Dodaj do ulubionych

Rodzinne wyjazdy

05.07.14, 12:28
Dziewczyny wpisujcie tutaj jak traficie na jakies informacje o roznych festivalach, taki jak te na ktorym byla liley na przyklad, albo fajne miejca gdzie bylyscie z cala rodzina tu w uk albo za granica, albo jakies jedniodniowe wypady na terenie uk. Cokolwiek gdzie mozna spedzic czas z rodzina.
Mi ten link przed chwila wpadl w rece:

www.bouncefestival.co.uk/
Obserwuj wątek
    • wiwi1 Re: Rodzinne wyjazdy 05.07.14, 12:50
      www.featherdown.co.uk/
    • wiwi1 Rodzinne wyjazdy i Festiwale 07.07.14, 20:03
      moze mozna tam wyszukac eco:

www.festivalkidz.com/festivals/

Re: Festiwale

wiwi1 05.07.14, 13:17 Odpowiedz
      Espionka przegapilam Twoj post i zalozylam podobny watek pt. rodzinne wyjazdy:) Ale tu mozna wpisywac festiwale takie jak Ty kiedys znalazlas w Essex bodajze, albo ten co byla liley a w tamtym watku wszystkie inne rodzinne wakacje.
      Pozdrawiam:)
      • wiwi1 Re: Rodzinne wyjazdy i Festiwale 07.07.14, 20:04
        Espionka skopiowalam tutaj to co napisalysmy w tamtym watku
    • botu Re: Rodzinne wyjazdy 08.07.14, 08:37
      Nie korzystałam jako uczestnik bo moje dziecko tam pracuje, a nie się bawi :-) ale podczas krótkiej wizyty byłam pod wrażeniem wielkości, rozmachu i ilości atrakcji dla dzieci

www.butlins.com/
      Ja odwiedziłam akurat Minehead, pozostałych nie znam.
      Ośrodek zajmuje 1/3 nadmorskiego miasteczka, jest gigantyczny.
      Rozrywka może mało wysublimowana, ale dzieci wyglądały ma zachwycone. Do tego stopnia, że na plaży i w miasteczku (poza ośrodkiem) mało kogo z wczasowiczów można spotkać.
      • liley11 Re: Rodzinne wyjazdy 08.07.14, 15:45
        Z tych blizej natury: Wisley Gardens - kolo zjazdu z M25 na A3

Wyprawa calodniowa. W wakacje, ferie i letnie weekendy sa organizowane rozne atrakcje. Pieknie tam.
    • wiwi1 Re: Rodzinne wyjazdy 08.07.14, 19:52
      Super dziewczyny, fajnie miec taka baze, z ktorej mozna cos wybrac jak sie nie ma pomyslu. A znacie ta strone?:
      www.littlebird.co.uk/
      Rozne rodzinne imprezy ceny ze znizka. Nie korzystalam z nich co prawda, ale maja pare ciekawych opcji.
      • wiwi1 Re: Rodzinne wyjazdy 09.07.14, 14:47
        www.groombridgeplace.com/
    • wiwi1 Re: Rodzinne wyjazdy 10.07.14, 08:17
      Tutaj sie kidys zatrzymalismy na weekend:
      www.baytreeveganhotel.co.uk/index.html
      Gospodarze bardzo mili, czysto, bardzo dobre sniadania, sami pieka chleb, sa veganami.
      • espionka Re: Rodzinne wyjazdy 10.07.14, 16:46
        tu spedzilismy tydzien, blisko natury, konie za oknem, rzeczka w poblizu. Urokliwe miejsce aczkolwiek zamglone i mokrawe:) Fajne jako baza wypadowa, blisko na wybrzeze np. do Minehead i z przyjemnoscia sie wraca od zgielku.
        www.whatsonexmoor.co.uk/links/wwater.htm
        Ja raczej wybieram miejsca gdzie jest bliski kontakt z natura, do parku rozrywki czy na zajecia sportowe zawsze mozna wyskoczyc a po takim wypadzie dzieci zwykle zywiej interesuja sie natura, zwierzakami, rozpoznaja wazki, szukaja krabow, wspinaja sie po drzewach itd. W Exmoor jest wiele pieknych miejsc do zobaczenia np. most zbudowany z kamieni, mlyn wodny, wodospady.
        • liley11 Re: Rodzinne wyjazdy 10.07.14, 21:18
          Kolo Exeter jest piekny park Dartmot czy Dartford? Nie pamietam nazwy.. Ogladalam zdjecia. Piekno natury!!!

Jutro jade na weekend do Combe Haven, aby sie przekonac, jak to wyglada a dla dzieciakow zawsze frajda.

A bylyscie w Legolandzie? Ciekawa jestem Waszych wrazen;)
        • espionka Re: Rodzinne wyjazdy 11.07.14, 10:42
          Legoland bardziej mi sie podoba niz Disneyland :) Warto zostac do konca, tuz przed zamknieciem najwiecej mozna zobaczyc, nie ma kolejek a pracownicy dluzej pracuja i wpuszczaja na karuzele:)
          • lidiaa Re: Rodzinne wyjazdy 11.07.14, 20:11
            byliśmy na wyjeżdzie miesiąc temu - faktycznie Legoland jest dużo fajniejszy niż Disnayland paryski.
            Zapraszam do czytania
            multicultikids.blogspot.com/2014/07/leg-gotd-baw-sie-dobrze-w-legolandzie.html
            • espionka Re: Rodzinne wyjazdy 11.07.14, 20:15
              liley Alice Holt Forest pewnie znasz ... a wiwi ma za daleko
              Wisley Gardens - fajne miejsce choc wole ogrody w Windsor:)
              • liley11 Re: Rodzinne wyjazdy 12.07.14, 00:49
                Ano znam Alice Holt:) najprzyjemniej tam jest w tygodniu. W weekendy z dobra pogoda i wakacje sa tlumy! ... i Frencham ponds male i duze - na spacery:) zwlaszcza Little Pond jest uroczy

W Legolandzie bylismy 16 czerwca. Dzieciaki zachwycone. Ja bym juz nie pojechala, ale pewnie dzieci jeszcze kiedys beda chcialy. Wyszlismy przed 19:00, aby nie stac 2,5h w korku wyjazdowym z parkingu.

Pozdrawiam z Combe Haven. Na szczescie mamy nowy domek.
                • liley11 Re: Rodzinne wyjazdy 12.07.14, 22:46
                  Combe Haven tez nie moje klocki (baaardzo nie moje) ale nie moge sie doczekac wizyty w Bodiam Castle w poniedzialek:

www.nationaltrust.org.uk/bodiam-castle/visitor-information/
                  • espionka Re: Rodzinne wyjazdy 13.07.14, 21:06
                    a co z tym Heaven nie tak?
                    Bodiam fajny jest szczegolnie jak cos sie dzieje na zamku.
                    • liley11 Re: Rodzinne wyjazdy 14.07.14, 21:44
                      Combe Haven = "plastikowy osrodek wczasowy"
                      Co nie tak: do poczytania w reviews na trip advisor - tych nevatywnych komentarzy:) podpisuje sie pod wszystkimi i pare bym dodala:)
                      Pozytywy: nowe plastikowe pudelko mieszkaniowe, czyli czyste.
                      I dobry punkt wypadowy. W sumie wygodniejsze lokum od namiotu, bo wiecej przetrzeni. Ale tak samo sie nagrzewa w cieplejsze dni;)
                      Jesli juz ktos sie zdecyduje na eksperyment, to tylko w "posh" czesci Seaview village".

No nie moje to klocki. Nie lubie takich atrakcji i scisku. Wole namiot w lesie
                      • espionka Re: Rodzinne wyjazdy 15.07.14, 19:42
                        bylam w Kornwalii z ho4season i bungalow za 280 funtow/tydzien zaskoczyl mnie bardzo na plus. Okna lepsze niz ja mam w domu z widokiem na ocean, wszystko nowe jak i sam budynek, basen calkiem fajny, plac zabaw. Tylko do plazy mozna sie dostac tylko autem lub rowerem.
                        • espionka Re: Rodzinne wyjazdy 15.07.14, 19:52
                          znajoma polecala m:
                          www.parkdeanholidays.co.uk/
                          ja nigdy nie skorzystalam i nie czytalam opinii
                        • wiwi1 Re: Rodzinne wyjazdy 15.07.14, 21:31
                          Espionka szkoda, ze nie wiedzialam kiedy ja szukalam mijesca w kornwalii. A masz jeszcze namiary na ten domek?
                          Ja w koncu mam oplacony tydzien w Devon Cliffs z Haven. Tez mi sie osroek kojarzy wlasnie tak plastikowo jak opisala liley, ale myslalam, ze w razie kiepskiej pogody dzieci beda mialy co robic.
                          Ja przyrode uwielbialam i takie lesne dziekie klimaty dopuki moj synek nie zlalap kleszcza jak byl malutki. Spacerowalismy sobie skrajem lasu i tam go zlapal. Poczytalam o kleszcach i mam schize na tym punkcie. Wielka szkoda, bo u moich rodzicow jest piekne miejsce, otoczone lasami, ekologiczne, zielono, stumyk, bajka dla dzieci, a ja nie moge sie przemoc.
                          • espionka Re: Rodzinne wyjazdy 16.07.14, 10:28
                            Widemouth Bay Holiday Village Widemouth Bay, Bude

wiwi nie maja tam kids club, jest daleko do wiekszego sklepu
                            to moze ogladac codziennie synka pod lupa I wylapywac potencjalnych intruzow? nie mam pojecia co dziala na kleszcze odstraszajaco, tez kiedys mialam usuwanego chirurgicznie brrr
                            to wyglada zachecajaco, wakacje w domku na drzewie:):
                            www.forestholidays.co.uk/
    • liley11 Re: Rodzinne wyjazdy 21.11.14, 18:31
      J.w. ...nastepny spam....:(
      • wiwi1 Re: Rodzinne wyjazdy 23.11.14, 00:31
        usunelam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka