magia7 14.10.03, 14:57 codziennie chce tutaj wracac i spowiadac sie z tego czy zjadlam cos s łodkiego czy nie ,mam nadzieje ze wytrwam bez slodkosci , zapraszam wszystkich chetnych magda:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halszka2 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 14.10.03, 15:48 To super pomysł. Dołaczę do Ciebie. Od kilku dni obiecuje sobie - od jutra koniec ze slodyczami , koniec i już. No i co ? Dzisiaj zjadłam w pracy kilka (sporo..) czekoladek Merci. Cholera, czemu one sa takie dobre.. Chce, by to był na dziś koniec. Halszka Odpowiedz Link
magia7 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 14.10.03, 15:55 Witam Cie serdeczne i bardzo sie ciesze ze jest juz nas dwie :)...ja tez musze sie przyznac ze zjadlam dzis pączka rano i tez mysle ze wiecej słodyczy nie zjem ,bo będzie mi wstyd ze zawiodłam ,nie jemy słodyczy i koniec ...:)) razem zawsze razniej trzymaj sie cieplutko :) Odpowiedz Link
eliza01 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 14.10.03, 18:30 przylaczam sie do Was!!!! moze teraz latwiej bedzie mi wytrwac bez wszelakich slodkosci? przyznam ze bardzo lubie slodycze!!! :( chyba zbyt czesto nie umiem sobie ich odmowic :((( Odpowiedz Link
magia7 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 14.10.03, 21:11 dziewczyny damy rade!!!!:) Odpowiedz Link
coffee1 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 15.10.03, 14:34 Chetnie dolacze do Was, ale chcialam zaproponowac, ze nie bedziemy sie tlumaczyc z kazdego ukradkiem pozartego cukierka, ale chwalic jak stosujemy sie do zasad madrego odzywiania. Razem bedzie nam latwiej i na pewno weselej. Serdecznie pozdrawiam. Magda (tez) Odpowiedz Link
magia7 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 15.10.03, 20:32 Witaj Madzia w naszym gronie:)) Odpowiedz Link
rudama Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 15.10.03, 21:35 Hej, dziewczyny - bedzie wam latwiej jak bedziecie w ogole jesc "dobre weglowodany" (niskie IG), apetyt na slodycze sie zmniejsza, a dotego dodajcie chrom. Moja najdluzsza przerwa slodyczowa to miesiac, na diecie ubogoweglowodanowej.Zaluje, ze sie wtedy zdekoncentrowalam, moze tym razem bedzie lepiej. Powodzenia! Odpowiedz Link
coffee1 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 16.10.03, 09:50 Zakladam po raz kolejny od dzis, ze bede sie zdrowo odzywiac, zadnych pokus i folgowania zachciankom. Kupuje dwie siaty warzyw i zaczynam stosowac program zdrowego odzywiania...Ile razy juz tak bylo? A potem warzywa kwitly w lodowce, a ja przyrzadzalam sobie frytki, bo wystarczy je wrzucic do piekarnika i gotowe. Albo zrobic sobie kanapke, albo zamowic pizze, a warzywa zjesc kiedys indziej. Jestem mistrzem teorii odchudzania, moge juz napisac ksiazke, co z tego, kiedy w praktyce nic mi z tego nie wychodzi. Czy jestescie do mnie podobne? Jak walczyc ze swoja wlasna slaboscia? Odpowiedz Link
halszka2 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 16.10.03, 18:46 Witam wszystkich Łasuchów Wczoraj nie odezwałam się ,bo ........ dżemik aroniowy sam mi wskoczył na kanapki . Wniosek : nie powinno być w domu ani takiego, ani jakiegokolwiek dżemiku .Za to ani jednego ciasteczka, chociaż nie było to łatwe. Dzisiaj nic , a nic z tej branży ,chociaż mysli krążą wokół. Halszka Odpowiedz Link
halszka2 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 17.10.03, 15:39 Witajcie Ten pomysł z chwaleniem się zdrowym odzywianiem nie jest zły, ale tez mówienie o radzeniu sobie z chęcią na słodycze jest przednie. To, że odezwałam się tutaj w sprawie swego słodyczożerstwa , sprawiło ,że zaczęłam uważać na to, co jem. Już kilka razy powstrzymało to mój język przed poproszeniem w sklepie o zważenie czegoś co lubię, a jest moją zmorą. Przecież nie schudnę , jesli nie zmienię swoich nawyków. To samo się nie stanie. Niniejszym melduję,że dzisiaj do tej pory żadnych słodyczy. Martwię się niedzielą, bo idę na pyszne imieninki . Dzięki Ci magio7 za pomysl tego wątku. Pozdrawiam Halszka Odpowiedz Link
magia7 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 17.10.03, 16:00 Witam Was Dziewczyny i ciesze sie ze jest nas coraz wiecej Halszka ja mam podobnie wiem o odchudzaniu baaardzo duzo ...tylko jakos nie moge zastosowac tej wiedzy na mojej osobie .Jestem straasznym łakomczuchem i mam bardzo słaba wole ...ZAwsze rano jestem ełna energiii radosci ze będe zdrowo sie odzywiac a wieczoram juz pozeram słodycze...:( i kazdego dnia mówie sobie od jutra i znów scenariusz sie powtarza ...:( teraz dziewczynki musze sie przyznac ze znów sie nie udało ....Ale nie od jutra tylko od tej chwili nie będe juz ulegała mojej słabej woli ,będę ja cwiczyc i hartowac az stane sie silniejsza czego i wam zycze z całego serca ...nie pozwólmy by chwile przyjemnosci zniszczyły nam samopoczucie i figure!!!!!!!!!!!! trzymajcie sie dziewczyny i piszcie jak najwiecej :))) Magda Odpowiedz Link
halszka2 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 17.10.03, 19:27 Magdo , bardzo dobrze Cię rozumiem. Jestem taka jak TY, a moze nawet grubsza ...Nie powiem jednak ile mnie jest, bo nawet tutaj wstyd mi o tym mówić. Mój organizm nie jest taki zły. Jeśli stosuję jakąś dietę , to mam szybko efekty. Potem obiecuje sobie, że teraz koniec z tymi wrednymi slodyczami i .........na pewno wiesz co jest dalej. Jakiś czas cieszę się swoim wygladem , kupuję nowe ciuchy ...potem jest jakieś niewinne spróbowanie , potem kolejne i wkrótce przychodzi obżeranie się , takie że wstydzę się sama przed sobą tego. Na szczęście nie jestem bulimiczką. Rozumiem psychologiczne mechanizmy , które rządzą moim apetytem i podobnie jak TY Magdo mogłabym pewnie prowadzić wykłady na temat zdrowego odżywiania i zasad odchudzania się. Witaj w Klubie. Ale dzisiaj właśnie kolejny dzień nie jem słodyczy , chyba trzeci...I to ,że tyle razy łamalam sobie daną obietnice zerwania z tym, nie moze mi przeszkodzić podjac kolejną probę. Ale ciekawa rzecz, już dzisiaj trzeciego dnia, jakby ten brak słodyczy jest mniej dolegliwy. Zapewne ilość insuliny zaczyna wracać do normy .Ten Montignac nieźle wymyślił te swoje indeksy glikemiczne. Pozdrawiam Halszka Pozdrawiam Odpowiedz Link
imoe Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 17.10.03, 16:49 dziewczyny dacie rade napewno! ja nie jem juz slodyczy od 5 miesiecy, a przed dieta to pochlanialam tabliczke czekolady na raz, albo jakies batoniki odchodzily czy ciasteczka. a teraz nic :) nawet jednego cukierka. trzeba tylko sie zaprzec, i nastepnym razem jak siegnie sie po cos slodkiego to zamiast tego zjesc jablko albo jogurt. pozdrawiam cieplo!!! Odpowiedz Link
vistirss Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 17.10.03, 19:59 Hmm, akiedy ja zjadlam cos slodkiego?? Dzisiaj. a co to bylo??? Maly kawalek marcepanu. Jak dlugo nie mialam nic slodkiego w ustach??? 7dni. Czy czesto jesm slodycze?? Raaaaaaaaaaaz na tydzien cos bardzo malego. Widac efekty??? I to jeszcze jakie!!!! Jak z nimi wygrywam?? Silnš wolš! Odpowiedz Link
halszka2 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 20.10.03, 19:33 Nie jadłam ciastek, batoników, cukierków (ani jednego, ani kruszynki)17, 18, 19 , czyli od piątku do niedzieli włącznie. I dzisiaj na imieninach zjadłam po kawałeczku tego ,co było z ciast - tort śmietanowy (niestety), jakieś ciemne pyszne z bakaliami, serniczek i sękacz. Były to co prawda bardzo maleńkie kawałeczki, ale były ....... Postęp jest może taki, że obyło się bez dokładek. I już mam ochotę pousprawiedliwiać się, zmnimalizować grzech ,ale fakt pozostaje faktem - jadłam znowu słodycze. Wnioski: nie mogę przebywać w sferze , w której ciasta leżą na wyciągnięcie mojej ręki. Dzisiaj wyjeżdżam do Warszawy na prawie pięć dni, a tam prawie wszędzie gdzie spojrzę te moje ulubione ciasteczka. Ciężko mi będzie, a poza tym stres ,bo zbyt dużo pracy. Ciekawa jestem, czy jeśli nagrzeszę , to będę miała odwagę przyjść tu ponownie... ? Trzymajcie za mnie kciuki. Halszka PS. Czy to ,że zrobiło się tutaj cokowiek milcząco i tylko ja glównie monologuję - oznacza ,że właśnie wcinacie słodkości ? / wstyd za grzechy nie pozwala kliknąć ?/ nie chcecie już o tym pisać ? Wasza H. Odpowiedz Link
magia7 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 21.10.03, 20:09 Dziewczyny ....załozyłam posta ...pod takim a nie innym tytułem ...a niestety jem słodycze ... pusta obietnica .. dzis nie mogłam oprzec sie pokusie zjedzenia paczka ... to jest moja zguba ..i jakby tego bylo malo mama upiekła pyszna szarlotke i...i jak tu sie nie skusic,,,, troszke odpokutowałam moje łakomstwo cwiczac ...dzewczyny jak wasza walka z tym słodkim nałogoiem ...Piszcie !!! Ach poradzcie ja walczyc z ta pokusa ... Ps mam pytanko ..poradzcie mi cwiczonka na górna czesc ciała: plecy ramiona... piszcie jak najwiecej ...:)) trzymam kciuki za was i za siebie Odpowiedz Link
magia7 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 22.10.03, 15:26 co tu tak pusto....?? Odpowiedz Link
rodin1 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 28.10.03, 17:33 hej..przeczytalam wszystkie komentarze..i rzeczywiscie oddawna jest cisza.. uwazam ,ze temat forum na temat slodyczy jest naprawde fantastyczny, odnosi sie do glownego problemu z jakim walcze od lat. Potrafie zrezygnowac ze wszystkiego,ale ...slodycze..nawt chrom nie pomaga,bo ,jak przypuszczam wyplywa z podswiadomosci i poprostu zaprzec samej siebie. To forum jest swietna motywacja do tego..wiec deklaruje swoja gotowosc.. i wy tez nie rezygnujcie.....3majcie sie,pozdrowienia Odpowiedz Link
kama6 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 31.10.03, 09:38 Witam Wszystkich, Jaki ten świat jest dziwny. Śmiałam się czytając Wasze posty, bo postępuję zupełnie tak samo. Też jestem mistrzynią teorii odchudzania. Gorzej z praktyką:- ( Ciągle zaczynam od nowa i ciągle moja silna wola zawodzi... Uwielbiam słodycze, jestem od nich uzależniona:-((( Ale dzisiaj coś pozytywnego - w domku 8 pięknych pączków a ja zwalczyłam chęć i wyszłam do pracy nie zjadając ani jednego:-)))) Dołączam się do Was. A może uda się do świąt??? Pozdrawiam i ściskam Kama Odpowiedz Link
magia7 Re: od dzis nie jem słodyczy kto ze mna ? 23.11.03, 13:53 Hej Dziewczyny Jak wam idzie ...mi jak na razie raz lepij raz gorzej schudłam 2 kg co jest dla mnie wielkim sukcesem ...obiecuje walczyc ze słodyczami dalej pozdrawiam Odpowiedz Link