sibeliuss 04.05.09, 15:51 Pytam, bo widzę tylko białe - czyżby moda przeszła z lat ubiegłych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modrooka Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 15:58 Grzecznie zapytuję, nie chcąc krytykować zbytnio - SKARPETKI DO SANDAŁÓW??!! Odpowiedz Link Zgłoś
s.romeczek Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 16:10 no lepiej chyba zapobiegać? mówię oczywiście o tych widocznych zapuszczonych kobiecych piętach w wyniku nie noszenia skarpetek Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 17:00 A bądź tak miła i wytłumacz, dlaczego skarpetek do sandałów się nie nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 07:51 bo po kij sandały skoro chcesz chodzić w skarpetach :) w życiu bym nie założył sandałów i skarpet... chociaż gdyby się uprzeć i sięgnąć do historii mody ;) to starożytni rzymianie jak im było zimno zakładali skarpety i na to sandały ale to było kur.wa 2000 lat temu wśród dzikusów :) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 10:52 Dobrze prawi, nalać mu wódki! Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 11:36 Prościej założyć skarpety niż zadbać o stopy i paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 11:38 Bardzo słuszna uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
elle444 A sandały to zmieniacie codziennie? 06.05.09, 14:16 Bo jak nie to Fuj ... Ofiary społecznej presji jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
hagi_no największy obciach to skarpety + sandały u faceta 06.05.09, 22:50 sam tytuł może wprawić w depresję. Jak można założyć skarpety do sandałów? No ale skoro podobno można adidasy do garnitura... Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: największy obciach to skarpety + sandały u fa 06.05.09, 23:11 hagi_no napisał: > sam tytuł może wprawić w depresję. Jak można założyć skarpety do > sandałów? No ale skoro podobno można adidasy do garnitura... jakby ci to najprościej wytłumaczyć? bierzesz skarpety do ręki, siadach (możesz na stojąco jak wolisz) i je zakładasz, potem bierzesz sandały i zakładasz sandały. Chyba zrozumiale wytłumaczyłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 09:25 Oczywiście widzę usmiech ale i tak gratuluję Ci poczucia własnej wartości, skoro dla Ciebie starożytni byli dzikusami.:D Daj nam Boże chociaż jednego takiego dzikusa jak Seneka(młodszy). Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 17:41 Seneka w naszym parlamencie w czasie debat? po dwóch dniach ciężkiego szoku popadłby w depresję... a po zakończeniu 'kuracji po polsku' rzucałby k.wami równie sprawnie jak PP Marszałek i/lub bon motami jak PP Premier Odpowiedz Link Zgłoś
balbriggan Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 22:34 Moja córka to jak popadnie, a najchętniej to nic /9-lat panna/. Mam wrazenie ze skarpetki do sportowych sandalow sa sportowe ,lub nic i to tyle, a do sandałków na obcasie, to tak jak mnie uczyła babcia tylko pończochy ze szwem.Ale czasy sie zmieniaja i mam wrażenie, że żeby nie wygladac groteskowo to chyba pod spodnie pokdolamowki cienkie kolor cielisty ,chociaz wydaje mi się że to i tak ....'big no no', bo widać zszycie na palcach. Moim zdamiem nic. Wizyta w salonie kosmetycznym i mycie móg dla tych którzy muszą przykrywać pięty lub rezygnujemy z sandałków . Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 10:59 > A bądź tak miła i wytłumacz, dlaczego skarpetek do sandałów się nie nosi. Po pierwsze to nie jest impratyw, tylko moja estetyka. Nie podobają mi się faceci w sandałach ze skarpetkami. Jak jeszcze ma do tego kuse szorty to już w ogóle mnie to odrzuca. Po drugie skoro zakładasz sandały to pewnie jest gorąco. A skoro jest gorąco to po co Ci skarpetki? Po trzecie po 5 minutach chodzenia w sandałach i skarpetkach skarpetki są zazwyczaj tak brudne, że strasznie kiepsko to wygląda. Nie ma znaczenia czy są skarpetki czarne, czy białe. Na nogach aż tak szybko brud się nie osadza. Ale podkreślam. To tylko mój osąd, nie wiążący wcale Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 20:13 > Jak jeszcze ma do tego kuse szorty to już w ogóle mnie to odrzuca. Szorty jak sama nazwa wskazuje krótkie być muszą. > Po drugie skoro zakładasz sandały to pewnie jest gorąco. A skoro jest gorąco to > po co Ci skarpetki? Odpowiem - dla wygody. Skarpetka zapewnia przestrzeń między stopą a obuwiem, ułatwia odprowadzanie potu, zabezpiecza przed otarciami. Buty do biegania też bywają bardzo przewiewne, głownie to podeszwa z mocowaniem a jednak mało kto nosi je bez skarpetek. > Po trzecie po 5 minutach chodzenia w sandałach i skarpetkach skarpetki są > zazwyczaj tak brudne, że strasznie kiepsko to wygląda. Podobnie brudne będą i nogi. Najlepiej ubierać skarpetki szare, na nich najmniej widać jakiekolwiek zabrudzenia ( podobnie jest z samochodami - najwięcej jest tych w szarym kolorze). Nie noszę sandałów od ok. 20 lat ale gdybym jednak się zdecydował wybrać w nich dalej niż do sklepu po drugiej stronie ulicy - zrobiłbym to w skarpetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 22:26 > Szorty jak sama nazwa wskazuje krótkie być muszą. Taaa to żeś mnie teraz zaskoczył. Tyle że szorty mogą być do 1/4 uda, połowy uda, albo 3/4 uda. > Odpowiem - dla wygody. Skarpetka zapewnia przestrzeń między stopą a obuwiem, Jeżeli już to likwiduje tę przestrzeń > ułatwia odprowadzanie potu, Ale jednocześnie ten pot zapewnia zabezpiecza przed otarciami. Dobre sandały nie obcierają Buty do biegania też > bywają bardzo przewiewne, głownie to podeszwa z mocowaniem a jednak mało kto > nosi je bez skarpetek. Różnica jest taka że sandały mają naturalny niczym nie skrępowany przewiew a sportowe są zabudowane i pomimo, że mają "wentylację" i tak pot się wydziela (Tak jak założysz skórę w ciepłą pogodę, która "oddycha", będzie Ci gorąco) I tu akurat są potrzebne skarpetki by ten pot wchłonęły. > Podobnie brudne będą i nogi. Nie tak szybko jak w skarpetkach, gdyż jak napisałam wcześniej bród się bardziej ima skarpetek niż gołych stóp. Ale faktycznie na szarym najmniej widać jak już się ktoś upiera (nie wiem tylko po co się upierać) > Nie noszę sandałów od ok. 20 lat ale gdybym jednak się zdecydował wybrać w nich > dalej niż do sklepu po drugiej stronie ulicy - zrobiłbym to w skarpetkach. Lepiej zadbać o stopy i chociaż przez chwilę dać im pooddychać świeżym powietrzem :) Odpowiedz Link Zgłoś
lofbergs.lila najlepiej jednak 05.05.09, 22:31 chodzic jak najczesciej boso, po kamieniach,trawie, lace :) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: najlepiej jednak 05.05.09, 22:41 > chodzic jak najczesciej boso, po kamieniach,trawie, lace :) Tak, to zdecydowanie czysta przyjemność. Dodałabym jeszcze do tego zestawu piasek :) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Urlop - to kazdy lubi. 06.05.09, 11:30 modrooka napisała: > > chodzic jak najczesciej boso, po kamieniach,trawie, lace :) > Tak, to zdecydowanie czysta przyjemność. Dodałabym jeszcze do tego zestawu piasek :) Urlop - to kazdy lubi. Lecz nie o czasach urlopu tu mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 09:30 Nigdy nie nosilem i nie nosze sandałów, za to kilka godzin dziennie chodze boso. Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 20:14 > Jeżeli już to likwiduje tę przestrzeń Właśnie nie. Goła stopa ma bezpośredni kontakt z sandałem. Skarpeta rozdziela je. > > ułatwia odprowadzanie potu, > Ale jednocześnie ten pot zapewnia Stopa będzie się pociła niezależnie od tego czy będzie w skarpecie czy nie. Bez skarpetki pot wsiąknie w sandał powodując większe tarcie i zużycie w tych fragmentach. >Ale faktycznie na szarym najmniej widać jak już > się ktoś upiera (nie wiem tylko po co się upierać) Nikt się nie upiera. Pewnym ludziom tak jest zwyczajnie wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 22:43 Ach, estetyka. Moja estetyka mówi mi, że osoby wystawiające na światło dzienne nagniotki na paluchach, podgięty szkaradnie mały palec u nogi, mające przydługie pomalowane paznokcie u nóg, pomarańczową stwardzniałą skórę na piętach, o grzybicy nie wspomnę - wyglądają ohydnie. Zakładasz czasem spódnice albo sukienki? Pewnie dlatego, że jest ciepło. To po co pod nimi nosisz majtki? ALbo stanik? Nosisz zawsze biustonosz latem? :) A z brudem na nogach i skarpetkach - zależy gdzie łazisz. Wejdziesz w kałużę w skarpetkach czy bez i i tak bedziesz miała brudne nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 23:34 > Moja estetyka mówi mi, że osoby wystawiające na światło dzienne nagniotki na pa > luchach, podgięty szkaradnie mały palec u nogi, mające przydługie pomalowane pa > znokcie u nóg, pomarańczową stwardzniałą skórę na piętach, o grzybicy nie wspom > nę - wyglądają ohydnie. Podejrzewam że nie tylko Twoja. Warto dlatego dbać o stopy - to raz, a dwa jak się już ma stopy gargulca to już lepsze są skarpetki. > Zakładasz czasem spódnice albo sukienki? Pewnie dlatego, że jest ciepło. To po > co pod nimi nosisz majtki? ALbo stanik? Nosisz zawsze biustonosz latem? :) Ale ja zakładam tylko majtki, a nie zakładam na to jeszcze załóżmy skórzany pas cnoty. Po za tym stopy mają grubszą skórę niźli tamte okolice, i jakbyś nie znał anatomii kobiecej, są pewne newralgiczne punkty, które lepiej chronić przed zarazkami z zewnątrz. Po to się m.in nosi majtki. Ponadto raz w miesiącu przez ok. 5 dni jest jeszcze jeden powód po co się nosi majtki. Co do staników, to niektóre nie noszą bo np. nie muszą. Ja noszę bo muszę. > A z brudem na nogach i skarpetkach - zależy gdzie łazisz. Wejdziesz w kałużę w > skarpetkach czy bez i i tak bedziesz miała brudne nogi. Tyle że bez skarpetek noga wyschnie szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic jak szpilki na plaze :-)))) 06.05.09, 14:22 Pomijajac kwestie wentylacji nogi to tak jakos sie przyjelo, ze nie nosi sie skarpetek do sandalow. Rosjanki czasem zakladaja szpilki na plaze, widzialem tez z tego samego kraju mezczyzn w skorzanych dresach - kazdy ma jakies przyzwyczajenia i poczucie estetyki. W mojej opini wyglada to zabawnie ale z drugiej strony jesli ktos nie dba o stopy to moze i lepiej zeby nosil skarpety. A tu pewnien zakaz (w nawiazaniu do tematu) :-))) azahar2.files.wordpress.com/2007/08/ohdear.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
elf_15 Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 00:49 > Po drugie skoro zakładasz sandały to pewnie jest gorąco. A skoro jest gorąco to > po co Ci skarpetki? Nie nosiłaś nigdy golfu z krótkim rękawem?;) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 09:10 > Nie nosiłaś nigdy golfu z krótkim rękawem?;) Tak, ale ze względów estetycznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
elle444 Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 14:21 > Po trzecie po 5 minutach chodzenia w sandałach i skarpetkach skarpetki są > zazwyczaj tak brudne, że strasznie kiepsko to wygląda. Nie ma znaczenia czy są > skarpetki czarne, czy białe. Na nogach aż tak szybko brud się nie osadza. Masz chyba sokoli wzrok jak widzisz brud na czarnych skarpetkach. A do tego bardzo selektywny, skoro nie widzisz go na gołych stopach. Jedno jest pewne stopy w sakarpetach są na pewno bardziej czyste i mniej spocone niż bez tychże, a co za tym idzie sandały mniej przepocone. Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 14:32 bzdura - w skarpetach stopy bardziej sie poca, a do mokrych skarpet wszystko sie lepi. Ponadto piasek przedostaje sie do srodka i obciera stopy. Przerabialem to kiedys na wyjezdzie jak mialem opatrunek na stopie. Rana i tak sie zabrudzila ale za to nabawilem sie dodatkowych otarc. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Czarny :) 04.05.09, 18:56 modrooka napisała: > Grzecznie zapytuję, nie chcąc krytykować zbytnio - SKARPETKI DO SANDAŁÓW??!! tylko i wylacznie :) do pracy (w upal), do czarnych sandalow zakladam czarne skarpetki, aby bylo elegancko. w czasie wolnym - prowokacyjnie - pomaranczowe :) skateshop.pl/data/gfx/pictures/medium/6/8/1152709186_1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
glebusia Re: Czarny :) 06.05.09, 15:29 Sandały do pracy? To chyba nie w biurze tylko gdzieś na powietrzu (sklep ogrodniczy?) - dla mężczyzny tylko buty kryte - pantofle/ mokasyny czy jak tam je zwał. Sandały są zbyt mało eleganckie. Nawet kobiety latem nie powinny nościć się z gołymi mogami jeśli pracują w biurach/ bankach itp. itd. Sandały poza pracą i tylko bez skarpet a jeszcze lepiej japonki, jeśli eleganckie, skórzane to nawet do długich spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Czarne skarpety do czarnych sandalow 06.05.09, 16:53 glebusia napisała: > Sandały do pracy? To chyba nie w biurze tylko gdzieś na powietrzu > (sklep ogrodniczy?) - w pracy, w laboratorium dla mężczyzny tylko buty kryte - pantofle/ - tak zgoda, ale nie w upal 30 ° C. i sandaly tylko w skarpetach - gdyz to praca, a nie pöaza. Odpowiedz Link Zgłoś
showmessage Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 21:04 modrooka napisała: > Grzecznie zapytuję, nie chcąc krytykować zbytnio - SKARPETKI DO SANDAŁÓW??!! heheheheeheheheh Zgadzam się w całej rozciągłości. Odpowiedz Link Zgłoś
s.romeczek Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 16:09 cieliste da sie też zauwazyć ale to u odważniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
lofbergs.lila Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 21:45 oo moj ulubiony relaksujacy temat :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szatan.serduszko Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 22:15 Jak co roku odkąd ukończyłem lat 24 bojkotuję sandały, krótkie spodnie i t-shirty. Mężczyźnie nie wypada nosić się jak mały chłopiec. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 22:28 Oczywiście, masz rację, mężczyźnie nie wypada nosić czegokolwiek, co mogłoby się okazać zbyt wygodne lub dostosowane do aktualnych warunków pogodowych. A sandałów nigdy nie nosiłem, nie noszę, więc problem koloru skarpet mnie nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan.serduszko Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 13:42 Na nadmierne pocenie są sposoby np. buty wykonane z cienkiej skóry nie powodują pocenia, można użyć antyperspirantu, spodnie też mogą być z cienkiej tkaniny, nie muszą być to nieśmiertelne jeansy, podobnie koszula z krótkim rękawem o niebo bardziej przewiewna niż pancerny t-shirt, zwykle podkreślający rozmiar brzuszyska. Odzienie powinno być dostosowane do sytuacji, przykro mi ale dla mnie 30-letni facet chodzący po ulicy w klapetkach i szortach, nie daj Boże w kwiaty wygląda śmiesznie, taki strój pasuje na plażę albo inne łono natury. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 20:13 > Odzienie > powinno być dostosowane do sytuacji, Dlaczego i w jaki sposób? Epoka rycerzy już minęła, więc po co wszyscy mają się ubierać w zbroje? Nie wspominając, że rycerze w zbrojach występowali tylko w czasie bitew i turniejów a tak poza tym chodzili w kolorowych pończochach. > przykro mi ale dla mnie 30-letni > facet chodzący po ulicy w klapetkach i szortach, nie daj Boże w > kwiaty wygląda śmiesznie, taki strój pasuje na plażę albo inne łono > natury. Tobie nikt nie każe tak chodzić, ale dlaczego wyśmiewasz tych, którzy tak lubią? Poza tym, jak już pisałem, to jest OT, bo w żadnych sandałach ani nawet szortach w kwiaty nie chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan.serduszko Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 20:39 Dlaczego i w jaki sposób? Epoka rycerzy już minęła, więc po co wszyscy mają się > ubierać w zbroje? Nie wspominając, że rycerze w zbrojach występowali tylko w c > zasie bitew i turniejów a tak poza tym chodzili w kolorowych pończochach. No właśnie - przyznałeś mi mimowolnie rację, zbroja na turniej i na bitwę, pończochy jako strój codzienny, właściwy strój na właściwą okazję. Ubranie nie jest tylko kawałkiem kolorowej szmaty, lecz jest elementem kultury, poprzez ubiór coś komunikujemy. Garnitur na weselu podkreśla wagę i uroczystość tej ceremonii, włosy upięte w kok i kostium podkreślają powagę i skupienie na pracy pani bankowiec itd. Indywidualność demonstrujemy ale zgodnie z przyjętymi formami, np. w przypadku biznesmena przejawem ekstrawagancji i wolności myślenia może być pojawienie się jednego detalu w ramach korporacyjnego uniformu. Polacy często zżymają się na to że ich ubrania są wyśmiewane za granicą, a właśnie takie są konsekwencje niezrozumienia form, wiadomo że nie jest to tragedia czy powód do zmartwienia, ale uśmieszek się pojawia, a nikt nie lubi kiedy wzbudza swoją osobą 'uśmieszek'. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 21:46 > No właśnie - przyznałeś mi mimowolnie rację, zbroja na turniej i na > bitwę, pończochy jako strój codzienny, właściwy strój na właściwą > okazję. Ubranie nie jest tylko kawałkiem kolorowej szmaty, lecz jest > elementem kultury, poprzez ubiór coś komunikujemy. 1. To było w XVI-XVIIw, teraz mamy XXIw. 2. Do komunikacji mamy obecnie inne gadżety. 3. Bitwy i turnieje odbywały się raczej rzadko, po mieście trzeba chodzić codziennie, w robocie spędzać 8 lub więcej godzin, jeszcze trochę w sklepach itp. IMO Twoje ograniczenia są zbyt duże i nie mają racjonalnych podstaw. > Garnitur na weselu > podkreśla wagę i uroczystość tej ceremonii, Szczególnie wraz z czerwonym nosem włąściciela owego garnituru :). > włosy upięte w kok i > kostium podkreślają powagę i skupienie na pracy pani bankowiec itd. Niczego nie podkreślają, poza faktem, że pani bankowiec wstydzi się swoich włosów albo ubiorem próbuje zamaskować brak profesjonalizmu. Może jestem trochę dziwny, ale mi się takie skojarzenia nasuwają. > Indywidualność demonstrujemy ale zgodnie z przyjętymi formami, np. w > przypadku biznesmena przejawem ekstrawagancji i wolności myślenia > może być pojawienie się jednego detalu w ramach korporacyjnego > uniformu. Najlepiej takiego, którego nikt nie zauważy :). Wszelka indywidualność jest w korporacjach bardzo niemile widziana, co jest dla mnie zrozumiałe, ale mimo wszystko nie mam obowiązku zgadzać się z korporacyjnym modelem świata, w którym spinka przy mankiecie świadczy o niesubordynacji pracownika. > Polacy często zżymają się na to że ich ubrania są > wyśmiewane za granicą, a właśnie takie są konsekwencje niezrozumienia > form, wiadomo że nie jest to tragedia czy powód do zmartwienia, ale > uśmieszek się pojawia, a nikt nie lubi kiedy wzbudza swoją osobą > 'uśmieszek'. A nie jest to przypadkiem wynikiem pełnej uniformizacji obowiązującej facetów w Polsce i niewykazywania jakichkolwiek, choćby szczątkowych prób indywidualizacji stroju? Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chucie Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 11:36 > facet chodzący po ulicy w klapetkach i szortach, nie daj Boże w > kwiaty wygląda śmiesznie, taki strój pasuje na plażę albo inne łono > natury. To sie smiej. Na zdrowie. Mi to zwisa i powiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 11:52 dokładnie. ma takie prawo wyśmiewać się ze mnie, jak ja mam prawo wyśmiewać się w pracy z marketoidów gotujących się w swoich 'uniformach' podczas upału i działająca tylko zimą klimatyzacją. ja sobie nie narzucam na ubiór ograniczeń innych niż higieniczne i własne odczucie. jak kogoś drażni leśny kamuflaż w biurze - to niech drażni zdrów :D Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 10:26 Sraczysz, że prawdziwy gentleman się nie poci? Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic tylko powaga, 100% mezczyzna 06.05.09, 14:26 Racja, ja od 24 roku zycia nosze wylacznie frak. Po domu dla rozluznienia nosze czarny szlafrok z satyny, a na silownie mam sportowa marynarke. Od tego czasu nawet wasy mi jakby bujniej rosna. Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 17:47 szatan.serduszko napisał: > Jak co roku odkąd ukończyłem lat 24 bojkotuję sandały, krótkie > spodnie i t-shirty. Mężczyźnie nie wypada nosić się jak mały > chłopiec. no to współczuję pracy, gdzie musisz łazić wbity w gajer + firmowy zwis męski... ale po pracy? to już zboczenie chyba... a czynienie z tego jeszcze cnoty? no, no... Odpowiedz Link Zgłoś
szatan.serduszko Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 23:03 Akurat w pracy nic nie muszę(oczywiście poza nieustannym pilnowaniem czy pracownicy pracują i czy maszyny działają) bo to ja jestem właścicielem całego biznesu, i nie napisałem nigdzie że chodzę w upale opancerzony w garnitur. Napisałem tylko że nie noszę klapek, szortów i t-shirtów, jest mnóstwo rodzajów lekkich spodni, lekkich półbutów i lekkich koszul z krótkim rękawem. W takich ciuchach jest wygodnie, chłodno i nie wygląda się niechlujnie. A mi się nie chciało wierzyć w to że Polacy mają problemy z czytaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 22:18 białe to klasyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 22:42 białe do połowy łydki obowiązkowo z froty :D Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 22:49 wiedziałam, że o czymś zapomniałam, tak musi być frota ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
anty-all Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 04.05.09, 23:06 nie nosi się skarpet do sandałów - ty wieśniaku! Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 10:27 anty-all napisał: > nie nosi się skarpet do sandałów - ty wieśniaku! Tak to mów do tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 23:19 anty-all napisał: > nie nosi się skarpet do sandałów - ty wieśniaku! ale kulturalna wypowiedź, nie ma co ale może rozwiń ja trochę bardziej i uzasadnij dlaczego niby się nie nosi? bo rani twoje poczucie estetyki? moje poczucie estetyki ranią wszelkie panienki zrobione na różowo a mimo to nie zakazuję im kupowania różowych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 07:52 białych jeszcze nie widziałem :) za to na pewno jakiś pajac ostatnio nosił czarne :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 08:23 Stawiam na białe, czarne i w rombiki :] Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka.chili Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 09:23 o fe żaden.. :D Spytaj Jacykowa On Ci powie bo On wyrocznia;) Odpowiedz Link Zgłoś
sandiego7 Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 05.05.09, 22:25 aJestem zszokowany iż poniewaz rodacy nie znaja najnowszych tryndow modnych.Ja zurnale mendiolanu i pariza przegladam i tam pisze co juz skarpetek nie ubuieramy do sandalkow.W tym sezonie modne sa rajstopki i ponczoszki - w kolorze brazu, polprzezroczyste ale i czarne.Ja gustuje w czarnych do moich fajnych brazowych sandalkow.Dzisiaj wyszlem tak na nowy swiat i co? Wszyscy sie przygladali.I o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego IP: 193.138.241.* 15.05.09, 20:07 Wreszcie Cię znalazłam. Czytałam kilka dni temu ten wątek i jakoś tak dzisiaj w tramwaju przypomniał mi się Twój post. Ogarnął mnie głupawy śmiech (a jechałam sama), próbowałam opanować podskakiwanie ramion ale ludzie zaczęli mi się przyglądać i wtedy pomyślałam ,i o to chodzi,no i wtedy to już koniec. Jeszcze mi głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 Skarpetki ??? 06.05.09, 11:05 Toż to wiocha na max! Na gołe stopy się nosi! Odpowiedz Link Zgłoś
wolnychnickowbrak Re: Skarpetki ??? 06.05.09, 11:12 Po pierwsze w mieście facet w sandałkach wygląda komicznie do długich spodni. Długo walczyłem z takim twierdzeniem ale jednak upałów nie da sie wytrzymać i sie poddałem. Ale dalej sandałkom mówię stanowcze nie zwłaszcza ze skarpetka. Tylko lekkie japonki. A tam problem skarpetek rozwiązał sie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Skarpetki ??? 06.05.09, 20:21 > Tylko lekkie japonki. A tam problem skarpetek rozwiązał sie sam. Nie sam tylko Japończycy go rozwiązali. To się nazywa tabi. www.hikejapan.com/graphics/spring2004/11%20Tabi.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Skarpetki ??? 06.05.09, 23:21 japonki dobre są dla gejów, bez urazy ale tak to odbieram Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Nie w pracy ! 06.05.09, 11:28 cartman71 napisał: > Toż to wiocha na max! Na gołe stopy się nosi! Nie w pracy, niemoto. Jeszcze nie ma takiego zwyczaju, by mezczyznom (co innego kobiety) przystawalo chodzic w biurze w sandalach bez skarpet. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Nie w pracy ! 06.05.09, 12:10 turbo_wesz napisał: > w Stonce pracujesz? Nie. W zwyklym biurze i w laboratorium. Nie dosc tego. - Jestem tu kierownikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Nie w pracy ! 06.05.09, 12:24 > Nie dosc tego. - Jestem tu kierownikiem :) no to nic jeszcze nie znaczy. kiedy ja byłem kierownikiem, to nie miałem oporów przed noszeniem bojówek i/lub sandałów na gołe stopy. nawet przedstawiciele handlowi dużych i małych firm, którzy nas odwiedzali etykietą przejmowali się tylko do momentu 'przejścia do rzeczy' - czyli omawiania szczegółów technicznych. IMHO siedzenie bez butów (niezależnie od posiadania skarpet) nie uwłacza godności. z drugiej strony widziałem też szeregowych klepaczy kodu, którzy dzień w dzień przychodzili niemalże pod krawatem - dla każdego kto co lubi. PS. W Stonce trzeba mieć buty robocze, bo coś może upaść na stopę i wtedy wchodzimy ZUSowi w szkodę Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Nie w pracy ! 06.05.09, 12:28 turbo_wesz napisał: > > Nie dosc tego. - Jestem tu kierownikiem :) > > no to nic jeszcze nie znaczy. - znaczy. jestem pewnym wzorem estetyctnym dla personelu i na chodzenie bez skapret nigdy bym sobie nie pozwolil. ponadto - setny raz przypominam: w upal, w sandalach i bez skarpet mialbys po calym dniu chodzenia obtarte nogi :) forma wspolgra tu wiec z praktycyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Nie w pracy ! 06.05.09, 12:31 > ponadto - setny raz przypominam: w upal, w sandalach i bez skarpet > mialbys po calym dniu chodzenia obtarte nogi :) a to już od sandałów zależy. moje nie obcierają. poza tym jak nigdzie nie spaceruję to siedzę na bosaka Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Nie w pracy ! 06.05.09, 12:39 Gdyz siedzisz . Ja pracuje w laboratorium i z 8-miu godzin pracy 4-5 godzin spedzam na staniu i chodzeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Nie w pracy ! 06.05.09, 13:01 sandały zakładam oprócz biura też na piesze wycieczki, i jakoś nie mam obtartych stóp (ani odparzonych) nawet po wielu godzinach. chyba że przez sandały rozumiesz mokasyny, które są wykonane z kilku zachodzących na siebie pasków skóry, zamiast jednego. bo ja mam na myśli sandały - podeszwa + kilka pasków o grubości kilku cm zmień sandały lub definicję :D Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 Re: Nie w pracy ! 06.05.09, 12:15 Przygłupie jeden. Zasada prosta. Nie nosi się wsioku skarpet i tyle. Tak jak nie zapina się ostatniego guzika w koszuli jeśli nie masz krawata. Podstawy wsiowy ciołku się kłaniają. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Nie w pracy ! 06.05.09, 12:18 cartman71 napisał: > Przygłupie jeden. Zasada prosta. Niemoto jedna. Gdy sie pracuje, a upal jest 30 °C, to po 2-godzinach chodzenia bez skarpet mialbys stopy cale otarte. Poza tym, niemoto, co juz napisalem, nie ma jeszcze zwyczaju, by mezczyzna mogl chodzic w pracy w sanadalach bez skarpet. W pracy chodzi sie (gdy upal) w sandalach i w skarpetach. Zrozumiales - czy uproscic? Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Nie w pracy ! 06.05.09, 12:28 > Poza tym, niemoto, co juz napisalem, nie ma jeszcze zwyczaju, > by mezczyzna mogl chodzic w pracy w sanadalach bez skarpet. > W pracy chodzi sie (gdy upal) w sandalach i w skarpetach. nie ma też w zwyczaju żeby nie przychodził. potwierdzone empirycznie Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Nie w pracy ! 06.05.09, 12:37 turbo_wesz napisał: > nie ma też w zwyczaju żeby nie przychodził. i dlatego tez swobodnie i bez skrepowania przychodze :) w skarpetach. Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 Re: Nie w pracy ! 06.05.09, 13:25 ZAKODUJ CHŁOPIE JEDNO. NIGDY SIĘ NIE ZAKŁADA SKARPET. NIGDY. NIE MA WYJATKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
facettt zakoduj: 06.05.09, 13:36 cartman71 napisał: > ZAKODUJ CHŁOPIE JEDNO. NIGDY SIĘ NIE ZAKŁADA SKARPET. NIGDY. > NIE MA WYJATKÓW zakoduj niemoto: to ja jestem kierownikiem i to ja wydaje polecenia. do pracy w upaly chodzi sie w sandalach i w SKARPETACH. dotarlo, czy uproscic? Odpowiedz Link Zgłoś
jop-jop Re: zakoduj: 06.05.09, 14:03 > zakoduj niemoto: > to ja jestem kierownikiem i to ja wydaje polecenia. > do pracy w upaly chodzi sie w sandalach i w SKARPETACH. Ha ha ha, no jak jesteś samym kierownikiem, to wszystko jasne! Pewnie! Porządek musi być i skarpety na nogach. Może opatentuj to nowatorskie zalecenie mody pracowniczej! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy.mundek.ziutka.druh Re: zakoduj: 06.05.09, 14:26 buahahaha ja bym miał niezłą beke jakbym dostał polecenie od faceta w sandałach i w skarpetach, i mam beke jak takich widzę... nie chodzę w sandałach, japonki uważam za praktyczniejsze, nawet do długich spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 Re: zakoduj: 06.05.09, 14:41 Przygłup jesteś nie kierownik hi hi...ale jeśli to kier. PGR-u to wybaczam. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt ale przeciez ? 06.05.09, 14:54 cartman71 napisał: > Przygłup jesteś nie kierownik hi hi... ale jeśli to kier. PGR-u to wybaczam. - ale przeciez PGR-w juz nie ma? jakies resentymenty? Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 Re: ale przeciez ? 06.05.09, 16:13 Ależ pamiętam że już nie ma. PGR był w nawiązaniu do Twojej epoki pacanie. Te sandały i skarpetki. Musisz nosić i koniecznie białe frote. Najlepsze są. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt przeciwnie 06.05.09, 16:48 cartman71 napisał: > Ależ pamiętam że już nie ma. PGR był w nawiązaniu do Twojej epoki pacanie. Te > sandały i skarpetki. Musisz nosić i koniecznie białe frote. przeciwnie: do czarnych sandalow nosze czarne skarpetki (w upaly) normalnie, do czarnych spodni i czarniych polbotow nosze pomaranczowe skarpetki oto one: skateshop.pl/data/gfx/pictures/medium/6/8/1152709186_1.jpg any questions more? Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 Re: przeciwnie 06.05.09, 17:39 Są tak eleganckie aż dech zapiera. Koniecznie musisz w nich chodzić no i w sandałkach. Wtedy skarpety spełnią swoją rolę. Mianowicie słoma z butów czyli sandałów nie będzie Ci snopkami wychodzić. Winszuję wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Orange skarpetti - klassa :) 06.05.09, 19:05 cartman71 napisał: Winszuję wyboru. dziekuje i pamietaj, ze to ja jestem kierownikiem pomaranczowe skarpetki do czarnych butow sa znakomite. i tak jest. radze nie odpowiadac - gdyz ten watek moze osiagnac 10.000 wpisow. skateshop.pl/data/gfx/pictures/medium/6/8/1152709186_1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lofbergs.lila Re: Orange skarpetti - klassa :) 06.05.09, 19:11 radze nie odpowiadac > - gdyz ten watek moze osiagnac 10.000 wpisow ahahahaaaaaaa a dyskusja nadal trwa :)) ja juz tu nie wejde nos skarpetki na zdrowie przeciez nikt Ci nie zabrania, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Orange skarpetti - klassa :) 07.05.09, 00:33 lofbergs.lila napisała: > > nos skarpetki na zdrowie > przeciez nikt Ci nie zabrania, czyz nie? fakt. nosilem je w komunizmie i nosze nadal :) Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 Re: Orange skarpetti - klassa :) 06.05.09, 19:19 Niech osiąga. To i tak o 9tys więcej niż liczba Twoich kierowniku sprawnych neuronów. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Orange skarpetti - klassa :) 07.05.09, 00:29 cartman71 napisał: > Niech osiąga. To i tak o 9tys więcej niż liczba Twoich kierowniku sprawnych neuronów. zapewne. jak jednak widac, ta liczba zupelnie do sprawowania stanowiska wystarcza. jakies wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 Re: Orange skarpetti - klassa :) 07.05.09, 10:13 Wniosek jeden.Oto po wymianie ciosów wyłonił się obraz polskiego managera. Palant w sandałach i pomarańczowych skarpetach. Tylko tyle i aż tyle. Coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt balagan percepcyjny :) 07.05.09, 13:49 cartman71 napisał: > Wniosek jeden.Oto po wymianie ciosów wyłonił się obraz polskiego managera. > Palant w sandałach i pomarańczowych skarpetach. Tylko tyle i aż tyle. > > Coś jeszcze? Tak. To - ze nawet uwaznie czytac nie potrafisz i przekrecasz dane. Ze wzgledu na balagan w glowie u mnie zatrudnienia bys nie znalazl :) Przypominam wiec: - w pracy (w upal) CZARNE skaprpetki (do czarnych sandalow). A POMARANCZOWE skarpetki - jako swiadoma prowokacja - tylko do czarnych polbutow i czarnych spodni :) Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Oczywiscie! 06.05.09, 15:21 Kierownik ma zawsze racje i nawet jezeli ubiera sie jak wsiok to obowiazkiem pracownikow jest polubic kierowniczy styl i godnie go nasladowac. :-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Oczywiscie! 06.05.09, 15:58 kindofmagic napisał: Kierownik ma zawsze racje wreszcie jakis rozsadny glos. Odpowiedz Link Zgłoś
caramel.macchiato Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 11:56 Nie wiem jak do sandałów, ale ja dzisiaj widziałem faceta w jasnych mokasynach i do tego czarne skarpetki! Skandal! A co do sandałów - ubieram tylko na urlopie i zdecydowanie bez skarpet! Boso uwielbiam chodzić. W domu zawsze chodzę boso... A o stopy dbam i nie mam się czego wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt nie masz zony, lub nie masz klepek 06.05.09, 12:15 caramel.macchiato napisał: W domu zawsze chodzę boso... Gdyz nie masz zony, lub nie masz swiecacych jak lustro klepek :) Jezeli posiada sie jedno i drugie, chodzic mozna tylko w skarpetach :) Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: nie masz zony, lub nie masz klepek 06.05.09, 13:08 jeżeli deski polakierowane bezbarwnie można uznać za klepki, to po raz kolejny muszę zniszczyć twoją wizję świata - ja chodzę po domu na boso, również po podłogach bez wykładzin (mało ich mamy, tak czy inaczej) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt blad :) 06.05.09, 13:38 deski to nie klepki. deski nie sa lustrem i nie "swieca" :) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt deski... 06.05.09, 13:56 turbo_wesz napisał: > a to przepraszam nie masz za co :) tez kocham deski i gratuluje, ze je masz. gdyz to i piekne i praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
urana sibeliuss 07.05.09, 21:00 1) to Ty jesteś facetem??? Hahahahah! Czytałam co innego, na innym forum... 2) skarpet do sandałów sie nie nosi, modnisiu żałosny... Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: sibeliuss 08.05.09, 12:27 urana napisała: > 1) to Ty jesteś facetem??? Hahahahah! Czytałam co innego, na innym forum... - sibelus nie jest mna ,ani ja nim. > 2) skarpet do sandałów sie nie nosi, modnisiu żałosny... - w pracy nosi sie WYLACZNIE skarpety do sandalow. mezczyzni rzadko miewaja estetyczne stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
caramel.macchiato Re: sibeliuss 08.05.09, 12:34 Do pracy? Skarpety + sandały! ABSOLUTNIE NIE! To męskie stopy nie mogą być estetyczne? Chyba żartujesz. Wystarczy o nie dbać. Odpowiedz Link Zgłoś
urana Re: sibeliuss 09.05.09, 21:41 Źle umiejscowiłam swój post, ale zaadresowałam (temat) do sibeliussa. Poza tym po treści mojego postu można wywnioskować, że nie odpowiadam Tobie. Mało??? A propos sandałów do pracy i stóp ubranych w skarpetkach w nich - chyba żartujesz???!!! Do pracy w sandałach?! A męskie stopy mogą być bardzo estetyczne. Nie oceniaj innych według siebie (wg swoich stóp) ;D Odpowiedz Link Zgłoś
lofbergs.lila Re: nie masz zony, lub nie masz klepek 06.05.09, 13:53 Gdyz nie masz zony, lub nie masz swiecacych jak lustro klepek :) > Jezeli posiada sie jedno i drugie, chodzic mozna tylko w > skarpetach :) ahahahaaaa chyba padne ze smiechu :))) ale zonka kupuje takie skarpetki antyposlizgowe chyba? ;) jakbys mial orla wywinac na tych swiecacych klepkach... wiesz, w Twoim wieku to juz sie tak latwo kosci nie zrastaja Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: nie masz zony, lub nie masz klepek 06.05.09, 14:02 a wiesz, że ostatnio takie skarpety widziałem? miały gumowy bieżnik od spodu. tak sobie pomyślałem że dla dzieci, ale rozmiary były do 45 :D też widziałem takie u żony ostatnio (ona marznie nawet w lecie, więc po domu śmiga w skarpetach) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt kardynalnie :) 06.05.09, 14:05 lofbergs.lila napisała: > chyba padne ze smiechu :))) - jesli juz, to tylko w moje ramiona :) > > ale zonka kupuje takie skarpetki antyposlizgowe chyba? ;) - nie. skarpety - te orange - kupuje sobie sam. > jakbys mial orla wywinac na tych swiecacych klepkach... - wywinalem go nie raz przy Tobie :) wiesz, w Twoim wieku to juz sie tak latwo kosci nie zrastaja - mowilem juz, ze jescze nie upadlem, lecz przy Tobie chetnie to uczynie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lofbergs.lila Re: kardynalnie :) 06.05.09, 14:12 Panie kierowniku zeby juz Pan o tych skarpetkach chwilowo myslec przestal te oto piekna kobiete spiewaczke Panu sle :)) www.youtube.com/watch?v=oQifvB4lwyM Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Re: nie masz zony, lub nie masz klepek 06.05.09, 14:28 ale masz zone bracie :P Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: nie masz zony, lub nie masz klepek 06.05.09, 14:40 facettt napisał: > Gdyz nie masz zony, lub nie masz swiecacych jak lustro klepek :) > Jezeli posiada sie jedno i drugie, chodzic mozna tylko w > skarpetach :) nie rozumiem związku ale co tam na mój rozum w skarpetach łatwo się poślizgnąć Odpowiedz Link Zgłoś
caramel.macchiato Re: nie masz zony, lub nie masz klepek 07.05.09, 08:30 Żonę mam :-) Polakierowanych klepek nie, ale mam panele. A dywan tylko w jednym pokoju. Tak, czy inaczej - nienawidzę chodzić w skarpetkach! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_porcelain Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 12:06 fandomciuchy.blox.pl/resource/sandals1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
facettt setny raz pisze 06.05.09, 12:24 ze nie rozmawiamy o plazy, tylko o PRAKTYCYZMIE w upal - o pracy i chodzeniu po miescie (zakupy etc...) wazne: by bylo i wygodnie i elegancko - skarpety musza byc w kolorze sandalow. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Polecam Skarpety - Klasy Orange :) 06.05.09, 12:43 Juz nie na upal - lecz tak ogolnie... Znakomicie pasuja - PROWOKACYJNIE do czarnych butow i czarnych spodni :))) skateshop.pl/data/gfx/pictures/medium/6/8/1152709186_1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Polecam Skarpety - Klasy Orange :) 06.05.09, 13:10 IMHO czarny z pomarańczowym dobrze się łączy. to że czarny z prawie każdym kolorem dobrze się łączy, to inna sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
8y Re: Polecam Skarpety - Klasy Orange :) 06.05.09, 13:28 NIe rozumiem ludzi, ktorzy w +32stopnie nosza buty - braki czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt istotnie. 06.05.09, 13:40 turbo_wesz napisał: > IMHO czarny z pomarańczowym dobrze się łączy. > > to że czarny z prawie każdym kolorem dobrze się łączy, to inna sprawa :) istotnie. jednak tylko color pomaranczowy (ewentualnie zolty) jest tu prowokacja. czerwony tez jest - lecz juz niesmaczna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: istotnie. 06.05.09, 14:04 ale na czym prowokacja polega? dla mnie prowokacją byłoby, gdyby ktoś na nogi założył sobie kapcie ze śledzi - nie da się prowokować kolorystką IMHO Odpowiedz Link Zgłoś
facettt jako pokolenie 68´ 06.05.09, 14:10 chetnie oglaszam sie od dzis mieszczuchem :) Odpowiedz Link Zgłoś
poszerzenie-pola-walki Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 13:45 skarpeciarzy wysłał bym do obozów reedukacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 14:01 a´la Hitler, Stalin, Pol-Pot, czy moze tylko zwykle Guantanamo ? Niech zyja wolne SKARPETY ! skateshop.pl/data/gfx/pictures/medium/6/8/1152709186_1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
poszerzenie-pola-walki Re: Jaki kolor skarpet do sandałków króluje tego 06.05.09, 14:16 na początek wąchanie i olądanie brudnych i śmierdzących skarpet 2 godzin dziennie przez 8 tyg w ramach nadgodzin po pracy dla opornych obozy wyjazdowe z lekcjami poprawnego rozpoznawnia norm kulturowych używania mydła poprawnej postawy/chodu podwijania nogawek spodni dbania o paznokcie skórę stóp.... Odpowiedz Link Zgłoś
thehard Skarpety do sandałów!!! 06.05.09, 14:03 Jest jeden wyjątek, który to wręcz wymusza. Do dzisiaj mam przed oczami widok prezesa mojej firmy w takim brązowym garniturze pod krawatem i w sandałach. Nie ma wyjścia w takim przypadku tylko skarpetki :). Odpowiedz Link Zgłoś
facettt no :) 06.05.09, 14:13 westnal chlop na widok baby (wlasnej) - ktora wlasnie piorun strzelil :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolnychnickowbrak Re: no :) 06.05.09, 14:47 ja przepraszam ale czy ja ironii nie poznaje? Tylko jedna rzecz to gorsze zestawienie niż sandały i skarpety.... to sandały i garnitur.. nieważne już wtedy czy ze skarpetami...:P Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: no :) 06.05.09, 15:00 wolnychnickowbrak napisał: to sandały i garnitur.. nieważne już > wtedy czy ze skarpetami...:P to samo napisałam niżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Skarpety do sandałów!!! 06.05.09, 14:42 Koleś w garniturze i w sandałach już nie może bardziej pogorszyć swojego wizerunku czy ma skarpety czy nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt bzdury 06.05.09, 14:56 mowimy o pracy i upale 30 ° C - gdyz tylko wtedy nosi sie sandaly - ale z pewnoscia nie garnitury, tylko koszule z krotkimi rekawami. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Misiu 06.05.09, 14:58 thehard napisał: Jest jeden wyjątek, który to wręcz wymusza. Do dzisiaj mam przed oczami widok prezesa mojej firmy w takim brązowym garniturze pod krawatem i w sandałach. Nie ma wyjścia w takim przypadku tylko skarpetki :). i do tych słów się odniosłam, Jemu ciosaj kołki na głowie nie mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt sisiu :) 06.05.09, 16:20 > thehard napisał: > > Jest jeden wyjątek, który to wręcz wymusza. Do dzisiaj mam przed oczami widok > prezesa mojej firmy w takim brązowym garniturze pod krawatem i w sandałach. Nie > ma wyjścia w takim przypadku tylko skarpetki :). slusznie :) to ja kreuje mode. garnitur mogl sobie odpuscic. wystarczy koszula (z krotkimi rekawami) i krawat :) Odpowiedz Link Zgłoś
thehard Re: Misiu 07.05.09, 05:59 No dobra dobiję Was. W poprzedniej firmie miałem okazję być z pewnym kierownikiem (on w sandałach i skarpetach) na wyjeździe służbowym. Co prawda top to była koszula z krótkim rękawem, ale za to w skarpecie na pięcie była dziura :). Odpowiedz Link Zgłoś
wolnychnickowbrak Re: bzdury 06.05.09, 15:24 dobra po raz ostatni... skarpetki nie pasują do żadnych sandałów(jeśli bez nich obcierasz sobie stopy kup dobre sandały), sandały nie pasują do koszul "wieszakowych" wpuszczonych w spodnie nawet jeśli są to dżinsy. I jeszcze nie wymyślono męskich sandałów które prezentują się choć troszkę przyzwoicie na facecie w innych miejscach niż plaża lub jakiś szlak wycieczkowy (no zrozumiem jeszcze kierowców), moim zdaniem w mieście jedynie japonki. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: bzdury 06.05.09, 15:28 a na czym polega wyższość japonek nad sandałami?? Odpowiedz Link Zgłoś
wolnychnickowbrak Re: bzdury 06.05.09, 15:39 A ta część to akurat moje prywatne odczucie. Są wygodniejsze i stopa w nich wygląda lepiej Odpowiedz Link Zgłoś