jest go malo jest rozciagliwy kolor raczej metny bialawy i nie zawsze. Czesciej
                czuje sucho.Wczoraj i przedwczoraj bolal mnie brzuch i mam nabrzmiale bolace
                piersi.
                • wiosenka1 Re: Skopiowane :) 21.06.07, 10:02
                  Nadave staranka jeszcze kontynuujcie, dzis np i jesli juz sluzu nie bedzie to
                  juz jak chcecie.
                  Jesli jednak bedzie nastepny cykl, to koniecznie zakup termometr z dwoma
                  miejscami po przecinku, pomiar wowczas jest 36,57, dokladniejszy, i mierzymy w
                  pochwie i o stalej porze.
              • wiosenka1 Re: Skopiowane :) 21.06.07, 09:58
                Nadave cofnelam sie do poczatku watku, o rety, ale "pojechalam" na poczatku,
                teraz sie usmiecham z tego, ale musialo Ci byc przykro, przepraszam,
                podejrzliwa bestia ze mnie i tyle

Rybka wiec pokumalam, ze Ty dopiero sie obserwujesz od niedawna i tu jest pies
                pogrzebany, przy tempce dobrze mierzonej nie idzie sie pomylic, ale obserwacji
                sluzu uczymy sie ciut dluzej, wiec raczej Twoj cykl "rozwalimy" metoda czysto
                termiczna, ktora mowi, ze czekamy na pierwsza tempke wyzsza od wszystkich
                pozostalych (nie liczac pierwszych 4 dni cyklu) i po skoku wszystkie 4 tempki
                wyzsze musza byc wyzsze od lini o 0,2 stopnia, wiec trzy juz mamy, czekamy na
                jutrzejsza

czyli linie mammy na wysokosci 36.3 (ciagniemy ja przez najwyzszy punkt tempek
                niskich) i pierwsza wyzsza to 36.5 z dnia 19
                i wszystko gra

• nadave Re: Skopiowane :) 21.06.07, 10:06
                  Wszystko w porzadku Wiosenko juz nie pamietam, co tam na poczatku
                  pisalas :)))
                  Piszesz, ze wszystko gra. Ale , ze glupio spytam - co??
                  Teraz byla owulacja??I czas na Dzidzie?? Czy jednak to cykl bezowulacyjny? Oh
                  ja durna, ale ja naprawde nie znam sie na rzeczy.Ok 11, 12 dc tez mnie bolal
                  brzuch i sluzu plodnego bylo znaaaacznie wiecej.Co oznacza bol brzucha i
                  nabrzmiale piersi teraz??
                  • wiosenka1 Re: Skopiowane :) 21.06.07, 23:27
                    juz Ci wyjasniam co ja pokumalam

bo wrzucilas swoje obserwacje i tempki w slupku i podajesz, ze w 19,20,21
                    jeszcze troche ciagnacego sluzu jest, a taki sluz jest plodny, to mnie zbilo
                    troche z tropu, wiec skoro skok tempki jest widoczny, a sluz jeszcze niby
                    plodny, nie wiedzialam jak to ugryzc, wiec cofnelam sie do poczatku watku i
                    wszystko sobie przypomnialam,i przeczytalam ze obserwujesz pierwszy cykl,ze
                    sluzem mozesz jeszcze nie miec wprawy i stad tez Twoj odczyt w dniu 19, 20,21,
                    ale wyrazny skok tempki jest w dniu 19, linie ciagniemy na wysokosci 36,3 ktora
                    oddziela nam tempki nizsze od wyzszych, trzecia tempka jest wyzsza o 0,2
                    stopnia od lini, zgodnie z NPR, czyli od wieczora trzeciej wyzszej tempki
                    zaczyna sie nieplodnosc bezwzgledna, prosze poczytaj linki na samej gorze

natomiast jesli nawet nie bada sie sluzu wogole, to mozna wykresy rozpatrywac
                    na podstawie metody termicznej (same tempki), i o tym Ci pisalam wczesniej,
                    wowczas czekamy na pierwsza wyzsza od wszystkich wczesniejszych, i pierwsze 4
                    wyzsze tempki musza byc wyzsze o 0,2 stopnia od lini, wiec czekamy na Twoja
                    czwatra wyzsza i wowczas zaczyna sie nieplodnosc bezwzgledna, jesli bys
                    odkladala poczecie

nie mam daru tlumaczenia wiec pytaj w razie co
                    • nadave Re: Skopiowane :) 22.06.07, 09:47
                      Witaj Wiosenko!! :)
                      Dziekuje za wyjasnienia. Zrozumialam! :)) Tlumaczysz fantastycznie. Dzis byla
                      czwarta wyzsza temp 36,6.No i o tym cyklu musze zapomniec pewnie i przygotowac
                      sie na nastepny z dzidziusiem. A tak o nim marze!!
                      Zastanawia mnie jeszcze tylko bol brzucha od trzech dni i nabrzmiale piersi.
                      Ale to pewnie wynik zblizajacej sie @.
                      Dziekuje jeszcze raz i zycze milego dnia :))
                      • wiosenka1 Re: Skopiowane :) 22.06.07, 10:32
                        do @ niby jeszcze daleko, ok 8 dni, moze kiedys nie wnikalas tak w swoj brzuch
                        i piersi, teraz mierzysz tempki, i zauwazasz inne rzeczy, a kiedys nie
                        zwracalas uwagi, moze to reakcja jajnikow poowulacyjna, moga te objawy ustapic
                        i znow pojawic sie przed sama @, albo złagodniec, taka jest kobiecosc
                        zycze powodzonka, w takim razie zaraz dokoncze tylko podejrze
                        • wiosenka1 zadanko 22.06.07, 10:43
                          zakaladamy ze szczyt sluzu czyli ostatni dzien dobrej jakosci sluzu mialas w
                          14dc, opisz ten cykl, na jakiej wysokosci jest linia podstawowa ktora odzdiela
                          nam nizesz tempki od wyzszych, ktora tempka jest trzecia wyzsza i czy spelnia
                          warunek NPR i pokaz ktore tempki to 6 tempek nizszych przed skokiem

"Jak tę linie się wyznacza?Ostatni śluz relatywnie najlepszej jakości
                          zaznaczamy jako dzień szczytu.Po tym dniu szukamy pierwszej wyzszej tempki.
                          dobra,mamy pierwszą wyższą.Odliczmy teraz wstecz sześć niższych tempek,muszą
                          być one niższe od tej wyższej.Szukamy najwyzszego punktu z tych sześciu
                          niższych.Czyli przez najwyzszą tempkę z tych sześciu prowadzimy linię
                          podstawową,która będzie nam odgraniczala tempki wyższe od niższych.Później
                          szukamu drugiej i trzeciej wyższej.Trzecia wyższa musi być wyższa od linii
                          podst.o przynajmniej 0,2.Pierwsza i druga tempka nie musi spełniać tego
                          warunku.powinna byc nad linią podstawową.Zdarza się,że tempka spadnie, np
                          druga ma być wyższa, a ona spada na linię lub poza nią,wtedy nie jest tempką
                          drugą wyższą,należy zmierzyć następną tempkę na trzeci dzień. Spadek tempki
                          pod linie podstawowa moze byc tylko jednodniowy."
                          • nadave rozwiazanie zadanka :)) 22.06.07, 11:39
                            Hmmmmmmmmm niby to proste, a jednak nie do konca :))
                            Sprobuje...
                            Pierwsza wyzsza 20 dc 36,5. Szesc w stecz to wszystkie 36,3 od dnia 14 do 19,
                            wiec tu idzie linia podstawowa (?!!). Trzecia wyzsza to 36,5 i spelnia warunki
                            NPR, gdyz jest wyzsza o 0,2 od lini podstawowej.
                            Dzis bylo 36,6 wiec chyba....ok??
                            Uffffffffff....
                            • wiosenka1 Re: rozwiazanie zadanka :)) 22.06.07, 12:14
                              ładnie ładnie

ale chyba przeoczylas ze w 19dc juz jest tempka 36,5, a ze po szczycie sluzu
                              szukamy pierwszej wyzszej, wiec juz w dniu 19 jest pierwsza wyzsza tempka, a
                              trzecia tempka to w 21dc i jest wyzsza od lini (36,3) o te 0,2 stopnia, wsio ok.
                              • wiosenka1 Re: rozwiazanie zadanka :)) 22.06.07, 12:19
                                chyba zle skopiowalas? w 19dc jaka jest tempka 36,3 czy 36,5?
                                • nadave Re: rozwiazanie zadanka :)) 22.06.07, 12:25
                                  Wlasnie sprawdzilam w swooim notesiku - 19dc to 36,5.Czyli teraz czekam na @
                                  albo na?.... :)))) Pomarzyc mozna.....:))) dzieki!
                                  • wiosenka1 Re: rozwiazanie zadanka :)) 22.06.07, 12:29
                                    czekaj czekaj, powodzonka
                                    • s_biela problem z interpretacją śluzu 23.06.07, 19:11
                                      Dziewczyny, a co ja mam zrobić jak mam problemy z rozróżnieniem śluzu z
                                      podniecenia od śluzu płodnego? jak ja wtedy mam określić szczyt śluzu, linię
                                      podstawową itd? :( ja już nie wiem co robić... chyba się do tego nie nadaję...
                                      • nadave Re: problem z interpretacją śluzu 23.06.07, 19:51
                                        Wiesz, jak poznaje sluz plodny po tym, ze mam go non stop, caly dzien.Jest
                                        rozciagliwy, duzo go i lepi sie.I z tego co wiem, szczyt sluzu to ostatni dzien
                                        sluzu, ktory mozesz okreslic wstecz, po tym jak zauwazysz suchosc (i znow - w
                                        ciagu dnia nic, sucho).I ten dzien przed susza to szczyt sluzu.
                                        • nadave i jeszcze cos :) 23.06.07, 19:52
                                          "Jak tę linie się wyznacza?Ostatni śluz relatywnie najlepszej jakości
                                          zaznaczamy jako dzień szczytu.Po tym dniu szukamy pierwszej wyzszej tempki.
                                          dobra,mamy pierwszą wyższą.Odliczmy teraz wstecz sześć niższych tempek,muszą
                                          być one niższe od tej wyższej.Szukamy najwyzszego punktu z tych sześciu
                                          niższych.Czyli przez najwyzszą tempkę z tych sześciu prowadzimy linię
                                          podstawową,która będzie nam odgraniczala tempki wyższe od niższych.Później
                                          szukamu drugiej i trzeciej wyższej.Trzecia wyższa musi być wyższa od linii
                                          podst.o przynajmniej 0,2.Pierwsza i druga tempka nie musi spełniać tego
                                          warunku.powinna byc nad linią podstawową.Zdarza się,że tempka spadnie, np
                                          druga ma być wyższa, a ona spada na linię lub poza nią,wtedy nie jest tempką
                                          drugą wyższą,należy zmierzyć następną tempkę na trzeci dzień. Spadek tempki
                                          pod linie podstawowa moze byc tylko jednodniowy."
                                          • s_biela Re: i jeszcze cos :) 23.06.07, 20:48
                                            no dobra, ale głupio się tak jakoś przyznać ale ja mam bardzo często ten śluz z
                                            podniecenia... a jak często go sprawdzasz i w jaki sposób ?
                                            • nadave Re: i jeszcze cos :) 23.06.07, 21:12
                                              Nie wiem, po prostu widze, ze to jest to.Musisz zaczac sie obserwowac.Moze inne
                                              dziewczyny dadza Ci bardziej konkretne wskazowki, bo ja tez jestem
                                              poczatkujaca :))
                                              • wiosenka1 Re: i jeszcze cos :) 23.06.07, 23:20
                                                Biela to sie tyle nie podniecaj, hi hi, powiem Ci tak ze niekoniecznie po
                                                szczycie sluzu robi sie sucho, bo nie ktore kobiety nigdy nie maja sucho, wiec
                                                jesli byl plodny sluz, bylo mokro i nagle robi sie tylko wilgotno i lepko, to
                                                juz koniec plodnego sluzu uznajemy

jesli chodzi o sluz z podniecenia, to powiem Ci ze ja go mam tylko w trakcie
                                                przytulanka, az chlupie, ale nie w kazdej fazie cyklu, raz wiecej raz mniej,
                                                ale ten sluz szybko znika i sie wchlania, tyle ze ja raczej podniecona jestem
                                                raz na dwa dni

a np po wieczornym przytulanku na nastepny dzien troszke wyplywa nasienie, ale
                                                juz wieczorem mozna obserwowac swoj wlasny sluz, w trakcie starnek ogolnie
                                                ciezko obserwuje sie sluz, ale dziewczyny ktore odkladaja poczecie nie maja
                                                problemow, bo nie wspolzyja przed owu

pytaj jak cos
    • nadave Wiosenko, mam kolejne pytanie :) 26.06.07, 15:09
      Spojrz prosze na moje temp. Napisze od dnia skoku
      19-22 dc 36,5
      23 dc 36,6
      24 dc 36,4
      25 dc 36,6
      26 dc 36,5
      27 dc 36,4
      Czy nie za szybko na @??
      Linia stala, to poziom 36,3.
      Ostatania @ 31 maja.
      • wiosenka1 Re: Wiosenko, mam kolejne pytanie :) 26.06.07, 21:37
        Nadave tempka jeszcze nie spadla ponizej lini podstawowej 36,3, wiec dobrze
        jest. A ktory to cykl staranek?
        • nadave Re: Wiosenko, mam kolejne pytanie :) 26.06.07, 22:41
          Droga Wiosenko to 4 cykl. Nie ma tragedii, ale ja juz dobijam 30, wiec bardzo
          chce byc mama...
    • nadave Re: moj sluz i moj brak info 27.06.07, 09:06
      Wiosenko, dzis mialam 36,1. Mysle, ze chyba za szybko na @.Martwie sie, ale
      poobserwuje jeszcze jeden cykl, jak sie powtorzy to samo, zmykam do Polski
      przebadac sie.Az mi sie plakac chce.Pozdrawiam.
    • nadave Re: moj sluz i moj brak info 27.06.07, 14:20
      Wlasnie zauwazylam plamienie, czyli @ juz sie dobija... :((((((((((((
      • wiosenka1 Re: moj sluz i moj brak info 27.06.07, 14:52
        Nadave nie bardzo bede szperac, jesli pisalam wczesniej o zmianie term na taki
        z dokladnoscia do 0,01 stopnia to warto

nie pamietam czy bierzesz duph lub luteinke? bo stanowczo masz za krotka II
        faze, liczymy ja od 19dc w Twoim przypadeczku i do ostatniego dnia przed dniem
        zywego krwawienia

niby sa ziolowe specyfiki na uregulowanie II fazy, ale??? wybor nalezy do
        Ciebie, mi juz w drugim cyklu na duph z 11 dni zrobiło sie 12, a po 4 cyklach
        13 dni lutealnej, i mam ladne endo

a tam gdzie mieszkasz nie mozesz zrobic monitoringu cyklu? taki monit warto
        zrobic, przesledzic owu, mniej wu=iecej pierwsze usg powinno byc w 12-13dc,
        zakladajac ze masz skok tempki ok 18-19dc i co 2 dni trzeba chodzic na usg,
        zeby widziec jak rosnie epcherzyk

napisz, zycze powodzonka
        • nadave Re: moj sluz i moj brak info 27.06.07, 15:31
          Niczego nie biore. To moj pierwszy cykl, ktory obserwuje. poczekam na nastepny,
          zobacze jak bedzie.Jak sytuacja sie powtorzy zmykam do Polski na badania.Dzieki
          za wszystko.
          • wiosenka1 Re: moj sluz i moj brak info 27.06.07, 15:34
            oki prosze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka