• tomek3m Re: łysienie 05.08.11, 13:40
      Jeśli szanowna małżonka ma problem z Twoim łysieniem w wieku 38 lat, odpowiedz, iż masz problem z jej powiększającym się tyłkiem oraz piersiami rodem z plemion pokazywanych w National Geographic.
      • kalllka Re: łysienie 05.08.11, 13:50
        a ty tommmciu korzystasz z map googla+, ze wiesz jak wyglada malzonka autora?
        cos ci sie pokielbasilo bo jadem zasuwasz.
        • tomek3m Re: łysienie 05.08.11, 18:39
          38 lat, to wiek w którym już chyba może zacząć się efekt łysienia, żadne to halo w tym wieku łysieć.
          Podejrzewam, iż wiek małżonki jest przybliżony, a w tym wieku nawet modelki mają większy problem z figurą i grawitacją, niż panowie z łysieniem.
          Google+ nie jest potrzebny, by posiadać odrobinę poczucia humoru.
          • kalllka Re: łysienie 05.08.11, 19:29
            hym, a mozesz wytlumaczyc co maja twoje obrazliwe slowa ( o malzonce autora) do tzw dobrego zartu?
            mysle ,ze powinienes przeprosic z racji popelnionego fouxpas i winno byc ci lyso kolego, a nie broniac sie popelniac kolejna wtope - swiadczaca raczej o braku kindersztuby i wyczucia nizli humoru.
            tyle
    • ender83 Re: łysienie 20.08.11, 14:16

Widzę, że jak zwykle w przypadku dyskusji nt. łysienia trochę tu bzdur padło;) A fakty są takie i poddaje je pod rozwagę osób mających problem z wypadaniem włosów: jedynie działające specyfiki (zatrzymujące wypadanie i - do pewnego stopnia - stymulujące wzrost włosów) to: LOXON (5%) i preparaty w płynie zawierające Minoxidil, a także tabletki PROPECIA.

Żadne inne specyfiki - NIE DZIAŁAJĄ. Potwierdziło mi to niezależnie dwoje dermatologów. Opinie, iż po nacieraniu rzepą, łykaniu skrzypu czy innych szamańskich zabiegach włosy przestają wypadać polecam włożyć między bajki.

• g.sajna Re: łysienie 25.08.11, 13:19
        No i pech bo mnie follixin pomógł a loxon w ogóle i co teraz :P Wiesz zawsze można powiedzieć, że mój osobisty niezależny i prywatny słonik Dumbo potwierdził teorię, że babcia z wąsami to dziadek a wszyscy wiemy, że to nie zawsze prawda:P Co więcej należałoby dodać, że wszystko zależy od organizmu i na każdego człowieka będzie działać coś innego :]

Tak na marginesie to kilku moich znajomych w ogóle nie przejmowało się łysinkami itd. po prostu maszynka 0,1 mm i po sprawie. To kolejny ważny aspekt psychika, nie każdy facet sobie z tym radzi :]
        • gragas Re: łysienie 26.08.11, 12:05
          Pewnie, że na każdego będzie działać co innego :] Jeśli chodzi o środki to ja akurat jestem na follixin-e i po dwóch tygodniach włosy wracają do pierwotnego kształtu :] rewelacja jak dla mnie. Jednak podjąłem decyzję, że jeśli się nie uda (co jest raczej niemożliwe) to gole się na łyso i już.
          • g.sajna Re: łysienie 29.08.11, 12:31
            Każdy z kim gadam odnośnie Follixin-u jest bardzo zadowolony. Środek najwyraźniej skuteczny, lecz ostatnio wpadło mi do głowy aby poszperać w necie za domowymi sposobami, które wspomogły by jego działanie. Wiesz coś może na ten temat ? Pytam bo co prawda ja już włosy mam:P, lecz mój brat obecnie walczy z tematem :/
            • ender83 Re: łysienie 04.09.11, 17:46
              Trochę to podejrzane, iż pan powyżej nachalnie pisze o tym środku na F.
              Poza tym chyba nie przeczytał Pan uważnie mojego posta - wyraźnie napisałem, że to, że działają tylko Loxon i Propecia to opinia dermatologów, z którymi się konsultowałem. Niech się Pan spiera z profesjonalistami, jak Pan chce.

A co do golenia się na łyso... Ja akurat wolę mieć włosy, ale jak ktoś chce świecić glacą czy zakolami, to cóż - jego sprawa.
              • g.sajna Re: łysienie 14.09.11, 13:12
                Genialne, ja dostaje oskarżenie, że "nachalnie" mówię o swojej recepcie na odbudowę włosów, a pan szanowny mówiąc to przypomina absolutnie NIENACHALNIE, że dermatolodzy polecają l i p, a wspomnieli, że można się jarzyć błękitem po ich stosowaniu. ?
                • ender83 Re: łysienie 15.09.11, 22:36
                  Ja powołałem się na opinie ludzi, którzy takimi problemami (łysienie) zajmują się zawodowo. Lepsze to niż metoda "jeden pan powiedział drugiemu panu, że jego kolega...itp". O słoniku Dumbo nie wspomnę;)
          • xenon10900 Re: łysienie 26.02.12, 20:41
            Witam,
            Ostrzegam wszystkich przed zakupem Follixinu. Wszystkie pozytywne opinie są kampanią reklamową firmy TUT Logistic w Łodzi. To jest środek niewiadomego pochodzenia i produkcji. Opakowanie nie zawiera żadnej ulotki, żadnej instrukcji ani opisu. Na kartoniku brak inrormacji o producencie, brak kodu kreskowego, brak danych dotyczących produkcji. Wszystkie, absolutnie wszystkie suplementy i leki mają takie informacje. Tu nie wiadomo czy to środek chiński, czy polski czy rumuński. Na tabletkach ani na ich bezpośrednim opakowaniu bram nazwy follixin i ogólnie brak jakiejkolwiek informacji, więc może to chińskie tabletki na odchudzanie włożone w wyprodukowany w Łodzi kartonik? Przecież to suplenent diety więc ktoś go musi produkować, badać , kontrolować - brak takich danych również na stronie www i ogolnie w internecie. Dermatolodzy tego środka nie znają i ostrzegają przed "lekami" z internetu nieznanej produkcji. Skład jest bardzo słaby: skrzyp polny i pokrzywa i bardzo małe dawki witamin. Na opakowaniu pierwotna informacja o stosowaniu jest zaklejona nową podającą już inne informacje. Strona www przedstawia produkt jako najlepszy, rewelacyjny środek. Wypowiadają się o nim amerykańscy lekarze, chwalą amerykańscy pacjenci. A prawda jet taka, że nie ma w intenrecie żadnej wzmianki na zagranicznych stronach o tym preparacie, a na opakowaniu jest napisane: preparat wzmacniający skórę, włosy i paznokcie... i wszystko to za jedyne 160 zł! Ten środek nie pomoże na łysienie androgenowe bo nie ma w składzie nic co zapobiegało by przemianie testosteronu w skórze głowy. Zwykłe naciąganie ludzi.
    • obywatel_piszczyk "Gratuluję" wyboru żony! 29.08.11, 18:14
      Skoro naturalne(związane z wiekiem) łysienie jej przeszkadza, to nie daj Bóg żebyś zachorował na coś "co widać", np łuszczycę, bielactwo itp.
      • westdream Re: "Gratuluję" wyboru żony! 30.08.11, 02:01
        SPAM ŁYSYCH.
        Ło matko bosko, ratuj się kto może!
    • pawel_ef Re: łysienie 11.09.11, 10:50
      Obstawiam łysienie androgenowe, więc w zasadzie masz problem. Z jednej strony są preparaty z minoxidilem, palmą sabałową, czy ostatnio popularnym aminexilem (ale obarczone są skutkami ubocznymi), z drugiej strony chyba najbardziej sensowny przeszczep (tu nieco więcej o nim porostwlosow.pl/2011/07/przeszczep-wlosow-%E2%80%93-ostateczna-ostatecznosc.html ) .A jeszcze z boku są metody typowo naturalne i egzotyczne w przypadku których stosuje sie rośliny o których normalny człowiek w życiu nie słyszał
      • ender83 Re: łysienie 13.09.11, 00:23

A jakie skutki uboczne ma Pan na myśli w przypadku stos. preparatów z minoxidilem? A odnośnie tych "egzotycznych" specyfików to sprawa jest prosta - szkoda kasy.
    • gomory Jak na was dziala reklamowa manipulacja? 19.10.11, 13:51
      Ruszyla kampania "srodka ktorego nazwy nie napisze". Najpierw w necie goscie placza, ze lysieja pozniej odkrywaja "srodek ktorego nazwy nie napisze" i sa nim uradowani jak niemowlak pajacykiem. Po takim podkladzie "srodek ktorego nazwy nie napisze" wlasnie zaczal byc reklamowany w radio. Czy starczylo kasy na inne media to nie wiem ;).
      Wiadomo, ze ten watek jest reklama. Wszystko zaczyna byc wiec postrzegane jako oszustwo. Ale czy to jednoczesnie oznacza, ze ten szampon jest gowniany? W sumie niekoniecznie. Ale czy ktos z was (poza tymi ktorym biora pensje za pisanie jaki jest zajebisty) ma zamiar polac sobie to na wlosy? Bo ja na ten przyklad ide do marketu i jak zobacze "srodek ktorego nazwy nie napisze" to tylko sie skrzywie z niesmakiem i jednak go nie wezme. Gwoli scislosci w markecie bylbym bez szans na kupno, bo poki co usiluja mu dodac prestizu sprzedajac w aptekach. No wlasnie sam juz zaczynam o tym produkcie myslec negatywnie. A wy?
    • facettt Re: łysienie 19.10.11, 15:29
      lukaszkonin napisał:
      > i czy jest na łysienie w ogóle jakaś metoda?

tylko przeszczep wlasnych wlosow (operacja dosc droga)

wszelkie kuracje chemiczne (sporo jest tego)
      tylko SPOWALNIAJA proces lysienia.
      • azeta4 Re: łysienie 19.10.11, 18:53
        facettt napisał:

> lukaszkonin napisał:
        > > i czy jest na łysienie w ogóle jakaś metoda?
        >
        >
        > tylko przeszczep wlasnych wlosow (operacja dosc droga)
        >
        > wszelkie kuracje chemiczne (sporo jest tego)
        > tylko SPOWALNIAJA proces lysienia.
        To co powyzej to esencja problemu.Z wyjatkiem form lysienie spowodowanych patologia, wiekszosc to formy androgenned, o bazie genetycznej.Enzym Alfa 2 reduktaza przeksztalca DHT , stad przyspieszenie cyklu wzrostu i wymiany wlosow.
        Sa 3 sposoby zapobiegania:
        1.Opoznienie lysienia : Minoxidil 5% sol. alcoolica, lokalnie 2ml dziennie (mozna dac do zrobienie w aptece jako produku galeniczny, kosztuje mniej).Finasteride, antagonista androgenu, uzywany w przeroscie prostaty.U mlodych mezczyzn , niestety, moze byc przyczyna bezplodnosci, czyli efekty uboczne dosyc znaczne.Przeszczep wlosow, kosztowny, nie zawsze estetycznie akceptowany (czasami widac ze to przeszczep).
        W sumie polecam stosowanie srodkow ktorych mechanizm dzialania jest znany, aby zwolnic proces lysienia, typowo meski.
        facettt napisał:

> lukaszkonin napisał:
        >
        >
        >
        To co powyzej to esencja problemu.Z wyjatkiem form lysienie spowodowanych patologia, wiekszosc to formy androgenned, o bazie genetycznej.Enzym Alfa 2 reduktaza przeksztalca DHT , stad przyspieszenie cyklu wzrostu i wymiany wlosow.
        1.Opoznienie lysienia : Minoxidil 5% sol. alcoolica, lokalnie 2ml dziennie (mozna dac do zrobienie w aptece jako produku galeniczny, kosztuje mniej).Finasteride, antagonista androgenu, uzywany w przeroscie prostaty.U mlodych mezczyzn , niestety, moze byc przyczyna bezplodnosci, czyli efekty uboczne dosyc znaczne.Przeszczep wlosow, kosztowny, nie zawsze estetycznie akceptowany (czasami widac ze to przeszczep).
        W sumie polecam stosowanie srodkow ktorych mechanizm dzialania jest znany, aby zwolnic proces lysienia, typowo meski.
        facettt napisał:

> lukaszkonin napisał:
        >
        >
        >
        facettt napisał:

> lukaszkonin napisał:
        >
        >
        >
        facettt napisał:

> lukaszkonin napisał:
        >
        >
        >
        • umbrella26 Re: łysienie 22.10.11, 16:55
          JA UZYWAM DX2 JEST TANI I POMAGA NA WYPADANIE WLOSOW JEST OK
        facettt napisał:

> lukaszkonin napisał:
        >
        >
        >
    • umbrella26 Re: łysienie 22.10.11, 16:54
      JA UZYWAM DX2 JEST TANI I POMAGA NA WYPADANIE WLOSOW JEST OK

lukaszkonin napisał:

> Mam 38 lat i od dwóch lat regularnie łysieję. Mojej żonie chyba trochę to
      > przeszkadza przez co ja również zaczynam mieć z tym problem.
      > Chciałbym zapytać czy używacie jakiś tabletek, szamponów wzmacniających włosy
      > i czy jest na łysienie w ogóle jakaś metoda?
      • zdziwik Re: łysienie 22.10.11, 18:10
        tez lysieje ale olewam to
    • niedzwiedz98 Re: łysienie 09.11.11, 23:31
      Co wy ludzie w ogóle piszecie, jaki finasteryd, jaki loxon? Chcąc brać finasteryd trzeba sobie odpowiedziec na pytanie, co ważniejsze, włosy czy fiutek? Moze i włosy odrosną, ale zostanie impotencja. Loxon, jak bierzesz jest fajnie, ale to związek na cale życie, bo jeżeli odstawisz, włosy wypadną w mgnieniu oka. Jak pójdziesz do dermatologa, jeżeli stwierdzi łysienie androgeniczne, to przepisze loxon i finasteryd. Rozwiązaniem problemu jest pójście na siłownie, nabranie masy mięśniowej i ogolenie głowy na pałe. Napewno znacznej większości kobiet taki mężczyzna dużo bardziej sie podoba niż chudy kurczak z bujną fryzurą. Mężczyzna to mężczyzna, a nie ci.pka, na dodatek taka z niesprawną kuśką po finasterydach. Dziękuje pozdrawiam.
    • porucznik.rzewski Chyba oszalałeś:-) 15.11.11, 17:27
      Chyba nie chcesz zrobić z siebie pajaca wcierającego jakieś mazidła? Stary! Glaca jest ok!
    • leoblack Re: łysienie 03.02.12, 23:17
      Ja stosuję LOXON 2% dostępny w aptece bez recepty.
      Polecam poczytać na jego temat w sieci.
      W moim przypadku zahamowanie wypadania osiągnąłem po ok 2 miesiącach stosowania.
      Jest tylko jeden warunek : musisz stosować codziennie , jeżeli zaprzestaniesz stosowania LoXON to wówczas powraca problem.
    • taja11 Re: łysienie 05.02.12, 09:47
      Wiesz - zastanawiam się nad Twoją żoną - bo w miłości naprawdę jest tak że tak,że wygląd jest drugorzędny.
    • drorgin Re: łysienie 10.02.12, 12:03
      Witaj Łukaszu, jeśli nie wyłysiałeś do 25 roku życia, to mimo wszystko masz szansę utrzymać włosy na głowie, ale trzeba oto zadbać. Wiem co mówię, bo jako jedyny ostały w rodzinie mogę pochwalić się czupryną. Wobec czego zapraszam na priva: drorgin małpa.wp.pl.
    • sadysat Re: łysienie 08.05.12, 13:33
      Finasteryd w dawce 1-2 mg dziennie (nazwy handlowe - Proscar, Propecia) zatrzymuje lub drastycznie spowalnia łysienie u 90% mężczyzn. Dla pozostałych 10% jest dużo skutaczniejszy dutasteryd (nazwa handlowa - Avodart). Leki w Polsce mało popularne ze względu na słabą pulę genetyczną. Wyjaśniam - były wojny, kobiety brały co było, nawet lysych, dlatego łysienie w Polsce jest bardzo popularne nawet wśród młodych i stąd taka spoleczna akceptacja tego dosc obrzydzajacego fenomenu. Finasteryd jest dostępny od roku 1997. Na Zachodzie wśród młodych facetów (przed 50) praktycznie nie ma łysych dzięki tym lekom + najnowszym technikom transplantologii włosów (FUE) + lepszej puli genetycznej (kobiety mając wybór biorą przystojnych facetów, a nie tych co mają głowy jak kule bilardowe). Ja zacząłem łysieć mając 15 lat, w wieku 18 lat miałem już zakola, ale wtedy ustawili mnie na finasterydzie i dzięki temu mam już 31 lat i łysienie nie posunęło się ani o krok. Około 40 zrobię sobie pewnie drobny przeszczep, żeby poprawić linię włosów i tyle. Jest XXI wiek na litość boską, łysienie to obciach i zamierzchła przeszłość. A kobiety w tym temacie w ogole nie maja prawa glosu bo to nie im w glowe bedzie zimno i nie one beda musialy smarowac leb kremem do opalania na plazy. Kazda baba mowi ze lysienie ok bo to podnosi jej relatywna pozycje wzgledem faceta, ktory nagle przestaje byc przystojny i musi pilnowac swojej starej. Baby to kretynki lol.
      • sadysat Re: łysienie 08.05.12, 13:43
        A do tych co bredzą o skutkach ubocznych finasterydu, to wlasnie wsrod mlodych przewaznie NIE wystepuja bo mlodzi faceci maja pod dostatkiem meskich hormonow. Finasteryd na mlodych facetow dziala rewelacyjnie. A na silke chodzic trzeba i uprawiac sport i tak i to tez poprawia dzieki wzmozonemu krazeniu krwi sytuacje i wlosow i fiutka. Wiec dbajcie o siebie koledzy, stosujcie sprawdzone leki, a bedziecie mieli i wlosy i bzykanie. Sceptykom polecam popytac ludzi, ktorzy biora te leki na real-u, a nie czytac bzdury w Internecie. Moi znajomi biora i ja biore i mamy wlosy i zlewke z tych co mlodo lysieja bo nie raczyli o siebie zadbac. Powtarzam - jest XXI wiek panowie, nie robcie z siebie lysych pal - to obciachowe^2.
        • kalllka Re: łysienie -testy, instrukcje i zbieranie danych 08.05.12, 14:12
          sad, uproszczenia wiele zlego zrobily.
          sterydy nie dla wszystkich podobnie jak silownia.
          dlatego nazw substancji ,instrukcji dzialania (maszyn itd) nie podaje sie do wiadomosci -zwlaszcza w dlugich mylacych wypowiedziach ( i na otwartych forach )
          to zasada chroniaca tak ciebie jak i innych uzytkownikow ( zwlaszcza -'reala')

bo nawet jesli wiele wiesz na swoj temat to pamietaj-niewiele o przypadkowym czytelniku (twojego postu) nie wspominajac o skutkach ubocznych, ktore moga wyjsc (wraz z wlosami) za kilka lat

• sadysat Re: łysienie -testy, instrukcje i zbieranie danyc 08.05.12, 14:20
            Leki te są na receptę i bierze się je pod kontrolą lekarza, więc nie wiem w czym problem. Niech po prostu ludzie wiedzą, że to nie jest tak jak usłyszałem za pierwszym razem u dermatologa, że się muszę pogodzić. Owszem, muszę się pogodzić z tym, że mam takie, a nie inne geny i że włosy będę miał tak długo jak jestem na lekach (ściślej - będą mi bardzo powolutku się miniaturyzować). Ale mam dzięki tym lekom wybór. I myślę, że każdy na ten wybór zasługuje.
        • sadysat Re: łysienie 08.05.12, 14:14
          A jak chcecie zobaczyc przykladowe efekty po propecii / minoxidil-u to polecam tu www.bernsteinmedical.com/medical-treatment/patient-photos/

U mnie osobiscie efekt byl taki ze po prostu jestem facetem z zakolami, ale poza tym z gestymi wlosami. A na 100% bym wylysial bo oboje dziadkow lysych i ojciec lysy i miniaturyzacja niektorych wlosow pod mikroskopem znalazla mi dermatolog podczas badania trychologicznego we wzorek Norwood 5 czyli wielka glaca by byla gdyby nie leki. Wiec nie p*** ze finasteryd nie dziala, dziala i to zajebiscie!
          • sadysat Re: łysienie 08.05.12, 14:44
            I jeszcze na temat przeszczepów metodą FUE, zobaczcie sobie filmiki z injertocapilar na youtube, nawet wśród tych co nie stosują leczenia farmakologicznego rezultaty potrafią być więcej niż sastyfakcjonujące. A ci co są na lekach przeważnie wystarczy jak zrobią sam przód (ale nie tylko linię włosów, tylko strefy 1, 2 i 3 - dzięki temu nawet jak wypadną włosy z tyłu głowy gdyby z jakiegoś powodu trzeba było odstawić leki to kończy się z łysym kółkiem z tyłu, a nie całkiem łysą pałą, co jest o niebo lepsze i totalnie akceptowalne u kogoś w wieku 50+ - jest to wzór łysienia występujący w naturze), żeby cieszyć się sensowną czupryną aż do śmierci.
    • iliagruzin Re: łysienie 30.12.19, 02:31
      Domowe sposoby na ŁYSIENIE =>> domowe-sposoby.com/choroba/lysienie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka