Dodaj do ulubionych

Bawelniane spodnie szkolne c.d.

02.09.14, 17:10
Nie moge znalezc mojego starego watku, pewnie byl na MP.
Ale chcialam podzielic sie swoja opinia na temat w/w spodni. Naszukalam sie ich troche, w koncu kupilam 4 pary w M&S i wiecie co?! Sa do bani! Brrrry:-(
Po pierwsze na prasowanie tych spodni trzeba miec sporo cierpliwosci, po drugie gniota sie wybitnie. Syn zanim do szkoly dotarl spodnie byly wygniecione, a jak wrocil to wygladaly jak spodnie dresowe. Jeszcze tego samego dnia jechalam do tesco po "normalne" spodnie.
Szkoda tylko tej kasy!
Obserwuj wątek
    • wiwi1 Re: Bawelniane spodnie szkolne c.d. 02.09.14, 20:03
      Ja jestem zadowolona. Byc moze sie trudno prasuja, ale ja bardzo malo prasuje i nie przeszkadza mi to, ze nad spodniami spedze troche czasu. Mam 5 par, wiec codziennie mam wyprasowana pare a ze po calym dniu sa pogniecione mi nie przeszkadza, wazne, ze sa bawelniane.
      Na poczatku wywalilam kilka par, bo prawie codziennie mialam dziury na kolanach, potem juz pewiei na kolanach tyle czasu nie spedzali, wiecej pewnie przy stoliku i juz bylo ok.
      Jest to byc moze niedogodnosc i latwiejsze w utrzymaniu sa spodnie z mieszanka poliestru, dlatego pewnie takich jest wiecej:)
      Mi przedewszystkm zalezy, zeby byly bawelniane.
      Bluzy cale bawelniane sprzedaje tesco gdyby ktos byl zainteresowany. Ja kupowalam w George Asda, bo tez byly cale bawelniane, ale sie okazuje, ze maja kolekcje z bawelny i druga kolekcje mieszana z poliestem i ta druga latwiej dostepna. Wiec jest jeszcze Tesco.
      No i gdyby ktos chcial zaszalec z koszulkami polo organic to tutaj mozna kupic:
      www.cambridgebaby.co.uk/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=186_291&products_id=1182
      A te co kupilas to masz cale poliestrowe czy mieszane? No i czy sa z teflonem, bo pamietam jak o tym pisalas kiedys a mnie ten teflon w spodniach tez zniechecil.
      Pozdrawiam:)
      • cherrie Re: Bawelniane spodnie szkolne c.d. 02.09.14, 23:27
        Nie wiem, moze mi sie jeszcze odmieni;-)
        Dam sobie jakis czas na przetestowanie. Fakt, ze nie jestem zadowolona z poliesteru (65% i teflon!) wiec moze jeszcze mi zlosc na bawelne przejdzie.
        Musialam sie tylko wyzalic;-)
        • cherrie Re: Bawelniane spodnie szkolne c.d. 02.09.14, 23:54
          Wiwi, a gdzie Ty kupowalas te Twoje spodnie? Moze tylko te z M&S takie do niczego?
          • wiwi1 Re: Bawelniane spodnie szkolne c.d. 03.09.14, 14:12
            Ja mam wlasnie z m and s
            • wiwi1 Re: Bawelniane spodnie szkolne c.d. 03.09.14, 17:05
              Wiesz tak sie zastanawiam teraz nad tymi spodniami to jednak moje nie wygladaja az tak bardzo zle po calym dniu. Prasuje njpierw na lewej stronie potem na prawe i na koncu w kancik. Moze to ma jakies znaczenie? Robie tak, bo kolezanka tez narzekala na prasowanie i powiedziala, ze duzo lepiej sie prasuje wlasnie tak z dwoch stron.
              A moze tez maja jakas inna bawelne w tym roku? Ja w tym roku nie kupowalam jeszcze spodni.
              • cherrie Re: Bawelniane spodnie szkolne c.d. 05.09.14, 08:55
                Wiwi, rzeczywiscie wygladaja lepiej po prasowaniu dwoch stron:-) wiec dzieki za wskazowke!
                A czy Ty je prasujesz na kant? W sumie to nawet nie wiem czy spodnie szkolne musza byc na kant?
                Niby w pon kupilam te teflonowo-polyesterowe, ale jakos ciezko mi przychodzi mysl o noszeniu ich przez syna:-)
                • wiwi1 Re: Bawelniane spodnie szkolne c.d. 05.09.14, 11:06
                  Tak zaprasowuje kant na spodniach, wtedy wygladaja troche lepiej. Ja jak sie dowiedzialam, ze teflon jest w tych spodniach to nie bralam ich wogole pod uwage. Ja sobie mysle, ze jednak wygoda dziecka (bawelniane, przewiewne ubranie) jest duzo wazniejsze dla mnie niz wzgledy estetyczne. Ja sama jak pracowalam to mialam takie jedne poliestrowe spodnie, sztywne, niefajne i mialam tez jakies bawelniane z domieszka nieduza jakas i te byly duzo fajniejsze. A dziecko spedza w szkole prawie caly dzien, biega, poci sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka