Dodaj do ulubionych

iberotel makadi oasis club hotel

24.10.11, 18:31
witam, mam pytanie , był moze ktoś w tym hotelu w tym roku, ja wybieram sie tam na przyszłe lato i chciałabym poczytać wiadomości z pierwszej reki z gory dziekuję za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 24.10.11, 19:06
      hotel super jak to cała sieć Iberotel . Byłem i własnie zastanawiam sie czy tam nie wrócić bo teraz z TUI famili jest zarabista cena .
      • homik.0 Re: iberotel makadi oasis club hotel 24.10.11, 21:14
        witam, cena może i jest super, ale ja w biurze w Gdansku nie mogę wykupic bo system nie działa , pani mi powiedziała ze wszystko niemcy zarezerwowali i jezeli sie coś zwolni to ok a jak nie to blado to wyglada, bo teraz tui jest tylko niemieckie i niemcy maja pierszeństwo a dla nas to co skapnie, juz wyloty z Warszawy mozna predzej zarezerwować ale Gdansk narazie zablokowany niestety nie dziala, to tyle pożyjemy zobaczymy a cena rzeczywiscie rewelacyjna
        • moniaooo Re: iberotel makadi oasis club hotel 24.10.11, 22:09
          Moglibyście może podać cenę jaka wychodzi dla Waszych rodzin - na stronie TUI nie mogę znaleźć i przeliczyć tego hotelu na lato, a jak liczę z cennika to wychodzi nieprawdopodobnie niska cena, ale cennik jest jak dla mnie mało czytelny. Przy założeniu że 2 dzieci płaci po 390,00 zł, to 2 tygodnie w pierwszej połowie lipca, rodzina 2+2 (14 i 10 lat), w pokoju rodzinnym, płaciłaby ok. 7700,00 zł. Chyba trochę za mało mi wychodzi?
          • homik.0 Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.10.11, 09:35
            dobrze Ci wychodzi , mi pani w biurze policzyła 2 plus 2 za 2 tygodnie 7830 zł tylko że niestety tak jak pisalam wyzej nie mozna kupic bo wszystko jest narazie zarezerwowane ,poczekamy zobaczymy ale oferta super
            • moniaooo Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.10.11, 10:29
              Dzięki za info. Cena faktycznie zwala z nóg, może mieli tylko kilka pokoi w tej cenie i tak szybko się sprzedały lub biura natychmiast po ukazaniu się oferty porobiły wstępne rezerwacje np. na 48 godz., żeby sprzedać je później swoim stałym klientom. Taką sytuację miałam 2 lub 3 lata temu, w drugim dniu sprzedaży nie było już miejsc, po tygodniu miejsca nagle się znalazły.
              Przejdę się dzisiaj po pracy do biura TUI, w którym od lat kupuję, zobaczę co powiedzą i dam znać.
              • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.10.11, 17:52
                witam,właśnie potwierdziłam rezerwację dla wyjazdu od 21.06.12 do 05.07.12,dla rodziny 2+3.cena rewelacyjna,dlatego się zdecydowaliśmy,mimo,że zakwaterowani będziemy w dwóch pokojach rodzinnych(1+3,1).ciekawa jestem,czy możemy liczyc na pokoje obok siebie lub maks,blisko,jak myślicie?pozdr,M.
                • homik.0 Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.10.11, 18:40
                  witam , dzieki za wiadomosci, jezeli to nie tajemnica napisz z jakiego miasta lecisz , bo ja jestem z Gdańska i mi pani w biurze mowi , że nie moze wejsc na stronę bo system nie działa, ja juz nic z tego nie rozumię, ale fajnie ze Tobie sie udało, pozdrawiam
                  • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.10.11, 19:09
                    Poznań,zdaje mi się,że w ogóle na czerwiec nie ma miejsc.Rezerwację robiłam w sobotę,dzisiaj wpłaciłam zaliczkę,nie było co się zastanawiac,taniej pewnie nie będzie.Neckermann ma ofertę za mc,ale nie wierzę,że będzie lepiej.
                    • homik.0 Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.10.11, 19:28
                      dzieki za odpowiedz, aja też wreszcie zarezerwowalam 2 razy 2plus 1 od 28 czerwiec na dwa tygodnie , a co do pokoi to bylismy w tym roku w turcji i też mielismy opcje 2 razy 2 plus 1 a dostalismy super mieszkanie 3 pokojowe i bylismy wszyscy razem i bylo fajnie, papa
                      • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.10.11, 19:52
                        czyli się spotkamy 28.06smile)))

• homik.0 Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.10.11, 20:20
                          na to wygląda, to do zobaczenia jezeli się spotkamy w tym dużym hotelu hihihihihi a może na tych 30 zjeżdżalniach my jedziemy z 2 dzieci 6 lat chlopczyk 11 lat dziewczynka i rodzice męza.papa
                          • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.10.11, 20:42
                            my w składzie: (przyszloroczne) 8-letnie bliźniaki-dziewczynki i 11 lat syn,czyli dokładnie odwrotnie.pewnie się znajdziemy,gdzieś czytałam,że turyści to głównie Niemcy i Rosjanie.a jak będzie-zobaczymy.pozdrawiamysmile
                      • agnieszka-7-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 28.10.11, 18:46
                        hej ja tez lecę z rodzinką 2+2 Kacper ma 10 lat a Kuba 3. Napisz z kąd wylatujesz bo ja 5 lipca z Warszawy
            • agnieszka-7-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 28.10.11, 18:41
              mi sie udalo za 7800 i kupilam na 5 lipiec,Juz nie mogę sie doczekać
              • joaskar Re: iberotel makadi oasis club hotel 28.10.11, 19:46
                A ja z GDN nie moge kupic...Dziwne.
                • agnieszka-7-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 31.10.11, 07:08
                  Ja dostalam emaila z ofertą w sobotkę a w poniedzialek bylo ponoć wszystko juz sprzedane lub zarezerwowane.My lecimy 5 lipca na 2 tyg. rodzinka 2+2 Kacper10 a Kuba 3.Prosze odzywajcie sie kto leci w tym terminie lub tez tydzien wczesniej bo fajnie by bylo sie tam spotkac z rodakami a nie tylko samymi niemcami.Takie wakacyjne znajomosci są super . Udalo nam sie polecieć z tak poznaną rodzinką na wspolne wakacje coś fajnego
                  • bondyrka Re: iberotel makadi oasis club hotel 31.10.11, 19:54
                    Ja tez lece do tego hotelu ale niestety tylko na tydzien sad za to oferta super 2+2 za 5670 od 14.06moze leci ktos jeszcze w tym terminie? rzeczywiscie oferta jest bardzo rozchwytywana smile
                  • slmado Re: iberotel makadi oasis club hotel 28.11.11, 14:50
                    Hej, ja też lecę 5 lipca na dwa tygodnie, do tego hotelu. Trzy godziny spędziliśmy w biurze by zrobić rezerwację.
    • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 02.11.11, 16:51
      my lecimy tam 10 maja w 3 rodziny (2+1), faktycznie cena w TUI rewelacyjna smile)) tez się nie możemy doczekać smile
      • bondyrka Re: iberotel makadi oasis club hotel 03.11.11, 11:47
        porzeczka ile placisz za 2+1 w maju? jak mozna spytac?
        • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 03.11.11, 13:38
          podstawowo wyszło chyba 6700 - dziecko 9 lat, natomiast znajomi mają dziecko 5 lat i im wyszło 5800.
          • bondyrka Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.11.11, 15:32
            Porzeczko,ale na tydzien czy dwa lecisz?
            • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.11.11, 15:38
              nie stać mnie na tydzień wink lecimy na 2 tyg smile
      • zakur Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.11.11, 20:30
        Porzeczka...a skąd wylatujecie?...ja też tam się wybieram 10 maja
    • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.11.11, 12:31
      Czećś.Ja też się wibieram z rodzinkom 2+2 ale my lecimy dopiero pod koniec sierpnia do połowy września.Co do rezerwacji to tez mielismy problemy z systemem.Dopiero wczoraj zrobili nam rezerwacje a najlepsze jest to ze teraz rezerwacji nie moga zrobic na trzy dni tak jak było to do tej pory tylko trzeba sie odrazu zdecydowac i zapłacić bo niby tyle chetnych.A i ceny poszły w góre i to o sporo bo my placimy 8160 a znajomi ktorym nie udało sie zrobić rezerwacji i czekali za pokojem do wczoraj płaca 8600.
    • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 07.11.11, 11:23
      A leci ktoś z rodzinką 30 sierpnia do 13 września 2012.My lecimy z Poznania (2+2).
      • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 23.11.11, 09:13
        my cała paczka 24,05 . byłem w tym hotelu i ta cena co była w TUI jest super atrakcyjna . Ja kupiłem i znajomi na drugi dzień po ukazaniu sie oferty .
        • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 27.11.11, 22:14
          Cześć flye.Mam pytanie możesz mi coś napisać więćej bo jedziemy tam z dziećmi i zastanawiam się czy dobrze wybraliśy.
          • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 29.11.11, 09:25
            wybraliście bardzo dobrze . hotel super . Ja byłem bardzo zadowolony . co dokładnie chcesz wiedzieć ?
            • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 29.11.11, 18:44
              Cześć flyr.Co do hotelu to w tym roku mielismy tam lecieć ale wszysty nam odradzali ze wzgledu na temperature i na roczną córke.I tak zrobiliśmy pojlecieliśmy do Grecji na Kos.Decyzja była strzałem w dziesiątke.W przyszłym roku Egipt i zastanawiam sie jak to jest z zematą fareona czy ma wplyw na dzieci.O nas sie nie martwie bo wiem że sobie poradzimy ale gorzej z dziecmi corka bedzie miała 2 latk a synek 5.Czy w pokoju hotelowym sa czajniki by zgrzac wode na mleko dziecku czy trzeba wziasc ze soba.Jak wygladaja animacje dzieciece jak z jedzeniem bo czytałamł opinie i wiara mnie szokuje czasami to co wypisuje.Nie zalezy mi na luksusach w pokoju tylko by spedzic dwa tygodnie z rodzina i fajnie sie bawic i miec co wspominac.
              • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 29.11.11, 21:17
                ja byłem w tym hotelu w 2007 r . Mój syn miał wtedy6 lat . Zemsta go nie dopadła . co do czajników hmm.... . Głowy nie dam sobie uciąć ale chyba był . Ja bym sie nie pzrejmował specjalnie tym co wypisuja ludzie . No bo jak ktos mówi , że jedzenie monotonne a sniadanie , obiad czy kolacja jest na kilkanaście sposobów to ja sie zapytuje co ci ludzie jedza w domu . Obiad z 30 dań ? Jedzenie było bardzo dobre zreszta na holidaycheck jest sporo opinni i w zasadzie 90 % dobrych . Byłem w Egipcie 8 czy 9 razy za każdym razem inny hotel i musze przyznac , że ten należy do ścisłej czołówki . co do animacji to szczerze Ci powiem , że nie pamietam ale jest tam amfiteatr i tam codziennie coś sie odbywa ale czy dla 5 latka ? raczej nie . Hotel dobry jak każdy inny w Egiptowie pod warunkiem , że nie szukasz dziury w całym .
                • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 30.11.11, 12:49
                  Witaj.Widze,że Egipt to twoje ulubione miejsce.My jakoś zawsze Grecja ale na przyszły rok nam taka kwote wyliczyli ze sobie podarowaliśy.Egipt ma dobra cene.Co prawda do naszego wyjazdu jeszcze dużo czasu bo prawie dziewieć miesięcy ale lubie poczytac i dowiedzieć sie zawsze coś wiecej.A nie spytałam jak wyglada z temeratura i pojechaniem do miasta.Co do jedzenia to prawda duzo wiary marudzi,ale ze swojego doswiadczenia i obserwacji widze jak ludzie robia nakładaja pełne talerze jedzenia po smakuja reszte wyrzucaja i ida po nowe miałam okazje wiele razy widzieć.Zapewne na terenie bedzie mozna kupic jakies pierdołki do zabawy dziecia czy lepiej wziacs z tad.
                  • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 30.11.11, 13:11
                    blisko hotelu jest sporo sklepików z pierdołami ale ceny zaporowe . Napewno taniej w HRG . Z pod hotelu jezdzą busiki na , które mozna sie zapisać . Poza tym taksówki i pamietam , że w 4 osoby z Makadi do HRG wyszło po jakieś 5 usd na łebka . teraz pewnie drożej . Jeżeli masz na myśli dla dzieci jakies materace , koło , rękawki dmuchane to napewno na miejscu dostaniesz . A na wiązujac do Grecji to w tym roku byłem na Kos w czerwcu ( pare lat temu było Rodos ) tez z TUI i porównujac do Egiptu to Kos wypada żenujaco słabo ale tak jak pisałaś zależy kto co lubi . Kos był z przymusu bo moja kobieta była w tym czasie w ciaży i lekarz zabronił Egiptu i wyjścia nie było ale do Grecji szybko nie wróce . Co do temperatur to w okresie lipiec -sierpień jest gorąco nawet bardzo ale wilgotność bardzo niska więc 40 st w Egipcie ja lepiej znosze niż np 33 st w Turcji gdzie wilgotność jest znacznie wyzsza . No ale jak juz było pisane zależy kto co lubi . Ja ten upał uwielbiam . W zeszłym roku np byłem w Egipcie w październiku i było 35 st w cieniu ale słoneczko pod innym katem przygrzewało więc wystarczył factor 20 do ochrony i generalnie pogoda cudowna . Morze 28 st . Ach . Najlepszy wyjazd jak do tej pory . Lipiec - sierpień to na początek factor 50 no a dla dzieci to obowiązkowo . Ale pomysl rafy , słonce , super hotel i cudowne morze . W miare blisko do luxoru gdzie jest z co ogladać i podziwiać a z Makadi jest ta zaleta , że zabieraja z hotelu jako ostnich a przywoża jako pierwszych więc jedzie sie tylko coś około 4,5 godz . Niestety w waakcyjnych miesiącach temp w Dolinie Królów oscylowała cos około 50 st więc mój ( wtedy ) jeszcze mały syn nie skusił sie . Ale ja szczerze polecam .
                    • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 01.12.11, 11:59
                      Dziekuje za opis.Na pewno sie przyda tym bardziej ze jedziemy z dziecmi ktore za wode i piasek by sie dały sprzedac.Temperatura mi odpowiada gorzej bedzie z mezem bo on nie lubi upałow.Ciekawe jak dzieci zniosa upał.Jak by co to sie odezwe jak bede miała jakies pytania.
          • agnieszka-7-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 29.11.11, 18:08
            Hej . Ja wybieram sie z rodzinką 2+2 .Lecimy 5 lipca na 2 tyg.Proszę o kontakt na meila ; agmarciniak@wp.pl
    • bianius72 Re: iberotel makadi oasis club hotel 05.12.11, 17:01
      Hej. Ja też jadę do tego hotelu. Właśnie podpisałam umowę smile od 26 lipca na 2 tygodnie. Wylatuję z Katowic. Czy ktoś też ma taki termin??? Byłoby fajnie spotkać Rodaków smile
    • mamazosi35 Re: iberotel makadi oasis club hotel 10.01.12, 20:10
      witam,
      Pierwszy raz lecimy na zagraniczne wakacje, zdecyedowaliśmy się na Egipt :wylot z Poznania 21.06/05.07 do Iberotel Makadi Oasis , proszę o wszelkie wskazówki. Lecimy z córką prawie 8 -latką, co zabrać. Jestem bardzo ciekawa jaki będzie hotel, jak wyżywienie, opinie sa różne, choć przeważają te gorsze, mam milion myśli, pozdrawiam Ania
      • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 12.01.12, 21:18
        witaj,Mamo Zosi,miło mi bardzo smile lecę z rodzinką 2+3( syn 11 lat i córki bliźniaczki,prawie 8 lat),21.06-05.07smile
        Ja nie czytałam zbyt wielu złych opinii,raczej przeważają dobre,znajomi byli-polecali-zwłaszcza,że wtedy nie było jeszcze aquparku na terenie.U mnie przeważyła cenasmile najlepsza dla naszej rodziny.
        to będzie rówież mój 1 pobyt w Egipcie,wcześniej bywalismy w Europie,tej ciepłejsmile
        pozdrawiam,Monika
        • mamazosi35 Re: iberotel makadi oasis club hotel 18.03.12, 10:10
          witaj, wychodzi na to, że polecimy razem smile Nie masz obaw ? ja lecę z jednm dzieckiem i mam wielki strach, sama nie wyobrażam sobie lotu, ogromnie się boje, a jak mała to zniesie, nie wiem ? Jak piszesz, latałaś już wcześniej, jak dzieci znosza lot ? Nie boisz się ? Nie wiem jak się przygotować do takich wakacji, co wziąść. w jakie leki trzeba sie zaopatrzyc ? Slyszałam, że do samolotu nie można wnieść picia, już coraz blizej do wyjazdu , praktycznie 3 miesiace. pozdrawiam
          • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 18.03.12, 18:02
            polecam wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,622,134259680,134259680,Kilka_wskazowek_dla_osob_lecacych_po_raz_pierwszy.html
            ja lece do tego hotelu 10 maja i juz się doczekać nie mogę smile
            • max5552 Re: iberotel makadi oasis club hotel 07.04.12, 08:29
              my tez 10 maja 2+1
              • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 23.04.12, 22:23
                Cześć wszystkim tym co wybieraja sie do tego hotelu.Mam pytanie jakie macie godziny wylotu i przylotu bo ja po swojej godzinie jestem w szoku.Wylot mamy Poznań 04:45 - 09:15 Hurghada a powrót Hurghada 21:25 - 02:10 Poznań i nie bardzo sobie to wyobrażam lecąc o tej godzinie z dwójką małych dzieci mam nadzieje że sie to zmieni.
                • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.04.12, 15:35
                  warszawa 5 rano . Lepiej być nie mogło . Około 11,30 w hotelu i można zacząć słodkie lenistwo z drinkiem w reku .
                  • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.04.12, 17:23
                    flyr - kiedy lecisz? bo te godziny wylotów cos fiksują - dwa tygodnie temu pytałam w biurze - powiedzieli 15.55 i takie też były w ten weekend na stronie tui. Wczoraj znowu dzwonilismy do biura, bo ciągle vouchery nie przyszły i znowu mówią, że 5 rano...
                    • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.04.12, 19:25
                      17,05 . Takie godziny przesłali mi na meila
                    • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.04.12, 19:26
                      oczywiscie mam na mysli Warszawe
                      • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.04.12, 19:30
                        na stronie TUI jest 5 rano

www.tui.pl/bilety-lotnicze/wyniki-wyszukiwania?action=search&agent=tuipolen&depApt=WAW&dstApt=HRG&pax=2&day=17&month_1=5-2012&retDay=24&month_2=5-2012&dayshift_1=%252B%2F-%25201&dayshift_2=%252B%2F-%25201
                        • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.04.12, 19:36
                          no własnie, teraz jest piata rano, a w weekend była 15.55 smile) ja tez się cieszę z tej godziny, bo faktycznie jest dzień do przodu smile my lecimy 10 maja na 2 tygodnie smile
                • magicznym Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.05.12, 10:37
                  witam, my też lecimy 10 maja (2+1 czterolatek) i dowiadywałam się w tui co proponuja w zwiazku z późnym wylotem - mamy dowiadywać się na miejscu czy będzie możliwość korzystania z all czy też zabiorą bransoletki i radźcie sobie sami... to samo z przylotem... może ktoś wie, jakie tam obowiązują zasy przed i po check in w hotelu? Bo jak nam przyjdzie czekać do popołudnia az rozpocznie się doba hotelowa, zeby dac młodemu pic i jeść to niewesoło...
                  • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.05.12, 16:03
                    my my wracamy 24 maja i wylot z HGR mamy o 10.05, więc tu sie nie ma co martwić, natomiast przy zameldowaniu pewnie dadzą pokoje od razu, w końcu to nie szczyt sezonu i pewnie spora część stoi pusta.. także spoko, jakoś to będzie smile)
                    • magicznym Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.05.12, 18:11
                      pokoje pokojami... ale ja się zastanawiam czy można będzie korzystać od razu po przylocie z infrastruktury hotelu (ręczniki, leżaki) i jedzenia/wody... bo po locie i przyjeździe na 9.15 rano to młode będzie głodne i spragnione...
                      • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.05.12, 19:33
                        a skąd lecisz ? W wawie zmienili godziny wylitu z 5 rano na 21,20 . Cały dzien w plecy a było tak pięknie
                        • magicznym Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.05.12, 20:30
                          lecimy z poznania, wylot 4.45; powrót 21.25
                          • max5552 Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.05.12, 21:09
                            katowice tez zmienili z 9:15 na 19:00 wylot
                            dzis przyszly nowe bilety
                            • magicznym Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.05.12, 21:17
                              a udało się czegoś Ci dowiedzieć, czy możemy korzystać z barów/wody po wymeldowaniu. bo wymeldowują nas o 12-tej.
                              • gemalla Re: iberotel makadi oasis club hotel 10.05.12, 19:11
                                pytanie nie do mnie ale się wtrącę-byłam tam w 2009 i po wymeldowaniu o 12 stanowczo mówili żeby nie ściągać opasek,wprawdzie od wymeldowania do busa naszego było 2,5h ale zawsze jest nadzieja że nic się nie pozmieniało. z hotelu będziecie zadowoleni, plaża fajna, woda po sam brzeg, jedzenie mniam smile
                                • magicznym Re: iberotel makadi oasis club hotel 25.05.12, 17:09
                                  wróciliśmy i już wiemy, że po wymeldowaniu all jest do końca pobytu w hotelu tj. my do 18-tej; karty ręcznikowe zostawiali pomimo nieprzedłużania doby hotelowej; przedłużenie doby - do 16-tej 20 euro, potem 5 euro za każdą godzinę. Lepiej płacić w euro bo kurs przeliczenia przez nich na dolary jest niekorzystny (60 euro - 45 dolarów), jedyny minus wspaniałych wakacji to duża ilość meduz przy plaży, ale to nie wina hotelu. Jedzenie w średnim wyborze ale bardzo dobrze dosmaczone. Czysto. Zemstę miały dwie osoby, które złapały ją prawdopodobnie na wycieczce poza teren hotelu. jeżeli macie pytania to odpowiem
        • mamazosi35 Re: iberotel makadi oasis club hotel 05.02.13, 20:59
          hej, nasze poprzednie wakacje mineły już bezpowrotnie i chyba wszyscy wrócililiśmy cali i zdrowi i co najważniejsze zadowoleni z poprzedniego wyboru, jestem ciekawa, co planujecie w tym roku ? Może ktoś wróci do Makadi ?
          my niesttey musimy sobie w tym rooku odpuścić z powodów finansowych, może wybierzemy się na kilka dni nad nasze może, a jak u Was ???
          planujecie już cos ?
          pozdrawiamy
    • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 26.04.12, 15:09
      dzisiaj dostałem info sms-em od TUI ( jakas nowość ta usługa ale bardzo miła ) z potwierdzeniem godzin wylotu i powrotu z HRG . Wylot 5 rano , powrót 10,05 . Lepiej nie mozna było trafić
      • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 26.04.12, 20:22
        Cześć.Myślałam,że nikt nie odpisze.Ja wiadomość dostałam 20 kwietnia z tymi godzinami.A jedziemy dopiero 30 sierpnia do 13 września z Poznania więc sporo czasu jeszcze przed nami.Ale bede miała do ciebie proźbę jak wrócisz daj znac bo chciałabym się dowiedziec czy w pokoju jest czajnik do grzania wody.Moja córka pije jeszcze mleko i nie wiem czy wziąść czajnik czy podgrzewacz by podgrzac wode na mleko i jakie sa gniazdka.Będe bardzo wdzieczna.Mam na dzieje,że godzina się zmieni.
        • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 27.04.12, 07:40
          gniazdka są normalne na 100 % . Byłem w tym hotelu jak i wielu innych w Egipcie i gniazdka zawsze były takie jak w polsce więc przejsciówek nie potrzebujesz . Co do czajnika to nie pamietam ale jak wróce to napisze . Jeżeli bym nie napisał ( bo pamięc jest ulotna ) to sie przypomnij . Na forum jestem codziennie to zauważe . Lecę niestety tylko na tydzień .
          • krolis11 Re: iberotel makadi oasis club hotel 27.04.12, 14:33
            Witam
            lecimy z córką 8 letnia od 24 maja na dwa tygodnie, intereuja mnie rafy i rybki, wiem że moge pmarzyć o takich ak w Sharm bądź Marsa ale czy coś ciekawego zyje tam pod wodą?
            • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 27.04.12, 17:07
              oczywiście nie ma co prównywać ale nie jest tak najgorzej . Na wysokości plaży Iberotela Oasis trzeba przejść płycizna około 150 m i tam zaczyna robić sie głebiej . Rafy są w kształcie koła , jest ich kilka . Zdarza sie , że fragmentami nawet mocno żywa i kolorowa ale do SSH to przepaść natomiast rybek całkiem sporo , duzych srednich i małych . Atrakcja sa płaszczki ,które potrafia wygrzewać sie na pląży . Jak ktoś odważny to mozna dotknąć ( widziałem takich smiałków ) nawet specjalnie nie płochliwe . Ja omało na jedną nie wlazłem tak około 10 m od brzegu ale ona mnie pierwsza zauważyła i stwierdziła , że nie ma ochoty aby po niej przechodził 90 kg słonik więc sie oddaliła . Generalnie jak dla mnie ( byłem w róznych miescach w Egipcie pewnie z 10 razy) to skali 1-10 to tak 5-6 bym dał ale bardziej ze wzgledu na ryby niz wygląd samuch raf .
              • krolis11 Re: iberotel makadi oasis club hotel 27.04.12, 21:17
                Bardzo dziekuję za odpowiedź.
                Mam jeszcze pytanko odnosnie atrakcji dla córki, czy obok aqauaparku możan spokojnie się rozłożyć i czy kids club jest w miarę fajny (jeżeli posidacie takie informacje).
                Zastanawiam się czy wybrać wycieczkęna Giftung (juz raz byliśmy ale wtedy nie byłam takim zapalonuym snurkiem), nie wiem jaki teraz jest koszt takiej wycieczki?
                Pozdrawiam
                • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 28.04.12, 18:19
                  jak ja byłem w tym hotelu to jeszcze aqua parku nie było wiec nie potrafie odpowiedzieć na Twoje pytanie
                  • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 28.04.12, 18:20
                    z kids clubu nie korzystałem hi hi ale tak jak w wiekszości przpadków jakieś malowaniki na twarzach robili dzieciakom , lody i ty podobne pierdoły . Mój syn mial wtedy 7 lat i juz chyba był za duzy na takie sprawy
                    • krolis11 Re: iberotel makadi oasis club hotel 02.05.12, 22:25
                      Z tego co przeczytałam to wymienimy się terminami, bedziesz wracał jak ja bede się zaczynała smażyc w słonku, no cóz może jeszcze jakis rodaków z dzieciakami spotkamy..
                      Miłego wypooczynku bo to coraz bliżej, mnie czeka jeszcze Komunia córy a potem wakacje...
                      • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 12.05.12, 21:28
                        Mam proźbę te osoby które pojadom tam wcześniej dajcie znać jak było co warto wziąść a czego nie.Bede bardzo wdzięczna bo my lecimy dopiero pod koniec sierpnia z dwojka dzieci.I jestem ciekawa wrażeń.
                        • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 14.05.12, 20:11
                          monika wyluzuj !!! Co tez mozna wziąć do Egiptu w sierpniu . Humor , strój kapielowy i klapki !!!!!
                          • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 14.05.12, 20:12
                            chyba , że masz na mysli dzieci . Oczywiście pamietam o czajniku i jak wróce to dam znać
                            • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 14.05.12, 21:57
                              Ja na samą myśl o Egipcie nie mogę się doczekać ,że moje ciało będzie się smażyc na śłońcu.Tatuś bedzie się w tym czasie zajmował dziecmi.Humor to ja mam cały czas od kiedy zakupilismy ta wycieczke.Tylko tyle czekania jeszcze.
                              • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 24.05.12, 22:10
                                właśnie wróciłem . Jak ktoś ma jakies pytania to smiało , chetnie jutro odpowiem p.s czajnika w pokoju nie ma
                                • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 28.05.12, 15:45
                                  witam,opisz wrażenia,proszę,co na plus,co na minussmile z góry dziękujęsmile
                                  • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 28.05.12, 16:32
                                    jak zwykle wspaniale . generalnie nie jestem czepliwy wiec wakacje były super udane . Pogoda , zarcie , baseny , może i ogólnie wrażenie super pozytywne no ale żeby nie było tak pieknie to powiem tak ; okazało sie , że przy duzym basenie całe jedno najdłuzsze skrzydło hotelu jest w remoncie . Cieszko wysiedzieć przy duzym bo hałas czasami jest dość spory ( borowanie , stuki , puki i ogólny hałas remontu ) . W TUI odziwo o tym nie informowali . Może w sumie dzieki temu było nie zbyt duzo osób i do baru czy posiłków nie było kolejek . Tak samo w przypadku leżaków nien trzeba było zajmowac rano . Generalnie czas spędzalismy przy mniejszym basenie ( lub nad możem ) . Remont w sumie sie przyda bo klima w pokoju dramat . strasznie głosna i nie chodzi o szum powietrza tylko jakieś zgrzytanie, wibracje itp. Zmienilismy pokój na inny ale było tak sobie . Znajomi mieli pokój z tak samo super cichą klimą . Remont jest w srodku budynku kompleksowy z wymiana okien więc szybko sie nie skończy . Naszczeście noce nie były upalne więc spaliśmy przy otwartym balkonie i oknie a w dzień nas nie było więc w sumie nie przeszkadzała klima no ale jak pzryjdziew nocy + 30 st to współczuje . Nad możem małe rozczarowanie bo od diabła meduz . W sumie tylko jednego dnia było mniej wiec jak sie snurkowało to sie o nie nie ocierałem . No ale to nie wina hotelu czy BP . Widocznie w maju w tym rejonie występuja . Widok brzydki bo cała plaża nimi ,, zasrana " . Dzieci wyrzucaja je na plażę a rodzice siedza i sie rechoczą . jakis dramat . Generalnie spuer ale jeżeli nastepnym razem do Makady mi sie zachce to wybiorę inny hotel . 2 razy wystarczy w tym samym .
                                    • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 28.05.12, 16:34
                                      rany oczywiście morzem
                                    • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 28.05.12, 19:41
                                      to ja jeszcze dopiszę, że aquapark też super, niedaleko hotelu bank, gdzie można wymienić pieniądze lub wybrać z bankomatu, jest też sklep ze stałymi cenami, gdzie można kupić np starter do komórki i doładowanie, tudzież sok Hortexu w kartonie smile. Na terenie hotelu mili sklepikarze, ceny rózne, taki walcowany świecznik na stół ( w hotelu stoją na stolikach przy barze przy basenie) można kupić za 10 dolarów, a w Hurghadzie w KARNAK BAZAR za 15 dolarów. Więc jesli ktoś wybierze się na fakultet z TUI do Hurghady to proponuję nie kupowac w KARNAK BAZAR, tylko prosic przewodnika, żeby podjechac na koniec do KLEOPATRA BAZAR - tam jest spoooro taniej smile. On co prawda nie będzie z tego zadowolny, ale się powinien zgodzić, przynajmniej tak u nas było...
                                      w aptece nie ma antinalu, ale jak poprosicie miła Panią Jolę z TUI (rezydentkę) to Wam kupi w Hurghadzie za 2 dolary smile
                                      • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 29.05.12, 09:46
                                        To po częśći jesteście zadowoleni my mamy jeszcze trzy miesiące wiec mam nadzieje ze remont sie do tego czasu skonczy.A co warto wziąsc nie ukrywam ze moja dwuletnia corka znajac życie pewnie zachoruje na tak zwana zemste fareona czy czajnik bez pezprzewodowy brac czy lepiej podgrzewacz ona pije rano i wieczorem jeszcze mleko.Napiszcie jeszcze gdzie warto pojechac i co zabrac.Bardzo mi sie przydadza wskazowki od osób ktore juz były.A jak przebiegał dojazd do hotelu i czy te godziny 4.45 sa aktualne
                                        • moniaooo Re: iberotel makadi oasis club hotel 29.05.12, 17:52
                                          Czy w hotelu jest dostęp do internetu? WI-FI czy kafejka internetowa?
                                          • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 29.05.12, 19:32
                                            szczerze powiem , że nie wiem bo na wakacjach odpoczywam i od wszelkich tego typu sprzetów trzymam sie z daleka
                                          • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 29.05.12, 19:38
                                            jest dostęp do internetu na pewno, ale nie korzystaliśmy, więc nie wiem co i jak.
                                        • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 29.05.12, 19:46
                                          czajników w pokojach na pewno nie ma, więc decyzja nalezy do Ciebie.
                                          Transfer z hotelu na lotnisko trwał ok40 min - zatrzymywaliśmy sie tylko w Titanicu i u nas. Dzieci z reguły zemsty nie miewają, nie pamietam już, czy antinal nadaje się dla takich maluchów, ale chyba tak. Możesz wziąć wapno na wszelki wypadek, bo nasze dzieci coś wysypało - chyba wina wody. przydał się też altacet - moje dziecię uderzyło się na placu zabaw smile. No i jeśli się zmieszczą to proponuję jednak wziąć ręczniki, bo te co dawali, czasem były podejrzane bardzo... że raczej chyba tylko wysuszone niż wyprane.... no i spray na komary, nam wprawdzie akurat się na to nie przydał, ale zlikwidował sznureczek mrówek przy balkonie w pokoju.
                                          • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 29.05.12, 20:39
                                            Dzieki ci za tak szybka odpowiedz.Bardzo dziekuje za te wszystkie wskazówki o wapnie nie pomyslałam i na pewno wezme.Reczniki tez a miałam nie brac.Widze ze ze mrowki to prawda.
                                            • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 29.05.12, 22:20
                                              nie ma za co smile mrówki pojawiły się jakoś na początku, bo koło drzwi balkonowych pewnie był jakiś okruch smile ale jakby sie pokazały to zgłaszasz w recepcji i przyjdą wypryskać smile aczkolwiek jeśli tym samym, co na korytarzach, to nie polecam, bo śmierdzi troszku wink raz koło basenów spadł nam jakiś kawałek kukurdzy, to nie minęła chwila i cały był "obsadzony" przez mrówki, i to takie spore smile ale spoko, to też taka mała "lokalna atrakcja" smile)
                                              • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 30.05.12, 09:57
                                                u mnie akurat mrówek nie było ale prawda jest to co piszą powyzej odnosnie reczników . Wygladały na suszone a nie prane . Fakt zawsze w innych hotelach były czysciutkie a tu takie raczej myszka tracały .
                                                • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 30.05.12, 10:24
                                                  Wielkie dzieki a jeszcze pytanko co lepiej wziąsc euro czy dolary i gdzie warto robic zakupy pamiatki itd czy dla dzieci lepiej pobrac zabawki i sprzety do pływania z tad czy tam kupic.
                                                  • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 30.05.12, 12:23
                                                    my zawsze zabieramy dolary - ja kupuje w banku, bo mogę zamówić drobne - jednodolarówki i piątki, poza tym na "niedowydania" - ok.200 euro, na tzw."czarną godzinę". jeszcze nigdy się na całe szczęscie nie przydały smile. Na miejscu wymianiamy w banku dolary na ichnie funty - bo w sklepach lepiej jest płacić tą walutą. Sprzęty do pływania na pewno możesz kupić na miejscu, ale niestety nie znam cen - moje dziecko już za duże. O pamiątkach pisałam gdzieś wyżej smile.
                                                  • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 30.05.12, 12:42
                                                    my sie wybralismy busikiem hotelowym do Hurgady na zakupy ( 8 usd od osoby , 3 godz na miejscu ) i powiem szczerze , że takiego natrectwa i chamstwa to ja jeszcze nigdy w Egiptowie nie widziałem . Na bezczelnego dwóch kieszonkowców chciało nas okraść pod przykrywka sprzedazy papierosów . Byłem juz kiedys w Hurgadzie ale zapamietałem ja zupełnie inaczej . Myslę , że wiecej wicieczki na zakupy do Hurgady nie odbedę . Ja rozumiem ich specyficzny rodzaj podejścia do handlu ale teraz to przechodzi ludzkie pojęcie i do tego 2 razy reka araba ladowała raz w mojej kieszeni raz w kolegi . Mało co nie skończyło sie bijatyka . ułomiki nie jesteśmy ale strach był . Za Mubaraka tacy nachalni , namolni i bezczelni nie byli a teraz hulaj dusza piekła nie ma .
                                                  • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 30.05.12, 19:46
                                                    No to nie ciekawie.Przygode i stracha musieliscie miec nie zlego.To jak juz tyle razy byłes w egipcie to w przyszlym roku gdzie indziej.
                                                  • magicznym Re: iberotel makadi oasis club hotel 31.05.12, 07:59
                                                    Było miło, ale... plaża sprzątana "na niby", grabią śmieci z miejsca na miejsce, raz znalazłam strzykawkę z igłą na piasku. Internet jest - 25 funtów za 30 min na kartę, ale nasza pomimo wylogowania się po 10 min, przy kolejnym logowaniu była pusta - nie wiem, może trzeba wykorzystać w określonym czasie. Zakupy robiliśmy poza hotelem ale w Makadi - koszmar natręctwa. Wycieczkę do Luksoru załatwialiśmy u Sylwi z www.hurghadawycieczki.pl, tanio, super sprawnie. Przewodnik polski, chociaż były tylko 2 os. + 4 Rosjan. Wyspy bananowej nie polecam, fajnie popłynąć NIlem i tyle... tam brudnawy sad bananowy. Woda gorąca i zimna jest w dystrybutorach w restauracji/barach, więc mleko wymieszasz. Bagaży przy wyjeździe nie ważyli dokładnie - 1 z 3 trafiła na wagę. Sprzęt do snurkowania braliśmy w ramach all, sprawny, tylko opłukać i ok (kaucja 20$). Weź coś na komary. Na zemstę pomógł nasz Nifuroksazyd (można dawać dzieciom też). W Hurghadzie byliśmy tyko przy okazji nurkowania i wystarczy. Przy plaży żyją: murenka, płaszczyki i trochę kolorowych rybek rafowych, rafki 3 małe, najładniejsza po lewej stronie. Wode dla dziecka wnieslimy na lotnisko Hrg bez problemu. Kanapki też.
                                                  • magicznym Re: iberotel makadi oasis club hotel 31.05.12, 08:07
                                                    odnośnie dmuchańców i innych - my mieliśmy swoje, ale ceny w aquaparku przyzwoite (a tam przciez najdrożej), ok 20 $ jakieś spore materace były. Moim zdaniem lepiej mieć własne i najwyżej zostawić jak się zużyją; woda w aquaparku mocno chłodnawa dla naszego dziecka (4 lata), więc nie szalało w basenach. Uwaga na potwornie gorące płyty przybasenowe. W aquaparku jest przerwa od 12.20 do 13.30 w działaniu zjeżdżalni. Odnośnie kasy do "niewydania" na zapas - my preferujemy kartę przedpłaconą z określoną kwotą, zawsze mniejsza szansa na stratę gotówki...
                                                  • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 31.05.12, 08:18
                                                    co do plaży to ja nie zauwazyłem aby było brudno . Co do sprzetu do snurkowania to za Chiny ludowe nie wziął bym do ust po kimś rurki nawet opłukaniej . Nie wiem jak tak można ( jak pomysle , że tysiąc osób miało ja w ustach to az mnie mdli ) od lat mam swój i tylko z tego korzystam tym bardziej , że jakiś tam podstawowy zestaw w necie czy tez decathlonie to mozna kupić za 99 pln . Z woda w basenach w aqua parku to zgodze sie , że dość zimna ale może po południu jest lepiej by bylismy od rana do tej przerwy .
                                                  • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 31.05.12, 08:33
                                                    byłem tez na wyspach greckich w Tunezji , Turcji , Hiszpania i tak naprawdę Egipt jest najfajniejszy . I jedno Egipt ma czego blisko nie ma nigdzie a mianowicie rafy !!!!!!!!!!!! Kobita ciagle mi marudzi , że chce gdzie indziej ale ja sie nie daje !!!!!!
                                                  • magicznym Re: iberotel makadi oasis club hotel 31.05.12, 10:00
                                                    no z fajką to rozumiem, wiadomo lepiej mieć własną... ale maska i płetwy to już bez przesady wink a pomyśl ile osób je z tych plastikowych talerzy w barze plażowym; na plaży pełno było plastików, kubeczków rozdeptanych (pociechy się bawią, a rodzic już nie podniesie) i petów, pomimo postawianych koszy na śmieci; sprostowanie - przedłużenie pobytu do 18 tej - 30 euro za pokój. Egipt faktycznie ma przewagę nad np. Turcją - cieplej i rafa, ale mi mniej odpowiadało natręctwo miejscowych oraz sama plaża. Rzecz gustu. Ze względu na M. Czerwone i tak będziemy tam jeździć... smile
                                                  • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 31.05.12, 19:41
                                                    ja jeszcze zapomniałam napisac o napojach z dystrybutorów typu cola, sprite i tym podobne. Nie zawsze były gazowane, czasem pomieszane, a w barze przy basenie zalatywały bardzo często jakąś chemią... no i faktycznie na plazy te plastikowane talerze, pewnie tylko płukane.... a w aquaparku były jednorazówki więc ok... poza tym spokojnie można w barach zamawiać kolorowe soki, bo są nalewane z kartonów + jakiś gazowany, moje dziecko piło i wszytsko było ok smile.
                                                  • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 31.05.12, 20:47
                                                    Teraz to żone na malediwy zabiesz woda rewelacja cieplo czego pragnąc wiecej.Fajnie że dzielicie sie przeżyciami.Jeszcze raz wielkie dzieki.
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 09.06.12, 23:46
                                                    Witam!

Kto z Was ma wylot 26.07.2012 z Katowic?

Proszę odpowiedzi na pytania:
                                                    Ile godz. leci się do Hurghady i jak to wygląda przy małym dziecku 2 lata 9 miesięcy w samolocie?
                                                    Ile orientacyjnie wydaliście i czy lepiej wziąć dolary czy inną walutę?
                                                    Jak z "zemstą faraona" co najlepiej jeść żeby nie przylepić się do kibelka?
                                                    Jak ogólnie oceniacie hotel Makadi Oasis i od ilu lat przyjmują dzieci na animacje?
                                                    Np. ile do paszportu dać w recepcji żeby dostać fajny pokój?
                                                    Za ile można kupić maskę z płetwami i rurką? czy lepiej wziąć swoje.?
                                                    Proszę plus minus opiszcie mi jedzenie jakie serwują i jak to smakuje, bo mam bardzo wybredną żonę i nie wiem czy przed wyjazdem jej nie zmienię (hehe żartuje)

Dziękuję z góry za info...
                                                  • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 11.06.12, 11:08
                                                    no sorka ale na wiekszość pytań znajdziesz odpowiedź w tym watku . Ile sie leci ? Nie wiem czy jaja sobie robisz czy pytasz sie poważnie ? Co do jedzenia , jak to smakuje ? Każdy ma inny gust i jest to subiektywne odczucie . Znajda sie tacy co powiedzą , że za mało urozmaicone bo 15 dań na obiqad to mało jak by mieli przynajmniej 20 dań na obiad do wyboru w domu . Mi tamto jedzenie smakuje bo duzo potraw jest w sosie pomidorowym a ja uwielbiam akurat . Meet bools dla mnie rarytas . Jeść mozna wszystko . Zemste najcześciej dostaje sie np od drinków z lodem generalnie od wody nie butelkowanej a nie od jedzenia no chyba , że sie bedziesz objadać się jak prosie .
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 11.06.12, 23:23
                                                    Pytam bo chcę wiedzieć dokładnie wiem że ok 4-4,5 godz. ale chcę to potwierdzić u osób które już tam leciały.
                                                  • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 12.06.12, 08:43
                                                    zależy którędy leci czy nad Turcja czy tez możem egejskim i wyspami greckimi . Z reguły jest to 4,20 róznica wtedy moze wynosić około 10 minut ale to jakos większego znaczenie nie ma . Z powrotem i owszem bo jeżeli lecisz do wawy to z południa mozna od razu podejśc do lądowania znad Piaseczna i wtedy czas sie skraca a mozna lądowac od strony północnej więc musi całą wawe okrążyć wtedy 15 minut latania dłużej
                                                  • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 13.06.12, 22:21
                                                    Flyr.Mam jeszcze takie małe pytanko co do cen.Znajomi właśnie wrocili i jakoś uwieżyc mi sie nie chce że zostawiali pani pokojówce 1$ i w pokoju mieli wszystko wylizane do czstości i jak przylecieli to włożyli 5$ do paszportu i tym właśnie załatwili sobie nie zly pokoj jakos wierzyc mi sie nie chce dlatego pisze może ty cos pomietasz z cen a nawet papierosów z tad nie brali bo tam opłaca sie bardziej kupic.Jak bys podał mi jakies przykładowe ceny bede wdzieczna bo w internecie sa ale z 2009 roku.Dzieki i pozdrawiam.
                                                  • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 14.06.12, 10:42
                                                    za sprzatanie daweałem 2 usd . Za pokój nic . Na samym poczatku dostałem na parterze i do tego z chuczącą klima więc poszedłem na recepcje i wymienili bez żadnej kasy na inny pokój . Nie wiem na diabła dawac z góry kase jak nie wiadomo co dostaniesz a druga sprawa jest taka , że tam pokoje wszedzie są takie same te wokł dużego basenu . Przy małym basenie są z wiekszymi tarasami ale tam nie mieszkałem więc nie wiem jak jest w srodku . Co do cen to jestem nałogowym palaczem ale papierosy kupowane tam może i tańsze ale strasznie smakuja . Ja nie moge tego palić . Na okeciu karton LM Lights to 82 pln ale w samolocie ( Enter Air ) 72 pln !!!!!!! Ja sie pospieszyłem z zakupem a sie okazało że w samolocie taniej . Generalnie ceny w samolocie mieli nie złe .
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 14.06.12, 22:39
                                                    A ile przykładowo miałeś dolarów na miejscu?
                                                    Bo tak planuję ok. 30 x 1 $
                                                    i jakieś 5$ i parę 10$ tak żeby było ok 100$ to wystarczy?
                                                    Aha napisz jak możesz czy buty na plażę obowiązkowo?
                                                  • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 15.06.12, 09:48
                                                    w Egipcie buty do wody zawsze sa obowiązkowo . Ja na tydzien zawsze biore około 400 $ w zależnosci ile planuje fakuletów czy też pamiatek . Generalnie teraz raczej wypoczywam tylko bo w Egipcie byłem juz duzo razy więc zdążyłem wszystko zwiedzic . Została mi tylko Aleksandria . Generalnie jak możesz to zabierz jak najnizsze nominały . jak bedziesz za coś płacił to róznie u nich z wydawaniem reszty . Wydadza ci w funtach Egipskich a tam łatwo o przekręt . Niestety taki naród . Coraz bardziej mam wrażenie bezczelny . W tym roku przesli samych siebie chyba wolność im do głowy za bardzo uderzyła . Nie mówi tu o obsłudze hotelowej tylko o sprzedawcach w sklepikach czy tez kieszonkowcach w Hurgadzie
                                                  • mloda2008 Byłam, zobaczyłam, odpowiem na pytania :) 30.07.12, 22:25
                                                    Jeśli macie jakieś pytania, to chętnie odpowiem na podstawie naszych dość świeżych doświadczeń z 2-tygodniowego pobytu z 2,5-letnim dzieckiem wink
                                                  • mardaop Re: iberotel makadi oasis club hotel 15.06.12, 14:20
                                                    witam
                                                    wróciłąm i jestem bardzo zadowolona. Jedzenie bardzo dobre, wszędzie - stołówka, plaża,bar.
                                                    Rewelacyjne centrum spa MAKADI SPA- masaże poprostu "biją na głowę" wszystkie na które chodziłam w Polsce, miałam tam masaż ziołowy, indyjski i light, poprostu poezja.
                                                    Plaża bardzo ładna, w zasadzie z moch wszystkich pobytów, ten był najlepszy pod każdym względem.
                                                    POLECAM naprawde bardzo fajnie, również ze względu na szybki transfer z lotniska z TUI.
                                                  • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 15.06.12, 16:10
                                                    witam,mam pytanie odnośnie jedzenia?Czy dzieciaki-niejadki znajdą coś dla siebie(niejadki uwaga:w sensie bez warzyw i owocówsad) czy pizza jest?smile I pytanie odnośnie remontu prowadzonego przy dużym basenie-da się wytrzymać?pozdr,Monika
                                                  • bianius Re: iberotel makadi oasis club hotel 15.06.12, 17:05
                                                    Hej witam! Ja też wylatuję 26.07 z Katowic. Fajnie się czyta wasze wspomnienia. Wygląda na to , że będzie dobrze. Mam tylko jedno pytanie. Czy jest dostęp do wody butelkowej w ramach all czy trzeba kupić we własnym zakresie?
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 15.06.12, 23:05
                                                    Do bianius:
                                                    No to się napewno spotkamy... Jedziesz też z dzieckiem? Ja jadę z 2,5 latkiem i znajomi również ten sam termin i z 2,5 latkiem.

Do monikap31:
                                                    Ile płaci się za masaże?
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 15.06.12, 23:13
                                                    Do bianius:
                                                    No to się napewno spotkamy... Jedziesz też z dzieckiem? Ja jadę z 2,5 latkiem i znajomi również ten sam termin i z 2,5 latkiem.

Do mardaop:
                                                    Ile płaci się za masaże?
                                                  • bianius Re: iberotel makadi oasis club hotel 16.06.12, 08:09
                                                    Fajnie, że będzie więcej Polaków smile. Jadę z dzieckiem ale mój juz ma 14 lat smile
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 03.07.12, 22:05
                                                    Napiszcie mi ile mam wziąć sobie kasy $ do Makadi ??
                                                  • flyr Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.07.12, 08:20
                                                    tyle żeby wystarczyło
                                                  • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 04.07.12, 20:09
                                                    Też się zastanawiamy ile wziąść.Myślimy o kwocie 1000 dolarów,ale jak narazie w kantorach jest problem bo nie maja po 2001 roku.
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 05.07.12, 15:58
                                                    1000 $ to chyba za dużo ja myślałem o kwocie ok. 150$
                                                  • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 15.07.12, 20:56
                                                    Słuchajcie jakie wycieczki warto zorganizowac do zobaczenia.Odpada kair bo z 5 latkiem i 2 latkiem to nie bardzo na taka wycieczke.Poleccie cos.
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 16.07.12, 11:05
                                                    My też z 2 latkiem (2 lata 8 miesięcy) i napewno na wyspę Giftun popłyniemy a co dalej to zobaczymy jak się będą zachowywać.
                                                  • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 18.07.12, 23:29
                                                    Czy ktoś tu jeszcze zagląda.Bo ci co wrócili to raczej juz nie.chyba że częsc was jeszcze nie wyleciała.
                                                  • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 19.07.12, 22:57
                                                    witam,wróciliśmy 05.07.12-jesteśmy bardzo zadowoleni.Polecam gorąco,Wam zazdroszczę,ja już odpoczęłam od upałów i chętnie bym poleciała ponowniesmile.Byliśmy na wycieczce na Mahmaya(Tui)-polecam,bardzo dobrze spędzony czas,snurkowanie na głębokiej wodzie- dla dzieciaków rewelacyjne(1 raz). Ogólnie naprawdę nie ma się do czego przyczepić;mieliśmy dwa pokoje rodzinne z widokiem na basen,obok siebie ,bez dolarów w paszporciesmile. Jedzenie-każdy znajdzie coś dla siebie.Obsługa wszędzie przemiła,starająca się dogodzić wszystkim.Dzieciaki korzystały z animacji w drugim tygodniu-zachwycone-pozdrawiamy Natalię-super dziewczyna.Remont przy dużym basenie niesłyszalny-kompletnie nieprzeszkadzający.Jeżeli o coś jeszcze chcecie zapytać-czekamsmileMOnika
                                                  • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 13:33
                                                    Dzięki bo tak na prawde nie wiemy gdzie jechac z dziecmi ze by im sie nie nudziło na wyciecce.A jedziemy ze znajomymi ktorzy tez maja dzieci ja wiem ze jest swietna plaża i park wodny ale ja i mąż nie lubimy siedziec w jednym miejscu wiec jakies wycieczki zaliczymy.Tez zesmy zglaszali pokuj obok siebie wiec jestem ciekawa czy dostaniemy kupiłam tez czajnik mały bez przewodowy bo mała mleko jeszcze pije.zastanawiam sie nad recznikami bo czes was pisała ze nie zadobrze ich wygladaja i nad lekami dla dzieci.Dla mnie wszystkie wskazowki wazne do egiptu jedziemy pierwszy raz zawsze jechalismy na wakacje kierunku kreta kos rodos.
                                                  • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 14:30
                                                    wzięłam ręczniki -plażowe z domu,niemal nie korzystałam(na wycieczki).Brałam ręczniki na basenie i w pokoju też korzystaliśmy z wymienianych.Leki -wzięłam wszystko co potrzebne łącznie z wodą utlenionąsmile,nifuroksazydem,przeciwbólowymi itd.Aquapark-rewelacja,plaża -tylko blisko wody,żeby trochę choć wiało.Mieliśmy ten luksus,że obłożenie hotelu w naszym teminie wynosiło 60%,teraz zapewne sięga 100%,pewnie będzie trudniej z miejscem na leżaku przy basenie-my tego ani razu nie doświadczyliśmy.W restauracji też zawsze luz,ale teraz miała zostać otwarta family - druga knajpka,więc pewnie tłoku i tak nie będzie.
                                                  • bianius72 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 16:21
                                                    Witam. My już też szykujemy sie do wylotu. Pytałam kiedyś o wodę butelkowaną czy jest dostępna w ramach all ale nie dostałam od nikogo odpowiedzi. Może ty mi odpowiesz?
                                                  • porzeczka1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 17:34
                                                    codziennie w pokoju mieliśmy min.3 butelki 1,5 l smile
                                                  • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 18:20
                                                    dokładnie tak ,jak pisze Porzeczkasmile. wody butelkowanej pod dostatkiem.
                                                  • bianius72 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 18:32
                                                    wielkie dzięki. Chyba mi umknęła odpowiedż Porzeczki, a wydawało mi się, że czytam wszystko smile
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 19:14
                                                    monikap31 - Pisałaś niżej o masażach napisz mi ile kosztują.
                                                    Mam tez pytanie o zemstę faraona jak to wyglądało na turnusie?
                                                    Ile jedzie się z lotniska do hotelu?

Nam przysłali już bilety wylot 26.07. godz 5.30 powrót 9.08. godz 21.30 czyli bardzo fajnie smile
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 19:25
                                                    Aha ile płynęliście do Giftun-Mahmya i ile kosztowała wycieczka i co obejmowała cena tylko statek?
                                                  • monika79-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 20:06
                                                    Wielkie dzieki my dopiero jedziemy 30 sierpnia do 13 wrzesnia wiec ma nadzieje ze bedzie luzniej choc w zeszlym roku bylismy na kosie w tym samym czasie było calkiem o.k jesli chodzi o turystów.Bardzo dzieki za informacje o samom siebie sie nie martwie bardziej o ta moja mala 2 latke.Pewnie bedę musiała poł apteczki wziasc ze soba.
                                                  • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 21:15
                                                    ja nie korzystałam z masaży,wszelkie oferty kosmetyczne i masaże były oferowane bezpośrednio,czyli miły Pan lub Pani namawiali smile,cennik pewnie gotowy ,gabinety na terenie ośrodka.Może targować się szło na plaży,ale pracownicy też byli chyba w koszulkach firmowych.Co do zemsty-i owszem ,dopadła...mniesmile,ale żadna tragedia,źle się czułam 1 wieczór w 1 tygodniu,żołądek wariował,wzięłam ich smectę,nifurokasazyd i naszą florę bakteryjną,potem co jakiś czas jeszcze odczuwałam skręt żołądka...no cóż,ale ja tak chyba mam,w Bułgarii to dopiero miałam za swoje...wiem,że do 1 turystki przyjechała kroplówka,drugą starszą zabrano do szpitala(ale tu nie znam przyczyny).
                                                    co do Mahmya-kupiliśmy z Tui u rezydentki,nas 5 zapłaciło ok.240 USD-w cenie statek,obiad na miejscu,snurkowanie .uwaga -napoje płatne-w kosmicznych cenachsmile.Cała wycieczka bardzo sprawna-z grupą polskich turystów i obsługą w języku polskim-całodniowa. Kairu w tym roku w Tui nie ma,był Luxor,ale zrezygnowaliśmy-dzieciaki nie dałyby rady.
                                                    Transfer z lotniska trwał ok.40 minut.Pokoje oficjalnie wydawane od 14.00-my byliśmy na miejscu ok.11.00-pokój otrzymaliśmy zaraz po wypełnieniu druków,o 12.00 już plażowaliśmysmile

• prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 21:31
                                                    Moniko ile się płynie do Mahmya i skąd?
                                                    Moje dziecko ma 2 lata i 8 miesięcy także o snurkowaniu można.
                                                    Już teraz widzę, że Ty nie pisałaś o masażach tylko ktoś inny.
                                                    Podpowiedz jeszcze czy dopłacaliście coś w ostatni dzień, bo my mamy wylot o 21.30 a doba jest chyba do 12, ale nie wiem jak to jest oficjalnie w TUI odnośnie pokoi.
                                                    I powiedz jak w barze przy plaży można korzystać rozumiem bez problemu. Jakie drinki najlepsze? smile
                                                    Masz GG?
                                                    Moje 4284535
                                                  • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 22:19
                                                    Na wyspę płyniesz godzinkę w jedną stronę,wypływasz z Hurgady( do Hurgady zabiera Cię autobus z hotelu ,ok.45minut)Małe dzieci mogą zostać z rodzicem na plaży-przepięknej z szafirową wodą,mielizną i mięciutkim paskiem,podczas gdy drugi rodzic płynie na nury,tak niektórzy robili.
                                                    Dopłata była ,wylot mieliśmy tak samo jak Wy- 45 USD ,przedłużenie do 18.00(wyjazd z hotelu 18.20). Niektórzy nie przedłużali pobytu w pokoju,wówczas bagaże zostawiasz w holu,dalej korzystasz z all,do samego wyjazdu.My jednak woleliśmy dopłacić,nie ma to jak komfort odświeżenia się itd.Sejf bezpłatny,w recepcji.jest jeden bar przy plaży dla makadi oasis-zapytaj,który należy do all w makadi oasis,bo każdy hotel ma swoją plażę ,bar i prysznice.Drinki...nie uwierzysz,ale mało co kosztowałam...taki typ ze mnie dziwnysmile( w karcie ok.20 rodzajów w all) mąż też piwosz-piwo to tylko z nazwy ,pewnie mialo ok.2%:0)
                                                    Przy plaży znajdziesz świetny ogród z wyciętymi w zieleni zwierzętami,labiryntem-dla dzieci frajda.
                                                  • aga_2_8 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 22:04
                                                    tam, tez lecimy we wrzesniu,
                                                    Moniko, skad wzielas ich smecte ? kupilas na ltonisku, czy w hotelu? ja sie boje najrbadziej o dzieci, szkoda ze nie ma KAriu, czy jest tam tak niebezpiecznie, że kair jest niedostępny? jakie byly jeszcze wycieczki procz Luxoru i snurkowania? czy dojazd do hotelu byl mocno uciązliwy ?
                                                    pozdrawiam agneiszka
                                                  • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 22:29
                                                    hej,apteka jest na miejscu w ośrodku.Tam kupił mążsmile Kairu nie ma w Tui-odwołane ze względów bezpieczeństwa,w innych ofertach może i jest,nam rezydentka odradzała,chociaż podsumowała,że w końcu dorośli jesteśmy.Poza tym z wycieczek:nurkowanie na głębokości,quady,łódź podwodna,Jerozolima.dalej nie pamiętam,wybór duży.
                                                    dojazd do hotelu w 40 minut,autobus z klimąsmile(ale tak jak pisałam wcześniej,obłożenie wynosiło 60%) także żadnych uwag.
                                                  • aga_2_8 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 22:57
                                                    hej, dzięki za błyskawiczą odpowiedz,
                                                    pogoda pewnie fajna, co ? ciekawe jak bedzei we wrzesniu, mam nadzieje, ze nadal cieplo. jak z opieka dla dzieci, pisalas o animacjach dla dzieci, czy sa tylko co tydzien ? pisalas, ze Twoje dzieci korzystaly w jednym tygodniu. Jak z jedzeniem, moje dzieci to tadki-niejadki, czy beda mialy ftytki, czy makaron ? jak z posilkami, czy sa jakies ograniczenia godzinowe ?
                                                    podpinam sie pod pytanie przedmowcy, jakie drineczki ? ktory najlepszy.
                                                  • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 23:21
                                                    pogoda-jak na czerwiec ,my byliśmy 21.06-05.07 upały-40 w cieniu...nawet tubylcom za gorąco byłosmile)) we wrześniu na pewno rewelacja,zwłaszcza,że u nas pewnie będzie jesień już na całego.Animacje są cały czas dwa razy dziennie 10-12.30 i 15-18.00 ,moje chodziły w 2 tygodniu,bo w 1 nie chciały,musiały się nacieszyć kąpielamismileMoje dwa dziecioki-bliźniaki to też tadki ale frytki,makaron(zawsze kilka rodzajów),ryż był.Byla nawet zupa pomidorowa-krem-dorzuciłam ryżu i dokładkę brałysmile.Poza tym dla dzieci specjalne menu obok,dzieci mogly same wybierać-klopsiki,rybki,kurczak.śniadanie 7-10,późne śniadanie 10-12,lunch 12.30-14.30,kolacja 18.00-22,późna kolacja 22-24.o drinkach pisałam wcześniej,wieczorem zamiast balować szliśmy do pokoju bo dziewczyny spały już o 22.00.Trzeba też wiedzieć,że słoneczko wstaje baaardzo szybko,niektórzy turyści o 7.30,po śniadaniu już się opalali i kąpali,z kolei wieczorem o 19.00-19.30 już zapadał zmrok...z atrakcji dla turystów-fajne są poniedziałki-olimpiada-cały dzień różne międzyhotelowe konkurencje dla dzieci i dorosłych,wieczorem podsumowanie z pucharem dla zwycięzkiego hotelu i medale dla uczestnikówsmile))nie będziecie się nudzićsmile)))
                                                  • agnieszka-7-1 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 23:32
                                                    Właśnie wczoraj wróciłam z tego hoteliku, było rewelacyjnie. Polecam drink mai tai, Ogólnie to wszystkie drinki sa lekkie. Warto spróbować wszystkich z karty.Temperatura w ostatnim tygodniu sięgała powyżej 40 stopni.
                                                    Wycieczka do luxoru jest rewelacyjna, ale nie dla dzieci. W ostatnią niedziele było tam 49 stopni (oczywiście w cieniu)
                                                  • aga_2_8 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 23:49
                                                    hej, a jakie kremy z filtrm ? 20. 30 ? nigdy nie bylam w takich upalach,nei wiem jaki krem dla dzieci zstawodowac ?
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 23:56
                                                    Dzieci filtr 50+
                                                    Dorośli na początek 35 a później 15-20
                                                    To napewno wystarczy
                                                  • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 21.07.12, 00:01
                                                    zaczynaliśmy od 50(nawet mój Mąż,który jak jeden tubylec stwierdził jest "ich",na pewno nie Polaksmile),skończyliśmy na 10.
                                                  • prezes_1981 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 23:52
                                                    Moniko dziękuję za informacje, przydadzą się. Ja na zemstę dostałem od mojego lekarza Xifaxan i to musi pomóc, a na miejscu kupię na wszelki ich Antinal. W czwartek już będę się smażył.

Masz jeszcze jakieś uwagi odnośnie wyjazdu lub pobytu lub możesz coś doradzić?
                                                  • monikap31 Re: iberotel makadi oasis club hotel 20.07.12, 23:59
                                                    jeszcze jedno,co mi się na końcu nasunęlo,jeśli chcesz przywieźć pamiątki(większość tandenta masakra) śmiało możesz poczekać do powrotu i zaopatrzyć się na lotnisku-strefa wolnocłowa to kumulacja wszystkiego ,często w lepszych cenach niż w ośrodku czy Hurgadzie,a i dźwigać nie trzeba.Miłego wypoczynku,będziecie zadowoleni!
                                                  • aga_2_8 Re: iberotel makadi oasis club hotel