Dodaj do ulubionych

Dobre pieczywo w Radzyminie

30.10.13, 18:47
Cześć,

jestem nowym mieszkańcem R., więc niniejszym witam sąsiadówsmile
Czy wiecie, gdzie można kupić dobre pieczywo w Radzyminie? Tam, gdzie mieszkałem, miałem Lubaszkę i szukam czegoś podobnego. Pieczywo z Tesco lub Biedronki to ostateczna ostateczność wink
Obserwuj wątek
    • animalia1 Re: Dobre pieczywo w Radzyminie 30.10.13, 21:39
      Polecam Piekarnię Garbolewscy przy Jana Pawła II. Smacznego smile
      • marta.zbych Re: Dobre pieczywo w Radzyminie 30.10.13, 22:02
        Ja też polecam tą piekarnię. To piekarnia z pokolenia na pokolenie. W Radzyminie poza nią nie kupisz takiego chleba - bez konserwantów, spulchniaczy, barwników itp. Wypróbowałam wszystkie w Radzyminie i się nie umywają. Nikt mnie nie przekona że są lepsze i naturalne. Wystarczy wziąć je do ręki i porównać.
        • kchacinski Re: Dobre pieczywo w Radzyminie 31.10.13, 12:57
          Nie najtańsze, ale na pewno najlepsze - Piekarnia Garbolewscy - na Jana Pawła II w pobliżu skrzyżowania z Norwida.
    • alojw Re: Dobre pieczywo w Radzyminie 31.10.13, 20:03
      Będę monotematyczna i tak jak poprzednicy polecam Garbolewskich.
    • and.so.on Re: Dobre pieczywo w Radzyminie 01.11.13, 11:36
      A mnie jak zawsze trochę zadziwia to uwielbienie dla pieczywa z "tak polecanej piekarni". Tzn. naprawdę ich chleby AKTUALNIE Wam tak smakują? Pytam z ciekawości, bo mamy nieco inne doświadczenia . Owszem, były świetne jeszcze jakieś 10 lat temu, znajomi mieszkający w Warszawie od czasu do czasu robili nawet u mnie "zamówienia" na chleb od Garbolewskich. Ale od dłuższego czasu już nikt tego nie robi i my sami też rzadko coś u nich kupujemy, bo ich pieczywo najzwyczajniej się "zepsuło". Nie wiem w czym rzecz, znajomy emerytowany młynarz twierdzi, że obecnie uprawiane zboża (chodziło mu głównie o pszenicę, żyto) są tak fatalnej jakości, że nie sposób z nich zrobić dobrej mąki i chleba i nikt tego nie przeskoczy, choćby nie wiem jak dobrym był piekarzem. W każdym razie obecnie relacja cena-jakość u Garbolewskich zupełnie nam nie odpowiada. Nawet rozmawiałam kiedyś o tym ze znajomymi i doszliśmy do wniosku, że być może ten "szał" to swoista pułapka przyzwyczajenia/zaangażowania, żeby nie powiedzieć "snobowanie się" na tradycję. Przeprasza za ten przysługi post, nie chciałabym nikogo urazić, jednak tak mnie ten temat nurtował od dłuższego już czasu, że w końcu musiałam się wypowiedzieć. A gdzie kupić dobry chleb...niestety teraz to chyba już nigdzie. Jak chcę zjeść dobry chleb, to piekę go sama na zakwasie, jeśli akurat mam czas smile
      • xymox7 Re: Dobre pieczywo w Radzyminie 01.11.13, 13:57
        W sklepie na ulicy Norwida bliżej orlika bodajże nazywa się ABC jest również chleb z Marek. Piekarnia Sobańscy. Niestety jest tylko rano, a południowa dostawa jest dużo lepsza, ale do kupienia tylko w Markach.
      • alojw and.so.on... 01.11.13, 19:11
        Oczywiście masz po części rację. Zboża nie te same. Technologia myślę, że też robi swoje. Jednak mimo tego nadal jest to coś co jest zdecydowanie smaczniejsze i zdrowsze niż wszystkie sztuczności sprzedawane w okolicznych spożywczakach. A chleb razowy jest faktycznie chlebem z odpowiedniej do tego celu mąki a nie z dodanym barwnikiem, aby miał kolor brązowy.
        • aghni666 Re: and.so.on... 02.11.13, 22:53
          w sklepie rybnym koło poczty i w sklepie na rynku z napisem MLEKOWITA w sprzedaży jest pieczywo z piekarni Grzybki
          w tym na rynku mają większy wybór tego że pieczywa

jak dla mnie to jest najlepsze pieczywo, też bez spulchniaczy, konserwantów (osobiście nie smakują mi od nich tylko kajzerki, reszta to niebo w gębie, szczególnie chleb chłopski, ale i innymi nie pogardzę)

pieczywo grabolewskich się do nich nie umywa i mi osobiście nie smakuje, bardzo się na tym tak wychwalanym pieczywie zawiodłam
    • liberator5000 Re: Dobre pieczywo w Radzyminie 08.11.13, 09:15
      zdecydowanie polecam Piekarnię Garbolewskich przy Al. Jana Pawła II
      sprawdzone, zdrowe chociaż ciut przy drogie pieczywo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka