Dodaj do ulubionych

Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 20

IP: 193.227.131.* 06.10.10, 08:52
ja mam inny: Ostatni Mochikanin.
Obserwuj wątek
    • Gość: zonk Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.tktelekom.pl 06.10.10, 08:55
      A gdzie są Gwiezdne Wojny???????
      • Gość: rafal Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: 195.82.180.* 17.10.10, 23:12
        Gwiezdne Wojny, motyw z Bonda, Gorączka Sobotniej Nocy, Dobry Zły i Brzydki itd.

Nie wszystkie mi się podobają, ale zna je większość ludzi więc w rankingu powinny się znaleźć, a już na pewno zamiast Titanica i temu podobnych
    • Gość: Rosiu Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: 212.160.172.* 06.10.10, 09:06
      A mi brakuje genialnej Twierdzy autorstwa Hansa Zimmera...
      • Gość: fotos Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.13, 15:25
        Ja tam bym polecał fotograf gdańsk
    • Gość: wiliams Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: 212.244.153.* 06.10.10, 09:07
      gdzie StarWars, Indiana Jones, Szczęki, E.T., Terminator, Twierdza, Gladiator, Mroczny Rycerz
      • Gość: m Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.ip.telfort.nl 29.04.12, 23:52
        popieram
    • merv Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 06.10.10, 09:15
      Tytuł bez sensu. Albo wybieramy muzykę filmową albo piosenki które do filmów zostały nagrane.
      Gdzie Indiana Jones, Gwiezdne Wojny czy Lista Schindlera? A Marzyciel, Osada, Król Lew, Cienka Czerwona Linia? To jest muzyka filmowa, a nie jakieś składanki.
    • dwapsyikot Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 06.10.10, 09:24
      i nie tylko ten kawałek, ale właściwie cała ścieżka jest super!
    • ribadeo Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 06.10.10, 10:13
      zgadzam się w 100% z tym co napisał merv.

A jeżeli chodzi o muzykę filmową to polecam z filmu "Moon". Clint Mansel jest klasą samą w sobie.No i "Gladiator" zawsze spoko...
    • Gość: Mat Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.ds16.agh.edu.pl 06.10.10, 10:13
      Gdzie Gwiezdne Wojny, albo Łowca Jeleni ?!
      Słaby ten ranking. Jak zawsze. :/
    • Gość: mutiner Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.plus.com 06.10.10, 10:26
      A gdzie jest muzyka z Dune (film w reżyserii Davida Lynch-a) a muzykę skomponował zespół TOTO
    • dominika.barden Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 06.10.10, 10:28
      Moja ulubiona muzyka pochodzi z filmów: "Brave Heart" i "Robin z Sherwood". Piękna jest też muzyka z sagi "Zmierzch" i z filmów Kieślowskiego "Trzy kolory ...." To mój wybór.
      • roszyna Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 29.05.13, 14:25
        Jak dla mnie Władca Pierścieni jest na pierwszym miejscu. Inne miejsca należą do kompozytorów, a nie do konkretnych filmów: John Williams (np. Harry Potter, wyznania gejszy), Danny Elfman (praktycznie wszystkie filmy Tima Burtona:P), Yann Tiersen(np.Amelia)
    • queen_margot_live Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 06.10.10, 10:45
      Moja ulubiona z "Bliżej". Ale nie wszystko może się zmieścić do pierwszej dwudziestki...
    • Gość: Gość Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.icpnet.pl 06.10.10, 11:13
      Ja również podpisuje się pod filmem "Ostatni Mohikanin"
    • Gość: qg Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.bas.roche.com 06.10.10, 11:45
      Ostatni Mohikanin oraz Pluton
    • Gość: kohol Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.xdsl.centertel.pl 06.10.10, 11:53
      Głupio głosujecie, bo "Królestwa" nie znacie :)
    • Gość: gość Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.bialystok.vectranet.pl 06.10.10, 11:53
      gwiezdne wojny
    • Gość: top Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: 213.77.20.* 06.10.10, 12:05
      no właśnie a gdzie Ostatni Mohikanin???
    • Gość: gość Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.home.aster.pl 06.10.10, 12:07
      A Egzorcysta?
    • Gość: zoyaa Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.chello.pl 06.10.10, 12:40
      jEST tyle fantastycznej muzyki, o wiele lepszej niz na tej liscie: Marzyciel, Gladiator, Himalaya, Wielki Błekit...
    • Gość: gość Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 12:40
      Bez sensu. Albo muzyka skomponowana do filmu, albo wykorzystana w filmie. W pierwszej kategorii jest wiele perełek, i na dodatek trzeba jeszcze uwzględnić jak ścieżka współgra z obrazem, a nie jak chwytliwy kawałek leci w napisach końcowych (ojejej, jakie ładne...).
    • Gość: mirekey Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 12:43
      A gdzie utwory Enrico Morricone, chyba nieprzypadkowo dostał Oscara za całokształt
    • Gość: absalome Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.10.10, 12:50
      Ja tez się podpisuję pod Ostatnim Mohikaninem.
    • Gość: absalome Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.10.10, 13:00
      Zrobiłam szybki przegląd soundtracków i imponujący jest też do The Assassination of Jesse James by Coward Robert Ford (Nick Cave & Warren Ellis) www.youtube.com/watch?v=O6KFvYCrB4E

Niczego sobie jest tez James Horner w The Chumscrubber: www.youtube.com/watch?v=wq1YRoQaU_4

No i jak można zapomnieć o nieśmiertelnym motywie z Terminatora... ;)
    • Gość: Gość Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.10.10, 13:07
      Ja też się podpisuję pod Ostatnim Mohikaninem.

Ale dodałabym z moich prywatnych zbiorów Jamesa Hornera z The Chumscrubber www.youtube.com/watch?v=mTsNBRb49lA

I ścieżkę do The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford: www.youtube.com/watch?v=O6KFvYCrB4E (Nick Cave & Warren Ellis)
    • Gość: Jojo Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.10, 13:21
      co u diabla z ta Agata w takim zestawieniu, pogielo was?
    • Gość: Gość Re: Najlepsza muzyka filmowa wszech czasów. TOP 2 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.10.10, 13:23
      A gdzie Soundtrack Ennio Morricone do najlepszego filmu wszech czasów "Dawno Temu w Ameryce " Sergio Leone ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka