wiwi1
26.04.13, 20:18
Z racji tego, ze ponoc w Londynie jest coraz wieksza ilosc przypadkow odry chcialabym w jednym watku spisac jak postepowac przy odrze. Podzielcie sie dziewczyny swoja wiedza, espionka Ty pewnie masz leki homeopatyczne? Miwah wspominalas kiedys o starych podrecznikach medycyny chyba?
Piszcie. To co ja wyczytalam troche z internetu i ksiazki The Nourishing Traditions the Book of Baby and Child Care.
Przedewszystkim duze ilosci witaminy A jako ze ta witamina szybko sie zuzywa przy bardzo wysokiej temperaturze trzeba ja uzupelniac w diecie np puree z watrobki ugotowanej z bulionem i zmiksowanej oraz codziennemu spozywaniu tranu najepiej Blue Ice o ktorym miwah kiedys juz pisalas. Tran mozna kupic tutaj:
www.seventhwaveuk.com/102-green-pastures-cod-liver-oil-fermented-liquid.html
Dziecko powinno lezec w lozku przy zaslonietych zaslonach w ciszy i spokoju, elektroniczne urzadzenia wylaczone, muzyka tez.
W diecie zoltka jajaek, watrobka, rosol, zupy warzywne na rosole z odrobina oleju kokosowego albo mleka kokosowego. Jesli dziecko nie chce jesc to wystarczy podawac nawet lyzeczke czy dwie to wystarczy, jedzenia nie wmuszac.
Unikac surowych sokow owocowych i warzywnych (chociaz czytalam, ze sok z marchewki jest dobry) poniewaz sie je trudniej trawi a nie potrzeba obciazac organizmu.
Tran 4 do 5 kropli rano i wieczorem. Kiedy dziecko czuje sie juz lepiej podawac lekko strawne pokarmy smoothies z jogurtu ( nie wiem jak ma sie jogurt do unikania mleka i przetworow mlecznych przy infekcjach), zoltka jajek, miod, zupy kremy, puree z watrobki. Kiedy dziecko juz czuje sie lepiej dobrze ugotowany ryz z duza iloscia masla.
Jesli chodzi o diete dziewczyny jak to jest, bo ta dieta ma duzo zelaza a zelazo podczas infekcji tez nie bardzo? czy tylko podczas temperatury nie podawac zelaza? Co wtedy najlepiej w takim razie plyny. ten tran i zupy, wywar z kurczaka?
Zalecenia lewatywy. Stosowalyscie lewatywe podczas infekcji?
Bardzo wazne regularne wyproznienia, zeby toksyn sie pozbyc z organizmu jak tylko sie infekcja zaczyna.
Przy bardzo wysokich temperaturach, 40 stopni podawac swieze soki ( pomarancze, cytryna) rozcienczone 50 procent z woda zeby sie nie odwodnic i utrzymac cukier we krwii na wlasciwym poziomie (to moze sie zaburzyc przy temperaturze).
Podawanie jedzenia przy temperaturze pomaga ja obnizyc, niewielkie ilosci jedzenia, kilka lyzek jajecznicy, troche rosolu z kurczaka. Znowu jak sie to ma do nie podawania zelaza przy temperaturze? zoltko jest bogate w zelazo.
Wetrzec w stopu zgnieziony czosnek owinac folia i skarpetka na to. Ja oewnie czosnek bym zmieszala z kreme jakims zeby nie poparzylo skory. pol lyzeczki tranu codziennie kiedy jest temperatura.
Ziola do picia liscie malin, rumianek, ziola napotne, zeby toksyny sie uwalnialy przez skore, krwawnik . Jesli chodzi o krwawnik to czytalam ze nie powinno sie podawac dzieciom, chociaz czest takie zalecenia na internecie widze, to samo z reszta z echinacea, wszedzie zalecaja a ponoc nie powinna byc podawana dzieciom ponizej 12 lat poniewaz duze ryzyko uczulenia.
Krwawnik dodany do kapieli na obnizenie temperatury. Byc moze warto zrobic test na uczulenie na krwawnik.
Dziewczyny piszczcie co jeszcze mozna dodac .
Pozdrawiam:)