Dodaj do ulubionych

Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje

03.01.07, 16:35
Jak podają niezależne źródła 95 % osób stosujących dietę 1000 kcal po
czterech latach odzyskuje swoją wagę i tyje dalej.
Obserwuj wątek
    • sisi55 Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 04.01.07, 13:12
      To ja jestem w tych szczęśliwych 5 procentach.

Przytyłam, owszem, ale nie powróciłam do wagi sprzed odchudzania (a nie była
      wcale taka straszna), poza tym przytyłam przez ciążę.

Fakt, że normalnie jestem osoba szczupłą, mam szczupłych rodziców, a tę dietę
      traktuję jako takie "wyrzeźbienie-wysmuklenie-wychudzenie" sylwetki.

No ale efektu jojo u mnie nie było.
      • donkaczka Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 18.01.07, 10:44
        sisi, a ja wczoraj przeszłam przez ulice na czerwonym świetle i zyję ;) ale
        nikomu bym takiego sportu nie polecała

dieta 1000kcal jest bardzo ała, sukces tych 5% to pewnie skutek
        nieprzestrzegania diety i jedzenia więcej

minimalne zapotrzebowanie organizmu na kalorie to 25 kalorii na kilogram
        beztłuszczowej masy ciała, poniżej tej wartości zaczynją się zaburzenia poziomu
        leptyny, napady wilczego głodu, spowolnienie metabolizmu i tycie niestety

wbrew pozorom na większej ilości kalorii chudnie sie łatwiej, bo odchudzanie nie
        staje tak szybko jak przy głodówkowej diecie, można zrzucić więcej i na dodatke
        trwale

tylko większość odchudzających się osób chce spektakularnych efektów od razu i
        najchętnie żyłaby powietrzem i liściem sałaty :)
    • nimeska Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 19.01.07, 10:05
      to zalezy bo samo schudniecie jest bardzo proste , sztuka jest utrzymam swoja wage
      dieta to nie tylko zgubienie kg ale przede wszystkim nabycie dobrych nawykow :)

bo jesc to trzeba umiec ...a to wcale nie jest takie proste jak sie wydaje ... :)

jesli po zakończeniu jakiejkolwiek diety rzucisz sie na lodowke to efekt jojo
      bedzie szybszy niz myślisz

stad nie od wczoraj wiadomo ze odchudzanie to nie tylko faza I ale i Ii i II a
      pokusiłabym sie o stwierdzenie ze nawet bywa u niektórych IV zwana faza
      zaciazenia ;)
      • brittania Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 19.01.07, 19:07
        masz rację nimeska.....że spadek wagi to tylko połowa sukcesu....niestety wiem
        cos o tym...
    • okretka_nascie Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 28.08.07, 15:34
      1000 kcal to głodzenie organizmu. Tak,tak - można głodzić organizm,
      nie odczuwając głodu.

Wg mnie najlepsze diety układają pod adresem chce-diete@o2.pl . I
      zdania nie zmienię :D Jem w cholerę i chudnę :P I jak wychodzę na
      piwo ze znajomymi to się dziwią "pijesz piwo, a tak chudiniesz. ja
      od piwa tyję w momencie! szczęściara" hi,hi ;)
      • natalusk okretka_nascie 19.11.07, 16:43
        JaK inaczej skontaktowac sie z osobami z pod tego maila którego
        podałas bo nikt mi nie odpisuje.
        Pozdrawiam
    • julia136 Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 20.10.07, 18:02
      twoje niezalezne zrodla dotycza WSZYSTKICH diet nie tylko 1000 kcal:)))
      • amoremio7 Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 23.10.07, 10:21
        Nieważne jaką kto dietę zastosuje.Po każdej można szybko wrócić do poprzedniej
        wagi.Jeżeli po zakończeniu odchudzania wrócimy do dawnych nawyków to prędzej czy
        póżniej kilogramy też wrócą.
    • zuza_130 Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 28.10.07, 11:40
      jasne jasne, po kazdej diecie mozna miec efekt jojo, zalezy to od naszego
      odzywiania po diecie. a druga kwestia to taka, ze jednak przez 4 lata mozna
      cieszyc sie szczuplejsza sylwetka.
    • karolincio Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 26.11.07, 01:21
      To czy następuje powtórny przyrost wagi nie zależy od tego ile dieta
      ma kalorii, tylko czy zaspokaja wszystkie potrzeby organizmu

Dobrze złożona dieta (czyt. przez fachowca) raczej eliminuje ryzyko
      jojo
      • zuza_130 Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 04.12.07, 11:58
        karolincio napisała:

> To czy następuje powtórny przyrost wagi nie zależy od tego ile
        dieta
        > ma kalorii, tylko czy zaspokaja wszystkie potrzeby organizmu
        >
        > Dobrze złożona dieta (czyt. przez fachowca) raczej eliminuje
        ryzyko
        > jojo

a takiego fachowca to ze swieca szukac...:(
    • pietruszka1006 Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 07.01.08, 14:43
      Witajcie!
      Ja uważam że to czy powrócimy do dawnej wagi po którejkolwiek z diet
      zależy tylko od nas. Nie sugerowałabym się statystykami. Każdy
      organizm jest inny, to co mnie może pomóc komu innemu zaszkodzi.
      Oczywiście jeżeli już skończymy diete, schudniemy i powrócimy do
      starych przyzwyczajeń, to w 100% parę miesiecy później bedziemy
      mieli ten sam problem. Odchudzać trzeba sie z głowa... Ale i z głową
      należy podejść do jedzenia jak już osiągniemy wymarzoną wage.
      • igge Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 20.04.08, 22:31
        mój małż należy więc do tych szczęśliwych 5% bo od ponad sześciu lat
        od diety nie przytył, a czasami ma niezłe napady na jedzenie i nawet
        dzisiaj zjadł ponad tysiąc kalorii między posiłkami (wielka torba
        orzeszków) Tyle, że generalnie więcej się rusza i je na co dzień
        mniejsze porcje wszystkiego
    • ola5777 Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 02.09.08, 15:13
      Nie zgodze sie ze kazdy tyje.ja jestem juz poł roku po diecie 100kcal
      i nie wróciło do mnie nic co mogłabym nawet nazwac gramem
      tłuszczu.Zmieniłam radykalnie swoje przyzwyczajenia
      zywieniowe,kupiłam sobie zestaw garnków(philipiak)w których gotuje
      bez tłuszczu i soli .jem wiecej warzyw i co wazne nie zaprzestałam
      ciwczyc.
    • becia-b P-rzytyłam Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 24.09.08, 19:04
      Witam wszystkich!!!!!Ja niestety przytyłam po diecie 1000cal ;(,nie tak od razu ale po 3-4latach i to z nawiązką.Jestem niepocieszona i to bardzo.Cały czas staram się przestrzegac pewnych zasad ...i tak waga poszła w górę i to znacznie.....koszmar :(
      • mikrix Re: P-rzytyłam Po diecie 1000 kcal prawie każdy 26.09.08, 23:54
        ja w ogole nie przytylam - minely juz 4 lata. Zminilam po prostu
        styl zywienia - jem tylko potrawy gotoane na parze (na razie uzywam
        siteczka, ale chcialabym kupic garnki philipiak) i zero slodyczy.
    • mika_gr Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 10.10.08, 11:24
      jesli wróci do dawnych nawyków żywieniowych to napewno utyje, to
      kwestia postanowień i silnej woli.
      • maximaximaximaxi Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 22.10.08, 16:28
        Bo nie powinno sie stosowac diet, ktore trwaja jakis okres a potem wraca sie do
        starych nawykow zywieniowych, trzeba przyzywczais ogranizm, ze sie o niego dba.
        Jak sie je 1000 kcal a potem zaczyna sie jesc normalnie to nasze cialo, cale
        zestresowane, ze jadało za mało zaczyna magazynowac zapasy w formie tłuszczu.
        Dieta powinna byc stylem zdrowego zycia - i to rozsadna i na stale. Lekkie
        produkty gotowane najlepiej na parze, biale miesko i ryby - rowniez na parze.
        Ograniczyc weglowodany i zrezygnowac ze slodyczy. A do tego dodac troche
        codziennego ruchu i jestesmy piekni i szczupli :)
        • alek06 Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 23.10.08, 16:16
          Nie wiem własnie dlaczego tak jest.Niby ze przez cały czas
          stosowania tej diety schudłam a to zaprzestaniu stosowania znowu
          wpadło mi i to prawie podwójnie.Ale moze macie racje,chude
          miasko,warzywka na parze ,zero czekolad i samo kidys spadnie.
          • szczuplejsza.pl Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 27.10.08, 16:46
            To normalne- podczas diety organizm przestawia się na wolniejsze spalanie, ponieważ musi nauczyć się :ekonomiczniej" funkcjonować, a potem, gdy dostaje już "normalne" porcje energii, magazynuje je na wypadek kolejnego okresu głodowego. Kluczem do sukcesu jest to, o czym piszą tutaj osoby, które odniosły sukces (gratulacje!) - zmiana nawyków żywieniowych i ruch. To najlepszy sposób na odchudzanie, nawet bez diety 1000kcal :)
            Pozdrawiam!
            Nela
            szczuplejsza.pl
            Odchudzanie zaczyna się w umyśle!
    • sweetsecret3 Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 13.05.13, 12:22
      docs.google.com/forms/d/1Ts2BqI_w-djMazBVNtSFkOBMf61fmrBvV45Ktw3PlyY/viewformDziękuję
    • milamilka Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 28.08.13, 15:59
      A ja jestem zdanie, ze tyje bo organizm świetnie uczy się obniżać przemianę materii i oszczędzać energię a jak dostanie trochę pożywienia to od razu magazynuje na ciężkie czasy :) I potem tyje się od sałaty. Dieta tak nisko kaloryczna to najgłupsze co może być.
      Ja stosuję dietę 5:2, tutaj po 2 dniach poszczenia je się normalnie do 2000 kcal dziennie i nie obniża się przemiany materii a wręcz ją reguluje.
    • na_zdrowie_sposob Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 04.09.13, 19:32
      Nic w tym dziwnego. Dieta 1000 kcal jest dietą niezwykle restrykcyjną. Po jej zakończeniu ciężko jest powoli z niej wychodzić, gdyż apetyt na wszystko, co odstawiliśmy, robi swoje. Głód, prędzej czy później, da się nam we znaki. Wygłodzony organizm będzie domagał się tego, czego mu odmówiliśmy. Napad na lodówkę, po takiej diecie, jest reakcją fizjologiczną, już nawet nie brakiem silnej woli...

Zdecydowanie polecam diety typu niskoglikemiczna czy niełączenia. Uczą zdrowych nawyków żywieniowych, chudnie się na nich bez uczucia głodu, nie ryzykujemy anemią etc. No i unikniemy jojo.
    • aniatrojanowska1 Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 04.03.14, 16:50
      Program kontroli wagi to rozwiązanie dla wszystkich, dla których zdrowie i bardzo dobra forma jest ważna. I nie ma tutaj znaczenia, czy masz 20, 30, 40, 50,60,70 czy więcej lat ! Na każdym etapie naszego życia powinniśmy się zdrowo odżywiać, aby móc dłużej cieszyć się zdrowiem i witalnością.

Odpowiednio skomponowany program wspiera procesy : -Odchudzania; - Przybierania na wadze; - Odtruwania organizmu; - Rekonwalescencji pooperacyjnej; - Uzupełniania poziomu energii - poprawa kondycji - produkty dla sportowców

www.facebook.com/herbalife.harrow

www.wellness-worldwide.pl
      Mozesz napisać już teraz!
      wellness.herbalife24@gmail.com
      trenerwellness@onet.eu
    • maniekpi Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 22.03.14, 08:15
      Uwaga na produkty "light".
      Poradniki dietetyczne pełne są wskazówek z cyklu: jak produkty o wysokiej zawartości tłuszczu zmienić na te, które mają go mniej albo nie mają wcale. Inaczej mówiąc, sugeruje się nam, jak z produktu pełnowartościowego zrobić bezwartościowy. Oto przykłady. Majonez, uważany przez dietetyków za „bombę cholesterolową” (choć już wiadomo, że jaja, jego główny składnik, nie mają żadnego wpływu na poziom cholesterolu we krwi), można kupić w wersji „light” zawierającej o 5 gramów tłuszczu mniej w łyżce stołowej, albo
      w wersji „maxi-light” mającej o 10 gramów tłuszczu mniej w tej samej ilości. Zamiast mleka pełnego można kupić odtłuszczone, zamiast kwaśnej śmietany zmiksować sobie nisko tłuszczowy twarożek, zamiast dwóch jajek można zjeść jedno całe jajko z podwójnym białkiem, a żółtko drugiego jaja wyrzucić, a zamiast śmietany kremówki używać 1-procentowego mleka. Postępując zgodnie z tymi regułami możemy mieć pewność, że płacąc więcej otrzymamy w sklepie mniej (produkty typu light są na ogół droższe od tradycyjnych) i pozbawimy swoje organizmy najcenniejszych pokarmów.

Mistrzowie w dziedzinie "PRODUKTY LIGHT" – Amerykanie – mają tysiące produktów o obniżonej zawartości tłuszczu i kalorii, a w tamtejszych supermarketach klienci na ogół starannie czytają etykiety, studiując zawartość kaloryczną każdego z nich. Komicznym widokiem są bardzo otyłe osoby pchające przed sobą ciężkie wózki wypełnione wyłącznie „lekkimi” produktami. Z czego w takim razie te osoby tyją, skoro wszystko, co jedzą, prawie nie zawiera kalorii? Odpowiedź na to pytanie jest prostsza niż myślicie. Kalorie to mit, który dręczy miliardy ludzi na całym świecie. Dręczy dosłownie, bo bogaci robią wszystko, aby ich uniknąć, a biedni zrobiliby wszystko, aby je zdobyć. To szaleństwo naszych czasów i zbiorowa paranoja współczesnej cywilizacji.
    • mikos87 Re: Po diecie 1000 kcal prawie każdy tyje 30.05.14, 10:28
      bdieta.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka