Dodaj do ulubionych

Co robić z grzebiącym w paczkach personelem poczty

16.03.06, 11:58
Dziś zostałam doprowadzona do rozpaczy. Najgorsze jest to, że nie wiem na
jakim etapie następuje "przeglądanie" zawartości przesyłek. Ze względu na mój
odmienny stan i zamieszkanie w Radzyminie w ostatnim czasie dość często kupuję
różne rzeczy przez internet. Potem przychodzą do mnie za pośrednictwem poczty.
Od dwu miesięcy dostaję regulanie naderwane lub rozprute przesyłki. Ani razu
się nie zdarzyło, żeby paczka dotarła w moje ręce w całości!!! Ja rozumiem, ze
przedmioty owinięte w słaby papier mogą być naruszone po tym, jak zostaną po
kilkaset razy przerzucone. Ale dziura w kartonowym pudle wycięta w taki sposób
że można sobie zajrzeć do środka, a potem zaklejona taśmą pod tytułem "poczta
polska, poczta polska" ???!!! Co to kurwa jest?
I niestety pierwsze osoby jakie o to podejrzewam są pracownicy najbliżej
poczty. Przykro mi, ale nie próbują nawet przepraszać za stan w jakim
doręczają mi przesyłki.
A ! i co ciekawe, miejsce uszkodzenia jest zawsze na odwrocie. Tam gdzie jest
przyklejony druk przekazu, wszystko jest ślicznie - pięknie, a z tyłu dziura
wielkości Rowu Mariańskiego. Mam naprawdę wiele negatywnych doświadczeń i
spostrzeżeń dotyczących funkcjonowania Urzędu Pocztowego w Radzyminie, ale to
już jest przegięcie.
Obserwuj wątek
    • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 13:29
      jest tylko jeden sposób, likwidacja monopolu Poczty Polskiej na usługi
      pocztowe ... ale w obecnej sytuacji politycznej to jest raczej niemozliwe
      • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 14:17
        Likwidacja monopolu nastąpi już niedługo gdy na rynek zostanie wpuszczona
        konkurencja zagraniczna. Tu sytuacja polityczna nie ma NIC do rzeczy.
        Perspektywa chyba 2 lat?

Pozdrawiam
        • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 15:30
          tak, tak .... jedyna konkurencja Poczty, która w rządzie PiS miała by szanse na koncesje w usługach pocztowych to byłaby "Poczta Ojca Rydzyka" ...
          • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 16:12
            I wszystkie przelewy na konto RM smile
          • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 16:41
            Wierzysz, że umiesz przepowiadać przyszłość. Masz jeszcze jakieś wieści?
            Nie odpowiedziałeś mi 2 razy skąd u Ciebie wiedza , że do PiS należy Burmistrz
            Radzymina i niejaki Pan Zych z Wołomina. W obu wypadkach towarzyszyła temu
            krytyka lub drwina dlatego drążę temat. Nie unikaj odpowiedzi. Proszę i błagam,
            błagam i proszę . Powiedz skad bierzesz te wiadomości.
            Udowodniłem Ci że coś Ci się pomieszało z tymi przynależnościami partyjnymi,
            ale Ty dalej wróżysz.
            Może tym razem coś w tym jest?
            Niech każdu robi to co umie najlepiej - nie należy zabraniać.
            • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 16:54
              napisałem ,że K.A. Zych jest propagandzistą PiS a nie członkiem ... możesz to czytać jako, że "gada językiem PiS" w przeszłości startował z porozumienia ale jako radny reprezentował już AWS ...

co do Burmistrza to być może się myliłem, być może jest to wynikiem tej manipulacji z nazwą PiS oraz to, że jego imię i nazwisko widniało pod apelem do czytelników o głosowanie na L. Kaczynskiego na łamach "Wieści Podwarszawskich"
              • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 16:56
                nawet moje przepowiednie czasami się sprawdzają, a zwłaszcza ta dotycząca nieudolności rządu PiS
            • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 16:57
              Tropiciel wróżek sie znalazł smile
              • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 17:00
                albo prześladowca ... wink
                • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 17:15
                  Ważne że z pasją do tematu podchodzi wink
                  • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 17:25
                    smile)) Wygląda to, jak starcie Don Kichota (czyt. Szifox) z Młotem na Czarownice
                    (czyt. anonimowy aa a...)
                    • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 18:26
                      Ty Alicjo widzisz jakiś romantyzm w tym co pisze szifox?
                      Romantyczny to ja jestem. Walczę sam z conajmniej trzema wiatrakami. A on to
                      tylko kręci się jak wiatr wieje.

Bardzo mi miło. Pozdrawiam.
                      • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 18:27
                        ale za to jak się kręci !
                      • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 09:43
                        Excusez-moi Monsieur! W rzeczy samej - na polityce to ja się nie znam, więc role
                        rozdzielajcie według własnego uznania wink
                        Jeszcze na ostatek podrzucę kawałek z piosenki Jacka Kleyffa, bo mi się
                        skojarzyło z tymi polowaniami na czarownice

"Pobożny i okrutny jest Filip Drugi Hiszpański;
                        ogląda ,,Siedem grzechów głównych",
                        wczesny Hieronim Bosch.
                        Król do swej celi
                        każe płótno to natychmiast sprowadzić
                        i syci nim okrutność i swój najjaśniejszy sąd.
                        Po ciężkiej nocy, na północ szukać gna gościńcem
                        pierwszego lepszego winnego bezsenności...
                        I kto go poznaje - czuje, co może się stać;
                        Kto daje mu się złapać - poznaje, na co Filipa stać.
                        I teraz znowu szarym świtem Filip na koniu w deszcz,
                        I tak zbliżają się do siebie bezlitośnie.
                        Bo pędzi ku północy, skąd wędrowiec idzie,
                        tak jak przez Pireneje, samotnie.
                        i tylko ręka z mieczem i ręka z amuletem
                        i tylko oni dwaj na drodze dalekiej
                        oko w oko.

i zsiada Filip... nie wie, co zrobić z mieczem

kto wie, czy stary Hieronim Herzogen Bosch
                        nie uśmiecha się gdzieś
                        hen, hen, hen.
                        Hen, ale tutaj... "
                        • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 11:01
                          Aucan probleme ma cherie. Inkwizycja w katolickiej Hiszpani to znany temat w
                          literaturze i sztuce. Nie zaprzeczam jej istnieniu ale pamiętajmy też
                          opomordowanym w krajach protestanckich.
                          Jak pisze Rafał Ziemkiewicz publicysta aktualnie na etacie NEWSWEEKA "Według
                          szacunków Briana B. Levacka, zawartych w książce "Polowanie na czarownice w
                          Europie", w wieku XVI w całej Europie spalono za czary około 300 tysięcy osób,
                          głównie kobiet. Dwie trzecie z nich zginęło w protestanckich Niemczech, a około
                          70 tysięcy w oderwanej od Kościoła Anglii.
                          Czy znajdziemy w literaturze i sztuce motywy inne niż hiszpańskie dotyczące
                          protestantów?
                          Może znasz jakiś wiersz?
                          • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 11:18
                            Nie ma nic gorszego niż spoufalający się mentor mon cheri.
                            Ojej, Panie Profesorze, poczułam się jakbym była na egzaminie z wiedzy o kulturze.
                            Już sama nie wiem, czy mam ściągać stanik, czy skracać spódnicę. Jeśli zaś
                            chodzi o pretestantów to proponuję prześledzić chociażby angielskie malarstwo
                            portetowe poczynając od Henryka VIII.
                            • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 11:52
                              Przepraszam Cię ale nie traktowałem słów "moja droga" jako spoufalanie się.
                              Poza tym oboje występujemy jako anonimy więc nie wiem skąd ta złość.
                              Profesorem nie jestem ale jeżeli masz takie doświadczenia jak opisałaś to ja
                              nic na to nie poradzę ani nie czuję się odpowiedzialny.
                              Poza tym nie wiem co portrety mogą mieć wspólnego z paleniem czarownic. Jeżeli
                              możesz wyjaśnić to bardzo proszę.
                              • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 11:59
                                No i znalazłeś czwart wiatrak smile Kaczyński znalazł ich ponoć prawie 40 milionów.
                                • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:51
                                  Nawet gdybyśmy zaczeli tu rozmawiać o pokarmie dla rybek , to i tak moi adwersaż
                                  (rz)e zejdą na temat ptactwa - a konkretnie Kaczek.
                              • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:52
                                no nie...
                                Ależ tu nie na żadnej złości. Wręcz przeciwnie, dla mnie to rodzaj rozrywki,
                                której niestety brak w niewirtualnym Radzyminie. Twoja reakcja potwierdza
                                jedynie fakt, że chłopy subtelności w głosie słyszeć nie umieją. A coż dopiero,
                                gdy przychodzi im odbierać okrojoną z tego elementu wypowiedź. Mój ton był
                                ironizująco - prześmiewczy (Rejs mi sie normalnie przypomina smile)) i co najwyżej
                                złośliwy. Ja się tu świetnie bawię, ale może nie powinnam wobec powagi
                                podejmowanych tematów oraz dojrzałości politycznej dyskutantów. Czy mam dokonać
                                samokrytyki? Albo może lepiej pójdę się wyprawić skórkę z rudego kota.

>Czy znajdziemy w literaturze i sztuce motywy inne niż hiszpańskie dotyczące
                                protestantów?<

Pytałes o protestantów - przywołałam prosty przykład. Recytowac nie umiem, więc
                                wiersza nie będzie. A Jacka Kleyffa wielbię zupełnie szczerze i bezinteresownie.
                                • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 13:05
                                  Zostań z nami. I nie zakładaj skóry. Ja też się nie znam na polityce tylko
                                  oszołomem jestem. Też traktuje to jak zabawę. Choć są tu tacy co przypisuja mi
                                  różne cechy.
                                  Ale napisałaś: "Pytałes o protestantów" Ja pytałem nie o sztuke protestantów
                                  tylko o znane najlepiej szeroko (tak szeroko jak np. Imie Róźy ) dzieła
                                  pzredstawiające niekatolików palących czarownice. Tak dla symetrii i uczciwości
                                  historycznej ufam , że takie istnieją. ale obawiam sie że na portretach tego
                                  nie znajdę.
                                  Pozdrawiam
                                  • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 14:58
                                    No nie mogłabym sobie odmówić. Zostaję wink
                                    Wolę nie wnikac, czy jesteś teraz tak dogłębnie szczery, czy to raczej jakas
                                    cwana manipulacja.
                                    A przykładów jakich poszukujesz nie znam, faktycznie intrygujące, chyba zacznę
                                    sama szukać.
                                    Poganie i ludy pierwotne raczej darzyli szacunkiem schizofreników, odmieńców i
                                    akuszerki uważając ich za wizjonerów, szamanów albo gdzie inaczej wiedźmy. Więc
                                    tych niekatolików można spokojnie wykluczyć.
                                    • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 15:05
                                      Cieszę się. Szczerze.
                      • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 10:55
                        Uważaj żeby jeden z tych wiatraków ci po uchu nie dal smile
                        • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 11:04
                          Gdybym był ostrożny to kręciłbym jak te wiatraki - problem w tym że one plewy
                          mielą zamiast ziarna. Ale dzieki za troskę.
                          • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:00
                            Proszę.
                          • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:05
                            mielą to co im młynarz wsypie ....
                            • radek44 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:12
                              szifox napisał:

> mielą to co im młynarz wsypie ....

jakie ziarno --> taki towarrrrrrrrrrr
                            • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:15
                              Fakt. I stoją w skansenie.
                              • radek44 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:26
                                i daleko od nas
                          • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:30
                            no dobrze to teraz, mówiąc Twoim pięknym językiem ... bądź wiatrem i postaraj się wprawić wiatraki w ruch ....

podaj argumenty, które przekonają nas choćby w małym stopniu do popierania działań PiS
                            • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:36
                              O tak, tak, dawaj Don Kichot !!!!! Jakoś nam cały czas zarzucasz brak
                              argumentow mimo ze padlo ich juz wiele a my twoich nie slyszymy.... Czyżbyś jak
                              każdy zwolennik tych leśnych dziadków ograniczał się do krytyki ?
                              • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:40
                                Miało być "dziadów borowych". Leśne dziadki to pojęcie zarezerowane dla
                                członków PZPN (Polski Związek Piłki Nożnej).
                                • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:50
                                  postaci z bajek lepiej zostawmy tym co się na tym znają np. Ministrowi MSWiA ... smile
                                  ale określenie "piaskowe babki" chyba nikogo nie urazi
                                  • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 13:59
                                    Byle nie bure smile
                              • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:47
                                Bo głuchy jesteś.
                                • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:50
                                  I pewnie żyd a do tego mason co ?
                                  • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:52
                                    Ty popadasz w paranoje . Wiesz?
                                  • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:53
                                    ... jeszcze gorzej ... bo liberał smile
                                  • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 13:12
                                    narozrabialiśmy kolego rembel i popadliśmy w niełaskę ... inteligencja już nie chce z nami rozmawiać o polityce
                                    • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 13:52
                                      szifox napisał:

> narozrabialiśmy kolego rembel i popadliśmy w niełaskę ... inteligencja już
                                      nie
                                      > chce z nami rozmawiać o polityce.

Dziękuje koledze za łaskawe zaliczenie do grona inteligencji ale podlizywania
                                      sie nie cierpię. Powiem tylko że jak mnie kiedyś wkurzycie to przestanę pisać i
                                      wtedy będzie jak z Litwą w mickiewiczowskiej Inwokacji.
                                      Co prawda będzie mi ciężko ale ostrzegam.
                                      • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 13:58
                                        ooooooo...... fajny argument. Tak jak ten z polityki - siedzieć cicho, nie
                                        sprzeciwiać się, bo sejm rozwiąże.

Johny nie odchodź tongue_out
                                        • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 14:20
                                          Rembel , dziś jest piątek , nie cieszysz się? Wyluzuj babo.
                                          • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 14:30
                                            Pewnie że się cieszę dziadu smile
                                    • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 13:54
                                      > narozrabialiśmy kolego rembel i popadliśmy w niełaskę ... inteligencja już
                                      > nie chce z nami rozmawiać o polityce

Może przeprosić tego inteligencję i dalej wymieniać mu przykłady do których
                                      będzie mógł szlachetnie odnosić swą opinię ? Chciał coś wszystkim udowodnić,
                                      jakoś mu nie wychodzi, ale to chyba dlatego że wszyscy wokół są jakimiś
                                      debilami nie znającymi pojęć prawa ani sprawiedliwości.
                                      Ja w dodatku głuchy jestem smile
                                      • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 14:17
                                        Rembel. To był z mojej strony taki niegroźny żart. Ale Ciebie coś zaniepokoiło
                                        prawda? Nie lękaj się. Weź gleboki wdech.
                                        • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 14:27
                                          Kurcze pióro. Jak zwykle nie mam poczucia humoru.
                                • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:51
                                  aha ... a juz myślałem, że winę zwalisz na "układ"
                            • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:45
                              Nie chce mi się dmuchać.
                  • bziancol Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 17:31
                    to chyba mój ojciec......
                    • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 18:22
                      A z Toba pogadam w domu !
                      • radek44 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 12:14
                        aa9612 napisał:

> A z Toba pogadam w domu !

----------->>>>>>>>> oby nie trzeba wzywać eeerrrki !!!!!
                    • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 11:57
                      chyba jednak nie
                  • aa9612 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 18:19
                    To nie pasja tylko misja inkwizycyjna.
                    • bziancol Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 20:59
                      brrrrrrrrrr.....
    • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 15:10
      Strasznie wk.... mnie akcje na radzymińskiej poczcie gdy pani z okienka pędzi
      kogoś żeby sobie w sklepie rozmienił pieniązki bo ona akurat drobnych nie ma.
      To gdzie mają te drobne mieć ? w piekarni ???????
      • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 15:16
        Takich sytuacji jest więcej - kiedyś poprosiłem przy okienku o długopis do
        wypisania druku przelewu to mi powiedziano że nie ma bo jakiś klient zabrał !
        Chciałem kupic ale też nie było, a w sprzedaży były akurat: rajstopy, gumy do
        żucia, batony i red bull.... Dodam tylko że moje obserwacje nie dotyczą
        wszystkich pracowników radzymińskiej poczty, tylko niektórzy tkwią dalej w
        realiach PRL.
        • student6 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 15:22
          Myślę że to nie jest tylko problem poczty, ludzi osadzonych w prl-owskich
          realiach jest więcej (urzędy, kasy pkp - my favourite smile, i wiele innych
          miejsc. A co do rozpakowywanych paczek to podobny problem poruszany był na
          forum Ząbek i tam był link do działu skarg. Jak znajdę to go wrzuce.
    • ska_kanka Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 16:32
      Korzystam z poczty w Radzyminie tylko i wyłącznie wtedy, kiedy nadaję lub
      odbieram jakąś paczkę, lub musze obebrac list polecony. I za kazdym razem, jak
      tam musze isc, to dostaje dreszczy. Panie zachowują się jak święte matrony,
      robią łaskę że obsłużą czy odpowiedzą na pytanie. Dodatkowo zawsze kłuje mnie w
      oczy bałagan na stanowiskach pracy i wokół, porozwalane paczki warlające sie tu
      i tam, porozrzucane listy. Nie mozna tam kupic długopisu, papeterii czy papieru
      do pakowania paczek, ale mozna kupic posciel, koc czy inne badziewie.
      Dodatkowo raz byłam swiadkiem, jak chamska pani pracownica poczty nie obsłużyła
      poza kolejką starszej osoby, pomimo tego że owo okienko przyjmowało takze
      wpłaty. Wytłumaczenie było takie: Mam dyzur, prosze stanąć w kolejce obok.

Zastanawiam się dlaczego ludzie na poczcie opłacaja rachunki, przeciez można to
      zrobic w domu, przez internet lub telefon. Rozumiem że osoby starsze nie
      korzystają z tak innowacyjnych usług, ale na poczcie widze w kolejkach tez
      osoby młode, które na pewno mają telefon i korzystają z konta osobistego...
      Stoją w kolejkach, płaca prowizję, traca czas i zdrowie.
      • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 16:58
        Słuchajcie, takie sytuacje można mnożyć. Nie pamiętam ani jednego razu żebym nie
        wyszła z tego urzędu zdenerwowana. Doszło do tego, że jeśli mam do załatwienia
        coś, przy czym nie mogę uniknąc pośrednictwa poczty, to wysyłam męża (chociaż on
        się też już coś ostatnio buntuje) albo załatwiam to gdzieś przy okazji w
        Warszawie. Ja jestem w ciąży, ja się nie mogę denerwować...
        I wbrew temu co pisze Szifox, ja myślę, że nie jest to tyle problem polityki
        tylko, na naszą lokalną skalę, zpyździała mentalność pracowników poczty. Są tak
        głupi, że nie potrafią krytycznie spojrzeć na swoje postępowanie. Mnie się
        wydaje, że człowiek inteligentny i kulturalny stara sie ułatwiać sobie i innym,
        zwłaszcza jeśli świadczy jakąś usługę. Więc obserwując postępowanie pracowników
        naszej poczty odnoszę wrażenie, że czegoś im brakuje. Ja mam taką zasadę, że na
        początek próbuję załatwiać sprawy grzecznie, potem polubownie, ale w
        radzymińskim urzędzie pocztowym to nie działa.
        Polecam lekturę wink
        www.poczta-polska.pl/O_Firmie/?d=kodeks
        (ja już nawet blankiety do poleconych ściągam sobie z internetu, własnie muszę
        sprawdzić, czy znaczki też można jakoś elektronicznie załatwiać)
        • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 18:14
          aby było sprawiedliwie, to przyznam, że nie cały personel radzymińskiej poczty jest nieprzyjemny. Jest kilka osób, które są sympatyczne i miłe ...

... poza tym, nie sądzę aby do paczek zaglądali pracownicy radzyminskiego urzędu pocztowego. Myślę, że problem dotyczy przesyłek znajdujących się w sortowniach lub dystrybucji
          • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 18:25
            Zgadzam się z szifoxem. Jak wszędzie są wyjątki, może tylko u nas są w
            liczebnej mniejszości.
            • szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 16.03.06, 18:26
              tzw. "mniejsza połowa" smile
              • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 09:47
                No może faktycznie zbyt pochopnie rzuciłam wczoraj to oskrażenie.
                Jestem zwyczajnie rozgoryczona traktowaniem mnie - klienta poczty polskiej przez
                jej przedstawicieli. No bo z drugiej strony, jeśli naprawdę zależy im o swój
                tak pięknie skrojony w Kodeksie wizerunek, to w interesie kierownika poczty
                byłoby wystosowanie do mnie przeprosin za stan w jakim doręczają mi paczkę.
                Niepradaż?
                • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 09:52
                  a informację o tym, dlaczego paczka dociera do mnie w TAKIM stanie muszę wydobyć
                  sama od listonosza, który w lekceważący sposób oznajmia, że "Pani, te paczki
                  tyle razy były przerzucane..." no to mnie szlag trafia! No nie jego wina, on
                  tylko donosi...
                  • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 10:57
                    Dola listonosza też obecnie nie jest lekka. Muszą oprócz listów roznosic te
                    p.... ulotki a ponoc gdzieniegdzie takze sprzedawac przescieradla, batony i
                    redbulle.
                    • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 14:50
                      ...albo co gorsza rajstopy. Fuj.
                      • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 15:09
                        W tym wypadku słowa " ludzie zejdźcie z drogi bo listonosz jedzie" nabierają
                        troszkę innego sensu wink
                        • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 15:37
                          Otóż to. Przypomina mi się film krotkometrażowy, który zrobił kolega na studiach
                          - to była masakra wszystkiego, co się napatoczy za pomoca roweru w wykonaniu
                          listonosza. Jako podkład była własnie ta piosenka.
                          • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 17.03.06, 15:52
                            Nie pamiętam w którym filmie ale była taka scena w portorykańskim getcie -
                            walka dwóch rowerzystów, niczym na kopie, tyle że na szpadel i na grabie smile
              • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 18.03.06, 21:30
                smile
                Dzisiaj byłam na poczcie w Radzyminie, nie było innego wyjścia - musiałam. No i
                przeżyłam wstrząs. POZYTYWNY! Panie w okienkach były zniewalająco uprzejme.
                Odnowtowuję kolejny cud nad Wisłą. Mam nadzieję, że ten urok nie minie wraz z
                topniejącym śniegiem.
                • s336 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 18.03.06, 22:50

Gazeta.pl > Forum > Prywatne > Miasta > Mazowieckie Sobota, 18 marca
                  2006

Radzymin

to jeszcze jeden dowód na magiczną moc ----owej strony

• szifox Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 19.03.06, 00:28
                  nie uwierzycie ale wczoraj było tak samo
                  • zbyszekpp Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 19.03.06, 17:48
                    Witam.Grzebiący w paczkach dotarli również do moich przesyłek,już nie
                    raz.Próbowałem skarżyć się w Poczcie Głównej,oczywiście za pomocą
                    maila.Pozostało to bez żadnej reakcji,ale moja żona wpadła na pomysł aby przy
                    okazji każdej uszkodzonej paczki wysyłać do nich maila ze skargą z
                    zaznaczeniem ,że chodzi o Radzymin ,dopisując także kod pocztowy.Dobrze by było
                    aby każdy poszkodowany przyłączył się do akcji,może wtedy spowoduje to,że ktoś
                    odpowiedzialny zajmie się tą sprawą.Z drugiej strony może student6 opisze tę
                    sprawę w gazecie.Jestem pewien ,że artykuł ten wzbudzi duże zainteresowanie
                    • student6 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 19.03.06, 18:33
                      Ok mogę to zrobić ale poprosze na maila kilka przykładów i najlepiej kilka
                      osób. Opiszcie co zaszło (wielkość naruszenia, kiedy to było i co zrobiliście
                      by to zmienić - skargi itp jakieś wyjaśnienia).
                      • zbyszekpp Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 19.03.06, 19:26
                        OK.od tej pory wszystkie moje skargi i interwencje[o ile będzie do tego
                        podstawa] będę zapisywał i wyślę do Ciebie .Niestety w tej chwili nic nie mam
                        bo czyściłem system.Ciężko będzie stwierdzić czy paczka dostarczona jest
                        kompletna gdyż nie zawsze jest opisana jej zawartość.
                        • student6 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 19.03.06, 19:28
                          numer kwietniowy zamykamy w tym tygodniu, ale może pozbierajcie dane to napiszę
                          o tym w maju
                          • lpatezag Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 20.03.06, 13:35
                            Bylem ostatnio na tej poczie i rzeczywiscie obsluga jakby nie z tej
                            epoki.Chcialem wyslac list i stalem w kolejce 15min.To takie wiejskie miasto ale
                            widac juz zmiany-budynek poczty nowoczesny,naprzeciwko jest fajna cukiernia.Tez
                            troche kupuje przez internet ale moja poczta to Wolomin i nie mam tam zadnych
                            problemow z grzebaniem w paczkaah.Zrob jakis kawal,wyslij paczke do siebie,wlóż
                            jakies stare szmaty. pierze,albo kilogram mąki z i niech sobie grzebiąsmile
                            • zbyszekpp Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 20.03.06, 20:15
                              Można tak zrobić[dobry pomysł]i do środka włożyć karteczkę z tekstem np.Jeżeli
                              czytasz tę kartkę to znaczy ,że w najbliższym czasie zostanie przygotowany
                              pozew zbiorowy przeciwko Poczcie w Radzyminie,także w przypadku niedoręczenia
                              przesyłki.Rembel jest tu także coś dla Ciebie,może coś pomożesz.
                              • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 21.03.06, 07:58
                                Myślę że najtrudniej byłoby udowodnic że to akurat Radzymin - taka paczka
                                wędruje przecież przez wiele miejsc, ostatnio w TV widziałem program o
                                konwojentach grzebiących podczas trasy w tym co wiozą - i to jest dla mnie
                                najbardziej prawdopodobne.
                                Poza tym sama dziura (uszkodzenie) może przecież powstać w trakcie transportu
                                więc masz już drugą rzecz do udowodnienia. Ponadto wydaje mi się że o
                                czymkolwiek można tu mówić wtedy gdy coś ci z tej paczki zginie, będzie nosiło
                                ślady użycia mimo że nie powinno itd...
                                Takie jest moje prywatne zdanie na ten temat.
                                • dziadek.niedzwiadek Re: myślę iż nasza poczta jest ... 21.03.06, 15:37
                                  myślę iż nasza poczta jest ...NIE-WINNA .......
                                  • x_alicia_x Re: myślę iż nasza poczta jest ... 22.03.06, 10:43
                                    Bardzo możliwe. Jest prawdopodobne, że paczki są "prześwietlane" gdzieś po
                                    drodze i niekoniecznie w Radzyminie. Większość opakowań znieszczyłam, bo na
                                    początku nie zwróciłam uwagi na tą zależność ich nieprzypadkowego naruszania.
                                    Ale kiedy dostałam przedziurawione pudełko kartonowe zaczęłam kojarzyć fakty.
                                    Przyjrzałam się dokładnie tej paczce - w miejscu uszkodzenie jest naklejona
                                    taśma z logo "Rejonowy Urzęąd Poczty Warszawa - Praga. Nic nie zginęło, więc
                                    zdaje się, że nie ma podstawy do reklamacji.
                                    Ale sam fakt zaglądania do paczek na poczcie jest podejrzany. Po co to robią?
                                    Przecież jeśli są tam jakieś podejrzane materiały, to chyba mogą sobie
                                    prześwietlić jakimś urządzeniem.
                                    W każdym razie wysyłam do studenta fotki ze "striptisem" dwu paczek, może się
                                    przydadzą do artykułu.

Kiedyś dostałam paczkę, która została rozpakowana przez pocztowców oficjalnie.
                                    Wówczas do tego zwrotu był dołączony raport i uzasadnianie konieczności
                                    komisyjnego rozpakowania przesyłki. Tym razem nie było żadnego raportu.
                          • zbyszekpp Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 23.03.06, 21:47
                            otrzymałem odpowiedż na skargę. Dzień Dobry.
                            Szanowny Panie Centrum Usług Pocztowych Oddział Regionalny w Warszawie
                            przekazuje pismo dotyczące sprawy przesłanej drogą elektroniczną.
                            (See attached file: 052-255-2006.doc)
                            Zbigniew Sitarz
                            Inspektor kontroli
                            CUP OR WarszawaORJ Warszawa Wschód
                            Centrum Usług PocztowychUl.Targowa 73,03- 700 Warszawa Nasz znak: CUP
                            OR/DN/DKK/052-255/2006 data marca 2006 roku
                            Sprawa: przekazanie skargi.
                            Na postawie art. 232 KPA ( Dz. U. Nr 98 z 2000r. poz. 1071 z późniejszymi
                            zmianami ) oraz § 4 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8.01.2002 r. w sprawie
                            organizacji przyjmowania skarg i wniosków ( Dz. U. Nr 5, poz. 46 z 2002 r.),
                            Centrum Usług Pocztowych Oddział Regionalny w Warszawie przekazuje skargę Pana
                            zam. w Radzyminie do rozpatrzenia według właściwości.
                            Kopię odpowiedzi udzielonej Skarżącemu prosimy nadesłać do tut. Działu Kontroli
                            i Jakości CUP OR.
                            Załącznik:1- skarga Do wiadomościtongue_outan xxDYREKTOR ODDZIAŁU REGIONALNEGO
                            Ewa Kawczyńska - Rosiak
                            • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 23.03.06, 22:29
                              "Centrum Usług Pocztowych Oddział Regionalny w Warszawie przekazuje skargę Pana
                              zam. w Radzyminie do rozpatrzenia według właściwości." Co to znaczy?????
                              Przekazuje dokąd i co to są te właściwości? A w ogóle to jakiś bełkot. Teraz
                              będą sobie pewnie wysyłać formatowane pisma z dużą ilością ważnych odsyłaczy do
                              pragrafów. Ja już tak raz miałam z MZK w Warszawie. Po pół roku mi się znudziło,
                              nawet UOKiK mi nie pomógł, chociaz obiecywali się zająć sprawą. Chyba jedynym
                              batem na nich za protekcjonalne traktowanie klienta jest publikacja w mediach.
                              Przynajmniej poszkodowany ma satysfację, że coś próbował robić.
                              • rembel Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 24.03.06, 07:39
                                Co też Zbyszek niniejszym uczynił smile

x_alicia_x napisała:
                                > Chyba jedynym
                                > batem na nich za protekcjonalne traktowanie klienta jest publikacja w mediach.
                                > Przynajmniej poszkodowany ma satysfację, że coś próbował robić.
                                • zbyszekpp Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 25.03.06, 20:22
                                  Niewiadomo tylko czy to coś da,ale faktem jest to ,iż wczoraj listonosz się
                                  użalał z powodu zatrzymania premi pracownikom poczty w Radzyminie.Nie wiem
                                  tylko czy zatrzymano premię listonoszom, czy również "miłym" paniom w okienkach
                                  kasowych.Listonosz nie omieszkał wspomnieć,że jeżeli paczka przyjdzie do poczty
                                  uszkodzona to mi zostanie doręczone awizo.Jest możliwe ,że jeżeli raz czy drugi
                                  pracownicy poszty poniosą jakieś konsekwencje,przestaną grzebać w paczkach.
                      • x_alicia_x Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 22.03.06, 10:59
                        wysłałam Ci zdjęcia na maila gazetowego, może się przydadzą
                        pzdr
    • 123j1 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 21.03.06, 14:00
      przeczytajcie ogloszenie na naszym forum
      • 123j1 Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 21.03.06, 14:01
        ojej pomylka
      • dziadek.niedzwiadek Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 21.03.06, 15:30
        przeczytałem .....może wam wręczą klucze .......powodzenia
    • sumateo Re: Co robić z grzebiącym w paczkach personelem p 29.03.06, 08:47
      Napisz w tej sprawie do burmistrza. wbrew pozorom to może pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka