Dodaj do ulubionych

Tylko JA uwielbiam ten film ;-)

12.07.07, 12:54
Macie takie ulubione filmy, które nigdy nie stały się specjalnie popularne,
kultowe, sławne itd. i macie wrażenie, że są niedocenione?
Oto moje:

- "12 małp" - kompletnie moim zdaniem niedoceniany przez widzów film, ze
świetną rolą Willisa (o Bradzie nie wspominając), absolutnie czarodziejski,
hipnotyzujący obraz, który mogę oglądać wiele razy i zawsze mam ciarki ;-)
Jestem jedyną znaną mi osobą, która ma takiego bzika na punkcie tego filmu.

- "Życie jest słodkie" Mike'a Leigh, na szczęście często puszczany w tiwi.
Zawsze płaczę ze smiechu i zawsze żałuję, kiedy się kończy.

- "Pająk" z Ralphem Fiennesem. Najsmutniejszy film świata. Pewnie dlatego
przeszedł przez kina bez niemal echa, ludzie nie lubią się dołować w kinach.
Genialna rola Fiennesa i dojmujący smutek na końcu filmu. Ten obraz zrobił na
mnie tak ogromne wrażenie, że mimo, że oglądałam go tylko raz, do dziś ściska
mi się serce na wspomnienie tej opowieści..

Wpisujcie swoje typy.
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 12.07.07, 13:42

Wpawdzie nie tylko ja uwielbiam ten film ale jednak pozostaje on niedoceniony
      i przeszedl bez większego echa.Dla mnie prawie na równi z "Pulp fiction" czy
      "Prawdziwym Romansem".

Jest to: "Rzeczy,które robisz w Denver będąc martwym".

a jaka obsada....
      • niedo-wiarek Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 12.07.07, 13:52
        "Rzeczy,które robisz w Denver będąc martwym".

Dla mnie to kicha klasy B. Szkoda niezłych aktorów na takie coś.
        • Gość: dr.verte Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 14:29
          i dlatego umieścilem go w tym wlasnie wątku :-)
          • effa Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 18.07.07, 13:45
            a mnie sie zawsze wydawał fajnieszy niż Pulp Fiction:-)...też lubie... podobnie
            jak "Północ a ogrodzie dobra i zła", który to film nie zaluicza się do
            uwielbianych przez masy
            E
            • kretynofil No to ja sie nie wypowiadam :) 23.07.08, 16:31
              Bo kocham zarowno "12 Malp", jak i "Rzeczy, ktore robisz w Denver bedac martwym" :)

Co do tego drugiego filmu, i komentarza ze to kino klasy B, to radze go obejrzec
              pod katem opowiesci sentymentalnej o mezczyznach, ktorzy juz w zasadzie nie
              istnieja, o cechach charakteru, ktore sa dzis unikatowe.

Wiem ze to porownanie grubo na wyrost, ale wedlug mnie ten film jest dla
              archetypu mezczyzny (nie faceta), tym czym Czarodziejska Gora dla archetypu
              mieszczanstwa. Na wyrost, wiem, ale tak chyba bardziej widac o co chodzi, prawda?

A ta scena kiedy Garcia wysiada z samochodu i zapina marynarke, zeby okazac
              wyzszosc swoim oprawcom w chwili smierci - to klasyka po prostu... Ktos, kto nie
              mial za sasiada starszego pana profesora pewnie nie zrozumie o co chodzi - i dla
              niego bedzie to kino klasy B. No coz, obyczaje sie zmieniaja, szkoda ze pewne
              detale sa dla niektorych niewidoczne...

----------------------------------------------

Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach
              internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca
              perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej
              lektury :)
              • Gość: Ździchu Re: No to ja sie nie wypowiadam :) IP: *.derby.waw.pl 23.07.08, 20:34
                "Kin-Dza-Dza" - fenomenalne rosyjskie s-f - może nie tyle film niedoceniany, co
                w moim otoczeniu praktycznie nieznany.
            • Gość: d. Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.mcon.pl 23.07.08, 19:13
              > jak "Północ a ogrodzie dobra i zła", który to film nie zaluicza się do
              > uwielbianych przez masy

uwielbiam ten film, chociaż straaasznie dawno go oglądałam! :)
              • zabers Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 23.07.08, 20:51
                Ja też. oglądam go co jakiś czas i wcale mi się nie nudzi.
            • kaczanka Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 24.07.08, 15:34
              effa napisał:

> jak "Północ a ogrodzie dobra i zła", który to film nie zaluicza się do
              > uwielbianych przez masy
              > E

Strasznie lubię :))) Ten klimacik
              • Gość: Behemot >>> To ja dorzuce swoje IP: *.crowley.pl 24.07.08, 16:15
                "Voroshilovskiy strelok" w Polsce znany jako "Strzelec wyborowy" - rewelacyjna kreacja Michaiła Uljanowa.

"Gladiator" (ale nie ten z R. Crowe) z 1992 roku rzecz ma miejsce w środowiksu bokserskim. Świetne walki. Świetny James Marshall i Cuba Gooding Jr.

"Django" mało znany western z drugiej połowy lat 50-tych.

Pewien sentyment mam do "Zagadki Powdera" film zupełnie zapomniany przez stacje TV. Czy też "Zagadka nieśmiertelności" również nie wiedzieć czemu kompletnie ignorowana przez stacje.

Zupełnie zapomniane polskie mocne kino "Prywatne śledztwo" i "Trójkąt bermudzki" Wójcika w rewelacyjnej obsadzie i ze świetnymi scenariuszami.

Gdyby nie śmierć Kubricka tuż przed premierą jego dzieła to pewnie "Oczy Szeroko Zamknięte" przeszłyby przez media kompletnie bez echa, a to rewelacyjny film, dający do myślenia.

"Koziorożec Jeden" za klimat i wspomnienie z dzieciństwa, gdy pacholęciem będąc oglądałem pierwszy raz ten film i zrobił wówczas na mnie ogromne wrażenie.

"Dark Angel" z Dolphem Lundgrenem. Kolejny sentyment z czasów VHS'u. Nadal uważam że to świetnie zrobione kino akcji i SF.

"Excalibur" najbardziej magiczna i niesamowita ekranizacja legedny o królu Arturze. Zupełnie zapomniany... :-///

Osobiście jeszcze nie spotkałem kogoś kto by znał lub w ogóle słyszał o "Glengarry Glen Ross" a szkoda, bo obsada całkiem całkiem

"Amazonki z księżyca" - fani Monty Pythona zza oceanu postanowili nakręcić coś w ten deseń (oczywiście w realiach amerykańskich). Pomimo że jest dosyć nierówny, to jednak kilka perełek się tam znalazło i za to lubię ten tytuł.

Czy są tu jacyś fani "Evil Dead" ("Martwe Zło" aka "Złośliwy Nieboszczyk") a zwłaszcza części drugiej???

Pozdrawiam

p.s. a "12 małp" uwielbiam, podobnie jak wspomniane tu:"Północ w ogrodzie dobra i zła", "Dom dusz" "Milion Dollar Hotel" i "Prawdziwy Romans"
                • f.l.y mam nadzieję, że tylko ja uwielbiam ten film ;) 24.07.08, 16:25
                  Przygody Robinsona Cruzoe :)

a Cast Away to ma już chyba więcej wielebników ;)

• Gość: killkava Re: >>> To ja dorzuce swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 17:00
                  znami i bardzo lubię Glengarry Glen Ross (ach ten jack lemmon. nawet
                  kilka lat temu zakipiłam badzeiwna gazetkę,do której była dodana
                  płytka z tym filmem.
                  A z innych nieznanych szerokiej publicznosci to np. K-pax (wiem, ze
                  często jest w tv, ale jak pytam ludzi to go nie oglądali), gosford
                  park altmana (większość mówi, ze to nuda, a to piękny film w
                  pięknymi obrazami).
                  Mam wielki sentyment do filmu THE PAPER - polski tytuł Zawód:
                  dziennikarz. może nie jest to kino oscarowe, ale bardzo lubię jego
                  klimat i obsada niczego sobie - Keaton, Glenn Close, Marisa Tomei,
                  Robert Duvall. A i przypomniałam sobie filmik z Tomei, za którego
                  dostala Oscara _ Mój kuzyn Vinny. To już klasyka :)
                  • Gość: Behemot Re: >>> To ja dorzuce swoje IP: *.crowley.pl 24.07.08, 18:02
                    Zapomniałem napisać własńie o "The Paper". Ach ta bijatyka w drukarni -> 'Gotcha
                    ya' kontra 'They didn't do it' :-P
                    "My cousin Vinny" za takiego własnie kochamy Joe Pesci'ego ;)))
                • bubster Re: >>> To ja dorzuce swoje 24.07.08, 18:51
                  Glengarry Glen Ross to o okolesiachj sprzedających nieruchomości?

tez i się podobał
                • kaczanka Re: >>> To ja dorzuce swoje 25.07.08, 10:56
                  Gość portalu: Behemot napisał(a):

> Osobiście jeszcze nie spotkałem kogoś kto by znał lub w ogóle słyszał o "Glenga
                  > rry Glen Ross" a szkoda, bo obsada całkiem całkiem

Bardzo lubię. Jacka Lemmona szczególnie
                • energeia Re: >>> To ja dorzuce swoje 29.07.08, 12:04
                  Gość portalu: Behemot napisał(a):

> Osobiście jeszcze nie spotkałem kogoś kto by znał lub w ogóle
                  słyszał o "Glenga
                  > rry Glen Ross" a szkoda, bo obsada całkiem całkiem

Zawszeć tzreba mieć nadzieję :P
                  Znam i lubię ów film :)
              • iga.4 chłopaki na ibizie 27.07.08, 14:55
      • tiuia Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 23.07.08, 13:39
        'Prawdziwy romans' jest super. Też się dziwiłam, że przeszedł bez echa.
      • tiuia Co prawda bajka, ale jednak... 23.07.08, 13:41
        Droga do Eldorado.
        Fantastyczna, świetnie zrobiona i zabawna bajka. Uwielbiam ją i oglądałam już nieskończoną ilość razy - i będę zapewne nie raz. A widzę, że jest zupełnie nieznana i nie była u nas promowana. Nie wiem dlaczego - nie wiem...
      • Gość: andrzej Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.9-79-r.retail.telecomitalia.it 23.07.08, 23:23
        czy znacie "pitch black" i "chronicles of riddick" dla ludzi
        uwielbiajacych fantastyke niezle ale malo znane
        • martabg Wolę Kroniki, podobaja mi się Lady Vaako:) n/t 26.07.08, 22:51
    • niedo-wiarek Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 12.07.07, 13:46
      "Fatalny romans" z Lindą Fiorentino

Film w zasadzie doceniony, ale chyba niedostatecznie...
    • braineater Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 12.07.07, 14:24
      Do życia i pająka mogę Ci zrobic konkurencję, bo oba mam oglądane po parę razy, oba uwielbiam. Życie za scenę z czekoladowym mazidłem, Pająka za Fiennesa, który gra przecudnie w tym filmie.

Ze swoich

- Przygody Barona Munchausena Terry'ego Gilliama, bo to jest jedyn film Gilliama, w którym poszedł na całośc, żadnych hamulców logicznych, nic, kompletne szaleństwo;

- Nic Doustnie, czyli genialny obraz patologii by Garry Oldman i to chyba jest najsmutniejszy film świata

- Pillow Book, bo nie widziałem chyba ładniejszego filmu

-The Haunted Roberta Wise i tego samego Wicked Man, bo nie znam lepszych horrów w temacie klimat grozy i przerażenia (no dobra, jeszce Ludzie Koty)

P:)
      • kubissimo Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 12.07.07, 19:21
        "The Pillow Book" widzialem fefnaście razy, nie czuj sie taki wyjatkowy ;)
        a "Przygody Barona Munchausena" mam na divixie i moze sobie dzis zapodam :)

ja za to uwielbiam taki holenderski film "Ludzie północy". perełka czarnego
        humoru
      • Gość: jaija Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.07, 22:46
        A nie chodzi o The Haunting Wise'a i Wicker Mana Robina Hardy'ego? Mnie też oba
        niezmiennie zachwycają :)
        • braineater Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 13.07.07, 11:04
          Aż sobie odpaliłem płytkę. Masz rację, a ja od 10 lat tkwiłem w błędzie - zdecydowanie Hardy :)

• locusta Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 05.08.07, 15:51

rękami i nogami też podpisuje się pod przeoglądaną wiele razy typograficzną
        fantazją "the pillow book" greenewaya

i dorzucam:

"marzycieli" bertolucciego za sens siadania w pierwszych rzędach, który
        niewiele osób pojmuje i zna. za nowofalowy głód oglądania, którego dziś już
        często brak i za zgadywankę, w której wybrańcom wiadomo, że jedyna kobieta-
        małpa w kinie to marlena dietrich w "blond venus" z 1923.

"instytut benjamenta" braci quay: za najpiekniejsze zdjęcia kurzu w historii
        kina i za tajemnicę, która w tym filmie trwa i trwa...

"lemoniadowego joe" oldricha lypskiego: za wspaniały czeski komizm w
        amerykańskim papierku i za słabość do orenżady w proszku, która zastępowała
        lemoniadę w prl-u.

"głowę do wycierania" davida lyncha: za 90 min. absolutnego surrealizmu i
        należny szacunek dla chińskich ołówków.
    • Gość: axen Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.aster.pl 12.07.07, 18:31
      Wygrane marzenia o dziewczynie co jedzie do NY żeby zostać kompozytorką
      piosenek.
      Uwielbiam ten film, ale nikt mi w tym nie wtóruje:(
      • Gość: Piotr Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.07, 20:00
        Big Fisch oraz Fargo
        • gryfny Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 12.07.07, 20:28
          Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Fargo
          swietne kino
        • dr.verte Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 13.07.07, 09:32

> Fargo

weźcie już nie przesadzajcie bo za chwile ktoś dopisze "Wladcę Pierścieni"

pisze wyraźnie:"Tylko JA uwielbiam ten film"
          • Gość: Piotr Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.07, 23:59
            no prosze,wiedzialem dyletantow od groma,Fargo broni sie same
          • Gość: ehh Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 149.156.67.* 23.07.08, 19:26
            nie pisze tylko jest napisane
            • badjuk Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 24.07.08, 10:17
              No a "Nóż w wodzie" - świetny film a taki na marginesie zostawiony przez widza.
      • Gość: haidi0111 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 21:21
        A nie prawda... Dla większości to pewnie tania szmira i jeszcze jedna bajka o
        kopciuszku, ale dla mnie jest super
      • Gość: robus Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:30
        coyote ugly?
    • freerock Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 12.07.07, 20:04
      "Aszik Kerib" "Lisbon Story"
      • Gość: ewa Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 83.141.106.* 23.07.08, 23:53
        film dziwny ale muuuzyka boska!!
    • octavius2 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 12.07.07, 21:59
      W kwestii "12 małp" nie jesteś sam, morgen_stern, ja też uważam go za jeden z
      najlepszych filmów, jakie nakręcono.
      Do "Wygranych marzeń" też mam pewien sentyment.
      Z filmów jeszcze nie wspomnianych wymienię "Flashdance" - filmik niby tuzinkowy,
      ale jak starannie zrobiony, z perfekcyjną grą aktorów i genialną ścieżką
      dźwiękową, nie mówiąc o popisach tanecznych.
      No i jeszcze "Gry uliczne" - niedoceniany, moim zdaniem, debiut Krauzego.
      Oryginalna fabuła, interesująca i niepokojąca praca kamery, psychodeliczne
      animacje i niebanalne zakończenie. Końcowa scena utkwiła mi w pamięci na zawsze.
      • Gość: me Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.acn.waw.pl 14.07.07, 21:27
        > No i jeszcze "Gry uliczne" - niedoceniany, moim zdaniem, debiut Krauzego.
        > Oryginalna fabuła, interesująca i niepokojąca praca kamery, psychodeliczne
        > animacje i niebanalne zakończenie. Końcowa scena utkwiła mi w pamięci na
        > zawsze

...i swietna muzyka doskonale zgrana z obrazem i IMO fantastyczna, nie wymuszona
        gra aktorow. Zgadzam sie, film rewelacyjny, a jakos tak niedoceniany.

Jeszcze dorzuce 'Pump up the volume', polski tytul 'Wiecej czadu' z Christianem
        Slaterem. Byl taki okres ze ogladalem raz w tygodniu :) Cos w sobie ma, a jakos
        nikogo z moich znajomych nie poruszyl zbytnio...
        • Gość: Pietrow Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 81.21.198.* 23.07.08, 14:58
          "Więcej czadu" rządzi. Widziałem to ze 20 razy :)
        • tsp Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 23.07.08, 18:02
          Więcej czadu to był film swojego czasu kultowy. KAZDY wtedy go ogladal, kazdy.
    • mallina Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 13.07.07, 01:21
      a ja lubie np
      "Na fali"(Point Break) z Keanu Reeves i Patrickiem Swayze, sama nie wiem za co,
      po prostu lubie go ogladac:-)

"The Replacements", tez z Keanu, film o sporcie -liczy sie zespol, serce do
      walki i takie tam..

"Krolowa Margot"
    • morgen_stern Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 13.07.07, 08:58
      Chyba nie do końca zrozumieliście moje inetncje w tym wątku ;-) Lisbon Story,
      Królowa Margot, Na Fali, Flashdance - to są bardzo znane filmy, nie nazwałabym
      ich "niezauważanymi" ;-) Wszystkie były bardzo w swoim czasie popularne i
      głośne..
      • mallina Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 13.07.07, 21:57
        ta, ale ja nie spotkalam osobiscie nikogo kto powiedzialby, ze podoba mu sie np
        Krolowa Margot.
        • braineater Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 14.07.07, 09:56
          mallina napisała:

> ta, ale ja nie spotkalam osobiscie nikogo kto powiedzialby, ze podoba mu sie np
          > Krolowa Margot.

Możemy się spotkać :) - jeszce kilka osób mogę przyprowadzić

• mallina Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 14.07.07, 12:59
            :-)
            zaraz mi lepiej
            jak bylam na tym w kinie, to w sali(mala salka w Panoramie, pewnie znasz)osob
            bylo niewiele,a niektorzy ucieli sobie drzemke:-(
            ja lubie filmy tego typu i dla mnie nie byl on ani nudny, ani za dlugi, a na
            Isabelle Adjani to lubie popatrzec;-)))
          • tymon99 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 23.07.08, 14:39
            nie spotkałem osobiście nikogo, kto widział 'królową margot' i mówił o niej źle :)
        • mhadau1 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 18.07.07, 09:17
          ja uwielbiam królową margot
      • effa Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 18.07.07, 13:48
        a 12 małp nie było;-)))?
    • Gość: krzych Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 193.24.202.* 13.07.07, 11:15
      Kung Pow Nadejście wybrańca- dla mnie film genialny. Podłożony głos pod chinskie
      filmy karate i wpleciony w to amerykański aktor.
      Kung fu szał- chińska parodia filmów sensacyjnych.
      Palmipset- niedoceniany polski film
    • Gość: maxpax Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.07, 11:50
      Podziemny krąg
      • mana_mana Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 13.07.07, 12:23
        Podziemny krąg?! Chyba kpisz... Niewiele jest osób, którym ten film by się nie
        podobał - przynajmniej w moim otoczeniu.
        • morgen_stern Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 13.07.07, 13:01
          Wszystkim wpisującym się radziłabym jeszcze raz dokładnie przeczytać, o czym ma
          być ten wątek ;-) Ech...
          • Gość: aniakin Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.pp.htv.fi 23.07.08, 13:14
            No to ja nie wiem, co w tym watku robi "12 malp", to chyba najbardziej znany i
            lubiany film Gilliama.
    • Gość: dr.verte Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 14:21
      Lubię jeszcze "Cyborga" z van Dammem.
    • zara99 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 13.07.07, 16:17
      "benny & joon" z 1993 - za Johnny Deep'a w ubranku małego włóczęgi i za
      wszystko co tam zagrał. żałuję tylko że nie mam tego filmu na dvd, bo widziałam
      przypadkowo na kasecie i chętnie bym sobie powtórzyła. ścieżka dźwiękowa też
      jest niezgorsza. jak się zorientowałam to nikt z moich znajomych tego filmu nie
      widział, chyba nie było go w polskich kinach.
      • mallina Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 13.07.07, 21:58
        ten film chyba byl w polskiej tv kiedys
      • viz-ja Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 26.07.07, 15:52
        oj tak.. uwielbiam.
        Przypadkowo nagrałam na go jak był w TV bardzo dawno temu.
        Razem z Błękitem Oceanu to mój poprawiacz humoru na jesienne wieczory.
    • Gość: prim Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.nask.waw.pl 13.07.07, 16:23
      "Rosencrantz & Guildenstern nie żyją" z Gary Oldmanem i Timem Rothem - widziałam
      dawno temu i do dziś nie mogę o nim zapomnieć ..
      • zettrzy Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 17.07.07, 21:45
        > "Rosencrantz & Guildenstern nie żyją" z Gary Oldmanem i Timem Rothem

a dziekuje, mam to na wlasnosc - swego czasu byl to wielki hit przeboj, znany
        byc moze bardziej niz Krolowa Margot
    • Gość: Castorp Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 192.193.245.* 13.07.07, 16:23
      "Okruchy dnia" z A. Hopkinsem i E. Thompson duetu Merchant-Ivory
      oraz "84 Charing Cross Road" z A. Hopkinsem i genialną Anne Bancroft.
      • psikuta_bez_s1 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 13.07.07, 16:38
        "Czlowiek z Ksiezyca","Osobliwości narodowego wędkarstwa ","Serce jak lód "{nie
        moge oczu oderwac od E.Beart}
        • Gość: KANGOOR Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 20:13
          Człowiek z księżyca to przecież klasyka, ja uwielbiam
          A jest taki film PT Maksymalne Przyśpieszenie, reżyseria Stephen KING, gra w
          nim Emilio Estevez, muzyka AC/DC, UWIELBIAM, a tak mało osób go zna.
          Aha i lubię jeszcze trzy filmy z Jacie CHanem : Policyjna opowieść 1 i 2, oraz
          Zbroję Boga.
          • Gość: as Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.171.118.36.crowley.pl 23.07.08, 14:55
            "Freddy got fingered"
            :-)
      • zdanka1 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 24.07.08, 11:55
        Okruchy dnia" z A. Hopkinsem i E. Thompson duetu Merchant-Ivory
        > oraz "84 Charing Cross Road" z A. Hopkinsem i genialną Anne
        Bancroft

Oba są doskonałe i nie jestes sam. Tyle tylko, ze zawsze mam
        konkluzję - zawsze popełniaj szaleństwa wbrew poprawnosci, bo jesli
        obudzisz sie w wieku 50 lat, nie będziesz wiedział nawet co
        straciełś.
      • ewazuza Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 24.07.08, 15:47
        To jeszcze cienista dolina do kompletu:)
    • malynils Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 13.07.07, 20:27
      No dobra, jest taki film. "W imie milosci do Jonathana", obejrzany miliony lat
      swietlnych temu pozna noca na dwojce. Sentymentalna szmira, o ktorej mysle
      bardzo cieplo.
    • Gość: smiglostopy Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.dyn.optonline.net 13.07.07, 22:05
      mi sie bardzo podoba "kontakt" z jodie foster. dziwie sie, ze nie mam go
      jeszcze w swojej kolekcji. mimo, ze ogladalem go ostatnio kilka ladnych lat
      temu ciagle pamietam bardzo fajna kwestie "jesli jestesmy sami w kosmosie to
      bylaby to nieslychana strata miejsca" (czy cos w tym stylu).

"duch" z demi moore sie pewnie nie lapie, ale tez go dopisze;)
      • Gość: jaija Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.07, 23:37
        Mnie się kiedyś podobał film Męka Beatrice z Julie Delpy - opowiadał on
        przygnębiającą historię o córce pewnego rycerza, zaszła z ojcem w ciążę (gwałt)
        i inne tego typu klimaty ;), ale bardzo chciałabym go jeszcze raz obejrzeć,
        choćby po to, by zweryfikować swoje zdanie na jego temat.
        I jeszcze był taki film z Malkovichem i Catherine Deneuve, z diabłem w tle -
        pamiętam piękne zdjęcia i niezwykły klimat, ale fabuła odległa... może daliby
        go gdzieś?
    • bazyliszek4 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 14.07.07, 00:54
      "Dzień czwarty" - opowieść o Baczyńskim. jak dla mnie to najlepszy film o
      Powstaniu Warszawskim...
      • Gość: arszana Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.m.pppool.de 14.07.07, 12:32
        niezmiennie od lat, z taka sama przyjemnoscia, tonac minuta po minucie w
        klimacie tamtego swiata, ogladam 'dr Ziwago'.. piekny ciekawy obraz...polecam.
    • wqrwiony Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 14.07.07, 13:14
      siedem piękności pasqualino, zapomniany, niesłusznie, kapitalny
    • easz Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 14.07.07, 13:42
      Ponette,
      Siostro, moja siostro,
      Fotograf elfów,
      Towarzystwo wilków,
      Tor 29,
      Zawieście czerwone latarnie,
      Edukacja Rity.

I więcej, ale tytułów nie pamiętam, tak jak nie pamiętałam ich już chwilę po
      obejrzeniu filmów. Ww. zawdzięczam pewnie wyjątkowo silnym emocjom przeżywanym
      podczas, albo licznym powtórkom w tv;)

Mam wrażenie, że nie są to filmy zbyt bardzo znane, ale mogę się mylić, np. o
      przedostatnim na pewno ktoś słyszał, podobnie z ostatnim, ale kto taką ramotkę
      pamięta?.. I kto lubi. Kto lubi filmy o rozpaczy i cierpieniu dzieci,
      samotności, romanse lesbijek, pokręcone bajki o Kopciuszkach i pretensjonalną
      Theresę Russell;)
      • Gość: jaija Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.07, 14:55
        Kilka tytułów to bardzo znane filmy.
      • malynils Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 14.07.07, 19:46
        Witam w klubie milosnikow "Zawiescie czerwone latarnie".
        • easz Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 16.07.07, 12:52
          I/raczej Gong Li:) witam.
          To jeszcze dwa tytuły:
          <Ciało i krew (albo Róża i miecz)>, znani aktorzy - Rutger Hauer i Jennifer
          Jason Leigh, więc może i film jednak znany, ale ja go odkryłam przypadkiem. Ma
          dziwny klimat... jest pełen okrucieństwa, a bardzo pociągający przy tym; trochę
          jak baśń <prawdziwa;)>,
          <Zorza>, chyba norweski, dawno temu widziany, może nawet nie miał takiego
          tytułu?..

Ten wątek mógłby być zatytułowany - KTO jeszcze uwielbia ten film;)

• ewazuza Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 24.07.08, 15:51
        A propos Rusell to lubię Czarną wdowę,taki film tv
    • Gość: bebe Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 00:07
      Duch roju
      • wampir35 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 15.07.07, 01:31
        1) Toto bohater, Jaco van Dormaela
        2) Wetherby, Davida Hare
        3) Przygoda, Antonioniego
        4) Alicja w miastach, Wendersa
        5) Pepe, Luci, Boom i inne dziewczyny, Almodovara

No nie wiem, czy nie przesadzam - Przygodę i Alicję zna pewnie jeszcze kilka
        osób, a i wczesny Almodovar ma niemało wielbicieli, ale co tam, napisało mi się
        i skreślać nie będę.
        • zettrzy Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 17.07.07, 21:48
          Toto jest ulubionym filmem mojej kumpeli (nie moim) i tez w swoim czasie robil
          wielka kase
          Przygoda to wyjatkowo dobrze znany klasyk
      • Gość: chichi Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.dsl.bell.ca 15.07.07, 01:38
        Ja mam slabosc do filmow o sniegu i Polnocy:
        www.atanarjuat.com/
        www.tribute.ca/movies/The+Snow+Walker/8130
        I kiedys juz tu wspominalem takie 2 filmy o Izraelu:
        www.imdb.com/title/tt0352994/
        www.ushpizin.com/
        Nie wiem tez czy ktos pamieta taki tajwanski film:
        www.imdb.com/title/tt0111797/
        Bo ten to chyba zrobil jakas tam furore:
        www.imdb.com/title/tt0291032/
        Wszystkie powyzsze lubie bardzo (uwielbiam?) i bardzo polecam.
    • Gość: M Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 02:19
      "Nad Niemnem" - niby nudna ekranizacja lektury szkolnej ,
      a dla mnie obraz normalnych ludzi żyjących w zgodzie z naturą
      w świecie w którym są jakieś hierarchie i wartości .

Czy ktoś jeszcze lubi ten film ??
      • Gość: chichi Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.dsl.bell.ca 15.07.07, 03:00
        "Nad Niemnem" to przyznam sie tak sobie ale serial "Noce i dnie" uwazam za
        wysmienity.
        Z`polskich filmow, ktore byly jakos malo-doceniane, tak mi sie wydaje, to bym
        jeszcze dorzucil taki starenki kryminal:
        www.filmpolski.pl/fp/index.php/122043
        oraz film wojenny, przy ktorym moim zdaniem Spielberg moze sie schowac:
        www.filmpolski.pl/fp/index.php/121602
        Ale teraz glupio to chwalic, bo to film Petelskiej zrobiony w PRLu.
        • Gość: bellamy Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.cap.east.verizon.net 16.07.07, 02:25
          "Armia Boga" z fantastycznym Christopherem Walkenem w roli
          upadlego aniola i Viggo Aragornem Mortensenem grajacym Szatana,
          ogladalam wieki temu i do teraz z rozrzewnieniem wspominam.
          "Intacto",nie pamietam ani rezysera ani aktorow, ale film utkwil
          mi w glowie, szczegolnie scena z biegiem przez autostrade.
      • Gość: fifi Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.tkdami.net 16.07.07, 10:28
        tak, tak, niby nudna lektura a jednak zawsze kiedy w tv leci Nad Niemnem nie
        moge nie obejrzec. Widzialam chyba wiecej niz 5 razy i niezmiennie bardzo mi
        sie podoba klimat tej opowiesci!
        obawiam sie ze tylko mnie podobal sie film Troja - przynajmniej nikomu z moich
        znajomych sie nie podobal
        obawaiam sie rowniez ze tylko mnie NIE podobal sie Braveheart - dla mnie nudny,
        w ogole mnie nie ruszyl...
        • Gość: castor Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.aster.pl 20.07.07, 08:48
          Spoko, nie jesteś sam:). Braveheart zupełnie nie przypadł mi do gustu.
    • dusk76 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 16.07.07, 12:19
      "Filadelfijska opowieść" z Cary Grantem, Hepburn i Stewartem fantastycznie
      "wyszczekany" film, "Cały ten zgiełk" Boba Fossa najbardziej depresyjny musical
      na świecie. "Closer" i wszystko z Natalie Portman (wyłączając Star Warsy)
      • Gość: Wojtek Filadelfijska opowieść jest bombowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 16:02
        Specjalnie wszedłem na to forum, żeby zobaczyć, czy komuś się podoba :). Jakby
        nie było sam bym dodał.
    • crucero Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 16.07.07, 12:35
      i kilka moich:
      -Napad- Julie Delphi i Erick Stoltz
      -Odrazajacy, brudni i zli - chyba troche juz zapomniany
      -Ludzie z polnocy - juz wyzej wymieniony
      -Bum Koniec Swiata - stara komedia ale nie do przebicia
    • malynils Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 16.07.07, 22:18
      I jeszcze "Harry Angel".
      • yapkovitz Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 17.07.07, 11:54
        Dzieciątko z Macon
        www.filmweb.pl/Dzieci%c4%85tko+z+Macon+1993+opisy,FilmDescriptions,id=5282

Tylko Instynkt
        www.filmweb.pl/Tylko+Instynkt+1994+o+filmie,Film,id=31913
        Myszy i ludzie
        www.filmweb.pl/Myszy+i+ludzie+1992+o+filmie,Film,id=1050
        • dzida001 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 29.07.07, 22:56
          Myszy i Ludzie to także mój ulubiony film..po prostu uwielbiam Malkovicha,
          dlatego dorzucę Mary Railly
          • Gość: rapechuck Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 03:19
            A "Myszy i ludzie" naprawdę jest nieznanym filmem? Albo też niedocenianym? Nigdy
            w ten sposób o nim nie myślałem :P
            • badjuk Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 24.07.08, 10:35
              "Myszy i ludzie" - to rzadkość kiedy film jest tak dobry jak książka (a może i
              lepszy?).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka