lukashp
16.08.18, 16:20
Hej,
Potrzebuję niezależnej porady. Wiem że za mnie nie odpowiecie, ale potrzebuję chociaż usłyszeć niezależny punkt widzenia.
Jestem w separacji z żona, od kilku miesięcy. Przed separacją było bardzo niefajnie. Pojawiła się druga kobieta, i wspomniana separacja.
Moja żona mocno chce się zejść. Zmieniła się mocno na korzyść, dobrze mi się z nią rozmawia .. nie czuję jednak za bardzo chemii (ale jesteśmy w związku już 9 lat).
Nie przestałem jednak spotykać się z drugą kobietą. Jest dużo młodsza ode mnie (13 lat, ja mam obecnie 34). Jest mi z nią ostatnio bardzo dobrze, jednak ta różnica wieku mnie trochę przeraża. Mam wrażenie, że gdybym chciał z nią zostać, wszyscy będą mnie osądzali - przyjaciele, rodzina. Ona jest też mniej dojrzała ode mnie, ale jednocześnie tak dobrze się czuję bedąc z nią ..
Nie wiem co zrobić. Najprościej byłoby wrócić do żony (bo majątek, rodzina, i ogólnie mi mózg tak każe zrobić), ale jednocześnie jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić .. Boję się jednak że brak ten chemii jest dosyć naturalny przy tylu latach, i że po kilku latach z tą drugą będzie tak samo, a jednocześnie nie będę miał tak dobrego kontaktu jak z żoną obecnie ..