Dodaj do ulubionych

która z Was, babeczki, mi powie...

08.08.07, 17:16
To mój cykl (pierwszy "mierzony", skopiowany z zamieszczonego tu, innego wątku):
1 - 5 @
6 - 36,6, sucho mętny gęsty
7 - 36,7, sucho mętny gęsty
8 - 36,4 sucho mętny gęsty
9 - 36,6 wilgotno, mętny gęsty
10 - 36,6, wilgotno mętny gęsty
11 - 36,5 sucho mętny gęsty
12 - 36,7 wilgoto mętny gęsty
13 - 36,7 wilgotno mętny gęsty
14 - 36,6 wilgotno mętny gęsty
15 - 36,7 wilgotno mętny gęsty
16 - 36,4 mokro bardziej rzadki i przeźroczysty
test owu - negatywny
17 - 36,5 mokro bardziej przejżysty i rozciągliwy (dzisiaj)
18 - 36,6 mokro rozciągliwy i raczej przejżysty ;)(test owu z leciutką drugą
kreską - więc raczej in minus)
19 - 36,8 i śluz jw
test owu pozytywny
20 - 36,6 mokro i rzadko/rozciągliwie
test owu pozytywny
21 - 36,6 morko, rozciągliwie
test owu negatywny
22 - 36,8 sucho mętny, gęsty
test owu negatywny
23 - 36,7 wilgotno mętny, gęsty
24 - 37,00 raczej sucho, resztki śluzu - mętny i gęsty
25 - 37,00 sucho - śluzu nie widać
26 - (dzisiaj) 37,00 - wilgotno, sporo białego, gęstego śluzu;
i teraz tak: wg wykresu, ktorym się posługuję (z www.nmpr.bfe.pl) wynika, że owu była w 23 dniu (czy ten wyznacznik jest ok?)
I skąd nagle ten gęsty śluz, jeżeli było już sucho? Czuję się jak zwykle przed okresem - tj, bolą piersi (ale w normie) i brzuch (ten może kłuje trochę bardziej niż zwykle, ale też nie nadzwu\yczajnie)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasiap75 Re: która z Was, babeczki, mi powie... 08.08.07, 19:52
      Gardone, interpretacja Twojego cyklu zależy od tego, czy temp. z 19dc (36,8)
      była czymś zakłócona, bo jest wyraźnie wyższa od tych "wokół".
      Jeśli była zakłócona, to nie bierzemy jej do wyznaczenia linii podstawowej, a ta
      będzie wtedy na poziomie 36,6 st.C. Pierwszą wyższą temp. masz wtedy 22dc. Dzień
      szczytu śluzu z Twojego opisu 21dc. Na owulację stawiałabym między 19 a 21dc. Do
      miesiączki wg mnie jeszcze z 7-11dni.

A co do śluzu gęstego w II fazie cyklu, może się pojawić. To typ śluzu
      niepłodnego. Chyba że wydzielinie tej towarzyszą inne nieprzyjemne dolegliwości,
      typu swędzenie, wtedy może to świadczyć o infekcji.

Pozdrawiam:)
      • kasiap75 Re: która z Was, babeczki, mi powie... 08.08.07, 21:23
        Właśnie doczytałam w Twoim poprzednim wątku, Gardone, że staracie się o dziecko,
        więc życzę Ci, aby miesiączka nie nadeszła:)
        • gardone Re: która z Was, babeczki, mi powie... 09.08.07, 10:16
          Droga Kasiu,
          dzięki za życzenia (na wszelki wypadek nie dziękuję ;))

jednak na nic się nie nastawiam, będzie co ma być
          pozdrawiam
    • gardone Re: która z Was, babeczki, mi powie... 10.08.07, 13:30
      dziś 28 dc
      od 26 dc temperatura na poziomie 37,00
      ale mam pytanie odnośnie szyjki: wcześniej jej nie badałam, więc nie
      wiem, czy moje spostrzeżenia sa wiarygodne. Wydaje mi się, ze teraz
      jest dosyć wysoko, tak, ze trudno ją wybadać.
      Czy na ten dzień cyklu to prawidłowe położenie?
      Jednak jak mówiłam - to pierwszy miesiąc obserwacji w ogóle, więc
      nie sugeruje się tym, co badab "od środka"
      dzięki za odpowiedź
      pozdrawiam
      • agafrytka Re: która z Was, babeczki, mi powie... 12.08.07, 23:47
        Cześć Gardone
        Jesteś w drugiej fazie cyklu.W II fazie szyjka powinna być
        twarda,zamknięta,nisko.Pod koniec cyklu tuż przed @ unosi się i
        otwiera.
        Jeżeli kobieta jest w ciąży szyjka jest uniesiona,w ogóle cała
        macica uniesiona jest ku górze.

> ale mam pytanie odnośnie szyjki: wcześniej jej nie badałam, więc
        nie
        > wiem, czy moje spostrzeżenia sa wiarygodne. Wydaje mi się, ze
        teraz
        > jest dosyć wysoko, tak, ze trudno ją wybadać

Gardone,a ile dni obserwowałaś szyjkę?Czy zbadałaś ją dopiero
        teraz,czy badasz od zakonczenia @?
        • gardone Re: która z Was, babeczki, mi powie... 13.08.07, 08:45
          Cześć Aga!
          Miło Cię znowu widzieć ;)
          więć z tą moją szyjka jest tak, że jest to pierwszy cykl, który w
          ogóle obserwuję i mierzę. Staram się walczyć z szyjką od samego jego
          początku, jednak nie mam skali porównawczej, w odniesieniu do
          zeszłego miesiąca - dlatego też niczym się tu nie sugeruję.
          Mam natomiast inne pytanie (które pojawiało się tu juz
          niejednokrotnie): ile powinna trwać II faza (z wyższymi
          temperaturami) i ile dni przed @ ta temperatuta spada (np. jutro
          spadnie, pojutrze okres, czy za dwa dni itd)
          pozdrówki

ps.
          Jeżeli będziesz miała chwilkę (i ochotę) to zerknij proszę na mój
          wykres, czy tam wszystko ok
          dziękuję
          • agafrytka Re: która z Was, babeczki, mi powie... 13.08.07, 09:03
            Hej Gardone
            Bardzo podziwiam Cię za samozaparcie w badaniu szyjki.U mnie musiało
            upłynąć trochę czasu zanim zorientowałam się o co chodzi z
            szyjką.Naprawdę motałam się z tym kilka cykli.Więc powoli,opanujesz
            to na pewno! Tylko cierpliwości.
            Szyjki najlepiej nauczyć się właśnie w II fazie kiedy jest
            twarda,nisko,zamknięta.
            II faza trwa od 12-16 dni.Zdarza się u nielicznej liczby kobiet,że
            trwa od 11-17 dni.Stad za ciążę bierze się właśnie 18 wyższych
            temperatur,ponieważ II faza najdłuzej może trwać 17 dni.Zdarza się
            10-cio dniowa faza,ale jest ona za krótka i mogą byc kłopoty z
            poczęciem dziecka.Prawidłowa trwa od 12-do 16 dni.
            Temperatura najczęściej spada gwałtownie"na łeb ,na szyję" w dniu
            @.Rano mierzysz jest nisko i wiadomo,że trzeba wziąć podpaskę.Ale
            może też spadać stopniowo na dwa,trzy dni przed @"schodkowo".Zdarza
            się też ,że spadnie w trakcie @ lub tuż po niej.
            Obserwując siebie zobaczysz jaka u Ciebie występuje prawidłowość.
            W wolnej chwili/przyjechałam późno wczoraj,mam trochę prania i kilka
            spraw do załatwienia/spojrzę do Twojego wykresu,ale po tym co
            napisałaś w tym poście już widzę,że jest wszystko w porządku,tempka
            ładna.Oby tak dalej
            Pozdrawiam,miło Cię "widzieć".
            • gardone Re: która z Was, babeczki, mi powie... 13.08.07, 09:24
              z tą szyjką staram sie być konsekwentna. Ale chyba bardziej z
              ciekawości niż "wiążąco"
              wcześcniej (w okresie płodnym) była ona zdecydowanie niżej i chyba
              nawet otwarta (takie miałam wrażenie). Teraz od kilku dni "siedzi
              gdzieś głęboko"

pożyjemy, zobaczymy jak to dalej będzie
              chyba już nawet wpadłam w nawyk porannego mierzenia temperatury ;)
              póki co dalej 37,00

Ty teraz się wyśpij (po późnym powrocie)
              pranie nie zając... ;)
              • agafrytka Re: która z Was, babeczki, mi powie... 13.08.07, 16:41
                Ale dzisiaj dzień...nie mam na nic siły...no chyba tylko na
                siedzenie w necie.
                Dopiero teraz zabrałam się do roboty i coś tam piorę.
                Zajrzałam do Twojego wykresu:jak po sznurku,czegoś takiego dawno nie
                wiedziałam.Bardzo dobrze,tempka utrzymuje się na wyższym poziomie,II
                faza w toku.

Szyjka w okresie płodnym powinna być wysoko/czasami nawet trudno ją
                dosięgnąć/,a w II fazie właśnie nisko-wyjątkiem jest....ciąża/tylko
                proszę-nie nakręcaj się/.Jeszcze parę dni i zobaczymy jakie z tego
                wyjdą kwiatki.
                • gardone Re: która z Was, babeczki, mi powie... 13.08.07, 18:26
                  powiem Ci Aguś, że z tą ciążą... to wyjątkowo nakręcona w tym miesiącu nie jestem
                  i bardziej czekam na @, po to, żeby wiedzieć ile u mnie ta II faza trwa
                  wg mnie @ powinna być za 2 - 3 dni
                  • agafrytka Re: która z Was, babeczki, mi powie... 13.08.07, 23:07
                    No to czekamy razem.
                    A powiedz mi:to Twój pierwszy cykl obserwowany?Pewnie tym juź
                    pisałaś,ale nie kojarzę i ile czasu się staracie?
                    • gardone Re: która z Was, babeczki, mi powie... 14.08.07, 09:15
                      Dzień dobry ;)
                      cykl mój ten najpierwszym obserwowanym jest;))
                      • agafrytka Re: która z Was, babeczki, mi powie... 14.08.07, 19:38
                        Pirwszy cykl...dobra jesteś w obserwacjach.A ile się staracie o
                        dziecko?
                        • gardone Re: która z Was, babeczki, mi powie... 16.08.07, 11:10
                          cześć Aga
                          to ósmy cykl starań, ale pierwszy "obserwowany"

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie II fazy: czy jeżeli trwa ona 11 dni to jest już ok?
                          Dziś 37,10 (nieznacznie podskoczyło) i, jeżeli np jutro spadnie to chciałabym wiedzieć, czy te 11 dni wyższych jest wystarczające
                          pozdrawiam
                          • agafrytka Re: która z Was, babeczki, mi powie... 17.08.07, 23:04
                            Cześć Gardone.
                            11 dni to minimum,ale ok.Także nie przejmuj się na zapas.
                            Na razie nie myśl o spadku.
                            Proszę Cię o cierpliwość,wszystko niedługo się wyjaśni.
                            10-cio dniowa faza jest za krótka.U Ciebie jest dobrze.
                            Pozdr
                            • gardone Re: która z Was, babeczki, mi powie... 18.08.07, 08:13
                              pewnie, że jest dobrze - dziś 13 dzień wyższych ;)
                              teraz jestem już spokojna
                              muszę Ci powiedzieć, że jeżeli dostanę @ to z pewnością będzie to rozczarowanie (skłamałbym, gdybym powiedziałe, że mi wszystko jedno ;)), nie mniej jednak jestem teraz "wyjątkowo nie nakręcona" i bardzo spokojna
                              pozdrawiam i czekam na dalszy rozwój sprawy ;)
                              • agafrytka Re: która z Was, babeczki, mi powie... 18.08.07, 10:14
                                No to luz.
                                Życzę zatem spokojnego,słonecznego i nienakręconego weekendu.
                                Buźka
                                • gardone Re: która z Was, babeczki, mi powie... 18.08.07, 11:17
                                  luz, luz, luz
                                  luz na całego

Ja również życzę słońca i odpoczynku na weekend
                                  odezwę się zapewne najwcześniej jutro wieczorem lub w poniedziałek
                                  pozdrawiam
                                  pa
                                  • agafrytka Re: która z Was, babeczki, mi powie... 18.08.07, 16:02
                                    Dzieki,koniecznie się odezwij,zwłaszcza jak będzie coś na +.
                                    Pozdr
                                    • gardone Re: która z Was, babeczki, mi powie... 20.08.07, 10:38
                                      Cześć Aga
                                      dziś 37,10 - 15 wyższa
                                      wczoraj zrobiłam test, tak z ciekawości
                                      i wyszła druga kreska, trochę bledsza od podstawowej, ale jednak

tak czy inaczej jeszcze czekam
                                      po 18 wyższych zrobię betę (myślę, że pod koniec tygodnia, może w
                                      następnym). Jeżeli wynik potwierdzi test, to gdzieś w połowie
                                      września do lekarza. Jeżeli on potwierdzi, to zaczynamy się cieszyć
                                      na całego!
                                      Do tego czasu pax.

ps.
                                      z tymi wszystkimi wczesnymi objawami to bujda ;) Bolą mnie tylko
                                      piersi (cholernie) i trochę krzyże. Poza tym czuję się świetnie
                                      pozdrawiam
                                      • marta_st1 Nie bujda Kochana :) 20.08.07, 11:46

• marta_st1 sorki za szybko wcisnęłam 20.08.07, 11:48
                                          ale to zależy od organizmu. U mnie nudności zaczęły się 2 tygodnie
                                          po zrobieniu testu :) Także jeszcze wszystko przed Tobą chociaż
                                          życzę Ci, żebyś czuła się świetnie, bo te dolegliwości to nic
                                          przyjemnego. Pozdrawiam.
                                          • gardone Re: sorki za szybko wcisnęłam 20.08.07, 12:53
                                            aaa, to się z Tobą zgodzę - dwa tygodnie po zrobieniu testu
                                            test robisz zwykle po terminie spodziewaniej @
                                            czyli te mdłości to ok 5 tyg.
                                            ale jeszcze przed @?
                                            nie bardzo, to takie doszukiwanie się na siłę
                                            a nakręcanie się to najgorsza sprawa - nie pomaga!
                                            pozdrawiam ;)
                                      • kasiap75 Re: która z Was, babeczki, mi powie... 20.08.07, 14:22
                                        Zaglądam tu z ciekawości zobaczyć, jak utrzymuje się u Ciebie temperatura. Na
                                        razie wszystko idzie ku dobremu, wieści optymistyczne.
                                        Pozdrawiam:)
                                        • gardone Re: która z Was, babeczki, mi powie... 20.08.07, 15:29
                                          mam nadziję, że wszystko będzie OK
                                          jak pisałam - z cieszeniem się jeszcze czekam

pozdrawiam ;)
                                          • agafrytka Re: która z Was, babeczki, mi powie... 20.08.07, 21:14
                                            Mgę Ci powiedzieć tyle:bardzo mocno Cię ściskam i cieszę się.
                                            Na pewno wszystko będzie ok.
                                            • gardone Aguś! 21.08.07, 08:58
                                              dzięki za ciepłe słowa!
                                              Ja również mam nadzieję, że będzie dobrze
                                              dziś 16 wyższa (37,10)
                                              jeszcze dwa dni i beta
                                              jeżeli to wszystko się potwierdzi to w połowie września wizyta u
                                              lekarza - może już coś będzie widać
                                              a właśnie: kiedy warto wybrac się do lekarza - w jak wczesnej ciąży?
                                              • agafrytka Re: Aguś! 21.08.07, 09:26
                                                Gardone,nie spiesz się z wizytą do gina.Spokojnie.Myślę,że warto w 8
                                                tygodniu.Po co niepotrzebnie się stresować.Jeżeli będzie/a
                                                bedzie!/wszystko w porządku/zadnych bóli,skurczy,to 8 tydzień jest w
                                                sam raz.Wiem,że może dla Ciebie być to długie czekanie.Ale
                                                zobacz,test wyszedł pozytywny,zrobisz sobie bete-będzie to pewnik,że
                                                jest ciąża.I spokojnie daj czas maluchowi na rozwój.
                                                Mierz tempkę,żeby być pewną,że dziecko ma się dobrze.
                                                Po co gin ma grzebać-przepraszam za słowo,tak wcześnie.Zyczę Ci duo
                                                cierpliwości.Ja byłam niecierpliwa!Leciałam do gina po zrobieniu
                                                testu.On się uśmiechał i kierował mnie na usg,a tam co,no był
                                                pęcherzyk ciążowy.I dobrze.
                                                Gardone,jak wytrzymasz to poczekaj.Na pewno wszystko będzie dobrze.
                                                Bardzo się cieszę,że masz w sobie małą pocieszkę!
                                                Pa
                                                • gardone Re: Aguś! 21.08.07, 09:55
                                                  echh
                                                  ja też się cieszę, jeszcze co prawda bardzo cicho, ale cieszę
                                                  w pierwszej ciąży (tej nieplanowanej;)) wszystko szlo bardzo
                                                  naturalnie
                                                  teraz, chyba dlatego ze wszystko chcieliśmy sobie ułożyć, była kupa
                                                  stresu.
                                                  Zupełnie zresztą niepotrzebnie
                                                  czy te 18 wyższych daje już jakąś pewność?
                                                  • agafrytka Re: Aguś! 22.08.07, 02:43
                                                    Tak,w zasadzie 18 wyzszych tempek-niezakłóconych to prawie pewnik.
                                                    Gardone cierpliwości.Już niedługo
                                                    Powodzonka
                                                  • gardone Re: Aguś! 22.08.07, 09:50
                                                    dziś 17 wyższa
                                                    chyba nie wytrzymam i w piątek pobiegnę zrobić betę ;)
                                                    pozdrawiam
                                                  • agafrytka Re: Aguś! 22.08.07, 14:28
                                                    No Gardone,no,no,no....
                                                    co mam Ci powiedzieć?Mogę się tylko usmiechnąć.W piątek beta wyjdzie
                                                    bankowo!I test by wyszedł.
                                                    Trzymaj się,bądź dobrej myśli.
                                                  • gardone Re: Aguś! 22.08.07, 14:57
                                                    echh
                                                    staram się być dobrej myśli, ale po niedawnym samoistnym poronieniu
                                                    jest jakaś wewnętrzna obawa

mam jednak nadzieję, że będzie OK
                                                    jutro (I hope so))) ) 18 wyższa ;)
                                                  • wiosenka1 Re: Aguś! 22.08.07, 20:05
                                                    I jak?
                                                  • agafrytka Re: Aguś! 22.08.07, 21:39
                                                    Gardone,umieram z ciekawości.
                                                    18 tempka wyższa?
                                                  • agafrytka Re: Aguś! 22.08.07, 22:05
                                                    Ale ze mnie giguś,ciągle myślę,że dziś 23.08,aż spojrzałam na datę w
                                                    kompie.
                                                    Czyli dziś u Ciebie 17 d wyzszej tempki.
                                                    Cierpliwa jesteś.
                                                  • gardone Re: Aguś! 23.08.07, 06:44
                                                    Cześć Aga!
                                                    Ja dziś piszę trochę wcześniej, praktycznie zaraz po pomiarze.
                                                    Czy mogłabyś zerknąć jeszcze raz na mój wykres? Dziś 18 dzień - 37,00. Czy nic się nie dzieje, jeżeli z 37,20 (wczorajszej) spadło szić do 37,00?
                                                    Wczoraj dość trochę bolał mnie prawy jajnik i nie chcialabym, żeby coś się podziało. W każdym bądź razie zaraz przeszło.
                                                    Co prawda mam już jedną ciążę za sobą. Ale to było tak dawno, że czuję się, jakby ta (mam nadzieję!) była pierwsza ;)
                                                    dzięki dzięki dzięki i jeszcze raz dzięki
                                                    że można na Ciebie liczyć
                                                    pozdrawiam
                                                  • gardone Re: Aguś! 23.08.07, 08:46
                                                    zapomniałam dodać, że do tego wykresu w necie nie moge juz dodać
                                                    kolejnej daty
                                                    parszywiec mieści tylko 40 dni!
                                                  • agafrytka Re: Aguś! 23.08.07, 09:38
                                                    Kurcze,ale ja jestem niekonsekwentna.Zaraz wyjeżdzam i miałam nie
                                                    zaglądać do neta....
                                                    Weź i człowieku nie zajrzyj.
                                                    Gardone,wszystko cudnie.Tempka jak marzenie.Obniżyła się deczko,ale
                                                    przecież to żaden spadek!Pamiętaj,spadek jest wówczas jak tempka
                                                    znajdzie się pod linią podstawową.A tak nad linią niech sobie faluje-
                                                    jak chce.
                                                    GardoneTy jesteś w ciąży.Niestety dowiem się o tym jak przyjadę za
                                                    tydzień.Jaka szkoda,ale wiedz,że jak obwieścisz to na forum,to ja
                                                    będę skakać z radości kąpiąc się z moimi królewnami.Może żadnej nie
                                                    przytopię...ha,ha
                                                    Ból jajnika to normalne,przejdź nad tym do porządku.
                                                    Niepokojący jest ciągły lub pulsujący ból,który utrzymuje się
                                                    dłużej.Wtedy do gina,ale teraz o tym nie myśl.Mierzysz tempkę i
                                                    wiesz,że wszystko jest w porządku.
                                                    Pa,ściskam
                                                  • gardone Re: Aguś! 23.08.07, 09:49
                                                    Aga
                                                    jesteś nieoceniona!!!
                                                    Dziękuję
                                                    odpoczywajcie zatem
                                                    życzę pogody i słońca
                                                    odezwij się jak wrócisz
                                                    pozdrawiam
                                                    pa
                                                  • wiosenka1 Re: Aguś! 23.08.07, 21:19
                                                    Gardone ściskam
                                                  • kasiap75 Re: Aguś! 23.08.07, 21:43
                                                    Gardone, Mamusiu, wszystkiego dobrego życzę:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka