Dodaj do ulubionych

Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzyminie

17.10.11, 18:51
Witam.
Czy ktoś może coś powiedzieć o inwestycji na obrzeżach Radzymina o nazwie Osiedle Mistrza i Małgorzaty?.
Budynki stoją,ale na internecie bardzo mało informacji..chodzi mi o informacje od strony kupujących.
Ewentualnie od osób mieszkających w pobliżu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kchacinski Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 18.10.11, 09:39
      Zajrzyj na forum OS. Victoria. Jest po sąsiedzku.
      forum.gazeta.pl/forum/f,35987,Osiedle_VICTORIA_Radzymin.html
    • krewetkapotajsku Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 20.10.11, 13:21
      Kiedyś również interesowałam się tym osiedlem. Byłam w środku, domy mają całkiem niezłe rozkłady pomieszczeń w środku, ale nie mają schodów trzeba je samemu dokupić, nie mają wykończonych dachów tzn trzeba ocieplić itd. Stąd niby ta niska cena. Dla mnie to wszystko jest jakieś podejrzane. Domy stoją już gotowe od chyba 3 lat nikt nie chce ich kupić. Pamiętam, że jakiś czas temu próbowano sprzedać je na licytacji za bezcen ale nie było chętnych. Nie wiem czy firma deweloperska która je budowała nie zbankrutowała. Na starej stronie osiedla było forum i wypowiadało się dwoje ludzi którzy kupili domy ale jakimś cudem nie mogli się wprowadzić. Teraz stronę zmieniono, zmieniono też nazwę osiedla i cenę więc może jest bezpieczniej aczkolwiek podjchałam tam ostatnio i dosłownie kilka jest sprzedanych.
      No sama nie wiem co o tym mysleć, bliskość trasy i to ile jeszcze trzeba w ten dom włożyć pieniędzy zniechęcają.
      pozdrawiam
      • sirend Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 21.10.11, 12:32
        Dokładnie.
        Rozkład jak dla mnie jest b.dobry.
        Zastanawiałem się nad kwestia zalania terenu..nie tak dawno osiedle Victoria miało z tym problem ..ale te osiedle mimo że blisko chyba nie ucierpiało?.
        Inna sprawa to ta kwestia..kto wybudował..i kto teraz sprzedaje..i czy wszystko jest ok w kwestii prawnej.
        Wiem że mają własną kotłownie do CO i CW...ma to plusy i minusy.
        Dach do ocieplenia,choć to nie jakieś duże koszty..pewnie z 5k.
        Schody to inna sprawa...tu już drożej,choć pewnie jak by wszędzie zrobili betonowe to może nie każdemu by pasowało?.
        Też słyszałem ze inwestycja została odkupiona.
        No i fakt że dosyć mało osób tam mieszka...hmmm.
        Nie szkodzi zaczekać pewnie z decyzją.
        • kr-ek Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 21.04.12, 22:27
          Hej, mieszkamy tam już jakiś czas i ostatnio jakby był boom na nowe zakupy - co tydzień coś się sprzedaje, a oglądających (szczególnie w weekendy) cała masa. Koszt dachu i schodów to ok 15k.
          Z zalaniem też nie ma problemu bo jesteśmy 1,5m powyżej Victorii. W tamtym roku w wakacje Victoria pływała, parkingi puste, partery pozalewane. Tak było pierwszy raz od kiedy Victoria stoi, a u nas suchutko, nawet woda się nie zbliżyła. Victoria jest po prostu nawet poniżej ulic i dlatego tak tam jest. Natomiast u nas absolutny spokój.
          Teraz właścicielem jest developer, który odkupił osiedle od syndyka. Ale przez cały czas każde mieszkanie było ogrzewane i powiem szczerze byłem super zaskoczony jak to jest utrzymane, biorąc pod uwagę, że nikt w wielu lokalach nie mieszkał...
          Ale tak jak pisałem na początku, chyba zaczyna się ruszać. Tu jest strona sprzedaży www.radzymin-dom.pl/ , ale niestety z niewiadomych mi przyczyn nie ma aktualnych danych co do rezerwacji i sprzedaży (sprzedanych jest ok 2x więcej niż podaje developer - stan na 21.04.2012).
          W kwestii prawnej jest wszystko w najlepszym porządku. Około pół roku temu uporządkowali wszystko i można śmiało bezproblemowo kupować, czego najlepszym przykładem jestem ja.
          • radzymirr Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 22.04.12, 07:31
            Szkoda tylko ,że piętra pobudowane są z płytsmile ale co mi tam..
            P.S Skoro tak się sprzedają lokale to po co ta super auto-reklama..
            • rypioze Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 22.04.12, 08:37
              Całe budynki są z płyty.
              • inneska80 Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 22.04.12, 09:11
                chyba kiedys włascicielem był MBT development potem cos sie stało i przejął budowe syndyk. Osiedle całkiem fajnie wygląda minus to chyba te płaskie dachy.
    • zuzanna_x81 Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 22.04.12, 17:33
      Osiedle tak jak widac. Bez wad prawnych (można kupić i mieszkać) i większych technicznych (drobnostki zawsze się znajdą). Jak się komuś podoba i się tam widzi to jest spoko smile
      Co do wyglądu osiedla i domów z zewnątrz to tyle opinii co ludzi, ale wiecie jak jest z gustami... Przede wszystkim: sucho (co nie jest oczywiste w Radzyminie), tanio, ciepło, przy pętli, kawałek ogródka, własny parking pod kuchnią (a nie 300m od domu) i sąsiedzi tylko po bokach a nie z góry i dołu. Materiał to jakiś kermacośtam, nie znam się, ale nie narzekam.
      Mieszkanka od miesiąca wink
      • liberalnyantyliberal Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 22.04.12, 20:22
        Dodam tylko, że ta "coraz wieksza ilość sprzedanych lokali" to 18 (słownie: osiemnaście) sztuk...
        • necia27 Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 22.04.12, 22:08
          Ech co z tej pętli pod osiedlem jak tam wsiadać nie można smile Z okna widzę że ciągle mało tam świateł się pali...
      • czarna_porzeczkaa Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 23.04.12, 07:58
        A mam pytanie. Ile kosztowało Panią wykończenie tego domu? Bo z tego co się orientuję domy były sprzedawane w stanie zupełnie surowym jako bryły z oknami i drzwiami. A gdzie wykończenie dachu, schody itd.
        pozdrawiam

• zuzanna_x81 Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 23.04.12, 16:51
          Wykończenie(ocieplenie dachu, schody, podłogi, łazienka, WC, kuchnia wraz z AGD, malowanie ścian i tapety i inne - tzw stan pod klucz) wyniosło około 100 tys.(zostają meble do pokoi, telewizor, etc.)
          Wiem, że sąsiedzi(ci co się znają, ja niestety nie) robią to wszystko sami i trochę na tym oszczędzają(pewnie z 20-30 tys.). Ja zleciłam wszystko firmie.
          • 3-miki99 Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 23.04.12, 18:21
            Nie ma sensu operować tu jakimiś konkretnymi sumami bo jeden ułoży schody za 15 tyś a drugi takie same schody ułoży za 50 tys bo ma kasę. Z mojego okna mam widok na to osiedle i niestety ale wieczorami mało świateł w oknach się tam pali więc chyba coś jest nie tak, zaleciła bym szczególną ostrożność przy zakupie
            • czarna_porzeczkaa Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 24.04.12, 08:00
              My z mężem chcieliśmy kupić tam dom wiele lat temu - jeszcze za czasów starego dewelopera. Nikt tam nie mieszkał. Ale panowie tak się trzymali ceny że nie dało sie nic utargować. A jak zobaczylismy te dziury w dachu to zaniemówiliśmy i uciekliśmy.
              No własnie 100tys to jest bardzo dużo. Czyli suma sumarum te domy wcale nie takie tanie.
              Tak myślałam że z tyle wyjdzie, pytałam orientacyjnie.
              Do tego osiedle nie jest zbyt piekne, domy ściśniete jak w fabryce i blisko trasy. Nie żałuję że zrezygnowaliśmy.
              W radzyminie budują teraz o wiele ładniejsze osiedla. Np te:
              asbud-budownictwo.pl/osiedle-radzymin-domy-w-zbudowie-blizniaczej-segmenty-w-radzyminie.html?gclid=CL-B5p3nzK8CFcVe3wodvRWvcg
              pozdrawiam
              • pkarpinsky Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 19.02.14, 23:00
                Miałem to samo. Przestraszyłem się cen i kredytu
                • aqk1 Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 08.06.16, 15:02
                  Kiedyś interesowaliśmy się tym osiedlem ale jest tam masa dziwacznych rozwiązań, masa części wspólnych.
                  Ostatecznie rok temu wybraliśmy ofertę developer a ASBUD Adam Skibniewski i jesteśmy w pełni zadowoleni z wyboru, osiedle Villa Park II wybudowane jest z materiałów wysokiej jakości, pomieszczenia wysokie i każdy ma swój ogródek i 2 miejsca parkingowe, z developerem bardzo miły kontakt i współpraca od samego początku ( rozmieszczenie gniazdek, ścian działowych ustalaliśmy tak jak chcemy ).
                  polecam DEVELOPER ASBUD RADZYMIN podaje link do ich strony:
                  www.osiedleradzymin.pl
                  • pompeius_magnus Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 26.06.16, 17:43
                    Nazywasz to ogródkiem? A mały grill chociaż się zmieści?
                    Co do części wpólnych - rozumiem, że nie macie placów zabaw dla dzieci i dróg dojazdowych, chyba, że prywatne - należące do pojedynczego mieszkańca. Bo przecież deweloper nie będzie z własnej kasy płacił za części wspólne. Albo macie to wliczone do jakiejś opłaty, albo przypisane do mieszkania i opłat indywidualnych, co wychodzi na jedno. Ktoś podatek gruntowy uregulować musi.
                    Tak czy inaczej, ja cieszę się, że mam domek/segment, bez sąsiadów nad głową, bądź pod stopami. Za który zapłaciłem mniej (108 m2), niż u was za 70-75 m2 mieszkania (możecie to nazywać apartamentami).
                    Osiedle MiM też ma swoją stronę:
                    www.radzymin-dom.pl/
    • krzysztof-11997788 Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 09.02.22, 00:27
      Osiedle jest bardzo przyjemne, obecnie wszystkie mieszkania są już sprzedane przez komornika i w bardzo szybkim tempie wprowadzają się nowi lokatorzy. Budynki wykonane są bardzo solidnie. Okolica szybko się rozwija. Polecam
      • pompeius-magnus Re: Opinie o osiedlu Mistrza i Małgorzaty w Radzy 12.06.22, 13:30
        Potwierdzam. Do granic Warszawy jedzie się 15 minut. Można sobie w miarę komfortowo i estetycznie urządzić ogródek z tarasem. Sąsiedzi spoko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka