Dodaj do ulubionych

Maroko pogoda koniec maja początek czerwca

10.04.16, 13:32
Witam:) czy ktoś był w Maroku na przełomie maja i czerwca i może podzielić się informacją dotyczącą pogody i temperatur? Planujemy wyjazd na wycieczkę "Cesarskie miasta" z pobytem w Agadirze od 27 maja (2 tygodnie) i zastanawiamy się czy na pobycie w tym okresie można się opalić i korzystać z kąpieli w oceanie. Czy niezbędne są jakieś cieplejsze ciuchy? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • all-maroko Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 10.04.16, 18:10
      Witam,
      Pogoda sprzed roku nie może być wzorcem. Krótko mówiąc: wszystko jest możliwe . Jest duże prawdopodobieństwo, że będzie można popływać i poopalać się. W tym tygodniu sporo osób ma problem z poparzeniami.
      Proponuję brać ze sobą zarówno długie rękawy jak i kosmetyki z wysokim filtrem.

www.allmaroko.pl
      • tur_art Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 11.04.16, 22:05
        a jakie temperatury w Agadirze w tym okresie są możliwe?
        • kkk Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 12.04.16, 11:16
          Byłam rok temu dokąłdnie w tym okresie, objazdówka Cesarskie i Agadir ;) pogoda... własciwie jest gorąco, temp. na objazdówce zmienna w zależnosci od miejsca, bliżej ocenau - wiecej wiatru, orzeźwiajacego, chłodniejszego, im dalej w głąb kraju tym bardziej ciepło, Marakesz - upał! Generalnie - słońce pali mocno, można się opalić, nawet poparzyć, ale jak zawieje, chłodna bryza od oceanu warto miec coś lekkiego na ramiona ;) wieczory nad oceanem dośc chłodne, w głębi kraju nawet wieczorem bardzo ciepło.
          Na pewno ubrania letnie, lekkie ale i coś na wierzch z długim rękawem, zwłaszcza na objazdówkę, na wieczór. W hotel u w Agadirze niestety nie posiedziałam wieczorem w sukience na ramiączkach, letnich bardzo rzeczach... temp. kilkanaście stopni i bryza znad ocenau. Ale jakes ciensze spodnie, spodenki do kolan, dzinsowa spódnica, do tego krótki rekaw, ew. coś na wierzch - tak.
          Słońce w dzień zdradliwie pali!! nawet jesli wieje chodny wiatr i sie tego nie odczuwa można sie mocno poparzyc, uważajcie.
          • kkk Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 12.04.16, 11:21
            Wiosna w Maroku jest piękna, zieleń, wszystko kwitnie, jeszcze nie jest wysuszona. Polecam tą pore roku, cieplo ale jescze nie ma męczących upałów, akurat na zwiedzanie.
          • tur_art Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 14.04.16, 15:51
            a jakie obuwie na tą porę roku na objazdówke i pobyt?
            • kkk Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 15.04.16, 07:52
              miałam tylko odkryte :) wygodne klapki, sportowe sandały (bez skarpet hehe), potem w Agadirze też klapki, sandałki... nie jest az tak, żeby nosić zakryte buty ;) naprawde
    • lidiaa11 Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 27.04.16, 00:17
      Witam mieszkam w Agadir już teraz jest dość ciepło i można się opalać trzeba uważać bo można się mocno sparzyć pochmurne niebo a potem cierpienie ;) buty wygodne najlepiej odkryte sporo chodzenia obowiązkowo czapka lub kapelusz jeśli będą jakieś pytania zapraszamy prowadzimy z mężem biuro w Agadir lokalne Maroko z Abdulem Wycieczki fakultatywne Agadir jesteśmy na Facebooku ajoulid@o2.pl, +212634397706 pozdrawiam Lidia ??
      • tur_art Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 27.04.16, 20:50
        a jak wygląda kwestia internetu mobilnego na kartę? jakie są ceny i pakiety i jaką sieć wybrać na wycieczkę po Maroku?
      • przewodnikabdul Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 14.05.16, 19:04
        lokalne biuro w maroko wycieczki fakultatywne Agadir. www.marokozabdulem.pl
        • jbobow1984 Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 25.05.16, 23:51
          A jaka pogoda w II połowie lipca może być ? Wieczorami ile stopni, bo podobno spada o bardzo dużo stopni, różnica nawet kilkanaście stopni-czy to mozliwe?
          • kkk Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 26.05.16, 12:03
            Pytasz o Agadir czy pogode na objezdzie (Cesarskie, prawda?)
            Agadir wierczorem nie jest gorący, co prawda nei byłam w samym środku lata ale sadze ze oceaniczna bryza i bliskośc oceanu robi swoje, wiec wieczorem sie nie spocisz ;)
            Na objezdzie, gorącej...zwłaszcza Marakesz (!), Meknes, Volubilis... nieco chłodniej i świeżej wzdłuż oceanu (Essauira...)
            Maroko - zimny kraj gorącego słońca :)
            • jbobow1984 Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 26.05.16, 15:27
              Dziękuję za odp. Pytam o Agadir bo Iberostar będziemy spędzać tydzień odpoczynku po zwiedzaniu. Mam nadzieję, ze ta mgła z nad Oceanu nie będzie taka,jak u nas w Polsce i nie wrócę do Polski biała, bo kocham się opalać :-)
              • kkk Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 27.05.16, 07:34
                Mgła była codziennie, od rana tak do ok. 11 tej... tak wszyscy mówili i rzeczywiście to się sprawdziło. Natomiast późńniej.... żar jak z pieca, naprawdę. A ta oceaniczna bryza jest bardzo zdradliwa, niby nie gorąco, przyjemny bardzo rześki powiew a spalisz sie na raka! Trzeba sie smarowac i to solidnie i nie patrzec czy chmurki, wiatr czy słońce, ono i tak zrobi swoje. Ja wróciłam czarna a też sie martwiłam tą mgłą... nie ma po co ;) następnym razem bede sie mocniej smarowac bo bywało, że czułam że mnie spaliło to marokańskie słońce.
                • jbobow1984 Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 27.05.16, 07:55
                  No to git :-) A gdzie,najlepiej kupić jakieś pamiątki? Jaką walutę miałas ze sobą?
                  • kkk Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 30.05.16, 08:16
                    Byłam na objazdówce, wiec tam, w róznych miastach coś kupowałam - olej arganowy (spożywczy, kosmetyczny), biżuterię, fajne bronsolety a la srebrne mają, bakalie... Potem tylko Agadir na pobycie i niewielki wybór :) ale ceny nie sa wysokie. Trzeba korzystac na objezdzie, Agadir jest mało ciekawym typowo turystycznym miasteczkiem, można zpbaczyć mini zoo, ptaszarnię (wejscie darmowe), miejscowy suk, jakieś zwykłe sklepiki al enie ma ich dużo i są dość kiepskie, generalnie Agadir po tym wszystkim wydał mi sie nudny i brzydki, naprawdę nic tam nie ma oprócz hoteli i pieknej szerokiej plaży, promenady,aa i jest port :)
                    Dolary, euro, potem i tak wymieniałam na tamtejsza walute -bardziej się opłaca.
    • przewodnikabdul Re: Maroko pogoda koniec maja początek czerwca 14.05.16, 18:59
      Witam
      Teraz mam abonament , ale miałam kartę inwi dostępna w małych sklepikach są 20dh 50 dh i 100 dh-czyli nasze 40 zł Internet jest cały czas i dzwonić spokojnie można .
      W hoteleh Internet jest wolny .
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka