Dodaj do ulubionych

5 reasons to avoid almond flour

06.09.13, 17:32
empoweredsustenance.com/avoid-almond-flour/
Obserwuj wątek
      • wiwi1 Re: 5 reasons to avoid almond flour 16.09.13, 20:15
        Szukalam przepisu na jakies ciastka z maki kokosowej i mielonych migdalow (lubie to polaczenie) i trafilam na ten artykul. Pomyslalam, ze go tu wkleje, pamietam kiedys sie zastanawialam nad uzywaniem mielonych migdalow ze wzgledu na kwas fitowy.
        Mysle, ze kazdy znajduje swoje ulubione przepisy i produkty. Ja lubie desery w wersji grain free, paleo, ale nie pieke codziennie i nie sadze zeby te mielone migdaly mialy az taki ogromny wplyw na diete. Pozatym nie ma porownania przeciez do maki pszennej, ktora najczesciej sie uzywa przy wypiekach.
        Samej maki kokosowej nie lubie, w smaku taka sucha sie wydaje.
        Uzywam tej maki einkorn, ale to do chleba i nalesnikow.
        Wydaje mi sie, ze do wszystkiego trzeba podchodzic z umiarem.
        Pozdrawiam:)
      • wiwi1 Re: 5 reasons to avoid almond flour 10.01.14, 11:18
        Princess, dawno Cie nie bylo.
        Mysle, ze jak ze wszystkim umiar jest wskazany.
        Na pewno jest wiele za jak i przeciw stosowaniu mielonych migdalow, zwlaszcza w duzej ilosci. Warto jednak wiedziec, ze sa plusy i minusy i jakie one sa.
        Jeszcze w tym artykule podanym przez Ciebie jest wspomniana amygdalina jako minus stosowania mielonych migdalow w wypiekach.
        Amygdalina odnosi sie raczej do dzikich migdalow (bitter almonds) ale neutralizuje ja wysoka temperatura w pieczeniu na przyklad.
        Pozdrawiam:)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka