Dodaj do ulubionych

Zawyżone ceny paliw?

05.11.08, 11:08
Kto tankował w przeciągu ostatnich dwóch dni lub dzisiaj samochód? Obniżki cen
paliw chyba omijają Ostrowiec lub ktoś sztucznie utrzymuje wysokie stawki.
Dziś na Statoil na Żabiej 95tkę widziałem po 4,14. Jak to wygląda na innych
stacjach w mieście? Dla porównania: Nowa Słupia - 3,95, przed Kielcam - 3,95,
Kielce - na Neste znajomy mówił o 3,85.
Obserwuj wątek
    • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 05.11.08, 11:14
      4,14 na BP, dziwi mnie natomiast to, że w KR, gdzie do tej pory było dość tanio, ceny dziś utrzymują się na dość wysokim poziomie (BP z KR porównywalnie bądz wyzej niż w Ostrowcu)
    • Gość: szwagier Re: Zawyżone ceny paliw? IP: 83.238.163.* 05.11.08, 11:22
      Zawsze były takie różnice w cenie paliw. Czasami cena między statoil czy BP w
      Ostrowcu a Nestle w Kielcach sięgały powyżej 50gr na 1L benzyny.
      • maczek83 Re: Zawyżone ceny paliw? 05.11.08, 11:27
        To chyba zacznę tankować w Kielcach, bo jestem tam średnio 10 razy w miesiącu.
        • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 05.11.08, 11:29
          Dziwię się że nie zacząłeś:) Ja w Ostrowcu ino raz do pełna tankowałem:)
          • maczek83 Re: Zawyżone ceny paliw? 05.11.08, 11:32
            Ja też się sobie dziwię. Chyba nie przywiązywałem wcześniej uwagi do cen, a
            teraz rzuciły mi się w oczy jak złodziej przy robocie.
            • Gość: szwagier Re: Zawyżone ceny paliw? IP: 83.238.163.* 05.11.08, 11:37
              Ja zawsze jak jestem w stolicy naszego województwa ;-) to tankuję na Nestle. A
              tam często są promocje i za płacenie kartą dostaje się extra 5gr taniej.
      • Gość: bobo Re: Zawyżone ceny paliw? IP: 87.204.126.* 05.11.08, 18:41
        kolego Szwagrze dla ścisłości stacja paliw to NESTE,
        a NESTLE to kojarzy się z konsumpcją (batoniki,lody,kawa,odżywki dla
        dzieci itp.)
        nie narzekajcie: dziś BP za Nową Dębą ON za 4,14 zł - tam raczej nie
        ma zmowy cenowej. Wolny rynek chcesz to kupujesz.
        Pozdrowienia dla tych co muszą tankować.
        • szwagier222 Re: Zawyżone ceny paliw? 05.11.08, 19:17
          Kolego Bobo się czepiasz. Ja na jednym batoniku z nestle mogę przejechać ze
          200km. A jak sie jeździ po Polsce to sobie można tankować gdzie się chce. No
          nie. Jest zmowa czy też nie fakt pozostaje faktem - że w Ostrowcu benzyna jest
          baaaardzo droga. W porównaniu z takimi Kielcami czy Radomiem.
    • Gość: pl Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.eranet.pl 05.11.08, 12:12
      Jeśli w Ostrowcu jest 4,14 to dla porównania w Warszawce można zatankować dziś
      ok. 30gr. na litrze taniej i pojęcia nie mam skąd te różnice, pewnie zmowa
      ostrowieckich stacji, lecz wiem że dużo ludzi nie tankuje przez to w Ostrowcu
      więc nie wiem czy to dobrze dla naszych CPN-iarzy...
    • tothmes Re: Zawyżone ceny paliw? 05.11.08, 14:15
      Wczoraj tankowałem na dawnym Urzędzie Celnym ( boczna Kilińskiego)-
      4.06 za Pb95.
      Patrząc na ceny benzyny w Ostrowcu a poza nim, naprawdę trudno się
      oprzeć wrażeniu że istnieje pewna zmowa cenowa.
      Niecierpliwie czekam aż ostrowiecki magistrat weźmie przykład z
      Rzeszowa i uruchomi konkurencyjną, tanią stację benzynową.
      • maczek83 Re: Zawyżone ceny paliw? 05.11.08, 14:17
        Nie liczyłbym na pomoc magistratu. Chyba przepisy mu tego zabraniają.
        • temponick Re: Zawyżone ceny paliw? 05.11.08, 14:59
          Już widziałem 1.09/1.09 w centrum a Tesco ponoć reklamowało w TV w
          ostatni weekend 0.99/0.99
      • temponick Re: Zawyżone ceny paliw? 06.11.08, 11:16
        Re: Niecierpliwie czekam aż ostrowiecki magistrat weźmie przykład z
        Rzeszowa i uruchomi konkurencyjną, tanią stację benzynową.

Magistrat nie musi, ale TESCO może.
    • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 05.11.08, 19:22
      to może mały protest ostrowieckich kierowców? w umówiony dzień nie tankujemy:P
      chyba nierealne:/
      • Gość: maczek Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.blokowe.pl 05.11.08, 19:42
        Hmm... w sumie może byłoby to wykonalne. Tylko więcej niż 50% kierowców musiało
        by się zgodzić żeby to miało sens. A druga sprawa - stacje w mieście musiały by
        zostać poinformowane że taki protest będzie miał miejsce. Inaczej będzie
        protestem dla samego protestu i nikt poza samymi zainteresowanymi protestującymi
        nie będzie wiedział o co chodzi.
    • Gość: tutejszy Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.08, 21:02
      Ja jeśli tylko jestem w Krakowie to tam tankuję do pełna. Czasami zdarzają się
      różnice rzędu 40 gr na litrze ON przy tankowaniu w centrum miasta!
      • Gość: ja wiem Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 10:53
        Skąd się biorą te różnice? Z cen zakupu paliwa.
        Jeśli stacja kupi po wyższej cenie to trudno aby sprzedała po niższej i
        dopłaciła. Więc sprzedaje aż zapas się skończy, a że w Ostrowcu paliwo wolniej
        schodzi niż w Warszawie to i ceny wyższe są dłużej.
        W drugą stronę idzie znacznie szybciej :)
        • Gość: Zygi Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.eranet.pl 06.11.08, 15:23
          No i w ten właśnie sposób nasze stacje mają jeszcze drogo zakupione paliwo
          sprzed ok. 2-uch lat no i wypada poczekać jeszcze ze 2 lata aż je sprzedadzą
          (jak kolega powyżej zaznaczył) - wtedy będzie taniej, ale chyba nie bo pewnie
          znów zakupią drożej we wcześniejszym okresie a paliwo od wielu lat u nas jest
          droższe niż np. w Warszawie, powtórzę - od wielu lat, a Ci Panowie którzy tak
          bronią tego iż tak drogo, to nikt inny jak Panowie ze stacji paliw właśnie.
          • Gość: ja wiem Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 22:57
            Nie pracuje na stacji i nie bronie wysokich cen.
            Pomyśl logicznie jaka konkurencja jest u nas, a jaka w Warszawie czy Krakowie?
            Stacje nastawione są na zysk, a skoro mają zbyt po cenach jakie sobie dyktują
            (bo nikt im nie zagrozi) to sprzedają jak im pasuje.
            • Gość: maczek Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.blokowe.pl 06.11.08, 23:37
              A co ze stacjami położonymi te 15-20 km od Ostrowca? Tam paliwo szybciej im
              schodzi niż w Ostrowcu z rezerw w zbiornikach (myślę że wolniej, a rezerwy
              podobne)? No ale sprawa jest jasna - póki znajduje się odpowiednia liczba
              chętnych na zapłacenie danej stawki to nikt się nie wychyli i nie obniży, mimo
              że nawet mógłby. Jak się daje - to się kraje. Podaż i popyt. Ale teoretycznie
              zawyżanie stawek w naszym mieście nie jest trudne - wystarczy zmowa wszystkich
              stacji działających na rynku o utrzymywaniu wysokich stawek i po sprawie. Nie
              pojawia się nowy gracz na rynku z niższymi stawkami - nie ma konkurencji. A
              gdyby nawet się pojawił i opłacałoby mu się sprzedawać taniej niż pozostałym, to
              konkurencja by go szybko zniszczyła jeśli byłby słaby, aby nie zagrażał ich
              interesom.
              • Gość: tutejszy Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 23:58
                Przecież paliwa sprzeda się nie mniej, nie więcej tylko tyle, ile potrzeba
                klientom. Więc po co sprzedawać tanio, jeśli można sprzedać drogo? Osób mogących
                tankować w innych miastach jest niewiele. Reszta musi płacić i płakać.
                • Gość: szwagier Re: Zawyżone ceny paliw? IP: 83.238.163.* 10.11.08, 09:40
                  Sobota 08.11 Neste Kielce (nie mylić z Nestle :-) ) Pb95 3,81 i promocja za
                  płatność kartą -0,5gr czyli = 3,76 a na BP Kunów w piątek płaciłem 4,14. 4,14 -
                  3,76 = 0,38 przy 40l oszczędność 15,2zł. Warka w Tesco 2,15 - 7 puszek.
                  • Gość: maczek Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.blokowe.pl 10.11.08, 10:39
                    W sobotę jadąc do Częstochowy, wjeżdżając od strony Zawiercia/Myszkowa, na
                    jednej ze stacji mignęło mi 3,75 zł za PB95.
    • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 10.11.08, 09:39
      W Bodzentynie taniej niż w Ostrowcu!
      • misiek7307 Re: Zawyżone ceny paliw? 10.11.08, 12:30
        POZNAŃ dzisiaj 10.11.2008:

BP: Pb95 - 3,81, LPG - 2,21
        LUKOIL: Pb95 - 3,78, LPG - 2,15
        ORLEN: Pb95 - 3,82, LPG - 2,22

Co do Ostrowca - po prostu trafia mnie . . .
        • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 10.11.08, 13:22
          Nie powinienes zamieszczac takich smutnych postów:(((
          • misiek7307 Re: Zawyżone ceny paliw? 10.11.08, 13:53
            Jak ja bym chciał, żeby ktoś z tego naszego pisania wyciągnął
            wnioski i żeby ceny w Ostrowcu były chociaż na średnim poziomie
            ogólnopolskim!!!!
            • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 10.11.08, 13:55
              Serce się kraje przy moim spalaniu:) Chociaż 3,95 :)
            • Gość: szwagier Re: Zawyżone ceny paliw? IP: 83.238.163.* 10.11.08, 14:05
              Staszku ale u nas są ceny średnie krajowe:
              miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,5897656,Tankuj_w_Kielcach__bo_najtaniej.html?skad=rss
              dokładnie średnia wynosi 4,14 i u nas tyle kosztowała 95.
              • misiek7307 Re: Zawyżone ceny paliw? 10.11.08, 14:35
                No to się źle wyraziłem, chciałbym aby ceny paliw u nas były
                adekwatne do zamożności społeczeństwa, czyli blisko najtańszych w
                Polsce!!! Chyba, że zamożność mieszkańców już jest adekwatna do cen
                paliw (ale dałem czadu)!!! Nierealne!!!
                • Gość: maczek Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.blokowe.pl 10.11.08, 15:01
                  Pomarzyć dobrze ;) Samochód, a zwłaszcza jego utrzymanie w Polsce długo były, są
                  i jeszcze trochę będą luksusem. Ale nie ma się co dziwić. Ceny paliw mamy
                  porównywalne z europejskimi, ale zarobki tak jakby dalej rodem z krajów III
                  świata. Wystarczy spytać Niemca albo Francuza ile litrów można u nich kupić za
                  średnią krajową, i policzyć ile u nas i już mamy punkt odniesienia.
                  • kszo.pany Re: Zawyżone ceny paliw? 10.11.08, 22:16
                    Stacja Poczty Polskiej na Kilińskiego - ceny z 7.XI:
                    ON - 3,95
                    95 - 3,95

"Benzyna drożeje, gdyż z powodu podwyżki cen benzyny zdrożał jej
                    transport."
                    • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 10.11.08, 22:22
                      Jaka jest jakość tego paliwa?
                      • kszo.pany Re: Zawyżone ceny paliw? 10.11.08, 22:30
                        Tankuję ON, nie narzekam, zawsze jest kolejka, często tankują tam
                        taksówkarze, raz widziałem cysternę, jak przywiozła paliwo -
                        wyglądała normalnie, a jej kierowca świetnie mówił po polsku:)
                        • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 10.11.08, 22:32
                          Nie przekonujesz mnie, kierowca mógł być podstawiony!
                          • kszo.pany Re: Zawyżone ceny paliw? 10.11.08, 22:41
                            Najdziwniejsza możliwość kupna paliwa istnieje w Chotczy (Dizzy,
                            pamiętasz co się tam mieści i dlaczego jest to tajemnica wojskowa?).
                            W całej gminie, a jest to powiat lipski, nie ma ani jednej stacji
                            benzynowej, do Lipska jest 13 km, do Janowca podobnie. Można
                            natomiast kupić benzynę w sklepie i sobie wlać do baku.
                            Mazowsze jednym słowem...
                            • Gość: banan Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.toya.net.pl 10.11.08, 22:45
                              O szok Polska jest egzotyczna
                              • Gość: banan Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.toya.net.pl 10.11.08, 22:53
                                a istnieje opakowanie na wymiane :D
                                • kszo.pany Re: Zawyżone ceny paliw? 12.11.08, 20:39
                                  Dziś na Poczcie:
                                  - ON - 3,91
                                  - 95 - 3,91
                                  Orlen - Opatowska - ON - 4,04

• Gość: banan Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.toya.net.pl 12.11.08, 20:46
                                    Pomoze jedynie stacja paliw np Neste lukoil jak ich sciagnac do
                                    miasta
                                    poczta to jedyna tania stacja
                                    • misiek7307 Re: Zawyżone ceny paliw? 13.11.08, 07:23
                                      Lukoil to w tej chwili najtańsza niesamoobsługowa markowa stacja w
                                      Polsce, aż żal nie chcą póki co zamieszać w Ostrowcu:(. A i jeszcze
                                      jedno - za niską ceną idzie całkiem dobra jakość paliwa - całkiem
                                      miłe rozwiązanie:)
                                      • temponick Re: Zawyżone ceny paliw? 13.11.08, 11:17
                                        Wygląda na to, że Neste i Lukoil biją cenowo pozostałych...Pisałem o
                                        tym w Ranking Stacji Paliw. ON jest dobrej jakości, kilka razy latem
                                        tankowałem na full i przebieg był powyżej oczekiwań
                                        • temponick Re: Zawyżone ceny paliw? 13.11.08, 11:38
                                          No i trzeba podkreślić że Lukoil to marka i niesamoobsługowa. Więcej
                                          stacji by się przydało niewątpliwie
                                  • x.ray Re: Zawyżone ceny paliw? 12.11.08, 20:46
                                    Na BP od dłuższego czasu 4,12, według tego co czytałem, ceny ponoć się
                                    ustabilizowały....
    • Gość: banan Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.toya.net.pl 12.11.08, 20:48
      ceny z Łodzkigo
      • Gość: banan Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.toya.net.pl 12.11.08, 20:48
        www.cenapaliw.pl/index.php?l=5
        • kszo.pany Re: Zawyżone ceny paliw? 12.11.08, 20:51
          Łukoil przejął za długi kilka stacji w okolicach Radomia. Słyszałem,
          że są bardziej skuteczni od firm windykacyjnych.
          • Gość: banan Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.toya.net.pl 12.11.08, 21:01
            Ruscy sa skuteczni normalne :P
            • banan9991 Re: Zawyżone ceny paliw? 12.11.08, 21:05
              Nie znam sie na strategi stacji paliw ale w Łodzi widziałem budowe
              stacji Neste na Włokniarzy i Rzgowskiej szybko i skutecznie juz moza
              tankowac a w Ostrowcu jeszcze nie ma nic z tych tanich automatow
              moze jeszcze troche moze
    • maczek83 Re: Zawyżone ceny paliw? 20.11.08, 21:15
      Ceny z dzisiaj (E95):
      Radlin (Orlen) - 3,72
      Kielce (Neste) - 3,67
      • Gość: zibifree Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.mobile.playmobile.pl 20.11.08, 22:31
        dla pocieszenia ;)
        Radom na stacji ST1 (E95) - 3,44 - kusząca cena :D
        • morfinka_12 Kraków dziś 21.11.08, 09:57
          E95 - 3,82 na jednej z tańszych stacji
        • Gość: wkurzony_kierowca Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.12.08, 18:41
          Na bezobsługowej ST1 obecnie jest benzyna po 3,24zł - uważajcie jak będziecie tankować, żeby zmieściło Wam się do baku paliwo za całą wpłaconą kwotę - czekam już miesiąc na zwrot reszty na konto i tylko mnie zbywają z biura obsługi klienta! Tankowałem w Tarnowskich Górach na ul. Nakielskiej.
      • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 21.11.08, 10:18
        Na naszym BP od paru dni 3,95
        • Gość: banan9991 Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.toya.net.pl 21.11.08, 10:29
          A poczta ile
      • maczek83 Re: Zawyżone ceny paliw? 22.11.08, 20:51
        Dzisiaj tankowałem w Kielcach, przy wlocie, na Orlenie. Za E95 zapłaciłem 3,66.
        Lekkiego szoku cenowego doznałem.
        • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 22.11.08, 20:54
          A na BP 3,85
          • morfinka_12 Re: Zawyżone ceny paliw? 23.11.08, 11:27
            po tym jak paliwo ze stacji nieobrandowanej zniszczyło mi silnik w
            samochodzie nie tankuje na innych niż firmowe i niestety z tych
            zagranicznych sieci. Wczoraj shell w krakowie naprawdę jadna z
            tańszych stacji firmowch w mieście 3,83 PB 95, więc nie widze tej
            ogromnej równicy w cenach pomiędzy miastami, za to widze różnicę w
            jakości pomiędzy stacjami, i stąd najcześciej różnice w cenie
            • Gość: * Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.blokowe.pl 23.11.08, 11:32
              BP Kielce 3,66
              BP Ostrowiec 3,85
              BP Kraków 3,83
              • morfinka_12 Re: Zawyżone ceny paliw? 23.11.08, 13:40
                nie wierzę że to jest normalne paliwo w Kielcach na BP?!?!?!?!

dobaku.pl/
                średnie ceny i ceny na poszczególnych stacjach w Krakowie, w
                Kielcach na BP w Opini anonimowej osoby jest taniej niż w stacj
                carrefour w krakowie, a wiadomo jak do niskiej ceny dochodzą
                przymarketowe stacje paliw, niską jakością, podbnie zatem widzę
                sprawę z BP w Kielcach, zresztą jak coś jest za tanie to dla mnie
                też jest podejrzane i zapala mi to czerwnoą lampkę!
                • maczek83 Re: Zawyżone ceny paliw? 23.11.08, 14:31
                  W Kielcach na stacjach takie są ceny, max cena jaką widziałem w Kielcach i
                  najbliższych okolicach to bodajże 3,75. Tankowałem wczoraj na Orlenie, zalałem
                  13 litrów do 1/4 baku jaki mi został i dojechałem, nic się z samochodem nie
                  działo. Może zwyczajnie konkurencja na tamtejszym rynku wymusza niskie stawki,
                  bo reszta musi się dostosować do najtańszego. Nie widzę powodu do obaw dla
                  niskich stawek jeśli tankuje się na firmowych stacjach, a nie na stacjach Zbysio
                  & Krzysio ;)
    • tothmes Re: Zawyżone ceny paliw? 23.11.08, 13:59
      Czwartek Kielce - stacja Neste - 3,67 minus 5gr za zapłacenie kartą.
      Aż miło było słuchać jak gulgotał dystrybutor gdy wlewałam do baku
      mmmmmmmmmm.
      Jak tak dalej będą w Ostrowcu zdzierać pomiarze to trzeba będzi się
      przerzucić na Kielce.
      • maczek83 Re: Zawyżone ceny paliw? 23.11.08, 14:35
        Jak się daje - to się kraje. Nie ma tańszej alternatywy na miejscu to ceny są
        jakie są, a właściciele stacji zacierają ręce. Chyba rzeczywiście przestanę
        tankować w Oc, bo będąc w Kielcach przy zalaniu do pełna jestem jakieś 10 zł do
        przodu w porównaniu do naszego miasta.
      • Gość: Leon Zawodowiec Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.08, 19:15
        W sobotę w Warszawie, ul. Puławska, stacja Neste-benzyna Pb 95 1
        litr 3,55zł.
        Czaaaaaaaaaaaaaaad!!!
        • Gość: KyLu Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 09:17
          Niema jak MAfia paliwowa w ostraocu wszystkie piepszone stacje sie skumaly i sprzedaja paliwo 40 groszy wyzej niz w kiecach. Ja wam powiem jak możecie to nie tankujcie w OC niech skur.... glud do tylka zajrzy to wtedy spuszcza z tonu. JA tylko tankuje w kielcac i mam i swiety spokuj bo dobre paliwo tankuje osobiscie na neste i mam go duzo. Pozdrawiam :D
        • Gość: Leon Zawodowiec Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.08, 13:45
          W wigilię w Radomiu na Łukoil E95 za 3,27 a na Lotosie 3,31.
          • Gość: Leon Zawodowiec Re: Zawyżone ceny paliw? IP: 88.220.125.* 15.01.09, 13:57
            11.01.2009 w Radomiu Pb 95 cena 3,21zł (w weekend jest taniej na Lotos), na
            Lukoil 3 grosze taniej, LPG 1,78zł
    • Gość: tutejszy Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.08, 20:27
      SPÓŁDZIELNIA PALIWOWA! Wstydziliby się już bzdurnie tłumaczyć!
    • Gość: nolan Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 16:47
      na stronie www.orlen.pl/cgi-bin/internet.exe/portal/ep/home.do?tabId=9&
      macie cene netto eurodiesla.Pa dodaniu vatu widać ile na dzień dzisiejszy
      zarabiają stacje.Jak paliwo w hurcie rosło to na stacjach ostrowieckich też
      równocześnie mimo pełnych zbiorników z inna ceną zakupu.Teraz jest odwrotnie,do
      końca starają się trzymać wyższą cenę.Względem radomia jesteśmy metropolią,bo u
      nas ceny na to by wskazywały.Po porównaniu cen z orlenem okazuje się ,że stacje
      dobrze zarabiają i chyba urząd mógłby się przypatrzeć,czy przynajmniej podatki
      są prawidłowo odprowadzane.
    • Gość: witek Re: Zawyżone ceny paliw? IP: 195.245.213.* 21.12.08, 17:19
      Dzisiaj w niedzielę w Kielcach pailiwo po 3.36 złotych
      • temponick Re: Zawyżone ceny paliw? 27.12.08, 19:43
        W centrum Łodzi, 2 dni przed Świętami benzyna 3.20 diesel 3.30 ale
        nie wiem na jakiej stacji i w którym miejscu (nie znam Łodzi,
        dodatkowo późny wieczór) Rekord świata, nie widziałem nigdzie taniej.
    • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 31.12.08, 11:36
      BP Waryńskiego 3,49

Wśród stacji BP klasyfikowanych na stronie Cena Paliw jesteśmy na samym końcu,
      rozpiętość od 3,16 do 3,59. 4,40 w Jastrzębiu Zdrój traktuję jako pomyłkę, która
      trwa dość długo
      • temponick Re: Zawyżone ceny paliw? 31.12.08, 12:39
        Carrefour w centrum Łodzi 2 dni temu 3.19 diesel, benzyna chyba
        jeszcze taniej. Ciekawe oświadczenie przy dystrybutorach, że paliwo
        pochodzi z koncernu Orlen (?)
    • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 14.01.09, 16:32
      Jak trzeba było obniżać to szło topornie, średnio 5 groszy tygodniowo na BP, ale
      jak Orlen i Lotos podnieśli ceny hurtowe (analitycy szacowali wzrost na stacjach
      o 5 gr na litrze) to na BP w ciągu jednego dnia wzrost cen o 14 groszy,z 3,45 w
      poniedziałek do 3,59 we wtorek! Żenada!
      • temponick Re: Zawyżone ceny paliw? 14.01.09, 16:48
        To jest tzw kapitalizm po polsku, czyli ekonomia bez żadnych reguł. Osobiście tankowałem w ostatnią niedzielę w Auchan przy Górczewskiej ON za 3.06, trochę dalej w Tesco było 3.10, zaś w Radomiu Łukoil i Neste po 3.13. Dziś rano byłem w Kielcach, ale nie zwróciłem baczniejszej uwagi, bo po przejechaniu 400km zużyłem dopiero +20 litrów diesla.
      • maczek83 Re: Zawyżone ceny paliw? 14.01.09, 17:04
        No skończył się dzień dziecka dla kierowców. W piątek tankowałem w Kielcach za
        3,27, a na tej samej stacji wczoraj już za 3,47. Ciekawe po ile będzie jutro :D
    • toro.pl Re: Zawyżone ceny paliw? 15.01.09, 12:12
      W Wa-wie w poniedziałek 3.32 a dziś tankowałem na tej samej stacji 3.39 - ON
      oczywiście.
    • toro.pl Re: Zawyżone ceny paliw? 15.01.09, 12:19
      To i tak wzrost o 7gr. a nie jak wyżej zauważył to dizzy i maczek o 14 i 20gr.
    • dizzy81 Buhahahaha 16.01.09, 16:46
      Ceny paliw wzrosły po raz pierwszy od kilku miesięcy. W najbliższych dniach ceny
      paliw na stacjach wzrosną prawdopodobnie o kolejne kilka groszy, nawet do 3,50
      zł za litr - prognozują analitycy biura Reflex.

Analitycy, wyjdźcie na ulice!!! Najlepiej w Ostrowcu!

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6169006,Reflex__ceny_paliw_na_stacjach_wzrosna.html
      • Gość: banan9991 Oczywiscie IP: *.toya.net.pl 16.01.09, 16:56
        Mamy za małe nasycenie stacjami paliw wszystkie sa od lat nie
        widziałem zamkniecia np Orlenu na Bałtowskiej z powodu otwarcia
        czegos nowego
        Rynek lokalny nie zareagował silnie na spadki a na wzrosty pewnie
        silnie
        • Gość: tutejszy Re: Oczywiscie IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.09, 23:14
          We czwartek na stacji ORLEN w Lipniku LPG 20 groszy na litrze tańsze niż w
          naszej "spółdzielni"
      • maczek83 Re: Buhahahaha 17.01.09, 09:41
        No i bomba, teraz do nas będą przyjeżdżać tankować :D A tak dla dopełnienia
        obrazu to w Kielcach (czwartek) PB95 po 3,45 było.
    • dizzy81 Re: Zawyżone ceny paliw? 24.01.09, 10:38
      Analitycy przewidują w ciągu dwóch tygodni wzrost cen o 10-15 groszy na litrze.
      W przypadku Ostrowca oznacza to wzrost do 4zł, tankować, kochani, tankować
      • temponick Re: Zawyżone ceny paliw? 24.01.09, 11:01
        Na nowej stronie UM zamieszczona jest 'najświeższa' stategia MPK,
        która to strategia "kładzie nacisk na konieczność dostosowania się
        spółki do warunków rynkowych". Jest tam o zmodernizowanej stacji,
        gdzie zostaną wymienione dystrybutory, ale nie ma nic o tańszym
        paliwie dla mieszkańców miasta.

A tyle było o tym, na niejednym forum

ostrowiec.serwery.eura7.com/aktualnosci/nowa-strategia-mpk.html
    • Gość: gloss Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.telkonet.pl 25.01.09, 13:45
      Dlaczego dopuszcza się do zmowy cenowej i żeruje na kierowcach,
      szczególnie w biedniejszych rejonach kraju?
      • blaskovitz Re: Zawyżone ceny paliw? 25.01.09, 13:48
        Może warto przemyśleć inwestycję w stację przy MZK, która sprzedawałaby paliwo w
        rozsądnych cenach, a to wymusiłoby konkurencję. Sporo podróżuję i w istocie
        paliwo u nas jest najdroższe.
    • Gość: ania Re: Zawyżone ceny paliw? IP: 195.245.213.* 25.01.09, 13:55
      Dzisiaj okolice Radomia 3,44 zł-niedziela za 95
    • Gość: d81 Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 10:41
      W ciągu nocy skok o 20 gr na BP, 3,79 :(
    • Gość: witek Re: Zawyżone ceny paliw? IP: *.blokowe.pl 28.01.09, 10:45
      Statoil dziś na Żabiej 3,78 zł. Superrrrrrrrrrr
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka