Dodaj do ulubionych

Przywóz do Maroka papierosów i alkoholu

25.08.16, 19:33
Jedziemy z mężem na dwie połączone objazdówki: Magiczne Południe i Cesarskie Miasta. Oboje jesteśmy "namiętnymi" palaczami, a i wieczorową porą siedząc w hotelu na balkonie lubimy wypić ździebko alkoholu. :) Przepisy celne dopuszczają jednak wwiezienie 1 litra napojów alkoholowych i 200 sztuk papierosów. To trochę mało, jak na 15 dni. :( Czy przepisy te są rygorystycznie przestrzegane? Czy po przylocie, podczas odprawy sprawdzany jest bagaż podręczny? Zamierzaliśmy kupić na lotnisku w Warszawie 4 litrowe butelki alkoholu (po dwie na osobę) oraz po dwie duże paczki (400 sztuk) papierosów na osobę. Czy jest to możliwe bez dodatkowych opłat celnych?
Obserwuj wątek
    • maldek5 Re: Przywóz do Maroka papierosów i alkoholu 25.08.16, 22:01
      W Agadirze są sklepy ,gdzie mozna kupić normalny alkohol i papierosy. także na przylocie w bezcłowym sa i alkohole i papierosy. Gatunkowo dobre i ceny może trochę niższe niż na Okęciu. Tak ze nie warto targać ze soba.
      • husky10 Re: Przywóz do Maroka papierosów i alkoholu 28.08.16, 11:09
        Tylko dodaj, że tych sklepów jest jak na lekarstwo albo jeszcze mniej a alkohol doby gatunkowo dość drogi na Jack Daniels o ile pamietam 395 Mdh co daje nam praiwie 40 euro. ponadto tess1956 pisała, że jadą na objazd to może na Cesarskich miastach coś tam jeszcze kupią to Magiczne Południe bedzie raczej duży problem. Dodam, że przy wjeździe raczej nie sprawdzają ja wiozłem nieco więcej alkoholu niż pozwalały ich przepisy 1l+1l+0,5L nikt na to nie patrzył i nie było problemów.
        Życzę udanych wakacji :-)
        • tess1956 Re: Przywóz do Maroka papierosów i alkoholu 28.08.16, 21:34
          Dziękuję za odpowiedzi. Pierwszy objazd to Magiczne Południe i dlatego się obawiam, jak tam z zakupami. Na lotnisko w Agadirze przylatujemy dość późnym wieczorem (ok. 21:00), a rano od razu na objazd.
        • tess1956 Re: Przywóz do Maroka papierosów i alkoholu 28.08.16, 21:36
          Napiszcie jeszcze proszę, czy na lotnisku w Agadirze otwierane i kontrolowane są bagaże rejestrowane, te przewożone w luku samolotu.
          • kkk Re: Przywóz do Maroka papierosów i alkoholu 31.08.16, 11:53
            Zawsze na bezcłówce na lotnisku - w str z Polski do.. kupuje alkohol, nawet 6 butelek 0,5 l nigdy nie słyszałam sie sa jakies obostrzenia, nikt na to nie patrzy, nawet obsługa w sklepie mówi ze można kupi ,,ile się uniesie'' Byłam w Maroku 2 razy, na objazdówkach własnie. No no... z tym kupnem w takim kraju jest różnie :) nie nastawiaj sie ze sklepy z alko sa wszedzie i jest on w każdym hipermarkecie i dostępny ot tak, nie nie nie. Lepiej zaopatrzyć sie na lotnisku. Poza tym alkohol w Maroku jest drogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka