Dodaj do ulubionych

Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie?

09.08.11, 03:05
Witam.
lecimy 21.08 na 14dni z Katowic,z alfa czy ktos jeszcze sie wybiera do hiltona?To juz kolejny raz z rzedu z nowu do Egiptu
Jak w temacie,moze ktoś z was był lub coś słyszał na temat tego hotelu.W szczególności jaką ma plażę,czy z łagodnym wejściem do wody dla słabo pływających?Moj nr 792377067
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • krzdud Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 09.08.11, 06:56
      położenie
      jak wrócisz to napisz coś o tym hotelu, będziesz pierwszy
    • maya_82 Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 09.08.11, 12:40
      W ubiegłym roku byłam w Sol Y Mar (znajduje się tuż obok Hiltona) O plaże nie masz się co martwić, lepszej nie znajdziesz smile Jest tak jak nad Bałtykiem. Do zatoki Abbu Babbab przywożą turystów z innych hoteli, plaża jest pięknie położona (nie trzeba nawet obuwia ochronnego), ale koniecznie zabierz płetwy, maskę i rurkę! Rafa zaczyna się już od samego brzegu, mnóstwo ryb, wielkie żółwie. Też się wybieram 21 z Katowic do Hiltona na 14 dni smile wiec pewnie się spotkamy. Dobra rada, to koniecznie zabierz ze sobą z Polski odpowiednik Antinala - Nifuroxazyd. Za Antinal na "Marsie" słono możesz zapłacić w razie problemów jelitowych smile Marsa Alam to jeszcze bardzo dziewiczy teren, nie bardzo chcą się targować bo nie mają konkurencji smile Odnośnie Hiltona znalazłam trochę informacji na włoskim forum

http://translate.google.com/translate?hl=pl&prev=/search%3Fq%3Dhilton%2Bmarsa%2Balam%2Bnubian%2Bresort%26start%3D10%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1680%26bih%3D898%26prmd%3Divnso&rurl=translate.google.it&sl=it&u=http://maldegitto.forumfree.it/%3Ft%3D56229954

Włosi piszą na bieżąco, będąc już tam na miejscu smile Jeśli chodzi o hotel, to wydaje mi się, że nie ma się czego bać, bo to sieciówka, jednak Włosi piszą, że nie wszystko jest jeszcze czynne...w razie pytań podaje mój nr gg 1263037 to będzie chyba mój 4 wyjazd do Egiptu, więc jeśli mogę jeszcze jakoś pomóc to pisz, pytaj smile pozdrawiam
      Kasia
      • itsmeilona Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 17.08.11, 12:53
        My (2 osoby) lecimy do Hiltona 10.09 na tydzień smile
    • x20xev Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 17.08.11, 13:06
      amicco napisał:

> Witam.
      > lecimy 21.08 na 14dni z Katowic,z alfa czy ktos jeszcze sie wybiera do hiltona?
      > To juz kolejny raz z rzedu z nowu do Egiptu
      > Jak w temacie,moze ktoś z was był lub coś słyszał na temat tego hotelu.W szczeg
      > ólności jaką ma plażę,czy z łagodnym wejściem do wody dla słabo pływających?Moj
      > nr 792377067
      > Pozdrawiam.

Troszkę mnie dziwi takie podejście. Wczasy już wykupione i dopiero teraz pytania o hotel i plażę. Nie ma się co dziwić, że później jest masa postów o beznadziejnych hotelach i co gorsza oszukańczych BP, bo to oczywiście ich wina. Mimo wszystko życzę udanych wakacji.
    • itsmeilona Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 17.08.11, 13:28
      Nie otwiera mi się ten link.
      My też nastawiamy się na nurkowanie i snurkowanie. W Abudabab byliśmy na nurkowaniu w zeszłym roku i strasznie się cieszymy, że tym razem będziemy tam przez cały pobyt. Hotel tez zapowiada się super. To będzie już nasz trzeci raz w Marsa Alam.
    • itsmeilona Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 17.08.11, 20:29
      Byliście w zeszłym roku w hotelu Hilton??
      • krzdud Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 17.08.11, 20:56
        ten hotel został otwarty w lipcu 2011
      • maya_82 Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 17.08.11, 20:59
        Hilton w Marsa Alam został otwarty w lipcu tego roku, więc wszystko jeszcze pachnie nowością www.facebook.com/pages/Hilton-Marsa-Alam-Nubian-Resort/264983970181986?sk=photos
        • itsmeilona Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 17.08.11, 21:05
          no właśnie wiem, że został otwarty niecałe 3 tygodnie temu dlatego się dziwię, że ktoś pisze że tam był w zeszłym roku... uncertain
          • maya_82 Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 17.08.11, 21:14
            W tej zatoce znajduje się hotel Sol Y Mar, więc może o to chodziło smile ja byłam tam właśnie rok temu. Niestety hotel nie tylko moim zdaniem, ale również zdaniem pracowników nie zasługuje na 5* nadrabia jednak plażą i piękną rafą. Gdyby nie powstał Hilton, to pewnie wylądowałabym ponownie w Sol Y Mar. W sobotę lecę do Hiltona, wiec po powrocie napiszę jak to wszystko wygląda smile
            • itsmeilona Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 17.08.11, 21:18
              koniecznie daj znać smile z tego co czytałam i widziałam na zdjęciach to zapowiada się naprawdę nieźle. Nie znalazłam informacji czy do morza jest tylko wejście z plaży czy jest też pomost?
              • maya_82 Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 17.08.11, 21:26
                Na włoskim forum była informacja, że jest tak jak w Sol Y Mar, czyli tak jak nad Bałtykiem wink dla dzieciaków raj (nie potrzeba nawet bucików ochronnych), dokładnie jak na zdjęciu www1.hilton.com/en_US/hi/hotel/RMFHIHI-Hilton-Marsa-Alam-Nubian-Resort/index.do
      • miriam_73 Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 18.08.11, 09:43
        Przecież Gringo napisał, że był w zeszłym roku w Abdabbabie a nie w Hiltonie... Czytajcie uważnie.
        • maya_82 Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 18.08.11, 13:23
          Jeśli już to Abu Dabbab i tak nazywa się zatoka, a nie hotel chyba, że się mylę wink
    • amicco Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 27.08.11, 12:59
      Hotel jest super,wlasnie w nim jestesmy,wszystko jest nowe, pokoje duze, czyste, lazienka super urzadzona. W pokoju jest sejf, i codziennie klada butelke 1,5 litra wody mineralnej, do tego jest czajnik, kawa i herbata wiec mozna sobie zrobic cos do picia jakby komus sie zachcialo. Jedzenie dobre urozmaicone tylko wydzielane w malych porcjach, nie mozesz sam sobie nalozyc tylko oni ci nakladaja.Sa trzy baseny, jeden glowny z barkiem w wodzie, dwa pozostale sa czynne ale do konca nie wykonczone,od pazdziernika jeden ma byc ze sztuczna fala a drugi podgrzewany. Na plaze jest okolo 300m ale non stop jezdzi na nia melex ktory podwozi ludzi i zabiera potem z powrotem z plazy. Z plazy Hiltona nie mozna wejsc do wody bo od brzegu jest rafa a nie ma pomostu i nie pozwalaja po niej chodzic, mozna tylko przy niej lezec na lezakach, zeby wejsc do wody trzeba przejsc jakies 300m brzegiem do publicznej plazy lub plazy hotelu Solymar gdzie juz po piaszczystym dnie bez problemu mozna wchodzic do wody zeby snurkowac miedzy rafami hiltona i solymara ,ryb jest raczej malo porownujac paradoksalnie z rafami sharmu czy hurgady,ok 5-6 rano na laczce pojawiaja sie zolwie ponoc nawet kilka sztuk,ale my ich jeszcze nie widzielismy bo spimy rano.Wieje caly czas dosc silny wiatr sa spore fale i troche buja.Tabletki na chorobe morska polecane.Widok morza i plazy jesst super,blekit lazur,woda ciepla jak w wannie widok jak na karaibach na plazy mozna kupic tanio sprzet abc,taniej niz w hotelu,jest tez wloska baza nurkowa.
      W barach lokalne alkohole + okolo 6 drinkow jest w all inclusive ,za kazdy rodzaj wloskiej kawy capuccino,espresso itp,placi sie dodatkowo od 17 funciakow egipskich.Jak chcesz zjesc deser w lobby barze w ramach all inclusive nusisz zamowic go do 13 wink po to by go zjesc potem od 18 do 22:30, dla mnie to jest chore bo o 13 musze juz wiedziec ze o 18 bedzie mi sie chcialo zjesc jakis deser. poza tym sam fakt placenia za kawe w all inclusivie i to w hotelu firmujacym sie nazwa hilton jest nie na miejscu. Poza tymi drobnymi niedociagnieciami pobyt nalezy do udanych. Ceny wycieczek fakultatywnych od rezydentow sa dosc wysokie ze wzgledu na brak konkurencji jak w sharmie czy hurghadzie.
      Jak nie ma sie za duzo pieniazkow ze soba to z hotelu zawoza dwa razy dziennie za darmo do bankomatu gdzie mozna wyplacic pieniadze. W lobby barze jest stanowisko z internetem z ktorego mozna skorzystac za darmo. Wifi jest platne 40 funciakow za godzine. To na razie byloby na tyle co pamietamy w tej chwili smile Pozdrawiamy z goracego Egiptu !!

• dorotakatarzyna Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 28.08.11, 01:21
        Ale ci zazdroszczę... My wróciliśmy wczoraj z Fantazii, a tu w Szczecinie deszcz i 15 stopni. Normalnie szok termiczny!
        Fantazia okazała się kiepskim hotelem, dobrze że wybraliście Hiltona. Byliśmy z ludźmi z Hiltona na wycieczce w Luksorze, i bardzo sobie chwalili.
      • dziadzio Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 06.03.12, 14:01
        Witam,
        > ...ryb jest raczej malo porownujac paradoksalnie z rafami
        > sharmu czy hurgady,ok 5-6 rano na laczce pojawiaja sie zolwie ponoc nawet kilk
        > a sztuk,ale my ich jeszcze nie widzielismy bo spimy rano.Wieje caly czas ...
        Bzdura, ryb jest od groma, tylko trzeba ruszyć zadek. Kilka rodzajów płaszczek (nawet raja), ryby krokodylowe..., a żółwie w liczbie 5 sztuk żerują cały dzień, uf... jak można tego nie zauważyć?? Czasem wieje faktycznie ostro i wówczas gorzej z obserwacją, bo żółwie żerują są raczej na środu zatoki smile
        Co do dojścia do wody, Sol Y Mar ma lepiej, bo prosto z plaży, w Hiltonie trzeba faktycznie trochę przejść, ale warto i można też dojść nawet do rafy przy Sol Y Mar.
        Pozdrawiam
      • aleksandrajx Re: Hilton Marsa Alam Nubian Resort.Ktoś coś wie? 11.04.12, 15:03
        My lecimy 09.07. mam pytanie - czy warto wkładać w paszport jakieś dolary? Jak długo mniej więcej zajmuje dojście na plaże np. z recepcji? Czy na plaży i na basenach są toalety czy trzeba wracać do pokoju? Z góry dziękuję za odpowiedzismile
    • quasiulka37 3.09 lecę sama do Hiltona w Marsa Alam 30.08.11, 09:50
      Witam serdecznie smile
      Lecę za chwilkę do powyższego hotelu na 2 tyg. Niestety tak wyszło że sama sad. Czy może ktoś się w tym czasie tam wybiera?
      Mój nr 506 995 559
      • kpopialo właśnie jesteśmy w hilton marsa alam nubian resort 05.03.12, 09:59
        jakby co, pytajcie!
        Wracamy 9go, wiec jeszcze pare dni przed nami
        pozdrawiam!
        • kpopialo Re: właśnie jesteśmy w hilton marsa alam nubian r 05.03.12, 10:14
          Hotel jest bardzo ladny, w lepszym do tej pory nie bylam, miedzy 4* wczesniej a tym jest wieeeelka roznica. Wszystko jest prawie nowe, otwarto go w ub roku, pokoje duze, czyste, lazienka super urzadzona - marmury wszedzie, ceramika villeroy and boch, najwyzszej jakosci armatura. W pokoju jest sejf (ni platny dodatkowo), i codziennie klada butelke 1,5 litra wody mineralnej, do tego jest czajnik, kawa i herbata wiec mozna sobie zrobic cos do picia jakby komus sie zachcialo. Posciel i reczniki zmieniaja codziennie. Duza plazma, kilka polskich programow. Sprzatanie codziennie, za pare funtow robia niesamowite rzeczy z recznikow - moje dziecko jest codziennie zachwyconesmile
          Jedzenie dobre urozmaicone, ktos pisal wyzej ze wydzielane - nieprawda nakladasz sobie sam tyle ile chcesz. Kucharze stoja przy np nalesnikach, czy robia omlety i wtedy nakladaja, ale pozostale rzeczy naklada sie samemu. Zreszta wyzej wspomnianych tez mozna poprosic o dowolna ilosc i konfiguracje... Kolacje mega wypas, prosza o odpowiedni stroj (zakaz wchodzenia w strojach kapielowych, koszulkach bez rekawow czy szortach, klapkach). Wieczory tematyczne - ryby i owoce morza, wieczor egipski itp. Dlugo podawane posilki - sniadanie 6.30-10.30, lunch 13-15, kolacja 18.30-22.30, wiec nie ma tloku na stolowce.
          Wieczorami codziennie w hotelu np taniec brzucha, derwisze, tance afrykanskie itp.
          Codziennie, co godzine animacje, step, yoga, aerobik, tez w wodzie.
          Kids Club czynny dla dzieci - mozna zostawic maluszka 4-10 lat, osobny pokoj dla niemowlaka z lozeczkiem. Obok spory ogrodzony plac zabaw.
          Sa cztery baseny, wszystkiey z barkiem w wodzie, dwa sa podgrzewane. Na plaze jest okolo 300m ale non stop (co ok 10 min) jezdzi na nia melex ktory podwozi ludzi i zabiera potem z powrotem z plazy. Z plazy Hiltona nie mozna wejsc do wody bo od brzegu jest rafa a nie ma pomostu i nie pozwalaja po niej chodzic, mozna tylko przy niej lezec na lezakach, zeby wejsc do wody trzeba przejsc jakies 300m brzegiem do publicznej plazy, lub jeszcze dalej - do plazy hotelu Solymar gdzie juz po piaszczystym dnie bez problemu mozna wchodzic do wody zeby snurkowac miedzy rafami hiltona i solymara. Rafa piekna, niezniszczona, na plazy jej kawalki plus fajne muszle mozna znalezc. Przy plazy hiltona na rafie mozna zobaczyc jezowce, rozgwiazdy, wczoraj widzielismy kraba, sporo jest malych pustelnikow w muszelkach rozniastych. Wieje caly czas dosc silny wiatr, rano i wieczorem dokuczliwy - dosc chlodny. Widok morza i plazy jesst super,blekit lazur,woda zimna, do tej pory sie nie kapalam, ale ldzie sie kapia. Mozna pianke wypozyczyc na caly dzien za 5 weur i chyba dzisiaj to zrobie - zal wjechac i nie posnurkowacwink Mojemu M nie przeszkadza i spedza pod woda duzo czasu.
          Widok prawie jak na karaibach -lazurowo. Na plazy mozna kupic tanio sprzet abc czy pamiatki,taniej niz w hotelu,jest tez wloska baza nurkowa (w strone sol y mar). Oba hotele leza po obu stronach zatoki Abu Dabab, wycieczki przyjezdzaja na publiczna plaze pomiedzy obiema hotelami na nurkowanie. A my mamy 14 dni pelen dostepsmile

W barach lokalne alkohole + kilka drinkow jest w all inclusive ,za kazdy rodzaj wloskiej kawy capuccino,espresso itp,placi sie dodatkowo od 15-17 funciakow egipskich.

O fakultetach nic nie napisze, bo nie jedziemy, bylismy wczesniej na objazdowce. Jest Abu Simbel stad, Asuan i Luxor. Poza tymi drobnymi niedociagnieciami - naprawde niewielkimi- pobyt nalezy do udanych. Ceny wycieczek fakultatywnych od rezydentow sa dosc wysokie ze wzgledu na brak konkurencji jak w sharmie czy hurghadzie.
          Jutro wybieramy sie do Port Ghalib, napisze jak bylo i czy warto po powrocie.
          Na plazy chodzi wielblad z opiekunem - mozna sie przejechac i sfotografowac.

Jak nie ma sie za duzo pieniazkow ze soba to jest bankomat w lobby. Sa tez 2 komputery z netem ogolnodostepne, nieodplatne. Jak sie ma ipad albo laptop, mozna krzystac gratis z wifi. Wlasnie z niego korzystam, siedzac w pokoju - po kablu z pokoju koszt jest wysoki, chyba 100$ za tydzien...

pozdrawiam serdecznie i polecam ten hotelsmile
          • srokatka Re: właśnie jesteśmy w hilton marsa alam nubian r 06.03.12, 10:56
            Hej! chce jechac w maju na 2 tyg z 9-mies córeczka - jakie Twoim zdaniem są warunki higieniczne. z góry dzięki za odpowiedz i udanej reszty urlopu
            • kpopialo Re: właśnie jesteśmy w hilton marsa alam nubian r 08.03.12, 13:51
              Warunki higieniczne bardzo dobre, sprzataja codzennie i to dokladnie, codzienna wymiana recznikow i poscieli calej. Lazienka tez codziennie czyszczona, dokladaja buteleczki z szamponem, plynem pod prysznic, odzywka do wlosow i balsamem do ciala, co jakis czas dokladaja mydelko.
              Nie znam nikogo kogo dopadlaby jelitowka tutejsza - zemsta faraona. Moje dziecko 5letnie tez bardzo dobrze znioslo pobytsmile
              Woda butelkowana codziennie nowa w pokoju, ta sama-nestle-do posilkow. Zeby myslismy kranowka, nikomu nic nie jestsmile
              pozdrawiam, polecam!
              Karolina

PS w maju bedzie juz mega cieplo, choc przygotuj sie ze tu mocno wieje. Podobno w lecie juz nie codziennie, ale maj to jeszcze nie lato. Za to podobno w maju sa najtansze w skali roku wycieczki fakultatywne (podobno..) milego wyjazdu!
        • uomomare Re: właśnie jesteśmy w hilton marsa alam nubian r 24.03.12, 23:51
          Witam.
          Zastanawiam się nad wyborem hotelu w Marsa El Alam a że wiadomości od Ciebie są bardzo aktualne dlatego mam dwa pytania . Czy przy wszystkich basenach działają bary ? Czy pozostałe baseny , poza głównym , są basenami cichymi ? To znaczy bez animacji i wrzasków .

Pozdr
          • asiaz_malami Kawa w hilton marsa alam nubian 03.04.12, 09:58
            Może dla niektórych wyda się to śmieszne ale ja nie mogę funkcjonować bez kawy, przynajmniej dwie dziennie, stąd moje pytanie ... czy zwykła kawa np Nescaffe jest za darmo w ramach All ? Piszecie że kawy włoskie są dodatkowo płatne, a czy zwykłe rozpuszczalne z mlekiem są ogólnodostępne bez konieczności opłata ? w końcu to All .... nie wyobrażam sobie płacić codziennie minimum dwa razy za kawę skoro wybieram opcje All . ...
    • 1adam85 Ktoś leci 21.04.2012??? 07.04.12, 16:02
      Cześć Wszystkim. Lecę 21.04.2012, ktoś jeszcze się wybiera?
      • aleksandrajx Re: Ktoś leci 21.04.2012??? 11.04.12, 15:01
        My lecimy 09.07. mam pytanie - czy warto wkładać w paszport jakieś dolary? Jak długo mniej więcej zajmuje dojście na plaże np. z recepcji? Czy na plaży i na basenach są toalety czy trzeba wracać do pokoju? Z góry dziękuję za odpowiedzismile
      • srokatka Re: Ktoś leci 21.04.2012??? 11.04.12, 15:58
        my jedziemy 4 maja wink
        • aleksandrajx Re: Ktoś leci 21.04.2012??? 11.04.12, 16:27
          To będziesz wcześniej niż ja. Czy mogłabym do Ciebie napisać po Twoim powrocie? Może mogłabys odp. na moje pytania?smile Może podałabyś mi meila? Mój: chanel90@interia.pl
      • aleksandrajx Wrócił ktoś ostatnio??? 15.05.12, 18:50
        Czy wrócił ktoś ostatnio i może napisać świeżą relację z pobytu? Interesuje mnie głównie plaża i bar przy niej - czy znajduje się daleko od leżaków i jaka odległość dzieli ją od publicznej plaży oraz sąsiedniego hotelu?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka