Dodaj do ulubionych

Jaki jest wasz ulubiony film animowany?

02.05.15, 00:28
Jaki jest wasz ulubiony film animowany?. Moim ulubionym filmem animowanym jest m.in. ''Miasteczko Halloween'', ''Gnijąca Panna Młoda'', ''Koralina i tajemnicze drzwi'', ''ParaNorman'' oraz klasyka czyli ''Król Lew'', ''Shrek'' i inne.
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 21.05.15, 11:33
      Tangled - zaplatani - swietnie bawi :)
    • pat158 Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 21.05.15, 18:56
      Hmmmm... Trudno wybrać. Na pewno nie typowo disneyowskie bajki - nigdy mi się specjalnie nie podobały, nawet gdy byłem kilkulatkiem. Najlepsze wrażenia miałem po "Epoce Lodowcowej", "Planecie Skarbów", "Jak wytresować smoka" i zdecydowanie "WALL-e". Ogólnie najlepiej oceniam zazwyczaj produkcje Pixara - zawsze oryginalnie, zawsze ciekawie i zawsze poruszająco. :D
    • melenaus Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 22.06.15, 22:40
      Wspomniane produkcje Tima Burtona oraz Hayao Miyazakiego (Spirited Away, Księżniczka Mononoke, Ruchomy zamek Hauru)
    • lucjanna75 Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 10.08.15, 13:08
      shrek i wszystko tima Burtona ;) I EPOKOA LODOWCOWA
    • anatras3 Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 09.02.16, 19:50
      "Bambi"
      • odczepcie_sie Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 19.05.18, 13:23
        Poważnie? Kiedy ostatnio to widziałeś? Przecież tam się prawie nic nie dzieje.
    • aureamediocritas Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 12.02.16, 16:49
      Ja ostatnio widziałem taki film "Anomalisa" i był superekstra, ale to nie wiem, bo te co wymieniacie to bardziej takie dla dzieci, a animacja może być też dla dorosłych i wtedy jest właśnie na przykład taka, to jest właśnie film animowany ale animacja lalkowa to inna niż to co wszystko wymieniacie, bo to są filmy rysowane czy tam w komputerze projektowane zdaje sie wszystko, a ja bardzo lubię te inne rodzaje animacji, czy to pacynki, czy to plastelina ta kreślarska rzeźbiarska taka specjalna to się wtedy nazywa chyba klejmations czy jakoś tak od kleju chyba, bardzo to są fajne filmy i nie takie na żarciki juz tylko poważne o życiu ta Anomalisa mi się bardzo spodobała, alejak takie bajki bardziej lubicie to chyba nie w wasz gust, bo to jest takie bardziej depresyjne smutne o trudnych relacjach i komunikacji międzyludzkiej o iluzjiach i miłości, aczkolwiek jest też tam humor, ale taki czarny ironiczny sarkazmy takie
      • odczepcie_sie Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 23.09.16, 14:27
        Że się wypowiem merytorycznie - sam żeś jest dla dzieci. Wymieniane tu animacje to w większości filmy familijne. "Familijne" nie znaczy "dla dzieci", ani nawet, jak piszesz, "bardziej takie dla dzieci". Familijne znaczy, że dla wszystkich grup wiekowych. Mało tego, tylko dorośli wyłapią wszystkie niuanse z animacji Disneya chociażby. To jak o czymś, co tylko dorośli mogą docenić w pełni, można pisać, że to "bardziej dla dzieci"???
    • radomir82 Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 06.03.16, 21:32
      Ja najbardziej lubię Króla Lwa. :)
    • odczepcie_sie Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 28.06.16, 09:37
      Przede wszystkim "Herkules". A potem "Aladyn", "Jak wytresować smoka", "Zaplątani" i "Planeta Skarbów".
      • szczawnicka Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 04.07.16, 10:39
        planet skarbów nie znam :) U mnie Herkules kiedys byl faktycnzie wielkim hitem, teraz też chętnie oglądam z córą, oczywiście Shrek, Epoka lodowcoa, król lew to top, a niedawno doszły do tego hotel transylwania i w głowie się nie mieści.A epoka lodowcowa będize nowa w te wakacje :D
    • karoline_00 Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 09.07.16, 23:19
      U nas top lista to: Król lew, W głowie się nie mieści, Auta, Samoloty, Kraina lodu, Shrek i Epoka lodowcowa. Gdzieś mi mignął zwiastun, z którego wnioskuję, że akcja będzie jakoś w kosmosie - ciekawe, czy tym razem Wiewiórowi uda się choćby przytulić żołędzia ;)
    • likkkii Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 11.07.16, 14:43
      Ja lubię Shreka!
      • miraflores5 Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 11.07.16, 15:43
        Pocahontas cz. 1 i "Dzwonnik z Notre Dame". Lata 90 to zupełnie inny był inny klimat... Lubię klasyczną animację, współczesna, komputerowa to już nie to. Dzisiejsze "Epoki Lodowcowe", "Shreki" a już na pewno filmy z Barbie etc. się chowają
    • rokicki1 Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 25.07.16, 16:55
      Mój the best to pierwsza część Shreka, a z oglądanych ostatnio -"Zwierzogród" i teraz= "Gdzie jest Dori" - piękna i zabawna bajka. :) Byliśmy z dziećmi i dostaliśmy kolejne naklejki do "paszportu filmowego" - jeszcze dwie i będzie nagroda. Akcja Cinema City wciąga, ale przynajmniej częściej chodzimy do kina bo w tym roku też wyjątkowo jest na co. :)

• makarena00 Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 11.09.16, 19:25
      Ja uwielbiam "Epokę lodowcową", każdą z części. Nawet wczoraj była na Polsacie ;)
    • my_little_own Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 24.09.16, 17:58
      Biedronka i czarny kot :)
    • uczula Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 04.10.16, 10:33
      siegne po takie starocie jak
      Spirited Away - w krainie bogow.
      Zrobil na mnie wrazenie. Myslalam, ze bede spala w kinie ( bo razem z dzieckiem) a co i rusz przecieralam oczy ze zdumienia

ale chyba najbardziej - straznicy marzen. Do tego filmu czesto wracam pamiecia :)
      Polecam, jesli ktos nie obejrzal.
      Fabula lekko przewidywalna, ale same postacie - mnie zaskoczyly.
    • tooty Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 12.12.16, 10:26
      jak wytresować smoka
    • odczepcie_sie Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 23.12.16, 10:35
      A nie macie wrażenia, że ostatnio te animacje są jakieś słabsze?
      • kosmotynka Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 12.05.17, 11:42
        A właśnie nie. Ostatnio, takie jak Zwierzogród, czy Sing, były bardzo dobre. Ale ja mam największy sentyment o Króla Lwa.
        • odczepcie_sie Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 31.01.18, 10:09
          Jeszcze parę lat temu były świetne rzeczy, "Jak wytresować smoka", "Zaplątani", "Kraina Lodu"... A od paru lat jakoś tak wieje biedą. Takie jest przynajmniej moje odczucie.
    • jarekanielewski Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 26.06.17, 11:18
      Shrek, zdecydowanie :) Bawi dzieci i dorosłych
    • psycho_but_cute Re: z nie wymienionych jeszcze 20.09.17, 15:30
      - Minionki giphy.com/gifs/1uPiL9Amv5zkk/html5
      - Merida Waleczna
      - Czerwony Kapturek - Prawdziwa historia (Wiercik! ponizej mala probka:
      )
    • odczepcie_sie Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 04.10.17, 11:30
      Mój to zdecydowanie disnejowski "Herkules".
    • natalie45 Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 04.01.18, 13:00
      Większość produkcji ze studia PIXAR jest genialna :)
    • marti_md Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 26.01.18, 14:07
      oprócz twórczości Tima Burtona, chociaż to całkiem inny temat. to chyba SHREK.
    • chizuru Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 04.02.18, 23:16
      Zdecydowanie "Król Lew" to bajka mojego dzieciństwa.
    • jakubpocztax Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 20.03.18, 16:12
      Moim ulubionym filmem animowanym jest "Gdzie jest nemo?", a w dodatku druga część tej niesamowitej bajki 'Gdzie jest Dory?'! Miły film dla oczu nie tylko dla dzieci bo i rodzic spędzi miło czas oglądając.

promocja w internecie

• odczepcie_sie Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 23.04.18, 14:39
        Czyli mówisz, że druga część trzyma poziom pierwszej?
      • sto100 Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 28.08.18, 14:15
        latem widziałam islandzki Odlotowy nielot. Bardzo dobry, ciepły, mądry. Dobra łódzka szkoła reżyserska.
    • pawel6406 Re: Jaki jest wasz ulubiony film animowany? 29.06.18, 22:16
      Wall-E, Shrek,Polarny Ekspres, Akademia potworów.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka