Dodaj do ulubionych

Ok, czajnikow nie ma dobrych, a czy uzywa ktoras z

28.06.13, 00:55
Was "water purifier" lub "water distillator"?
Obserwuj wątek
    • cherrie Re: Ok, czajnikow nie ma dobrych, a czy uzywa kto 29.06.13, 09:18
      nie uzywam nic oprocz brity (i to jeszcze filtrowana wode przelewam do szklanego dzbanka).
      poza tym, dystylowanej wody pic nie wolno!
      a najzdrowszy czajnik to szklany lub ceramiczny. jest ich na rynku sporo.
      • wiwi1 Re: Ok, czajnikow nie ma dobrych, a czy uzywa kto 29.06.13, 12:14
        Ja tez mam brite do wody szklana. Tych szklanych juz nie ma na rynku. Z plastiowej bym przelewala do szklanego dzbanka tak jak cherrie.
        Jesli chodzi o czajnik to odpowienm w tym watku. Tez szukalam dobrego czajnika. Mam taki czajnik tefala:
        www.amazon.co.uk/Tefal-Quick-Cup-Water-Seconds/dp/B000SK9G52
        On juz jest bardzo wiekowy chcialam wymienic ja jakas zdrowsza wersje, znaczy bez plastiku. Znalazlam szklany czajnik, szukalam dlugo, bo wiele szklanych czajnikow ma opinie, ze pekaja podczas gotowania a to przy malych dzieciach duze ryzyko. Zamowilam czajnik, ale okazalo sie, ze nie ma angielskiej wtyczki, przyszedl chyba z wloch, czajnik niemiecki i moja maz stwierdzil, ze lepiej nie ryzykowac podlaczania nwet przez przejsciowke, wiec czajnik odeslalam. Ja potrzebuja przegotowana wode to gotuje w garnku a czajnik chce kupic taki:
        www.amazon.co.uk/Le-Creuset-Traditional-Volcanic-Whistle/dp/B0010VMU9M/ref=sr_1_1?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1372500802&sr=1-1&keywords=le+creuset+kettle
        Tylko na razie nie mam pieniedzy na taki wydatek.
        Pozdrawiam:)
        • liley11 Re: Ok, czajnikow nie ma dobrych, a czy uzywa kto 29.06.13, 22:38
          Kupilam dzis czajnik russel hobbs szklany za £39 - promocja;) Czekam az przyjdzie
          Co do wody dystylowanej polecam ksiazke Nueumywakina "endoekrynologia zdrowia" lub "terapia woda utleniona" ;)
          • heraa Re: Ok, czajnikow nie ma dobrych, a czy uzywa kto 05.07.13, 22:29
            podrzuc linka jak mozesz bo to calkiem okazyjna cena
            • botu Re: Ok, czajnikow nie ma dobrych, a czy uzywa kto 15.08.13, 07:49
              > Kupilam dzis czajnik russel hobbs szklany za £39 - promocja;)

Ja wczoraj kupiłam ten sam czajnik w morrisons, też po 39 - bez promocji.

Obok stał z ceną obniżoną o 1/3 (na 19 z czymś) czajniko-filtr, o taki
              www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/9064700.htm
              ale ten jest plastikowy i gotuje tylko litr wody.
              • botu Re: Ok, czajnikow nie ma dobrych, a czy uzywa kto 12.09.13, 12:00
                No proszę, a wczoraj napotkałam na szklany czajnik własnej marki w Sainsbury, do tego z ceną obniżoną z 35 na 24 funty
                www.sainsburys.co.uk/sol/shop/appliances/small_kitchen_appliances/kettles_coffee_makers/kettles/125029018_sainsburys-glass-panel-kettle.html?hnav=4294903650
                Podoba mi się nawet bardziej niż Russel Hobbs (dzióbek ma szklany i wąski - w russelowym jest plastikowy, niewygodnie płaski i szeroki, i to jedyna niedogodność tamtego czajnika) ale na razie nie potrzebuję drugiego...
                • wiwi1 Re: Ok, czajnikow nie ma dobrych, a czy uzywa kto 12.09.13, 18:29
                  Botu super, ze napisalas, bo wlasnie szukam czajnika, zaraz go zamowie i napisze opinie.
                  Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka