mi_sia 28.01.05, 12:58 piszcie tutaj lub na mojego TUTAJ mój mail razem mozemy zmienic to forum na lepsze czekam na propozycje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antosiczek Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 28.01.05, 15:00 Dobrze, że o to pytasz. Jak narazie mam jedną uwagę. Zaznaczyłaś, że na forum posty zawierajace informacje dotyczące dokonywania aborcji będą usuwane, bądź, jeżeli ktoś taki post zauważy - może kliknąć na "skasujcie post". Nigdzie na tym forum takiej ikonki nie zauważyłam. A posty z prośbą o podanie adresu lekarza na forum są. Uważam, że to nie w porządku. Odpowiedz Link
mi_sia Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 01.02.05, 21:21 > Dobrze, że o to pytasz. Jak narazie mam jedną uwagę. Zaznaczyłaś, że na forum > posty zawierajace informacje dotyczące dokonywania aborcji będą usuwane, bądź, > jeżeli ktoś taki post zauważy - może kliknąć na "skasujcie post". Nigdzie na > tym forum takiej ikonki nie zauważyłam. A posty z prośbą o podanie adresu > lekarza na forum są. Uważam, że to nie w porządku. co do "skaujcie post" to rzeczywiscie takiej ikonki nie ma jest po prostu niedostepna na forach prywatnych - dlatego tez zmienialam juz opis forum widoczny dla wszystkich jako opis forum natomiast co do aborcji to zakladalam forum z mysla "antykoncepcja przed" a nie "antykoncepcja PO" dodam tylko, ze o aborcji oczywiscie mozecie sobie pisac ale prosby o podanie nazwisk lekarzy czy prosby o podanie nr telefonow nie powinny byc wedlug mnie tematem na forum dodam jeszcze ze tych watkow na forum tak wiele nie bylo pozdrawiam Odpowiedz Link
caprice83 Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 30.01.05, 19:37 a przepraszam dlaczego one mają być w ogóle usuwane? bo wcześniej nawet nie zauważyłam tego zapisu. Odpowiedz Link
spezial Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 30.01.05, 20:40 Nie uwazam, ze posty, tematy o aborcji powinny byc kasowane. W koncu to jest forum wymiany mysli i opinii, wiec kazdy ma prawo wyrazic wlasne zdanie. Istotne moim zdaniem jest to, w jaki sposob to robi. Jesli jego wypowiedzi sa nad wyraz wulgarne, ordynarne itp., to wtedy taki post powinien byc usuwany. Odpowiedz Link
anula36 Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 30.01.05, 21:14 uwazam ze trzeba sie zastanowic i : 1.albo usunac zapowiedz likwidacji watkow o tematyce aborczyjnej z naglowka forum i zostawic je w spokoju 2. albo zostawic ta informacje w naglowku i usuwac bezlitosnie. Grunt to konsekwencja. Mnie osobiscie te watki specjalnie nie przeszkadzaja nawet jesli mialabym takie problemy nie korzystalabym z polecenia z forum. Odpowiedz Link
gocha221 Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 30.01.05, 21:17 ja jestem za wolnościa wypowiedzi i zostawianiem takich wątkow. Przeciez pytając o lekarza czy podajac jakies namiary, nikt nikogo do niczego nie zmusza, czy nie namawia. Kasowanie ich wydaje mi sie zbytnią cenzura,ale oczywiście ostateczna decyzja należy do założycielki, w końcu to forum prywatne. pozdrawiam Odpowiedz Link
latifka dlaczego ZAKAZANE? 08.02.05, 23:26 Jestem czytelniczką forum, ale dopiero teraz zauważyłam ten zakaz i postanowiłam zapytać. Dlaczego wymiana info na ten temat jest zakazana na forum? Misiu kochana, cieszę się, że założyłaś taki kącik dla kobiet Wyjaśnisz, dlaczego w takim fajnym miejscu obowiązuje taki niefajny zakaz? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
la_lunia Re: dlaczego ZAKAZANE? 09.02.05, 10:03 odpowiedz tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=19975680&a=20133228 Odpowiedz Link
latifka Re: dlaczego ZAKAZANE? 10.02.05, 13:32 Lunia, podałaś mi linka do tego samego wątku, w którym teraz piszemy ) Szkoda, że Misia nie odpowiada na takie wątpliwości.... Pozdr. Odpowiedz Link
la_lunia Re: dlaczego ZAKAZANE? 10.02.05, 14:41 witam ponownie dalam linke do tego samego postu poniewaz misia juz tam napisala a mianowicie: (cytuje) "dodam tylko, ze o aborcji oczywiscie mozecie sobie pisac ale prosby o podanie nazwisk lekarzy czy prosby o podanie nr telefonow nie powinny byc wedlug mnie tematem na forum dodam jeszcze ze tych watkow na forum tak wiele nie bylo " Odpowiedz Link
latifka Re: dlaczego ZAKAZANE? 10.02.05, 22:15 Lunia - ale odpowiedź jakoś dziwnie mało konkretna..... czyli po prostu kaprys Misi jako założycielki forum? Czy czegoś nie rozumiem? Pozdrawiam ) Odpowiedz Link
antosiczek Re: dlaczego ZAKAZANE? 30.05.05, 21:41 Chociażby dlatego, że jest to w pewnym sensie łamaniem prawa. To tak jakby otwarcie na forum zapytać; znacie jakis mało strzeżony bank, chcemy go obrabować, podajcie namiary. Odpowiedz Link
antosiczek Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 30.05.05, 21:41 Czy handlowanie tabletkami antykoncepcyjnymi na forum jest zgodne z prawem? Odpowiedz Link
majkabis Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 31.05.05, 17:37 antosiczek napisała: > Czy handlowanie tabletkami antykoncepcyjnymi na forum jest zgodne z prawem? Cos Ty, specyfiki farmaceutyczne są dostepne tylko w aptekach, a antyki to nawet tylko na receptę. Ponoc dziewczyny na pigulach regularnie chodzą na wizyty do lekarza - czyzby im na nich nie wypisywano recept? A może potzrebuja dubeltowego zabezpieczeia??? Odpowiedz Link
wiki181 Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 31.05.05, 22:42 kasuj stare wątki Odpowiedz Link
agulape Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 07.09.05, 10:15 Witam, przeglądałam forum szukając odpowiedzi na pytanie "zapomniałam tabletki ico..." Ja bym włożyła takie pytania do jednego wątku. Pzrdr. A Odpowiedz Link
mi_sia Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 07.09.05, 10:34 niestety nie mam mozliwosic przenoszenia postow Odpowiedz Link
illuzja Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 04.03.06, 16:19 własnie myślałam o cyzmspodobnym, taki FAQ pigułkowe. wiem, zę by się przydało, bo sama nie raz pytałam tu co robić propozycja moja jest taka: założyć tematy pt "zapomniałam Cilestu" "Zapomniałam Logestu" itd o znanych nam typach pigułek, zrobić od nich odnośniki na początku forum, coby łatwo było znaleźć i w tematach takich ktoś (hehe) mógłby zamieścić krótkie info ogólne jak w ulotce, tylko że przystępniej (ja cały czas mam wrażenie, ze w ulotce Cilestu jest coś nei tak z godzinami podanymi w razie nie wzięcia tabletki, ale nie ważne), a w razie wątpliwości mogłyby się forumowiczki dopytywac co i jak z ich pigułkami i ich braniem/niebraniem Odpowiedz Link
kamila862 Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 02.03.06, 13:12 moze daloby sie podzielic tematycznie rozne watki a nie tak wszystko razem mysle ze byloby sie latwiej czegos doszukac... Odpowiedz Link
5aga5 Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 02.03.06, 14:49 Sprzedawać tabletek nie można. A jesli napiszę że zamienię jakieś tabletki czy coś innego na np. szampon? To nie sprzedaż tylko zamiana. Proszę o odpowiedź. Dzięki Odpowiedz Link
illuzja Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 04.03.06, 16:37 he. jak nie było pieniędzy to się kupcy/handlarze wymieniali na inne towary Odpowiedz Link
magdaksp Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 11.05.06, 00:49 ja ma propozycje zeby na gorze forum wielkimi literami napisac:zanim zapytasz przeczytaj dokladnie ulotke!bo te pytania ktore sa coraz czesciej zadawane biora sie z lenistwa.aprzeciez wulotkach jest niemal wszystko.no i jeszce czeste pytania czy wlasciwe prosby zeby uspokoic kogos ze niejest wciazy wsytuacji gdy szansa na ciaze jest minimalna(negatywny test,uzycie gumek i tabletki itakie tam)no koszmar poprostu. Odpowiedz Link
always_askin Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 11.05.06, 10:52 można jeszcze zrobić jakiś dział z innymi metodami anty - zastrzyki, kapsułki, spirale. Ba na razie widzę tabletki, prezerwatywy, plastry Ciekawe byłoby też wklejenie jakiś nowości typu antykoncepcja dla mężczyzn, która wejdzie za parę lat. hm, coś jeszcze?... może warto dać link np. do forum npr, nie jako do metody anty w sensie stricte, ale rzeczy pomocnej w obserwacji organizmu. Tyle moich sugestii Pozdrawiam. Odpowiedz Link
buba71 Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 12.05.06, 19:47 Ja mam taką uwagę i prośbę ,by założycielka forum wpisała na początku postu o poszczególnych tabletkach antykoncepcyjnych ich skład hormonów ,typ generacji i fazowość. To bardzo ułatwi wszystkim zmieniającym tabletki lepszą orientacje . Jak tego nie będzie można zrobić to może zestawić w formie spisu wszystkie używane tabletki z tymi informacjami. Odpowiedz Link
mi_sia Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 23.05.06, 17:46 masz na mysli - umiescic wszystko w jednym watku i dac watek jako przyklejony? Odpowiedz Link
buba71 Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 27.05.06, 18:28 Ja tak myślę że jako wątek przyklejony mógłby być wypisany skład hormonalny wszystkich najczęściej przyjmowanych pigułek. Co prawda w internecie można gdzieś tego się doszukać ,ale te dane nie obejmują najnowszych wprowadzanych już tabletek. Odpowiedz Link
mi_sia Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 28.05.06, 09:35 a moze moglabys sie tym zajac? (tak na marginesie - mozna dokleic tylko 3 watki) Odpowiedz Link
vesper_lynd podsumowanie - pigułki 28.07.06, 23:14 hej przeglądam to forum, bardzo dobrze że jest, ale mam taką prośbę - czy nie można by uporządkować wiedzy o tabletkach w jednym poście...? Bo np czytam o yasmin - no i raz że super, raz że ktoś przytył, raz że odwodniło o 5kg w dół (i tak przez ponad 200 postów). Czy jest jakaś jedna zasada - tak jak np przy diane35 (poprawa cery łojotokowej, regulacja cyklu, porządkowuje sprawy hormonalne i problemy z nadmiernym owłosieniem)? Wiem że yasmin ma rzekomo przeciwdziałać zatrzymywaniu wody w organizmie. Jak jest w przypadku reszty? Chcę niedługo iść do lekarza po pigułki, dobrze jakbym miała jakąś wiedzę na temat poszczególnych tabletek, żeby gin mi nie wepchnął tej firmy, która mu finansuje wczasy... Mam problemy z regularnością cyklu, moje wagowe "widełki" sięgają 8kg w górę i w dół w ciągu roku Potrafię mieć stan PMS z zatrzymaniem wody przez ponad miesiąc. Jednocześnie nie mam żadnych problemów z cerą, a wręcz jestem "przesuszona". Myślałam o yasmin (na zatrzymywanie wody ponoć jak znalazł). Nie wiem, możecie coś poradzić..? Odpowiedz Link
mi_sia Re: podsumowanie - pigułki 01.08.06, 13:06 no niestety kazdy wpisuje dane o jakism leku gdzie chce jako admin forum nie mam takiej mocy aby PRZEKLEJAC wypowiedzi do innego watku Odpowiedz Link
netka1606 Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 09.03.07, 14:11 Witam Pomyślałam, że fajnie byłoby stworzyć bazę najtańszych aptek w zależności od miasta i rodzaju tabletek. Myślę, że każdej z Nas taka informacja by się przydała Pozdrawiam Odpowiedz Link
mi_sia Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 18.03.07, 21:36 zaraz się zrobi Odpowiedz Link
helikopter2 Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 05.05.07, 13:55 proszę o dodanie tabletek yasminelle Odpowiedz Link
dlania Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 14.08.07, 10:23 Dlaczego nie usuwa sie postów, w których nie ma nic poza bluzgami i wyzwiskami? Co one wnoszą, oprócz podwyższonego ciśnienia krwi? Pozdrawiam Dlania Odpowiedz Link
mi_sia Re: macie jakies pomysly dot. forum? chetnie wysl 20.08.07, 22:19 nie czytam wszystkich wątków nie czytam nawet 20% wątków jeśli trafisz na taki wątek napisz (i podaj od razu link) mi_sia@gazeta.pl wątek zostanie skasowany Odpowiedz Link