Dodaj do ulubionych

Czy wygląd nie ma znaczenia?

11.02.20, 19:32
Witam,otóż mam pewien dylemat , umówiłem się przez koleżankę na randkę(w sumie to w ciemno), z rozmowy z nią przez telefon wiedziałem że dziewczyna ma poczucie humoru i mamy wiele wspólnych tematów jednak,kiedy przyszedłem na randkę okazało się że co tu dużo mówić nie jest zbyt atrakcyjna jednak ja szczupły (65 kg.wagi i 178 cm wzrostu) siedziałem na przeciwko niej ( ok.165 cm wzrostu i około 90 kg wagi) i czułem się dość dziwnie,po randce koleżanka swatka zarzuciła mi że patrze się tylko na wygląd a nie na wnętrze,ale z drugiej strony czy jest sens być z kimś kto nam się nie podoba fizycznie ,co wy o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • obrotowy wygląd ma znaczenie - chociaz niewielkie. 11.02.20, 23:58
      gdy bedziesz wazyl 99 kg - przy odpowiedniej kasie i Twoim wzroscie - to wiekszosc Pan sie tym nie przejmie.
      • adria231 Re: wygląd ma znaczenie - chociaz niewielkie. 15.02.20, 18:20
        Wygląd ma znaczenie, na pierwszy rzut oka. W dalszej kolejności znaczenie mają też inne walory.Tak sobie myślę, że młoda dziewczyna mogłaby te 20 kg zrzucić. Ponadto miałabym pretensję do koleżanki swatki za takie swaty. A ty kiedyś zmężniejesz i nabierzesz ciała, wówczas mogą ci się nawet podobać kobiety o większych gabarytach.
    • ponownie Re: Czy wygląd nie ma znaczenia? 16.04.20, 21:49
      takie kuleczki to dość typowy widok u nas
    • annawa26 Re: Czy wygląd nie ma znaczenia? 20.04.20, 23:47
      Ja myślę, że ma. Ale nie chodzi o samą urodę, tylko też o styl ubierania się, mimikę twarzy, sposób poruszania się i też to, czy komfortowo czujemy się przy tej osobie bo niektóre rzeczy są nie do przejścia, że tak powiem.
    • j-k ma. - na początku. 26.04.20, 06:53
      a potem juz mniej. :)
    • brak.slow Re: Czy wygląd nie ma znaczenia? 03.05.20, 00:23
      No kochanieńki, ty mając zaledwie 65 kg przy zaledwie 178 cm wzrostu też do tych zbyt atrakcyjnych nie należysz :)
    • greg-orwell Re: Czy wygląd nie ma znaczenia? 28.10.20, 11:57
      przede wszystkim wygląd ma znaczenie. jeśli ktoś twierdzi inaczej to sam się oszukuje
    • kochana1995 Re: Czy wygląd nie ma znaczenia? 14.12.20, 22:43
      Wygląd MA ZNACZENIE, bo dzięki temu wiemy czy ktoś nam wpadł w oko czy nie. Jeśli ktoś w pierwszym momencie nam się nie podoba z wyglądu to po prostu nie i koniec. ALE , charakter, wnętrze jest najważniejsze, bo gdy dana osoba spodoba nam się wizualnie, ma iskry w oczach, cokolwiek takiego co nas przyciągnęło...a po rozmowie z nią np. podczas pierwszej randki osoba ta okazała się beznadziejna, nudna, czy nieciekawa to od razu wygląd blaknie w naszych oczach . Dziewczyna nie spodobała ci się i tyle. Czasem są takie osoby które nie są zbyt urodziwe, ale są tak charyzmatyczne, tak ciekawe, mają w sobie to coś...że ten wygląd schodzi na plan drugi i zakochujemy się właśnie w tym wnętrzu. Niemniej jednak to pierwsze sekundy decydują czy ktoś nam się podoba czy nie, i czy chcemy tą osobę bliżej poznać. Wygląd więc jest ważny, ale właśnie tylko w tej kwestii.
    • galia29 Re: Czy wygląd nie ma znaczenia? 08.03.21, 16:14
      W Twoim wypadku kobieta będzie musiała pogodzić się z niskim wzrostem :)
      • vijet2000 Re: Czy wygląd nie ma znaczenia? 17.03.21, 15:58
        Tak, tak, 178 cm to niski wzrost... to jest polska średnia. Potem przez takie kretyńskie opinie faceci mają niepotrzebne kompleksy.
    • ppo Re: Czy wygląd nie ma znaczenia? 14.04.21, 00:51
      Taka waga przy tym wzroście to chuderlak. Pewnie jeszcze się garbisz. Serio, nie jesteś na pozycji do wybrzydzania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka