Dodaj do ulubionych

Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest??? PO

01.07.05, 08:35
Powinnam dostać okres 6 dni temu,ale zamiast niego miałam bóle podbrzusza i
dostałam białą wydzielinę, która jest bardzo wilgotna i mokra. Dziś rano
skapła mi na noge i jest bardzo płynna. Co ona może oznaczać? Moje cykle
trwały zawsze 26-28 dni

Obserwuj wątek
    • anusia29 Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 01.07.05, 08:42
      jakie jest prawdopodobieństwo, że jesteś w ciązy? Jaką antykoncepcję stosujesz?
      Współżyłaś?
      • ela_niunia Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 01.07.05, 08:55
        no więc współżyję, podejżewam ciąże i używam prezerwatyw oraz stosunek
        przerywany. ostatnio mam mdłości i jest mi co chwila nie dobrze,a do tego
        niemam na nic ochoty itp. boli mnie podbrzusze jak na okres,a go nie ma
        • anusia29 Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 01.07.05, 09:07
          to zrób test!!! Na początku ciąży zwiększa się wydzielina, własnie tak jak
          opisujesz. Oczywiście zwiększona wydzielina nie świadczy że jesteś w ciązy, ale
          prawdopodobieństwo (bo brak miesiączki; mdłosci, bol brzucha i 0 okresu) jest
          napradwę bardzo duże.
          • ela_niunia Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 01.07.05, 09:09
            dzięki, że piszesz.
            a rano zrobiłam test i albo pod jasnym światłem widać lekki "zarys" 2
            kreseczki,albo mam coś ze wzrokiem.
            • anusia29 Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 01.07.05, 09:15
              ciąża! Na 100%. Przy braku ciąży w drugim okienku nie ma prawa pojawić się NIC
              (żaden zarys!!!) jak zrobisz test za 2 -3 dni kreska będzie wyraźna jak zloto.
              • ela_niunia Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 01.07.05, 09:21
                dzięki, za 3 dni zrobie drugi test i się okaże. Masz może jeszcze jakieś rady,
                uwagi lub spostrzeżenia? I czy jest możliwe,że dostane okres za kilka dni(który
                już jest dużo spóźniony) a i tak bede w ciąży?
                • anusia29 Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 01.07.05, 09:42
                  tak, to możliwe, możesz dostać krwawienie, ale będzie ono znacznie lżejsze i i
                  tak będziesz w ciązy, ale wtedy skontaktuj się z lekarzem.Gdybyś dostała
                  SILNEGO krwanienia to natychmiast (!) do gina lub szpitala, bo to oznaczałoby
                  poronienie we wczesnej fazie i musi to ocenić lekarz.
                  A moje rady wink? Nie pij alkoholu, unikaj papierosów (sama nie pal i nie
                  przebywaj wśród palących). Nie bierz też Żadnych (!!!) leków: nawet aspiryny,
                  witamin, paracetamolu. NIC (i tak przez pierwsze 3 miesiące). Od 4. możesz
                  sobie pozowlić na lampkę wina czasami. No i jesli 2 test wyjdzie pozytywnie (na
                  99,9% wyjdzie) to umów się do gina. I witam w gronie ciężarówek. Na początku
                  będziesz miała wahania nastroju, coś w rodzaju buntu, zwątpienia - ale to
                  mija smile potem ma się neiziemski power wink
                  • mazuba Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 01.07.05, 12:00

aha jest forum "ciaza i porod" i tam udziela Ci lepszych rad w tym temacie niz
                    na "antykoncepcji"
                    pozdr
                    magda
                • mazuba Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 01.07.05, 11:58

hej dolacze sie jako mloda mamawink
                  mozesz dostac tak zwane krwawienie implantacyjne i moze byc ono podobne do
                  miesiaczki a i tak bedziesz w ciazy. natomiast co do rad kolezankismile
                  paracetamol jest jedynym dozwolonym w ciazy lekiem przeciwbolowym i mozna go
                  brac rowniez w pierwszym trymestrze. zacznij szybko brac kwas foliowy.
                  a wina nie wolno, nawet po pierwszym trymestrze. alkohol (jakikolwiek) zle
                  wplywa na plod. nie wiem skad kolezanka wziela, ze mozna winko. nie mozna i juz.
                  aha no i idzi do gina (oblicz sobie, ktory to moze byc tydzien ciazy), w ok. 6-
                  7 tygodniu ciazy gin potwierdzi ja i moze juz zrobic usgsmile
                  pozdrawiam
                  magda
                  • anusia29 Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 01.07.05, 12:36
                    no z tym paracetamolem w pierwszym trymestrze to bym nie przesadzała - można
                    ale pod ścisła kontrolą lekarza!!! Samamu NA PEWNO nie. Po 3 miesiącu (jak
                    skończy się organogeneza)- mozna i samemu.
                    Folik - racja - zapomniałam - bierz koniecznie, za to unikaj (do końca 3 mies)
                    Materny i innych witamin w zestawach. Z uwagi na zawartośc witaminy A, na którą
                    w ciązy nalezy uważać.
                    Można winko - czerwone na pewno po 3 trymestrze , w ograniczonych ilościach
                    (max 2 kieliszki). Ja pijam, a zanim się napiłam - zeroko skonsultowałam. I
                    owszem - absolutny zakaz jest do końca 3 mies (ja dla pewności dodałam jeszcze
                    dwa tygodnie). Oczywiści na wino pozwalam sobie 1, max 2 rzy w tygodniu.
                    Swoją drogą - czasem po ósmym mieisącu zaleca się kurację... koniakową. polega
                    ona na piciu mikroilości (25 gram) koniaku (nic innego, absolutnie nie wódka)
                    co kilka dni - pomaga gdy są problemy z krążeniem w późnej ciąży.
                    Z alkoholem to takie przekonanie o absolutnym zakazie panuje chyba tylko w
                    Polsce, pojedź na południe Europy, wieczorami we Włoszech i Hiszpanii
                    zobaczysz jedzące kolację ciężarne kobiety i popijające winem. Oczyiwście
                    rozcieńczonym, ale za to kilka kieliszków. I dzieci rodzą się zdrowe.
                    oczywiście jestem daleka od namawiania kogokolwiek - każdy tu powinien sam
                    zdecydować.
                    usg dopochwowe potwierdza ciążę już w 4 tygodniu; m.in. ak wczesną diagnostykę
                    stosuje się gdy zachodzi podejrzenie ciązy pozamacicznej.
                    Pozdrawiam
                    A
                    • ela_niunia Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 01.07.05, 13:33
                      dziękuje za pomoc,ale mam juz taki mętlik. W poniedziałek zrobie drug test,a
                      narazie będe czekać. Co do samopoczucia to nad ranem obudziłam się z bólem
                      żołądka i strasznie chciał omi się wymiotować. Przez jakiś czas czułam się
                      normalnie (1,5h),a teraz pobolewa mnie głowa i mam ochote pospać.
                      A czy ta słaba druga kreseczka daje pewną ciąże
                      • anusia29 Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 03.07.05, 12:10
                        kolor kreseczki nie ma znaczenia zasadniczo dla fakty bycia w ciązy. jest
                        kraska = jest ciąza. Jesli jest wieksze stężenie hcg będzie wyraźniejsza, jeśli
                        mnijesze - będzie cieńsza. stężenie hcg wzrasta wraz z wiekiem ciąży
                        (oczywiście na początku - potem się stabilizuje). Dlatego kreska z testu w
                        poniedziałek na 300% będzie wyraźniejsza. Jesli masz bledszą kreskę, to po
                        prostu jesteś we wcześniejszej ciązy. Nie ma mozliwości by mieć kreskę lub jej
                        slad i nie być w ciązy. Bo hcg jest produkowane tylko w ciązy lub w niektórych
                        żadkich przypadkach nowotworów, ale to Ciebie na 1 000 000% nie dotyczy.
                    • mazuba Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 02.07.05, 21:14
                      anusia29 napisała:

> Można winko - czerwone na pewno po 3 trymestrze , w ograniczonych ilościach
                      > (max 2 kieliszki).

po 3 trymestrze jak sie karmi to juz na pewno nie wolno... uwazaj co piszesz bo
                      sie mylisz w postach i raz piszesz po trzecim miesiacu a raz po trzecim
                      trymestrze... nie nalezy macic innym w glowie.

Ja pijam, a zanim się napiłam - zeroko skonsultowałam.

to niech ona tez skonsultuje a potem dopiero sie napije.
                      I
                      > owszem - absolutny zakaz jest do końca 3 mies (ja dla pewności dodałam
                      jeszcze
                      > dwa tygodnie). Oczywiści na wino pozwalam sobie 1, max 2 rzy w tygodniu.
                      > Swoją drogą - czasem po ósmym mieisącu zaleca się kurację... koniakową.

pierwszy raz slysze, ale za miesiac zapytam gina, bo jak nie zapytam to umre z
                      ciekawosci skad Ty bierzesz takie info.
                      > Z alkoholem to takie przekonanie o absolutnym zakazie panuje chyba tylko w
                      > Polsce, pojedź na południe Europy,

moze i dobrze, bo tylko u nas tyle dzieci z patologicznych, wysoko
                      alkoholizowanych rodzin, rodzi sie z powaznymi wadami, wilokrotnie juz nie do
                      wyleczenia.
                      sa matki, ktore pija od zaplodnienia do rozwiazania. ale to nie jest
                      prawidlowwo.

> usg dopochwowe potwierdza ciążę już w 4 tygodniu; m.in. ak wczesną
                      diagnostykę

w 4 tc liczac od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki lekarz nawet nie
                      potwierdzi jej w badaniu ginekologicznym. z wielu powodow, chcoiazby dlatego ze
                      wiele taki wczesnyc ciaz sie nie utrzymuje. najpewniej jest isc po
                      potwierdzenie ok. 6-7 tc.

pozdr
                      magda
                      • anusia29 Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 03.07.05, 12:05
                        Racja pomyliłam się, dzięki za zwrócenie uwagi!!! Jak się karmi (czyli po 3
                        trymestrze) nie wolno pic alkoholu.
                        Natomiast po 3 miesiącu ciązy mozna sobie pozwolić na kieliszek czerwonego
                        wina smile
                        o kuracj koniakowej wiem... od mojej mamy, która będąc ze mną w ciązy miala
                        takową zaleconą (przez niezyjącego juz prof. Fijalkowskiego, który prowadził
                        jej ciąże ze mną), bo były dorbne probelmy z krązeniem
                        Robi, się robi USG w 4-5 tyg. - miałam robione w tym dokładnie terminie (było
                        to dkoładnie 30 dni od daty OM); bo bałam się (taki strach ciązowy, jak bylas w
                        ciązy to wiesz o czym mówię), że jest pozamaciczna. Lekarz zrobił USG i
                        potwierdził fakt ciązy, oraz to że umiejscowiło się tam gdzie powinno. Dał
                        zdjecie. Więc widocznie już coś widział.Pozdrawiam
                        A.
                        • ela_niunia Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 03.07.05, 14:22
                          okresu nadal nie mam,a rano z sutka miałam białą wydzieline. Czy to normalne i
                          tez moze wskazywac ciaze? A czy podczas niej wychodzą pryszcze i wągry,bo ja
                          ich nigdy nie miałam a od 2 dni się mnożą?
                          • zuzakowalik Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 03.07.05, 19:02
                            Albo ciąża, albo za duzo prolaktyny i stąd nie masz miesiączki, a za to
                            pryszcze i wyciek z piersi sad

Ale tez to sa pierwszeo objawy ciąży.
                            • ela_niunia Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 03.07.05, 21:28
                              zuzakowalik napisała:

> Albo ciąża, albo za duzo prolaktyny i stąd nie masz miesiączki, a za to
                              > pryszcze i wyciek z piersi sad
                              >
                              > Ale tez to sa pierwszeo objawy ciąży.

a co to ta prolaktyna?
                              • ela_niunia Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 03.07.05, 21:45
                                a co to jest ta prolaktyna?
                                • anusia29 Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 03.07.05, 22:44
                                  Ela. masz wszystkie typowe objawy ciązy + dodatni test, a więc raczej jesteś w
                                  ciązy. Powtórz test, może być z krwi i idź do lekarza. Wyciek z piersi, to też
                                  może byc jeden z pierwszych znaków , że jesteś w ciąży.
                                  • ela_niunia Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 08.07.05, 19:17
                                    Witam,
                                    zrobiłam test z krwi, który był negatywny i wynosił -5,ale 2 dni wcześniej
                                    miałam drugą owulację. Czy to mogło zakłucić wynik testu lub jakiś inny
                                    czynnik? Do teraz nie mam okresu,a do tego mam w środku w pochwie i trochę na
                                    wierzchu taką białą strasznie gęstą wydzielinę jakby silikon i ona ze mnie nie
                                    wypływa. Czy moge być jednak w ciązy? Dodam,że miewam poranne bóle żołądka i
                                    mdłości
                                    • anusia29 Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 08.07.05, 20:49
                                      trudno powiedzieć w tej sytuacji; ja mimo wszystko stawialabym na ciążę; jesli
                                      jeszcze nie dostaneisz okresu - idz do lekarza
                                    • emilia_a Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 08.07.05, 22:18
                                      Nie mogą występować owulacje w odstępie kilku dni.
                                      Komórki jajowe mogą być uwalniane tylko gdy jest zwiększone wydzielanie hormonu
                                      LH, a trwać to może co najwyżej 32 godziny. Po 11-16dniach od owulacji (ale dla
                                      danej kobiety stała ilość dni) występuje miesiączka.
                                      Ta biała wydzielina to mógł być śluz płodny.
                                      • ela_niunia Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 09.07.05, 00:02
                                        tylko ta biała wydzielina nie jest taka jak z dni płodnych dlatego się martwie.
                                        A czy to nadal moze być ciąz? U gina będe dopiero we wtorek,a teraz warjuje.
                                        Zaprzestałam branie tabletek odchudzajacych,bo niechce jakby co wyżądzić
                                        dziecku krzywdy choć niewiem czy w tym przypadku po badaniu z krwi jest ona
                                        możliwa.
                                        Jak myślicie?????
                                        • ela_niunia Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 09.07.05, 10:12
                                          to jak myślicie i czy coś mogło sfałszowak wynik testu z krwi?
                                          • anusia29 Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 09.07.05, 21:52
                                            sfałszowac wynik testu z krwi??? hcg masz we krwi tylko w 2 przypadkach - ciąza
                                            i pewne rodzaje nowotworów (żadkie); tak więc - koniecznie do lekarza!!! ja
                                            mimo wszystko dalej stawiam na ciążę, ale od diagnoz jest lekarz
    • majkabis Re: Biała wydzielina zamiast okresu!! Co to jest? 03.07.05, 14:23
      Może owulacja po prostu Ci sie przesuneła i to, co zaobserwowałas, to własnie
      jeden z jej objawów, czyli płodny sluz?
      W ciąży jest zwiększona wydzielina, ale ona jest gesta, na pewno nie wypływa ze
      środka, tylko zamyka kanał szyjki macicy. Spokojnie- nie panikuj. To wcale nie
      musi byc ciąża. czasami przy owulacji tez moga się zdarzać takie sensacje.
      Jesli zrobiłas test ciążowy, to mogłas nim wykryć pik LH, który jest tuż przed
      owulacją. Ten hormon przypomina bardzo swoja budową beta hcg i stąd testy
      ciążowe mogą tak fałszować wynik nie-ciąży. Zwłaszcza, że ta druga kreska jest
      bledziutka. To by wszystko tłumaczyło.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka