xanonymous
20.10.22, 19:24
Jarosław Kaczyński w Ostrowcu świętokrzyskim 2022:
polskieradio24.pl/5/1222/Artykul/2992855,Jaroslaw-Kaczynski-w-Ostrowcu-Swietokrzyskim-TRANSMISJA
Jarosław Kaczyński, prezes Prawo i Sprawiedliwość z wizytą w Ostrowcu Św.
www.facebook.com/naostro.info/videos/378204104410569/
Kaczyński na tym spotkaniu mówił m.in. o sanatoriach. Skoro te sanatoria (w moim odczuciu) nie są nikomu tak naprawdę potrzebne to może je zlikwidować? Zaoszczędzimy 2% wydatków z PKB. A ile % PKB było do tej pory wydawane na sanatoria? Od leczenia są szpitale i przychodnie przyszpitalne itd. a nie sanatoria. Tak w mowie potocznej czy slangu kuracjuszy mówi się, że ktoś jedzie na kurację albo na k....... Z tego co ja wiem (a przecież wszystkich rozumów nie pozjadałem, więc kontrargumenty mile widziane) to, żeby pojechać na kuracje to trzeba czekać ileś miesięcy conajmniej i pieniąze na finansowanie tego idą z NFZ. To są takie wczasy dla ozdrowieńców. Ale dlaczego NFZ ma sponsorować komuś wczasy w sanatorium?? Na te wczasy to nie jedzie się jak komuś coś poważnego dolega!
Ktoś był w sanatorium to niech napisze jak to wygląda i czy po takim sanatorium poprawił mu się istotnie stan zdrowia, a bez sanatorium tak by się nie stało, bo byłoby to niemożliwe.
----------
(trzeba się zalogować na forum, żeby móc przeczytać niektóre wyłączone komentarze...) www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/wizyta-jaroslawa-kaczynskiego-transmisja-na-zywo/?szzf=1&pabz=1
----------
www.tvp.info/61082903/donald-tusk-o-podwyzkach-dla-nauczycieli----------
Powinny być relacje z posiedzeń wszytkich KOMISJI rady miejskiej, w innych miastach są, np.:
youtu.be/vIrMgnnt-VM
Czy takie utajnianie posiedzeń komisji jest w ogóle legalne ?