Dodaj do ulubionych

czy to może sie udać i będę mamą ??

23.11.07, 09:36
Dziewczyny,

Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test. Wyszła jasno różowa
kreska :) w 21dc z 25dc. Ale dziś rano badająć śluz zobaczyłam, że
jest on z domieszką krwi. Tempka 37,16
Mężowni nić nie powiedziałam jeszcze boje się, że nic z tego nie
wyjdzie.

Sciskam gorąco
Ania
Obserwuj wątek
    • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 24.11.07, 10:07
      Oczywiść II kreska wyszła jasno różowa :)
      • agafrytka Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 24.11.07, 13:30
        Ania,który to dzień podwyzszonej temperatury?
        • aleksa51 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 24.11.07, 14:16
          Jasna czy ciemna to i tak wynik dodatni. Ja miałam jasną i byłam w
          ciąży.
        • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 26.11.07, 08:56
          Aguś dziś 25 dc, jutro powinna być @ i dziś też ok 13 dzień wyższych
          tempek. W tym cyklu na początku działałam w oparciu o śluz :) bez
          mierzenia dopiero zaczełam ok 12 dc. Skoki miałam zazwyczaj 11-12
          dc. 22i23 dc lekko różowy śluz, a potem już śluż biały lepiki, nawet
          taki płodny.
          W sobote test kontrolny i też II kreski. Doradź kiedy powinnam iść
          do ginka? Jestem po poronieniu w 7 tc (maj 2007). Czy odrazu czy
          poczekać do ukończenia 6 tyg żeby zobaczyć bijące już serduszko.

pozdrawiam gorąco
          • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 26.11.07, 09:12
            moim zdaniem powinnaś poczekać jeszcze 2 tygodnie by było już widać serduszko
            bijace. Bardzo ci gratuluję ciąży ja też 22.1 robuiłam test i miałam drugą
            różową kreseczke.I teraz czekam do 7 grudni by iść do lekarza, tak samo jak ty
            jestem po poronieniu w 9 tygodniu ciążyw siepniu.
            • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 26.11.07, 09:20
              Nadin to gratuluje :)
          • agafrytka Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 26.11.07, 17:59
            Aneczko,gratuluję dzieciaczka w takim razie!
            Rosnie sobie,bądź dobrej mysli.Dbaj o siebie.
            Zawsze z wizytą u gina można się trochę wstrzymać,niemniej jednak w
            Twoim przypadku/chodzi mi o to poronienie/,poszłabym do lekarza.
            Masz test ciążowy dodatni,jesteś w ciąży.Lekarz na usg zobaczy
            pęcherzyk ciążowy.
            Wszystko zależy od Twojego samopoczucia.Jeżeli poczujesz się dzieki
            temu pewniej-idź do lekarza.
            Aniu,trzymaj się,będzie dobrze
            • nadin2009 ania26a 26.11.07, 23:04
              i co aniu udało się powtórzyłąś test?
              • ania26a Nadin 27.11.07, 08:54
                Nadin dzis miałam dostać @, ale temki wysokie, test II kreski :)
                • nadin2009 Re: Nadin 27.11.07, 08:57
                  aniu26a jejku jak się cieszę super wiadomośc na początek dnia;)GRATULUJę
            • ania26a Asuś 27.11.07, 09:07
              Dziekuję bardzo :) teraz to Ten na górze kieruje losami naszymi, my
              zrobiliśmy co mogliśmy :) Lakarz kazał mi przyjść jak zobacze II
              kreseczki więc chyba umówie się z nim wcześniej może w przyszłym
              tygodniu, może da mi jakieś leki, a jak zrobie wszytko by się tym
              razem udało już nie mogę sie doczekać na maluszka w naszym domu.
              • ania26a Re: Aguś 27.11.07, 09:15
                Tak miało być, chyba dziś jeszcze śpie :)
          • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 08:59
            dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=31&dzien=22&miesiac=10&rok=2007&bg=000
            wejdz na tą stronę tam mozna dokładnie obliczyć ile dni mam maleństwo
            • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 09:11
              Ja miałam okres 2.11 więc dziś to 3 tc + 5 dc od OM
              • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 10:08
                ania26a no to jak pójdziesz do lekarza to napewno będzie już coś widać.
                • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 10:12
                  Mówisz?? ja wyczytałam ze najwcześniej wwydać pęcheżyk przy cyklach
                  28 dniowych w 32 dniu cyklu, a ja dziś mam 26 dzień z 25... czy to
                  nie za wcześnie?
                  A Ty już byłaś, a którym dniu cyklu?? miłaś usg??
                  • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 10:16
                    ja byłam u lekarza jak tylko zrobiłam test bo pobiegłąm po leki bo nie
                    orientowłam się czy potrzeba leki na potrzymanie bo ja jestem po poronieniu.
                    Dostałam folik wiekszą dawke ale ciąży nie można było jeszcze stwierdzić bo to
                    za wcześnie powiedział mi lekarz i dlatego kazał poczekać 2 tygodnie.idę do
                    lekarza 7 grudnia
                    • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 10:21
                      Ja też jestem po poronieniu w 7 tc (maj 2007), A pamietasz który to
                      był wtedy dzień cyklu u Ciebie??
                      • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 10:36
                        u mnie to był 9 tydzień ciaży
                        • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 10:42
                          Pamiętasz w którym tygodniu byłaś u ginka?? O to mi chodził, ja mam
                          dziś 26 dzień z 25 dniowych cykli. Wiec chyba to za wcześnie.
                          • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 10:47
                            przepraszam akle żle zrozumiałam chodzi ci o tą poprzednia ciażę
                            • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 10:55
                              Pytam o tą obecną ciążę, mówiłaś że byłaś u ginka jak zobaczyłaś
                              pozytywny test, (który to był dzień cyklu??) i że nie miałaś usg bo
                              było za wcześnie, czy tak dobrze zrozumiałam?
                              Ja się tego obawiam, że jakby teraz poszła w czwaratek (4 tydzień
                              będzie od ostatniej @.)to to bedzie za wczesnie i nie bedzie widać
                              pechezyka nawet.
                              • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 11:09
                                tak ja byłam dokładnie 4 tygodnie od ostatniej miesiaczki,bo ja mam cykle 31
                                dniowe czyli jak nie dostałam @ poszłam na drugi dzien do ginekologa. I nie było
                                widac bo on powiedział ze to jest tak maleńkie ze usg tego nie wychwici to to
                                było dokładnie 2 tygodnie ciaży licząc mniej wiecej 14 dni do miesiaczki.
                                • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 11:14
                                  Czyli dokładnie tak ja teraz :)

A jak sie czujesz? Jaki nastrój?

Ja jestem podekscytowana, choć na razie z mężem jesteśmy
                                  zdystansowani, po ostatnich przeżyciach. No ale nalezy myśleć
                                  pozytywnie :) Więc będę mocno za nas trzymać kciuki :)
                                  • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 11:18
                                    moje uczucia są wahające sie z jednej strony bardzo wieżę ze się uda a z drugiej
                                    bardzo sie boje czy się nie powtórzy poronienie.
                                    Na razie boli mnie troszke brzuch a ciebie boli bo niewiem czy to normalne?
                                    • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 11:27
                                      Tak pobolewa mnie brzuch teraz to już bedzie lecieć 2 tydzień.
                                      Przedtem też tak miałam ale nie aż tak wcześnie (wtedy szykowałam
                                      sie na @ a nie ma maluszka, choć ciąża nasz ucieszyła strasznie)wiec
                                      może nie rozróżniłam tego bólu. No ja stram sie nie dopuszczać do
                                      siebie złych myśli.
                                      Jakiś 1,5 tydzień temu miałam rozmowe z przyjacółką zadzwoniła bo
                                      miała sen, że przyjechałam do niej z maluszkiem i chciała wiedzieć
                                      czy nie jestem w ciaży przez przypadek, a po paru dniach przyszedł
                                      nasz dobry kolega i powiedział, że miał sen, że mu mówiłam że jestem
                                      w ciąży....dobre co, jak mówiłam, ze w ciazy nie jestem, a tu taka
                                      niespodzianka....... wyśnili mi tę ciążę i maluszka przyjaciele....
    • szeja Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 11:20
      Gratulacje, troszcz się o siebie i maleństwo.
      • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 11:20
        Bardzo dziękuję;)i pozdrawiam
        • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 11:35
          ania26a a z jakiego miasta jesteś bo ja jestem z TYchów
          • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 11:42
            Ja jestem z Poznania, mam 27 lat. A Ty? Nie mamy dzieci jeszcze a Wy?
          • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 27.11.07, 11:47
            Tychy te w województwie ślaskim?? to w naszym ukochanym
            kierunku ..na Zakopane. A jak masz na imię?
            • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 28.11.07, 08:24
              Witaj ja mam na imię Agnieszka mam 26 lat i mam juz 6 letniego syna. Tak
              mieszkam w województwie śląski, ah ja też uwielbiam jeżdzić do Zakopanego.
              • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 28.11.07, 08:54
                Witaj Agnieszka
                To jak masz fajnie, ja też już bym chciała mieć pociechę.
                A Zakopane to nasze jedyne miejsce gdzie od paru lat (tzn, tak jak
                jesteśmy razem z moim mężem)jeździemy na urlopy latem, wiosna czy
                zimą.
                • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 28.11.07, 09:29
                  a jak się czujesz w tej wczesnej ciąży,bo ja dziś lepiej. Strasznie mi się chce
                  spać i jesć no i biegam często siku.
                  • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 28.11.07, 12:17
                    Czuje się dobrze, troche pobolewa mnie lekko brzuch. Ja też czuje
                    sie ospała, ale siusiam normalinie.
                    Dziś konsultowałam się z moim lekarzem i powiedział, że ma przyjść
                    do niego w 5 lub 6 tyg. I że nie mam się denerwować.
                  • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 28.11.07, 12:17
                    Czuje się dobrze, troche pobolewa mnie lekko brzuch. Ja też czuje
                    sie ospała, ale siusiam normalinie.
                    Dziś konsultowałam się z moim lekarzem i powiedział, że ma przyjść
                    do niego w 5 lub 6 tyg. I że nie mam się denerwować.
                    • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 29.11.07, 12:58
                      ania26a a który masz teraz tydzień bo ja mam licząć od miesiaczki ostatniej 5
                      tydzień i 5 dni, i dę do lekarza 7 grudnia?a ty?
                      • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 29.11.07, 15:10
                        Cześć Nadin,
                        Ja mam dziś 3 tygodnie + 7 dni. Czyli 4 tydzień. Mam przyjść w 5 lub
                        6 tygodniu.

Ale dziś przeżyłam szok dostała wypowiedzenie z pracy. Pracuje tu
                        już 3 lata i tak mnie potraktowali.
                        • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 29.11.07, 15:16
                          Jak ja byłam ostatnio w 6 tc + 3 dni to już widział bijące
                          serduszko.
                          • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 29.11.07, 21:20
                            ale licząc od dnia miesiaczki te 6 tygodni?
                            • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 30.11.07, 10:08
                              Tak, chyba od OM.
                              Ale wiem, że jak byłam w 5tc+5d to był widoczny pechezyk i mówił ze
                              słabe echo serca bo to zawczesnie, a w 6+3 było już ładne bicie
                              serca. Wiec ja sie nie spieszę wolałabym już iść jak będzie słychać
                              bici serduszka.
                        • deigratia Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 29.11.07, 21:40
                          Jeśli masz umowę na czas nieokreślony, to nie mogą Cię zwolnić jeśli jesteś w
                          ciąży, nawet tak wczesnej. Na usg będzie data wcześniejsza niż wypowiedzenia (bo
                          wiadomo liczy się od OM) i pracodawca musi wtedy cofnąć wypowiedzenie. Jeśli
                          tego nie zrobi, idziesz do sądu pracy i WYGRYWASZ.
                          • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 30.11.07, 08:57
                            ania26a jak to mozliwe ze cię tak od zaru zwolnili?przecież ty jesteś już w
                            ciąży to oni nie mogą?
                            • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 30.11.07, 10:04
                              Czesc,
                              wiem, że nie mogą mnie zwolnić. O ciąży nikt nie wiem w pracy, do
                              ginka ide za 2 lub 3 tygodnie. Ale dostałam wypowiedzenie. Jak
                              dostane zaświadczenie o ciąży to będą musieli cofnąć to
                              wypowiedzenie. Ale jak na razie czekam na wizytę u lekarza.
                              Moi szefowie chciali się zabezpieczyć przed moją ciążą i dlatego to
                              zwolnienie, innych powodów nie ma.
                              • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 30.11.07, 10:09
                                to dlaczego te zwolnienie akurat teraz?
                                • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 30.11.07, 12:12
                                  Myśle, że spodziewaja się, że zajde w ciążę, a nie chcą balastu.
                                  • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 01.12.07, 13:58
                                    ale tobie się uda załatwić sprawę co nie nie daj sie.
                                    • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 03.12.07, 20:10
                                      Cześć Nadin,
                                      jak sie czujesz?? Jak nastrój przed piątkiem??
                                      Ja od jutra mam zwonienie, przez to wszystkio nie moge spać po
                                      nocach i mnie boli żołądek z nerwów. Bałam sie powtóki i poszłam do
                                      rodzinnego dostałam L4.

Ja do ginka ide w przyszłym tygodniu wtorek, środa.
                                      Pozdrawiam gorąco
                                      • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 04.12.07, 17:46
                                        witaj ania26a ja strasznie się boje każdego lekkiego bólu brzucha, w pracy mi
                                        jest strasznie ciężko, strasznie chce mi sie spac a 8 godzin na nogach to dla
                                        mnie kcszmar,bo jak zjem w pracy na przerwie sniadanie to strasznie chce mi się
                                        spać.No i robotę mam ciezką bo pracuję w sklepie spożywczym.Staram się nie
                                        myśleć o ciąży bo boje sie ze znowu sie stanie to samo.Okropnie mnie mdli i
                                        strasznie chce mi się jeść.
                                        A przez co nie mozesz spać przez pracę czy przez ciążę?
                                        • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 05.12.07, 15:54
                                          Nie mogłam spać przez stres związany z sytuacją w pracy, ale teraz
                                          już jest lepiej. Czasem mnie tylko mdli, ale myśle że to też przez
                                          stres. Jestem senna, pobolewa mnie lekko podbrzusze no i bolą mnie
                                          piersi. Apetyt mam średni.
                                          Ja też czekam na wizyte u ginka jak na szpilkach. Już bym chciała
                                          wiedzieć co i jak. Staram sie myśleć pozytywnie :)
    • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 07.12.07, 20:26
      Agnieszko i jak tam wizyta u ginka?? Daj znać jak poszło. Ciekawa
      jestem co tam u Ciebie :)

pozdrawiam
      • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 08.12.07, 14:13
        no cześć, jestem już po wizycie wszystko świetnie.Ciaża zdiagnozowana
        umieszczona dobrze na razie serduszka jeszcze nie było widać, mam przyjść za 2
        tygodnie.Jestem w 6 tygodniu ciąży i jestem już na zwolnieniu mam dużo
        odpoczywać i nie dźwigać ciężkich rzeczy.Dostałam zdjecie mojego szkraba, na
        razie takie maleństwo i powiedział mi lekarz jeszcze ze wykluczamy puste jajo
        płodnowe bo jest ciałko żółte.pogratulował mi ze zostanę mamusią
        • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 08.12.07, 18:56
          Super!!! Gartuluje mamusiu!!!
          Cieszę się bardzo :)
          Ja planuje iść do mojego ginka 12 grudnia, mam nadzieje że wszytko
          też bedzie dobrze.

Całuje mocno
          • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 09.12.07, 17:58
            aniu na pewno będzie dobrze;).mnie bolą jajniki raz jeden zar drugi myślisz z e
            to normalne?
            • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 10.12.07, 11:17
              A jesteś pewna, że to jajniki?? Może to macica sie rozszerza. Ja mam
              czasem lekki ból podbrzusza.
              • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 10.12.07, 13:00
                wiesz co aniu to chyba bedzie macica to sa takie bóle w dole brzucha pod pępkiem
                czasem z boku,czy to może być tak że kobieta po poronieniu jest bardziej podatna
                na wyczuwanie bólu, bo jak pamiętam we wcześniejszych ciążach nie czułam czegoś
                takiego.Może jestem za bardzo wyczulona?Po prostu bardzo się boję.A wiesz co u
                mnie w pracy tez jest nie ciekawie bo jak zaniosłam szefowej l-4 to sie wsciekła
                ze tak wcześnie zaszłam w ciążę i to przed świętami i ze od razu mam sie
                określić czy wróce do pracy czy bedę ciągnąć l-4?Wiesz co nie rozumię tej
                kobiety to jest moja 3 ciąża zagrozona a ona pyta czy ja wrócę, bo jej córka
                niedawno urodziła i pracowała prawie do końca ciąży, ale nie powie tego ze jej
                córka siedziała z tyłeczkiem przy biurku a nie dźwigała ciężarów jak ja i nie
                stała z 8 godzin na nogach.Zdenerowałam się i niewiem jak mam się zachować.
                • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 10.12.07, 21:07
                  Cześć,
                  Nie denerwuj się tylko. Niestety ludziska teraz tacy są, ja sama się
                  o tym przekonałam. Myśle, żę powinnaś pogadać z ginkiem i mieć L4 do
                  smamego końca. Masz ciężką pracę i nie powinnaś się dodatkowo
                  przemęczać i denerwować. Pownnaś powiedzieć im jednak żeby mogli
                  zatrudnić kogoś na zastępstwo.
                  Możesz mieć racje z tym odczuwaniem, ja od 2 tyg. po owulacji
                  zaczęłam odczuwać dyskonfort a potem lekki ból pobrzusza. A my po
                  poporonieniu chyba jeszcze jesteśmy bardziej wyczulone i strachliwe.
                  • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 11.12.07, 09:43
                    witaj aniu masz racje jak pójdę do szefowej następnym razem to jej powiem ze na
                    razie nie przyjdę do pracy i zeby przyjęła kogoś na zastępstwo.A lekarz
                    ginekolog mi będzie dawał l4 do końca bo boi sie zęby mi się w pracy nic nie
                    stało.Ah aniu mój organizm strasznie się zmienia zaraz jak zjem śniadanko śpię
                    sobie do południa potem sobie jem i po południu potrafię spokojnie bez zmęczenia
                    dotrwać do wieczora.Kupiłam sobie wczoraj choinkę i dziś z synem będę ją
                    ubierać.takze popołudnie mam spokojne.A ty co porabiasz w domku.
                    • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 12.12.07, 12:28
                      No to super. Choinka.. czyli u Was świeta już pełną para.

Dziś byłan u mojego ginka. Wszysto jest fajnie. Wdziałam już
                      serduszko jak bije :) dostałam luteine zapobiegawczo, bo ostatnio
                      poroniłam w 8 tygodniu (przyczyna nie znana). Jedyne co mnie matrwi
                      to to że chyba złapałam zapalenie cewki moczowej (piecze mnie) musze
                      zrobic badanie moczu ale już skonsultowałam z ginkiem co mogę wziąść
                      w razie potrzeby. Będę na L4 do końca.

Ja w domu staram się dużo odpoczywać. Troszkę posprzątam i ugotuje
                      jedzonko a potem wyleguje sie na tapczanie przed TV. Święta mamy w
                      rozjazdach więc gotowanie na święta mi odpada, będę wszędzie
                      gościem. Ale o choince też już zaczynam myśleć. A Wy macie żywą
                      choinkę?
                      • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 13.12.07, 08:39
                        No to bardzo sie cieszę ze wszystko ok aż ci zazdroszczę że widziałam serduszko
                        maluszka.A w którym dokładnie jesteś tygodniu?Ja biorę tylko kwas foliowy 15mg
                        ten wiesz i nic poza tym,ciekawe czy lekarz też mi coś przepisze na
                        podtrzymanie?NO i czy jak za tydzień pójdę to będzie wszystko ok.U mnie hormony
                        buzują wielką parą jak miałam apetyt tak teraz nie mogę patrzeć w ogóle na
                        mięsne rzeczy jem sam nabiał no i kluski śląskie z sosem.Piersi z rozmiaru B mam
                        teraz D a bolą oj bardzo.A u ciebie coś się zmieniło.
                        Tak choineczkę mam żywą w domku unosi się cudowny zapach
                        • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 13.12.07, 13:08
                          U mnie dziś 5 tydz. + 6 tdzień (czyli 6 tydzień się kończy). Czasem
                          czy widać serduszko zależy do tego jak dobry jest sprzęt i od dnia
                          zapłonieniaa.
                          No ja od weeknedu mam mdłości nie mam apatytu wogóle ale jem bo
                          musze jeść. Piersi tez mam większe choć mieszcze sie jeszcze w
                          stare staniki (mam rozmiar 70 D lub E). Także mam nadzieje że za
                          dużo mój biust sie nie powiekszy choc na poczatku. Koleją wizte mam
                          zaplanowaną na 3 stycznia. Planowany termin porodu 08.08.2008. A Ty
                          już wiesz kiedy masz termin??

• nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 13.12.07, 22:19
                            jak byłam tydzień temu u lekarza byłem w 6 tygodniu ciąży, nie było widać
                            serduszka.Termin porodu mam obliczony na 28.07.08.Wiesz co zastanawia mnie to
                            czy wszystko jest ok bo chyba powinno być widać serduszko co?
                            • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 16.12.07, 20:51
                              Wiesz nie znam się az tak. Byłaś na kolejnej wizycie???

Ja dziś zaliczyłam szpital, miałam różowy śluz i nie chciałam
                              ryzykować ale usg wyszło poprawne, ale strasik pozostał.

A co u Ciebie jak się czujesz??

• nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 17.12.07, 10:53
                                na wizytę idę w piątek na 17;30.A u ciebie coś poważnego co ci powiedzieli w
                                szpitalu?
                                • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 17.12.07, 13:50
                                  Powiedział, że to mogło być od tego, że śluz podrażnił nadżerkę i
                                  dlatego miałam niewielkie krwawienie i że nie widzi nic co by na
                                  dzień wczorajszy zagrażało dziecku. Serduszko biło i wszytkie inne
                                  parametry w normie. No ale i tak teraz z lekiem ide do toalety. Mam
                                  nadzieje, żę już będzie dobrze.

• nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 18.12.07, 09:20
                                    aniu więc masz podobny problem tak jak ja .Ja też mam nadrzerkę tylko mi lekarz
                                    zabronił sexu przez 3 miesiące.Jejku teraz mi sie zbliża 8 tydzień i boję się
                                    poronienia tak zaczęłam o tym myśleć i bardzo się boję przeżyć to 2 raz. Masz
                                    takie myśli,staram się zapomniec kurcze tylko to mi ciężko idzie.
                                    • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 18.12.07, 20:06
                                      Mi lekarz nic nie mówił że daje zakaz, ale jakoś nie mam zbytnio
                                      ochoty wciąż mam ostatnio mdłości przez cały dzień, pomaga jedynie
                                      jedzenie :(. No i mam to zapalenie cewki łykam ziołowe tabletki.

No ja mam wielkiego strach. Przedtem zaczęłam lekko krwawić jak
                                      byłam w 6t+3d, w 7t+3d wylądowałam z bradykardią serduszka maluszka
                                      w szpitalu a zabieg miałam 2 dni póżniej.

Za każdym razem jak ide na wc to wygladam krwi. A tego 8 tyg. boje
                                      sie najbardziej. Teraz mam 6t+5d (7 tydzień), akurat w świeta
                                      wypadnie 8 tydzień. W tą niedzielę 16.12 miałam wyzaczony termin
                                      porodu też mi ciężko, ale staram się nie poddawać. Wszystcy bliśćy
                                      zarażają mnie wiarą, żę wszytko będzie dobrze. Robie wszytko żeby
                                      uwierzyć.
                                      • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 19.12.07, 11:26
                                        ja jestem teraz w 8 tygodniu i boli mnie brzuch za 2 dni mam dostać drugą niby @
                                        no i boli mnie brzuch jak na @.Wizytę mam dopiero w piątek ale dziś sie zapiszę
                                        do lekarza bo mnie da;ej bobolewa no i bardzo się boję.Wtedy mnie zaczął boleć
                                        brzuch jak na okres a na następny dzień już krwawiłam i koniec serduszko nie
                                        biło. Panikuję strasznie całą noc nie spałam naczytałam się na internecie o bólu
                                        brzucha i dlatego dla pewności idę sprawdzić.Dziś byłam na badaniach krwi i
                                        takich tam jakie mi lekarz zlecił ledwo przeżyłam.tak jak ty mam mdłości i jak
                                        rano nie zjem zanim wstanę to ciężko a tu trzeba było na czczo.ale dałam rade.Ty
                                        masz tygodnie policzone od ostatniego dnia @ czy wedłóg obliczeń towjego lekarza?
                                        • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 20.12.07, 14:49
                                          Cześć, i co byłaś u lekarza??

Moje obliczenia sa od OM. Lekarz ostatnio liczył tak samo. Na tym
                                          etapie to chyba tak najlepiej. Mniw brzóch boli czasemi ale lekk.
                                          Natomiast mdłości mam od rana do wieczora.
    • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 21.12.07, 20:23
      Agnieszko co się dzieje nie odzywasz się ???
      • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 21.12.07, 22:57
        no witaj już jestem,miałam takie małe problemy. A więć już opowiadam byłam u
        lekarza nie w piątek tylko w środę bo dostałąm bóli brzuch we wtorek wieczorem i
        w nocy to zaraz pobiegłam do lekarza.Zbadam mnie i jest maleństwo i serduszko
        wszytko ok, wody płodowe też w pożądku ale na wszelki wypadek lekarz przepisał
        mi leki na podtrzyamnie 2 razy dziennie i przymusowe leżenie w łóżku i mam nic
        nie robić tylko odpoczywać.Aha jeszcze dał mi persen forte na uspokojenie bo jak
        dostałąm te bóle to zaczęłam panikować , no wiesz strasznie się
        wystarzaszyłam.Teraz już jest ok ale troszkę mnie bolą jajniki ale to chyba
        normalne cio.A co u ciebie aniu?
        • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 23.12.07, 16:14
          No ro super.
          U mnie ok. mdłości, mdłości, mdłości. Łykam Luteine, staram się
          oszczędzać. Nie nosze nic, nie przemęczam się. Wizyte mam 3 stycznia
          i już bym chciała wiedzieć czy tam u maluszka wszytko ok.

życze Wam zdrowych i wesołych świąt. I dużo optymizmu :)
          • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 23.12.07, 21:15
            Aniu tobie i Twojemu mężowi także życzę zdrowych i cieplutkich świąt bożego
            narodzenia i szczęśliwego nowego roku.Żeby wszystko dobrze się skończyło i by
            nowy rok przyniósł nam same dobre niespodzianki.Jejku u mnie też mdłości i to
            okropne nie mogę w ogóle jeść mięsa jeszcze nie wiem jak tam na rybkę.Tak samo
            nie przemęczam się jak ty bo trzeba się bardzo oszczędzać.Ja wizytę mam 4
            stycznia to zaraz po tobie zobaczymy co i jak, a będzie tylko teraz lepiej
            prawda:)buziaki papa
            • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 03.01.08, 14:11
              Witam w nowym roku :)
              |Dziękuje bardzo za życzenia.
              Jestem już po wizycie. Wszytko jest dobrze, morfologia i mocz są
              dobre, usg także :) serduszko bije, widziałam jak maleństo rusza już
              rączkami ... super widok.
              Luteine mam brać jeszcze 2 tygodnie, kolejna wizyta 24 stycznia. i
              ale lekarz mówi że to dobrze. Nadal zakaz sexu i nawet nie moge
              jeździć na rowerku stacjonarnym.....aż mam wyrzuty sumienia że sie
              obijam i troszkę się boje że utyję za bardzo, no ale cóż jak mu to
              mus. Spacerki robie w trakcie drobnych zakupów.

Pozdrawiam i cekam na wieści od Ciebie.
              • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 04.01.08, 11:01
                cześć aniu ja dziś idę do lekarza na 16 a więć jestem cała w strachu co mi powie bo to jest 10 tydzień?Bardzo się cieszę zę u ciebie jest wszystko w porządku, odezwę sie dziś wieczorem co i jak papatki;)
                • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 08.01.08, 09:06
                  witaj aniu jestem po wizycie widziałam moje maleństwo machało rączkami obok
                  główki no coś wspaniałego, poleciała mi łezka ze szczęscia.na następną wizytę
                  idę 21.01 i będę miała robione usg 3d dla pewności a co tam u ciebie ?
                  • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 08.01.08, 18:07
                    Super!!!
                    ja też widziałam jak moje macha rączkami :) już pytałam o usg na przezierność
                    karku mój lekarz będzie mi je robił, więc nie muszę nigdzie chodzić indziej. A
                    tak to czuje się dobrze ale męczą mnie nadal mdłości.

Pozdrawaim
                    • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 09.01.08, 09:54
                      Tak ja też będę miała robione 21.01 a ty kiedy?mdłości nadal męczą ale już
                      troszkę w mniejszym stopniu jestem tylko bardzo zmęczona muszę sobie po obiadku
                      godzinkę przespać.Aniu wczoraj weszłam na allegro pooglądałam sobie wóżki i
                      łóźeczka oglądałaś już masz coś na oku?
                      • ania26a Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 10.01.08, 10:36
                        Ja mam kolejną wizytą 24.01. to bedzie 12 tydzień (mam nadzieje ze
                        już ginek zdecyduje że mozna zrobić to usg).

ja mam w domu tylko modem, dlatego wchodze rzadko i na krótko, ale
                        załatwiamy już stałe łącze więc potem będę buszowała, narazie
                        ogladałam ciążowe ciuszki bo ja nic nie mam jeszcze a w tym roku
                        szykują mi się 3 śluby, w tym 2 wesela i komunia chrześniaczki, więc
                        będe musiała coś kupić.
                        • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 10.01.08, 11:28
                          U mnie 12 tydzień będzie 14.01 a usg będę miała robione 13 tygodniu mam nadzieję
                          że lekarz powie mi już może czy to chłopczyk czy dziewczynka.Bo ja strasznie nie
                          mogę się doczekać.No to super masz impreza za imprezą.A jak tam z tabletkami
                          bierzesz jeszcze luteinę i folik bo mi lekarz kazał dokończyć opakowanie i
                          zacząć brać witaminy.Trzymaj sie cieplutko dużo odpoczywaj.buziaczki papa
    • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 10.01.08, 11:29
      <object width="120" height="180"><param name="movie" value="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=aga&year=2008&month=7&day=27&babycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=aga&year=2008&month=7&day=27&babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed></object>
      • nadin2009 Re: czy to może sie udać i będę mamą ?? 10.01.08, 11:38
        src="dzidziusiowo.pl/php/img-28072008010.jpg" alt="" border="0"></a>
      • ania26a Nadin co u Ciebie??? 20.02.08, 12:23
        witam,
        zastanawiam się co u Ciebie??

U nas wszytko ok, teraz końcówka 16 tyg. czje sie lepiej. Nie mam
        juz mdłości. Nawet mam wiekszy apetyt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka