Dodaj do ulubionych

PO dziękujmy już rządzacej klice...

22.08.11, 17:35
Już, prawie jak dziecko, cieszyłem się na myśl, że wedle 2012 roku w Jankach skręcę na lewo i omijając notoryczne korki na Grójeckiej i Krakowskiej wjadę w sieć obwodnic i autostrad, przynajmniej po to tylko, żeby jakoś przejechać przez miasto...lub chociażby na lotnisko

"Wszystko to oznacza jednak, że w korkach wzdłuż al. Krakowskiej postoimy jeszcze trzy-cztery lata. I to w optymistycznej wersji. W dodatku do października trwa remont tej arterii w Raszynie i korki są jeszcze większe niż zwykle..."

Ale za to ciemniaki montują pierwsze w Europie szklane tunele akustyczne na Trasie S8 na Bródnie. Niemcy się chyba za łby łapią, że nie wymyślili takiego gadżetu u siebie. Że nie wspomnę o Anglikach i Francuzach...
Obserwuj wątek
    • pathos_phobos Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 22.08.11, 21:34
      Po pierwsze nie w Raszynie,tylko na Okęciu,bo w Raszynie tylko krawężniki wymieniają,a na Okęciu budują wjazd na obwodnicę.Po drugie w lewo w Jankach to ma być bardziej na Katowice,na Kraków jest planowane w prawo za Grójcem,a właściwie przed Tarczynem.
      • temponick Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... 22.08.11, 23:39
        W lewo przed Jankami miał być zbudowany łącznik DK7 z ekspresową S8 na odcinku Wolica -wezęł Salomea przy Alejach Jerozolimskich. Ale wygląda na to, że możemy sobie tylko, dzięki POpaprańcom na to POpatrzeć na załączonych mapkach www.drogi.waw.pl/index.php?nr=33 ...i POmarzyć

Ile lat jeszcze?
        • Gość: gość Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 23.08.11, 09:27
          odczep się od PO mądralo, głosuj na swoich komunistów albo pislam, tylko potem też będziesz ujadać
          • Gość: Wyborca Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.11, 12:18
            Co za merytoryczna wypowiedź! Jak na wyborcę PO przystało. Tak trzymać, to szybciej odejdą w niebyt. Co wszystkim życzę. Amen!
            • Gość: Też z Dublina Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... IP: *.ntlworld.ie 23.08.11, 19:16
              :D
        • pathos_phobos Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... 23.08.11, 16:03
          Ja o tym wiem,ale to prowizorka,prawdziwa wylotówka na Kraków jest planowana jako przedłużenie Żwirki i Wigury.
    • Gość: lokalny Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 13:10
      Bo widzisz, wszystkie co światlejsze umysły wyemigrowały i zostały tylko ciemniaki, które nawet porządnych ekranów akustycznych wykonać nie potrafią ... wiec masz tu wieeelkie pole do popisu, we wszystkim. Wybory za pasem, startuj!
      • temponick Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... 23.08.11, 20:08
        Rząd POstawia sobie jeno same ambitne zadania: w 5 lat zinformatyzować urzędniczą Polskę. Z autostradami i ekspresówkami nie wyszło ale to był drobny wypadek PO pracy. Teraz będzie lepiej: wydamy parę miliardów, których jeszcze mennica nie wydrukowała, resztę sfinansuje nieoceniona UE ...

"Dokument przygotowany w MSWiA najmocniej akcentuje konieczność zmian w zarządzaniu informatyzacją kraju. Sposobem na opóźnienia i brak (sic!) wyraźnych efektów ma być umocnienie Komitetu Rady Ministrów ds. Informatyzacji i Łączności lub wręcz stworzenie specjalnego nowego organu państwa do spraw informatyzacji".

Tak tak, tworzenie nowej jeszcze droższej biurokracji pomoże nam zinformatyzować kraj, żeby w efekcie walczyć z ...biurokracją. Coś takiego mogli tylko wymysleć POpaprani informatycy z tego dziwnego kraju nad Wisłą. Według mnie niedługo to wszystko padnie w cholerę, bo przecież nie można informatyzować w nieskończoność, nie można zaczynać drugi raz czegoś czego się w pierwszej kolejności nie skończyło ?To przypomina budowy i remonty naszych dróg -Jeszcze nie położyli asfaltu z jednego końca a już trzeba poprawiać tam gdzie zaczynali na samym początku.

Cała nadzieja, że w końcu zdesperowana brakiem efektów Unia Europejska zacznie to towarzystwo wzajemnej adoracji rozliczać z projektów, albo całkowicie ograniczy finansowanie...
        • Gość: ostrowczanin Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 09:26
          POpaprani informatycy z tego dziwnego kraju nad Wisłą - takie opinie mogą wygłaszać sPiSdziani sfrustraci ze zmywaka w jakimś zachdnim kraju.
          • Gość: Też z Dublina Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... IP: *.ntlworld.ie 24.08.11, 10:56
            Jaaaa, sfrustrowanych, zgoda, bo nie moga ani pracy znalezc ani przezyc we własnym kraju. 2 miliony na zmywakach, lol saaaame zmywaki na tym zachodzie :((:++
            • pathos_phobos Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... 24.08.11, 13:15
              Przypomniał mi się dowcip sprzed 2 wyborów:
              "Jakie jest największe chamstwo?zagłosować na PiS i wyjechać do Irlandii."
              Powtórzę,bo już kiedyś to mówiłem-prawo wyborcze powinno być uzależnione od ostatniego pitu.Głosujesz tam,gdzie płacisz podatki.Nie płacisz podatków w Polsce,nie głosujesz.
              • Gość: Też z Dublina Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... IP: *.ntlworld.ie 24.08.11, 13:22
                Tia, nieaktualny dowcip doktorku! O 'drugiej Irlandii ' zapomniales? To przypominam! :((((
                • pathos_phobos Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... 24.08.11, 13:45
                  Masz rację,nieaktualny w swej końcówce,bo nikt do bankrutującego kraju już się nie pcha.Ale ciągle jeszcze wielu takich,co uciekają jak szczury,gdy tylko im gorzej i z odległości się mądrzą,zamiast wziąć odpowiedzialność za własny kraj.
                  • Gość: Też z Dublina Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... IP: *.ntlworld.ie 24.08.11, 13:58
                    Regularnie doktorku z dokladnoscia maniaka powtarzasz swoja spiewke co 4 lata. Inni o zmywakach a ty o troche pozytywniej, o odpowiedzialnosci i o szczurach. Jakbys widzial tlumy szturmujace ambasady w Dublinie i Londynie w dniu wyborów to bys nie paplal niepotrzebnie po próznicy. 90% z tych co glosuja musza pokonac czasami 'quite a long distance' zeby sie dostac do ambasad na glosowanie.
                    • pathos_phobos Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... 24.08.11, 14:53
                      Wyimadzinuj sobie,że w polysz tivi pokazują takie scenki.A dlaczego ktoś,kto w Polsce nie mieszka i podatków nie płaci,ma decydować o tym,kto ma wydawać pieniądze z podatków tych,którzy je zapłacili???
                      • Gość: Też z Dublina Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... IP: *.ntlworld.ie 24.08.11, 15:46
                        Pisz po polsku a nie popisuj sie jak dres spod budki z piwem. Chcesz sie dowartosciowac to idz na zebranie przedwyborcze i tam zaszalej. Za duzo pleciesz jak zwykly spamer. Wy macie komisje wyborcze na osiedlach pod domami i w rezultacie 30% frekwencja tak to olewacie, tak samo jak ci którzy co 4 lata regularnie was olewaja. Po wyborach :(((((
                        • pathos_phobos Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... 25.08.11, 15:59
                          Gość portalu: Też z Dublina napisał(a):

> Pisz po polsku

Ty też.Przyganiał kocioł garnkowi.

> Za duzo pleciesz jak
                          > zwykly spamer.

Przyganiał kocioł garnkowi.
              • brazilion Re: PO dziękujmy już rządzącej klice... 24.08.11, 16:18
                Chamstwo chyba wieksze jeszcze: wyjazd milionow mlodych ludzi z Polski "za chlebem" przypisywac sobie jako sukces w walce z bezrobociem...
    • bmwariat Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 24.08.11, 09:16
      Nie pamiętam kiedy jechałem przez Janki. Od jakiegoś czasu jeźdze przez Falenty i wylatuje tuż przy Realu na Okęciu:). Duuuuuuuużo czasu oszczędziłem w ten sposób i .. paliwa:)
      • stolat3 Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 25.08.11, 20:24

ale sie styropiany za łby biorą. Widać że rozpoczął się wyścig do koryt.
        • brazilion Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 25.08.11, 21:09
          Cale szczescie, czerwonym powrot do koryt raczej nie grozi :)
          • Gość: stolat3 Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 22:50
            jak widzisz czerwoni stoją z boku i się z was nieudaczników i zadymiarzy śmieją.
            • brazilion Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 26.08.11, 01:56
              Towarzyszu, proszę Was, nie używajcie określeń "was" i "my". Ich historyczne uzasadnienie już minęło bezpowrotnie.
              • Gość: stolat3 Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.11, 07:48
                blado wygląda 20 letni dorobek styropianów stąd takie frustracje . Ty jak widzę też nie możesz tego przeżyć i całe rozgoryczenie próbujesz na mnie wyładować . Człowieku 22 lata temu "komuna" oddała władzę styropianom i to do nich miej pretensje że zapieprzasz przy azbeście lub na zmywaku.
              • morfinka_12 Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 26.08.11, 08:12
                a ja za największym z prezesów proponuje rozwiązać sądy, bo wydają wyroki niesłuszne z jego poglądami co oznacza że są zależne od KGB, FBI, Tuska itp.

tego monty python by chyba nie wymyślił, w czachę wali strasznie potencjalność władzuni, czego dośwaidczymy tu na forum, gdzie będzie teraz sporo inwektyw.
                • lachien Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 26.08.11, 09:08
                  Niestety z moich obserwacji wynika, że teraz nie tylko przed wyborami występuje prawdziwy wysyp wzajemnych wyzwisk i innych popłuczyn. Coraz częściej - ot tak bez przyczyny - człowiek człowiekowi by oczy wydrapał.
                  Niestety nie można się odizolować od tego typu rzeczy. Trzeba by chyba w ogóle nie wchodzić do internetu co jest niemożliwe.
                  Pozostaje litość do takich ludzi, którzy są tak sfrustrowani, że posuwają się do tego typu zagrywek. Jak trzeba mieć nieciekawe życie, by być tak zgorzkniałym, jadowitym internetowym tchórzem?
                  • Gość: joanna1 Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... IP: *.centertel.pl 29.09.11, 10:13
                    Jezu drogi . Lachien jak mi sie podoba twój komentarz !
                • brazilion Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 26.08.11, 23:36
                  "(...) czego dośwaidczymy tu na forum, gdzie będzie teraz sporo inwektyw."

(Nie)chcący sam się do tego przyczyniasz :)
                  • morfinka_12 @brazilion 27.08.11, 09:59
                    "Nasz partyjny dom jest naszym domem", powiedzial posel Hofman. Zdecydowanie urodzil sie za pozno....
                    Czy ty nie widzisz że prezes jest dość lekko powiedziane człowiekiem nieodpowiedzialnym? Zmieniać sądy bo wydają wyroki niezgodne z jego linią i wizją świata? Powyżej poseł hoffman, jeden z pupili tak hołubionego prze Ciebie prezesa, nie widzisz powrotu ultraprawicowości? nie widzisz że zmierza to w stronę rzeszy? II Rzeszy? gdzie jeden człowiek miał jedyne słuszne poglądy i starano sie zamknąć w "ein reich, ein volk, ein haus, ein... prezes"

widzisz ja nie pisze ż:e tusku coś tam, nie pisze że bartoszewski (jeden z największych autorytetów w PL) coś innego, ba ja nawet jeśli nie zostanę wywołany do tablicy o jarku nic nie piszę, nie powiedziałem że kocham napieralskiego, ani słowa o pawlaku, a są tacy którzy "u innych w oku drzazgę widzą, sami belkę w nim posiadając"
                    • pathos_phobos Czyż trzeba komentować? 27.08.11, 13:59
                      pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C5%9B%C4%87_paranoiczna
                      wrażliwość na niepowodzenia i odrzucenie
                      tendencja przeżywania długotrwale przykrości
                      podejrzliwość, ujmowanie obojętnych działań otoczenia jako wrogich lub pogardliwych
                      sztywne poczucie własnych praw
                      podejrzenia dotyczące wierności (partnerów i przyjaciół)
                      przecenianie własnego znaczenia
                      pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń
                      • morfinka_12 Re: phatos 27.08.11, 14:43
                        perfekcyjna diagnoza, w jednym terminie medycznym zawarte jest niemal wszystko.
                    • brazilion Re: @brazilion 27.08.11, 15:18
                      Nie moge i nie chce rozmawiac z tymi, ktorzy widza rzeczy, ktorych nie ma i slysza rzeczy, ktorych nikt nie wypowiedzial. To oznaka jakichs zaburzen...
                      Prosze o podanie chocby jednego cytatu z mojej wypowiedzi, gdzie rzekomo "cholubie prezesa", wtedy bede mogl Cie, morfinka, potraktowac powaznie.
                      • temponick Re: @brazilion 27.08.11, 15:38
                        Hahaha, szukam tego samego w moich wypowiedziach. NIGDZIE nigdy nie napisałem, że jestem za nimi. Przez ostatnie 10lat 2x głosowałem na Samoobronę i nie mam sobie nic do zarzucenia. Tak jak było do przewidzenia: Jak szybko dostał pan Andrzej grzędę od wyborców, tak bardzo szybko na łeb na szyję z niej spadł i znikął ze sceny politycznej. Możemy podyskutować, czy to Jaro się nie przysłużył, ale wydaje mi się, że sam się o to prosił. Tak samo z SLD a teraz chyba przyjdzie kolej na PSL. Najwyższa pora, żeby zostały 2 partie w tym śmiesznym sejmie...
                      • morfinka_12 Re: @brazilion 28.08.11, 11:19
                        OK, będąc precyzyjnym, zrugałeś niemal wszystkie opcje polityczne, i osoby które śmiały powiedzieć coś krytycznego o PISiorkach, jednocześnie nigdy w sposób jednoznaczny nie opowiadając sie za prezesem. Jednak w wielu postach pokazałeś że uwielbienie dla PISu i nienawiść do wszystkiego co jest w opozycji do niego jest dla Ciebie chlebem powszednim.

Ponieważ wybory blisko, proponuję zakończyć tę jałową dyskusję i jednocześnie wstrzymać się od agitacji przez dyskredytowanie autorytetów, a nawet więcej po prostu unikajmy tematów trudnych. w których pod płaszczykiem niepozornego wątku przesyłamy komunikaty dotyczące naszych preferencji wyborczych.
                        • Gość: Też z Dublina Re: @brazilion IP: *.ntlworld.ie 28.08.11, 12:35
                          Ales to pieknie ujal. "jałowa dyskusja", "wstrzymać się od agitacji przez dyskredytowanie autorytetów" czy "unikajmy tematów trudnych" To czemu nie odpowiadasz na post Re: Właśnie szczerbaty pisdzielec obiecuje gruszki na wierzbie, skoro jestes takim idealista? Jakie gruszki na wierzbie, konkrety proszę. A Pan Premier 4 lata temu to co obiecywal narodowi? Rozumiem ze, i Ciebie rajcowal wtedy mit 'drugiej Irlandii' co? I co z tego masz w tej chwili? Widmo recesji spowodowanej cieciem w slepo kosztow rozdmuchanej wladzy. Bo przeciez nasz kryzys nie jest zwiazany tak jak amerykanski, irlandzki czy hiszpanski z banka kredytowa. Przeciez nasze spoleczenstwo nie zadluzylo sie na 200 czy 300tys niesplaconych apartamentow jak w Irlandii, gdzie kolejnych gotowych 100tys nigdy nie zostanie sprzedanych a nastepne 100tys rozgrzebanych nigdy nie zostanie wykonczonych. Nasza gospodarka pedzi z predkoscia 3.5% o jakiej Hiszpania czy Irlandia moze tylko pomarzyc. Wiec gdzie jest problem, gdzie sa przyczyny ciecia kosztow na drogi, na emerytury, na sluzbe zdrowia, edukacje, nawet wojsko? Ok dosc pytan, rozumiem, ze zaglosujesz tak samo jak 4 lata temu bo "unikasz tematów trudnych" i chcesz zyc w kraju wolnym od faszyzmu. God Bless You, morfinka
                          • brazilion Re: @brazilion 28.08.11, 19:14
                            Dziekuje Ci, Też z Dublina. Dosyc trafnie ujales to, co sam chcialbym powiedziec.

Skoncze tylko tym, ze zyjac z dala od Polski, wyrazniej niz mieszkajacy tam na co dzien widze te totalna medialna nagonke i proby za wszelka cene osmieszenia wszystkich wartosci, jakie popiera PiS. Staszy sie pospolstwo III Rzesza, zamordyzmem, hiperprawicowymi odchylami, at mortum defecatum, a jak to nie pomoze, rzuca sie na szale wypowiedz paru "autorytetow" (z calym szacunkiem, ale na przyklad wypowiedz W. Bartoszewskiego w Niemczech o tym, ze podczas okupacji bardziej bal sie Polakow, niz Niemcow - delikatnie mowiac - dyskredytuje go w moich oczach jako Polaka wlasnie). Jak to nie pomoze, zaczyna sie puszczac w ruch wycieczki osobiste dyskredytujace, ponizajace, i wrecz gnojace niewygodnych politykow (kartofel, szczerbaty kurdupel, stary kawaler od kotow, itp). Wszelkie srodki dopuszczalne i dozwolone. I to mnie, zwyczajnie, wkur... jako w miare bezstronnego, logicznie i samodzielnie myslacego czlowieka.
                            Te socjotechniczne praktyki do perfekcji niemal doprowadzily obecne wladze, ku uciesze i zabawie gawiedzi. Jestem jednak zdumiony, ze daja sie przez nie tak skutecznie omotac i otepic umyslowo osoby wyksztalcone i rozgarniete.
                            • pathos_phobos Re: @brazilion 29.08.11, 00:33
                              To podaj te wartości w punktach z przykładami konkretnych działań.
                      • Gość: joanna1 Re: @brazilion IP: *.centertel.pl 29.09.11, 10:29
                        stop stop.
                        Moim zdaniem morfinka jest typem O D K R Y W C Y. Działa w/g zasady : widzieć to co inni widza , słyszeć to co inni słyszą , ale myśleć tak jak nikt dotąd jeszcze nie myślał. Prosze brazylion popraw mnie jeżeli napisałam coś nie tak.

p.s.
                        A propo Lahiena to ja wcale nie uważam Go za Boga.
                    • Gość: joanna1 Re: @brazilion IP: *.centertel.pl 29.09.11, 10:19
                      Morfinka. . . . . czy ty zawsze i na każdym kroku byłeś odpowiedzialny w 100 procentach?
              • pathos_phobos Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 26.08.11, 14:11
                Bo my wolimy określenia "my" i "oni" zwłaszcza w zdaniu:"my jesteśmy tu,gdzie był Wizir a oni tam,gdzie stało Omo."
    • temponick Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 26.08.11, 11:04
      45 dni pozostało, a program naszej jedynie POprawnej partii POznamy dopiero na miesiąc przed wyborami (?)

Niemniej w kuluarach dobrze poinformowanych mówi się, że największy nacisk PO chce położyć na sprawy gospodarcze, innowacyjność, nakłady na edukację i infrastrukturę oraz rozwiązanie problemów demograficznych!

Nic już jednak nie zdziwi wyborców, bo przez ostatnie 4 lata, właśnie zostały dokładnie "POłożone" sprawy gospodarcze, innowacyjność, nakłady na edukację i infrastrukturę.

O tej ostatniej trzeba osobno, bo guru tego resortu POgrzebał nadzieje już nawet nie na całą obiecaną sieć dróg, a na zbudowanie 2 podstawowych autostrad z północy na południe i ze wschodu na zachód. O kolejach nie wspomnę, zaraz, zaraz, czemu nie? Dwa miesiące temu przecież podróżowałem z Dworca Zachodniego do Łodzi czymś co przypominało pociąg, żeby (cudem chyba tylko) po 3godz wysiąść na Fabrycznym (dworcu!) ......

Czyli nihil novi sub sole do starych oszustw dojdą na nowo odświeżone jednak 'stare' kłamliwe obietnice?
      -Jedna chwilka panie i panowie, problemy demograficzne, to nowość w programie wyborczym. Ale co one oznaczają? Dowiemy sie na miesiąc przed wyborami. Pewnie PO chce wysłać z kraju kolejne 2 miliony za chlebem, żeby się problem 'demograficzny' jakoś sam rozwiązał.
      • pathos_phobos Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 26.08.11, 14:12
        Sprawdź sobie klawiaturę bo ci się shift zacina,gdy piszesz duże P.
        • brazilion Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 26.08.11, 17:03
          Moj niezyjacy juz przyjaciel psychatra mawial, ze w tym zawodzie czesto trudno odroznic pacjenta od terapeuty. Zdecydowanie, cos w tym jest.

A o tym, ze czesci zwolennikow rzadzacej obecnie ekipy jest podejrzanie blisko do bylej sily przewodniej narodu wiedzialem juz od dawna.

Reszty wypowiedzi komentowal nie bede, szkoda nerwow i klawiatury.
          • Gość: ostrowczanin Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.11, 20:03
            oj chyba PiS to wypisz wymaluj przewodnia siła, tylko w jeszcze bardziej ortodoksyjnym wydaniu. Nie na darmo powstał termin pisobolszewicy ...
          • pathos_phobos Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 27.08.11, 14:00
            są osoby,które zamiast iść do psychologa,idą na psychologię.I potem mówią takie rzeczy,a naiwni w nie wierzą...
            • brazilion O psychiatrach raz jeszcze 27.08.11, 19:50
              Tak sie akurat sklada, ze Piotrek byl psychiatra z powolania i w ogole znakomitym lekarzem z krwi i kosci. Wiedzial co mowi. -A propos, uderz w stol, a... i tak dalej ;)
              • pathos_phobos Re: O psychiatrach raz jeszcze 29.08.11, 00:28
                Tak bardzo ci tym Palikotem zalazłem za skórę?mam nadzieję,ze po Piotrku masz już innego psychiatrę.
                • brazilion Re: O psychiatrach raz jeszcze 29.08.11, 00:57
                  Po pierwsze, zgorzknialy i zgryzliwy panie PP, ow znakomity lekarz byl moim przyjacielem, a nie terapeuta. Po drugie, wreszcie, nawet gdybym potrzebowal kiedys psychiatry, wybralbym kogos bardziej zyczliwego i nastawionego pozytywnie do ludzi, anizeli niejaki PP.

Jako znawcy Laciny, polecami Ci sentencje: "medice, cura te ipsum"...
                  • pathos_phobos Re: O psychiatrach raz jeszcze 29.08.11, 13:52
                    Jak bardzo lubisz uderzać w ludzi,którzy myślą inaczej niż ty.Morfika słusznie ci wytknął.Idziesz za głosem prezesa:"Kto nie z nami,ten przeciwko nam".
                    • brazilion Re: O psychiatrach raz jeszcze 29.08.11, 14:35
                      Już prawie miałem napisać przeprosiny, zastanawiałem się, czy nie byłem w stosunku do Ciebie zbyt ostry, ale widzę, że aż prosisz się o skrajne reakcje.
                      A Tobie co lub kto daje prawo traktować wszystkich dokoła jak półgłówków, i nie znając ich samych, ich poglądów, czy charakterów absolutnie wcale, ferować wyroki, że są tacy albo inni ? Zawsze jednak gorsi od Ciebie, mniej wykształceni, nigdy nie mający racji... Jakiś dyplom i parę przeczytanych książek Cię w tym usprawiedliwia ? Ręczę Ci, że gdybyś uczciwie się temu przyjrzał, dla samego siebie też znajdziesz definicję jakiejś choroby, o które wszystkich, z którymi się nie zgadzasz, posądzasz.
                      Nie biorę udziału w wyborach, nie należę do żadnej partii, nikogo nie chołubię. Nie znoszę tylko obłudy, chamstwa, skurw...., bufonów i góralskiej muzyki.
    • temponick Re: @morfinka 27.08.11, 11:45
      Nie mam nic przeciwko partii założonej przez (nawet nieskruszonego, nie słyszałem oświadczenia, żeby żałował współpracy) agenta byłych służb PRLowskich, wokół której 'przypadkowo' się zgromadzili aktywiści nocnej zmiany.NIC nie mam, była mi ambiwalentna od poczatku swego istnienia. Ale teraz przestała, bo po 4 latach rządzenia wisimy na krawędzi bankructwa, mimo najwyższego w Europie wzrostu (vide wczorajsze wystąpienie Tuska na szybkiej konferwencji prasowej w ogrodach Rady Ministrów). Pan premier powiedział, jeżeli nie słuchałeś, że możemy liczyć na minimum 3.5% wzrost gospodarki, o jakim może pomarzyć.

"Premier Donald Tusk ocenił, że wzrost PKB w Polsce w II kwartale powinien się zawrzeć między 3,5 a 4 proc. Każdy wynik w tym przedziale będzie dla mnie źródłem wielkiej satysfakcji - powiedział w piątek Tusk."

I ja się też z tego faktu bardzo cieszę, tylko, że zastanaia mnie jedno, dlaczego dla emerytów nie ma na wypłaty, zostały okradzione z funduszy prywatne OFE a większość dróg z przetargami w drodze i dawno zaplanowanych, została wycofana z realizacji, w sytuacji kiedy mamy, zdaniem premiera, powiedzmy 3 gospodarkę w Europie. A o tym co sie dzieje na kolei czy bałaganie i dlugach w sektorze zdrowia czy każdym innym, nie wspomnę, poczytaj sobie gazety poranne.

-A wracając to tego co zaczałęś, to straszyć Rzeszą możesz swoja żonę i dzieci w prywatnym zaciszu swojej willi, zaś na forum, to już się kompromitujesz. Raczej bliżej nam do słonecznej Grecji...Skoro też zacząłeś o partyjnych domach. No właśnie, ładnie to ująłeś. Czy partyjny dom marszałka Jarubasa może być moim domem? Czy TOS i klika sprawująca władzę z przemalowanymi (jakie koloru, chyba wiesz, bo gimnazjalistą nie jesteś) lisami może być moim /chyba że Twoim, stowarzyszeniem, które stworzy spokojny dom tysiącom w Ostrowcu?

3,5 a 4 proc rozwoju to jest monstrualny wynik nieadekwatny do tego co się dzieje chłopie w kraju!!! Dochodzę do wniosku, że ktoś sobie rzeczywiście rychtuje/wyrychtował przytulny i zaciszny domek na lata co przyjdą, z wyłączeniem większości społeczeństwa, której na to po prostu nie stać. Nie stać nas na coraz więcej rzeczy, które jeszcze 10-15 lat temu były w zasięgu ręki...

Kto i jaki sposób roztrwonił ponad przeciętny (w stosunku do pozostałych krajów EU) wzrost gospodarczy? Kto za to odpowiada? Czemu bajdurzysz jeden z drugim o Rzeszy czy o piso bolszewiźmie, jak nie masz jeden z drugim żadnego moralnego prawa, żeby nawet takie słowa wypowiadać, w naszych obecnych realiach geo-politycznych.....Zadajcie wszyscy sobie raczej inne pytanie: Kogo i w jaki sposób należy rozliczyć za setki, tysiące niezrealizowanych partyjnych obietnic wyborczych (czytaj oszustw pospolitych, bo każda niezrealizowana obietnica to oszustwo) z poprzedniej kampanii wyborczej?
      • temponick Re: @morfinka 27.08.11, 13:05
        Pan premier powiedział, jeżeli nie słuchałeś, że możemy liczyć na minimum 3.5% wzrost gospodarki, o jakim może pomarzyć każda inna gospdarka w Europie.

Poprawiłem z poprzedniego postu przypadkowo niedokończone zdanie, przepraszam!

Przy okazji dodam, żeby w sobotę z rana było ciut optymistyczniej, dobra nowinę. Otóż przejazd Autostradową Obwodnicą Wrocławia i Mostem Rędzińskim nie będzie płatny. Przejazd będzie darmowy. A rozporządzenie o tym, że "przejazd będzie darmowy" już w środę- zapewnia premier. I jeszcze rządowe rozporządzenie zmieni status tego odcinka z A (autostrada) na S (droga szybkiego ruchu) bo jak wszyscy wiedzą, rok, czy dwa lata temu, ten sam rząd podjął uchwałę o płatnych wszystkich autostradach w Polsce!

Dziękujemy panie premierze Tusk!
      • morfinka_12 Re: @temponick 27.08.11, 13:19
        za ciepło jest bym rozpisał się tak długo jak Ty, więc tak w telegraficznym skrócie:
        - nie ja jeden wyrażam pogląd że J.K. ma zapędy dyktatorkie i widział by się w roli rządzącego państwem policyjnym, gdzie prawo stanowi sie tak jak pasuje prezesowi
        - na tle innych gospodarek wypadamy nieźle
        - nigdzie nie powiedziałem ze kocham PO
        - reformy należało robić wtedy jak było zaje..ście - gospodarka sama pędziła i łatwo sobie przypisać ten sukces
        - to o domu to cytat, możesz skorzystać prawdopodobnie z siedziby PIS w wawie
        - co z obietnicami wyborczymi poprzedników? widziałeś by ktoś je zreazlizował? co zrobił PIS jak był u władzy, oprócz dobrania sobie partnerów w postaci LPR i Samoobrony?

MIłego popołudnia :)
        • temponick Re: @temponick 27.08.11, 15:02
          Ponieważ dyskusja z Tobą , zaczyna przypominać tę, z innym doktorkiem na forum, więc odpiszę równiez szybko i tylko na zadane kwestie. Merytorycznie!

- nie ja jeden wyrażam pogląd że J.K. ma zapędy dyktatorkie i widział by się w roli rządzącego państwem policyjnym, gdzie prawo stanowi sie tak jak pasuje prezesowi

Szczególnie zastanawiają takie przydomki jak kartofel, kurdupel i inne zaraz po wygraniu wyborów w 2005, które zaczęły się ukazywać miesiąc po wyborach w niemieckiej prasie, pamietasz? Teraz mamy pisdzielec, które według mnie jest najdelikatniejszym epitetem. Dalej bolszewik, faszysta -o Rzeszy przestałeś, bo Cię opie...łem, to zaczynasz bredzić o dyktatorze. Chłopie, gdzie sens? Dziś już 3x widziałem "szczerbaty karzeł". Oh, nawet na tym wątku pojawił się jakże nowatorski wpis: Właśnie szczerbaty karzeł obiecuje gruszki na wierzbie

- na tle innych gospodarek wypadamy nieźle

ZGODA. Nawet nie negując tego co nam ZUS, sorry GUS przedstawia, zgadzam się, że wypadamy nieźle. Tylko, gdzie są tego efekty? Jak znajdę, to Ci przedstawię wykres, kto i jak zadłużał państwo? Ani mnie, ani Tobie nie żyje się dzisiaj lepiej i wygodniej niż przed 10laty. Kto rozkrada i w jaki sposób rozkrada efekty tego, że "na tle innych gospodarek wypadamy nieźle"

- nigdzie nie powiedziałem ze kocham PO

A czy ja twierdzę, że znajdujesz się w 30% demokratycznej większości?

- reformy należało robić wtedy jak było zaje..ście - gospodarka sama pędziła i łatwo sobie przypisać ten sukces

Kto bierze kolejne pożyczki zamiast zreformować system finansowy państwa? Kto zamiast obiecanych reform podwyższa podatki i akcyzę, zrobił skok na kasę z NBP, fundusze OFE, skok na Fundusz Rezerwy Demograficznej, wyprzedaje rodowe srebra z KGHM? To ma być liberalna partia? Gdzie reforma KRUS? Gdzie obiecana reforma emerytur po 15 latach pracy i nieuczciwych świadczeń milionów mundurowych? Stać nas na to?

- to o domu to cytat, możesz skorzystać prawdopodobnie z siedziby PIS w wawie

W jakim charakterze? Przecież już nie raz i nie dwa pisałem, że nie jestem sympatykiem ani tej, ani żadnej innej partii po"solidarnościowej"

- co z obietnicami wyborczymi poprzedników? widziałeś by ktoś je zrealizował? co zrobił PIS jak był u władzy, oprócz dobrania sobie partnerów w postaci LPR i Samoobrony?

A jakiego koalicjanta byś sobie sam wybrał 2005 roku, PSL i SLD pewnie? Gratuluję decyzji politycznej, bo jakąkolwiek byś wybrał, byłaby pewnie dobra. I tak, w trudnych warunkach poruty politycznej ze strony koalicjantów, próbowali jakoś przez 2 lata rządzić i reformować kraj, podczas gdy te 4 ostatnie lata to przykład bezprecedensowego oportunizmu politycznego. Nie, sorry, zapomniałbym. Przegłosowano w tym tygodniu reformę ustawy o zwierzętach; nie wolno ich teraz trzymać dłuzej na uwięzi niż 12 godzin

PS: Czy to prawda że przejazd A1 z Krakowa do Gdańska kosztuje 180 Złotych.
          • Gość: gosciuniu Re: @temponick IP: *.home.aster.pl 04.09.11, 15:21
            A1 nie ma w całości.
            • temponick Re: @temponick 04.09.11, 15:54
              > A1 nie ma w całości.

I nie wiadomo kiedy będzie, ale jak na razie

gdynia.naszemiasto.pl/artykul/771076,podroz-autostrada-za-200-zlotych,id,t.html
          • pathos_phobos Re: @temponick 04.09.11, 23:44
            temponick napisał:

> Ponieważ dyskusja z Tobą , zaczyna przypominać tę, z innym doktorkiem na forum
            Czyli merytoryczną? :-P
    • Gość: gość Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 27.08.11, 13:52
      Właśnie szczerbaty karzeł obiecuje gruszki na wierzbie
      • temponick Re: PO dziękujmy już rządzacej klice... 10.09.11, 14:07
        Właśnie urzędujący premier przedstawia nowy program i już mamy pierwsze obietnice:

zniesienie formularza PIT, większa ulga prorodzinna. "Jeśli wygramy, uzyskamy z UE 300 mld złotych na dokończenie budowy nowoczesnej Polski".

*Bla bla bla * pierdu pierdu * pijany łoś by się uśmiał* -"Jeśli wygramy, uzyskamy z UE 300 mld złotych na dokończenie budowy nowoczesnej Polski" -To już jest chwyt poniżej pasa. Miliardy wydane na rozdmuchaną biurokrację ponad 100tys extra urzędników a z ponad kilkuset postulatów Komisji Tanie Państwo po 4 latach awantur wewnątrz rządu, niezainteresowanych żadnymi zmianami na lepsze ministerstw i partii przyjęto tylko kilkanaście z likwidacją NIP na czele. 4 stracone lata śmiesznych rządów poświęcone umacnianiu stółków i pogłębianiu rządowych koryt teraz owocują zapewnieniem, że jak wygramy to UE da nam 300mld na dokończenie 'niedokończonej' roboty. To się nie mieści w głowie!

ŻADNEJ strukturalnej reformy przez 4 lata rządów!!!

Bezczelność premiera sięgnęła dna! HiPOkryzja stulecia!
        • temponick POwtórka z rozrywki 10.09.11, 15:39
          HiPOkryzja do kwadratu! Mieli pełne 4 lata, mieli wystarczającą większość parlamentarną, mieli od ponad roku swojego prezydenta, nawet dupy nie ruszyli, żeby chociaż część postulatów przedstawić rok temu i rozpocząć pracę od podstaw. W zamian za to okradli społeczeństwo z gotówki zgromadzonej w OFE oraz parę miliardów z Rezerwy Demograficznej. Nie udało się w warunkach 4% wzrostu najwyższego w 2lat w UE, więc dlaczego teraz ma się to udać, kiedy może nie być koalicji z PSL, bo ta polityczna droga dziwka nie osiągnie progu wyborczego, a większość w wyborach może okazać się iluzoryczna?

Sikorski jest ciut bardziej uczciwy: "Prosimy Polaków: dajcie nam szansę jeszcze raz", hahaha, dajcie nam szansę jeszcze raz -------Swoją szansę zaprzepaściliście zwiększając biurokrację zamiast ją zgodnie z poprzednimi obietnicami i zapewnieniami Taniego Państwa zmniejszyć.

• Gość: lokalny Re: POwtórka z rozrywki IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 08:17
            Poczytaj sobie o OFE, dla kogo to jest/był biznes. Napewno nie dla przyszłych emerytów. Poza tym, temat ten raczej ciebie nie dotyczy, wiec nie masz się co tak podniecac. Przed napisaniem na forum może jakieś ziółka ...?
            • temponick Re: POwtórka z rozrywki 11.09.11, 15:05

Gdybyś coś wiedział o specyfice długoterminowych funduszy emerytalnych, to byś nie plutł bez sensu. Re: Poczytaj sobie o OFE, dla kogo to jest/był biznes. Domyślam się. Jeżeli w Polsce post okrągło-stołowo-magdalenkowa POlityczna mafia i inne 'służby' były zaangażowane w tworzenie naszych 'funduszy' to NIC mnie wiecej w tej materii nie zdziwi. Jak się robi na 'nocną zmianę' należy się premia, nie? Również to mnie dziwi z jaką łatwością, pod byle pozorem sięgają PO nie swoje pieniądze. Rodowe srebra powoli się kończą a lista wyciagających ręce robi się coraz dłuższa. Finanse na krawędzi bankructwa (z tym też się nie zgadzasz?) widmo Grecji czy Irlandii coraz bliżej, ale jest obiecana podwyżka dla milionowej rzeszy biurokratów i urzędników. Więc trzeba skąś wziąć na te przedwyborcze brednie. Śmieszą mnie głosy tych, co sugerowali, że w OFE nie ma pieniędzy. 200mld? Muszą być skoro się robi skok na kasę. Czy w Rezerwie Demograficznej też nie ma gotówki? Pozbywanie się kontroli nad PKO BP za kolejne parę miliardów podczas gdy z samych dywidend (odpada jeszcze podatek Belki!!!) Skarb Państwa ma grubo ponad miliard rocznie (poczytaj: Skarb Państwa zdecydował, że dywidenda w PKO BP będzie wyższa, niż planowano i wyniesie około 2,5 mld zł, czyli 1,98 zł na akcję).

I to wszystko przy +4% wzroście gospodarki! Żadnych reform (zero null nic), bo jakie by one nie były uderzą jak nie w tego to w innego wyborcę i koniec marzeń o następnej kadencji!!!
    • temponick Myśl nowa blaski promiennymi... 15.09.11, 20:07

Polska silna
      Silną Polskę zbudujemy dzięki wykorzystaniu efektów wzrostu gospodarczego i przysługujących nam miliardów euro z Unii Europejskiej. Wiemy jak to zrobić - tylko Platforma Obywatelska ma tylu sprawdzonych fachowców w samorządach gmin i województw. Silna Polska, to Polska bez korupcji, ze sprawnie działającymi sądami. My będziemy walczyć z korupcją, a nie jedynie o tym mówić. Tylko silna Polska może nadrobić straty i skandaliczne zaniedbania poprzednich rządów. Wybudujemy porządne drogi i autostrady. Zdążymy też zorganizować Mistrzostwa EURO 2012.

Polska zdrowa
      Czas, by w Polsce doceniono godność i wysiłki każdej grupy społecznej. Uzdrowimy chorą dziś opiekę zdrowotną. Przywrócimy szacunek ludziom. Dość niezdrowego dla kraju dzielenia Obywateli na lepszych i gorszych, „swoich" i „tamtych". Mniej służb specjalnych, więcej służby zdrowia. Zbudujemy Polskę pełną zdrowego optymizmu, śmiało patrzącą w przyszłość, nastawioną na to, by żyło się lepiej nie tylko władzy, ale wszystkim.

Polska europejska
      Zatrzymamy nasz kraj w cywilizacji zachodniej. Powstrzymamy upodabnianie się polskiej władzy do modelu wschodniego. Nie pozwolimy, by Polska coraz bardziej przypominała byłą republikę sowiecką.Dość wstydu za rządzących Polską. Będziemy godnie reprezentować nasz kraj za granicą. Z Polski wyjechały na Zachód setki tysięcy zdolnych ludzi. Sprawimy, że Europa będzie w Polsce i nie trzeba będzie wyjeżdżać do Europy, by godnie żyć.
      • Gość: mk Re: Myśl nowa blaski promiennymi... IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.11, 01:40
        Poparcie dla Ruchu Palikota wydaje się ostatnią szansą realizacji oczekiwań drogą cywilizowaną. Nie mniej jednak bardzo dziwne, że ludzie z patriotycznego zrywu Solidarności, nie wiedzą dziś, na czym polega patriotyzm gospodarczy [praktycznie dołując ten kraj mydląc oczy wskaźnikami. Czy da się jeszcze zatrzymać kraj przed katastrofą, tym bardziej, że już nikomu, oprócz Palikota, nie wierzę? To doprawdy przykre być w takim stanie zaufania do państwa i jego elit, które do takiego stanu doprowadzają. A państwo nasze w chwili obecnej robi wrażenie dobrze prosperującej firmy pogrzebowej. Od czasów Smoleńska wyraźnie widać, że to nam dobrze wychodzi. Gdy przypatrujemy się innym sprawom, to też owo zacięcie widać nawet bez okularów. Niedługo zostanie tylko dobrze opłacane towarzystwo płaczek, choć nie jest to żaden element naszej kultury. Osobiście mam przekonanie, że Palikot i jego Ruch nie weźmie udziału w grzebaniu Polski. Jego plany wymagają wielu lat realizacji, ale teoretycznie widać szczęśliwe zakończenie i satysfakcję wielu Polaków. Nie znaczy to, że wszystkich da się zadowolić. Złe tendencję uda się odwrócić w ciągu 2 lat, ale na profity trzeba poczekać jeszcze od 4-6 lat. Siłą rzeczy szybko się nie polepszy, a ludzie starsi mogą tego już nie doczekać. Ważne jest jednak, by im tego stanu nie pogorszyć. A to jest możliwe - patrząc oczywiście z dzisiejszego punktu widzenia i biorąc pod uwagę aktualne tendencje.
    • temponick Obiecanki cacanki a głupiemu ... 05.10.11, 22:00
      Dobre drogi z Poznania, Gdańska, Wrocławia, Białegostoku czy Lublina do Warszawy to jest dzisiaj prawdziwy wymiar nowoczesnego patriotyzmu. Kto tego nie rozumie, niech się nie zabiera do rządzenia - oświadczył Donald Tusk w sejmowym exposé 23 listopada 2007 r.

Czy obietnica ta została speniona możemy się zapytać kogokolwiek z tego miasta. I PO co było udawać patriotę, skoro się wyszło na oszusta? Więcej niezrealizowanych obietnic, oszustw i kłamstw pospolitych w linku poniżej
      • Gość: gość Re: Obiecanki cacanki a głupiemu ... IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 06.10.11, 11:23
        Miałam remont w domu. Bałagan jak cholera. Trwało to dosyć długo. Teraz jest rewelacyjnie. I tak będzie u nas w kraju. Wierzę i zagłosuję na PO.
        • temponick Re: Obiecanki cacanki a głupiemu ... 06.10.11, 13:43
          20lat remontowania? To trochę przydługo -I trochę przydrogo kochana. Na A2 Konin-Stryków motocykliści zapłacą 10 zł, zaś kierowcy samochodów osobowych 20 zł za przejechanie dokładnie 100km drogi. Dla kogo pytam się ten 'remont'? Ale na drugim kawałku, żeby było śmieszniej chyba (i uczciwiej) mamy jeszcze więcej choć dystans ten sam. Konin-Poznań motocykle i samochody osobowe po ... 26 zł. Przejazd z Krakowa nad morze nieistniejącą jeszcze i niewiadomo kiedy ukończoną A1 będzie kosztował ...200zł
          • morfinka_12 Re: Obiecanki cacanki a głupiemu ... 06.10.11, 15:15
            to PIS zdejmie opłaty za autostrady?
            • temponick Re: Obiecanki cacanki a głupiemu ... 06.10.11, 16:53
              Niekoniecznie za darmo -Pytanie jest raczej dlaczego za drogi tak drogo??? Wszyscy jeździmy po Europie, bo nam stopa rośnie, widzimy i POrównujmy jak jest w Czechach, na Słowacji, w oszczędnej Austrii, na Węgrzech. System sensownych opłat oraz wygodnych winiet (jedno-dniowych, tygodniowych czy miesięcznych) każdy chwali. A u nas? Drogie opłaty, bo najdroższe autostrady na świecie w budowie. W ciągu roku od uruchomienia licznika, dług publiczny wzrósł o 95,8 mld zł. Przez całą ostatnią kadencję dług wzrośnie z 529mld do ponad 800mld pod koniec tego roku. POpularne powiedzenie, że "pierwszy milion trzeba ukraść" w realiach rządów PO traci prawdopodobnie kompletnie kontekst. Milion czy miliard? Nawet licząc w twardej walucie, przy 3-4 krotnie niższych zarobkach (bo siła robocza z Polski) nasze autostrady są najdroższe na świecie. O wykupionych gruntach nie wspomnę, bo to chyba ceny z Manhattanu...

• morfinka_12 Re: Obiecanki cacanki a głupiemu ... 07.10.11, 14:11
                no to nie wiem, czy PiS zniesie opłaty? zacznie budować tanio i za darmo odda drogi? bo nie wiem o co się pieklisz.
                • temponick Re: Obiecanki cacanki a głupiemu ... 07.10.11, 14:36
                  NIE wiem czy PiS odda autostrady za darmo? Czy za POłowę? Przeszkadza Ci, że chcą budować taniej? Nie trafia do Ciebie argument, że autostrady w Polsce są najdrozsze na świecie? I nie ja to wymyśłiłem. Sam zacząłeś, cytuję: to PIS zdejmie opłaty za autostrady?
                  • pathos_phobos Re: Obiecanki cacanki a głupiemu ... 07.10.11, 14:54
                    NaPrAw SoBiE tEn ShIfT,bO tO jUż ZaCzYnA bYć IrYtUjĄcE
                    • temponick [...] 07.10.11, 15:11
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • Gość: gość Re: Obiecanki cacanki a głupiemu ... IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 07.10.11, 16:56
                        szczyty chamstwa w wykonaniu "światowca" - żałosne
                        • Gość: Też z Dublina Re: Obiecanki cacanki a głupiemu ... IP: *.ntlworld.ie 07.10.11, 18:30
                          Nareszcie temp powiedziales gosciowi do sluchu, bo jak do tej pory wszyscy sie cackaja z tym psychicznym doktorkiem na tym forum i nikt nie ma odwagi mu powiedziec

A przed wyborami obejrzyjcie jeszcze raz film: Nocna Zmiana -POpatrzcie na znajome twarze i dopiero wtedy zagłosujcie z pelna swiadomoscia. Wywalmy wreszcie post sbecka bande z nocnej zmiany na smietnik historii
                          • Gość: gość Re: Obiecanki cacanki a głupiemu ... IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 07.10.11, 18:54
                            następny światowiec zaczyna ujadać
                            • brazilion Re: Obiecanki cacanki a głupiemu ... 07.10.11, 19:35
                              Następnego anonimowego "gościa" ponoszą nerwy z powodu tego, że ktoś tutaj śmie mieć inne zdanie. Nie pochwalam wulgaryzmów i też nie podoba mi się z tego względu reakcja Temponicka. Szkoda, że nie umiemy rozmawiać normalnie, chociaż wiem, że czasem bardzo trudno się opanować, gdy druga strona prowokuje i, tak naprawdę, wydaje się dążyć do konfrontacji. Tyle, że robi to w "białych rękawiczkach". Proponuję wyluzować i zamiast obrzucać się wyzwiskami, obejrzeć jakąś dobrą komedię. Zresztą, czytanie komentarzy na forum i obserwowanie (z dystansem) polskiego życia politycznego, bije chyba na głowę najlepsze komedie i filmy sensacyjne (z odcieniem `science fiction`) w jednym.

Jak się nie uśmiać do łez, gdy jeden z głównych ministrów obecnej władzy mówi coś takiego: "Przeprowadziliśmy Polskę przez burzę, budujemy drogi i Orliki. (...) Zbudowaliśmy więcej dróg niż poprzednich pięciu ministrów razem wziętych. Polska jest wielkim placem budowy, budujemy więcej niż w 1000-letniej historii kraju".

Któż by pomyślał, że oto na naszych oczach narodził się nowy Kazimierz Wielki... :D

• burak.z.onetu POnury żart Platformy 09.05.14, 12:27
      Prawda jest taka, że chyba żadna inna partia tak jak PO nie wsławiła się niedotrzymaniem tylu danych społeczeństwu obietnic, a nawet działaniami tym obietnicom przeczącymi. Poniższe 10 obietnic Tuska zniknęło nawet ze strony www Platformy.

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy.
      2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty.
      3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic.
      4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ.
      5. Uprościmy podatki, wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy 200 opłat urzędowych.
      6. Przyśpieszymy budowę stadionów na Euro 2012.
      7. Wycofamy wojska z Iraku.
      8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce.
      9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet.
      10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

"Polska zasługuje na cud gospodarczy" - Donald Tusk, 19 październik 2007 r.
      • Gość: Dubliner Re: POnury żart Platformy IP: *.ntlworld.ie 03.07.14, 22:49
        burak.z.onetu napisał:

> 9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet.

Nie wiem jak tam jest z upowszechnianiem Internetu, w każdym razie szkolnictwo POłożono na łopatki. Po 20 reformach (każdy rząd od '89 przeprowadzał reformę w ministerstwie edukacji!!!, niektóre rządy 2 razy to robiły) to prawdziwy cud , że mamy w tym neo libertyńskim państwie bananowym, cóś co to "ni pies ni wydra", a niektórzy jeszcze nazywają maturą. Tylko pozostaje pytanie: ile to to jest warte? Po opublikowaniu w sieci tematów tegorocznej matematyki na poziomie standardowym zajęło mi pół godziny rozwiązanie zadań na 75%. 43 lata po mojej własnej maturze (!)

Ale ponieważ Ostrowiec jest unikatowym miastem w RP, nie może może brakować tu kuriozalnej instytucji, jaką jest powstała 10 lat temu CKU. Vice jest zszokowany ostatnim skandalem w tej palcówce oświatowej, tym bardziej, że ostatnio wydano tu trochę unijnych pieniędzy na dodatkowe zajęcia z matematyki. Jednak ponieważ w skali całego tusko-landu, co trzeci uczeń nie zdał matury w tym roku, pewnie ta nie-dyspozycja maturzystów z CKU, nie wzbudzi żadnej sensacji.

wiadomosci.onet.pl/kielce/uniewazniono-26-matur-z-matematyki-w-jednej-ze-szkol-w-ostrowcu-sw/7z8nb
        • Gość: gość Re: POnury żart Platformy IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 04.07.14, 15:01
          CKU nie jest stworzone przez PO. Istnieje od początku lat dwutysięcznych.Wtedy chyba kawiorowa lewica była u władzy.
          Ostrowieckie CKU to fantastyczna, pewna "praca dla swoich" .
          I będzie istnieć i będzie dawać dyplomy matołom, którzy potem będą narzekać, że nie mają pracy. Ale pracę będą mieć wszelkiej maści pociotki tych, co miastem rządzą; będą wszak kształcić tych geniuszy, którzy do byle jakiego publicznego liceum nie mieliby szansy się dostać. Ot - rośnie nam inteligencja.
          • Gość: Dubliner Re: POnury żart Platformy IP: *.ntlworld.ie 04.07.14, 16:00
            Oczywiście masz rację, bo PO w zasadzie nigdy też nie rządziło naszym miastem. Co nie jest również żadnym plusem na korzyść tej bandy jak i innych POstępaków. Obserwując stan oświaty i edukacji, doszedłem do wniosku, że to jednak ostatnie lata przyniosły ogromny spadek poziomu nauczania na wszystkich poziomach edukacji młodego pokolenia w kraju. Szczególnie tegoroczne matury są dobitnym przykładem tej tezy, mimo faktu, że miliony z funduszy europejskich zostały wyprowadzone w 2013 i bieżącym przez samorządy, aby finansować projekty "doszkalające" maturzystów, głównie z matematyki. Osoby, z którymi mam kontakt a które są związane ze szkolnictwem, podkreślają bezprecedensowy spadek standardów w zachowaniu młodzieży oraz bałagan organizacyjny, absurdalną biurokrację, niskie morale nauczycieli oraz pedagogów. Wygląda na to, że w tej branży każdy liczy na to, jak najwięcej wyrwać i jak najdłużej przetrwać!!!
            • pismen1 Re: POnury żart Platformy 05.07.14, 11:39
              Majac kontakty czyli wysluchujac plotek. Dajcie sobie chlopcy spokoj z oswiata, pogadajcie o pogodzie, bo wiedze macie tylko z magla.
              Jak ktos nie ma ochoty sie uczyc to nikt mu nie pomoze.
              Mature zdalo i tak o dobre 10-15% za duzo osob.
              • Gość: ja Re: POnury żart Platformy IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.14, 14:33
                Oczywiście Twoja wiedza jest najlepsza i najbardziej wartościowa. Jakże mogłoby być inaczej? Hmm...
                • pismen1 xxx 23.07.14, 22:16
                  Jak jakiejs wiedzy nabedziesz w tej gimbazie to daj znac. Tylko nie na poziomie RM, ND itp
                  • Gość: ja Re: xxx IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 11:44
                    Kiedy ja pobierałem edukację gimnazja były tylko wspomnieniem z filmów i książek, daruj więc sobie pismenie takie teksty. Kochaj to Twoje PO miłością niezmienną ale nie zmuszaj innych do tego. To już ich ostatnie podrygi ;)
                    • pismen1 Re: xxx 24.07.14, 18:20
                      Skoro mentalnie tkwisz w gfimbazie to nie wazne kiedy te powazne nauki pobierales. Wikdocznie nic pozytecznego sie nie nauczyles
                      Co do PO, to jest to po prostu najlepszy towar sposrod dostepnych na rynku, wsidocznie gustujesz w wielokrotnie przecenionych odpadach
                      • Gość: ja Re: xxx IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.14, 13:58
                        To Twoje wpisy bardziej podchodzą pod gimbazę ;) Biedaku, co Ty zrobisz kiedy po wyborach? Wszystko wskazuje na to, że PIS będzie rządzić samodzielnie ;))
                        • pismen1 Re: xxx 28.07.14, 16:33
                          Martwic to sie mozesz co najwyzej ty, dopiero cie czarna rozpacz biedaku ogarnie, jakis byl mondry na nich glosujac. Ja sie co najwyzej posmieje z Twojego raju.
                          Ale pewnie sami porzadza co najwyzej w piaskownicy, to odpowiednie dla nich miejsce.
                          • Gość: x Re: xxx IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.14, 15:45
                            Uważać to musisz chyba Ty na serducho. W tym wieku może nie wytrzymać takiego ciosu. Tuska nikt już nie chce za premiera. Oczywiście że zagłosuję na PIS. Raju się od razu nie spodziewam bo PO tak zepsuło kraj, że teraz sporo czasu musi upłynąć zanim się po nich posprząta. Ty możesz tego nie doczekać, może to i lepiej ;)
                            • Gość: prawda Re: xxx IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.14, 15:46
                              Wszystko zmierza w bardzo dobrym kierunku ;) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16388679,Sondaz_HH__Blok_pod_wodza_Kaczynskiego_bedzie_rzadzic.html
                              • pismen1 Re: xxx 29.07.14, 17:53
                                Pewnie, ze w dobrym - 3 prelekcje prezesa przed wyborami i wyniki jak 6 razy wczesniej. Na sama mysl o odpowiedzialnosci razem z kotem zapracuja na kleske.
                                • Gość: gość Re: xxx IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 29.07.14, 19:00
                                  ło boże tylko nie kot i nie prezes
                                • Gość: prawda Re: xxx IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.14, 14:26
                                  Pismen, Twoje argumenty i wypowiedzi nie są nawet na poziomie mało rozgarniętego gimnazjalisty. Pomyśleć, że jesteś człowiekiem w bardzo dojrzałym wieku. Aż budzą się wątpliwości do do tego, naprawdę.
                                  • pismen1 Re: xxx 01.08.14, 12:34
                                    Zawsze to lepiej niz poziom ukochanej slomianki kota prezesa za ktora robisz dziecinko
                                    • Gość: prawda Re: xxx IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.14, 21:14
                                      Na tak nędznym poziomie nie będę dyskutował. Jeśli wszyscy wyborcy PO prezentują taki poziom jak Ty to wcale się nie dziwię że tak dali się omamić. Baw się dobrze dziadku !
                                      • pismen1 Re: xxx 03.08.14, 13:39
                                        Poziom ci nie odpowiada, to tylko lustrzane odbicie twojego bladzenia we mgle poraza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka