tomek3m Re: łysienie 05.08.11, 13:40 Jeśli szanowna małżonka ma problem z Twoim łysieniem w wieku 38 lat, odpowiedz, iż masz problem z jej powiększającym się tyłkiem oraz piersiami rodem z plemion pokazywanych w National Geographic. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: łysienie 05.08.11, 13:50 a ty tommmciu korzystasz z map googla+, ze wiesz jak wyglada malzonka autora? cos ci sie pokielbasilo bo jadem zasuwasz. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek3m Re: łysienie 05.08.11, 18:39 38 lat, to wiek w którym już chyba może zacząć się efekt łysienia, żadne to halo w tym wieku łysieć. Podejrzewam, iż wiek małżonki jest przybliżony, a w tym wieku nawet modelki mają większy problem z figurą i grawitacją, niż panowie z łysieniem. Google+ nie jest potrzebny, by posiadać odrobinę poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: łysienie 05.08.11, 19:29 hym, a mozesz wytlumaczyc co maja twoje obrazliwe slowa ( o malzonce autora) do tzw dobrego zartu? mysle ,ze powinienes przeprosic z racji popelnionego fouxpas i winno byc ci lyso kolego, a nie broniac sie popelniac kolejna wtope - swiadczaca raczej o braku kindersztuby i wyczucia nizli humoru. tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ender83 Re: łysienie 20.08.11, 14:16 Widzę, że jak zwykle w przypadku dyskusji nt. łysienia trochę tu bzdur padło;) A fakty są takie i poddaje je pod rozwagę osób mających problem z wypadaniem włosów: jedynie działające specyfiki (zatrzymujące wypadanie i - do pewnego stopnia - stymulujące wzrost włosów) to: LOXON (5%) i preparaty w płynie zawierające Minoxidil, a także tabletki PROPECIA. Żadne inne specyfiki - NIE DZIAŁAJĄ. Potwierdziło mi to niezależnie dwoje dermatologów. Opinie, iż po nacieraniu rzepą, łykaniu skrzypu czy innych szamańskich zabiegach włosy przestają wypadać polecam włożyć między bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
g.sajna Re: łysienie 25.08.11, 13:19 No i pech bo mnie follixin pomógł a loxon w ogóle i co teraz :P Wiesz zawsze można powiedzieć, że mój osobisty niezależny i prywatny słonik Dumbo potwierdził teorię, że babcia z wąsami to dziadek a wszyscy wiemy, że to nie zawsze prawda:P Co więcej należałoby dodać, że wszystko zależy od organizmu i na każdego człowieka będzie działać coś innego :] Tak na marginesie to kilku moich znajomych w ogóle nie przejmowało się łysinkami itd. po prostu maszynka 0,1 mm i po sprawie. To kolejny ważny aspekt psychika, nie każdy facet sobie z tym radzi :] Odpowiedz Link Zgłoś
gragas Re: łysienie 26.08.11, 12:05 Pewnie, że na każdego będzie działać co innego :] Jeśli chodzi o środki to ja akurat jestem na follixin-e i po dwóch tygodniach włosy wracają do pierwotnego kształtu :] rewelacja jak dla mnie. Jednak podjąłem decyzję, że jeśli się nie uda (co jest raczej niemożliwe) to gole się na łyso i już. Odpowiedz Link Zgłoś
g.sajna Re: łysienie 29.08.11, 12:31 Każdy z kim gadam odnośnie Follixin-u jest bardzo zadowolony. Środek najwyraźniej skuteczny, lecz ostatnio wpadło mi do głowy aby poszperać w necie za domowymi sposobami, które wspomogły by jego działanie. Wiesz coś może na ten temat ? Pytam bo co prawda ja już włosy mam:P, lecz mój brat obecnie walczy z tematem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ender83 Re: łysienie 04.09.11, 17:46 Trochę to podejrzane, iż pan powyżej nachalnie pisze o tym środku na F. Poza tym chyba nie przeczytał Pan uważnie mojego posta - wyraźnie napisałem, że to, że działają tylko Loxon i Propecia to opinia dermatologów, z którymi się konsultowałem. Niech się Pan spiera z profesjonalistami, jak Pan chce. A co do golenia się na łyso... Ja akurat wolę mieć włosy, ale jak ktoś chce świecić glacą czy zakolami, to cóż - jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
g.sajna Re: łysienie 14.09.11, 13:12 Genialne, ja dostaje oskarżenie, że "nachalnie" mówię o swojej recepcie na odbudowę włosów, a pan szanowny mówiąc to przypomina absolutnie NIENACHALNIE, że dermatolodzy polecają l i p, a wspomnieli, że można się jarzyć błękitem po ich stosowaniu. ? Odpowiedz Link Zgłoś
ender83 Re: łysienie 15.09.11, 22:36 Ja powołałem się na opinie ludzi, którzy takimi problemami (łysienie) zajmują się zawodowo. Lepsze to niż metoda "jeden pan powiedział drugiemu panu, że jego kolega...itp". O słoniku Dumbo nie wspomnę;) Odpowiedz Link Zgłoś
xenon10900 Re: łysienie 26.02.12, 20:41 Witam, Ostrzegam wszystkich przed zakupem Follixinu. Wszystkie pozytywne opinie są kampanią reklamową firmy TUT Logistic w Łodzi. To jest środek niewiadomego pochodzenia i produkcji. Opakowanie nie zawiera żadnej ulotki, żadnej instrukcji ani opisu. Na kartoniku brak inrormacji o producencie, brak kodu kreskowego, brak danych dotyczących produkcji. Wszystkie, absolutnie wszystkie suplementy i leki mają takie informacje. Tu nie wiadomo czy to środek chiński, czy polski czy rumuński. Na tabletkach ani na ich bezpośrednim opakowaniu bram nazwy follixin i ogólnie brak jakiejkolwiek informacji, więc może to chińskie tabletki na odchudzanie włożone w wyprodukowany w Łodzi kartonik? Przecież to suplenent diety więc ktoś go musi produkować, badać , kontrolować - brak takich danych również na stronie www i ogolnie w internecie. Dermatolodzy tego środka nie znają i ostrzegają przed "lekami" z internetu nieznanej produkcji. Skład jest bardzo słaby: skrzyp polny i pokrzywa i bardzo małe dawki witamin. Na opakowaniu pierwotna informacja o stosowaniu jest zaklejona nową podającą już inne informacje. Strona www przedstawia produkt jako najlepszy, rewelacyjny środek. Wypowiadają się o nim amerykańscy lekarze, chwalą amerykańscy pacjenci. A prawda jet taka, że nie ma w intenrecie żadnej wzmianki na zagranicznych stronach o tym preparacie, a na opakowaniu jest napisane: preparat wzmacniający skórę, włosy i paznokcie... i wszystko to za jedyne 160 zł! Ten środek nie pomoże na łysienie androgenowe bo nie ma w składzie nic co zapobiegało by przemianie testosteronu w skórze głowy. Zwykłe naciąganie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk "Gratuluję" wyboru żony! 29.08.11, 18:14 Skoro naturalne(związane z wiekiem) łysienie jej przeszkadza, to nie daj Bóg żebyś zachorował na coś "co widać", np łuszczycę, bielactwo itp. Odpowiedz Link Zgłoś
westdream Re: "Gratuluję" wyboru żony! 30.08.11, 02:01 SPAM ŁYSYCH. Ło matko bosko, ratuj się kto może! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_ef Re: łysienie 11.09.11, 10:50 Obstawiam łysienie androgenowe, więc w zasadzie masz problem. Z jednej strony są preparaty z minoxidilem, palmą sabałową, czy ostatnio popularnym aminexilem (ale obarczone są skutkami ubocznymi), z drugiej strony chyba najbardziej sensowny przeszczep (tu nieco więcej o nim porostwlosow.pl/2011/07/przeszczep-wlosow-%E2%80%93-ostateczna-ostatecznosc.html ) .A jeszcze z boku są metody typowo naturalne i egzotyczne w przypadku których stosuje sie rośliny o których normalny człowiek w życiu nie słyszał Odpowiedz Link Zgłoś
ender83 Re: łysienie 13.09.11, 00:23 A jakie skutki uboczne ma Pan na myśli w przypadku stos. preparatów z minoxidilem? A odnośnie tych "egzotycznych" specyfików to sprawa jest prosta - szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
gomory Jak na was dziala reklamowa manipulacja? 19.10.11, 13:51 Ruszyla kampania "srodka ktorego nazwy nie napisze". Najpierw w necie goscie placza, ze lysieja pozniej odkrywaja "srodek ktorego nazwy nie napisze" i sa nim uradowani jak niemowlak pajacykiem. Po takim podkladzie "srodek ktorego nazwy nie napisze" wlasnie zaczal byc reklamowany w radio. Czy starczylo kasy na inne media to nie wiem ;). Wiadomo, ze ten watek jest reklama. Wszystko zaczyna byc wiec postrzegane jako oszustwo. Ale czy to jednoczesnie oznacza, ze ten szampon jest gowniany? W sumie niekoniecznie. Ale czy ktos z was (poza tymi ktorym biora pensje za pisanie jaki jest zajebisty) ma zamiar polac sobie to na wlosy? Bo ja na ten przyklad ide do marketu i jak zobacze "srodek ktorego nazwy nie napisze" to tylko sie skrzywie z niesmakiem i jednak go nie wezme. Gwoli scislosci w markecie bylbym bez szans na kupno, bo poki co usiluja mu dodac prestizu sprzedajac w aptekach. No wlasnie sam juz zaczynam o tym produkcie myslec negatywnie. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: łysienie 19.10.11, 15:29 lukaszkonin napisał: > i czy jest na łysienie w ogóle jakaś metoda? tylko przeszczep wlasnych wlosow (operacja dosc droga) wszelkie kuracje chemiczne (sporo jest tego) tylko SPOWALNIAJA proces lysienia. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta4 Re: łysienie 19.10.11, 18:53 facettt napisał: > lukaszkonin napisał: > > i czy jest na łysienie w ogóle jakaś metoda? > > > tylko przeszczep wlasnych wlosow (operacja dosc droga) > > wszelkie kuracje chemiczne (sporo jest tego) > tylko SPOWALNIAJA proces lysienia. To co powyzej to esencja problemu.Z wyjatkiem form lysienie spowodowanych patologia, wiekszosc to formy androgenned, o bazie genetycznej.Enzym Alfa 2 reduktaza przeksztalca DHT , stad przyspieszenie cyklu wzrostu i wymiany wlosow. Sa 3 sposoby zapobiegania: 1.Opoznienie lysienia : Minoxidil 5% sol. alcoolica, lokalnie 2ml dziennie (mozna dac do zrobienie w aptece jako produku galeniczny, kosztuje mniej).Finasteride, antagonista androgenu, uzywany w przeroscie prostaty.U mlodych mezczyzn , niestety, moze byc przyczyna bezplodnosci, czyli efekty uboczne dosyc znaczne.Przeszczep wlosow, kosztowny, nie zawsze estetycznie akceptowany (czasami widac ze to przeszczep). W sumie polecam stosowanie srodkow ktorych mechanizm dzialania jest znany, aby zwolnic proces lysienia, typowo meski. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta4 Re: łysienie 19.10.11, 18:53 facettt napisał: > lukaszkonin napisał: > > i czy jest na łysienie w ogóle jakaś metoda? > > > tylko przeszczep wlasnych wlosow (operacja dosc droga) > > wszelkie kuracje chemiczne (sporo jest tego) > tylko SPOWALNIAJA proces lysienia. To co powyzej to esencja problemu.Z wyjatkiem form lysienie spowodowanych patologia, wiekszosc to formy androgenned, o bazie genetycznej.Enzym Alfa 2 reduktaza przeksztalca DHT , stad przyspieszenie cyklu wzrostu i wymiany wlosow. Sa 3 sposoby zapobiegania: 1.Opoznienie lysienia : Minoxidil 5% sol. alcoolica, lokalnie 2ml dziennie (mozna dac do zrobienie w aptece jako produku galeniczny, kosztuje mniej).Finasteride, antagonista androgenu, uzywany w przeroscie prostaty.U mlodych mezczyzn , niestety, moze byc przyczyna bezplodnosci, czyli efekty uboczne dosyc znaczne.Przeszczep wlosow, kosztowny, nie zawsze estetycznie akceptowany (czasami widac ze to przeszczep). W sumie polecam stosowanie srodkow ktorych mechanizm dzialania jest znany, aby zwolnic proces lysienia, typowo meski. Odpowiedz Link Zgłoś
umbrella26 Re: łysienie 22.10.11, 16:55 JA UZYWAM DX2 JEST TANI I POMAGA NA WYPADANIE WLOSOW JEST OK Odpowiedz Link Zgłoś
umbrella26 Re: łysienie 22.10.11, 16:54 JA UZYWAM DX2 JEST TANI I POMAGA NA WYPADANIE WLOSOW JEST OK lukaszkonin napisał: > Mam 38 lat i od dwóch lat regularnie łysieję. Mojej żonie chyba trochę to > przeszkadza przez co ja również zaczynam mieć z tym problem. > Chciałbym zapytać czy używacie jakiś tabletek, szamponów wzmacniających włosy > i czy jest na łysienie w ogóle jakaś metoda? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedz98 Re: łysienie 09.11.11, 23:31 Co wy ludzie w ogóle piszecie, jaki finasteryd, jaki loxon? Chcąc brać finasteryd trzeba sobie odpowiedziec na pytanie, co ważniejsze, włosy czy fiutek? Moze i włosy odrosną, ale zostanie impotencja. Loxon, jak bierzesz jest fajnie, ale to związek na cale życie, bo jeżeli odstawisz, włosy wypadną w mgnieniu oka. Jak pójdziesz do dermatologa, jeżeli stwierdzi łysienie androgeniczne, to przepisze loxon i finasteryd. Rozwiązaniem problemu jest pójście na siłownie, nabranie masy mięśniowej i ogolenie głowy na pałe. Napewno znacznej większości kobiet taki mężczyzna dużo bardziej sie podoba niż chudy kurczak z bujną fryzurą. Mężczyzna to mężczyzna, a nie ci.pka, na dodatek taka z niesprawną kuśką po finasterydach. Dziękuje pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
porucznik.rzewski Chyba oszalałeś:-) 15.11.11, 17:27 Chyba nie chcesz zrobić z siebie pajaca wcierającego jakieś mazidła? Stary! Glaca jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
leoblack Re: łysienie 03.02.12, 23:17 Ja stosuję LOXON 2% dostępny w aptece bez recepty. Polecam poczytać na jego temat w sieci. W moim przypadku zahamowanie wypadania osiągnąłem po ok 2 miesiącach stosowania. Jest tylko jeden warunek : musisz stosować codziennie , jeżeli zaprzestaniesz stosowania LoXON to wówczas powraca problem. Odpowiedz Link Zgłoś
taja11 Re: łysienie 05.02.12, 09:47 Wiesz - zastanawiam się nad Twoją żoną - bo w miłości naprawdę jest tak że tak,że wygląd jest drugorzędny. Odpowiedz Link Zgłoś
drorgin Re: łysienie 10.02.12, 12:03 Witaj Łukaszu, jeśli nie wyłysiałeś do 25 roku życia, to mimo wszystko masz szansę utrzymać włosy na głowie, ale trzeba oto zadbać. Wiem co mówię, bo jako jedyny ostały w rodzinie mogę pochwalić się czupryną. Wobec czego zapraszam na priva: drorgin małpa.wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
sadysat Re: łysienie 08.05.12, 13:33 Finasteryd w dawce 1-2 mg dziennie (nazwy handlowe - Proscar, Propecia) zatrzymuje lub drastycznie spowalnia łysienie u 90% mężczyzn. Dla pozostałych 10% jest dużo skutaczniejszy dutasteryd (nazwa handlowa - Avodart). Leki w Polsce mało popularne ze względu na słabą pulę genetyczną. Wyjaśniam - były wojny, kobiety brały co było, nawet lysych, dlatego łysienie w Polsce jest bardzo popularne nawet wśród młodych i stąd taka spoleczna akceptacja tego dosc obrzydzajacego fenomenu. Finasteryd jest dostępny od roku 1997. Na Zachodzie wśród młodych facetów (przed 50) praktycznie nie ma łysych dzięki tym lekom + najnowszym technikom transplantologii włosów (FUE) + lepszej puli genetycznej (kobiety mając wybór biorą przystojnych facetów, a nie tych co mają głowy jak kule bilardowe). Ja zacząłem łysieć mając 15 lat, w wieku 18 lat miałem już zakola, ale wtedy ustawili mnie na finasterydzie i dzięki temu mam już 31 lat i łysienie nie posunęło się ani o krok. Około 40 zrobię sobie pewnie drobny przeszczep, żeby poprawić linię włosów i tyle. Jest XXI wiek na litość boską, łysienie to obciach i zamierzchła przeszłość. A kobiety w tym temacie w ogole nie maja prawa glosu bo to nie im w glowe bedzie zimno i nie one beda musialy smarowac leb kremem do opalania na plazy. Kazda baba mowi ze lysienie ok bo to podnosi jej relatywna pozycje wzgledem faceta, ktory nagle przestaje byc przystojny i musi pilnowac swojej starej. Baby to kretynki lol. Odpowiedz Link Zgłoś
sadysat Re: łysienie 08.05.12, 13:43 A do tych co bredzą o skutkach ubocznych finasterydu, to wlasnie wsrod mlodych przewaznie NIE wystepuja bo mlodzi faceci maja pod dostatkiem meskich hormonow. Finasteryd na mlodych facetow dziala rewelacyjnie. A na silke chodzic trzeba i uprawiac sport i tak i to tez poprawia dzieki wzmozonemu krazeniu krwi sytuacje i wlosow i fiutka. Wiec dbajcie o siebie koledzy, stosujcie sprawdzone leki, a bedziecie mieli i wlosy i bzykanie. Sceptykom polecam popytac ludzi, ktorzy biora te leki na real-u, a nie czytac bzdury w Internecie. Moi znajomi biora i ja biore i mamy wlosy i zlewke z tych co mlodo lysieja bo nie raczyli o siebie zadbac. Powtarzam - jest XXI wiek panowie, nie robcie z siebie lysych pal - to obciachowe^2. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: łysienie -testy, instrukcje i zbieranie danych 08.05.12, 14:12 sad, uproszczenia wiele zlego zrobily. sterydy nie dla wszystkich podobnie jak silownia. dlatego nazw substancji ,instrukcji dzialania (maszyn itd) nie podaje sie do wiadomosci -zwlaszcza w dlugich mylacych wypowiedziach ( i na otwartych forach ) to zasada chroniaca tak ciebie jak i innych uzytkownikow ( zwlaszcza -'reala') bo nawet jesli wiele wiesz na swoj temat to pamietaj-niewiele o przypadkowym czytelniku (twojego postu) nie wspominajac o skutkach ubocznych, ktore moga wyjsc (wraz z wlosami) za kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
sadysat Re: łysienie -testy, instrukcje i zbieranie danyc 08.05.12, 14:20 Leki te są na receptę i bierze się je pod kontrolą lekarza, więc nie wiem w czym problem. Niech po prostu ludzie wiedzą, że to nie jest tak jak usłyszałem za pierwszym razem u dermatologa, że się muszę pogodzić. Owszem, muszę się pogodzić z tym, że mam takie, a nie inne geny i że włosy będę miał tak długo jak jestem na lekach (ściślej - będą mi bardzo powolutku się miniaturyzować). Ale mam dzięki tym lekom wybór. I myślę, że każdy na ten wybór zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sadysat Re: łysienie 08.05.12, 14:14 A jak chcecie zobaczyc przykladowe efekty po propecii / minoxidil-u to polecam tu www.bernsteinmedical.com/medical-treatment/patient-photos/ U mnie osobiscie efekt byl taki ze po prostu jestem facetem z zakolami, ale poza tym z gestymi wlosami. A na 100% bym wylysial bo oboje dziadkow lysych i ojciec lysy i miniaturyzacja niektorych wlosow pod mikroskopem znalazla mi dermatolog podczas badania trychologicznego we wzorek Norwood 5 czyli wielka glaca by byla gdyby nie leki. Wiec nie p*** ze finasteryd nie dziala, dziala i to zajebiscie! Odpowiedz Link Zgłoś
sadysat Re: łysienie 08.05.12, 14:44 I jeszcze na temat przeszczepów metodą FUE, zobaczcie sobie filmiki z injertocapilar na youtube, nawet wśród tych co nie stosują leczenia farmakologicznego rezultaty potrafią być więcej niż sastyfakcjonujące. A ci co są na lekach przeważnie wystarczy jak zrobią sam przód (ale nie tylko linię włosów, tylko strefy 1, 2 i 3 - dzięki temu nawet jak wypadną włosy z tyłu głowy gdyby z jakiegoś powodu trzeba było odstawić leki to kończy się z łysym kółkiem z tyłu, a nie całkiem łysą pałą, co jest o niebo lepsze i totalnie akceptowalne u kogoś w wieku 50+ - jest to wzór łysienia występujący w naturze), żeby cieszyć się sensowną czupryną aż do śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
iliagruzin Re: łysienie 30.12.19, 02:31 Domowe sposoby na ŁYSIENIE =>> domowe-sposoby.com/choroba/lysienie Odpowiedz Link Zgłoś